2011. május 1. vasárnap

máj. 1
4:42
Élő műsorban vetköztek a Csillag Születikben - videóval (Zene)
A Csillag Születik táncos házaspárja egy teljesen másfajta produkcióval érkezett, mint első alkalommal.  [Dátum: 2011.05.01. 08:07]
máj. 1
8:00
Kemény beszólások a Csillag Születikben, csak néztünk (Zene)
Fáy Miklós nem volt jó hangulatban a második középdöntőn, szavaival nyilakat lőtt a versenyzőkre, de azért akadt dicséret is.  [Dátum: 2011.05.01. 07:52]
máj. 1
8:18
Holnap kezdődnek az érettségik (Infostart)
A hétvégi középiskolás ballagás után holnap reggel magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségi vizsgák. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkárságának tájékoztatása szerint magyar nyelv és irodalomból középszinten több mint 91 ezren, emelt szinten csaknem 1300-an jelentkeztek a vizsgára; magyarból mint idegen nyelvből 120 tanuló ad számot tudásáról.
máj. 1
8:18
Ez volt a sláger egykor 74. - 1980-ban milliók hallgatták a dalt (Zene)
Nagy népszerűségnek örvendő sorozatunkban a múlt nagy slágereit keressük elő és mutatjuk meg. Kalandozzatok velünk az időben és ismerjétek meg, milyenek voltak az igazi nagy slágerek egykor. A remek lemezlovas BanDJ ismét nem volt rest és megérkezett az aktuális retro csemegével, ami nem más, mint a Hungária – Casino twist.  [Dátum: 2011.05.01. 08:16]
máj. 1
9:51
Egyetemi oktatók fogják írni a Wikipédiát (nyest.hu)
A „kis” nyelvek wikipédiáinak fejlesztése meglehetősen lassú folyamat: egyetemi oktatók bevonásával szeretnék gyorsítani.
máj. 1
10:06
August von Kotzebue német író 250 éve született (MaHu)
A 250 éve, 1761. május 3-án született August Friedrich Ferdinand von Kotzebue korának legsikeresebb színpadi szerzője volt, mára azonban csaknem elfeledték.
máj. 1
10:42
A nap klipje: Unique - Semmi nem marad (Zene)
A nap klipje rovatunkba partneroldalunk, a http://vivaklipek.blogspot.com/ elmúlt egy hét látogatottsági adatai alapján összeállt heti lista - rovatunkban korábban nem szerepelt - legnézettebb kisfilm kap helyet. [Dátum: 2011.05.01. 10:30]
máj. 1
11:00
Adolf Wölfli zseniális képei az elmegyógyintézetből (HVG)
Adolf Wölfli, akinek zseniális rajzai ma egy franciaországi kiállításon láthatók, életének több mint a felét elmegyógyintézetben töltötte: életműve is ott született, így aránylag kevés nevezetes dátum említhető vele kapcsolatban.
máj. 1
11:12
Idén is lesz Művészetek Völgye (Napvilág)
2011. július 22. és 31. között rendezik meg idén a Művészetek Völgye Összművészeti Fesztivált. Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan idén is a Balaton-felvidéken lévő Kapolcson és öt társközségében összpontosulnak a programok, tíz nap alatt összesen körülbelül ezerkétszáz.
máj. 1
11:18
Torlódik a személyforgalom az ukrán-magyar határon (Infostart)
Torlódik a személyforgalom az ukrán-magyar határon.
máj. 1
14:21
Idén is megrendezték a középiskolás írótábort Sárváron (Napvilág)
2011. április 19. és 22. között rendezték meg immáron harmincnegyedik alkalommal a Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot és Tábort Sárváron. A neves előzsűri döntése alapján a négyszáznál is több pályázó közül ötven diák kapott meghívást a táborba.
