2011. augusztus 1. hétfő

aug. 1
6:24
Vérfürdő a szaunában (nyest.hu)
Óriás fokhagyma, kátránykocka, üveghenger és camera obscura. És ez még csak néhány példa arra, miből képesek a finnek szaunát összeeszkábálni. A kreatív szaunainstallációkat kortárs finn képzőművészek jegyzik, akik a Turkuba látogatókat ámítják el és izzasztják meg alkotásaikkal.
aug. 1
6:51
Veszélyes személytelen játékok (Népszava)
Fullajtár Andrea eddig több szerepben is dolgozott a nyáron. Színésztábort vezetett Balatonföldváron és szintén a Balaton mellett mutatták be Daniel Glattauer Gyógyír északi szélre című, egy internetes szerelemről szóló darabját, melynek az egyik főszereplője, a produkciót még a hétvégén is játsszák az Óbudai Társaskörben. A színésznőt többek között arról kérdeztük mivel járhat az internet…
aug. 1
6:53
Porszívószerelő szakmák (Népszava)
Évekkel ezelőtt járhattam Németországban a Siemens porszívógyárában, ahol sok diákot láttam a futószalag mellett. - Igen, mert ide járnak a városi szakmunkásképző diákjai szakmai gyakorlatra - magyarázták. - Csak az a baj velük, hogy ha végeznek, akkor se tudnak majd egy nem Siemens, hanem mondjuk Bosch porszívót összeszerelni - mondták. Hát ennyit a közoktatásban sokat emlegetett "duális"…
aug. 1
6:55
Cirkusz és vurstli az idei Szigeten (Népszava)
Számos új helyszínnel jelentkezik a jövő hét elején kezdődő Sziget fesztivál. A fesztivál fókuszában idén régiónk van, mivel az Európai Unión belül ebben az évben történt meg először, hogy két közép-kelet-európai tagállam adta át egymásnak az uniós elnökséget.
aug. 1
7:27
Megérkezett Adam Lambert Outlaws of Love című új dala (Zene)
Pénteken volt a 2011-es “Le Festival Ste-Agathe en Feux Festival” mégpedig Kanadában, ahol Adam Lambert először (!) adta elő legújabb számát az “Outlaws of Love“-ot. [Dátum: 2011.08.01. 07:16]
aug. 1
7:45
Janicsák Veca beteljesítette álmait - érdekességek az énekesnőről (Zene)
Az énekesnő útja akár üzenet is lehetne másoknak, akik még álmodni sem mernek valami nagyot: mégpedig azt, hogy sikerülhet.  [Dátum: 2011.08.01. 07:38]
aug. 1
8:15
Mészáros Máté - Az AlkalMátésok új bemutatója Zsámbékon (szinhaz.hu)
Első megközelítésben ez csak egy nyári bolondozásnak tűnhet, de nem egynyári, mert - ha beleszámítjuk a Migrénes csirke, a Belemenekülők és az Éjfél tájban... című előadásokat is, akkor már nyolcadik nyara tart. Nyolc év óta minden nyáron Máté Gábor 2004-ben végzett színészosztálya összejön a Zsámbéki Színházi Bázison. Idén Mészáros Máté címmel tartanak bemutatót.
aug. 1
8:21
Borzasztó bűnügybe keveredett a Carbonfools (MaHu)
Nem tétlenkedik a The Carbonfools, a fiúk megállás nélkül dolgoznak: épphogy elkészült legújabb klipjük, máris a következőt tervezik. Ötletelésből nincs hiány, a legújabb terv szerint egy bűnügyi történetet mutatnak be.
aug. 1
9:15
Harmincezer látogatót várnak az Ördögkatlan Fesztiválra (MaHu)
Mintegy harmincezer látogatót várnak az Ördögkatlan Fesztiválra, amelynek augusztus 3. és 7. között negyedik alkalommal ad otthont három dél-baranyai település: Kisharsány, Nagyharsány és Palkonya.
