2011. január 3. hétfő

jan. 3
0:00
Nap idézete: még mindig a kémnő (Kitekintő)
Anna Chapman
jan. 3
5:06
Nem tűri az ostobaságot az új elnök (168 Óra Online)
Letette a hivatali esküt Dilma Rousseff, aki még október végén nyerte meg az elnökválasztást Brazíliában. Az ország történetének legnépszerűbb államfőjét váltja, mert Lula nem lehet elnök zsinórban háromszor.
jan. 3
5:24
Luxusszigetek álomkivitelben (Népszava)
A földi halandó csak álmodozik róla, milyen lehet a tenger csobogására és a pálmafák susogására ébredni, majd a luxusbungaló ágyában elfogyasztott reggeli után rögtön a türkizkék tengerbe csobbanni, melyhez mindössze néhány lépcsőfokot kell leküzdeni...
jan. 3
5:42
Döglött madarak százai hullottak az égből (Infostart)
Több mint ezer elpusztult pirosvállú csiröge hullott alá az égből egy kisvárosra az Egyesült Államokban, vadvédelmi szakemberek még vizsgálják a furcsa jelenség okait.
jan. 3
6:00
Beomlott egy mozi Új-Dél-Walesben (HVG)
Beomlott egy mozi az ausztráliai Új-Dél-Walesben. A balesetben 36 ember sérült meg könnyebben.
jan. 3
6:00
Radicova dolga nem könnyű (Népszava)
Miroslav Kusý politológus nem elégedetlen Iveta Radičová miniszterelnök ténykedésével. Elmondása szerint a kormánykoalíció munkáját az mindenképpen nehezíti, hogy a kabinet több politikai csoportosulásból tevődik össze.
jan. 3
6:02
Békecsúcsot rendez a pápa (Népszava)
Nemzetközi békecsúcsra hívta a világ vallási vezetőit XVI. Benedek. A Szent Péter Bazilikában tartott újévi szentmiséjének végén a pápa bejelentette, hogy októberben elzarándokol Assisibe. Az olaszországi városban, a ferences rend alapítójának, Assisi Szent Ferencnek a szülőhelyén rendezik meg a vallási világtalálkozót.
jan. 3
6:04
Füstmentes Spanyolország (Népszava)
Európa egyik legszigorúbb dohányzás ellenes törvénye lépett életbe tegnap Spanyolországban. Mostantól a közintézmények mellett az éttermekben, a bárokban, a diszkókban, a kaszinókban is tilos lesz a dohányzás, még szabadtéri létesítményekben is. Játszótereken, iskolákban, kórházakban, még a környékükön sem szabad rágyújtani, sőt, a tévé képernyőjéről is száműzik a dohányzókat.
jan. 3
6:36
Beomlott egy mozi teteje Ausztráliában (Infostart)
Az ausztráliai Új-Dél-Walesben beomlott egy mozi teteje, 36 ember könnyebben megsérült.
jan. 3
6:36
Államfői üzenet: összefogva győzni fogunk (Kitekintő)
A portugál államfő újévi üzenetében a munkanélküliség elleni küzdelem és az adósságcsökkentés fontosságára hívta fel a figyelmet.
jan. 3
6:54
Unoka, vagy gyerek? Kis kavarodás az elnöki családban (168 Óra Online)
Második gyerekét és negyedik lemezét reméli az újévtől Carla Bruni-Sarkozy francia first lady. A 43 éves egykori modell gyerekkel ajándékozná meg férjét - írta meg a Gala című társasági magazin.
jan. 3
7:12
Erős földrengés volt a közép-chilei partvidéken (HVG)
Erős földrengés volt vasárnap a közép-chilei partvidéken a washingtoni geofizikai felügyelet által mért adatok szerint.
jan. 3
7:14
Szöul: Észak agressziója kemény válaszra találna (HVG)
A dél-koreai államfő azt mondja: Észak agressziója kemény válaszra találna, de változatlanul nyitottak a párbeszédre Északkal.
