2008. január 1. kedd

jan. 1
9:05
Pár vonat késik a havazás miat (HVG)
Az éjszakai havazás miatt néhány vonalon késésben közlekednek a vonatok - tájékoztatta kedd reggel az MTI-t Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.
jan. 1
9:07
Havazás: a BKV-járatok zavartalanok (HVG)
A Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) dolgozói 33 munkagéppel folyamatosan takarítják a havat főváros útjairól - tájékoztatott kedd reggel Horváth László, a társaság helyettes szóvivője.
jan. 1
9:37
Az év első babái (MaHu)
Az egri Markhot Ferenc kórházban éjfél után 1 perccel született meg egy kisfiú, akinek szülei a Péter nevet adták.
jan. 1
9:39
Nyugodt volt a szilveszter (MaHu)
Eddig nyugodt volt a szilveszteri hosszú hétvége, a riasztások, a balesetek és a halottak, illetve a sérültek száma is az átlag alatt maradt - mondta a katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek kedden.
jan. 1
9:58
Nem történtek katasztrófák szilveszterkor (Infostart)
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság dolgozóit szilveszterkor 111-szer riasztották, balesetekhez és tüzekhez kellett kivonulniuk, de egyik sem volt súlyos - mondta el az InfoRádióban a szervezet szóvivője. Dobson Tibor elmondta: a havazás ellenére valamennyi út járható.
jan. 1
10:09
Késelés és petárdabaleset (MaHu)
Két késeléshez és egy súlyosabb petárdabalesethez riasztották szilveszter éjjel a rendőrséget Budapesten - közölte a BRFK sajtóügyeletese az MTI-vel kedden.
jan. 1
10:09
Két késelés Budapesten, de nyugodt szilveszter éj (HVG)
Eddig nyugodt volt a szilveszteri hosszú hétvége, a riasztások, a balesetek és a halottak, illetve a sérültek száma is az átlag alatt maradt - mondta a katasztrófavédelem szóvivője kedden. A BRFK azonban arról számolt be,két késeléshez és egy súlyosabb petárdabalesethez riasztották szilveszter éjjel a rendőrséget Budapesten.
jan. 1
10:14
Havazással érkezett meg 2008 (Infostart)
Ötven munkagép és 400 hómunkás takarítja a havat a főváros útjairól - közölte a Közterület-fenntartó helyettes szóvivője. Horváth László az InfoRádióban elmondta: a BKV járatai mindenhol, még a hegyi útvonalakon is rendben elindultak, de lényeges lassabban közlekednek.
jan. 1
10:24
Egerben született meg az év első babája (Infostart)
Éjfél után 1 perccel Heves megyében született meg az idei év első kisbabája az egri Markhot Ferenc kórházban. A kisfiú 54 centiméterrel és 2750 gramm súllyal jött világra, szülei a Péter nevet adták neki.
jan. 1
11:08
Sólyom: közös célra, összetartásra és szolidaritásra van szükség (Népszava)
A közös cél, az összetartás és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében, kedden. Az ország állapotát nem lehet csak gazdasági adatokkal jellemezni. Az, hogy egy országban jó-e élni, azzal mérhető leginkább, milyen az emberek egészsége, meddig élnek, jók-e az iskolák, milyen a természeti környezet, mennyire sikerült a szegénységet és a…
jan. 1
11:12
Sólyom László: "Megőriztük a reményt" (Infostart)
A közös cél, az összetartás és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében. Az államfő szerint fontos megerősítenünk, hogy van "belső iránytűnk, hogy megőriztük a reményt". Sólyom László hangsúlyozta: "sok kárt okoz a mindent a mi-ők sémára leegyszerűsítő fekete-fehér gondolkodás".
jan. 1
11:17
Képriport a budapesti csőtörésről, ami jelentős forgalomkorlátozást okozhat (Infostart)
Nagy mennyiségű víz került az éjjel az úttestre egy csőtörés után a XII. kerületben az Apor Vilmos tér és a Jagelló út sarkán.
jan. 1
11:18
Sólyom: tőlünk függ, mi lesz a helyünk az átalakuló világban (HVG)
A jövőről alkotott közös elképzelések, az összetartás és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében, kedden.
jan. 1
11:22
A siker alapja a közös cél! (MaHu)
A közös cél, az összetartás és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében, kedden.
jan. 1
11:24
A Vám- és Pénzügyőrség hatékonyabb lesz (MaHu)
Átalakul a Vám- és Pénzügyőrség ellenőrzési szervezete 2008. január elsejei hatállyal, új szervként megalakulnak a Regionális Ellenőrzési Központok (REK) - tájékoztatta a vámhatóság az MTI-t pénteken.
