2008. január 27. vasárnap

jan. 27
1:18
TAVASZ - Irodalmi pályázat (Pályázatfigyelő)
jan. 27
1:22
AGÓRA - multifunkcionális közösségi központok és területi közművelődési tanácsadó szolgálat infrastrukturális feltételeinek kialakítása / TIOP-1. 2. 1/08/1 (Pályázatfigyelő)
A konstrukció alapvető célja az egyes régiók, illetve térségek közötti kulturális, infrastrukturális fejlettségbeli különbségek mérséklése a kulturális alapú városfejlesztés révén. A konstrukció átfogó célja olyan közművelődési intézményrendszer kialakítása, amely a közoktatási és közművelődési rendszerek összekapcsolása, az egész életen át tartó tanulás feltételeinek javítása és infrastrukturális…
jan. 27
1:26
A Holokauszt Emlékközpont felhívása: tanulmányút Dachauba (Pályázatfigyelő)
Célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a magyar állampolgárok történetével az SS táborokban a vészkorszak idején (Mauthausen, Dachau), valamint Németország történetével a náci birodalom idején (Nürnberg, München)
jan. 27
7:32
Kormányzati kommunikáció: 800 millió forint médiavásárlásra (Népszava)
A Mediaedge:cia Hungary Kft. végezheti el a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) által megrendelt kormányzati kommunikációs kampányokhoz kapcsolódó médiatervezési és -vásárlási feladatokat. A Közbeszerzési Értesítő szerint a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás keretösszege bruttó 800 millió forint. Ezt az eljárás fajtát az indokolta, hogy a nyertes 2007. augusztus 8-án egy ugyanebben a tárgyban kiírt…
jan. 27
7:50
Harminckétezren választhatnak parlamenti képviselőt a fővárosban (Népszava)
Időközi parlamenti képviselő-választást tartanak ma a főváros XI. kerületében, a Gellérthegy és Szentimreváros térségében, időközi polgármester-választás lesz a Nógrád megyei Cserhátszentivánon, a Pest megyei Áporkán, s időközi önkormányzati választásra kerül sor a baranyai Gilvánfán.
jan. 27
8:25
Megkezdődött a XI. kerületi időközi országgyűlésiképviselő-választás (Népszava)
Rendben megkezdődött vasárnap reggel hat órakor a Budapest XI. kerületében lévő 15. számú választókerületben az időközi országgyűlésiképviselő-választás első fordulója. Filipsz Andrea jegyző, a kerületi választási iroda vezetője elmondta, hogy a szavazásra jogosult több mint 32 ezer választópolgár este hét óráig voksolhat 37 szavazókörben. A nap során, csakúgy mint az általános országgyűlési…
jan. 27
8:30
Csak Isten segíti az egyházi kórházakat? (Népszava)
Komoly gondot jelent, hogy az egyházi intézmények által fenntartott kórházak nem kapnak az államtól kiegészítő normatívát költségvetésükhöz - mondta Trombitás Zoltán, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója. Mivel Budapesten mindössze négy, országosan alig tucatnyi egyházi kórház van, nem jelentene különösebb megterhelést az állami büdzsé számára ezeknek az összegeknek a megítélése, a…
jan. 27
8:31
"Halvérrel szennyeződött a ruhám" - mondta vádlott (boon)
Másfél évvel az Olaszliszka főutcáján elkövetett brutális gyilkosság után megkezdődött perben a vádlottak valamennyien azt állítják: ők nem öltek. Mindenki másra mutogat. Mindenki látott valamit, vagy valakit, de nem emlékszik.... A Büntető törvénykönyv
jan. 27
8:36
Pszichiátriára került a gondozónőt szemen lövő édesanya (ma.hu)
Idegösszeroppanással kezelik azt az édesanyát, aki szombat délelőtt egy győri gyermekjóléti intézményben szemközt lőtt egy gázpisztollyal egy gondozónőt, utóbbit viszont a vizsgálat után már ki is engedték a kórházból.
jan. 27
8:36
Jótékonysági bál az asszonykórusért (szon)
Bejutott például az asszonykórus a Vass Lajos emlékére rendezett verseny középdöntőjébe, s ez a szereplés is buszköltséget igényel majd.
jan. 27
8:38
Közel nyolcvan riasztást kaptak a tűzoltók országszerte a vihar miatt (ma.hu)
Szombaton kora este narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert északról, viharos erősségű széllel, markáns hidegfront érte el Magyarországot éjfél körül - Eddig hetven-nyolcvan riasztást kaptak a tűzoltók országszerte a vihar miatt.
