2008. január 2. szerda

jan. 2
5:16
Levél a kormány tervéről: "ez egy pártállami módszer" (Infostart)
Levélben fordult hatvankét közéleti szereplő a magyar választópolgárokhoz, arra kérve őket, hogy keressék fel képviselőiket és hozzák tudomásukra, hogy a magyar társadalom elutasítja az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezését. A levél egyik aláírója, Lányi András író, az Élőlánc Magyarországért mozgalom elnökségi tagja az InfoRádiónak adott interjúban a kormány "üzleti tervét" is elemzi.
jan. 2
5:52
Kékestetőn a hóágyút intenzív havazás váltotta (Infostart)
Kékestetőn hétköznap és némely napon éjjel is nyitva tart a sípálya. A vállalkozás sajtófőnöke az InfoRádióban azt mondta: az intenzív havazás jót tett a pályáknak, amelyeken eddig hóágyúkkkal biztosították a 20-40 centiméteres havat.
jan. 2
7:06
A budapesti főútvonalakat már megtisztították a hótól (Infostart)
Budapesten éjfél körül befejeződött a havazás, így a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai a hajnali órákra végeztek a főútvonalak megtisztításával - közölte az InfoRádióban a vállalat helyettes szóvivője.
jan. 2
7:16
A korábbi országos rendőrkapitányt és a volt minisztert is kihallgatták (Infostart)
Petrétei József volt rendészeti minisztert és Bene László korábbi országos rendőrfőkapitányt is tanúként hallgatták ki a rendőri vezetők kollektív illetményemelése miatt indult nyomozásban.
jan. 2
8:52
A havazás miatt gond van a vonatközlekedéssel (Infostart)
A váltófagyás fennakadásokat okoz a reggeli vasúti közlekedésben, ezért az elővárosi vonalakon néhány esetben nem indulnak el a vonatok - közölte a MÁVINFORM ügyeletese. Közben Budapesten a keddi havazás után szerda reggelre megtisztították a fontosabb mellékutakat - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője.
jan. 2
9:02
Mádl Ferenc csatasorba állt az eü-törvény ellen (Napi)
jan. 2
9:25
Járható valamennyi főútvonal, az elővárosiak kivételével közlekednek a vonatok és a BKV járatai (Metropol)
Az ország valamennyi autópályája és főútvonala jól járható szerda délelőtt, ám az alsóbbrendű utak egy része még hókásás. A főváros főbb útvonalai járhatók, a mellékutak azonban havasok, hókásásak. A vonatforgalomban sincs fennakadás. A járművek holnaptól járnak ismét a megszokott menetrend szerint.
jan. 2
10:27
Ez változott januártól az egészségügyben (Infostart)
Januártól több változás lépett életbe az egészségügyi ellátórendszerben. A kórházaknak gazdagabb étrendet, február közepétől pedig széfet kell biztosítaniuk minden ágy mellé. Januártól a biztosítotti jogviszony meglétét minden orvos az interneten köteles ellenőrizni még a beavatkozás, vagy vizsgálat előtt. Változás az is, hogy 405 gyógyszer ára átlagosan tíz százalékkal csökken.
jan. 2
10:29
Autómentéshez, fakivágáshoz vonultak leggyakrabban a tűzoltók a hóban (Infostart)
Az elmúlt 24 órában majdnem nyolcvan alkalommal riasztották a tűzoltókat a hóesés miatt - mondta az InfoRádiónak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor arra hívta fel a figyelmet, hogy az autósoknak a megváltozott útviszonyokat figyelembe véve kell közlekedniük.
jan. 2
10:33
Parlamenti stílus: tahó söpredék; sötét bunkó (Napi)
jan. 2
11:25
Az új római nagykövet: "Itt már nem egyszerűen barátságról beszélhetünk" (Infostart)
Jövő hétfőn lép hivatalba Merényi Miklós új római nagykövet, aki az InfoRádiónak adott interjúban kijelentette: elsősorban a gazdasági kapcsolatokat szeretné erősíteni Olaszországgal. A diplomata elmondta: nemcsak a befektetéseket, hanem az energiapolitikai együttműködést is szeretné ösztönözni.
jan. 2
11:43
Szemben az idővel (168 Óra Online)
A rendszerváltás óta a kor hátrány, az ifjúság a divat. Iparág szervező- dött a mondás megcáfolására: mindenki annyi, amennyinek kinéz. [Dátum: 2008. 01. 02. 08:43]
jan. 2
12:01
Kóborló kutyák fővárosszerte (Metropol)
Kutyák százai szaladtak el szilveszter éjszakáján a hangzavar elől. A Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Telepén percenként szól a telefon, az elveszett ebeket keresik a gazdik.
