2011. január 12. szerda

jan. 12
0:30
Tűz ütött ki a MOL algyői gáztelepén (MaHu)
Tűz ütött ki a MOL Nyrt. algyői gáztelepén kedd este, a lángokat megfékezték, személyi sérülés nem történt.
jan. 12
5:09
Megvan az ítélet: Szabad lerasszistázni a rendőrséget (168 Óra Online)
Jogerősen felmentették azt a magánszemélyt, aki 2009. május 28-án egyszemélyes tüntetést tartott a szombathelyi Rendőrkapitányság épülete előtt a következő táblával: „Számolják fel a rasszista rendőrséget!” – közölte a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). A rendőrség becsületsértés miatt a magánszemély ellen büntetőeljárást indított, mivel sértőnek találták, hogy a rendőrséget és az ott dolgozókat…
jan. 12
5:09
Adatok a Papcsák-listás cégekről (Népszava)
Közzétette azoknak a szerződéseknek a főbb adatait a nemzeti vagyonkezelő, amelyeket 2002 és 2010 között kötöttek az állam többségi tulajdonában álló vállalatok magáncégekkel.
jan. 12
5:11
Médiára figyelő szemek Brüsszelben (Népszava)
Átfogó, mindenre kiterjedő vizsgálatra számíthat a magyar kormány, a médiatörvény minden elemét ellenőrzi az Európai Bizottság - jelentette be Neelie Kroes az ügyben Brüsszelben tartott közmeghallgatáson. Az eseményen résztvevők a jogszabály visszavonását sürgették. Schöpflin György, a Fidesz európai parlamenti képviselője viszont arról beszélt, a nyugati sajtó kedvét leli abban, hogy a magyar…
jan. 12
5:15
Rejtélyes betegség gyötri az X-Faktor mentorát (ATV)
Úgy érzi, kiszakad a tüdeje.
jan. 12
5:18
Szerdai időjárás: borús, esős délelőttre számítson (HVG)
Hidegfronti ciklon halad át Magyarország felett, esővel és borult éggel, de nyugat felől már délelőtt megkezdődik a felhőzet felszakadozása.
jan. 12
5:27
Budapesti büdzsé: mindenkinek fáj (Népszava)
Össztűz alá veszi ma az ellenzék a főváros 2011-es költségvetési koncepcióját a közgyűlés rendkívüli ülésén. Sőt, az MSZP a tervezet visszavonását kéri. Mások jelentősebb módosításokkal még életképesnek tartják a majdani végleges előterjesztést, melyet Tarlós István főpolgármester két lépcsőben tervez elfogadtatni a Fidesz-KDNP többségű testülettel.
jan. 12
5:29
Közzé kell tenni az MVM-es jelentéseket (Népszava)
Első fokon pert nyert az LMP a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. ellen a Fővárosi Bíróságon. A nem jogerős ítélet szerint a cégnek tizenöt napon belül ki kell adnia az úgynevezett offshore- és szállodaügyekre vonatkozó vizsgálati jelentéseket, illetve azok költségeit.
jan. 12
5:31
Növeli a belvizet az olvadás (Népszava)
Nincs javulás a hazai belvízhelyzetben: eddig csaknem 160 embernek kellett elhagynia az otthonát. Az enyhébb időjárás ráadásul, miközben segít a belvíz elleni védekezésben, az olvadással tovább növeli az elöntött területek nagyságát. Ausztráliában az árvíz okoz katasztrofális helyzetet, a természeti csapásnak már tíz halottja van.
jan. 12
5:33
Hány ezren élnek Nincs utcában? (Népszava)
Budapest új főpolgármestere és új összetételű városvezetése Magyarország soros EU-elnökségére úgy készült, hogy 2010 decemberében, a Társadalmi Megbékélés Program keretében a metropolis tizennégy aluljáróját megtisztította a hajléktalanoktól. A főpolgármester és a városvezetés a 2011-es esztendőt most úgy kezdi, arra készül, hogy a hajléktalan-ellátással foglalkozó szervezetek támogatását…
jan. 12
5:33
Médiatörvény: a kormányt senki nem képviselte + videó (ATV)
Közmeghallgatás volt a törvénnyel kapcsolatban.