jan. 1
11:28
"Ez volt az év legnehezebb éjszakája" (Infostart)
Az év legnehezebb éjszakájának nevezte a szilvesztert az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádióban. Győrfi Pál hozzátette: több mint 300 hívást kaptak az éjszaka folyamán, ami a napi átlag háromszorosa. A riasztások között volt közlekedési baleset, szurkálás, tűzijáték okozta baleset és több rosszullét is.
jan. 1
11:39
A mentők, tűzoltók nehéz éjszakát zártak (HVG)
Súlyos tűzijáték-balesethez és újraélesztéshez is vonultak a tűzoltók szilveszter éjjel a fővárosban, összesen több mint 350 riasztás volt - mondta a mentők szóvivője az MTI-nek kedden.
jan. 1
11:54
Ágyékon lőtte a tűzijáték (MaHu)
Súlyos tűzijáték-balesethez és újraélesztéshez is vonultak a tűzoltók szilveszter éjjel a fővárosban, összesen több mint 350 riasztás volt - mondta a mentők szóvivője az MTI-nek kedden.
jan. 1
12:28
Sólyom László újévi beszédének szó szerinti leirata (Népszava)
A közös cél, az összetartás és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében,. Az ország állapotát nem lehet csak gazdasági adatokkal jellemezni. Az, hogy egy országban jó-e élni, azzal mérhető leginkább, milyen az emberek egészsége, meddig élnek, jók-e az iskolák, milyen a természeti környezet, mennyire sikerült a szegénységet és a kirekesztettséget…
jan. 1
13:06
Havazás minden mennyiségben - nézegessen képeket! (Infostart)
Bár órák óta országszerte havazik, az utak járhatóak. A legtöbb hó Csongrádban és Békésben esett, ahol megközelíti a 30 centimétert. Az autópályákat folyamatosan járják a munkagépek, ekézik a havat. Budapesten is havazik, a fővárosban ötven munkagép és 400 hómunkás takarítja a havat.
jan. 1
13:06
Sólyom László: összetartásra és szolidaritásra van szükség (Napi)
jan. 1
13:11
Havazás országszerte (MaHu)
Az órák óta tartó havazás ellenére országszerte mindenütt járhatóak az utak - közölte az Útinform munkatársa az MTI-vel kedden. Dél-Dunántúlon, a középső országrészben és Dél-Alföldön 15-20 centis hó esett, Csongrádban, Békésben megközelíti a 30 centit is.
jan. 1
14:22
Tragikus dulakodás (MaHu)
Belehalt sérüléseibe az az idősebb férfi Zalavégen, aki szóváltásba, majd verekedésbe keveredett egy szilveszterező társaságban - tájékoztatta kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.
jan. 1
14:43
Fábryék: "Vegyük fel a harcot!" (Infostart)
Levélben fordult hatvankét közéleti szereplő a magyar választópolgárokhoz, arra kérve őket, hogy keressék fel képviselőiket és hozzák tudomásukra, hogy a magyar társadalom elutasítja az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezését. A levelet a többi között aláírta Mádl Ferenc volt köztársasági elnök, több polgármester, egyetemi oktatók, Makovecz Imre építész és Fábry Sándor humorista.
jan. 1
16:05
"A havazás erősebb a vártnál" - képgaléria (Infostart)
Hatvan munkagép és 300 hómunkás takarítja a havat a főváros útjairól - közölte az InfoRádióban a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője. Horváth László szerint a tömegközlekedést és a biztonságos autózást tudják biztosítani, annak ellenére, hogy a havazás erősebb az előzetesen jelzettnél.
jan. 1
16:37
Egy kézben az állami vagyon kezelése (MaHu)
Egységes szervezet végzi január elsejétől az állami vagyon kezelését, a korábbi Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet és a Kincstári Vagyoni Igazgatóság helyére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., illetve az ezt irányító Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács lép 2008-ban.
jan. 1
17:04
Havazás: nincs elzárt település az országban (Infostart)
Nincs elzárt település az országban, az utak az elmúlt fél napban az ország déli és középső részén leesett 20-30 centis hó ellenére mindenütt járhatóak.
jan. 1
17:10
Nehéz év vár a koalícióra (MaHu)
Nehéz év vár a koalícióra, 2008-ban több olyan kérdés is felmerül majd, ami szakítópróba lehet az MSZP-SZDSZ együttműködésében - vélekedtek politológusok az MTI-nek nyilatkozva.