jan. 3
8:06
Kilenc újságírót öltek meg tavaly Mexikóban (HVG)
Mexikóban tavaly kilenc újságírót öltek meg, további négyet pedig eltűntként tartanak nyilván a mexikói emberi jogi nemzeti bizottság adatai szerint.
jan. 3
8:06
Már 2011-nek is vannak katonaáldozatai (Infostart)
Meghalt két amerikai katona hétfőre virradóan Irak középső részén - közölték az amerikai erők. Ők az új év első amerikai katonaáldozatai a megszállt arab országban.
jan. 3
8:06
Óriásit bukott a kormánypárt (Kitekintő)
Az Obama-adminisztráció tavalyi éve egyszerre tekinthető sikeresnek és veszteségesnek is. Összefoglalónkból kiderül, hogy mi történt 2010-ben az Egyesült Államokban..
jan. 3
8:06
Erős földrengés Chilében (Népszava)
Erős, a Richter-skála szerinti 7,1-es erősségű földrengés rázta meg vasárnap Chilét. A hatóságok közlése szerint a földmozgás nem követelt halálos áldozatokat, és súlyos károk sem keletkeztek az épületekben. Tavaly februárban több mint ötszáz ember halt meg egy 8,8-es erősségű földrengésben és az azt követő cunamiban.
jan. 3
8:24
Ausztria: életbe léptek a megszorítások (Kitekintő)
Emelkednek az adók, csökkennek az állam feladatai nyugati szomszédunknál.
jan. 3
8:42
Obama kihívó nélkül a demokraták között (HVG)
"Gyakorlatilag nulla az esélye" annak, hogy Barack Obama amerikai elnöknek a demokraták közül komoly kihívója legyen a 2012-es elnökválasztás során - jelentette ki vasárnap Tim Kaine, a párt országos elnöke.
jan. 3
8:42
Országimázs böllérkéssel (Kitekintő)
Azért az amerikai különleges biztonsági csoport, azaz a SWAT taktikai beavatkozóegység tagja sem lennék. Képzeljük csak el: ül az ember a chicagói műveleti központban, amikor egyszer csak befut a riasztás, hogy az egyik kertváros valamelyik házában valakit ölnek, és ezt iszonyatos, hátborzongató halálsikollyal tudatja a környezetével.
jan. 3
8:42
Amerikai katonákat öltek Irakban - az év első halottai (Népszava)
Meghalt két amerikai katona Irak középső részén, miután támadás érte alakulatukat - közölte hétfőn az amerikai hadsereg. Ez volt a 2011-es év első halálos támadása az Irakban állomásozó amerikai katonák ellen. Nagyjából ötvenezer amerikai katona teljesít szolgálatot Irakban, ahonnan tavaly nyáron vonta ki Washington a harcoló alakulatokat.
jan. 3
9:18
Huszárruhába bújtatták a Manneken Pist (Infostart)
A most kezdődött féléves magyar EU-elnökség alkalmából huszárruhát öltött hétfőn egy napra Brüsszel legnevezetesebb turistalátványossága, a Manneken Pis.
jan. 3
9:18
Átadták az első orosz–kínai olajvezetéket (Kitekintő)
Január elsején üzembe helyezték az első orosz–kínai olajvezetéket. A tervek szerint a vezetéken keresztül Oroszország 2011 és 2030 között évente 15 millió tonna olajat fog Kínába exportálni.
jan. 3
9:18
Amputálni kell Gábor Zsazsa egyik lábát (Népszava)
Egy Los Angeles-i kórházba szállították vasárnap Gábor Zsazsát, akinek térdből amputálni kell az egyik lábát - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió. Férjének közlése szerint az amputáció nélkül biztosan meghalna a magyar származású hollywoodi színésznő.
