2009. szeptember 1. kedd

szept. 1
5:06
Szex, hatalom: a miniszterelnök végzetesen vonzódik a fiatal lányokhoz (168 Óra Online)
Száztizenötezer ember, köztük számos politikus, értelmiségi és művész írta alá eddig azt a felhívást Olaszországban, amely szolidaritást vállal a Silvio Berlusconi miniszterelnök által becsületsértésért beperelt La Repubblica című római lappal.
szept. 1
5:42
Ma tartják a szlovák nyelvtörvény elleni tiltakozó megmozdulást Dunaszerdahelyen (Kripto Akadémia)
A politikai szándék megvan a magyar és a szlovák kormányfő közötti találkozóra, zajlik az előkészítés, és az eseményre Budapesten fog sor kerülni – mondta a külügyi és határon túli magyarok bizottságának rendkívüli, zárt ülése után hétfőn Balázs Péter. Mintegy nyolcezer embert várnak ma a Magyar Koalíció Pártja által szervezett dunaszerdahelyi tiltakozó megmozdulásra.
szept. 1
6:30
Izraeli-palesztin csúcstalálkozó az ENSZ közgyűlés idején (Infostart)
Az izraeli kormányfő és a palesztin elnök az ENSZ közgyűlésének ősszel kezdődő ülésszaka alkalmából, Barack Obama közvetítésével folytathatna megbeszélést a békefolyamat újraindításáról - mondta Simon Peresz az amerikai Fox News hírtelevíziónak.
szept. 1
6:54
Mi lesz veled, Közel-Kelet? (Kitekintő)
Sok minden történt az elmúlt nyolc hónapban a tágabb értelemben vett Közel-Keleten, amelyek - egyes vélemények szerint - mélyreható változásokat indíthatnak el a térségben.
szept. 1
7:30
Ezreket várnak a nyelvtörvény elleni tüntetésre (Kitekintő)
Mintegy 6 ezer emberre számítanak a szervezők, a Magyar Koalíció Pártja és több civil szervezet.
szept. 1
8:06
Edward Kennedy utódát januárban választják (Metropol)
A múlt héten elhunyt Edward Kennedy amerikai szenátor utódát január 19-én választják meg Massaschusettsben - jelentette be a szövetségi állam kormányzója hétfőn.
szept. 1
8:24
Mit titkol a szlovák nagykövetség? (Kitekintő)
A budapesti szlovák nagykövet szerint a szeptember 1-jén életbe lépő szlovák államnyelvtörvény minden pontjában egyezik a vonatkozó uniós rendelkezésekkel.
szept. 1
8:42
Meghalt a lezuhant pilóta (Kitekintő)
Meghalt az a pilóta, amelyik kedden zuhant le kisrepülőgépével Marosvásárhelyen.
szept. 1
9:00
A tragikus sorsú Kennedy-család (Kitekintő)
szept. 1
9:12
Tetemes vagyont hagyott hátra Edward Kennedy (Infostart)
A múlt héten agydaganatban elhunyt Edward Kennedy vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy nemcsak nyolc cikluson át tartó aktív szenátori tevékenységének köszönheti vaskos bankszámláját, amely azonban az utóbbi évben jelentősen megcsappant.
szept. 1
9:18
Dunaszerdahelyi visszhang - a nyelvtörvény politikai buborék! (Kitekintő)
Dunaszerdahelyen az önkormányzati hivatalokban és az egészségügyi, valamint az oktatási intézményekben sem tulajdonítanak kiemelt figyelmet a szeptember elsejétől életbe lépő szlovák nyelvtörvény betartásának.
szept. 1
9:18
Biztonságiak "szelektálják" ma a nyelvtörvény ellen tiltakozókat (168 Óra Online)
Ma már fél kettőtől, egy órával a kezdet előtt várják a résztvevőket a DAC-stadionba, az államnyelvtörvény elleni tiltakozó nagygyűlésre. Mintegy 6 ezer emberre számítanak a szervezők, a Magyar Koalíció Pártja és több civil szervezet. A bejáratnál nem lesz motozás, de a biztonsági szolgálat emberei nem engedik be azokat, akikről azt feltételezik, hogy megzavarhatják a nagygyűlést.