jan. 12
5:36
A Magyar Orvosi Kamara ellen nyomoz az ügyészség (HVG)
Közérdekű adat eltitkolása miatt nyomoz a Fővárosi VI-VII. Kerületi Ügyészség a Magyar Orvosi Kamara ellen - ismerteti a szerdai Népszabadság.
jan. 12
5:45
Titkos magyar páncéljármű-fejlesztés (Népszava)
A legnagyobb titokban - bár pályázati pénzek segítségével - készülhet el a Komondor, vagyis az első magyar atom-, biológiai- és vegyi felderítő terepjáró. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 150 milliós támogatásával folyik a különleges gépjármű megalkotása a Gamma Műszaki Zrt. és a Respirátor Zrt. együttműködésében.
jan. 12
5:47
Botrányos ügyeket emleget a váci MSZP (Népszava)
Vácon sorra hozzák a meggondolatlan, szabálytalan döntéseket - állítja Bóth János, a helyi testület MSZP-s frakcióvezetője.
jan. 12
5:49
Az integrál pszichológia hazai meghonosítója (Népszava)
Ki látott már olyan munkahelyi értekezletet, amelyet az igazgató gitárszóval vagy meditációval indít? Az Integrál Akadémián dolgozóknak ez természetes kezdés ahhoz, hogy igazán kibontakozzanak kreatív ötleteik. A megbeszéléseken nyoma sincs a más munkahelyeken jól ismert szorongásnak, feszültségnek. Itt a problémákat is nyugodt, derűs légkörben tárgyalják meg.
jan. 12
5:54
Börtönökben készítik az új rendőrségi egyenruhákat (HVG)
A váci és a kalocsai büntetés-végrehajtási intézetben készülnek a rendőrség, majd később rendvédelmi szervek tagjainak egyenruhái és cipői - értesült belügyi forrásokból a Népszabadság.
jan. 12
6:12
Erdei Tamás: A kormányt is sokkolta a svájci frank árfolyama (Infostart)
A Bankszövetség elnöke örül a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által kiadott javaslatnak, amely a svájcifrank-hitelek átváltását szorgalmazza euró alapúra. Erdei Tamás az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, tudni kell viszont, hogy ebben az esetben a hitelesek realizálják az árfolyamváltozás miatti veszteségüket, ugyanakkor kevésbé veszélyezteti őket a későbbiekben a valutaárfolyam…
jan. 12
6:27
Szolgálaton kívüli rendőr lövöldözött kopt keresztényekre (ATV)
Egy férfit megölt, öt utast megsebesített.
jan. 12
6:29
Megint csúcsot döntöttek az üzemanyagárak (ATV)
Emelte bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., s ezzel újabb történelmi csúcsra nőttek az árak.
jan. 12
6:48
Elmarad az eplényi télisport-fesztivál (HVG)
Az enyhe időjárás miatt január végére halasztják a eplényi télisport-fesztivált, mely péntektől vasárnapig zajlott volna.
jan. 12
6:50
Bomlaszthatja a Fideszt a sokat bírált médiatörvény (HVG)
A Fidesz eddig inkább mélyítette a médiatörvény miatti bírálatok okozta válságot, mintsem kezelte volna. Ebben jelentős szerepe volt annak is, hogy nem diplomatikusan reagáltak a vádakra, hanem inkább a hazai választóknak "játszottak" - állítják azok a politikai elemzők, akiket a negatív sajtóreakciók lehetséges belpolitikai következményeiről kérdeztünk.
jan. 12
6:57
Hasüregi vérzés okozta a tárnoki kismama halálát (168 Óra Online)
Elkészült a hétvégén Tárnokon szülés közben elhunyt kismama boncolása.
jan. 12
7:03
Nagyon ritka betegség miatt halt meg az ikreket váró kismama + videó (ATV)
Elkészült a boncolási jegyzőkönyv.
jan. 12
7:05
Szárazföldi cunami Ausztráliában + videó (ATV)
Elképesztő gyorsasággal áradtak a folyók.
