2011. szeptember 1. csütörtök

szept. 1
4:51
Elhagyta a pszichiátriát a Tv2 egykori szereplője (ATV)
Megint újrakezdte az életét.
szept. 1
5:21
30 fokos meleggel kezdődik az idei tanév (HVG)
A tanév első napján még marad a meleg, a hőmérséklet 26 és 31 °C közé emelkedik, ennél hűvösebb csak a vastagabban felhős Északi-középhegység vidékén valószínű.
szept. 1
5:21
Nincs napirenden a kormányüdülők eladása (Népszava)
A kormányzati üdülők eladásának kérdése jelenleg nincs napirenden - így reagált lapunknak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. Azt követően kerestük meg a tárcát, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a napokban arról beszélt, jó üzenet lenne a társadalom felé, ha eladnák a kormányüdülőket.
szept. 1
5:23
Rejtélyes csontvázak, ismeretlen áldozatok (Népszava)
Bár a rendőrség már közel két hónapja vizsgálódik a Margit híd felújításakor talált csontok ügyében, hivatalos eredmény még mindig nincs.A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztálya többszöri megkeresés után sem tudott semmilyen információval szolgálni a június végén a Dunában talált emberi maradványokkal kapcsolatban, mondván: nem tudják siettetni az igazságügyi orvosszakértői…
szept. 1
5:25
Korlátozzák a közvetítői jogot (Népszava)
Csak a sporteseményeknél szigorítaná a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a kizárólagos közvetítési jogot a társadalom számára kiemelt jelentőségű rendezvények esetében. Az erről szóló dokumentumot a médiatanács tegnap tette közzé honlapján.
szept. 1
5:27
Rejtélyes halál: társai füves cigiben szívták el a zenészt (ATV)
Életében maga is erről énekelt.
szept. 1
5:27
Újra beszámolt Bajnai a Sukoró-ügyről (Népszava)
Kihallgatta tegnap Bajnai Gordont a sukorói kaszinóberuházás ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség: a volt miniszterelnök tanúként, miként arra lapunkhoz eljuttatott közleménye kitért, "ismét részletesen válaszolt a hatóság újból felmerült kérdéseire". A mostani meghallgatáson ismét a King's City-fejlesztésről kérdezték, a beruházáshoz kapcsoldó kormányzati egyeztetésekről és döntésekről.
szept. 1
5:29
Bozóki: megszorításokat készít elő a kulturális elitváltás (ATV)
Nem véletlen, hogy Orbán Viktor a hozzá közel álló embereket nevezi ki a kulturális intézmények élére, vélekedett az egykori kulturális miniszter az ATV Start című műsorában.
szept. 1
5:29
A nap embere (Népszava)
A kormány Magyarország újjászervezésével védi ki az euróválság hatásait - ígérte a kormányfő magyar hangja, aki azt sem mulasztotta el megismételni, hogy a "szocialisták betegesen ragaszkodnak a megszorításokhoz".
szept. 1
5:31
Kereszttűzben a Négy Mancs (Népszava)
Ellenőrizni kívánja az elszámoltatási kormánybiztos a Négy Mancs nevű, magát állatvédő szervezetként szerepeltető alapítvány működését. A Négy Mancs korábban a hazai libamájat, illetve libatenyésztőket igyekezett lejáratni, mind idehaza, mind külföldön. Szakértők szerint ezzel jelentős károkat okozott az alapítvány a baromfi szektornak. Emiatt a Baromfi Terméktanács jogi lépéseket fontolgat a négy…
szept. 1
5:33
Fájdalmas lépések a köznevelési tervben (Népszava)
Örülhet Hoffmann Rózsa, miután a kormány tegnap átengedte az oktatási államtitkár sokat bírált közoktatási tervezetét, míg az iskolások és a tanárok kevésbé lehetnek boldogok; csökkenhet a tanári létszám és legalább 6000 olyan gyermek van, akik ma tankönyv nélkül kénytelenek megkezdeni az új tanévet. Ez utóbbi Hoffmann szerint "fájdalmas, de nem olyan nagy hiba". Az államtitkár tervezete több…
szept. 1
5:39
Egyre több az egyházi iskola (Infostart)
Jelentősen nőtt az egyházi közoktatási intézmények száma az előző tanévhez képest. Ez komoly terhet jelent a költségvetésnek, az egyházi iskolák ugyanis garantáltan megkapják a fejkvóta mellé a költségvetésük másik felét kitevő, átlagosan évi 230 ezer forintos kiegészítő hozzájárulást.