szept. 1
9:54
Újra lesújtott a Kennedy-átok (Kitekintő)
Az utóbbi hetekben újabb két tagját veszítette el a legendás Kennedy-klán. A halálesetek kapcsán sokan emlegették a „Kennedy-átkot”.
szept. 1
10:12
Forró vasalóval kínozta halálra nagymamáját (Kitekintő)
Egy forró vasalóval  kínozta halálra nagymamáját egy férfi Ukrajnában, Vinnica megyében.
szept. 1
10:30
Kormány- és korszakváltás Japánban (Metropol)
Az 1954 óta csaknem megszakítás nélkül kormányzó Liberális Demokrata Párt (LDP) súlyos választási veresége cezúrát képez Japán világháború utáni történetében.
szept. 1
10:48
A gazdagokat is bünteti az ingatlanpiac (Kitekintő)
Nem csak a köznapi polgárt, hanem a leggazdagabb románokat is keményen bünteti az ingatlanpiaci összeomlás
szept. 1
11:06
Európában nem támogatják Juscsenko alkotmányát (Kitekintő)
A Legfelsőbb Tanács PACE-delegációjának tagja, Szergej Holovatij kijelentette, hogy a Velencei Bizottság nem ért egyet a Viktor Juscsenko által javasolt alkotmánymódosítással.
szept. 1
11:18
A 2. világháború kitörésére emlékeznek Lengyelországban (Infostart)
Lengyelországban és a világ sok más országában ma emlékeznek meg a 20. század legpusztítóbb konfliktusa, a 2. világháború kitöréséről. Gdanskban hajnalban kezdődött a ceremónia, azon a helyszínen, ahol egy német hadihajó lövéseivel megindult a náci Németország offenzívája.
szept. 1
11:24
Már több mint száz halott Jemenben (Kitekintő)
Már több mint száz halottja van a két hete tartó küzdelmeknek Jemen északi részén, és legalább százezer embert telepítettek ki házaikból a harcok miatt.
szept. 1
11:24
Súlyos bozóttűz Los Angeles környékén (Metropol)
Los Angeles környékén egy éjszaka alatt a duplájára nőtt a bozóttüzekben kiégett terület, és a tűz 12 ezer ház mellett a térség legfontosabb távközlési központját is fenyegeti - közölték hétfőn a hatóságok.
szept. 1
11:24
186 gyermek a romok alatt - A hatóságok titkolóznak? (168 Óra Online)
Az észak-oszétiai Beszlan 1. számú iskolájában, ahol öt éve a tanévkezdés napján a történelem legvéresebb túszszedési akciója kezdődött meg, kedden kora reggeltől gyülekeztek mindazok, akik meg akarnak emlékezni a több mint háromszáz halálos áldozatról.
szept. 1
11:36
Fico a sajtót hibáztatja a kétoldalú viszony romlásáért (Infostart)
Robert Fico szerint a sajtó nagymértékben felelős azért, milyen állapotban van ma a szlovák-magyar viszony. Ugyanakkor ismételten Budapestet tette felelőssé a révkomáromi szoboravatás következtében kialakult szlovák-magyar diplomáciai incidensért.
szept. 1
11:42
Háromezer lakóházat kiürítettek Kaliforniában bozóttüzek miatt (Metropol)
Háromezer lakóház kiürítését rendelték el Kaliforniában a napok óta pusztító bozót- és erdőtüzek miatt - jelentették be a helyi hatóságok helyi idő szerint szombaton.
szept. 1
11:42
A sajtót hibáztatja Fico (Kripto Akadémia)
Robert Fico szerint a sajtó nagy mértékben felelős azért, milyen állapotban van ma a szlovák-magyar viszony.
szept. 1
12:00
Veszélyben az afrikai banánültetvények (Kitekintő)
Élelmiszerhiány veszélye fenyeget több afrikai országban, mivel kétféle betegség támadta meg a hatalmas banánültetvényeket.
szept. 1
12:12
A Moszad keze lehetett az Arctic Sea elrablásában (Infostart)
Valószínűleg Izrael tartóztatta fel az Arctic Sea nevű orosz hajót, mert az fegyvert szállított a Közel-Keletre, talán Iránnak vagy Szíriának - állítja több szakértő is a rejtélyes ügy kapcsán. Az orosz fegyverszállítás szóba került Dmitrij Medvegyev orosz és Simon Peresz izraeli államfő találkozóján is - egy nappal a sikeres mentőakció után.
