2009. november 1. vasárnap

nov. 1
5:00
Ma hiába megy le kenyérért (168 Óra Online)
November elsején, vasárnap - a jogszabályoknak megfelelően – néhány kivételtől eltekintve zárva lesznek az üzletek.
nov. 1
7:06
Ma hiába megy le kenyérért (168 Óra Online)
November elsején, vasárnap - a jogszabályoknak megfelelően – néhány kivételtől eltekintve zárva lesznek az üzletek.
nov. 1
8:00
Leégett a drága bogaram (168 Óra Online)
Kigyulladt egy VW Bogár az M3-as autópálya egyik pihenőjének bejáratánál szombaton kora este.
nov. 1
9:12
Ma rendkívüli járatokra szállhat (168 Óra Online)
Mindenszentek napja miatt nagy forgalom várható ma a temetőknél országszerte; a fővárosi sírkertek reggel 7 órától este 8 óráig tartanak nyitva.
nov. 1
9:14
Gyalázat: a Demokrata könyvrongálásra biztat! (168 Óra Online)
Három-négy fős kommandók fésülnék át a könyvtárakat, s kilopkodnák, majd megsemmisítenék "a ballib hazaárulás és ízléstelenség fekélygócait". Az irodalmi szabadcsapatokra tett javaslat a Demokratában jelent meg.
nov. 1
10:06
Szekeres: a román és magyar népnek tisztelnie kell egymás hőseit (Alternatív Energia)
A román és a magyar népnek hősei, példaképei vannak, akiket tisztelnünk kell, még akkor is, ha a történelem során sokszor egymás ellen harcoltak - mondta vasárnap Bukarestben Szekeres Imre honvédelmi miniszter azon az ünnepségen, amelynek keretében felavatták Marian Cozma emléktábláját.
nov. 1
10:09
Mióta ünnepeljük a halottak napját? (Infostart)
A Mindenszenteket követő halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezéssé.
nov. 1
10:27
Mire fordítandó a munkahelymegtartó támogatás? (Infostart)
650 millió forintot kapott tavasszal munkahelymegtartó támogatásként az államtól a következő két évben csaknem 2600 dolgozóját elbocsátó General Electric - adta hírül az RTL Klub Híradója.
nov. 1
10:29
Magyarországon fogtak el egy román gyilkost (Infostart)
Magyarországon fogták el egy román rendőr feltételezett gyilkosát - közölte Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A romániai nagyszentmiklósi határrendőrség őrét tegnap hajnalban érte halálos lövés.
nov. 1
10:45
Holnap szavaz az Országgyűlés a költségvetést megalapozó egyes törvények módosításáról (Infostart)
Holnap szavaz az Országgyűlés a jövő évi költségvetést megalapozó egyes törvények módosításáról. A javaslatcsomag 41 törvényt változtatna meg. Az előterjesztés szerint például az állami és önkormányzati cégek addig nem kaphatnak támogatást, amíg nem teszik közzé vezetőik jövedelmeit, és jövőre az önkormányzatok már nemcsak az 1 milliárd, hanem az 50 millió forintot elérő beruházások után is…
nov. 1
10:47
Falus Ferenc: ártalmas az alacsony hazai oltási arány (Infostart)
Ártalmasnak tartja az új típusú influenza terjedésének megakadályozása szempontjából az alacsony hazai oltási arányt az országos tisztifőorvos. Falus Ferenc a Népszabadság internetes kiadásában megjelent interjúban azt mondta: az átoltási arány jelenleg 3 százalékos, a hatékony megelőzéshez azonban 60 százalék lenne az optimális.
nov. 1
10:49
Tovább bővül a digitális televízió-hálózat lakossági lefedettsége (Infostart)
Várhatóan tovább bővül az év végéig a digitális televízió-hálózat lakossági lefedettsége; december 1-jétől már eléri a 88 százalékot - közölte az Antenna Hungária.