máj. 1
17:00
Ötórai jazz, nap mint nap 84. - csábulj el velünk (Zene)
Ha szereti a jazzt, akkor azonnal írja fel a naptárjába: minden nap este 5 órakor megnézem a Zene.hu-t, ugyanis ekkor egy-egy népszerű jazzmuzsika felvételét mutatják be. Emellett a legfrissebb híreket is megtalálja a videó melletti keretben. Sőt ha lemaradt az aktuális csemegéről, ne szomorkodjon, hiszen ha feliratkozik jazz-hírlevelünkre, akkor rendszeresen mailben megkapja az érdekességeket. Az…
máj. 1
17:30
Megalakult az MTVA közszolgálati archívuma (Napvilág)
Megalakult Magyarország legnagyobb audiovizuális archívuma a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA). Az archívum a Magyar Televízió, a Duna Televízió, a Magyar Rádió és a Magyar Távirati Iroda egyedülálló művészeti, kulturális, kor-, televízió- és rádiótörténeti, valamint hírügynökségi gyűjteményeinek egyesítésével jött létre.
máj. 1
20:00
Elhunyt Ernesto Sábato, a 20. századi argentin irodalom óriása, a katonai diktatúra elszámoltatója (MaHu)
Kilencvenkilenc évesen elhunyt Ernesto Sábato világhírű argentin író, festő és elkötelezett értelmiségi, a 20. századi argentin irodalom utolsó élő legendája, a katonai diktatúra "elszámoltatója".
máj. 1
21:12
Meglepetés! Különleges hangszeren csendül fel a népszerű anyák napi dal - videóval (Zene)
Íme az Úgy szeretném meghálálni, ahogy eddig soha nem hallottad. Ha valaki nem ismerné fel, eláruljuk, az úr (Ágoston Péter) okarinán játszik. [Dátum: 2014.05.04. 11:09]

2011. május 2. hétfő

máj. 2
1:06
Meglepő dolgot árult el a Csillag Születik döntőse - Gomes soha nem csinál koreográfiát (Zene)
Adásról adásra improvizál a kiscsillag. Gomes Martins Klaudia profi táncmozdulatokat ugyan képes rögtönözni, de az érzelmeit képtelen kordában tartani.  [Dátum: 2011.05.04. 15:13]
máj. 2
3:03
MGP: Három színházi izé (szinhaz.hu)
Torsten Buchsteiner nevét nem ismerem, de ezért nem szégyenkezem. Az internet tudatja: német színész és drámaíró. Nordost (értsd: Nord-ost) színdarabja megesett csecsen terrorcselekményt vett tárgyául. Zeitstück.
máj. 2
4:06
Ikrei születtek az énekesnőnek (Zene)
Megszülettek Mariah Carey ikrei: a világhírű amerikai énekesnő szombaton adott életet egy kislánynak és egy kisfiúnak Los Angelesben.  [Dátum: 2011.05.02. 04:00]
máj. 2
5:18
Botrányos videó! A színpadon dobálták meg az énekest (Zene)
Justin Bieber mellett 6 tojás landolt az Ausztráliában megtartott koncertjén.  [Dátum: 2011.05.04. 21:46]
máj. 2
6:48
Mikor lájkoljuk Verdit? (Népszava)
Az operajátszás jövőjéről értekeztek csütörtökön az Operában a pesti dalszínház és a vidéki és határon túli operaműhelyek vezetői. Többek között arról volt szó, miként képes egy opera megszólítani a fiatalokat, a Fecebook-generációt.
máj. 2
6:50
Mesterkurzus Drakulával (Népszava)
Mától rendezik Budapesten, a Puskin moziban az éQuinoxe Germany Screenwriters Workshop-ot, melynek keretében James V. Hart amerikai sztár forgatókönyvíró nyilvános mesterkurzust tart Francis Ford Coppola DRAKULA című klasszikusának vetítését követően.
máj. 2
6:52
Cirque Mechanics a RaM Colosseumban (Népszava)
Több napon keresztül, május 2-3-4-5-én láthatjuk a Cirque du Soleil óta legérdekesebb, legváltozatosabb élményszínházi társulatnak mondott, Las Vegas-i Cirque Mechanics produkcióját: a RaM Colosseumban volt a Birdhouse Factory című előadásuk közép-európai premierje.
