2011. január 6. csütörtök

jan. 6
1:12
Videó: bíróverés Mexikóban (ATV)
Lehet, hogy nem kellett volna felmutatni azt a piros lapot.
jan. 6
1:16
A Tottenhamnél köthet ki Beckham (ATV)
Kölcsönvennék Amerikából.
jan. 6
1:30
Rekord összegért igazol Manchesterbe Dzeko (ATV)
35 millió eurót fizet a bosnyákért a City.
jan. 6
1:34
A MU jött ki győztesen riválisai meccséből (ATV)
Gól nélküli döntetlent játszott az Arsenal és a City.
jan. 6
1:38
Orbán és Csányi is Aranylabdázik (ATV)
Mindketten részt vesznek a FIFA-gálán.
jan. 6
5:24
Felfelé kúszik a hőmérő higanyszála (HVG)
Fagypont feletti hőmérsékletek várhatók mától, pénteken és a hétvégén 8 fok is lehet.
jan. 6
5:24
Sukoró: nem ez a harc lesz a végső (Népszava)
Újabb fejezet nyílt az Orbán-kormány elszámoltatási ikonjává vált Sukoró-ügyben. A Fejér megyei helyszínre idegenforgalmi és kaszinókmplexumot tervező befektetők a beruházás kiemelt státusának visszaállítását sürgetik, valamint várják a 2,6 milliárd forintos állami támogatást is. Budai Gyula kormánybiztos szerint csak viccelnek, hiszen az ő hibájukból már meg is szűnt a napokban a koncessziós…
jan. 6
5:24
Elkerülhető lehet a borzalmas műtét a magyar színésznőnek (ATV)
Erős antibiotikumokkal kísérlik meg visszafordítani a folyamatot.
jan. 6
5:26
Újpesti pornófilmforgatás: egy ember ellen javasolnak vádemelést (HVG)
Már nem nyomoz a rendőrség a tavaly januárban kipattant újpesti pornófilmforgatás ügyében; a nyomozás aktáit megküldték az ügyészségnek.
jan. 6
5:26
Hírt adott magáról a szökésben lévő ex-rendőr + videó (ATV)
A Blikk úgy tudja, hogy tárgyalni szeretne.
jan. 6
5:42
Húzódik a Pilis-Invest ügye (Népszava)
Még tovább húzódhat a befizetőinek mintegy 12 milliárdos hiányt okozó Pilis-Invest szövetkezet büntetőpere a Fővárosi Bíróságon, ha a tanács helyt ad annak a tegnapi védői kérésnek, hogy meghallgassák az összes polgári - kártalanítási - igényt bejelentő felet.
jan. 6
5:44
Márciusra születhet ismét első fokú ítélet (Népszava)
Újabb esélye szállt el annak a mintegy 13 ezer károsultnak, akik az úgynevezett Baumag-ügyben jártak pórul. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla ugyanis hatályon kívül helyezte az éppen egy esztendeje hozott első fokú ítéletet, mégpedig azzal az indoklással, hogy az első fokú bíróság súlyos eljárási szabálytalanságokat követett el.
jan. 6
6:00
Kiderült, mi okozhatta a Boney M táncvirtuózának halálát (Infostart)
A Boney M együttes frontembere, Bobby Farrell halálát szívroham okozta - közölték az orosz nyomozók csaknem egy héttel azután, hogy az énekest holtan találták szentpétervári szállodaszobájában.
jan. 6
6:36
UD-felvételek: vizsgálatot indított az Alkotmányvédelmi Hivatal (HVG)
A Magyar Nemzet úgy tudja, a vizsgálat eddigi eredményei alapján a most közzétett beszélgetéseket azoknak a korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) állományában dolgozó munkatársaknak a közreműködésével rögzítették, akiknek a nyugdíjazását még Laborc Sándor, a szervezet korábbi főigazgatója hagyta jóvá.