jan. 1
17:31
"Olyan nagy fennakadást a hó egyelőre nem jelentett" (Infostart)
Sem a vasúton, sem a helyközi buszközlekedésben nem okozott komolyabb fennakadást a havazás. A MÁV sajtófőnöke szerint kedd délutánra a reggeli késéseket is behozták, míg a Volán fődiszpécsere szerint az ünnepek miatt kicsi a forgalom, ezért nincsenek jelentős késések.
jan. 1
17:52
Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor pozíciója is megrendülhet (Népszava)
Nehéz év vár a koalícióra, 2008-ban több olyan kérdés is felmerül majd, ami szakítópróba lehet az MSZP-SZDSZ együttműködésében - vélekedtek politológusok. Szomszéd Orsolya, a Vision Consulting elemzője, Juhász Attila, a Political Capital szakértője és Kiszelly Zoltán politológus abban is egyetértett, hogy az év első felének legfontosabb belpolitikai eseménye a Fidesz kezdeményezte népszavazás…
jan. 1
18:36
2008 a népszavazás és koalíciós szakítópróba éve lesz? (Infostart)
Politológusok szerint 2008-ban nehéz év vár a koalícióra, hiszen idén több olyan kérdés is felmerül majd, ami szakítópróba lehet az MSZP-SZDSZ együttműködésében. A szakemberek szerint ugyanakkor a népszavazás kimenetele meggyengítheti Gyurcsány Ferenc vagy Orbán Viktor pozícióját is.
jan. 1
19:36
Az államfő szerint fontos az emberek hozzáállása - a nap hírei (Infostart)
Az összetartás fontosságáról beszélt újévi beszédében a köztársasági elnök. Az átlagosnál háromszor többször riasztották a mentőket szilveszter éjjelén. Pakisztánban februárra halasztják a választásokat. A nap hírei 2008. január 1-jén, hétfőn.
jan. 1
20:03
A héten újabb havazás és kemény fagy érkezik (Infostart)
A meteorológus szerint a kedden lehullott hó nem volt váratlan és különösebben heves sem. A hét végén visszatér a havazás. Kifejezetten hideg lesz, péntek éjszaka akár mínusz 10 fok is lehet.
jan. 1
22:23
Szombati MÁV-menetrend szerdán (Infostart)
A havazás miatt kedden este is még néhány vasúti járat 10-15 perces késéssel közlekedett - közölte Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.

2008. január 2. szerda

jan. 2
5:12
Hol kaparóvassal, hol ipari televízióval dolgoznak a kéményseprők (Népszava)
Egykor az újévi üdvözlőlapokról kormosképű kéményseprők nevettek ránk. Lábukon papucs volt, vállukra golyókötél tekeredett, hónuk alatt rózsás malac vísítozott. Vajon melyik kor, mely krónikása kapcsolta össze a kéményben turkáló fekete embereket a szerencsével? Hogy néz ki egy mai kéményseprő, s bekopog-e most is az újesztendő küszöbén egy kis aprópénzért, meg egy kis áldomásért?
jan. 2
5:16
Levél a kormány tervéről: "ez egy pártállami módszer" (Infostart)
Levélben fordult hatvankét közéleti szereplő a magyar választópolgárokhoz, arra kérve őket, hogy keressék fel képviselőiket és hozzák tudomásukra, hogy a magyar társadalom elutasítja az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezését. A levél egyik aláírója, Lányi András író, az Élőlánc Magyarországért mozgalom elnökségi tagja az InfoRádiónak adott interjúban a kormány "üzleti tervét" is elemzi.
jan. 2
5:23
Mindent elárulnak a jegyzőkönyvek: káromkodnak, kiabálnak a képviselők (Népszava)
Érdekes dolgokat tudhattak meg tavaly is a parlamenti közvetítéseket figyelők a képviselők magánéletéről, mentalitásáról. Kiderült, hogy a honatya is csak ember, akit olykor elragadnak az indulatok, így kiszaladnak a száján oda nem illő szavak is. A jegyzőkönyvek tanulsága szerint egyes képviselők véletlenül kínos helyzetbe keveredtek, másokról pedig kiderült: gondolataikat szívesen közvetítik…
jan. 2
5:52
Kékestetőn a hóágyút intenzív havazás váltotta (Infostart)
Kékestetőn hétköznap és némely napon éjjel is nyitva tart a sípálya. A vállalkozás sajtófőnöke az InfoRádióban azt mondta: az intenzív havazás jót tett a pályáknak, amelyeken eddig hóágyúkkkal biztosították a 20-40 centiméteres havat.