nov. 1
11:00
Szekeres: magyarként, egy román sportoló előtt tisztelgek (168 Óra Online)
A román és a magyar népnek hősei, példaképei vannak, akiket tisztelnünk kell, még akkor is, ha a történelem során sokszor egymás ellen harcoltak - mondta vasárnap Bukarestben Szekeres Imre honvédelmi miniszter azon az ünnepségen, amelynek keretében felavatták Marian Cozma emléktábláját a Dinamo stadion falán.
nov. 1
11:00
Alacsony az oltási arány (Metropol)
Falus Ferenc országos tisztifőorvos szerint a hatékony megelőzéshez 60 százalék lenne az optimális.
nov. 1
11:18
Kilenc törvénnyel zárja az idei parlamenti idényt a kormány (Alternatív Energia)
A kormány kilenc törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek még pénteken, köztük az új polgári törvénykönyv hatályba lépéséről (Ptké.) szólót. Szollár Domokos kormányszóvivő elmondta, hogy a most benyújtott törvényjavaslatok még az idén eljuthatnak a zárószavazásig. Hozzátette: azokról a javaslatokról, amelyeket ez után terjesztenek a Ház elé, normál menetrendben csak a tavaszi ülésszakon…
nov. 1
11:54
Elkezdődött a végső helyezkedés (168 Óra Online)
A Pécsi Vízmű főbejáratát fogdmegek csapata állja el, a francia cég vezetőit ebrúdon vetik ki. A kisváros polgármestere magyarul tanuló izraeliekről elmélkedik. A reggeli magazin stábját öt perc alatt menesztik. Elkezdődött a „végső helyezkedés”. A választásokhoz közeledve egyre erőszakosabb módszerek dominálnak. Az ORF külföldi adásainak egykori vezetőjével BUJÁK ATTILA beszélgetett.
nov. 1
11:57
Jó a közlekedés a temetők környékén (Infostart)
Fennakadás nélkül lehet közlekedni a budapesti temetők környékén, és a sírkerteken belül is - közölte a Budapesti Temetkezési Intézet sajtóreferense. Pénzes Kristóf elmondta: a rákoskeresztúri Új köztemetőben két kaput is megnyitottak, autóval a Korányi Frigyes utcai bejáratnál is be lehet hajtani, így a korábbi évektől eltérően eddig nem alakultak ki dugók a temető területén.
nov. 1
12:12
Németh Miklós: "Büszkeséget éreztem minden magyar nevében" (Alternatív Energia)
"Büszkeséget éreztem minden magyar nevében" - hangsúlyozta az MTI-nek adott nyilatkozatában vasárnap Németh Miklós volt miniszterelnök annak kapcsán, hogy a német fővárosban meghívott vendégként részt vett a berlini fal leomlásának 20. évfordulója alkalmából rendezett, Mihail Gorbacsovot, idősebb George Busht és Helmut Kohlt köszöntő megemlékezésen.
nov. 1
12:48
Szekeres: magyarként, egy román sportoló előtt tisztelgek (168 Óra Online)
A román és a magyar népnek hősei, példaképei vannak, akiket tisztelnünk kell, még akkor is, ha a történelem során sokszor egymás ellen harcoltak - mondta vasárnap Bukarestben Szekeres Imre honvédelmi miniszter azon az ünnepségen, amelynek keretében felavatták Marian Cozma emléktábláját a Dinamo stadion falán.
nov. 1
13:42
Elszabadult a pokol a Népligetnél (168 Óra Online)
Két rendőr és egy drukker könnyebben megsérült, amikor a félbeszakadt Ferencváros–Diósgyőr labdarúgó-mérkőzés után feloszlatták a szurkolókat.
nov. 1
13:45
Mától drágul a villamosenergia (Infostart)
Szolgáltatónként eltérő, 1,3 és 6,2 százalék közötti mértékben kell többet fizetni mától a villamos energiáért a lakosságot, a kisfogyasztókat és a közintézményeket ellátó egyetemes szolgáltatói körben.