szept. 1
5:39
Mától fizetjük a chipsadót (HVG)
Több jogszabály-módosítás lép ma hatályba: változik több, a foglalkoztatást érintő rendelkezés, átalakul a lakásfenntartási támogatás, hatályba lép a népegészségügyi termékdíj, a sporthuliganizmussal kapcsolatos jogszabály, szigorodnak a külföldi rendszámú autók magyarországi használatának szabályai, és 15 tagúra bővül az Alkotmánybíróság.
szept. 1
6:15
Heti Válasz: Orbánt és Kövért is megfigyelték Szilvásy idején (HVG)
A Gyurcsány-kormány titkosszolgálati elitjét érintő, a katonai ügyészség által nyomozott büntetőügyek egyikének sértettje Orbán Viktor miniszterelnök és szűk családja, valamint Kövér László házelnök lehet - derül ki a Heti Válasz csütörtöki számában megjelent összeállításból, amelyet a Magyar Nemzet is ismertet.
szept. 1
6:15
Kezdődik a tanév - mélyen a zsebükbe kell nyúlni a szülőknek (Infostart)
Miközben az emberek többsége csupán tízezer forintot tartana elfogadhatónak beiskolázási költségként, a valóságban a tanévkezdés ennél jóval többe kerül.
szept. 1
6:15
Pénzt kér az eddig ingyenes színháztermekért Tarlós (168 Óra Online)
Eddig ingyen használt ingatlanaikért a jövőben bérleti díjat fizetnek a fővárosi tulajdonú színházak, miközben az ehhez szükséges forrásokat beépítik támogatásukba. Erről szerdai ülésén döntött a Fővárosi Közgyűlés. A javaslatot 18 igennel, 6 nem és 9 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők.
szept. 1
6:33
Törvénytelenül titkosíthatták a kémügy aktáit (HVG)
Ha igazak a sajtóban megjelent – senki által nem cáfolt – hírek, a titokban tartott titkosító a titoktörvény legelemibb szabályaival sincs tisztában.
szept. 1
6:39
„Átlátszó Orbán terve” Gyurcsány szerint megszorítás lesz (ATV)
Újabb, néhány százalékos államadósság-csökkentés bejelentésére készül a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc szerint viszont meglehetősen átlátszó, hogy Orbán az európai válságra hivatkozva készíti elő saját megszorító csomagját. A volt kormányfő szerint nincs világválság, a 800 milliárdos költségvetési kiigazítási kényszert nem Európa állította elő, hanem a dilettáns Orbán kormány.
szept. 1
6:51
Orosz rulettet játszik Hoffmann Rózsa a nyelvoktatással? (HVG)
Nyelvoktatási stratégián dolgozik az oktatási államtitkárság – egyelőre csak ebben lehetnek biztosak a nyelviskolák és nyelvvizsgaközpontok vezetői, valamint a nyelvtanárok. Az államtitkárság eddig szinte az összes kiszivárgott információt cáfolta, egy dolog kivételével: a középiskolásoknak két idegen nyelvet kell majd tanulniuk, nyelvvizsga nélkül pedig senki nem felvételizhet egyetemre vagy…
szept. 1
6:53
Magyar Nemzet: a tanárok fizetésemeléséről szól a törvény (HVG)
Kétlépcsős, jelentős összegű pedagógus-béremelést irányoz elő a nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciója - ismerteti a csütörtöki Magyar Nemzet.
szept. 1
7:09
Bezárások, botrányok: kevesebb iskolába csengetnek be (HVG)
Szeptember elsejével kevesebb iskolában csengetnek be. De hogy pontosan mennyi intézmény zárt be, vagy mennyit vontak össze, azt nem tudni. Arról ugyanis egyedül a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának lehet adata, ők viszont állítják: október előtt nincsenek erről számaik. Ma összesen 1 millió 300 ezer diáknak csengettek be.
szept. 1
7:09
Tárki: a magyarok ötöde nem tudja fizetni a számlákat (Infostart)
Tízből két magyarnak volt gondja a közüzemi díjak befizetésével az év második negyedévében, hat százalékuk pedig a lakáshitel-törlesztéssel is késett - derül ki a Tárki Társadalomkutatási Intézet legfrissebb kutatásából.
szept. 1
7:11
Továbbra is a Főgáz szállít a Budapesti Erőműnek (HVG)
Újabb négy gázévre (júliustól-júniusig) szóló szállítási keretszerződést kötött a Főgáz a Budapesti Erőmű Zrt.-vel (BERT) - közölte a Főgáz.