aug. 1
9:54
120 ezren gyűltek össze a Völgyben - Kapolcs és a számok (szinhaz.hu)
Százhúszezer látogató fordult meg a Balaton-felvidéken, a Művészetek Völgye idei tíznapos rendezvényein; a korábbi hat helyett ezúttal csak három községben -Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden- rendezett fesztiválon 1800 programon vehettek részt az érdeklődők - összegezte Márta István, a fesztivál igazgatója.
aug. 1
9:56
Bolerotól a Kék rapszódiáig - Táncestek a Karmelita udvarban (szinhaz.hu)
Bár még távol az évadkezdés, a Nemzeti Táncszínház nem tart zárva. 2001-ben táncművészeti fórumot indított, amelyre idén is sor kerül szabadtéren, a Várszínház macskaköves Karmelita udvarában. Produkcióik sorában majd’ minden táncművészeti műfaj felvonul augusztus 19-ig lesz néptánc, balett, tangó és flamenco is - a műfajok kiválóságainak előadásában.
aug. 1
10:27
Csúnya, zöld lények lepték el Észak-Amerikát (HVG)
Kék törpök és westernhősökre vadászó csúnya, zöld földönkívüliek szállták meg az észak-amerikai mozikat: a Hupikék törpikék és a Cowboyok és űrlények is 36,2 millió dolláros (6,7 milliárd forintos) jegybevétellel zárta premierhétvégéjét.
aug. 1
10:27
Törpök és űrlények szállták meg az amerikai mozikat (MaHu)
Kék törpök és westernhősökre vadászó csúnya zöld földönkívüliek szállták meg az észak-amerikai mozikat: a Hupikék törpikék és a Cowboyok és űrlények is 36,2 millió dolláros (6,7 milliárd forintos) jegybevétellel zárta premierhétvégéjét.
aug. 1
10:30
Hamarosan kezdődik a 4. Ördögkatlan Fesztivál (Napvilág)
Immáron negyedik alkalommal rendezik meg Baranya megye néhány kis falvában az Ördögkatlan Fesztivált, amely egyszerre kínál színházi, zenés és egyáltalán, összművészeti programokat; az Ördögkatlan a Művészetek Völgyében éveken át megrendezett Bárka Kikötő folytatásaként nem okoz csalódást a látogatóknak.
aug. 1
10:45
Újra Amy Winehouse vezeti a brit lemeztoplistát (HVG)
Visszatért a brit lemeztoplista élére Amy Winehouse Back to Black című albuma nyolc nappal az énekesnő halála után.
aug. 1
10:45
Három nap és startol a Bánkitó Fesztivál! (MaHu)
Még 3 nap és startol az ország legszexibb fesztiválja, a Bánkitó Fesztivál! Civil-, bringás-, gyermek- és kultprogramok tucatjai várnak mindenkit a bánki tóparton.
aug. 1
10:47
Jól fogy Amy Weinhouse - mióta meghalt (MaHu)
Visszatért a brit lemeztoplista élére Amy Winehouse Back to Black című albuma nyolc nappal az énekesnő halála után.
aug. 1
11:00
A porszem igazsága - Interjú Tóth Zoltánnal (szinhaz.hu)
A 90-es évek közepén több évadon keresztül hatalmas sikerrel ment a Svejk a Csokonai Színház műsorán. Tóth Zoltán, aki a címszerepet alakította, nem sokkal később Budapestre szerződött. Egy esztendeje ismét a derék katona bőrébe bújt, ám ezúttal vendéglőben, vacsora közben szórakoztatja az úri közönséget az élet nagy bölcsességeivel, mint például: „Az ember gigász akarna lenni, barátom, pedig csak…
aug. 1
11:03
Jól fogy Amy Winehouse - mióta meghalt (MaHu)
Visszatért a brit lemeztoplista élére Amy Winehouse Back to Black című albuma nyolc nappal az énekesnő halála után.
aug. 1
11:33
10 nap, egy pillanat - Völgybúcsú 2011 (szinhaz.hu)
10 nap, egy pillanat - a kettő egy s ugyanaz. Ugyanannyi idő, amelyből kicsordulnak a történések. Az idei év völgypillanatai. Elrohan, megélni sem volt időnk. A Völgybúcsúban olvashatnak a jegykontrollerről, arról, hogy kinek jó az eső és az ország színe-javáról, no meg a varázslatról is ejtünk pár szót.
