2008. január 2. szerda

jan. 2
5:12
Hol kaparóvassal, hol ipari televízióval dolgoznak a kéményseprők (Népszava)
Egykor az újévi üdvözlőlapokról kormosképű kéményseprők nevettek ránk. Lábukon papucs volt, vállukra golyókötél tekeredett, hónuk alatt rózsás malac vísítozott. Vajon melyik kor, mely krónikása kapcsolta össze a kéményben turkáló fekete embereket a szerencsével? Hogy néz ki egy mai kéményseprő, s bekopog-e most is az újesztendő küszöbén egy kis aprópénzért, meg egy kis áldomásért?
jan. 2
5:16
Levél a kormány tervéről: "ez egy pártállami módszer" (Infostart)
Levélben fordult hatvankét közéleti szereplő a magyar választópolgárokhoz, arra kérve őket, hogy keressék fel képviselőiket és hozzák tudomásukra, hogy a magyar társadalom elutasítja az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezését. A levél egyik aláírója, Lányi András író, az Élőlánc Magyarországért mozgalom elnökségi tagja az InfoRádiónak adott interjúban a kormány "üzleti tervét" is elemzi.
jan. 2
5:23
Mindent elárulnak a jegyzőkönyvek: káromkodnak, kiabálnak a képviselők (Népszava)
Érdekes dolgokat tudhattak meg tavaly is a parlamenti közvetítéseket figyelők a képviselők magánéletéről, mentalitásáról. Kiderült, hogy a honatya is csak ember, akit olykor elragadnak az indulatok, így kiszaladnak a száján oda nem illő szavak is. A jegyzőkönyvek tanulsága szerint egyes képviselők véletlenül kínos helyzetbe keveredtek, másokról pedig kiderült: gondolataikat szívesen közvetítik…
jan. 2
5:52
Kékestetőn a hóágyút intenzív havazás váltotta (Infostart)
Kékestetőn hétköznap és némely napon éjjel is nyitva tart a sípálya. A vállalkozás sajtófőnöke az InfoRádióban azt mondta: az intenzív havazás jót tett a pályáknak, amelyeken eddig hóágyúkkkal biztosították a 20-40 centiméteres havat.
jan. 2
5:54
Napi 12 milliós kötbér járna a fővárosnak (Népszava)
Januárban folytatódhatnak az egyeztetések a 4-es metró Fővám téri állomásáról. Kiderülhet, hogy a nemrég egyéves kivitelezési csúszást bejelentő Hídépítő Zrt. kiszáll-e a beruházásból, illetve az is, elkerülhető-e a metróvonal megnyitásának újabb halasztása. A főváros azonban nem feltétlenül számíthat kártérítésre a cégtől. A megbízó BKV és a Hídépítő közötti szerződés szerint ugyan a késedelmes…
jan. 2
6:10
A szélsőségek éve volt 2007 (szon)
Nyíregyháza - Az 50-60 milliárdra becsült fagy– és aszálykárt jó részt kompenzálták a duplázódott felvásárlási árak. Agrárgazdasági szemszögéből értékelte a hátunk mögött hagyott esztendőt a megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal vezetője.
jan. 2
6:20
Szombati menetrend szerint közlekednek a vonatok (boon)
Szombati menetrend szerint közlekednek szerdán a vonatok a havazás miatt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.
jan. 2
6:26
Postaládánkból: Szegény ember vízzel főz (szon)
Én jó anyagi körülmények között élek, éppen ezért gondolok a szegényekre is. Mindig kíváncsian olvasom, és gyakran ki is próbálom a Kelet-Magyarországban megjelent recepteket. Köszönet érte. A legtöbb recept a vegyes hozzávalók miatt igen drága.
jan. 2
6:31
Mit hozzon Nagyecsednek a következő év? (szon)
Nagyecsed - Olvasónk, Lintényi Levente sorra veszi azokat a dolgokat, amelyeket a mintegy hétezernyi nagyecsedi lakosnak kívánna a következő és elkövetkezendő években!
jan. 2
6:31
Az átlagosnál több baleset az utakon (boon)
Hetven eseményhez riasztották a tűzoltókat a havazás miatt az elmúlt 24 órában. sok esetben árokba csúszott autókon segítettek, de fakivágásokhoz is ki kellett vonulniuk. A balesetekben összesen 29-en sérültek meg, nagy részük könnyebben.
jan. 2
6:33
Postaládánkból: Szegény ember vízzel főz (boon)
Én jó anyagi körülmények között élek, éppen ezért gondolok a szegényekre is. Mindig kíváncsian olvasom, és gyakran ki is próbálom a Kelet-Magyarországban megjelent recepteket. Köszönet érte. A legtöbb recept a vegyes hozzávalók miatt igen drága.
jan. 2
6:42
Kilenc gömböc – ez nem mese! (szon)
Jövőre nagyobbat öljünk! – koccintottak a szatmári fogópálinkával a tavalyi év végén tartott Gömböcfeszt versenyzői. A térség utolsó 2007-es turisztikai rendezvényén kilenc csapat engedett betekintést a hagyományos disznótorba.
jan. 2
7:06
A budapesti főútvonalakat már megtisztították a hótól (Infostart)
Budapesten éjfél körül befejeződött a havazás, így a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai a hajnali órákra végeztek a főútvonalak megtisztításával - közölte az InfoRádióban a vállalat helyettes szóvivője.
jan. 2
7:11
Folytatódik a havazás (ma.hu)
A havazás miatt kedden este is még néhány vasúti járat 10-15 perces késéssel közlekedett - tájékoztatta az MTI-t Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.