szept. 1
7:27
Hármas karambol történt kora reggel (HVG)
Három jármű összeütközött a 47-es úton Hódmezővásárhely közelében csütörtök reggel, egy ember megsérült, az utat lezárták.
szept. 1
7:29
Itt az újabb végkielégítési botrány? (HVG)
Végkielégítést kapnak, majd munkahelyük jogutódjánál dolgoznak tovább a Budapesti Közlekedési Szövetség (BKSZ) munkatársai - írja a csütörtöki Blikk.
szept. 1
7:33
MSZP: betegek-spekulánsok, 1-0 (ATV)
Levette a napirendről a fővárosi közgyűlés a kórházak állami kézbe adásáról szóló rendeletet. A főpolgármester szerint ugyanis nincs meg az ehhez szükséges parlamenti döntés. Az MSZP szerint a döntéssel 1-0 az állás a betegek és az ingatlanspekulánsok csatájában. Döntöttek viszont arról, hogy januártól nem kerékbilincset kapnak a forgalmat akadályozó helyen hagyott autók, hanem elszállíttatják…
szept. 1
7:45
Tiszta udvarért, rendes házért jár a bérpótló támogatás (HVG)
A környezet rendezettségéhez kötötte a bérpótló támogatást a pacsai önkormányzat - írta csütörtöki számában a Zalai Hírlap.
szept. 1
7:45
Bogárveszély: Orbán gyerekeit sem kímélik a poloskák? (MaHu)
A Gyurcsány-kormány titkosszolgálati elitjét érintő, a katonai ügyészség által nyomozott büntetőügyek egyikének sértettje Orbán Viktor miniszterelnök és szűk családja, valamint Kövér László házelnök lehet.
szept. 1
7:47
A rendőröket félresöpörve szökött meg a Cozma-ügy vádlottja (HVG)
A bilinccsel érkező rendőröket félrelökve futott el Pál Gábor, a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja - írja csütörtöki számában a Blikk.
szept. 1
7:47
De nehéz az iskola táska - becsengettek a nyárnak (MaHu)
Ma véget ér a mintegy két és fél hónapos nyári vakáció, reggel nyolc órakor csaknem 1,3 millió diák és 150 ezer pedagógus számára megkezdődik a 2011/2012-es tanév.
szept. 1
7:49
Gyurcsány: magadat buktattad le, Viktor (HVG)
Gyurcsány Ferenc legfrissebb Facebook-bejegyzésében arról értekezik, hogy szerdai bejegyzése azért váltott ki "ekkora érzékenységet" Orbán Viktor köreiben, mert egy már elkészült kommunikációs stratégia sikerét veszélyezteti.
szept. 1
7:51
A magyarok ötöde csúszott a közüzemi díjak befizetésével (ATV)
A Tárki felmérése szerint az év második negyedévében a lakosok 6 százaléka a lakáshitel-törlesztéssel is késett.
szept. 1
7:53
Zsidó emlékművet gyaláztak Jedwabnében (ATV)
A városban 1941-ben 340 zsidó lakost öltek meg brutális kegyetlenséggel helybeli lengyel polgárok.
szept. 1
8:03
Iskolakezdés: erősebb a forgalom (HVG)
Érezhetően erősebb a forgalom Budapest útjain.
szept. 1
8:03
Jelentősen emelné a kormány a pedagógusok bérét - lapszemle (Infostart)
Kétlépcsős, jelentős összegű pedagógus-béremelést irányoz elő a nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciója - írja Magyar Nemzet. A Népszabadság szerint a szerdai kormányülésen nem született végleges döntés a költségvetésről.
szept. 1
8:03
A huligánok nem furikázhatnak külföldi rendszámmal lakásfenntartási támogatásért (MaHu)
Több jogszabály-módosítás lép ma hatályba: változik több, a foglalkoztatást érintő rendelkezés, átalakul a lakásfenntartási támogatás, hatályba lép a népegészségügyi termékdíj, a sporthuliganizmussal kapcsolatos jogszabály, szigorodnak a külföldi rendszámú autók magyarországi használatának szabályai, és 15 tagúra bővül az Alkotmánybíróság.
szept. 1
8:05
Pedagógus-parák: kétlépcsős béremelés jöhet (MaHu)
Kétlépcsős, jelentős összegű pedagógus-béremelést irányoz elő a nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciója.