aug. 1
11:57
Egymilliárd dollár fölött jár az új Harry Potter-film (HVG)
Átlépte az egymilliárd dollárt (185 milliárd forintot) a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész című film globális jegybevétele - jelentette be a Warner Bros. stúdió.
aug. 1
12:06
Horgas Péter: az idő nekünk dolgozik (szinhaz.hu)
Bár 5:2 arányban Horgas Pétert javasolta a József Attila Színház élére a szakmai zsűri, augusztus elsejétől Nemcsák Károly vezeti az angyalföldi teátrumot. A díszlettervező az igazgatói pályáztatási procedúráról nyilatkozott és elárulta, hogy felvetődött: saját vagyonával feleljen a színház meglévő adósságának törlesztéséért. Lapszemle.
aug. 1
12:51
Polanski-film nyitja a New York-i Filmfesztivált (HVG)
Roman Polanski Carnage című filmjével nyílik szeptember végén a New York-i Filmfesztivál - a rendező távollétében.
aug. 1
13:09
Sokszínű, változatos, egyedi hangulatú - Zenpléni Fesztivál (Zene)
Huszadik alkalommal várja látogatóit változatos, minden korosztály számára érdekes programjaival a Zempléni Fesztivál. [Dátum: 2011.08.01. 13:04]
aug. 1
13:27
A Nyugat alkonya: 70 éve jelent meg az utolsó szám (HVG)
1941. augusztus elsején jelent meg a huszadik századi magyar irodalom legmeghatározóbb lapja, a Nyugat utolsó száma. Tekintse meg galériánkat a legendás folyóirat több mint három évtizedes fennállásának befejező fejezetéről!
aug. 1
13:39
Tárlat-túrák Miskolcon két alkalommal (Napvilág)
Különleges programra invitálja a Miskolcon nyaralókat és a helyieket a Miskolci Galéria: a Tárlat-túrák elsősorban azokat várják, akik szívesen megismerkednének a várossal is, illetve a kiállításokon kívül a múzeumi épületek története is érdekli őket.
aug. 1
14:21
Odett: új album és lemezbemutató (Zene)
Szeptemberre várható Odett új lemeze. Ugyan egyelőre nincs címe az albumnak, az már kiderült, hogy több neves szövegíró mellett bemutatkozik Pater Sparrow (Verebes Zoltán), valamint Odett is, mint zeneszerző. A lemezbemutatóra szeptember 2-án kerül sor a Gödör Klubban a Larry Hangman társaságában. [Dátum: 2011.08.01. 14:09]
aug. 1
14:39
Igyál bort a Szigeten! (Zene)
A Sziget szervezői idén újra a fesztivál közepére varázsolják a magyar vidéket és annak hagyományait, szépségeit, páratlan értékeit. [Dátum: 2011.08.01. 14:30]
aug. 1
15:15
Abszolút befutó az LMFAO (Zene)
A shuffling-őrületet elindító Grammy-díjas duo, az LMFAO új, "Sorry For Party Rocking" albumána hallgató "Party Rock Anthem" című dala számtalan ország után Magyarországon is meghódította a MAHASZ Editor's Choice és Rádiós Top 40 listáit, ezzel a 29. héten abszolút befotó lett. [Dátum: 2011.08.01. 15:02]
aug. 1
15:33
Magyar film is díjat nyert Wroclawban (HVG)
A zsűri elismerését és a filmkritikusok nemzetközi szövetségének (FIPRESCI) díját is elnyerte Kardos Sándor különleges, célfotó-kamerával készített A sírásó című filmje a vasárnap zárult wroclawi nemzetközi filmfesztiválon.
aug. 1
15:33
A prágai filmiskola a legjobb Európában (MaHu)
A prágai filmakadémia (FAMU) a legjobb filmiskola Európában a The Hollywood Reporterben publikált rangsor szerint.