jan. 6
6:36
Navracsics: Demográfiailag fenntarthatóvá kell tenni a nyugdíjrendszert (Infostart)
Az alkotmányozás és a soros elnökségi feladatok miatt került csupán tizenkét törvény a jogalkotási programba, ezért nem látszanak a nagy reformok sem - mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról is: a következőkben kell megoldani, hogy a kétpilléres nyugdíjrendszer demográfiailag fenntartható legyen.
jan. 6
6:38
Médiatörvény: behódol-e az RTL Klub és a TV2? (HVG)
A médiahatóság által kivethető súlyos bírságok csökkenthetik a legnagyobb hazai kereskedelmi tévék és rádiók értékét, amelyeket így olcsóbban vásárolhatnának meg Fidesz-közeli befektetők – legalábbis ezt vázolja fel a médiatörvény gazdasági hatásairól szóló egyik elemzői forgatókönyv.
jan. 6
6:45
Véresre ütötték a családanyát: vádjavaslat az újpesti pornófilmforgatás ügyében (ATV)
A XV. kerületi Rendőrkapitányság korábban személyi szabadság megsértése miatt két gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást.
jan. 6
6:54
Semjén vadászattal kapcsolatos törvénymódosításokat javasol (HVG)
A kormányfő helyettese - akit nemrég választottak meg az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökének - a méltánytalanságok közé sorolta a fegyvertörvény abszurditását, amely szerinte a vadászok vegzálására irányul.
jan. 6
7:00
Bizonyíték: Philipnek főhet a feje (168 Óra Online)
A Republikon Intézet legújabb elemzésében azt vizsgálja, hogyan változott a Magyar Televízióban a politikai hírek kezelése a választásokat követően. Az MTV esti, 19:30-kor kezdődő Híradóit követtük figyelemmel egy kitüntetett héten keresztül, a költségvetési szavazást megelőzően. Az összehasonlítás érdekében a 2009-es év költségvetési szavazását megelőző hét Híradóit is áttekintettük.
jan. 6
7:02
Fegyverropogás: Orbán Martonyit tolta maga elé (168 Óra Online)
A kormány két fronton is harcba szállt a médiatörvény kapcsán: külföldi újságíróknak Martonyi János külügyminiszter magyarázta a sokat bírált jogszabályt, míg Szijjártó Péter azt közölte: "Semmilyen módon nem merült fel a kormány hét eleji ülésén a médiatörvény megváltoztatásának szükségessége; a kabinet tagjai megerősítették, hogy egy "ízig-vérig" európai jogszabályról van szó". Közben kiderült:…
jan. 6
7:04
Mégis eljön Pestre az EU főképviselője (168 Óra Online)
Két nap alatt kétszer alakult át Catherine Ashtonnak, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének eheti programja. Tegnap még úgy volt, hogy nem jön Pestre. Ma viszont úgy van, hogy igen.
jan. 6
7:12
Honnan jön a magyar tojás? - Lapszemle (Infostart)
Törvénymódosítást kezdeményez a Fogyasztóvédő Egyesületek Országos Szövetsége a Magyar Nemzet egyik cikke nyomán.
jan. 6
7:21
Külföldi újságírók előtt a médiatörvény eseteges módosítására utalt Martonyi (ATV)
Martonyi János magyar külügyminiszter külföldi újságíróknak tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: egyelőre korai lenne megmondani, hogy változtatnak-e a magyar hatóságok a vitatott médiatörvényen.
jan. 6
7:30
Átépítik Budaörs óvárosát (HVG)
A pályázatban is részletezett tervek egyike a védett Zichy-major épületegyüttesének helyreállítása eredeti állapotába, illetve művészeti központtá fejlesztése, míg a projekt másik elemeként hangulatos sétálóutcákat alakítanának ki.
jan. 6
7:30
Lemondta budapesti útját az EU főképviselője (MaHu)
Nem utazik Budapestre EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Catherine Ashton, aki csütörtökön érkezett volna Magyarországra.
jan. 6
7:32
UD-felvételek a neten: vizsgálódik az AH (MaHu)
Vizsgálatot indított az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH), miután újabb, a titkosszolgálatok által rögzített hanganyagokat tettek fel a YouTube videomegosztó portálra.
