2011. január 3. hétfő

jan. 3
4:48
10 fok is lehet a héten (HVG)
A csütörtöki enyhülésig azonban még egy még keményebb téllel kell szembenéznünk.
jan. 3
5:06
Médiatörvény: a Népszabadság és a Népszava is lépett (HVG)
Hétfői számukban mindkét lap teljes címlapján tiltakozik az új médiaszabályozás ellen.
jan. 3
5:06
Időjárás: csontig hatoló hidegek (168 Óra Online)
Hétfőn nyugaton és a Duna-Tisza közén változóan, időnként erősen felhős égboltra készülhetünk. Keleten továbbra is borult, párás, helyenként tartósan ködös időben lesz részünk, főként ott lehet hószállingózás. A Dunántúlon mérsékelt, máshol gyenge északnyugati szél várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a naposabb helyeken fagypont körül, máshol -2 és -5 °C között alakul.
jan. 3
5:24
Szonda Ipsos: rossz éve volt a magyaroknak (HVG)
Négyből hárman úgy gondolják, hogy 2010 rossz év volt Magyarország számára - közölte a Szonda Ipsos kutatását a hétfői Népszabadság.
jan. 3
5:24
Schmitt Pál újévkor is rombolta a magyar nyelvet (Népszava)
Ha igaz, hogy olyan az egész év, amilyen az első napja, akkor Schmitt Pálnak nehéz esztendője lesz. Alighogy nyilvánosságra hozták ugyanis az államfő - rendhagyó módon sétálva előadott - újévi beszédét a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) honlapján, azt máris darabokra szedték bloggerek. Az államfő - ahogy az alkotmányhoz adott javaslatainál is - helyesírási hibáktól hemzsegő szöveget adott ki…
jan. 3
5:24
A magyar műsorvezető megint beszólt a kamucelebeknek (ATV)
Vujity Tvrtko-t Kiszel Tünde dobermanokkal tépette volna szét, amiért beszólt neki, és még a kocsiját is totálkárosra törte idén. A műsorvezető most köszöni, jól van, rengeteg jótékonysági rendezvényen vesz részt, 2010-ben is bemutatott egy csomó hétköznapi hőst és történetet, a "Naptárdíva" és a "Kanos Lantos" viszont továbbra sem hozza lázba - olvasható a Velveten.
jan. 3
5:26
Hamis Orbán érvelése (Népszava)
Magyarország uniós elnöksége idején az Európai Bizottság várhatóan a mégoly nyilvánvaló jogsértések esetében sem kezdeményez eljárást, júliustól viszont az ilyen ügyek az Európai Bíróság elé kerülhetnek - figyelmeztetett Kovács László.
jan. 3
5:26
Több család lakik életveszélyesnek nyilvánított házakban + videó (ATV)
A fagyos, hideg idő kedvez a védekezésnek, de ha tartósan nulla fok fölé emelkedik a hőmérséklet, akkor több településen is komoly gondot okozhat a belvíz. A háztulajdonosok attól félnek, tavasszal több ház is összeomlik.
jan. 3
5:28
Sok rémült állat már visszatalált gazdájához (Népszava)
Szilveszterkor igencsak megnőhet az állatmenhelyek forgalma, a hangos trombitálás, tűzijáték és petárda megrémítheti a házi kedvenceket, akik ijedtükben elmenekülnek otthonról. A robbanások a legtöbb háziállatból ugyanis rettenetes félelmet váltanak ki, és még a legbátrabbakban is azonnal kiváltják a menekülési ösztönt.
jan. 3
5:42
Vége: lefújták a fővárosi szmogriadót (HVG)
Már nincs szükség a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartására - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal hétfő hajnalban.
jan. 3
5:42
Szmogriadó Budapesten és Miskolcon (Népszava)
Budapesten és Miskolcon van csupán szmogriadó a szállópor koncentrációja miatt, azonban a levegő szennyezettsége az ország egész területén aggasztó. A Lehet Más a Politika azonnali lépéseket sürget. Az országos meteorológiai előrejelzések szerint, tekintve, hogy voltaképpen áll a levegő a Kárpát-medencében, érdemi változás nem várható az időjárás alakulásától.
jan. 3
6:18
Éger a kormány egészségpolitikáját bírálja (HVG)
A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke azt mondja: letelt az új kormánynak járó kegyelmi időszak. Éger István a Magyar Nemzetnek adott interjújában úgy fogalmazott: az elmúlt hónapokban sokkal több és komolyabb közérzetjavító, pénzügyi forrást nem igénylő lépést lehetett volna megtenni az egészségügyben.