jan. 12
7:07
Videó: Messi Xavit és Iniestát éltette a repülőn (ATV)
Az idei Aranylabdás tósztot mondott csapattársainak a hazafelé tartó út során.
jan. 12
7:09
Husztit vinné a Zaragoza (ATV)
Ha kölcsönbe adnák, a Zenit magyar légiósa Pintér csapattársa lenne.
jan. 12
7:24
Doni katasztrófa: rehabilitálnák az elpusztult hadsereg parancsnokát (HVG)
Schmitt Pál köztársasági elnöknél kérvényezték, hogy rehabilitálja a 2. magyar hadsereg egykori parancsnokát. Jány Gusztávot 1947-ben jogsértően ítélték el és végezték ki - írja a szerdai Magyar Nemzet.
jan. 12
7:24
Eltűnnek a sárga csekkek az adócsomagból - lapszemle (Infostart)
Több újdonsággal is szolgál az idei adóbevallási szezon, írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet beszámolója szerint rehabilitálnák a doni hadsereg egykori parancsnokát.
jan. 12
7:26
Leszakadt felsővezeték miatt késnek a vonatok Szerencsnél (HVG)
Leszakadt felsővezeték miatt 10-15 perces késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza vonalon - közölte a Mávinform.
jan. 12
7:33
Nyomozás az orvosi kamara ellen (Népszava)
Közérdekű adat eltitkolása miatt nyomoz a Fővárosi VI-VII. Kerületi Ügyészség a Magyar Orvosi Kamara ellen, miután egy háziorvos kifogásolta, hogy a köztestület több törvényben előírt adatot - egyebek mellett Éger István elnöki tiszteletdíját - nem tesz közzé - írja a Népszabadság.
jan. 12
7:39
47 milliárddal lógnak a kórházak (ATV)
A vártnál kevesebb, 47 milliárd forint a kórházak napokban összesített, október végi lejárt adóssága - tudta meg a Világgazdaság.
jan. 12
7:42
Tiszteletlen tiszteletdíjak: nyomozás a Magyar Orvosi Kamara ellen (MaHu)
Közérdekű adat eltitkolása miatt nyomoz a Fővárosi VI-VII. Kerületi Ügyészség a Magyar Orvosi Kamara ellen, miután Keszthelyi Gyula tardi háziorvos kifogásolta, hogy a köztestület több törvényben előírt adatot - közöttük Éger István elnöki tiszteletdíját - nem tesz közzé.
jan. 12
7:51
Börtönökben varrják a rendőrruhákat (Népszava)
A váci és a kalocsai büntetés-végrehajtási intézetben készítik majd a rendőrség, később pedig más rendvédelmi szervek tagjainak bevetési ruháit és cipőit - értesült belügyi forrásokból a Népszabadság. A rendőrségnél januártól cserélik a közterületeken szolgáló rendőrök bevetési ruháit.
jan. 12
7:57
Politikai adok-kapok az arizonai mészárlás miatt + videó (ATV)
A republikánusok és a demokraták egymást okolják.
jan. 12
8:00
Óriásberuházás helyett inkább fejlesztésekbe öl a Posta (HVG)
A levélforgalom visszaesése miatt a Magyar Posta Zrt. eláll az óriásberuházástól.
jan. 12
8:00
Rehabilitálnák a doni sereg parancsnokát (MaHu)
A köztársasági elnökhöz fordult kedden a második magyar hadsereg egykori parancsnokának védője, azt kérve: az államfő nevezze ki posztumusz vezérezredessé a háborús bűncselekmény miatt 1947-ben jogsértően elítélt és kivégzett Jány Gusztávot.
jan. 12
8:02
Leszakadt felsővezeték miatt késnek a vonatok Szerencsnél (MaHu)
Leszakadt felsővezeték miatt 10-15 perces késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza vonalon - közölte a Mávinform szerdán reggel az MTI-vel.
jan. 12
8:09
Drasztikus csökkentés: 90 százalékot nyesne a Fővárosi Önkormányzat (168 Óra Online)
A Fővárosi Közgyűlés 2011. január 12-én tárgyalja a Főváros 2011. évi költségvetési koncepcióját.
