2011. január 1. szombat

jan. 1
8:24
Kettős állampolgárság egyszerűsített honosítással (Kripto Akadémia)
Január 1-jétől kell alkalmazni az egyszerűsített honosítási eljárást, aminek segítségével a határon túli kettős állampolgárságot szerezniük. Az országgyűlés májusban fogadta el azt a törvénymódosítást, amely szerint akár három hónap alatt magyar állampolgárságot kaphat a kérelmező.
jan. 1
8:42
Magyarország hat hónapra átvette az uniós elnökséget (Kripto Akadémia)
"Európa mi vagyunk" címmel a budapesti Millenárison rendezett mulatsággal Magyarország éjfélkor átvette az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét Belgiumtól, és ezzel lezárja a spanyol-belga-magyar elnökségi trió munkáját. A hivatalos átadás-átvétel ugyanakkor csak január 6-án lesz Brüsszel és Budapest között, és az Európai Bizottság és a magyar kormány először január 7-én tart közös…
jan. 1
10:12
Bomba robbant egy alexandriai templomnál (Kripto Akadémia)
Legkevesebb hét ember életét vesztette és 24-en megsebesültek szombat éjszaka, amikor gépkocsiba rejtett pokolgép robbant az egyiptomi kopt keresztények központjának számító Alexandria egyik templománál. A Sidi Bechr kerületben álló al-Kiddissine templomnál akkor robbant a bomba, amikor a hívők az újévi istentiszteletet követően, nem sokkal éjfél után elhagyták az épületet.
jan. 1
11:24
Milliók ünnepelték az utcákon a szilvesztert (Kripto Akadémia)
Világszerte milliók ünnepelték az utcákon az újév beköszöntét. A legnagyobb bulik sorát az ausztráliai Sydney nyitotta, ahol másfél millió ember nézte végig a tűzijátékot. Európában hagyományosan Londonban, Berlinben és Párizsban volt a legnagyobb tömeg az utcákon, de a tengerentúlon, New Yorkban és Rióban is milliókat vonzott a közterekre a szilveszter. A jókedvet azonban több helyen visszafogták…
jan. 1
12:36
Kommentárok a magyar uniós elnökségről (Infostart)
Budapesti keltezésű, elemző tudósításokban számolt be az AFP francia és dpa német hírügynökség arról, hogy szombattól fél éven keresztül Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztét. A hírügynökségek kiemelték, hogy a 27 tagállamot tömörítő Európai Unió rendkívül nehéz kihívások előtt áll, ugyanakkor tudósítottak arról is: Magyarország olyan időszakban vette át az elnökségi…
jan. 1
12:36
Szilveszteri robbantások Afrikában - 25 halott (Kripto Akadémia)
Huszonegyre emelkedett az egyiptomi Alexandria egyik kopt templománál elkövetett, éjfél utáni merénylet halálos áldozatainak száma - közölte Ussama Abdel Moneim, a kairói belügyminisztérium egyik illetékese az AFP-vel, hozzátéve, hogy nyolc embert kezelnek kórházban sérülései miatt. Az első jelentések hét halálos áldozatról és 24 sebesültről szóltak.
jan. 1
12:54
Robbantás Alexandriában (Metropol)
Hoszni Mubabarak elnök a terrorizmussal szembeni egységes fellépésre szólította fel Egyiptom muzulmán és keresztény lakosságát, válaszul arra, hogy szombatra virradó éjjel 21 ember halálát okozta egy autóbombás merénylet az észak-egyiptomi Alexandria egyik kopt keresztény templománál
jan. 1
13:12
Önálló szakma lett Romániában a jövendőmondás (Kripto Akadémia)
Mostantól legálisan dolgozhatnak a látnokok és asztrológusok Romániában, ahol január elsejétől hivatalos szakmaként ismerik el a jövendőmondást. A bukaresti kormány december utolsó hetében fogadta el az erről szóló jogszabályt.