jan. 3
6:18
Jól bemutatkozunk Európának! - videóval (Infostart)
A magyar uniós elnökségre nagy volt a készülődés, született egy imázsfilm is Magyarországról, amely december vége óta elérhető a világhálón. Már 173 ezren látták, a visszajelzések biztatóak. Az alkotók szándékai szerint a film nem kizárólag a külföldieknek szól, minket, magyarokat is meg kellene győznie arról, hogy Magyarország valóban okos és kedves emberek közössége, csak higgyük el magunkról…
jan. 3
6:36
Sikkasztás gyanúja miatt indul vizsgálat a taszári reptér ügyében (Infostart)
Sikkasztás gyanúja miatt indít vizsgálatot a taszári repülőtér hasznosítása ügyében az elszámoltatási kormánybiztos.
jan. 3
6:38
Közbeszerzési eljárással venne fel készenléti hitelt a Diákhitel Központ Zrt. (Infostart)
Közbeszerzési eljárással venne fel egy 4,7 milliárd forintos és egy 2,8 milliárd forintos készenléti hitelt a Diákhitel Központ Zrt. A felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 3
6:40
Megjavult a levegő Budapesten (Infostart)
Megszüntette a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten Tarlós István főpolgármester.
jan. 3
6:42
Csütörtökön veszi át hivatalosan Magyarország a soros elnökséget (Infostart)
Csütörtökön veszi át hivatalosan Magyarország az Európai Unió soros elnökségét. A ceremónia a Parlament kupolacsarnokában lesz; az elnökség zászlóját Belgium miniszterelnöke adja át Orbán Viktor kormányfőnek. Másnap együttes ülést tart Budapesten a kormány és az Európai Bizottság, hogy áttekintsék a feladatokat.
jan. 3
6:54
Taszár: sikkasztás gyanúja miatt vizsgálódnak (HVG)
Sikkasztás gyanúja miatt vizsgálódik Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a taszári repülőtér hasznosítása ügyében - számol be a hétfői Magyar Nemzet a Hír TV-re hivatkozva.
jan. 3
6:54
Teljesen lefújták a szmogriadót (ATV)
A főpolgármester köszöni mindenkinek, aki tömegközlekedett.
jan. 3
6:56
Sárga zacskó a szélvédőn - új parkolási cég kasszíroz (ATV)
Januártól a fővároshoz kerülő parkolóhelyeket a Parking Kft. "üzemelteti, az önkormányzat saját cége.
jan. 3
6:58
Hitelből finanszírozzák a diákhitelt (ATV)
Az összesen 7,5 milliárdos kölcsön kezese a magyar állam lesz.
jan. 3
7:12
Ma megnyílnak a kormányablakok (HVG)
Huszonkilenc helyszínen nyílik meg ma az országban kormányablak, integrált ügyfélszolgálati iroda, amelyben 29 ügykört lehet intézni. Lehet például ügyfélkaput nyitni, vállalkozásokkal kapcsolatos ügyeket intézni, családi pótlékot, gyest, anyasági támogatást igényelni, és általános tájékoztatást kérni.
jan. 3
7:12
325 kilométeren tartanak fenn harmadfokú árvízvédelmi készültséget (Infostart)
Még összesen 325 kilométeren tartanak fenn harmadfokú árvízvédelmi készültséget, így a Tisza középső részén, a Hortobágy-Berettyón és a Hármas-Körös egy szakaszán.
jan. 3
7:12
Protest-üzemmódban a Népszabadság és a Népszava (ATV)
A két napilap a médiatörvény hatályba lépése okán elsiratja a sajtószabadságot, illetve követeli azt.
jan. 3
7:14
A magyarok háromnegyede szerint tavaly rosszul alakult az anyagi helyzete - lapszemle (Infostart)
Négyből hárman úgy vélik, hogy 2010 rossz év volt Magyarország számára. Éger István szerint letelt az új kormánynak járó kegyelmi időszak. A tavalyi gyors korrekciós lépések után az idén kezdődhet meg az egészségügy mélyreható átalakítása. A héten a MOL legnagyobb valószínűség szerint változatlan szinten hagyja majd a hazai üzemanyagárakat. - Szemle a reggeli sajtóból.