jan. 27
8:40
Lomnici: Ha nincs bizalom az állami szervek iránt, előtörnek a szélsőségek (ma.hu)
Az állami szervek iránti bizalom rendkívül fontos, mert annak hiánya a szélsőségek felerősödéséhez vezethet - mondta Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke az MTI-nek azzal kapcsolatban, hogy a Medián legfrissebb közvélemény-kutatása szerint nem változott a lakosság körében a bíróságok megítélése.
jan. 27
8:42
Lottó nyerőszámok: Nem volt ötös, a négyes találat közel másfél milliót ér (ma.hu)
Múlt héten egy szerencsés lottózó eltalálta az öt számot, és vitte a mesés nyereményt - Ezen a héten nem volt ötös találat, de a négyes is szépen fizet. Abból pedig 38 is akadt.
jan. 27
8:42
Káprázatos vihar közeleg újra (boon)
Debrecen – A Yamato ütőegyüttes ismét útnak indult Japánból, hogy Európában olyannyira megkedvelt műsorát ez alkalommal új köntösbe öltöztetve mutassa be a nagyérdeműnek – újfent „A Napló bemutatja” sorozatban. A Yamatóról bővebben [.pdf - 134KB]
jan. 27
8:48
Szakácsverseny az év bálján (szon)
Nyíregyháza - A szervezők célja a szórakozás mellett kifejezetten nemes, hiszen az ötletgazdák és a résztvevők minden alkalommal egy jó célokért küzdő intézményt, alapítványt támogatnak.
jan. 27
8:48
Le kéne cserélni őket (boon)
Az újságon keresztül szeretnék kérdéseket feltenni a tisztelt politikusokhoz. Most is bebizonyosodott, hogy hazudnak, mert a női egyenjogúságot csak szavakban hirdetik és több, mint a fele elutasította a nők vágyait, hogy bejussanak 50 százalékban a tisztelt házba.
jan. 27
8:59
Záhonyiak írják: Himnusz és Mátyás király (szon)
A magyar kultúra sok évszázados kincsesháza végtelenül gazdag,kultúra képviselői által létrehozott értékekre méltán lehetünk büszkék.
jan. 27
9:01
Postaládánkból: Eltűnt a bolt (szon)
Még tavaly novemberben vásároltam egy bőrcsizmát, aminek múlt héten levált a talpa. Visszavittem, illetve csak szerettem volna, mert a kirakat üvegén csak a következő kiírást találtam: „az üzlet helyén gyógyszertár nyílik”.
jan. 27
9:10
Nyugodt éjszaka volt (szon)
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Nem kellett jelentős eseményekhez kivonulni a tűzoltóknak és a mentőknek a vasárnapra virradó éjszakán.
jan. 27
9:16
Lomnici: az állami szervek iránti bizalom hiánya szélsőségekhez vezet (Népszava)
Az állami szervek iránti bizalom rendkívül fontos, mert annak hiánya a szélsőségek felerősödéséhez vezethet - mondta Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke azzal kapcsolatban, hogy a Medián legfrissebb közvélemény-kutatása szerint nem változott a lakosság körében a bíróságok megítélése. Az alkotmányos jogok érvényesítése, azok garantálása az állami szervek feladata, ezért is nagyon fontos,…
jan. 27
9:38
A szél tett róla: Negyven percet késnek a vonatok a Budapest-Pécs vonalon (ma.hu)
A felsővezeték-hálózat megrongálódása miatt 30-40 percet késnek a vonatok a Budapest-Pécs vonalon mindkét irányban a délelőtti órákban - közölte Kavalecz Imre, a MÁV sajtóügyeletese az MTI-vel vasárnap.
jan. 27
9:45
Tonnányi lopott fa öt kerékpáron (szon)
Nyírbátor - A nyírbátori önkormányzat és a városi rendőrkapitányság között érvényben lévő, elsősorban a termény- és falopások, valamint a közterületi jogsértések visszaszorítását célzó szerződés keretében folytatott ellenőrzések eredményesek.
jan. 27
10:23
Hetven-nyolcvan riasztást kaptak a tűzoltók a vihar miatt (Infostart)
Hetven-nyolcvan riasztást kaptak a tűzoltók vasárnapra virradóan országszerte a szélvihar miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Ez a szám a mindenkori átlagnak körülbelül másfélszerese.
jan. 27
10:29
Kábítószerfogás Vas megyében (HVG)
Több mint hat kilogramm kábítószert találtak egy autószállító utánfutójába rejtve a pénzügyőrség nyomozói; a kábítószer feketepiaci értéke 15 millió forint, az eset nyomán négy embert őrizetbe vettek - közölte Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője az MTI-nek vasárnap.
