2009. november 1. vasárnap

nov. 1
10:06
Szekeres: a román és magyar népnek tisztelnie kell egymás hőseit (Alternatív Energia)
A román és a magyar népnek hősei, példaképei vannak, akiket tisztelnünk kell, még akkor is, ha a történelem során sokszor egymás ellen harcoltak - mondta vasárnap Bukarestben Szekeres Imre honvédelmi miniszter azon az ünnepségen, amelynek keretében felavatták Marian Cozma emléktábláját.
nov. 1
10:09
Mióta ünnepeljük a halottak napját? (Infostart)
A Mindenszenteket követő halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezéssé.
nov. 1
10:27
Mire fordítandó a munkahelymegtartó támogatás? (Infostart)
650 millió forintot kapott tavasszal munkahelymegtartó támogatásként az államtól a következő két évben csaknem 2600 dolgozóját elbocsátó General Electric - adta hírül az RTL Klub Híradója.
nov. 1
10:29
Magyarországon fogtak el egy román gyilkost (Infostart)
Magyarországon fogták el egy román rendőr feltételezett gyilkosát - közölte Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A romániai nagyszentmiklósi határrendőrség őrét tegnap hajnalban érte halálos lövés.
nov. 1
10:45
Holnap szavaz az Országgyűlés a költségvetést megalapozó egyes törvények módosításáról (Infostart)
Holnap szavaz az Országgyűlés a jövő évi költségvetést megalapozó egyes törvények módosításáról. A javaslatcsomag 41 törvényt változtatna meg. Az előterjesztés szerint például az állami és önkormányzati cégek addig nem kaphatnak támogatást, amíg nem teszik közzé vezetőik jövedelmeit, és jövőre az önkormányzatok már nemcsak az 1 milliárd, hanem az 50 millió forintot elérő beruházások után is…
nov. 1
10:47
Falus Ferenc: ártalmas az alacsony hazai oltási arány (Infostart)
Ártalmasnak tartja az új típusú influenza terjedésének megakadályozása szempontjából az alacsony hazai oltási arányt az országos tisztifőorvos. Falus Ferenc a Népszabadság internetes kiadásában megjelent interjúban azt mondta: az átoltási arány jelenleg 3 százalékos, a hatékony megelőzéshez azonban 60 százalék lenne az optimális.
nov. 1
10:49
Tovább bővül a digitális televízió-hálózat lakossági lefedettsége (Infostart)
Várhatóan tovább bővül az év végéig a digitális televízió-hálózat lakossági lefedettsége; december 1-jétől már eléri a 88 százalékot - közölte az Antenna Hungária.
nov. 1
11:00
Alacsony az oltási arány (Metropol)
Falus Ferenc országos tisztifőorvos szerint a hatékony megelőzéshez 60 százalék lenne az optimális.
nov. 1
11:18
Kilenc törvénnyel zárja az idei parlamenti idényt a kormány (Alternatív Energia)
A kormány kilenc törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek még pénteken, köztük az új polgári törvénykönyv hatályba lépéséről (Ptké.) szólót. Szollár Domokos kormányszóvivő elmondta, hogy a most benyújtott törvényjavaslatok még az idén eljuthatnak a zárószavazásig. Hozzátette: azokról a javaslatokról, amelyeket ez után terjesztenek a Ház elé, normál menetrendben csak a tavaszi ülésszakon…
nov. 1
11:57
Jó a közlekedés a temetők környékén (Infostart)
Fennakadás nélkül lehet közlekedni a budapesti temetők környékén, és a sírkerteken belül is - közölte a Budapesti Temetkezési Intézet sajtóreferense. Pénzes Kristóf elmondta: a rákoskeresztúri Új köztemetőben két kaput is megnyitottak, autóval a Korányi Frigyes utcai bejáratnál is be lehet hajtani, így a korábbi évektől eltérően eddig nem alakultak ki dugók a temető területén.