jan. 3
7:30
Türelmi idő illeti meg a parkolási időt túllépő autósokat a Parking területén (HVG)
A Parking Kft. üzemelteti mától a fővárosi parkolóhelyeket, más forgalmasabb utak mellett például a Nagykörúton és az Andrássy úton. A fővárosi tulajdonú cég frissen képzett parkolóőröket alkalmaz, akik már sárga zacskókban helyezik majd ki a fizetési felszólításokat a feledékeny autósok kocsijára. A cég által üzemeltetett területen rövid türelmi idő illeti meg a parkolási időt túllépő autóst.
jan. 3
7:30
A magyarok többsége elfelejtené 2010-et (MaHu)
Négyből hárman úgy vélik, hogy 2010 rossz év volt Magyarország számára - ismertette a Szonda Ipsos kutatását a hétfői Népszabadság.
jan. 3
7:30
Porig alázták Orbánt (168 Óra Online)
Magyarországgal, a magyar uniós elnökséggel és a magyar miniszterelnökkel foglalkozik szombaton megjelent, terjedelmes írásában a The Times. A Londonban megjelenő, mértékadó politikai lap "a térség legkíméletlenebb politikusának nevezi Orbán Viktort, és külön foglalkozik a médiatörvénnyel, illetve annak bel- és külföldi bírálóival.
jan. 3
7:30
Visszavonták a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten (Népszava)
Javult a levegő minősége Budapesten, ezért már nincs szükség a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartására. Tarlós István főpolgármester így visszavonta azt - közölte a Független Hírügynökséggel hétfőn kora reggel a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.
jan. 3
7:30
A nézők fejére csapta a vihar a mozi mennyezetét (ATV)
36-an sérültek meg, a légkondicionáló berendezés egy nő mellett fúródott a földbe.
jan. 3
7:32
Navracsics rosszat is mondott a médiatörvényről (HVG)
"Az elmúlt húsz év logikája a félelemre épített, de a Fidesz kormány sok szempontból valóban új rendszert épít, teljesen új logika alapján" - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Navracsics Tibor.
jan. 3
7:32
Mától már sárga zacskó várja a tilosban parkolókat (MaHu)
A Parking Kft. üzemelteti mától a fővárosi parkolóhelyeket, más forgalmasabb utak mellett például a Nagykörúton és az Andrássy úton.
jan. 3
7:32
Még nem kapják vissza pénzüket az Aeroviva utasai + videó (ATV)
Egyre valószínűbb, hogy nem kapják vissza minden pénzüket a csődbe ment Aeroviva utasai. A céget 500 millió forintra biztosították, de Híradónk úgy tudja, hogy a károk összértéke már MOST meghaladja a 650 millió forintot. Az utazási iroda vezetői ellen már a rendőrség is nyomoz.
jan. 3
7:34
Egyszerűsített honosítási kérelmet adnak át Rétvárinak (MaHu)
Ünnepélyes keretek között kerül sor egyszerűsített honosítási kérelem átadás-átvételére ma a fővárosban. A kérelmet Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára veszi át.
jan. 3
7:48
Nyílnak a kormányablakok, egyszerűbb lesz az ügyintézés (MaHu)
Huszonkilenc helyszínen nyílik meg ma az országban kormányablak, integrált ügyfélszolgálati iroda, amelyben 29 ügykört lehet intézni: lehet például ügyfélkaput nyitni, vállalkozásokkal kapcsolatos ügyeket intézni, családi pótlékot, gyest, anyasági támogatást igényelni, és általános tájékoztatást kérni.
jan. 3
7:48
Mától a Parking Kft. üzemelteti a fővárosi parkolóhelyeket (Infostart)
A Parking Kft. üzemelteti mától a fővárosi parkolóhelyeket, más forgalmasabb utak mellett például a Nagykörúton és az Andrássy úton. A fővárosi tulajdonú cég frissen képzett parkolóőröket alkalmaz, akik már sárga zacskókban helyezik majd ki a fizetési felszólításokat a feledékeny autósok kocsijára.
jan. 3
7:48
Kínos: visszafelé sült el a Médiahatóság akciója (168 Óra Online)
A világon Magyarországon nézik a legtöbben az amerikai rapper videóját az interneten, mióta Ice-T számának lejátszása miatt a médiahatóság vizsgálatot indított a Tilos Rádió ellen. A hatóság szerint csak a december 31-ig érvényben lévő, korábbi médiatörvényt alkalmazzák, és csak azt szeretnék elérni, hogy az idegen nyelvű trágár szövegek előtt figyelmeztessék a hallgatókat. Arra is felhívták az…
jan. 3
7:48
Navracsics: Új rendszert építünk (Népszava)
Az elmúlt húsz év logikája a félelemre épített, de a Fidesz kormány sok szempontból valóban új rendszert épít, teljesen új logika alapján - ezt mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Navracsics Tibor.