jan. 6
7:36
Időjárás: hétvégén langyos fordulat (168 Óra Online)
Csütörtökön napközben az Északi-középhegység vidékén szürke, borongós idő várható elszórtan hószállingózással, másutt időnként felszakadozhat a felhőzet, főként nyugaton és délen valószínű egy-két órás napsütés. A többfelé mérsékelt szelet nyugaton-északnyugaton erős széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult helyeken 0 és -4 °C, máshol 0 és +4 °C között alakul.
jan. 6
7:36
Ma veszi át hivatalosan az EU soros elnökségét Magyarország (Népszava)
Csütörtökön veszi át hivatalosan Magyarország az Európai Unió soros elnökségét. Az ügyvezető belga miniszterelnök kora este a Parlamentben adja át ünnepélyesen az EU elnökségi zászlaját. A hathónapos magyar elnöki ciklus négy fő témakör köré csoportosul: erősebb Európa, gazdasági növekedés, polgárbarát Európai Unió, valamint bővítés és szomszédságpolitika.
jan. 6
7:39
Vizsgálat indult az újabb YouTube-os titkosszolgálati hanganyagok miatt (ATV)
Az AH azt vizsgálja, hogy a hangfelvételek között található-e olyan, amelyet a polgári elhárítás nem adott át a nyomozó hatóságnak.
jan. 6
7:41
Friss: Eszméletét vesztette a TV2 szereplője, mentőt hívtak (ATV)
Az idős színész ugyan magához tért, a helyszínen lévő orvos jobbnak látta, ha mentőt hívnak hozzá.
jan. 6
7:48
Befellegzett a Mikroszkóp Színpadnak? (HVG)
Lehet, hogy megszűnik a Mikroszkóp Színpad, Verebes István ugyanis egy év után lemond a színház vezetéséről.
jan. 6
7:54
Százmilliárdot meghaladó fővárosi hiány (Népszava)
A főváros adósságállománya meghaladja a 200 milliárd forintot, emiatt megszorítások várhatók - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a főpolgármester pénzügyi tanácsadója.
jan. 6
7:57
Lemondta budapesti útját az EU főképviselője (ATV)
Catherine Ashton a csütörtök esti, kupolatermi ünnepségen képviselte volna az EU-t.
jan. 6
8:06
Többmilliós nyereményt nem fizetett ki egy soproni kaszinó (HVG)
A Szerencsejáték Felügyeleten keresi igazát az a nő, akinek nem fizették ki mintegy 25 ezer eurós (hozzávetőleg 7 millió forintos) nyereményét egy soproni kaszinóban – írja csütörtök hajnali cikkében a nyugatmagyar.hu.
jan. 6
8:06
Martonyi szerint korai még a médiatörvény módosításáról beszélni (MaHu)
Egyelőre korai lenne megmondani, hogy változtatnak-e a sokat vitatott médiatörvényen - mondta a magyar külügyminiszter külföldi újságíróknak.
jan. 6
8:06
Miért hűlnek ki egyre többen? (Infostart)
Egyre több hajléktalan és idős kerül kórházba kihűlés miatt; az ilyen betegek harmadának életét nem tudják megmenteni - mondta az InfoRádiónak Zacher Gábor toxikológus. A Menhely Alapítvány munkatársa, Matlári Ferenc közben arról beszélt: legalább másfél ezerrel több férőhelyre lenne szükség a hajléktalanszállókon.
jan. 6
8:08
Angliában bujkálhat az újpesti drukkert késelő "Náci Robi" (HVG)
A Blikk értesülései szerint a tavaly ősszel egy 17 éves újpesti drukkert megkéselő Breitenbach Róbert Angliában bujkál.