máj. 2
6:54
22-28-32 (Népszava)
A három szám a címben nem találós kérdés, vagy játék, hanem a pedagógusok óraszáma, illetve munkaidejének tervezett módosítása. A "tervezet" szó ugyan nehezen használható erre a koncepciótlan koncepcióra, amit a közoktatás átalakítására időnként kiszivárogtatnak a nyilvánosság számára.
máj. 2
8:54
Rendben megkezdődtek a magyar írásbeli vizsgák (Infostart)
Rendben megkezdődtek a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbeli érettségi vizsgák hétfő reggel országszerte, rendkívüli eseményről nem érkezett bejelentés - közölte az Oktatási Hivatal.
máj. 2
10:24
Amy Winehouse Budapesten lép fel - hallgasd meg a 3 legűtősebb dalát (Zene)
A világsztár a Sziget Fesztivál keretein belül lép fel hazánkban. Jöjjön egy kis bemutatás az énekesnőről és hallgasd meg a 3 legfontosabb számát. [Dátum: 2011.05.02. 10:05]
máj. 2
10:42
Megváltozhat a Kill Bin Laden története (HVG)
Oszama bin Laden megölése ráirányíthatja a figyelmet azokra az amerikai filmtervekre, amelyek éppen a terroristavezér utáni hajszát választották témájuknak - írja a Deadline című híroldal. Az egyik film munkálatai már elkezdődtek Kathryn Bigelow Oscar-díjas rendezőnő irányításával.
máj. 2
11:00
Fizetős lett több szlovák híroldal (HVG)
Fizetős lett hétfőtől a szlovákiai média weboldalainak egy része - közölték hétfőn az érintett internetes portálok és napilapok Pozsonyban.
máj. 2
11:00
Nagyon készül a Kávészünet - kell neked a Csonka vers vagy a Keresek valakit a szimpatikusabb? (Zene)
Május 25-én kerül sor az Álarc nélküli zenés beszélgetéssorozatunk szezonzáró „összejövetelére”. Az este fő vendége egyelőre titok, de egyet már most elárulhatunk: a programot egy különleges Kávészünet koncert vezeti fel.  [Dátum: 2011.05.02. 13:47]
máj. 2
11:18
Márta István: a minőség kerülhet előtérbe az előadóművészeti törvény módosításával (HVG)
Talán már a nyár elején a parlament elé kerülhet az előadóművészeti törvény módosítása - mondta Márta István, az Új Színház igazgatója, a Fővárosi Színigazgatók Egyesületének alelnöke, aki szerint a javaslat a minőséget szeretné majd az előtérbe helyezni az állami támogatások megállapításánál.
máj. 2
11:54
Elmarad a siófoki Stefánia-fesztivál (HVG)
Elmarad a nyáron a Stefánia-fesztivál Siófokon; rendezvény nem kapott támogatást a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán - írta hétfői számában a Somogyi Hírlap.
máj. 2
11:54
Emelt szinten: Karinthy Kosztolányi-paródiája, a Nagy Könyv-akció és egy beadvány (Infostart)
Egyebek mellett Kosztolányi Dezső A szegény kisgyermek panaszai című verse és az ezt parodizáló Karinthy Frigyes-féle írás összehasonlító elemzése szerepelt az emelt szintű magyar nyelv és irodalom hétfői érettségi vizsgáján.
máj. 2
12:12
Dream Theater: fehérvári koncert az új dobossal augusztusban (MaHu)
Ismét Magyarországon ad koncertet a progresszív metálzene amerikai óriása, a Dream Theater: a csapat ezúttal Fehérvári Zenei Napok (FEZEN) keretében augusztus 4-én lép fel, immár az új dobossal, a zenekarhoz a múlt pénteken csatlakozott Mike Manginivel.
