2011. június 1. szerda

jún. 1
4:51
42 milliós villát vetetne Vilmossal Kate - a királynő kiakadt (ATV)
Katalin hercegnő imádja Amerikát, ezért arra kéri Vilmos herceget, hogy vegyenek egy villát Beverly Hillsben is. Szokatlan kívánsága a palotában felháborodást keltett.
jún. 1
5:18
Ismét itt a hidegfront (HVG)
Gyenge hidegfront érkezik, felhősödés, zivatar várható szerdán.
jún. 1
5:18
Molnár: csak összefogással lehet győzni (Népszava)
Ismét beigazolódott, hogy összefogás nélkül nem lehet a fideszes jelöltet legyőzni - mondta lapunknak a vasárnapi zuglói időközi önkormányzati választás után Molnár Zsolt, az MSZP fővárosi ügyvezető alelnöke. Zugló 3-as számú egyéni körzetében Kovács Balázs, a kerület "külsős" alpolgármestere, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert, akire a megjelentek 44,9 százaléka szavazott.
jún. 1
5:20
Személyes adatok landolhatnak Fidesz-közeli cégeknél (Népszava)
Módosítaná a nemzeti adatvagyon kezelésére vonatkozó törvényt a fideszes Lázár János és Koszorús László. Javaslatuk magáncégeknek is megengedné, hogy a nemzeti adatvagyont kezeljék, noha tavaly - Fellegi Tamás fejlesztési miniszter javaslatára - éppen a kormánypártok fogadták el az Országgyűlésben azt a törvényt, amely kimondja, hogy ez kizárólag az állam feladata lehet.
jún. 1
5:22
Kötcse kilencedszer (Népszava)
"A nemzeti kormányzás első éve" címmel rendezik meg vasárnap Kötcsén a hagyományos polgári pikniket - írta a nol.hu. A rendezvény házigazdája idén is a Balog Zoltán által vezetett Polgári Magyarországért Alapítvány, valamint a Hermina Szalon, a Belvárosi Polgári Szalon, és a Konrad Adenauer Alapítvány lesz.
jún. 1
5:24
Csepel: helyszíni bizonyítás ősszel (Népszava)
Várhatóan szeptemberben helyszíni bizonyítást is tart majd a csepeli kettős gyilkosság büntetőperében a Fővárosi Bíróság (FB) - derült ki tegnap a tárgyaláson. Így Németh Nándor bíró tanácsa a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én történt tragédiát részben a vádlottak szavai, részben az eseményeket rögzítő hangfelvétel alapján rekonstruálja.
jún. 1
5:26
Jogerősen nyert Helmeczy a "drogügyben" (Népszava)
Másodfokon is pert nyer a Hír Tv "drogügye" miatt indított büntetőperben Helmeczy László; a Fővárosi Bíróság (FB) helybenhagyta a korábbi, tavaly novemberben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon hozott felmentő ítéletet. Akkor Helmeczyt bűncselekmény hiányában mentették fel.
jún. 1
5:27
Fejbelőtték, összekötözték, eltemették - 40 söréttel, de túlélte (ATV)
Nyöszörgésre figyeltek fel, aztán egy haldokló kutyát találtak egy deszka alatt máltai állatvédők. A keverék állat végtagjait összekötözték, és valószínűleg többször pofán lőtték sörétes puskával, de a kutya mindent túlélt.
jún. 1
5:28
Rábólintott a kormány Szócska egészségügyi csomagjára (Népszava)
Elfogadta tegnapi ülésén a kormány a Semmelweis Tervet (ST), így hamarosan megkezdődhet az egészségügyi ellátórendszer szerkezeti átalakítása. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár ma délelőtt jelenti be a reformcsomag elfogadását és részleteit a kormányszóvivő és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter társaságában.
jún. 1
5:29
Fertőző-e az uborka? A minták fele még hátravan + videó (ATV)
Magyarországon minden eddigi vizsgálat negatív volt. A fertőzés az uniós mezőgazdasági miniszterek ülésén is kiemelt téma volt - próbálják azonosítani a halálos baktériumot.