jan. 3
9:36
Száguldás közben nem cserél sofőrt a VW (Napi)
jan. 3
9:36
Huszárnak öltözött a pisilő kisfiú a magyar uniós elnökség alkalmából (HVG)
A most kezdődött féléves magyar EU-elnökség alkalmából huszárruhát öltött hétfőn egy napra Brüsszel legnevezetesebb turistalátványossága, a Manneken Pis. Nem először tette.
jan. 3
9:36
Merkel szerint jó úton halad Németország (Kitekintő)
Hazája válságkezelését dicsérte és Németország Európa iránti felelősségét hangsúlyozta a német kancellár az újév alkalmából.
jan. 3
9:38
Bukdácsol a Toyota az éledező amerikai piacon (Napi)
jan. 3
9:54
Akasztás drogcsempészetért (HVG)
Hét kábítószer-csempészt akasztottak fel hétfőn Iránban - közölte az IRNA állami hírügynökség.
jan. 3
9:54
A kukából mentette ki a nyertes lottószelvényt (Népszava)
A ház előtt lévő kukából mentette ki kilencmillió eurót (2,5 milliárd forint) érő nyertes lottószelvényét egy spanyolországi játékos - jelentette vasárnap este a spanyol sajtó. A férfi 14 barátjával együtt játszotta meg a számot, és attól tartott, hogy társai "keresztre fogják feszíteni", ha elvesztette a milliókat érő cetlit.
jan. 3
10:12
Ahol hiánycikk a rendszám: tízezrek kérték, de csak a szerencséseknek jut (HVG)
Tíz perc alatt több mint hatezer pekingi regisztráltatta magát azon a honlapon, amelyen újév hajnalától lehet gépkocsi-rendszámot igényelni. A korán kelők azonban semmilyen előnyt nem szereznek, mert a kínai fővárosban ezután csakis sorsoláson lehet majd rendszámhoz jutni.
jan. 3
10:12
Megszüntették a mobilokra kivetett pótadót (Kitekintő)
Szerbiában január 1-jével megszüntették a mobiltelefonokra kivetett 10 százalékos pótadót, ami a remények szerint pozitív hatással lesz nem csak a polgárok pénztárcájára, de az egész telekommunikációs szektorra.
jan. 3
10:30
Hét drogcsempészt akasztottak fel Iránban (MaHu)
Hét kábítószer-csempészt akasztottak fel hétfőn Iránban - tudósított az IRNA állami hírügynökség.
jan. 3
10:30
Árvíz: a hadsereg siet az ausztrálok segítségére (fotók) (HVG)
A hadsereg repülőgépei siettek hétfőn a részben már elöntött kelet-ausztráliai Rockhampton segítségére, hogy ellássák alapvető élelmiszerekkel a 75 ezres nagyvárost, amelyet a példátlan áradások miatt hamarosan teljesen körbezárhat a víz.
jan. 3
10:30
Azt hiszi a kormány, hogy most már mindent megtehet (Kitekintő)
A Necas-kormány többek közt bevezetné a közvetlen államfőválasztás intézményét, ám ehhez az ellenzéki szociáldemokraták támogatását is meg kell szereznie.
jan. 3
10:48
Szétvált Olaszország legnagyobb autógyára (Infostart)
A Fiat az új év első napjával leválasztotta ipari gépgyártási tevékenységi körét autógyártó üzletágáról. Ezáltal az amerikai Chrysler autógyárral folytatott együttműködés keretében egy globális autóipari konszern, valamint egy különálló haszongépjármű gyártó csoport jött létre.
jan. 3
10:48
Mikulásnak öltözött a WikiLeaks alapítója (HVG)
Mikulásnak öltözött és gazdag ünnepi vacsorán vett részt karácsonykor a WikiLeaks házi őrizetben lévő alapítója, aki egy norfolki farm luxuskörülményei között töltötte az ünnepeket – írják brit lapok.
