2011. augusztus 1. hétfő

aug. 1
5:03
Megöltek egy magyar férfit Angliában (HVG)
Gyilkosság áldozata lett egy magyar származású idős férfi Angliában, a halottkém szerint "pengével felszerelt fegyver" okozta fejsebbe halt bele.
aug. 1
5:09
Élő adásban cigányozott: kirúgták a műsorvezetőt (ATV)
Távoznia kell Lucian Pirvoiunak, román a TVR 2 közszolgálati televízió hírműsor vezetőjének eddig szerkesztett műsorából, mert "elfogadhatatlan megjegyzéseket" tett élő adásban.
aug. 1
5:21
Viharos szélrohamokkal érkezik az augusztus (HVG)
Augusztus első hetében csak szerdán várható zavartalan napsütés, a hét többi napján maradnak a záporok, zivatarok.
aug. 1
5:21
Kémügy: jövő héten dől el Galambos sorsa (Népszava)
A jövő héten várható döntés a volt Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) korábbi főigazgatója, a kémkedéssel gyanúsított és jelenleg előzetesben lévő Galambos Lajos szabadlábra helyezési indítványáról - tudtuk meg. Óvadék fejében szintén otthagyná az előzetest a másik gyanúsított, az Eclipse-ügyben is érintett Zömök Kft. alapítója, Püski Sándor. A "kémügyben" csak tanú Galambos fia, ám ő nem tett…
aug. 1
5:23
Megalázzák a munkavállalókat (Népszava)
Ideológiai és cselekvési zűrzavar - a munkajogi szakember szerint a leginkább ezzel jellemezhető a Munka törvénykönyve módosításának tervezete. A javaslat a jelenleginél sokkal rosszabb helyzetbe hozza a munkavállalókat, miközben olyan gesztus tesz a munkaadók felé, amelyet maguk sem igényelnek. A dolgozók rosszul járnak a többi között az érdekvédelem, a próbaidő, a szabadság, a betegség vagy…
aug. 1
5:25
Sörétekkel a testében él a kislétai kislány (Népszava)
Még ma is pszichológushoz jár az a tizenöt éves kislétai lány, akit két éve, a roma holokauszt emléknapjának éjszakáján sebesítettek meg otthonában, ágyában alvó édesanyját pedig több lövéssel megölték.
aug. 1
5:27
Szerkesztőségi munkatársak haltak meg: 9 áldozat a hajóbalesetben (ATV)
Az orosz fővárosban kiemelték a Moszkva folyóból azt a hajót, amely szombat éjszaka uszálynak ütközött, és elsüllyedt. A halálos áldozatok száma már kilencre emelkedett, köztük van a hajó kapitánya is. Úgy tudni, a hajó rossz helyen próbált meg kikötni, ez okozhatta a tragédiát.
aug. 1
5:27
Nyelvvizsgával szorítanák ki a szegény fiatalokat (Népszava)
Kizárná a szegényebb fiatalokat a felsőoktatásból az Orbán-kormány. Erre utal legalábbis, hogy legújabb terveik szerint a készülő oktatási törvények az egyetemi, főiskolai felvételi követelményévé tennék a nyelvvizsgát - akár már 2015-től. Hoffmann Rózsa szerint "erre a változtatásra azért van szükség, mert van olyan felsőoktatási intézmény, ahol a végzős hallgatók 30 százaléka azért nem veheti át…
aug. 1
5:29
Szijjártó: politikai bűnt követtek el az előző kormányok (ATV)
Az ellenzék nélkül működő albizottság jogi felelősségre vonást akar az államadósság növekedése miatt.
aug. 1
5:29
Melia még emlékszik és őrzi a Fidesz ajándékát (Népszava)
Bár a fideszes Deutsch Tamás nem emlékezett Thomas Meliára, az Egyesült Államok helyettes külügyi államtitkára nem felejtette el a Fideszt és a párt politikusait. Az Egyesült Államokban tanulmányúton tartózkodó Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Mozgalom képviselője és Melia a Fidesz 1990-es plakátja előtt készített közös fotót - számolt be az amerikai Népszava.
aug. 1
5:31
2014, Brazília: Hrutka szerint nem reális a magyar kijutás + videó (ATV)
Nem lesz könnyű dolga a magyar labdarúgó válogatottnak a 2014-es világbajnoki selejtezőkön, hiszen Hollandiával, Törökországgal, Romániával, Észtországgal és Andorrával kerültünk egy csoportba.
