2009. szeptember 1. kedd

szept. 1
5:42
A magyarok menekülnek, bujkálnak az állam elől (168 Óra Online)
„A kormány szakmai, és ne politikai alapon hozzon döntést!” Paradox módon éppen a kormányzás politikamentességét tette elvárássá a rendszerváltást követő időszakra is az, hogy az MSZMP széthullása közepette az átmenet kormánya került a centrumba. A kormányzás megítélésének változását GYULAI ATTILA, a Political Capital Institute igazgatója elemzi.
szept. 1
6:12
Sió László: Az iskolai napközi megszüntetésére készül a kormány (Infostart)
Az önkormányzatoktól tervezett 120 milliárd forintos költségvetési elvonás leginkább az oktatási intézményeket sújtja majd, hiszen ezek jelentenek a legnagyobb kiadást a helyhatóságok számára - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Sió László, a Fidesz oktatási kabinetjének vezetője. Hozzátette: az oktatási törvény módosításával mintegy 40 milliárdot takarítana meg a kormány.
szept. 1
6:48
Svédország kész közvetíteni Budapest és Pozsony között (Infostart)
Az Európai Uniótól is segítséget vár a kormány a szlovák államnyelvtörvény ügyében, holott az Európai Bizottság és több szakértő is felhívta a figyelmet, hogy a közösség általában nem szól bele két tagállama konfliktusába. Az uniót ebben a félévben felügyelő svéd elnökség hajlandó lenne közvetíteni a két fél között, az Európai Parlamentben pedig csak napirenden lehet tartani az ügyet.
szept. 1
6:54
Az új influenza miatt elmarad a tanévkezdés? (168 Óra Online)
Magyarországon egyelőre nem tervezik az iskolakezdés elhalasztását az új típusú influenza miatt. Több országban viszont, így pl. Angliában is, ahol gyorsan terjed a betegség, komolyan fontolgatták, hogy későbbre tolják a tanévkezdést. A franciák pedig már a távoktatásra is terveket készítenek. Itthon az Oktatási Minisztérium egyelőre nem változtatott az évkezdés időpontján. Ma indul a suli.
szept. 1
7:06
Név szerint ismeri a rendőrség Marian Cozma gyilkosát (Infostart)
A Magyar Nemzet azt írja: név szerint ismeri a rendőrség Marian Cozma gyilkosát. A nevet azonban egyelőre nem kívánja nyilvánosságra hozni - jelentette ki Pogány Péter, a februárban Veszprémben meggyilkolt kézilabdázó ügyében folytatott nyomozás vezetője.
szept. 1
8:24
Balla-gyilkosság: elszólta magát az ügyész (168 Óra Online)
A Balla-gyilkosság egyik szakértője szerint a vádlott telefonja a vallomásának megfelelő helyen tartózkodott, de az áldozaté sokkal távolabb – adta hírül a civishir.hu portál.
szept. 1
8:24
Csendesebben vigadnak Terézvárosban (Metropol)
Ma lép hatályba a sokat vitatott "csendrendelet" a fővárosi VI. kerületében; a terézvárosi szabály értelmében este 10 és reggel 6 óra között nem tarthatnak nyitva a kerületi szórakozóhelyek.
szept. 1
8:42
Kovács Gábor a hónap rendőre (PestMost.hu)
Augusztusban Kovács Gábor rendőr főtörzsőrmester lett a hónap rendőre Zuglóban, aki Weinek Leonárd polgármestertől vehette át az elismerést.
szept. 1
8:44
Áramszünet a nagytétényi gyermekrendelőben (PestMost.hu)
Szeptember 2-án és 11-én várhatóan 7.30-tól 19 óráig áramszünet lesz a nagytétényi gyermekrendelőben. A betegek ellátása e napokon a Káldor Adolf utcai és a III. utcai gyermekrendelőkben történik.
szept. 1
8:46
Csökken az üzemanyagok ára (PestMost.hu)
Csökkenti 4 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült a holtankoljak.hu A Mol múlt héten 4 forinttal emelte a gázolaj árát, a benzin ára akkor nem változott. A mostani csökkentéssel a gázolaj átlagára 282 forintra csökken, míg a benzin átlagára 300 forintra esik.
szept. 1
8:48
Tankönyv-vásár - 30% kedvezmény! (PestMost.hu)
A Nemzeti Tankönyvkiadó az iskolakezdés megkönynyítése érdekében kedvezményes könyvvásárt hirdet szeptember 30-ig. A vásár helyszíne a NTK saját könyvesboltja illetve a honlapján elérhető áruháza. Az így megvásárolt könyvek a bolti árnál 30%-al kevesebbe kerülnek, és készpénzes fizetés mellett sulicsekket és kultúrakiadványt is elfogadnak.