jan. 1
13:30
Orbán célja sikerre vinni az Európa 2020 stratégiát (Infostart)
Mindenki erős Európát szeretne, és ennek szellemében az Európai Unió Tanácsának soros magyar elnöksége mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az Európa 2020 stratégia sikeresen megvalósuljon - jelentette ki Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Tanács honlapján szombaton megjelent exkluzív interjúban.
jan. 1
14:24
Akasztással kezdték az évet Iránban (Kripto Akadémia)
Négy, emberrablással és gyilkossággal vádolt elítéltet akasztottak fel Iránban az újév első napján - jelentette szombaton az IRNA hivatalos iráni hírügynökség. A négy férfit Szisztán-Beludzsisztán tartomány fővárosa, Záhedán egyik börtönében végezték ki. A vád szerint a csoport embereket rabolt el, és váltságdíjat követelt családjaiktól a szabadon bocsátásukért. Három túszt és egy rendőrt azonban…
jan. 1
15:18
Öngyilkos merénylet egy alexandriai kopt keresztény templom ellen (Infostart)
Robbanás ölt meg legalább 17 hívőt szombatra virradó éjjel az észak-egyiptomi Alexandria egyik kopt keresztény temploma előtt; a belügyminisztérium közleménye szerint a támadást egy külföldről támogatott öngyilkos merénylő hajtotta végre.
jan. 1
15:18
Könnygázba halt bele egy demonstráló nő Ciszjordániában (Kripto Akadémia)
Meghalt egy palesztin nő péntek éjszaka, amikor egy ciszjordániai tüntetésen belélegezte az izraeli rendfenntartók által kilőtt könnygázt - közölték szombaton palesztin orvosok. A 36 éves Jawaher Abu Rahma Bilin faluban vett részt egy rendszeresen megrendezett, az izraeli telepbővítések elleni felvonuláson. Az izraeli hadsereg szerint a demonstráción mintegy 250 erőszakos tüntető vett részt, ezért…
jan. 1
15:36
A pápa újévi üzenete (Metropol)
A világ vallási vezetőinek találkozóját kezdeményezte hagyományos újévi istentiszteletén, szombaton XVI. Benedek pápa.
jan. 1
16:12
Orbán: az unió soros magyar elnöksége mindent megtesz a sikerért (Kripto Akadémia)
Az unió soros magyar elnöksége mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az Európa 2020 stratégia sikeresen megvalósuljon - mondta Orbán Viktor abban az exkluzív interjúban, amely az Európai Unió Tanácsának honlapján jelent meg az újév első napján. A szombati interjúban a magyar miniszterelnök két területre hívja fel a figyelmet: egy átfogó európai romastratégia szükségességére, valamint arra,…
jan. 1
16:30
Orbán Viktor traumái címmel közölt írást a Die Presse (Metropol)
Orbán Viktor traumái címmel közölt elemzést szombati számában az Európai Unió elnökségét átvevő Magyarországról a Die Presse című osztrák napilap. Egyetlen politikus sem formálta olyan mértékben az elmúlt húsz évben a magyar politikát, mint Orbán Viktor, akár ékesszóló ellenzéki politikusként, akár dörzsölt politikai taktikusként a kormány élén.
jan. 1
16:30
Felrobbantották a Sztálin-szobrot Ukrajnában (Kripto Akadémia)
Szombatra virradó éjjel felrobbantották Joszif Sztálin szobrát a dél-kelet ukrajnai Zaporizzsjában. A helyi kommunista párt szerint terrorcselekmény történt az alig fél éve felállított szobor ellen.
jan. 1
17:06
Slota: Radičová kifejezetten szerelmes volt a magyar miniszterelnökbe (Kripto Akadémia)
Szlovákiával szembeni árulásnak tartja Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke a kettős állampolgárság kérvényezését, és a szlovák kormánykoalíció politikusainak igyekezetét is, hogy a magyar honosítása törvényre adott szlovák "választörvényből" töröljék, hogy automatikusan elveszti szlovák állampolgárságát, aki idegen ország állampolgárságáért folyamodik. A politikus ezt a SITA szlovák…
jan. 1
17:24
Tíz embert tapostak agyon egy újévi mulatságon (Kripto Akadémia)
Tíz ember életét vesztette a Dél-afrikai Köztársaságban, amikor egy bárban tartott újévi ünnepségen eltiporta őket a pánikba esett tömeg. Az SAFM rádió szerint verekedés tört ki, és a közelből menekülni próbálók a táncparkett felé tódultak.