aug. 1
5:31
Közös választási- és járáshatárok lesznek (Népszava)
Az önkormányzati feladatok részlegesen átkerülnek az államhoz, szétválik a polgármesteri és a jegyzői hivatal, a járások az államigazgatás bázisai lesznek, a megyék fenntartói szerepe pedig megszűnik - a Magyar Nemzet információi szerint a többi között ezt tartalmazza az új önkormányzati koncepció.
aug. 1
5:57
Miniszterelnököt csinálnának Róna Péterből (HVG)
Az LMP országgyűlési képviselői közül többen is csatlakoztak a Facebook közösségi oldalon a "Róna Péter - a következő miniszterelnök" elnevezésű csoporthoz - ismerteti a hétfői Népszabadság. A közgazdász közölte: nem kíván miniszterelnök lenni.
aug. 1
6:15
Egy falu, ahol hiába próbálkozott a Jobbik (HVG)
A függetlenként induló Erőss Róbertet választották meg a Nógrád megyei Nemti polgármesterévé vasárnap. Az időközi választást azért tartották, mert áprilisban lemondott a korábbi faluvezető.
aug. 1
6:15
Ezekre az újdonságokra számíthat a Szigeten (Infostart)
Több újdonság is lesz az idei Sziget fesztiválon: készpénz helyett kártyával lehet fizetni, valamint egy hatalmas torony is várja majd a fiatalokat.
aug. 1
6:17
Hiányzó milliárdok: a NEFMI tartozása a legnagyobb (HVG)
Újabb 2,2 milliárd forinttal nőtt a költségvetési szervek tartozása a beszállítók, szolgáltatók felé, így adósságuk már 38,8 milliárd forintot tesz ki - ismerteti a hétfői Világgazdaság.
aug. 1
6:21
Gazdasági nehézségek: Több százezren tüntettek Izraelben + videó (ATV)
Az izraeli miniszterelnök külön munkacsoportot alakít, amely javaslatokat tesz arra, hogyan lehet az emberek megélhetési költségeit csökkenteni. A hét végén Izrael-szerte ismét több százezren tüntettek tiltakozásul az emelkedő lakásárak ellen. A tüntetők manipulációnak nevezték Benjamin Netanjahu kezdeményezését, és azzal fenyegetnek, hogy ha nem teljesítik követeléseiket, még nagyobb…
aug. 1
6:33
"Jogilag aggályos" új intézményt hozhatnak létre Orbánék (HVG)
Új intézményként szerepel a munka törvénykönyve (Mt.) nemrégiben nyilvánosságra hozott tervezetében a független munkaügyi vizsgálat és a munkaügyi tanácsadók intézménye - ismerteti a hétfői Magyar Nemzet. A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke szerint a jogszabálytervezet aggályos.
aug. 1
6:35
Újpesti uszoda: se pénz, se póló, csak dühös hitelezők (HVG)
Egy rejtélyes amerikai cég számlájára gyűjtött jelentős összegeket Sági Gábor, az UTE vízilabda szakosztályának vezetője és a vízilabda szövetség elnökségi tagja egy sportuszoda megépítésére hivatkozva - állították a hvg.hu-nak. A hivatalosan bejelentett újpesti beruházás azonban áll, a megvalósítására létrehozott kft. pedig felszámolás alatt van.
aug. 1
6:39
Obama: megszületett a megállapodás az adósságplafon emeléséről (ATV)
A demokraták és a republikánusok vezetői a kongresszus mindkét házában megállapodtak az adósságplafon emelésének kereteiről - jelentette be hétfőn este a Fehér Házból közvetített televíziós beszédében Barack Obama amerikai elnök.
aug. 1
6:41
Róna Pétert akarják miniszterelnöknek (ATV)
Az LMP országgyűlési képviselői közül többen is csatlakoztak a Facebookon a "Róna Péter - a következő miniszterelnök" elnevezésű csoporthoz - ismerteti a hétfői Népszabadság. A közgazdász közölte: nem kíván miniszterelnök lenni.
aug. 1
6:51
A járások jelölhetik majd ki az új választókerületeket (HVG)
A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy az új választókerületek alapját a 2013-tól újra felálló járások jelenthetnék; egy járás, egy parlamenti egyéni körzetet jelentene.
aug. 1
7:09
A zebrán gázoltak el egy nőt Kiskunhalason (HVG)
Súlyos sérülést szenvedett egy nő, akit a gyalogátkelőhelyen ütött el egy motorkerékpárt vezető, 24 éves férfi hétfőn Kiskunhalason - közölte a rendőrség.