máj. 2
12:18
Jön az új színházi törvény (szinhaz.hu)
Talán már a nyár elején a parlament elé kerülhet az előadóművészeti törvény módosítása - mondta Márta István, az Új Színház igazgatója, a Fővárosi Színigazgatók Egyesületének alelnöke, aki szerint a javaslat a minőséget szeretné majd az előtérbe helyezni az állami támogatások megállapításánál.
máj. 2
13:06
Alaitner Band az MTV Nappali című műsorában (Zene)
A fiatal, latin zenét játszó zenekar 2010 decemberében alakult. A csapat zenéjének műfaja nagyon sokrétű: a jazz, rock, komolyzene találkozása és keveredése a latinnal. A zenekar rendszeresen fellép a fővárosban és vidéken egyaránt. Május 3-án a Magyar Televízió Nappali című műsorának a vendégei lesznek. [Dátum: 2011.05.02. 13:05]
máj. 2
14:00
Naked és Ez a Divat lemezbemutató a Szikrában (Zene)
A belgrádi Naked és a magyar Ez a Divat is új anyagot mutat be a Szikrában május 6-án. Fellép még az angol Lack Of Afro! [Dátum: 2011.05.02. 13:45]
máj. 2
14:18
Hoppá! - Budapest Bár ősbemutató az A38 Hajón (Zene)
Az utóbbi évek egyik legeredetibb és legüdítőbb produkciója, a Budapest Bár sorban immár a negyedik lemezével örvendezteti meg hallgatóit. A merítés ezúttal igazán széles: Jávor Pál, Kabos Gyula, Harangozó Teri, a Hungária, a Beatles, a Doors, valamint többek között az Európa Kiadó ismert dalai jelennek meg. A Hoppá! című új hanghordozó ősbemutatója május 2-án lesz az A38 Hajón. [Dátum:…
máj. 2
14:36
Különleges egyensúlyban - bemutatkozik az Ávéd János Balance (Zene)
Ávéd János szaxofon művész, Fenyvesi Márton gitárvirtuóz és Benkó Ákos dobos évek óta zenél együtt. A három kiemelkedő tehetségű fiatal fél szavakból is megérti egymást, fél frázisokból képesek reagálni egymás legapróbb zenei rezdüléseire. [Dátum: 2011.05.02. 14:30]
máj. 2
14:54
Az ország legjobb DJ-it keresi a Jägermeister (Zene)
Egyedülálló tehetségkutató indul a neten április 29-én: a Jäger Master Tempo weblapjára bárki, aki nem számít profi DJ-nek, de azzá szeretne válni, feltöltheti a legütősebb mixét, hogy csatába induljon vele az Ország Legjobb DJ-je címért. A tehetségkutatón Palotai Zsolt mellett Subotage és az Anima DJ Set DJ-i és a közönség együtt döntenek arról, ki lesz 2011 legjobb DJ-je. Online voksolás és élő…
máj. 2
15:12
15 éves a Hooligans zenekar (Zene)
A tizenötödik jubileumát ünneplő Hooligans zenekar új honlappal, új videóklippel, válogatáslemezzel és dokumentumregénnyel készül az évfordulóra. A májusban induló országos turnén, valamint a december 11-i ünnepi koncerten az elmúlt másfél évtized legnagyobb slágereiből válogatnak majd. Születésnapi meglepetésként az extravagáns ékszereiről ismert Thomas Sabo első hazai nagykövetének a Hooligans…
máj. 2
15:30
Teljesen megújul a magyar filmtámogatási rendszer (HVG)
Teljesen megújul a magyar filmtámogatási rendszer: Magyar Nemzeti Filmalap néven alakul a magyar filmgyártást támogató közhasznú vállalat - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Andrew G. Vajna.
máj. 2
15:30
Teljesen megújul a magyar filmtámogatási rendszer (Infostart)
Teljesen megújul a magyar filmtámogatási rendszer: Magyar Nemzeti Filmalap néven alakul a magyar filmgyártást támogató közhasznú vállalat - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Andrew G. Vajna.