nov. 1
14:03
Szén-monoxid-mérgezéssel szállítottak két embert kórházba (Infostart)
Enyhe szén-monoxid-mérgezéssel kórházba szállítottak két embert vasárnap a fővárosban.
nov. 1
14:05
Megkerült a bódvaszilasi erdőben eltévedt idős férfi (Infostart)
Megtalálták a rendőrök azt a budapesti férfit, aki még szombaton indult túrázni a Borsod megyei, bódvaszilasi erdőbe, majd eltévedt.
nov. 1
14:21
Egységes kerékbilincselési szabályozás lépett életbe (Infostart)
Egységes kerékbilincselési szabályozás lépett életbe ma az egész országban. A szerkezet leszereléséért mindenhol 11 500 forintot kell fizetni, a jármű elszállításáért pedig a lakosságszámtól függően 14 500 és 20 ezer forint közötti összeget.
nov. 1
14:54
"A családom kommunista, én meg gárdista vagyok" (168 Óra Online)
– Nem vagyok megélhetési politikus – nyilatkozta lapunknak a Lehet Más a Politika nyolcadik kerületi polgármester-jelöltje, Kispál Gergely. Alig három hét van hátra a polgármester-választásig, a langyos kampány fő témája leginkább a kopogtatócédulák helyzete.
nov. 1
16:06
Az MSZP a legszívósabb párt, mert minden nehézséget túl fog élni (168 Óra Online)
Húzzanak el a hatalombrókerek, a listatotózók, a közös becsületünkre vigyázni nem tudók, akik úgyis elmennek, ha majd nehéz idők jönnek – mondta a szokásosnál talán kicsit keményebbre sikeredett ünnepi beszédében Lendvai Ildikó. Az MSZP választmánya tegnap délután a párt 20. születésnapja alkalmából gyűlt össze, illetve azért, mert ez alkalommal tartották meg a testület 200. ülését is. Az…
nov. 1
16:06
Humanitárius gyorssegéllyel támogatják Ukrajnát szomszédai (Alternatív Energia)
Humanitárius gyorssegéllyel támogatják Ukrajnát európai uniós szomszédai az influenzajárvány elleni küzdelemben, Magyarország 10 ezer adag védőoltással siet a szomszédos ország segítségére.
nov. 1
17:03
Egy BKV-busz négy utasa sérült meg egy ütközésben (Infostart)
Egy BKV busz két utasa súlyosan, kettő pedig könnyebben megsérült vasárnap, amikor a jármű egy személygépkocsival ütközött - mondta el Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.
nov. 1
17:36
A KENÓ nyerőszámai (Metropol)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a november 1-i KENÓ-játékban a következő számokat sorsolták ki: 4 11 13 25 26 29 34 36 37 38 40 42 47 52 60 63 74 75 78 79
nov. 1
17:39
Nagy forgalom mellett békésen zajlott a megemlékezés a sírkertekben (Infostart)
Békésen zajlott a halottak napi megemlékezés a fővárosi köztemetőkben vasárnap - mondta Pénzes Kristóf, a Budapesti Temetkezési Intézet sajtóreferense a délutáni csúcsforgalom enyhülését követően.
nov. 1
17:41
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a 44. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták ki:
nov. 1
17:54
Nagyot csattant a BKV busza (168 Óra Online)
Egy BKV busz két utasa súlyosan, kettő pedig könnyebben megsérült vasárnap, amikor a jármű egy személygépkocsival ütközött - mondta el Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-nek.
nov. 1
19:45
Többszázezren keresték fel a fővárosi köztemetőket a hétvégén (Infostart)
A nagy forgalom ellenére sehol nem volt komolyabb fennakadás. A Budapesti Temetkezési Intézet sajtóreferense. elmondta: a rákoskeresztúri Új köztemetőben két kaput is megnyitottak, így a korábbi évektől eltérően eddig nem alakultak ki dugók a temető területén. Pénzes Kristóf hangsúlyozta: rendkívüli esemény sehol nem történt, a forgalom is csak az ilyenkor megszokott mértékben erős.