jan. 12
8:15
Teljes titoktartás az Új Széchenyi Terv körül (ATV)
Bár hivatalosan teljes titoktartás övezi az Új Széchenyi Terv pénteken meghirdetendő első pályázati kiírásait, tartják magukat azok a hírek, amelyek szerint 60–100 kiírást hirdetnek meg az idei első hónapokban - ismerteti a szerdai Világgazdaság.
jan. 12
8:27
Budai vizsgálja a filozófusok százmillióit (Népszava)
Átfogó vizsgálatot indít a Magyar Nemzet által feltárt, gyanús filozófiai pályázatok ügyében az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula bekérte a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivataltól (NKTH) a Heller Ágnes, Radnóti Sándor, Vajda Mihály, Weiss János és Steiger Kornél nevéhez fűződő pályázatok dokumentációját.
jan. 12
8:36
Honnan tudhatjuk, hogy melyik utazási irodát kell elkerülni? (Infostart)
Néhány ezer embert érinthettek az utazási irodák csődjei 2010-ben - mondta az InfoRádiónak a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője. Molnár Judit hozzátette: intő jel lehet az ügyfelek számára, ha egy iroda tartósan alacsony árakon kínálja az utakat.
jan. 12
8:51
"A véget jelentené" A kormány miatt sarcolja Budapest a fesztiválokat (ATV)
A központi költségvetés ugyanis jópár milliárdot elvont a fővárosi büdzséből, így most foltozgatják a lyukakat.
jan. 12
8:53
Megfizethetetlen lett a magyar megasztár (ATV)
A korábbi többszörösére emelkedett a gázsija.
jan. 12
8:54
Új főpolgármester-helyettese és új költségvetése lehet ma Budapestnek (HVG)
Szentes Tamást javasolja az egészségügyért és a szociális területért felelős főpolgármester-helyettesnek Tarlós István. A közgyűlés elé kerül az önkormányzat 2011. évi költségvetésének koncepciója is.
jan. 12
8:54
Szivatják a Szigetet: megfizethetetlen területhasználati díjjal sokkol a főváros (MaHu)
Egy tegnapi bejelentés alapján a Fővárosi Önkormányzat a jövőben már nem kívánja ingyenes közterület-használattal támogatni a Sziget Fesztivált.
jan. 12
8:56
Budai Gyula kíváncsi a filozófusok írásaira (HVG)
Átfogó vizsgálatot indít a gyanús filozófiai pályázatok ügyében az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula bekérte a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivataltól (NKTH) a gyanúba keveredett filozófusokhoz köthető pályázatok dokumentációját.
jan. 12
8:58
Kigyulladt egy ház a Vas megyében (HVG)
Kigyulladt egy lakatlan családi ház a Vas megyei Csöngén szerda hajnalban.
jan. 12
9:12
Pálinkás: mindenki jól jár a magyar "pályázati dzsungelben" (HVG)
Mindenki megtalálja a kiskapukat, és azt, hogyan juthat jelentős összegekhez a magyar pályázati dzsungelben - mondta az MTA elnöke a Magyar Televízióban.
jan. 12
9:12
Haiti - egy évvel a tragikus földrengés után (Infostart)
Egy éve pusztított Haitin az elmúlt száz év egyik legtragikusabb földrengése: a természeti csapás mintegy 250 ezer ember halálát okozta, és nyolc milliárd dollárnyi kár keletkezett. Nem sokkal később kolerajárvány tört ki, amely október óta több mint háromezer halálos áldozatot követelt. Az évforduló alkalmából készített interjút az InfoRádió Francoise Gruloos Ackermans, az UNICEF haiti…
jan. 12
9:21
Fordulat: Ez tetszeni fog Orbánéknak (168 Óra Online)
Az osztrák sajtó változatlanul intenzíven foglalkozik a magyarországi helyzettel, különös tekintettel a médiatörvényre, miközben egyre több osztrák szervezet csatlakozik a péntekre meghirdetett tüntetéshez, illetve szólítja fel híveit a részvételre. A Die Presse az általánostól eltérő ellenvéleményt is közöl, (sőt, kifejezetten várja a vitacikkeket). Ezúttal a német Detlef Kleiner kommentárját…

Keresés