jan. 27
10:31
Ma van a Holokauszt Emléknap (boon)
Megemlékezést tartanak vasárnap a fővárosi Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban. 63 éve ugyanis ezen a napon szabadították fel az Auschwitz-Birkenau-i koncentrációs tábort, ahol négy és fél év alatt több mint egymillió embert gyilkoltak meg.
jan. 27
10:58
Hiányolják a kiegészítő normatívát az egyházi kórházak (HVG)
Komoly gondot jelent, hogy az egyházi intézmények által fenntartott kórházak nem kapnak az államtól kiegészítő normatívát költségvetésükhöz - mondta Trombitás Zoltán, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója az MTI-nek.
jan. 27
11:04
Rendben zajlik a XI. kerületi időközi országgyűlési képviselő-választás (ma.hu)
Rendben megkezdődött vasárnap reggel hat órakor a Budapest XI. kerületében lévő 15. számú választókerületben az időközi országgyűlési képviselő-választás első fordulója.
jan. 27
11:10
Jókívánságok SMS-ben (szon)
Jókívánságait születésnap, névnap, évforduló alkalmából sms-ben a 90/612-222-es, emeltdíjas (162 Ft+áfa) telefonszámra küldheti. Amennyiben 16 óráig ezt megteszi, a másnapi Kelet-Magyarországban megjelenik jókívánsága. A jókívánságot kjk (utána szóköz) betűkkel kell kezdeni.
jan. 27
11:22
Országszerte fákat dönt ki, tetőket rongál meg a szél (boon)
Ágakat tört, kéményt döntött és cserepeket sodort le a viharos erejű szél Győr-Moson-Sopron megyében. A katasztrófavédelmi igazgatóság délelőtt körülbelül 50 bejelentést kapott a helyenként 90-100 kilométeres szél okozta károk miatt.
jan. 27
11:27
A Fidesz ugyanazt szajkózza (Népszava)
A Fidesz felszólította a kormányt, hogy "azonnal állítsa le az emberek pénzéből az emberek ellen folytatott kampányát!" Nyitrai Zsolt közleményében azt írta: nem csak arcátlanság, hanem az Alkotmányban foglaltakkal is ellentétes az, hogy "a kormány az emberekkel szembeni kampányolásra fordítja az emberektől hazug módon – sarcolással, adóemelésekkel és megszorításokkal – kicsalt pénzt."
jan. 27
11:49
A Fidesz szerint Gyurcsány átállt az ellenfélhez (Infostart)
Gyurcsány Ferenc az ellenfél oldalára állt az uniós agrártámogatásokkal kapcsolatban, a kérdésben nemcsak a magyar gazdákkal, de a kormány álláspontjával is szembe megy - mondta Szájer József fideszes EP-képviselő vasárnap Budapesten.
jan. 27
11:51
Fidesz: Gyurcsány a kormány állásponjával is szembemegy (Népszava)
Gyurcsány Ferenc az ellenfél oldalára állt az uniós agrártámogatásokkal kapcsolatban, a kérdésben nemcsak a magyar gazdákkal, de a kormány álláspontjával is szembe megy - mondta Szájer József fideszes EP-képviselő vasárnap Budapesten. Felszólítjuk a kormányfőt, hogy vonja vissza davosi kijelentését és ne tegyen olyan nyilatkozatokat a nemzetközi sajtó előtt, amelyek a magyar érdekekkel…
jan. 27
11:58
Február 1-ig nyújthatják be támogatási igényüket a kisebbségi önkormányzatok (C-Press)
Többlettámogatással ösztönzi a kormány azokat a kisebbségi önkormányzatokat, amelyek a kisebbségek érdekében közösségi érdekvédelemi, oktatási, kulturális, illetve esélyegyenlõségi feladatokat vállalnak...
jan. 27
12:00
A Fidesz szólítsa fel lemondásra Bíbert és Farkast! (C-Press)
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) arra kéri a Fidesz vezetõit, hogy nyíltan vállalt fasisztoid kijelentései miatt szólítsák fel lemondásra a...
jan. 27
12:02
Puskás Péter tiszteletbõl énekel cigányul (C-Press)
Az egymás iránti tiszteletre szeretné felhívni a figyelmet Puskás Péter azzal, hogy új dalát lovári nyelven énekli. A TV2 Favorit...
jan. 27
12:04
Kiskunhalason "akcióznak" a gárdisták, félnek a helyi romák (C-Press)
Tüntet a Magyar Gárda szombaton Kiskunhalason. Eredetileg toborzást tartottak volna egy kiskunhalasi tanyán, de szerintük ismeretlenek megfenyegették a tulajdonost, aki...
jan. 27
12:06
Elhatárolódnak Farkas Flóriántól (C-Press)
A Fidesz hagyatéka napjainkban is befolyásolja a romák hátrányos helyzetétA romakérdéssel fogalkozó politikusok és szakemberek elhatárolódnak Farkas Flórián interjújától. Elsõsorban...