aug. 1
15:51
Ifj. Kocsándi a 100 Folk Celsiusszal muzsikált! (Zene)
Saját koncertje után ifj. Kocsándi Miklós édesapja együttesével, a 100 Folk Celsisusszal muzsikált a Partyfészekben Zamárdiban. A fergeteges RedHeart buli után a fiatal zenész, a country világában is otthonosan mozgott! [Dátum: 2011.08.01. 15:32]
aug. 1
17:03
Ötórai jazz, nap mint nap 176. - csábulj el velünk (Zene)
Ha szereti a jazzt, akkor azonnal írja fel a naptárjába: minden nap este 5 órakor megnézem a Zene.hu-t, ugyanis ekkor egy-egy népszerű jazzmuzsika felvételét mutatják be. Emellett a legfrissebb híreket is megtalálja a videó melletti keretben. Sőt ha lemaradt az aktuális csemegéről, ne szomorkodjon, hiszen ha feliratkozik jazz-hírlevelünkre, akkor rendszeresen mailben megkapja az érdekességeket. Az…
aug. 1
17:51
16. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivál Kazincbarcikán (Napvilág)
Augusztus 3-án veszi kezdetét a tizenhatodik alkalommal megrendezésre kerülő Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivál Kazincbarcikán, a rendezvénysorozat keretében hat csoport csaknem kétszáz táncosa ad majd ízelítőt nemzete zenei és tánckultúrájából - adta hírül az MTI.
aug. 1
17:57
Berlinben megint lesz egy kicsi NDK (MaHu)
A hétköznapok NDK-s életét bemutató állandó kiállítást létesítenek Berlinben.
aug. 1
18:51
Újráznának az Új Színház és a Madách Színház igazgatói (HVG)
A jelenlegi igazgatók is pályáznak az Új Színház és a Madách Színház vezetésére, a kiírást a napokban tették közzé. Márta István, az Új Színház és Szirtes Tamás, a Madách Színház direktora is beszélt terveiről hétfőn az MTI-nek.
aug. 1
19:09
Botrányos Hitler-film készült Bollywoodban (HVG)
Adolf Hitlerről szóló indiai filmet mutattak be a szubkontinensen, az alkotás már a forgatás idején nagy vihart kavart.
aug. 1
19:09
Hétórai rock és metál, nap mint nap 8. - indulj be velünk (Zene)
Ha szereted a rockot vagy a metált, akkor azonnal írd fel a naptáradba: minden nap este 7 órakor megnézem a Zene.hu-t, ugyanis ekkor egy-egy népszerű rock vagy metál felvételt mutatják be. Sőt ha lemaradsz az aktuális csemegéről, ne szomorkodj, hiszen ha csatlakozol rovatunk facebookcsoportjához, akkor ott is megtalálod az érdekességeket. Az ajánló szerepét, minden nap a rock/metált egy-egy…
aug. 1
19:11
A HVG és a Heti Válasz újságírói kapták a Minőségi Újságírásért díjat (HVG)
A HVG munkatársa, Gáti Júlia és a Heti Válasz újságírója, Laky Zoltán kapta megosztva a Minőségi Újságírásért díjat júniusban.
aug. 1
19:45
Márta István és Szirtes Tamás is igazgató maradna (szinhaz.hu)
A jelenlegi igazgatók is pályáznak az Új Színház és a Madách Színház vezetésére, a kiírást a napokban tették közzé. Márta István, az Új Színház és Szirtes Tamás, a Madách Színház direktora is beszélt terveiről.
aug. 1
20:03
Minden héten boogie woogie - Dániel Balázzsal (Zene)
A boogie woogie lüktetése, ritmusossága és virtuozitása az első pillanattól fogva magával ragadó. A 30-as, 40-es évek Amerikájának meghatározó stílusa minden korosztályt megmozgat. A rovatban a nemzetközileg is elismert Dániel Balázs – alias Mr. Firehand – virtuóz boogie woogie zongorista heti rendszerességgel egy zenészt, illetve népszerű felvételt mutat be. [Dátum: 2011.08.01. 20:00]
aug. 1
20:21
A jelenlegi igazgatók is pályáznak az Új Színház és a Madách élére (MaHu)
A jelenlegi igazgatók is pályáznak az Új Színház és a Madách Színház vezetésére, a kiírást a napokban tették közzé.