nov. 1
12:12
Németh Miklós: "Büszkeséget éreztem minden magyar nevében" (Alternatív Energia)
"Büszkeséget éreztem minden magyar nevében" - hangsúlyozta az MTI-nek adott nyilatkozatában vasárnap Németh Miklós volt miniszterelnök annak kapcsán, hogy a német fővárosban meghívott vendégként részt vett a berlini fal leomlásának 20. évfordulója alkalmából rendezett, Mihail Gorbacsovot, idősebb George Busht és Helmut Kohlt köszöntő megemlékezésen.
nov. 1
13:45
Mától drágul a villamosenergia (Infostart)
Szolgáltatónként eltérő, 1,3 és 6,2 százalék közötti mértékben kell többet fizetni mától a villamos energiáért a lakosságot, a kisfogyasztókat és a közintézményeket ellátó egyetemes szolgáltatói körben.
nov. 1
14:03
Szén-monoxid-mérgezéssel szállítottak két embert kórházba (Infostart)
Enyhe szén-monoxid-mérgezéssel kórházba szállítottak két embert vasárnap a fővárosban.
nov. 1
14:05
Megkerült a bódvaszilasi erdőben eltévedt idős férfi (Infostart)
Megtalálták a rendőrök azt a budapesti férfit, aki még szombaton indult túrázni a Borsod megyei, bódvaszilasi erdőbe, majd eltévedt.
nov. 1
14:21
Egységes kerékbilincselési szabályozás lépett életbe (Infostart)
Egységes kerékbilincselési szabályozás lépett életbe ma az egész országban. A szerkezet leszereléséért mindenhol 11 500 forintot kell fizetni, a jármű elszállításáért pedig a lakosságszámtól függően 14 500 és 20 ezer forint közötti összeget.
nov. 1
16:06
Humanitárius gyorssegéllyel támogatják Ukrajnát szomszédai (Alternatív Energia)
Humanitárius gyorssegéllyel támogatják Ukrajnát európai uniós szomszédai az influenzajárvány elleni küzdelemben, Magyarország 10 ezer adag védőoltással siet a szomszédos ország segítségére.
nov. 1
17:03
Egy BKV-busz négy utasa sérült meg egy ütközésben (Infostart)
Egy BKV busz két utasa súlyosan, kettő pedig könnyebben megsérült vasárnap, amikor a jármű egy személygépkocsival ütközött - mondta el Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.
nov. 1
17:36
A KENÓ nyerőszámai (Metropol)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a november 1-i KENÓ-játékban a következő számokat sorsolták ki: 4 11 13 25 26 29 34 36 37 38 40 42 47 52 60 63 74 75 78 79
nov. 1
17:39
Nagy forgalom mellett békésen zajlott a megemlékezés a sírkertekben (Infostart)
Békésen zajlott a halottak napi megemlékezés a fővárosi köztemetőkben vasárnap - mondta Pénzes Kristóf, a Budapesti Temetkezési Intézet sajtóreferense a délutáni csúcsforgalom enyhülését követően.
nov. 1
17:41
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a 44. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták ki:
nov. 1
19:45
Többszázezren keresték fel a fővárosi köztemetőket a hétvégén (Infostart)
A nagy forgalom ellenére sehol nem volt komolyabb fennakadás. A Budapesti Temetkezési Intézet sajtóreferense. elmondta: a rákoskeresztúri Új köztemetőben két kaput is megnyitottak, így a korábbi évektől eltérően eddig nem alakultak ki dugók a temető területén. Pénzes Kristóf hangsúlyozta: rendkívüli esemény sehol nem történt, a forgalom is csak az ilyenkor megszokott mértékben erős.