jan. 1
17:42
Börtönlázadás Nagy-Britanniában (Kripto Akadémia)
Több mint 140 kommandóst vezényeltek a dél-angliai Ford fogházba, miután a rabok gyújtogatni kezdtek szombaton. A zavargás azután robbant ki, hogy a személyzet ellenőrizni akarta a rabokat, hogy fogyasztottak-e alkoholt.
jan. 1
18:18
Budapestre érkezik az Európai Unió vezetése (Infostart)
Jövő héten Budapestre látogat az Európai Bizottság, hogy hivatalosan egyeztessen a most kezdődött félév teendőiről a szombaton hivatalba lépett soros elnök, Magyarország kormányával.
jan. 1
18:18
Tüntetés Moszkvában és Szentpéterváron (Metropol)
Moszkvában és Szentpéterváron több százan tüntettek a kormány ellen péntek este néhány órával az újév beköszönte előtt. A rendőrség a fővárosban 68, Szentpéterváron pedig 50 embert vett őrizetbe, köztük Borisz Nyemcov volt miniszterelnök-helyettest, jelenleg a liberális ellenzék egyik vezéralakját.
jan. 1
18:18
Három halottja van a Tu-134-es balesetének Oroszországban (Kripto Akadémia)
Három ember meghalt, amikor kigyulladt egy Tu-134-es tipusú gép az észak-oroszországi Turgutban szombaton. A gép felszálláshoz készült, amikor lángba borult.
jan. 1
18:20
Orosz utasszállító repülő balesete (Metropol)
Felrobbant egy orosz utasszállító repülő egyik motorja szombaton egy szibériai repülőtéren. A gép utasai közül hárman meghaltak, 43-an megsérültek - közölte a mentőszolgálat szóvivője.
jan. 1
18:36
Zavargások Egyiptomban a hajnali robbantás miatt (Metropol)
Robbanás ölt meg legalább 17 hívőt szombatra virradó éjjel az észak-egyiptomi Alexandria egyik kopt keresztény temploma előtt; a belügyminisztérium közleménye szerint a támadást egy külföldről támogatott öngyilkos merénylő hajtotta végre.
jan. 1
18:36
Médiahatóság: Ice T nem Kossuth Lajos! (Kripto Akadémia)
A médiahatóság eljárása a Tilos Rádió és Ice T ügyében nem a szankciókról, hanem a törvények betartásáról szól - állítja szombat este kiadott közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A dokumentum egyben arra hívja fel a hatóság levele ellen az interneten fellépő kommentelők figyelmét, hogy ne keverjék össze az amerikai rappert Kossuth Lajossal, "a sajtószabadság igazi hősével".
jan. 1
19:48
The Times: Orbán a térség legkíméletlenebb politikusa (Kripto Akadémia)
Magyarországgal, a magyar uniós elnökséggel és a magyar miniszterelnökkel foglalkozik szombaton megjelent, terjedelmes írásában a The Times. A Londonban megjelenő, mértékadó politikai lap "a térség legkíméletlenebb politikusának nevezi Orbán Viktort, és külön foglalkozik a médiatörvénnyel, illetve annak bel- és külföldi bírálóival.
jan. 1
20:24
Az euró mellett érvelt évértékelőjében a német kancellár (Kripto Akadémia)
Az euró fontosságára hívta fel a figyelmet Angela Merkel német kancellár pénteki évértékelő beszédében, utalva arra, hogy a németek egyre kevésbé lelkesek a közös európai valuta iránt, miután Írországot és Görögországot is ki kellett segíteni az adósságválságból.
jan. 1
20:42
Felesküdött Dilma Rousseff, Brazília első női elnöke (Metropol)
Szombaton letettette a hivatali esküt Brazília történelmének első női elnöke, Dilma Rousseff.