jún. 1
5:30
Magánalapítványt államosítana a Fidesz? (Népszava)
Egy magánalapítvány működteti az ország első, és 23 éve autonóm módon működő alternatív gimnáziumát, az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumot (AKG), ezt pedig nem lehet csak úgy "államosítani" - jelentette ki az iskola alapítója, pedagógiai vezetője a Figyelőnetnek adott interjújában.
jún. 1
5:32
A nap embere: Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke (Népszava)
Az oktatásért felelős államtitkár kérése ellenére sem állnak el vasárnapi demonstrációjuktól a pedagógusok - jelentette be Mendrey László, a PDSZ elnöke, miután találkozott Hoffmann Rózsával.
jún. 1
5:34
Mindig megéri leszokni róla (Népszava)
Világszerte több mint egy milliárd ember fújja nap, mint nap a füstöt. E szenvedély évente több mint 3 millió ember halálát okozza. Magyarországon évente 30 ezer ember veszíti életét a dohányzással összefüggő betegségek következtében. A korunk pestisének tartott dohányzás okozta mérhetetlen pusztítás tovább fogja szedni áldozatait, ha nem teszünk ellene. Mindig megéri leszokni róla.
jún. 1
5:36
Hoffmann elállt az etikai vizsgálattól (Népszava)
Nem kell vizsgálódnia Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke ellen a párt etikai bizottságának, mert Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár visszavonta bejelentését. Legalábbis erről számolt be az Index. A portálnak Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt mondta, a kereszténydemokrata államtitkár lényegében visszavonta a pártszövetség etikai bizottságának küldött beadványát.
jún. 1
5:38
Terítéken az elmúlt 20 év (Népszava)
Valóban kudarc volt az elmúlt húsz év? - tették fel a kérdést neves szakemberek tegnap a Politikatörténeti Alapítvány és a Napvilág Kiadó 20 év után című könyvsorozatának lezárásaként rendezett konferencián.
jún. 1
6:12
Nyolc betegellátási körzetre osztanák az országot (HVG)
A kormány nyolc betegellátási térséget alakítana ki az országban, és államosítanák a fővárosi kórházakat a kedden a kormány által elfogadott Semmelweis-terv alapján - írja a Népszava.
jún. 1
6:21
Nincs vasárnapi munkaszünet: a mai világban dolgozni kell + videó (ATV)
Tudomásul vette a KDNP, hogy a nagyobbik kormánypárt lenyomta a boltok vasárnapi zárva tartásának ügyében. A munkáltatók szintén a Fidesz mögött sorakoztak fel ebben a kérdésben.
jún. 1
6:30
Nem csak a válság miatt lett trendi itthon nyaralni (Infostart)
Továbbra is Törökország és Horvátország a legkedveltebb úti cél a magyarok körében - mondta a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője. Molnár Judit szerint a gazdasági válság idén is érezteti hatását, vagyis várhatóan kevesebben mennek majd nyaralni, és egyre többen választják a belföldi pihenést.
jún. 1
6:48
A kirúgott könyvvizsgálókat mentené az NGM (HVG)
Szerdán újabb megbeszélésre kerül sor a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Könyvvizsgálói Kamara között - értesült a Népszabadság.
jún. 1
6:48
Elkezdik az új kolontári házak átadását (Infostart)
A kormányrendeletben megadott határidő előtt, már június első hetében elkezdik a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa károsultjainak épülő új házak műszaki átadását, elsőként a kolontári lakóparkban elkészült huszonegy házat és a közműveket adják át - mondta Hellebrandt Ferenc, a VeszprémBer Zrt. vezérigazgatója.
jún. 1
6:48
Elemzés: Tarlós István minek van? (168 Óra Online)
A tavalyi önkormányzati választás során a Fidesz besöpörte a húsz éve vágyott koronaékszert: Tarlós István személyében fideszes vezetője lett a fővárosnak. Budapest meghódítása második nekifutásra, a főellenfél Demszky visszavonulásával és a Gyurcsány-kormányok mélyrepülése okozta budapesti átrendeződéssel sikerülhetett. A nagy hatalomátvétel után azonban mintha megdőlni látszanának két évtizedes,…
jún. 1
6:57
Figyelmetlen hegesztő miatt robbant be a kikötő (ATV)
Több méteres lángok csaptak az égre, 15 ember megsérült – köztük egy luxushajó 12 utasa.