szept. 1
12:18
Kohl "nevelt lánya" szétcsapott a kereszténydemokraták között (168 Óra Online)
Amellett, hogy az amerikai Forbes magazin a napokban az év legbefolyásosabb asszonyának választotta meg Angela Merkelt, hazájában is ő vezeti a német politikusok népszerűségi listáját. Így aztán minden oka megvan rá, hogy bizalommal tekintsen az ősszel esedékes Bundestag-választások elé. MOGYORÓSI GÉZA berlini tudósítása.
szept. 1
12:54
Le a megszorításokkal! (Kitekintő)
Hitelek, megszorító intézkedések, az adósság nő, a lakosság tüntet. A balti gazdaságok kilábalása a válságból nem épp zökkenőmentes.
szept. 1
12:54
Merkel: Németország határtalan szenvedést okozott a világnak (Kripto Akadémia)
A II. világháború kirobbantásával Németország határtalan szenvedést okozott a világnak - ismerte el Angela Merkel kancellár keddi nyilatkozatában.
szept. 1
13:06
Merkel: a gyász, a fájdalom, a hála és a bizakodás napja (Infostart)
Lengyelország megtámadásának évfordulóján rendezett megemlékezésre első alkalommal hívtak meg német kancellárt is. A Gdansk közelében tartott eseményen 20 vezető külföldi politikus vesz részt, köztük Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök, valamint az unió soros elnöki tisztét betöltő Frederik Reinfeldt svéd kormányfő is. A kancellár tévényilatkozatában a német-lengyel viszony érezhető javulásának…
szept. 1
13:12
Határblokádot tervez a Jobbik (Kitekintő)
A Jobbik Magyarországért Mozgalom ismét félpályás útlezárást tervez Komáromban, a szlovák-magyar határon.
szept. 1
13:24
Vagy "feljelentik magukat", vagy drákói szigorral lecsap az adóhatóság (Infostart)
Háromezer olyan adóelkerülő nevét tartalmazó listát állított össze a francia kormány, akik a pénzüket Svájcban tartják. Azt várják az érintettektől, hogy haladéktalanul fizessék meg azt az adót, amivel az államnak tartoznak. A hír, melyet a pénzügyminiszter jelentett be, alaposan felkavarta a kedélyeket Franciaországban, annál is inkább, mivel Eric Woerth valóságos ultimátumot intézett a pénzüket…
szept. 1
13:30
Kész tárgyalni atomprogramjáról Irán (Kripto Akadémia)
"Irán új javaslatot állított össze az atomprogram ügyében, és kész folytatni a tárgyalásokat a nemzetközi hatalmakkal" - idézte kedden az el-Alám arab nyelvű iráni műholdas tv-állomás Szaíd Dzsalilit, Teherán atomügyekben illetékes fő tárgyalóját.
szept. 1
13:48
A válság is segít a klímaváltozás elleni küzdelemben (Kitekintő)
Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adatai szerint – elsősorban a jelenlegi gazdasági válság hatására – tovább csökkent az üvegházhatású gázok kibocsátása az Európai Unióban.
szept. 1
13:48
Magyar biztonságiak, szlovák rendőrök: rendkívüli készültség a dunaszerdahelyi stadion körül (168 Óra Online)
Rendkívüli biztonsági intézkedésekkel készülnek a szervezők, a biztonsági emberek és a szlovák rendőrök a délután fél háromkor kezdődő dunaszerdahelyi tüntetésre. A résztvevők a DAC-stadionban az államnyelvtörvény ellen tiltakoznak.
szept. 1
14:00
A New York-iak tíz százaléka átesett az új influenzán (Infostart)
Nagyjából 800 ezer ember kapta el New Yorkban a H1N1 vírust tavasszal, ám a nyáron jelentősen visszaesett a fertőzések száma.
szept. 1
14:24
Három napra beszorult a ruhásszekrény alá (Kitekintő)
Három napot töltött egy szekrény alá szorulva egy idős asszony Ungváron, mire a szomszédai kihívták hozzá a rendőrséget.
szept. 1
14:42
Munkavállalók jogaival kampányolnak a Lisszaboni Szerződés ellenzői (Kitekintő)
A második legnagyobb ír szakszervezet arra bíztatja tagjait, hogy az októberi népszavazáson a Lisszaboni Szerződés ellen szavazzanak. A Unite nevű szervezet szerint a Lisszaboni Szerződés veszélyezteti a munkavállalók jogait.