szept. 1
9:15
Lakástűzben halt meg egy asszony a III. kerületben (PestMost.hu)
Egy középkorú nő vesztette életét, amikor kigyulladt a tetőtéri lakása a III. kerületi Tímár utcában, hétfő délután. Egy kisgyermek égési sérülésekkel került kórházba – közölte a fővárosi tűzoltóság szóvivője. A tűzoltók kiérkezése előtt az egyik szomszéd egy 3-4 év körüli kislányt mentett ki a lángoló lakásból az ablakon keresztül. A gyermek másod-, és harmadfokú sérüléseket szenvedett, őt [...]
szept. 1
9:17
Méhnyakrák elleni harc Vácott (PestMost.hu)
A tavalyi program folytatásaként, az idén is széleskörű kampányt szervezett az önkormányzat a méhnyakrák megelőzésére. A 2008. évi költségvetésében az önkormányzat közel 3,6 millió forintot biztosított az állandó váci lakóhellyel bíró leánygyermekek beoltására, és ennek sikerére való tekintettel, az idén a 11-13 éves korú leánygyermekek védőoltáshoz juttatása mellett, a 14-18 évesek részére is…
szept. 1
9:18
Elítéltet neveztek ki a debreceni vagyon kezelésére (168 Óra Online)
Politikai vihart kavart Debrecenben, hogy egy önkormányzati érdekeltségű cég élére szeptember 14-ei hatállyal azt a Virág Lászlót nevezték ki, akit két évvel ezelőtt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.
szept. 1
9:19
Csípőszúnyogírtás a 22. kerületben (PestMost.hu)
Az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézete a Fővárosi Önkormányzat megbízásából csípőszúnyog irtást végez szeptember 9-10-én 21 és 2 óra között, földi módszerrel, Dunatelep, Horgásztelep, Budafok, Budatétény és Nagytétény nyílt vízfelszínei mentén, valamint a Rózsakerten és a Baross Gábor-telepen. Az időpontok az időjárás függvényében változhatnak.
szept. 1
9:21
Késnek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok útvonalon (PestMost.hu)
Ma reggel hat óra körül füstölni kezdett egy mozdony Cegléd és Abony között - az oltás idejére szünetelt a vasúti forgalom. A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon a műszaki akadálymentesítésig 15-20 perces késésekre kell számítani - közölte a Mávinform.
szept. 1
9:48
Sólyom László Orbán Viktorral találkozott (Infostart)
Sólyom László köztársasági elnök hivatalában fogadta kedd reggel Orbán Viktort, a Fidesz elnökét.
szept. 1
9:50
Elgázolták az iskolába tartó biciklist - képek (Infostart)
Súlyos fejsérülést szenvedett az a 18 éves fiú, akit kedden reggel gázolt el egy autós Budapesten, a IX. kerületben.
szept. 1
10:21
Felfüggesztette a kerékbilincselést a közterület-felügyelet (PestMost.hu)
Az FKF vezetői értekezletén váratlanul bejelentették, hogy az este hat órától esedékes műszakváltás után már nem lehet kerékbilincset felszerelni - írja a keddi Magyar Nemzet. A napilap ismertetése szerint a döntést azzal indokolták, hogy jelenleg rendezetlen a “szolgáltatás” törvényi háttere.
szept. 1
10:42
Romagyilkosság - Bencze: a rendőrségnek nincs információja kitervelőről (Infostart)
A rendőrségnek nincs információja arról, hogy lett volna külön kitervelője a romák elleni gyilkosságsorozatnak.
szept. 1
10:44
Eladták a Heti Választ - Borókai Gábor marad a főszerkesztő (Infostart)
Az Infocenter.hu Médiabefektetési Zrt. megvásárolja a Heti Választ. Az adásvételről szóló megállapodást hétfőn írták alá az érintett felek. Az Infocenter.hu projektcégben dr. Fellegi Tamás média-üzletember a többségi (51 százalék), és a dán DEFAP kockázati-tőke befektetésekkel foglalkozó pénzügyi csoport a kisebbségi (49 százalék) tulajdonos.
szept. 1
10:48
Aberrált cigányokkal töltik ki a két reklám közötti időt (168 Óra Online)
A múlt héten a rendőrség elfogta a romagyilkosságok feltételezett elkövetőit. Horváth Aladár, a hazai cigány polgárjogi mozgalom egyik ismert alakja közelről érzékeli két évtized politikai és társadalmi folyamatainak a roma közösségeket érintő hatásait, és úgy véli, ezzel még nem oldódott meg semmi. BÁNYAI GYÖRGY interjúja.
szept. 1
10:54
Elindult a tanév: kevesebb padban, kevesebben (PestMost.hu)
Mintegy 1 millió 348 ezer tanuló számára kezdődött meg a 2009/2010-es tanév.