jún. 1
6:59
Traktoralkatrésszel kereskedik a magyar sztár (ATV)
A Megasztár dívája mindig élőben énekel, mégis csak havonta egyszer hívják fellépni. A média világát maga mögött hagyó asszony belátta: szüksége lenne egy menedzserre.
jún. 1
7:01
Felégették a várost, 60 ezer gyerek, nő és öreg fut az életéért (ATV)
A szudáni kormány eközben azon rugózik, hogy az ENSZ vonja ki békefenntartóit az országból.
jún. 1
7:06
Sztrájkbizottságot alakított az autóbuszközlekedési szakszervezet (Infostart)
Sztrájkbizottságot alakított az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége.
jún. 1
7:15
Immár tizenöt halott: tovább gyilkol a rejtélyes kór + videó (ATV)
Mégsem a spanyol uborka a felelős a halálos coli baktérium járványért. Ezt állapították meg a német laboratóriumi vizsgálatok. Az egészségügyi szakemberek szerint volt már hasonló eset Amerikában, ezért hívják ez a fertőzést hamburger-fertőzésnek.
jún. 1
7:24
Emelkedett az üzemanyagok ára (MaHu)
Emelte bruttó 6-6 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelemi árát szerdán a Mol Nyrt.
jún. 1
7:26
Huszonkétezer vállalkozásra tett lakatot az adóhivatal (MaHu)
Huszonkétezer vállalkozásra tett lakatot április végéig az adóhivatal a számviteli beszámoló hiánya miatt.
jún. 1
7:33
Százezer céget is lenullázhat az adóhivatal (ATV)
A vállalkozások törlésének oka, hogy nem adták be az úgynevezett számviteli beszámolót.
jún. 1
7:42
Pedagógiai háttéranyag készült az iskolai megemlékezésekhez (HVG)
Pedagógiai háttéranyag készült a nemzeti összetartozás napjáról, a 131 oldalas dokumentum célja, hogy megkönnyítse az iskolai megemlékezések előkészítését.
jún. 1
7:42
Így fejlesztenék a közösségi közlekedést - lapszemle (Infostart)
A BKV Zrt. igazgatóságának elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt a közösségi közlekedés fejlesztési lehetőségeiről.
jún. 1
7:42
Nyolc szeletre szakítaná a betegellátást Semmelweis? (MaHu)
Sajtóinformációk szerint a kormány nyolc betegellátási térséget alakítana ki az országban a kedden a kormány által elfogadott Semmelweis terv alapján.
jún. 1
7:42
Lebukott a fideszes képviselő - bizonyító képek (168 Óra Online)
Ékes József, a Fidesz országgyűlési képviselője, Lázár János helyettese mozgássérültek számára fenntartott helyen parkolt a képviselői irodaház előtt. Az Egyenlítő blog egyik olvasója kapta lencsevégre kapta a trükköző politikus autóját.
jún. 1
7:44
Iszapömlés - június elején kezdik a károsultak új házainak műszaki átadását (MaHu)
Jóval a kormányrendeletben megadott határidő előtt, már június első hetében elkezdik a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa károsultjainak épülő új házak műszaki átadását, elsőként a kolontári lakóparkban elkészült huszonegy házat és a közműveket adják át.
jún. 1
7:44
Beszél Ön fideszül? Itt a fordítás (168 Óra Online)
Fidesz–magyar értelmező szótár a HVG-től.
jún. 1
7:51
Testszőrök miatt perli a magyar sztár az énekest (ATV)
Egy két éve készült videón elhangzó beszólások miatt tört ki a háború.
jún. 1
8:00
Pedagógiai háttéranyag a nemzeti összetartozás napjáról (Infostart)
Pedagógiai háttéranyag készült a nemzeti összetartozás napjáról. A 131 oldalas dokumentum célja, hogy megkönnyítse az iskolai megemlékezések előkészítését.