2011. január 2. vasárnap

jan. 2
7:48
Vadászgépeket riadóztattak egy utasszállító miatt Washingtonban (Infostart)
Washingtonban rövid időre ki kellett üríteni a kongresszust, mert egy utasszállító engedély nélkül berepült az amerikai főváros feletti tiltott légtérbe.
jan. 2
9:00
Izrael légicsapással válaszolt a támadásra (Metropol)
Izrael a Gázai övezetre mért légicsapásokkal torolta meg rakéták indítását, két célpontot is támadott, két ember megsebesült, jelentették be a palesztin mentőszolgálat illetékesei.
jan. 2
9:02
Hétéves gyerek a H1N1 legújabb áldozata (Metropol)
Svédországban is újra megjelent a H1N1 influenzavírus, a fertőzöttek közül Helsingborgban meghalt egy hétéves gyermek, jelentették be a svéd egészségügyi hatóságok. A hivatalos statisztika szerint a gyermek volt a H1N1 vírus első halálos áldozata ezen a télen.
jan. 2
10:12
Már halottja is van az ausztrál áradásoknak (Kripto Akadémia)
Bejelentették, hogy már halottja is van az ausztrál áradásoknak - közölték vasárnap helyi illetékesek. Egy eltűntként nyilvántartott asszony holttestét ugyanis megtalálták a mentőalakulatok.
jan. 2
11:06
Hatodszorra is házasodna a 110 éves malajziai férfi (Kripto Akadémia)
Készen áll egy újabb házasságra egy 110 éves, malajziai férfi, miután egy 82 éves asszony jelentkezett az aggastyán felhívására és jelezte: hozzámenne az öregemberhez - számolt be a helyi sajtó vasárnap.
jan. 2
11:24
Vizsgálat indul a brit börtönlázadás miatt (Kripto Akadémia)
Magas szintű vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy miért tört ki zavargás még újév napján a dél-angliai Ford fegyházban - közölték vasárnap helyi illetékesek.
jan. 2
11:42
Fóris György: nagyon fontos év kezdődik Európa szempontjából (Infostart)
Az elmúlt évek globális válsága a jelek szerint eldöntötte a kérdést: szükség van az Európai Unióra, ám annak jövője csak az európai kormányzás megvalósulása esetén lehet biztosított - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fóris György. A Bruxinfo Európai Elemző Központ vezetője szerint Németország továbbra is érdekelt az integráció erősítésében. Az európai integráció fejlődése szempontjából…
jan. 2
11:42
Ne dohányozzon Spanyolországban! (Kripto Akadémia)
Életbe lépett Spanyolországban Európa egyik legszigorúbb dohányzásellenes törvénye - számolt be a spanyol média vasárnap. A törvény értelmében ezentúl egyetlen bárban és étteremben sem lehet dohányozni, kórházak, iskolai játszóterek közelében is tilos füstölni, sőt a televízióban sem lehet cigarettázókat mutatni.
jan. 2
12:00
Elnyelt az ár egy nőt az autójával együtt (Infostart)
Halálos áldozata is van már a mindeddig példátlan áradásoknak Ausztrália északkeleti részén: a rendőrség egy 41 éves nő holttestét emelte ki vasárnap a vízből, aki az éjjel megfulladt, miután autóját elsodorta az ár.
jan. 2
12:18
Schiff András: megkérdőjeleződött Magyarország EU-szerepe (Kripto Akadémia)
Megkérdőjeleződött Magyarország EU-szerepe - ezzel a címmel közölte vasárnap hajnalban Schiff András olvasói levelét a The Washington Post amerikai napilap.
jan. 2
14:06
Foglalkoztatási csúcs Ausztriában (Infostart)
Foglalkoztatási rekordot hozott Ausztriában a december a szociális ügyekkel foglalkozó tárca vasárnapi közlése szerint.
jan. 2
14:42
Hírességek követelik az újságírók szabadon bocsátását Irántól (Metropol)
Száz német híresség és közéleti személyiség - köztük miniszterek, vezető üzletemberek és kiemelkedő sportolók - követelték vasárnap az Iránban bebörtönzött két német újságíró szabadon engedését.