szept. 1
10:56
Példaértékű a Pannónia Általános Iskola teljes rekonstrukciója (PestMost.hu)
Teljeskörű megújulás és hagyományőrzés – e kettő együttese jellemezte azt a nagyszabású beruházást, amelynek köszönhetően nagyjából egy év alatt korszerűsítették és bővítették az angyalföldi Pannónia Általános Iskolát.
szept. 1
10:58
Folytatódik az ingyenes képzés női vállalkozók számára (PestMost.hu)
Október elsejéig jelentkezhetnek a budapesti női vállalkozók a készségfejlesztő ingyenes képzésre a Budapesti Ifjúsági Vállalkozó Központban (BIVÁK) - közölte Visegrádi Judit tréner.
szept. 1
11:06
Nagy a torlódás az M3-ason (Metropol)
Kigyulladt egy homokszállító kamion kereke az M0-ás autóúton az M5-ös autópálya felhajtójánál kedd délelőtt, a tűzoltók megfékezték a lángokat, de a baleset miatt nagy torlódás alakult ki - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.
szept. 1
11:18
Képriport: két kocsival ütközött a kamion az M5-ösön (Infostart)
Egy kamion és két személyautó ütközött össze az M5-ös fővárosból kivezető szakaszán, az M0-ás előtt.
szept. 1
11:24
Félrecsúszott a Molotov-koktélos támadó álarca Pátkán? (168 Óra Online)
Helyszíni bizonyítási kísérlettel folytatódott hétfő éjszaka Pátkán annak a három polgárőrnek a pere, akit azzal vádolnak, hogy tavaly júniusban Molotov-koktélt dobott három, romák által lakott házra.
szept. 1
11:24
Gázömlés miatt lakóházakat és iskolát ürítettek ki Pécsett (Metropol)
Munkagép okozta azt a gázömlést, amely miatt lakóházakat és iskolát kellett kiüríteni Pécsett, a Komlói úton kedden - közölte az E.ON sajtóreferense.
szept. 1
11:27
Kilátások a munkaerőpiacon (PestMost.hu)
Kilátások a munkaerőpiacon címmel, hat részből álló előadássorozatot indított a Pest Megyei Esélyek Háza és a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Váci Kirendeltsége, elsősorban az úgynevezett védett célcsoportok lehetőségeinek bemutatására.
szept. 1
11:29
Magánklinika a Szent Rókus Kórházban (PestMost.hu)
Szeptember 1-jén a Szent Rókus kórház falai közé költözik Magyarország egyik legnagyobb magánintézménye, a Kontur Klinika. A főváros szívében születő szimbiózis gazdaságilag és a biztonság szempontjából is működő modell.
szept. 1
11:31
Eredményesen felhasználták a megpályázott támogatást (PestMost.hu)
A XXII. kerületi Szociális Szolgálat három épületének, a Nagytétényi Idősek Klubja, a Családsegítő Csoport és az Idősek Klubja komplex akadálymentesítése sikeresen befejeződött.
szept. 1
11:33
A GKI szerint: A magyar gazdaság túljutott a mélyponton (PestMost.hu)
A GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése szerint a magyar gazdaság teljesítményének visszaesése valószínűleg most nyáron érte el mélypontját.
szept. 1
11:35
Tökéletes óbudai esszencia (PestMost.hu)
Nemrég mutatták be Óbuda-Békásmegyer új turisztikai kiadványát, mely színes fotókkal, térképpel, mi több GPS koordinátákkal adja közre a kerület helyi nevezetességeit, látnivalóit, vendéglátóhelyeit, de megemlíti a városrészben zajló fontosabb programokat is.
szept. 1
11:37
Szeretettel vár Pest megye! (PestMost.hu)
Megjelent a „Szeretettel vár Pest megye” című kiadvány, amely művészien elkészített fotókon keresztül mutatja be Pest megyét.
szept. 1
11:39
Frontális ütközés Fót és Csomád között (PestMost.hu)
Egy ember könnyebben sérült abban a balesetben, amely ma hajnalban, nem sokkal 5 óra után történt Fót és Csomád között. A baleset során két személyautó ütközött frontálisan - egyelőre tisztázatlan körülmények között. Az egy könnyebben sérült személyt a Váci Tűzoltóparancsnokság munkatársai szabadították ki az összeroncsolódott gépjárműből - tájékoztatott Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei…
szept. 1
11:42
Két héten belül várható a „bokszmeccs” (Metropol)
Két héten belül megtartják a magyar-szlovák miniszterelnöki találkozót - közölte Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter. A tárcavezető az osztrák hírügynökségnek adott interjút hétfőn azután, hogy tárgyalt magyar partnerével, Balázs Péterrel.
szept. 1
12:12
Ittas volt a Bodnár László által elütött kerékpáros (Infostart)
Ittas volt a Bodnár László, a Debrecen labdarúgója által halálra gázolt kerékpáros - derül ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség közleményéből.