aug. 1
21:51
Átlépte az álomhatárt a Harry Potter-film (Infostart)
Átlépte az egymilliárd dollárt (185 milliárd forintot) a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész című film globális jegybevétele - jelentette be a Warner Bros. stúdió.
aug. 1
23:03
Újra Wastaps köszöntheti az újjáalakult zenekart (Zene)
Retro? Igen, akár így is nevezhetjük. Ám az a beat-rock társulat, akit 1969 óta Wastapsként tart számon a zenei közvélemény, inkább igényes muzsikát játszó bandaként határozza meg önmagát. Huszonhárom év szilencium után most életjelt adott magáról, melyet a hosszú ideje Németországban élő muzsikus, Horváth (Szép) Károly, alias Charly Horvath Nice gyúrt össze régi-új formációvá. [Dátum: 2011.08.01.…
aug. 1
23:39
Tíz felejthetetlen MTV-pillanat (HVG)
Idestova harminc éve, 1981 augusztus elsején indult a Music Television első adása. Az évforduló alkalmából kiválogattunk tíz pillanatot, melyek ikonikussá tették a zenei csatornát.

2011. augusztus 2. kedd

aug. 2
6:06
Presszárium: a nagy fogalmazásgátló? (nyest.hu)
Kezünkbe akadt egy könyv. Forgattuk jobbra balra, hüledeztünk, vihorásztunk, szörnyülködtünk, majd megállapítottuk, hogy ezt bizony nem hagyhatjuk szó nélkül. Ha viszont már írunk róla, olvassuk el az elejétől a végéig! Megtettük, és meglepetésünkre tanultunk valamit a kötetből. Méghozzá olyat, ami nincs is benne.
aug. 2
6:51
Akinek dolga van, az szexi! (Népszava)
Harmadik alkalommal jönnek össze a Bánki-tó festői szépségű partján a civil kezdeményezésekre kiváncsi érdeklődők augusztus 4-5-6-án. A tolerancia, a civil összefogás és az értékteremtés gondolatának jegyében meghirdetett Bánkitó Fesztivál esténként gazdag zenei programot kínál négy színpadon, nappal pedig nyitott és kreatív szellemű programok várják a színházra, filmre, beszélgetésre kíváncsiakat…
aug. 2
6:53
Freddie Mercury emlékére (Népszava)
Freddie Mercury fogalommá vált, dalai most is hatnak. Legendáját valószínűleg erősíti, hogy perzsa bevándorlóként, kisebbségi érzésekkel küzdve csinált gyors karriert, lett világhírű, így sokan úgy gondolhatják, alulról jőve is hamar fölkerülhetnek a csúcsra.
aug. 2
6:55
Mozinet Filmnapok az Urániában (Népszava)
Változatos és érdekes mozihétvégét kínál az érdeklődőknek augusztus 5-7. között a Mozinet-Uránia Filmnapok, amelynek újdonsága, hogy egyrészt tematikus összeállításban vezeti elő a filmeket, másrészt minden nap beszélgetésre is invitál, harmadrészt pedig szokatlanul olcsón, mindössze 500 forintért lehet bármelyik kiválasztott programot megnézni.
aug. 2
7:51
A lépések mindig máshonnan jönnek - Pina Bausch könyvajánló (szinhaz.hu)
Már megjelent magyarul Jochen Schmidt Pina Bausch című könyve, melynek magyar változatát Fuchs Lívia tánctörténész szerkesztette. Azért választotta ezt a kötetet, mert nem próbál értelmezni, leíró jellegű, így teljes pályaképet ad Pina Bauschról. "Mivel Magyarországon nem ismerhetjük eléggé a koreográfus munkásságát, így az áttekintés közelebb hozza hozzánk az alkotót" -fogalmazott. A Színház.hu…

Keresés