jan. 2
14:42
Fico Radičová helyében nem is fogadta volna Orbán Viktort (Kripto Akadémia)
Robert Fico szerint a szlovák politikai osztály bizonyos mértékben alábecsülte a szlovákiai magyarok Szlovákia iránti lojalitását. A legerősebb szlovák ellenzéki párt, a Smer-SD elnöke azt mondta: nem tart attól, hogy a magyar honosítási törvényt tömegesen ki szeretnék használni a szlovákiai magyarok.
jan. 2
15:18
Egyelőre nem adja le a Discovery Jacko boncolását (Metropol)
Egyelőre nem tűzi műsorára a Discovery Channel azt az előzetesen is nagy port kavaró műsort, amelyben a 2009 nyarán elhunyt Michael Jackson boncolását elevenítették volna fel részletekbe menően.
jan. 2
15:54
Lehet, hogy nem kövezik meg a házasságtörőt - "csak" felakasztják (Infostart)
Elkerülheti a halálra kövezést Szakine Mohammadi-Astiani, akit házasságtörésért ítélt halálra egy iráni bíróság - jelentette ki vasárnap egy iráni igazságügyi tisztségviselő.
jan. 2
15:56
Betilthatják a Valentin-napot (Infostart)
Vigyáznia kell Cupidónak Iránban, ahol bejelentették, nem tűrik meg a közelgő Valentin-nap jelképeit. A szerelmesek ünnepeként ismert Bálint-nap - február 14-e - az utóbbi években egyre népszerűbb lett Iránban és a Közel-Kelet más országaiban.
jan. 2
16:12
Enyhíthetnek a házasságtörő iráni nő halálos ítéletén (Metropol)
Elkerülheti a halálra kövezést Szakine Mohammadi-Astiani, akit házasságtörésért ítélt halálra egy iráni bíróság - jelentette ki vasárnap egy iráni igazságügyi tisztségviselő.
jan. 2
16:30
A pápa is elítéli az alexandriai merényletet (Metropol)
XVI. Benedek pápa elítélte, "alávaló gesztusnak" nevezte az egyiptomi Alexandriában szombatra virradó éjjel elkövetett merényletet, amely egy kopt keresztény templom ellen irányult, legkevesebb 21 ember halálát és mintegy hetvennek a sebesülését okozva.
jan. 2
16:48
Újabb Wikileaks kiszivárogtatás: Izrael átfogó háborúra készült (Infostart)
Gabi Askenázi izraeli vezérkari főnök 2009 végén azt mondta az amerikai kongresszus egy küldöttségének, hogy "átfogó háborúra" készülnek a Közel-Keleten - írta az Aftenposten című norvég napilap vasárnapi számában a Wikileaks honlaptól kapott diplomáciai táviratokra hivatkozva.
jan. 2
17:24
Oprah saját csatornát indított (Metropol)
Megkezdte a sugárzást Oprah Winfrey televíziós műsorvezető saját csatornája, az OWN, amely máris 80 millió háztartásban érhető el az USA-ban.
jan. 2
17:42
Irán kémrepülők lelövésével dicsekszik (Infostart)
Az iráni Forradalmi Gárda lelőtt két nyugati, kémkedésre használt távvezérlésű repülőgépet, azaz drónt a Perzsa-öböl térségében - közölte vasárnap a Farsz iráni hírügynökség, a Forradalmi Gárda egyik parancsnokát idézve.
jan. 2
17:42
Az összes TU 154-es leállítását javasolja az orosz légügyi hatóság (Kripto Akadémia)
Az orosz polgári repülésügyi hatóság azt javasolja az összes légitársaságnak, amelyek TU 154-es típusú gépeket üzemeltetnek, hogy ne használják ezeket a repülőket, ameddig nem zárul le a szombati katasztrófa vizsgálata - olvasható a hatóság vasárnapi közleményében. A közlemény a javaslat, nem pedig az utasítás szót tartalmazza.

Keresés