nov. 1
20:03
Kárpátalját segíti a Magyar Vöröskereszt (Infostart)
Rendkívüli gyűjtő- és oltóakciót indít a Magyar Vöröskereszt Ukrajna számára az új influenzavírus elleni küzdelemben. A szervezet közleménye szerint elsősorban a kárpátaljai, főként magyarlakta területeket szeretnék ellátni gyógyszerekkel, védőmaszkokkal, és más egészségügyi szerekkel.
nov. 1
22:09
Többszázezren látogattak el Mindenszentek napján a fővárosi köztemetőkbe - hírösszefoglaló (Infostart)
Többszázezren látogattak el Mindenszentek napján a fővárosi köztemetőkbe. Szolgáltatónként eltérő, 1,3 és 6,2 százalék közötti mértékben nőtt az áram ára. Koszovóban nemzeti gyásznapot tartanak hétfőn a szerb-magyar határon Tiszába fulladt állampolgáraik emlékére.

2009. november 2. hétfő

nov. 2
5:36
Három Fidesz közeli csoport ural féltucatnyi hűséges orgánumot (Alternatív Energia)
Minden igényt lefedő jobboldali médiabirodalom született meg az utóbbi években. A visszafogott Heti Válasz című hetilaptól egészen a jobboldal szélére telepedő Magyar Hírlapig több médium is van Fideszhez hű üzletemberek tulajdonában. Széles Gábor például százmilliós veszteségeket sem sajnál, hogy életben tartsa „gyermekeit”, napilapját és televízióit. Mindemellett a szélsőjobbos média is…
nov. 2
5:38
Elegük lett Cser Ágnesből, új csapatot alapítottak (Alternatív Energia)
Egyáltalán nem célunk az EDDSZ gyengítése, mert már ma is rendkívül gyenge korábbi önmagához képest – mondja Fehér József. A Szakszervezetek Együttműködési Fórumá­nak alelnöke szerint egy ágazati szervezet sorvadásával az érdekvédelem egésze gyengül. Óv attól, hogy egy új egészségügyi szakszervezet esedékes felvételét a SZEF-be bárki is ellenlépésnek tartsa azért, mert az Egészségügyi és Szociális…
nov. 2
5:40
Aligha várható, hogy a választási szabályok hibáit a pártok rövid időn belül orvosolják (Alternatív Energia)
Ezen a héten ismét egyeztetnek a parlamenti pártok arról, miként pótolják a külképviseleti szavazás év végével megszűnő szabályait. A lapunknak nyilatkozó választási szakértő szerint ebben – ahogy például a kampányfinanszírozásban vagy az ajánlószelvények ügyében – aligha lesz egyetértés, ám a jövő évi választásokról nem kell feltétlenül száműzni a külképviseleti voksolást. Azt ugyanis Tóth Zoltán…
nov. 2
5:54
Szakértők szerint csupán haladékot kaptak 2012 végéig a visszasajtolás nélkül működő termálkutak (Alternatív Energia)
Elfogadta az Országgyűlés a vízgazdálkodási törvény módosítását, melynek első verzióját júliusban az államfő nem írta alá, megfontolásra visszaküldte a parlamentnek. Sólyom Lászlónak akkor főként környezetvédelmi aggályai voltak, ám az új megfogalmazás ezeket nem szüntette meg, csupán egy aprócska jogtechnikai hibát orvosolt. A lazább regula alapján mostantól egyes termálvíz-kitermelők…
nov. 2
5:56
Szigorít az egészségügyi tárca (Alternatív Energia)
Az egészségügyi intézmények privatizációjának szigorítását, a patika­alapítás eddigi szabályainak megtartását, valamint a finanszírozási visszaélések jogkövetkezményeinek erősítését célozza meg többek között az Egészségügyi Minisztérium által benyújtott törvénytervezet. A Fidesz várhatóan a parlament egészségügyi bizottságának szerdai ülésén dönt a javaslattal kapcsolatos álláspontjáról, a szakmai…
nov. 2
6:33
Az állam a stratégiai vállalatok alkalmazottai számára ingyenesen biztosítja a vakcinákat (Infostart)
Több stratégiai vállalat is megrendelte már dolgozóinak az új- és a szezonális influenza elleni oltóanyagot - írta a Napi Gazdaság. A tájékoztatás szerint az állam a stratégiai vállalatok alkalmazottai számára ingyenesen biztosítja a vakcinákat.