nov. 1
20:03
Kárpátalját segíti a Magyar Vöröskereszt (Infostart)
Rendkívüli gyűjtő- és oltóakciót indít a Magyar Vöröskereszt Ukrajna számára az új influenzavírus elleni küzdelemben. A szervezet közleménye szerint elsősorban a kárpátaljai, főként magyarlakta területeket szeretnék ellátni gyógyszerekkel, védőmaszkokkal, és más egészségügyi szerekkel.
nov. 1
21:48
Béke volt a temetőkben (168 Óra Online)
Békésen zajlott a halottak napi megemlékezés a fővárosi köztemetőkben vasárnap - mondta Pénzes Kristóf, a Budapesti Temetkezési Intézet sajtóreferense az MTI-nek a délutáni csúcsforgalom enyhülését követően.
nov. 1
22:09
Többszázezren látogattak el Mindenszentek napján a fővárosi köztemetőkbe - hírösszefoglaló (Infostart)
Többszázezren látogattak el Mindenszentek napján a fővárosi köztemetőkbe. Szolgáltatónként eltérő, 1,3 és 6,2 százalék közötti mértékben nőtt az áram ára. Koszovóban nemzeti gyásznapot tartanak hétfőn a szerb-magyar határon Tiszába fulladt állampolgáraik emlékére.

2009. november 2. hétfő

nov. 2
4:06
A magyar rendőrök minden évben összecsapnak a szlovákokkal (168 Óra Online)
Tizenegyedik ülését tartotta az elmúlt héten a szlovákiai Szentpéter településén a Magyar-Szlovák Kormányközi Vegyes Bizottság. A megbeszélésen elsősorban a határmenti, s a határon átnyúló együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak a meghívottak – közölte az Önkormányzati Sajtószolgálat.
nov. 2
5:36
Három Fidesz közeli csoport ural féltucatnyi hűséges orgánumot (Alternatív Energia)
Minden igényt lefedő jobboldali médiabirodalom született meg az utóbbi években. A visszafogott Heti Válasz című hetilaptól egészen a jobboldal szélére telepedő Magyar Hírlapig több médium is van Fideszhez hű üzletemberek tulajdonában. Széles Gábor például százmilliós veszteségeket sem sajnál, hogy életben tartsa „gyermekeit”, napilapját és televízióit. Mindemellett a szélsőjobbos média is…
nov. 2
5:38
Elegük lett Cser Ágnesből, új csapatot alapítottak (Alternatív Energia)
Egyáltalán nem célunk az EDDSZ gyengítése, mert már ma is rendkívül gyenge korábbi önmagához képest – mondja Fehér József. A Szakszervezetek Együttműködési Fórumá­nak alelnöke szerint egy ágazati szervezet sorvadásával az érdekvédelem egésze gyengül. Óv attól, hogy egy új egészségügyi szakszervezet esedékes felvételét a SZEF-be bárki is ellenlépésnek tartsa azért, mert az Egészségügyi és Szociális…
nov. 2
5:40
Aligha várható, hogy a választási szabályok hibáit a pártok rövid időn belül orvosolják (Alternatív Energia)
Ezen a héten ismét egyeztetnek a parlamenti pártok arról, miként pótolják a külképviseleti szavazás év végével megszűnő szabályait. A lapunknak nyilatkozó választási szakértő szerint ebben – ahogy például a kampányfinanszírozásban vagy az ajánlószelvények ügyében – aligha lesz egyetértés, ám a jövő évi választásokról nem kell feltétlenül száműzni a külképviseleti voksolást. Azt ugyanis Tóth Zoltán…
nov. 2
5:54
"Különös kegyetlenséggel" - Molotov-koktélt dobtak a cigányok házára? (168 Óra Online)
Pénteken tanúkihallgatásokkal folytatódott a három, több emberen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével vádolt három pátkai polgárőr ellen folyó per – írta a Fejér Megyei Hírlap online kiadása.