jan. 2
12:01
Kéri László 2007-ről és 2008-ról (168 Óra Online)
Egyre jobban retteg a politológus a megváltóktól, inkább azt szeretné, jöjjenek a sültrealisták a politikába. [Dátum: 2008. 01. 09. 07:43]
jan. 2
12:17
Ezentúl a VPOP szedi a környezetvédelmi termékdíjat (Infostart)
Január elsejétől átalakult a Vám- és Pénzügyőrség ellenőrzési szervezete. A szervezet vámigazgató-helyettese szerint a testület így hatékonyabban tudja majd ellátni feladatait, a gazdálkodók számára pedig egyszerűbb és gyorsabb lesz az ügyintézés. Januártól a hatóság ellenőrzi a környezetvédelmi termékdíjak befizetését is.
jan. 2
12:50
Fidesz: ez toldozgatás-foldozgatás, nem nyugdígreform (Infostart)
A Fidesz szerint 8-10 százalékkal kapnak kevesebb nyugdíjat azok, akik idén januártól fejezik be a munkát. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, Iván László az InfoRádióban elmondta: a megváltozott nyugdíjszámítási rendszer rendkívül hátrányosan érinti a most nyugállományba vonulókat, ugyanakkor a rendelkezés nem oldja meg a rendszer alapvető problémáit.
jan. 2
13:32
Másfél év alatt kilencezer új, vagy felújított kollégiumi férőhelyet adtak át (Infostart)
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium összegzése szerint kilencezer új, illetve felújított kollégiumi férőhelyet adtak át a felsőoktatási beruházások keretében az elmúlt másfél évben.
jan. 2
13:59
Korlátozná a kormány a gépjárműforgalmat (Infostart)
Az ÁNTSZ szerint jótékony hatással volt a levegőre az elmúlt napok hosszan tartó havazása. Közben a kormány szerint a légszennyezés miatt Németországhoz hasonlóan Magyarországon is korlátozni kellene a forgalmat.
jan. 2
14:01
Rengeteg kutya szökött el hazulról az óév utolsó napján (Infostart)
Eddig körülbelül húsz kutyát fogtak be az ebrendészek a fővárosban. A szilveszteri petárdázások miatt sok állat elszökött otthonról. Az Illatos úti ebtelep vezetője az InfoRádióban elmondta: sok sérült kutya került be hozzájuk. Az állatokért azonban folyamatosan jelentkeznek a gazdik.
jan. 2
14:32
Nyáron megkezdődik az MSZP népszerűségének növekedése? (Infostart)
A pénzügyminiszter szerint az államháztartás 2007-es hiánya a vártnál is kedvezőbb, nem éri el a GDP 6 százalékát, a 2008-as költségvetés kiegyensúlyozott, nem tartalmaz jelentősebb feszültségeket, reális a 2,8 százalékos növekedési előrejelzés, a társadalom pedig várhatóan az év közepétől érezheti a pozitív változásokat.
jan. 2
14:59
Jelentősen drágulhat a kenyér (Infostart)
Akár 12-15 százalékkal is emelkedhet a kenyérfélék ára - mondta az InfoRádióban a Magyar Pékszövetség szakmai titkára.
jan. 2
16:04
Veszélyes a korcsolyázás a Balatonon (Infostart)
Továbbra sem mindenhol alkalmas korcsolyázásra a Balaton jege.
jan. 2
16:15
Változó nyugdíjszámítási szabályok (Infostart)
Változott a nyugdíjak kiszámítása január 1-jétől. Ha a még tavaly érvényben lévő szabályok szerint állapítanák meg a most nyugdíjba vonulók nyugdíját, akkor 7-8 százalékkal kapnának több pénzt.
jan. 2
16:20
Tarlós megnevezte a felelőst (Infostart)
Elképesztőnek nevezte Tarlós István, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője, hogy miközben válsághelyzetben van Budapest, Demszky Gábor főpolgármester méregdrága kampánykiadványban nem létező sikerekkel szédíti a fővárosiakat. A politikus szerint Demszky Gábornak politikai felelősséget kellene vállalnia az elkövetett hibákért.
jan. 2
16:58
Koncentrálódik az autópiac (Infostart)
A Magyar Gépjármű-importőrök Szövetségének előrejelzése szerint 2008-ban kevesebb új autót értékesítenek, mint 2007-ben.
jan. 2
17:15
Tánczos Gábor nemsokára ismét közöttünk (Infostart)
Január 20-án kiszabadulhat Tánczos Gábor, a körmendi gyermekgyilkosság miatt jogerősen elítélt fiatalember - mondta az InfoRádióban Somos Zoltán ügyvéd.
jan. 2
17:49
Ismét jár az elővárosi vonatok többsége (Metropol)
Ismét jár az főváros környéki elővárosi vonatok többsége azt követően, hogy a havazás és a fagy okozta váltóállítási problémák miatt számos járat nem közlekedett a nap folyamán.
jan. 2
19:38
Fidesz: megadóztatják a nyugdíjakat - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Aláírták a MÁV Cargo Zrt. privatizációs szerződését. Az osztrák Rail Cargo Ausztria és a GYSEV Zrt. konzorciuma 102 és fél milliárd forintot fizet a MÁV Cargo részvényeiért, és öt év alatt 43 és fél milliárd forint fejlesztésre vállalt kötelezettséget.

Keresés