szept. 1
12:14
Bajnai: a kormány nem engedi túllépni a büdzsé kereteit (Infostart)
A kormány ugyan javaslatokat vár, de a költségvetés jelenlegi kereteit nem engedi túllépni - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a kabinet ülésének első tíz nyilvános percében. A kormány mai ülésén tárgyalta első olvasatban a jövő évi költségvetési tervezetet, amelyet jövő héten már el is fogadnak, majd beterjesztik az Országgyűlés elé.
szept. 1
12:18
Ivott a Bodnár által elütött kerékpáros (Metropol)
Ittas volt a Bodnár László, a Debrecen labdarúgója által halálra gázolt kerékpáros - derül ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség keddi közleményéből.
szept. 1
13:12
"Nem tudja, hogy a Jobbik vagy az MSZP tagja-e!" (168 Óra Online)
Már októberben dönthet a fővárosi közgyűlés az újpesti "Fájdalmas Anya" szobor visszaállításáról - közölte a Népszavával Ughy Attila, az ügyben illetékes Városfejlesztési és Városképvédelmi Bizottság fideszes elnöke.
szept. 1
13:12
Betonba vésett költségvetés? (Metropol)
Bajnai Gordon szerint a válságkezelés egyik legfontosabb állomásához értek, amit eddig tett a kormány, azt bele kell foglalni a jövő évi költségvetésbe, "be kell betonozni"; a miniszterelnök a 2010-es büdzsét első olvasatban tárgyaló rendkívüli kormányülés elején beszélt erről kedden.
szept. 1
13:42
"Elképesztő káosz" a Szentendrei úton (Infostart)
Óbuda polgármestere szerint óriási dugót okozott kedden reggel a Szentendrei úton az Árpád hídi felhajtó környéki forgalmi rend változás. Bús Balázs az InfoRádiónak elmondta, ha a helyzet néhány nap múlva nem javul, vissza kell állítani az eredeti rendet, azaz meg kell szüntetni a Vörösvári út-Lajos utca felől a hídra való két sávos felhajtást és a Szentendrei út felőli egy sávra való szűkítést.
szept. 1
13:48
Karsai besokallt: "Katasztrofális a költségvetés" (168 Óra Online)
Nem minden szocialista képviselő támogatja a 2010-es költségvetést – derül ki a FigyelőNet interjújából, melyet Karsai Józseffel, Battonya polgármesterével készített a lap munkatársa.
szept. 1
14:24
Ki ölte meg Cozmát? A rendőrség már tudja! (168 Óra Online)
Név szerint ismeri a rendőrség Marian Cozma gyilkosát, ám azt egyelőre nem kívánja nyilvánosságra hozni – jelentette ki Pogány Péter, a februárban Veszprémben meggyilkolt kézilabdázó ügyében folytatott nyomozás vezetője. Hozzátette: megvizsgálták a feltételezett elkövetők életmódját, kapcsolatrendszerét, és a nyomozók arra jutottak, nem lehet alvilági kapcsolatokat emlegetni a Cozma-üggyel…
szept. 1
14:36
Pálinkás József: A teljes szellemi elitnek össze kell fognia az oktatás fejlesztéséért (Infostart)
A teljes szellemi elitnek össze kell fognia Magyarországon a természettudományos oktatás és kutatás fejlesztéséért - mondta Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke köszöntő beszédében kedden Budapesten az Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban, ahol a 2009/2010-es tanévben az országban először indul kiemelt reálosztály.
szept. 1
14:42
A rendőrség régóta ismeri Cozma gyilkosát (Metropol)
A rendőrség már a nyomozás kezdete óta név szerint ismeri Marian Cozma, a román válogatott veszprémi kézilabdázó gyilkosát - mondta Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.
szept. 1
15:00
A jobbikosok felírják a rendszámokat (168 Óra Online)
Túl gyorsak, túl nehezek, veszélyesek és rongálják az utakat: három mátrai faluban is félpályás útlezárással tiltakozik a Jobbik Heves Megyei Szervezete a kőszállító teherautók ellen - adta hírül a heol.hu.
szept. 1
15:12
Zászlóshajó lesz a Heti Válaszból (Infostart)
Új médiaportfóliót szeretne létrehozni Fellegi Tamás, aki cégén, az Infocenter.hu Médiabefektetési Zrt.-n keresztül megvásárolta a Heti Választ. Borókai Gábor lapigazgató-főszerkesztő az InfoRádiónak azt mondta: az új tulajdonos nem kíván változtatni a hetilap irányultságán.
szept. 1
15:30
Lezáratlan a vita: közszereplő-e az egyházi vezető? (Infostart)
Eljárási okokra hivatkozva jogerősen elutasította az egyházi vezetők közszereplői minőségének megállapítására irányuló keresetet a Fővárosi Ítélőtábla.

Keresés