jan. 3
7:48
Navracsics: valójában decentralizáció folyik (ATV)
A médiatörvényt pedig alapvetően jó dolgozatnak tartja a közigazgatási miniszter.
jan. 3
7:50
Éger István: Vége a kegyelmi időszaknak (Népszava)
A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke szerint letelt az új kormánynak járó kegyelmi időszak. Éger István a Magyar Nemzetnek adott interjúban úgy fogalmazott, hogy a kormány sokkal több és komolyabb olyan lépést tehetett volna az egészségügyben az elmúlt időszakban, amelyhez nem is lett volna szükség plusz pénzekre.
jan. 3
7:50
Menekül a tőke, gyengélkedik a forint (ATV)
Ugyan az euróval szemben még úgy ahogy kitart a magyar valuta, de a frank és a dollár ellenében csúnyán gyengül.
jan. 3
8:06
Megnyílnak ma a kormányablakok (Infostart)
Huszonkilenc helyszínen nyílik meg ma az országban kormányablak, integrált ügyfélszolgálati iroda, amelyben 29 ügykört lehet intézni: lehet például ügyfélkaput nyitni, vállalkozásokkal kapcsolatos ügyeket intézni, családi pótlékot, gyest, anyasági támogatást igényelni, és általános tájékoztatást kérni.
jan. 3
8:06
MOK elnöke: megint a rövidet húzta az egészségügy (MaHu)
A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke szerint letelt az új kormánynak járó kegyelmi időszak.
jan. 3
8:06
Gázolás miatt késnek a Szolnok felé haladó vonatok (HVG)
Nem sokkal reggel hét óra előtt halálra gázolt egy embert a szentmártonkátai megállóhelyen a Békéscsabára közlekedő sebesvonat, emiatt késnek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon - közölte Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese.
jan. 3
8:08
Gyilkosság a váci börtönben: egy hajszálon múlt az elkövetők élete (HVG)
A Blikk cikke szerint a hétvégén a váci börtönben történt gyilkosság után egy hajszálon múlt a két elkövető cellatárs élete, rengeteg vért vesztettek.
jan. 3
8:24
A Fülöp-szigeteken már öt halálos áldozata is van az árvíznek (Infostart)
Már öt halálos áldozata van a Fülöp-szigetek középső és keleti részét sújtó árvizeknek, miután egy szigeten a felázott talaj miatt földcsuszamlás keletkezett - közölték hétfőn a helyi hatóságok.
jan. 3
8:24
Enyhülést hozhat a hét második fele az időjárásban (MaHu)
Az éjszaka a Dunántúlon és a középső területeken szakadozott felhőzetre van kilátás, keleten borult, párás, ködös idő várható elvétve hószállingózással. A hőmérséklet -4 és -9 °C közé süllyed.
jan. 3
8:24
Magyar Nemzet: bedőlt Kókáék kínai üzlete (HVG)
Eltűnt kínai beruházók, felszámolás alatt álló cég, büntetőeljárás, nulla új munkahely – ez a mérlege a Magyar Nemzet szerint a Gyurcsány-kormány egyik hangzatos, de meg nem valósult fejlesztésének. "S ami még szomorúbb: a környezetbarát, lebomló műanyagok gyártására néhány hónappal a kínaiak előtt egy magyar cég is bejelentkezett, de ők nem voltak elég jók Gyurcsány kormányának" - írja a lap.
jan. 3
8:24
Dráma a színpadon: Koncertje közben ájult el a rock and roll-legenda (ATV)
Néhány percig eszméletlen volt, a koncertet nem tudta befejezni.
jan. 3
8:24
Hétvégi országos összesítő (ORFK) (Police)
Az elmúlt hétvégén (pénteken, szombaton és vasárnap) a rendőrség összesen  230 közúti közlekedési baleset során intézkedett. Ebből  2 közlekedési baleset 2 halálos áldozatot követelt ,  24 súlyos , 46  pedig  könnyű sérüléssel járt . Ezeken felül  158  személyi sérülés nélküli,  anyagi kárral járó balesetet jeleztek a rendőrség munkatársainak.

Keresés