szept. 1
8:09
Sukoró: újabb fejlemények miatt hallgatták ki újra Bajnait (ATV)
Ismét tanúként hallgatták meg a Központi Nyomozó főügyészségen Bajnai Gordont. A volt miniszterelnök kihallgatása csütörtökön folytatódik. Fazekas Géza elmondta, hogy a Sukoró-ügyben felmerült új adatok miatt indokolt az ismételt tanúkihallgatás. Gyurcsány Ferenc várhatóan holnap tekinthet bele azokba az iratokban amelyek alapján az országgyűlés kéri mentelmi jogának felfüggesztését.
szept. 1
8:21
"Nemcsak törvénysértő, de drága is" - segítséget kér Tétényi Éva (HVG)
Illés Zoltántól vár segítséget szemétügyben Esztergom polgármestere, aki szerint a városban fizetendő szemétdíj nemcsak, hogy törvénysértő, de rendkívül drága is.
szept. 1
8:21
Mától 15 tagú az Alkotmánybíróság (Infostart)
Mától 15 tagú az Alkotmánybíróság. A testület tagja lett Balsai István, aki képviselőként megszavazta az Alkotmánybíróság hatáskörének szűkítését és Pokol Béla egyetemi tanár is, aki korábban a túl erős testületet kritizálta. Az Alkotmánybíróság elnöke biztos benne, hogy az új tagok rögtön azonosulnak a szervezettel.
szept. 1
8:23
18 éves embercsempészt fogtak a határon (HVG)
Elfogtak egy 18 éves tataházi embercsempészt, aki 17 külföldit segített abban, hogy illegálisan átlépjék a szerb-magyar határt kedd éjszaka Madaras község közelében.
szept. 1
8:27
Becsöngettek: kevesebb a diák és a tanár is (ATV)
Ma véget ér a mintegy két és fél hónapos nyári vakáció, reggel nyolc órakor csaknem 1,3 millió diák és 150 ezer pedagógus számára kezdődött meg a 2011/2012-es tanév.
szept. 1
8:39
Lövések: rettegnek a komlói gyógypedagógiai központban (HVG)
A komlói gyógypedagógiai módszertani központ lassan hét éve állja a szomszédos utcában lakók támadásait. A gyerekek csak kísérettel hagyhatják el a létesítményt.
szept. 1
8:39
Aggódnak a pedagógus szakszervezetek (Infostart)
Radikális változásoktól tartanak a pedagógus szakszervezetek az elfogadott közoktatási törvénytervezettel kapcsolatban.
szept. 1
8:39
Jövő hétre beszökik a koraősz (MaHu)
Ma eleinte még országszerte napsütéses időre számíthatunk, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet.
szept. 1
8:41
"Tragikus helyzetet teremt a szakképzés átalakítása" (HVG)
"Több mint 200 milliárd forint hiányzik a pedagógusok központi bérfinanszírozásához. Ilyen esetben a kormány két dolgot tehet: vagy az önkormányzatoktól veszi el ezt az összeget, vagy több ezer tanárt bocsát el” – mondta Szüdi János volt közoktatási szakállamtitkár, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) szakértője. Interjú.
szept. 1
8:45
Kadhafi ismét üzent, a felkelők pedig hosszabbítottak az ultimátumon (ATV)
Nicolas Sarkozy francia elnök és David Cameron brit miniszterelnök nemzetközi konferenciát szerveztek. A csütörtök délutáni csúcstalálkozón részt vesz Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár és Hillary Clinton is. Az eseményen vélhetően segítséget fog kérni a líbiai Nemzeti Átmeneti Tanács arra, hogy stabilizálják és újraépítsék az országot, valamint felkészítsék a demokráciára. Ezzel egy időben Kadhafi újabb…
szept. 1
8:47
Atlétika vb: Kürthy 13 centivel maradt le a döntőről (ATV)
Kürthy Lajos nagyon közel volt ahhoz, hogy döntőbe jusson a férfi súlylökés csütörtöki délelőtti selejtezőjéből, ám 20,02 méteres eredménye végül a 14. helyhez volt elég a tegui szabadtéri atlétikai világbajnokságon.
szept. 1
8:49
Tovább gyengült a forint (ATV)
A romló euróövezeti gazdasági kilátások miatt gyengülő eurót követve veszített árfolyamából csütörtök délelőtt a forint.
szept. 1
8:51
Obama beszéde körül is kiélezett a politikai küzdelem (ATV)
Amit az elnök eredetileg javasolt, az egybeesik a republikánus elnökjelöltek vitájával. Ők inkább az NFL nyitómérkőzésének időpontjára tennék a beszédet.

Keresés