jan. 3
11:06
Román lap: Orbánnak változtatnia kellene stílusán (HVG)
Az Európai Unió magyar elnökségének megkezdéséről írnak a hétfői román lapok a Fidesz-kormány eddigi belpolitikájának a tükrében.
jan. 3
11:06
Ma már be lehet nyújtani az egyszerűsített honosítási kérelmet (Kitekintő)
Ünnepélyes keretek között kerül sor egyszerűsített honosítási kérelem átadás-átvételére ma Budapesten.
jan. 3
11:24
Terhesen dohányzók: gyakran letagadják, hogy rágyújtanak (HVG)
Az Egyesült Államokban átlagosan minden negyedik cigarettázó terhes nő letagadja, hogy dohányzik - állapították meg friss felmérésükben amerikai kutatók.
jan. 3
11:42
Elfogadott mesterség lett a jóslás (Kitekintő)
Január 1-től érvénybe lépett a foglalkozások osztályozására vonatkozó kormányhatározat Romániában. Ennek értelmében hivatalosan elfogadott mesterséggé vált a jós és a lakáj - írja a manna.ro.
jan. 3
11:42
Idén is ölt a hagyományos újévi étel Japánban (Népszava)
Idén újra ölt Japánban a hagyományok szerint szerencsét hozó újévi étel. Csak Tokióban hat ember fulladt meg a zöldséglevesben tálalt, nyúlós-ragadós rizstésztától, amelyet az újév első napján szoktak fogyasztani.
jan. 3
12:00
Ráharapunk a katasztrófákra: mi történt 2010-ben? (MaHu)
A Pew Research Center adatai szerint két környezeti katasztrófa keltette fel a leginkább az médiafogyasztók figyelmét a tavalyi évben. A Haitit megrázó földrengés és a Mexikói-öblöt elöntő olajszennyezésről szóló híradások hetekre lekötötték a nézők figyelmét.
jan. 3
12:18
Paul Lendvai: "Orbán jó benyomást akar tenni" (HVG)
Orbán Viktor jó benyomást akar tenni a magyar EU-elnökség hat hónapja alatt, de míg a külügyi kapcsolatokban kormánya nyitott, baráti hangot üt meg, itthon szorosabbra fogják a gyeplőt a bírói, politikai és médiahatalom koncentrációjával – mondta Paul Lendvai magyar származású ausztriai publicista a német Deutsche Wellének adott interjújában.
jan. 3
12:18
Visszavonhatják az egészségügyi reformot (Kitekintő)
A szerdán, január 5-én először összeülő új amerikai Kongresszusban az első és egyik legfontosabb kérdést az egészségügyi reform sorsa jelenti majd.
jan. 3
12:20
Kövek és üvegek röpködtek Alexandriában (HVG)
Erőszakos tüntetésekben öltött testet az egyiptomi keresztények haragja az alexandriai kopt templom ellen elkövetett támadás miatt. Vasárnap este Kairó belvárosában a biztonsági erők 39 tagja és két járókelő megsebesült.
jan. 3
12:22
Túl sokat iszik a Sikoly sztárja (HVG)
Alkoholizmusa és depressziója miatt kezelteti magát David Arquette filmszínész, aki a közelmúltban jelentette be feleségével, Courteney Coxszal, hogy különválnak útjaik.
jan. 3
12:36
A földdel tennék egyenlővé Ringo Starr szülőházát (HVG)
Felújítási programnak eshet áldozatául Liverpoolban Ringo Starrnak, a Beatles egykori dobosának szülőháza.
jan. 3
12:36
Felejtsd el az amerikai kötvényeket (Kitekintő)
A világ legnagyobb befektetési alapját kezelő Pimco egyik első embere, Bill Gross érdekes víziót vázolt az ügyfelek és persze a média részére.
jan. 3
12:51
"Ógörögül" beszélő falut találtak Törökországban (nyest.hu)
A Fekete-tenger partjához közel olyan falvakat találtak, akik az ógöröghöz ma ismert legközelebb álló nyelvet beszélik.

Keresés