nov. 2
6:51
Kötelező lehet az emelt szintű érettségi - lapszemle (Infostart)
Kötelezővé tenné az emelt szintű érettségit 2012-től minden felvételiző számára legalább egy tárgyból az MSZP oktatási munkacsoportja. A változás elsőként a most tizedik osztályosokat érintené - írja a Népszabadság.
nov. 2
6:53
Hamarosan kiderül, jó-e a vakcina a három éven aluliaknak (Infostart)
Várhatóan a hét közepére kiderül, hogy a 3 év alatti gyermekek számára megfelelő-e az új típusú influenza ellen kifejlesztett magyar oltóanyag. Erről az egészségügyi miniszter beszélt a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában.
nov. 2
7:06
Nincs teltház a kórházakban (Metropol)
Országszerte összesen 4065 férőhelyet tekint kihasználatlannak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), ugyanakkor 833 új ágyat is kapnának a kórházak; az OEP elemzése szerint Észak- és Dél-Alföldön a férőhelycsökkentés meghaladná a 10 százalékot. Észak-Alföldön a 7088 aktív kórházi ágyból 714-et, míg Dél-Alföldön 6036-ból 707-et minősített feleslegesnek az OEP.
nov. 2
7:09
Januártól blanketta-munkaszerződés (Infostart)
Januártól úgynevezett blanketta-munkaszerződést kell kötni az egyszerűsített foglalkoztatás keretébe tartozó munkaviszony létesítéséhez - közölte a Napi Gazdaság.
nov. 2
7:11
OEP: országszerte 4065 kihasználatlan hely (Infostart)
Országszerte összesen 4065 férőhelyet tekint kihasználatlannak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, ugyanakkor 833 új ágyat is kapnának a kórházak. A pénztár elemzése szerint Észak- és Dél-Alföldön a férőhelycsökkentés meghaladná a 10 százalékot.
nov. 2
7:13
Új Kulcsár-per indulhat (Infostart)
Lapinformáció szerint a Kulcsár Attila és társai ellen hozott nem jogerős ítélet hatályon kívül helyezését kezdeményezi a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy ezt indítványozta Sódor István, a szervezet vezetője. A lap szerint a Kulcsár-dosszié már két hete a Legfőbb Ügyészségen van.
nov. 2
7:24
Újraindulhat a Kulcsár-per (Metropol)
A Kulcsár Attila és társai ellen hozott nem jogerős ítélet hatályon kívül helyezését kezdeményezi a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség. Információk szerint ezt indítványozta Sódor István, a szervezet vezetője. A Kulcsár-dosszié már két hete a Legfőbb Ügyészségen van.
nov. 2
7:27
Ma kezdődik a Magyar Tudomány Ünnepe (Infostart)
Csaknem 400 esemény szerepel a Magyar Tudomány Ünnepe ma kezdődő idei programjában, amelyet a Kreativitás és innováció 2009-es európai évéhez csatlakozva Tudomány és innovatív környezet mottóval rendeznek. November 30-ig a debreceni és budapesti két fő helyszín mellett, Miskolc, Szeged, Veszprém és több más város ad otthont az eseményeknek.
nov. 2
7:29
Ma folytatják a vasutasok az egyeztetést (Infostart)
Ma folytatják az egyeztetést a vasutas reprezentatív szakszervezetek és a kormány képviselői a vasúti munkaügyi vitában.
nov. 2
7:31
"A megkérdezettek többsége nem akarja beoltatni magát" (Infostart)
Egy felmérés szerint a megkérdezettek többsége nem akarja beoltatni magát az új típusú influenza ellen.