jún. 1
8:00
Változékony idővel köszön nagyot a nyár (MaHu)
Éjszaka eleinte még folytatódik a záporos, zivataros idő, majd szerdán reggel változóan felhős időre ébredhetünk, északon lehetnek kisebb záporok.
jún. 1
8:00
A nyíradonyi lövöldözéssel folytatódik a romagyilkosságok pere (HVG)
Tanúként hallgatja meg a Pest Megyei Bíróság a romák elleni támadássorozat büntetőügyében ma azt a roma házaspárt, akik négy kisgyermekükkel aludtak abban a nyíradony-tamásipusztai háznak a szobájában, amelynek ablakára két célzott lövést adtak le 2008. szeptember 5-re virradóra.
jún. 1
8:09
Orbán személyesen biztosít munkát az ötvenes rendvédelmiseknek (ATV)
A miniszterelnök szerint most végre férfiemberek módjára megbeszélik, miképp is alakuljon nyugdíjkedvezmény.
jún. 1
8:18
Kínainak adta ki magát, 12 milliót csalt ki (HVG)
12 millió forintot csalt ki egy kiskunhalasi vállalattól egy férfi, aki a kínai partnercég vezetőjének adta ki magát.
jún. 1
8:18
Mit tartalmaz a Semmelweis-terv? (Infostart)
Nagy Anna kormányszóvivő és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter szerdán jelenti be az egészségügyi átalakítás programját, a Semmelweis-tervet.
jún. 1
8:20
Tárgyalnak, de tüntetnek is a pedagógusok (Infostart)
Megegyezett egymással az oktatásért felelős államtitkár és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hogy további konzultációkat folytatnak az új közoktatási törvényről és a pedagógus-életpályamodellről - mondta a PDSZ elnöke. Mendrey László hozzátette: ettől függetlenül megtartják most vasárnapi demonstrációjukat.
jún. 1
8:36
Uborkabotrány: lecsengőben a járványveszély? (MaHu)
A hatóságok már megsemmisítették a két, bizonytalan eredetű, fertőzésgyanús uborkaszállítmányt, annak ellenére, hogy a néhány mázsa zöldségből vett minta negatív lett.
jún. 1
8:36
Utolsó esély? Megmenekülhet a Janikovszky (168 Óra Online)
Bírósághoz fordult a Janikovszky Éva általános iskola és gimnázium szülői szervezete. Lugosi András a szervezet elnökségi tagja azt mondta a Klubrádióban, hogy vannak olyan szabályok, amelyeket megszegett az önkormányzat, ezért jó eséllyel támadták meg a határozatot a bíróságon.
jún. 1
8:38
Orbán: "Magyarország háborúban áll" (168 Óra Online)
Orbán Viktor kormányfő szerint megtörtént a gazdaságpolitikai fordulat Magyarországon, de nem lehet megállni és lazítani, mert távol vagyunk még az erős Magyarország megvalósításától. A miniszterelnök a kormányalakítás egy éves évfordulója alkalmából rendezett Gazdasági fordulat című konferencián értékelte a kabinet munkáját. Elemzők szerint az elmondott beszéd azt jelenti: a neheze még hátra van.
jún. 1
8:45
Kolontár: 21 új házat adnak át a vösöiszap-károsultaknak (ATV)
Jóval a kormányrendeletben megadott határidő előtt, már június első hetében elkezdik a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa károsultjainak épülő új házak műszaki átadását, elsőként a kolontári lakóparkban elkészült huszonegy házat és a közműveket adják át - mondta Hellebrandt Ferenc, a VeszprémBer Zrt. vezérigazgatója szerdán.
jún. 1
8:47
Túl gyorsan hajtott a sofőr, legalább 20 halott (ATV)
A sofőr valószínűleg túl gyorsan vezette járművét, ami miatt a busz leszaladt az úttestről.
jún. 1
8:48
E-könyvek másolásvédelem nélkül (nyest.hu)
A vásárlók nem szerették, kényelmetlennek találták, a kiadónak pedig sokba került az Adobe védelmi technológiája.
jún. 1
8:54
Ismét a rokkantak helyére parkolt egy fideszes (HVG)
Ékes József fideszes képviselő autóját mozgássérült-parkolóhelyen fotózták le.

Keresés