aug. 1
7:15
Ma megkezdődik a ramadán (ATV)
Hétfőn megkezdődik a muzulmán böjti hónap, a ramadán az arab országok többségében.
aug. 1
7:27
Blikk: letöltendőt indítványoz a West Balkán-buli négy rendezőjének (HVG)
Az ügyészség letöltendő fogházbüntetést indítványoz a halálos kimenetelű januári West-Balkán-rendezvény szervezőinek, a most elkészült vádiratból kiderül, hogy a vádhatóság négy embert tart felelősnek a tragédiáért - írja hétfői számában a Blikk.
aug. 1
7:29
Rezidens orvost küldtek a tatárszentgyörgyi gyilkosság helyszínére (HVG)
Rezidens orvos vizsgálta meg a romagyilkosság-sorozat tatárszentgyörgyi állomásán az elhunyt Csorba Róbertet és fiát 2009 februárjában - olvasható a Magyar Nemzetben. A lap információi szerint B. Beáte ügyeletes orvos a rendőrségi tanúkihallgatásán azt mondta, hogy a helyszínen ,,nem természetes halállal" találkozott, és hogy ,"erőszakosságra" gyanakodott.
aug. 1
7:33
Orbán erős kezet kér a tárcavezetőktől, és a kommunikáción erősít (ATV)
A miniszterelnök augusztusban elkezdi a négyszemközti értékelést a miniszterekkel - írja a nol.hu.
aug. 1
7:35
A magyar faluval ismerkedtek a fukusimai diákok + videó (ATV)
A 17 fős japán diákcsoport vasárnap Székkutas vendége volt.
aug. 1
7:37
Fizetési fegyelem: egyre több pénzzel tartozik az embereknek a büdzsé (ATV)
A központi költségvetés intézményeim majdnem 40 milliárd forinttal adósak beszállítóiknak, szolgáltatóiknak, a tartozások harmada 60 napon túli.
aug. 1
7:45
Új intézményt hozna létre a munka törvénykönyve - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet azt írja, új intézményként szerepel a munka törvénykönyve nemrégiben nyilvánosságra hozott tervezetében a független munkaügyi vizsgálat és a munkaügyi tanácsadók intézménye.
aug. 1
7:45
Négy embernek érhet letöltendőt a West-Balkán-tragédia (MaHu)
Értesülések szerint az ügyészség fogházba küldené a halálos kimenetelű januári West-Balkán-rendezvény szervezőit; a most elkészült vádiratból kiderül, hogy a vádhatóság négy embert tart felelősnek a tragédiáért.
aug. 1
7:51
Az ügyvédek aggódnak a készülő munka törvénykönyve miatt (ATV)
Független munkaügyi tanácsadó intézmény létrehozására adna lehetőséget egy, a kormány által még nem tárgyalt, a munkaügyi törvénykönyvben szereplő javaslat - írja a hétfői Magyar Nemzet. A javaslat értelmében, ha a cégek megfogadják a független ellenőr javaslatait, akkor az állami hatóság nem büntetheti meg őket az adott ügyben. A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke szerint a jogszabálytervezet…
aug. 1
7:53
Elborzasztotta a nemzetek közösségét a hamai mészárlás (ATV)
Megdöbbentette és elborzasztotta a nemzetközi közösség vezető politikusait a szíriai hadsereg vasárnap végrehajtott támadása, amelynek következtében mintegy száz civil vesztette életét, sokan pedig megsebesültek Hama városban.
aug. 1
7:55
Független tanácsadókkal fésültetné át a kormány a munkahelyeket (ATV)
A belső szabályzatokat, a munkaszerződéseket, a bérrendszert, vizsgálhatnák, illetve a munkavállalók náluk emelhetnének kifogást a munkáltatóval szemben.
aug. 1
8:03
A közigazgatási térképhez igazíthatják a választójogi törvényt (Infostart)
A Magyar Hírlap szerint az új választókerületeket az újra felálló járásoknak megfeleltetve alakíthatják ki.
aug. 1
8:09
West-Balkán-tragédia: letöltendő börtönt kérnek, hat napig tárgyalják (ATV)
A tárgyalásra az négy vádlott közül az egyik ügyvédje új igazságügyi, tűzvédelmi, személy- és vagyonvédelmi, valamint építési szakértő kirendelését kéri.