jan. 6
8:12
Trükközni próbált a kormány a fordításnál (Népszava)
Hiányos az angol nyelvre lefordított médiatörvény. Több fontos passzus ugyanis hiányzik az Európai Bizottságnak, illetve a Budapesten működő külképviseleteknek elküldött dokumentumból. A kormány nem tartotta fontos résznek például, hogy 2014-re tolta a digitális átállást, pedig ennek még idén meg kellene történnie. Továbbá azt sem, hogy a médiahatóság csak a július után elkövetett jogsértésekért…
jan. 6
8:24
Kirúgták, most lemond Esztergom korábbi jegyzője (HVG)
Csütörtökön benyújtja köztisztviselői jogviszonyáról való lemondását Csomor Sándor, aki az elmúlt csaknem négy évben úgy volt Esztergom jegyzője, hogy hivatalát nem tudta ellátni és folyamatosan perben állt a várossal - írja a Népszava.
jan. 6
8:26
Taxis embercsempészt fogtak el a rendőrök (HVG)
A taxist feljelentették, a három felnőtt afgán kiutasítási őrizetbe került, a gyereket a Kunfehértói Gyermekotthonba vitték.
jan. 6
8:30
Semjén Zsolt: Fontos, hogy a vadászat méltóságát helyreállítsuk (Népszava)
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes lett a tavaly év végi tisztújításon az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke. A Magyar Nemzetnek adott interjújában Semjén Zsolt azt mondta: szeretné helyreállítani a vadászat méltóságát, szerinte sok méltánytalanság éri ugyanis a vadászokat.
jan. 6
8:33
Hoffmann Rózsa nem tart attól, hogy leváltják + videó (ATV)
Lapértesülés szerint Orbán a kormány változtatására készül.
jan. 6
8:42
Többmilliós nyereményt nem fizetett ki egy soproni kaszinó (MaHu)
Szerencsejáték Felügyeleten keresi igazát az a nő, akinek nem fizették ki mintegy 25 ezer eurós (hozzávetőleg 7 millió forintos) nyereményét egy soproni kaszinóban - írja csütörtök hajnali cikkében a nyugatmagyar.hu.
jan. 6
8:44
Lassan fölénk ér egy pici tavasz (MaHu)
Csütörtökön általában erősen felhős lesz az ég, de helyenként felszakadozik a felhőzet és előtűnhet rövid időre a Nap.
jan. 6
9:00
Médiatörvény: több napi- és hetilap megköszönte a külföldi tudósításokat (HVG)
A Népszabadság, a Népszava, a 168 Óra és a Magyar Narancs a jelentette meg csütörtöki számában azt a szöveget, amelyben köszönetet mondanak - a részletesen felsorolt - szakmai szervezeteknek, hírügynökségeknek, nyomtatott sajtótermékeknek és televízióknak.
jan. 6
9:09
Chavez: Sean Penn legyen az USA nagykövete Venezuelában + videó (ATV)
De Oliver Stone-t vagy Bill Clintont is szívesen látná a poszton.
jan. 6
9:11
30 évig volt ártatlanul a börtönben + videó (ATV)
„Szabadon távozhat” – közölte egy bíró egy texasi férfivel, aki harminc évet töltött börtönben egy texasi férfi, míg végül egy DNS vizsgálatból kiderült, ártatlanul ítélték el.
jan. 6
9:13
Médiatörvény: Az EU-t nem érdekli a kormány angol fordítása + videó (ATV)
Újabb nemzetközi bírálatokat kapott a médiatörvény – ezúttal a Német Újságíró Szövetség valamint a The Guardian brit baloldali liberális lap kritizálta a jogszabályt. A miniszterelnök szóvivője a vádakra reagálva azt mondta: a médiatörvény ízig-vérig európai jogszabály és a kormánynak nem áll szándékában változtatni rajta
jan. 6
9:18
Külügyminisztérium: az EU főképviselője jön Budapestre (HVG)
Catherine Ashton csütörtök délután Budapestre érkezik, és részt vesz este a Parlamentben az EU-elnökség ünnepélyes átadásán.
jan. 6
9:20
"Titkos alku": Földesi-Szabó védője cáfol (HVG)
Földesi-Szabó László védője szerint jogi nonszensz védence "titkos alkuja" - erről ír a Magyar Nemzet.

Keresés