szept. 1
14:42
Titkárnők gázálarcban, a minisztérium föld alatti raktárában (168 Óra Online)
Európa a II. Világháború kitörésének hetvenedik évfordulójára emlékezik. Ahogy újabb dokumentumok kerülnek elő, ismét megélénkült a vita a háború eseményeinek értékeléséről. Egy most nyílt londoni kiállítás Churchill háborús kabinetjének működését mutatja be.
szept. 1
15:18
Nem elég csak úgy kiűzni a terroristákat (Kitekintő)
Az amerikai hadseregnek új stratégiára van szüksége Afganisztánban, mert a jelenlegi nem működik - írja az amerikai csapatok parancsnoka legfrissebb jelentésében.
szept. 1
15:18
"Mocskos hazaárulók!" - Dulakodás a dunaszerdahelyi stadionnál (168 Óra Online)
Rendkívüli biztonsági intézkedésekkel készülnek a szervezők, a biztonsági emberek és a szlovák rendőrök a délután fél háromkor kezdődő dunaszerdahelyi tüntetésre. A résztvevők a DAC-stadionban az államnyelvtörvény ellen tiltakoznak.
szept. 1
15:36
Tizedikén néz farkasszemet Bajnai és Fico (Kripto Akadémia)
Szeptember 10-én délután találkozik egymással Bajnai Gordon magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök - mondta el a kormányszóvivő kedden.
szept. 1
15:48
Szeptember 10-én lesz a Bajnai-Fico találkozó (Infostart)
Szeptember 10-én délután találkozik egymással Bajnai Gordon magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök - közölte a kormányszóvivő. Szollár Domokos a helyszínről csak annyit mondott, hogy a találkozó a magyar-szlovák határ közelében lesz.
szept. 1
15:54
Teltház a nyelvtörvény elleni tüntetésen (Kitekintő)
Három  órakor megkezdődött Dunaszerdahelyen a Magyar Koalíció Pártja által meghirdetett szlovákiai magyar tiltakozó nagygyűlés a nyelvtörvény ellen. Teltház van a DAC-stadionban.
szept. 1
16:06
Még nem nyerték meg a harcot a tűzoltók (Infostart)
Még nem nyerték meg a harcot a lángokkal szemben a kaliforniai tűzoltók. A Los Angeles körüli tüzekben újabb otthonok pusztultak el, miközben a lángok egy fontos távközlési állomást fenyegettek. Két tűzoltó életét vesztette.
szept. 1
16:12
Madonna rábizonyította Romániára a cigányellenességet (Kitekintő)
Madonnának a diszkrimináció-ellenes megnyilatkozása miatti kifütyülése megerősítette, hogy a romániai társadalom többségének nem tetszik, ha a képébe mondják az igazat – írta hétfői számában a bukaresti Ziua című napilap.
szept. 1
16:48
Magyar-szlovák csúcs szeptember 10-én (Kitekintő)
Szeptember 10-én kerül sor a magyar-szlovák miniszterelnöki találkozóra. A kormányszóvivő nyilatkozata szerint Bajnai Gordon és Robert Fico hazánkban, valahol a magyar-szlovák határ közelében tart megbeszélést.
szept. 1
16:48
Tiltakozó gyűlés a nyelvtörvény ellen Dunaszerdahelyen (Metropol)
Több ezer ember részvételével tiltakozó nagygyűlés kezdődött kedden délután Dunaszerdahelyen, a helyi labdarúgó-stadionban, a szlovákiai államnyelvtörvény közelmúltban elfogadott módosítása ellen. Demonstrációt tartottak a budapesti Szlovák Nagykövetség épülete előtt is.
szept. 1
17:18
Ötnapi börtön dohányzásért (Infostart)
Kínában a kormány döntése értelmében akár ötnapi börtönbüntetést is kaphat, aki megszegi a dohányzást korlátozó szabályokat.
szept. 1
17:42
Berlusconi Kadhafival pacsizik (Kitekintő)
Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök Líbiába látogat a hét első felében, hogy megünnepelje az észak-afrikai országgal tavaly aláírt barátsági megállapodás évfordulóját.

Keresés