nov. 2
5:54
Szakértők szerint csupán haladékot kaptak 2012 végéig a visszasajtolás nélkül működő termálkutak (Alternatív Energia)
Elfogadta az Országgyűlés a vízgazdálkodási törvény módosítását, melynek első verzióját júliusban az államfő nem írta alá, megfontolásra visszaküldte a parlamentnek. Sólyom Lászlónak akkor főként környezetvédelmi aggályai voltak, ám az új megfogalmazás ezeket nem szüntette meg, csupán egy aprócska jogtechnikai hibát orvosolt. A lazább regula alapján mostantól egyes termálvíz-kitermelők…
nov. 2
5:56
Szigorít az egészségügyi tárca (Alternatív Energia)
Az egészségügyi intézmények privatizációjának szigorítását, a patika­alapítás eddigi szabályainak megtartását, valamint a finanszírozási visszaélések jogkövetkezményeinek erősítését célozza meg többek között az Egészségügyi Minisztérium által benyújtott törvénytervezet. A Fidesz várhatóan a parlament egészségügyi bizottságának szerdai ülésén dönt a javaslattal kapcsolatos álláspontjáról, a szakmai…
nov. 2
6:33
Az állam a stratégiai vállalatok alkalmazottai számára ingyenesen biztosítja a vakcinákat (Infostart)
Több stratégiai vállalat is megrendelte már dolgozóinak az új- és a szezonális influenza elleni oltóanyagot - írta a Napi Gazdaság. A tájékoztatás szerint az állam a stratégiai vállalatok alkalmazottai számára ingyenesen biztosítja a vakcinákat.
nov. 2
6:51
Kötelező lehet az emelt szintű érettségi - lapszemle (Infostart)
Kötelezővé tenné az emelt szintű érettségit 2012-től minden felvételiző számára legalább egy tárgyból az MSZP oktatási munkacsoportja. A változás elsőként a most tizedik osztályosokat érintené - írja a Népszabadság.
nov. 2
6:53
Hamarosan kiderül, jó-e a vakcina a három éven aluliaknak (Infostart)
Várhatóan a hét közepére kiderül, hogy a 3 év alatti gyermekek számára megfelelő-e az új típusú influenza ellen kifejlesztett magyar oltóanyag. Erről az egészségügyi miniszter beszélt a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában.
nov. 2
7:06
Dermesztő lehúzás! Egy liter benzin 330 forint lehet (168 Óra Online)
Az üzemanyagárba épített jövedéki adó emelésével januártól egy liter benzinért akár 330 forintot, a gázolajért 320 forintot is fizethetünk – figyelmeztetett cikkében a sonline.hu.
nov. 2
7:06
Nincs teltház a kórházakban (Metropol)
Országszerte összesen 4065 férőhelyet tekint kihasználatlannak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), ugyanakkor 833 új ágyat is kapnának a kórházak; az OEP elemzése szerint Észak- és Dél-Alföldön a férőhelycsökkentés meghaladná a 10 százalékot. Észak-Alföldön a 7088 aktív kórházi ágyból 714-et, míg Dél-Alföldön 6036-ból 707-et minősített feleslegesnek az OEP.
nov. 2
7:09
Januártól blanketta-munkaszerződés (Infostart)
Januártól úgynevezett blanketta-munkaszerződést kell kötni az egyszerűsített foglalkoztatás keretébe tartozó munkaviszony létesítéséhez - közölte a Napi Gazdaság.
nov. 2
7:11
OEP: országszerte 4065 kihasználatlan hely (Infostart)
Országszerte összesen 4065 férőhelyet tekint kihasználatlannak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, ugyanakkor 833 új ágyat is kapnának a kórházak. A pénztár elemzése szerint Észak- és Dél-Alföldön a férőhelycsökkentés meghaladná a 10 százalékot.

Keresés