nov. 2
7:42
Megvan az év madara (Metropol)
Az Év Arcáról, az Év Hangjáról már hallottunk, ám az Év Madaráról idáig azt sem tudtuk, hogy eszik-e, avagy isszák.
nov. 2
7:45
Mi biztosítja a kerékpárosok egyenjogúságát? (Infostart)
A KRESZ módosításához benyújtott kerékpáros javaslatok közül éppen azok kerültek ki, amelyek a biciklisek egyenjogúságát biztosítanák - mondta László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
nov. 2
8:39
Csődvédelmet kért egy amerikai óriásbank (Infostart)
Csődvédelmet kért az amerikai CIT Group. A kis- és középvállalatokat finanszírozó bank összeomlása a legnagyobb szabású bukás a Lehman Brothers tavaly őszi csődje óta, és az ötödik legsúlyosabb vállalati csőd az amerikai gazdaság történetében.
nov. 2
9:48
Boros Imre is polgármester lenne Zalalövőn (Metropol)
Boros Imre, az Orbán-kormány Phare-ügyekért felelős egykori minisztere is indul további három jelölttel együtt a zalalövői időközi polgármester-választáson.
nov. 2
10:24
Négy lakástűz volt Budapesten a hétvégén (Metropol)
Négy helyen okoztak lakástüzet az égve hagyott mécsesek a fővárosban a hétvégén.
nov. 2
11:03
Tölgyessy: Története legnagyobb bukása előtt áll az MSZP (Infostart)
A története legnagyobb bukása előtt álló MSZP irányítás nélkül működik, csak Gyurcsány Ferenc hisz abban, hogy vezetni képes a baloldalt, ő viszont a másik oldaltól való rettegésre épít, ami nagyon messze van a parlamentáris demokráciától - mondta Tölgyessy Péter a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Az alkotmányjogász beszélt a frekvenciapályázat kapcsán hozott ORTT döntésről is.
nov. 2
11:18
Ellenzéki gyanúsítás vasútügyben (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint a kormány politikai alapon zár be vasútvonalakat, ugyanis míg egyes térségeket "büntet", addig más vidékeken lehetőséget ad a helyi szocialista vezetésnek, hogy "a vasút megőrzésének bajnokaként" tüntesse fel magát.
nov. 2
11:39
Kósa Lajos: Magyarországnak, a gazdasága fejlesztéséhez elengedhetetlen a tudományba fektetnie (Infostart)
A tudomány hitelességének megtartását tartja az egyik legfontosabb feladatnak a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Pálinkás József a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat debreceni nyitóünnepségén úgy fogalmazott: az akadémia felelősséggel tartozik az ország és a társadalom felé a tudományok magas színvonalú művelése területén.
nov. 2
11:54
Iskolai-óvodai védőoltási kampány indul (Metropol)
Új influenza elleni védőoltási kampány indul novemberben az általános iskolákban és az óvodákban a 14 éven aluli gyermekek és a dolgozók beoltására, az egészségügyi és az oktatási miniszter az intézményvezetőkhöz intézett levelében azt kérte: támogassák, hogy minél hamarabb és minél többen kaphassák meg a védőoltást.
nov. 2
12:30
Szlovák-magyar külügyminiszteri találkozó kedden (Metropol)
Munkatalálkozót tart kedden a magyar és a szlovák külügyminiszter. Balázs Péter és Miroslav Lajcák előbb a határ magyar oldalán, Rárospusztán közösen leteszik egy új Ipoly-híd alapkövét, majd Ipolytarnócon részt vesznek a határon átnyúló magyar-szlovák projektek ismertetésén.
nov. 2
12:32
Agyonszurkáltak egy 14 éves fiút Hernádpetriben (Metropol)
Meghalt egy 14 éves fiú, akit megszúrt egy férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádpetriben.

Keresés