máj. 2
15:48
Teljesen megújul a magyar filmtámogatási rendszer (MaHu)
Teljesen megújul a magyar filmtámogatási rendszer: Magyar Nemzeti Filmalap néven alakul a magyar filmgyártást támogató közhasznú vállalat - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Andrew G. Vajna.
máj. 2
16:42
Barta Dórát akarják a nézők (szinhaz.hu)
Petíciót fogalmaztak meg az egri nézők Barta Dóra leváltott tánctagozatvezetőért. A "Barta Dóra és társulata kell Egernek" című írás arra hívja fel a figyelmet, hogy a közönség láthatatlannak érzi magát, de szeretné közölni: hangot tud adni véleményének. "Mi eddig is – pontosan fogalmazva, eddig – ott ültünk a nézőtéren, és vártuk a csodát, ami nem pártolt el tőlünk, mert valamilyen módon mindig…
máj. 2
17:18
Ötórai jazz, nap mint nap 85. - csábulj el velünk (Zene)
Ha szereti a jazzt, akkor azonnal írja fel a naptárjába: minden nap este 5 órakor megnézem a Zene.hu-t, ugyanis ekkor egy-egy népszerű jazzmuzsika felvételét mutatják be. Emellett a legfrissebb híreket is megtalálja a videó melletti keretben. Sőt ha lemaradt az aktuális csemegéről, ne szomorkodjon, hiszen ha feliratkozik jazz-hírlevelünkre, akkor rendszeresen mailben megkapja az érdekességeket. Az…
máj. 2
18:48
Májusban kezdődik Dario Argento 3D-s Drakulájának forgatása (MaHu)
Májusban kezdi háromdimenziós Drakula-filmje forgatását Dario Argento. A horror olasz mestere a torinói nemzetközi melegfilm-fesztiválon árult el néhány további részletet az előkészület alatt álló produkcióról.
máj. 2
19:06
Jelenetek két táncosra és az utca emberére a Kálvin téren (HVG)
A spanyol-belga-magyar EU-elnökségi trióból számos program érkezik a Trafóba a soros magyar elnökség ideje alatt, most azonban köztéren, a Kálvin tér Baross utca felőli oldalán találkozhat táncelőadásokkal a közönség.
máj. 2
19:36
Törőcsik Mari főszerepel a Polcz Alaine könyvéből készülő monodrámában (Napvilág)
Várhatóan még idén műsorára tűzi a Duna Televízió az Ideje az öregségnek címet viselő monodrámát, amely Polcz Alaine művei nyomán készül, és amelynek főszerepében Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze tündökölhet majd. A film rendezője, operatőre és forgatókönyvírója egyaránt Novák Emil.
máj. 2
20:00
A legszebb külföldi szerelmes dalok 13.: Mariah Carey: Hero (Zene)
A legnépszerűbb hazai romantikus dalok után külföldi vízekre is evezünk, amit csupán azért teszünk, hogy határon túlról is összeszedjük a szerelmes dallamokat. Tarts velünk. Jöjjön Mariah Carey: Hero-ja. [Dátum: 2011.05.02. 19:56]
máj. 2
20:36
Graffitiket nyilvánítottak védett műemlékké Aachenben (HVG)
Valaha illegálisan készült provokatív falfirkákat - mintegy tucatnyit - nyilvánított védetté Aachen városa kultúrtörténeti emlékként és műalkotásként.
máj. 2
20:39
Besh O Drom: Kertünk alatt - Megjelent a zenekar ötödik lemeze (Napvilág)
A hazai világzene egyik legkedveltebb képviselője, a Besh O Drom már több mint egy évtizede ténykedik a különböző zenei fesztiválok és táncházak színpadán, méghozzá a közönség nagy megelégedettségére. A zenekar produkcióiban balkáni és román cigány illetve közel-keleti tradicionális zenét igyekszik ötvözni magyar zenével.

Keresés