jan. 27
12:19
70 év felett nincs hitel egyes hazai pénzintézetekben (boon)
Hitelbírálat nélkül, automatikusan kizárják a 70 évnél idősebbeket egyes hazai bankok a hitelfelvételből. Erre hívta fel a figyelmet vasárnap az MSZP Európai Parlamenti képviselője.
jan. 27
12:24
Ma már ötvenszer riasztották a tűzoltókat a szélvihar miatt - Sérülés nem történt (ma.hu)
A vasárnap délelőtti órákban további mintegy ötven riasztást kaptak a tűzoltók a szélvihar miatt; a főleg az ország északi részét érintő viharban személyi sérülés nem történt, a nyugati területeken azonban még erősebb széllökések várhatók - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-vel.
jan. 27
12:35
Személyi sérülés még nem történt a viharban (HVG)
A vasárnap délelőtti órákban további mintegy ötven riasztást kaptak a tűzoltók a szélvihar miatt; a főleg az ország északi részét érintő viharban személyi sérülés nem történt, a nyugati területeken azonban még erősebb széllökések várhatók - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-vel.
jan. 27
12:40
Vörös riasztás - viharos szél fenyegeti Nyugat-Magyarországot (Infostart)
Az ország nagy részén viharos északnyugati szélre kell számítani a hétfő reggeli órákig, az Országos Meteorológiai Szolgálat vörös riasztást adott ki Magyarország északnyugati részére.
jan. 27
12:45
A veszprémi útgyűrűnél leszakadtak a jelzőlámpák (HVG)
A vasárnapi viharos erejű szél leszakította az úttest fölötti forgalomirányító jelzőlámpákat a Veszprémet elkerülő útgyűrű balatonfüredi csomópontjánál, személyi sérülés nem történt - közölte a megyei katasztrófavédelem ügyeletese az MTI-vel.
jan. 27
13:01
Volt zsaru véd két olaszliszkai gyanúsítottat (C-Press)
Dr. Gyuryt életveszélyesen megfenyegettékDr. Gyury József ügyvédet azóta fenyegetik életveszélyesen, amióta elvállalta idõsb. H. Dezsõ olaszliszkai cigányember jogi képviseletét, akit...
jan. 27
13:03
Nem nyugszik az OCÖ - felszólítás a Fidesznek (C-Press)
Az Országos Cigány Önkormányzat arra kéri a Fidesz vezetõit, hogy nyíltan vállalt fasisztoid kijelentései miatt szólítsák fel lemondásra a...
jan. 27
13:05
Brikettáló üzemre pályáznak a romák (C-Press)
A LEADER programban rejlõ lehetõségek kiaknázásának módja volt a téma a VÖRÖS - Völgységi Roma Összefogás - informális hálózat soros...
jan. 27
13:07
Gypsy G - Lakatos Gyurika és együttese (C-Press)
Szerkesztõség heti zenei ajánlójaGypsy G - Lakatos Gyurika és együttese
jan. 27
13:15
Herczog Edit: A nemzet színészeinek sincs hitel (Népszava)
Herczog Edit MSZP-s európai parlamenti képviselő szégyenteljesnek, súlyosan diszkriminatívnak, a hazai és a nemzetközi jog szempontjából is törvénytelennek tartja egyes magyarországi pénzintézetek gyakorlatát, hogy minden alapos hitelbírálat nélkül, automatikusan kizárják a hitelképesek sorából a 70 év felettieket, tehát egymillió embert.
jan. 27
13:19
Kevesen voksoltak eddig a XI. kerületi időközi országgyűlési választáson (ma.hu)
Délelőtt 11.00 óráig 9,2 százalékos volt a részvétel a budapesti XI. kerületben lévő 15. számú országgyűlési választókerületben vasárnap zajló időközi képviselő-választáson.
jan. 27
13:36
Fidesz: Gyurcsány az ellenfél oldalára állt az agrártámogatási kérdésben! (ma.hu)
Gyurcsány Ferenc az ellenfél oldalára állt az uniós agrártámogatásokkal kapcsolatban, a kérdésben nemcsak a magyar gazdákkal, de a kormány álláspontjával is szembe megy - mondta Szájer József fideszes EP-képviselő vasárnap Budapesten.
jan. 27
14:30
Zárul a Budapest-Bamako rali: a 7-es busz már befutott (boon)
Folyamatosan érkeznek meg a csapatok a Budapest-Bamako rali végállomására, a mali fővárosba. Vasárnap kora délután 30-40 jármű már bent áll a parkolóban, köztük van például a 7-es csuklós busz is.

Keresés