aug. 1
8:27
Megöltek egy magyar férfit Angliában (ATV)
Gyilkosság áldozata lett egy magyar származású idős férfi Angliában, a halottkém szerint "pengével felszerelt fegyver" okozta fejsebbe halt bele.
aug. 1
8:29
Obama erősítette a forintot (ATV)
Erősödött a forint hétfő reggel, miután Barack Obama amerikai elnök bejelentette, hogy a demokraták és a republikánusok vezetői a kongresszus mindkét házában megállapodtak az adósságplafon emelésének kereteiről.
aug. 1
8:39
Mi van a budapesti ivóvízben? (Infostart)
Civil szervezetetek szerint ugyan a határérték alatt, de szennyező anyagok vannak a Dunában. A Fővárosi Vízművek szerint a főváros ivóvize nincs veszélyben.
aug. 1
8:39
Szerdán végre felbukkan a nap (MaHu)
Hétfőn napközben észak felől még mindig gyakran erősen megnövekszik a felhőzet.
aug. 1
8:39
Őt akarják Orbán utódjának (168 Óra Online)
Az LMP országgyűlési képviselői közül többen is csatlakoztak a Facebookon a elnevezésű csoporthoz – ismerteti a hétfői Népszabadság. A közgazdász közölte: nem kíván miniszterelnök lenni.
aug. 1
8:45
Muszlim terroristák gyilkoltak Kínában? (ATV)
Pakisztánban kiképzett vallási szélsőségesek állnak a Kasgár (Kashgar) városban a hét végén elkövetett erőszakos akciók mögött - állítja hétfői közleményében a városi kormányzat.
aug. 1
8:45
Hétvégi országos összesítő (Police)
Az elmúlt hétvégén (pénteken, szombaton és vasárnap) a rendőrség összesen 378 közúti közlekedési baleset során intézkedett. Négy balesetben 4 személy vesztette életét, 40 súlyos, 100 könnyű sérüléssel végződött. Ezeken felül 234 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.
aug. 1
8:47
Részegen verekedett a háromszoros olimpiai bajnoknő (ATV)
Tíz öltéssel kellett összevarrni a kezét a három olimpiai aranyat szerző Vang Meng kínai rövidpályás gyorskorcsolyázónőnek.
aug. 1
8:57
Megszólalt: gyermeke féltése vitte erőszakos útra Kiss Árpádot (HVG)
Először a Magyar Hírlapban szólal meg a romagyilkosságok vádjával bíróság előtt álló Kiss Árpád, akit a négyfős csapat vezetőjének tartanak. Az interjúban elmondja, milyen a viszonya a Magyar Gárdával, számított-e rá, hogy elfogják, illetve hogy mit gondol saját tetteiről.
aug. 1
8:57
Megszűnt a várakozás Röszkénél (Népszava)
Mindkét irányban folyamatos a forgalom hétfő reggel a röszkei határátkelőnél, ahol a hétvégén a várakozási idő időnként több órára nyúlt.
aug. 1
8:59
Szijjártó kitart a véleménye mellett (Népszava)
Szijjártó Péter szerint viselniük kell a következményeket azoknak az embereknek, akiknek a múltbeli döntései miatt jelentősen megnőtt Magyarország államadóssága.
aug. 1
9:03
Rezidenst küldtek a tatárszentgyörgyi romagyilkossághoz (ATV)
Rezidens orvos vizsgálta meg a romagyilkosság-sorozat tatárszentgyörgyi állomásán az elhunyt Csorba Róbertet és fiát 2009 februárjában - olvasható a Magyar Nemzetben. A lap információi szerint B. Beáte ügyeletes orvos a rendőrségi tanúkihallgatásán azt mondta, hogy a helyszínen ,,nem természetes halállal" találkozott, és hogy ,"erőszakosságra" gyanakodott.
aug. 1
9:15
Nem állt meg a sofőr a kanyarnál, drámai vége lett (HVG)
Hat ember sérült meg, mikor két személyautó egymásnak rohant a 6-os főúton, Tolna közelében. Három sérült állapota súlyos, egy emberé életveszélyes - értesült a HavariaPress.
aug. 1
9:15
Szijjártó bekaszlizza a szocikat? (MaHu)
Szijjártó Péter szerint viselniük kell a következményeket azoknak az embereknek, akiknek a múltbeli döntései miatt jelentősen megnőtt Magyarország államadóssága.

Keresés