jan. 2
5:54
Napi 12 milliós kötbér járna a fővárosnak (Népszava)
Januárban folytatódhatnak az egyeztetések a 4-es metró Fővám téri állomásáról. Kiderülhet, hogy a nemrég egyéves kivitelezési csúszást bejelentő Hídépítő Zrt. kiszáll-e a beruházásból, illetve az is, elkerülhető-e a metróvonal megnyitásának újabb halasztása. A főváros azonban nem feltétlenül számíthat kártérítésre a cégtől. A megbízó BKV és a Hídépítő közötti szerződés szerint ugyan a késedelmes…
jan. 2
7:06
A budapesti főútvonalakat már megtisztították a hótól (Infostart)
Budapesten éjfél körül befejeződött a havazás, így a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai a hajnali órákra végeztek a főútvonalak megtisztításával - közölte az InfoRádióban a vállalat helyettes szóvivője.
jan. 2
7:11
Folytatódik a havazás (MaHu)
A havazás miatt kedden este is még néhány vasúti járat 10-15 perces késéssel közlekedett - tájékoztatta az MTI-t Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.
jan. 2
7:16
A korábbi országos rendőrkapitányt és a volt minisztert is kihallgatták (Infostart)
Petrétei József volt rendészeti minisztert és Bene László korábbi országos rendőrfőkapitányt is tanúként hallgatták ki a rendőri vezetők kollektív illetményemelése miatt indult nyomozásban.
jan. 2
8:09
Január 2-ig van lehetőség az adatok pótlására (orientpress)
Az újév első munkanapjáig, 2008. január 2-ig van lehetőségük a még hiányzó dokumentumaikat pótolni azoknak, akik 2007. november 15-ig jelentkeztek a felsőoktatásba - tájékoztatott az Oktatási és Kulturális Minisztérium.
jan. 2
8:09
Elbukhatja a kötbért a főváros (MaHu)
Elesik a BKV a napi 12,6 milliós kötbértől, ha felmondja a 4-es metró Fővám téri megállójára kötött szerződését a Hídépítő Zrt.-vel - írja a Népszava.
jan. 2
8:10
Határeset (Hetek)
A határon túli magyarok körében általános vélekedés, hogy Magyarország schengeni övezethez való csatlakozása még jobban elszigeteli őket az anyaországtól. Igazából nem is az fáj nekik, hogy ezentúl fizetni kell majd az átkelésért, hanem az, hogy továbbra is koloncnak érzik magukat Európa mindkét oldalán.
jan. 2
8:19
Budapest válságban, Demszky kampányol (orientpress)
Újfent liberális városként hirdeti Budapestet az SZDSZ legújabb, színes fővárosi kiadványa, amelyet eddig csak a választási kampányok idején adtak ki- írja a Magyar Nemzet. Bár a város gazdálkodásából tízmilliárdok hiányoznak, Demszky Gábor a valóságtól eltérően mutatja be ötödik főpolgármesteri ciklusának első évét, miközben a kormányra mutogat. Kóka János SZDSZ-elnök nevét meg sem említik a…
jan. 2
8:30
Minden út járható Budapesten (orientpress)
A főváros minden útját megtisztították a hótól. A mellékutak többnyire latyakosak, nehezebben járhatók. A BKV járatai az iskolaszünet miatt a szerdai napon szombati menetrenddel üzemelnek.
jan. 2
8:47
Valamennyi főút járható (HVG)
Az ország valamennyi autópályája és főútvonala jól járható, ám az alsóbbrendű utak egy része még hókásás – közölte az Útinform.
jan. 2
8:52
A havazás miatt gond van a vonatközlekedéssel (Infostart)
A váltófagyás fennakadásokat okoz a reggeli vasúti közlekedésben, ezért az elővárosi vonalakon néhány esetben nem indulnak el a vonatok - közölte a MÁVINFORM ügyeletese. Közben Budapesten a keddi havazás után szerda reggelre megtisztították a fontosabb mellékutakat - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője.
jan. 2
8:57
'Közösen kell fellépnünk az egészségbiztosítási törvény ellen' (orientpress)
Hatvankét közéleti személyiség nyílt levélben fordult a magyar állampolgárokhoz, amelyben kifejtik, hogy a kormány visszaél a hatalmával és súlyos károkat okoz az országnak. A pártállami módszerek visszatérése ellen a társadalomnak kell fellépnie.

Keresés