jan. 2
7:16
A korábbi országos rendőrkapitányt és a volt minisztert is kihallgatták (Infostart)
Petrétei József volt rendészeti minisztert és Bene László korábbi országos rendőrfőkapitányt is tanúként hallgatták ki a rendőri vezetők kollektív illetményemelése miatt indult nyomozásban.
jan. 2
7:23
Melléképület tűz Kéken, gyújtogatásról suttognak (szon)
Kék - Senki nem szenvedett sérülést, és az anyagi kár sem tűnt jelentősnek, de ehhez a háziak gyors reakciója és az időben érkező tűzoltók beavatkozása is kellett. A háziak szerint üzenet volt a gyújtogatás.
jan. 2
7:45
Lakásában törtek rá (boon)
Rudabánya - Hárman támadtak meg egy rudabányai idős férfit saját lakásán még szilveszter estéjén. Értéktárgyait vitték el erővel.
jan. 2
8:09
Január 2-ig van lehetőség az adatok pótlására (orientpress)
Az újév első munkanapjáig, 2008. január 2-ig van lehetőségük a még hiányzó dokumentumaikat pótolni azoknak, akik 2007. november 15-ig jelentkeztek a felsőoktatásba - tájékoztatott az Oktatási és Kulturális Minisztérium.
jan. 2
8:09
Elbukhatja a kötbért a főváros (ma.hu)
Elesik a BKV a napi 12,6 milliós kötbértől, ha felmondja a 4-es metró Fővám téri megállójára kötött szerződését a Hídépítő Zrt.-vel - írja a Népszava.
jan. 2
8:10
Határeset (Hetek)
A határon túli magyarok körében általános vélekedés, hogy Magyarország schengeni övezethez való csatlakozása még jobban elszigeteli őket az anyaországtól. Igazából nem is az fáj nekik, hogy ezentúl fizetni kell majd az átkelésért, hanem az, hogy továbbra is koloncnak érzik magukat Európa mindkét oldalán.
jan. 2
8:16
Csendesség, amely megnyugtat (szon)
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Telefonon érdeklődtünk a megyei ügyeleteken, hogyan kezdődött a új év. Voltak-e balesetek az éjszakai órákban, s hogy a pótszilveszter okozott-e problémát?
jan. 2
8:19
Budapest válságban, Demszky kampányol (orientpress)
Újfent liberális városként hirdeti Budapestet az SZDSZ legújabb, színes fővárosi kiadványa, amelyet eddig csak a választási kampányok idején adtak ki- írja a Magyar Nemzet. Bár a város gazdálkodásából tízmilliárdok hiányoznak, Demszky Gábor a valóságtól eltérően mutatja be ötödik főpolgármesteri ciklusának első évét, miközben a kormányra mutogat. Kóka János SZDSZ-elnök nevét meg sem említik a…
jan. 2
8:30
Minden út járható Budapesten (orientpress)
A főváros minden útját megtisztították a hótól. A mellékutak többnyire latyakosak, nehezebben járhatók. A BKV járatai az iskolaszünet miatt a szerdai napon szombati menetrenddel üzemelnek.
jan. 2
8:32
Kulcskérdés a terhek csökkentése - Interjú Veres Jánossal (boon)
A pénzügyminiszter szerint a Fidesz némileg háttérbe szorította a pártérdekeket, és kezdi felmismerni mi áll az ország érdekében.
jan. 2
8:38
Boldog új esztendőt! (boon)
Új Esztendő! Ízlelgetem a szót! Lehet , hogy valamit éreznem kellene, ami más, mint eddig volt. De nem hiszem, hogy a pezsgős poharak koccanása varázsütésre bármit megváltoztatott volna. Sipos Marianna jegyzete
jan. 2
8:47
Valamennyi főút járható (HVG)
Az ország valamennyi autópályája és főútvonala jól járható, ám az alsóbbrendű utak egy része még hókásás – közölte az Útinform.
jan. 2
8:52
A havazás miatt gond van a vonatközlekedéssel (Infostart)
A váltófagyás fennakadásokat okoz a reggeli vasúti közlekedésben, ezért az elővárosi vonalakon néhány esetben nem indulnak el a vonatok - közölte a MÁVINFORM ügyeletese. Közben Budapesten a keddi havazás után szerda reggelre megtisztították a fontosabb mellékutakat - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője.
jan. 2
8:54
Nincs elég pénz a helikopterleszállóra Sopronban (boon)
Egyelőre nem épülhet meg a soproni Erzsébet Kórház helikopter-leszállópályája, mert nincs rá elég pénz.
jan. 2
8:57
'Közösen kell fellépnünk az egészségbiztosítási törvény ellen' (orientpress)
Hatvankét közéleti személyiség nyílt levélben fordult a magyar állampolgárokhoz, amelyben kifejtik, hogy a kormány visszaél a hatalmával és súlyos károkat okoz az országnak. A pártállami módszerek visszatérése ellen a társadalomnak kell fellépnie.
jan. 2
8:57
A pénz tizede sem marad Budapesten? (ma.hu)
Újfent liberális városként hirdeti Budapestet az SZDSZ legújabb, színes fővárosi kiadványa, amelyet eddig csak a választási kampányok idején adtak ki. Bár a város gazdálkodásából tízmilliárdok hiányoznak, Demszky Gábor a valóságtól eltérően mutatja be ötödik főpolgármesteri ciklusának első évét, miközben a kormányra mutogat.
jan. 2
8:59
Pandúrból kandúr? (ma.hu)
Petrétei József volt rendészeti minisztert és Bene László korábbi országos rendőrfőkapitányt is tanúként hallgatták ki a rendőri vezetők kollektív illetményemelése miatt indult nyomozásban.
jan. 2
8:59
Szerencsehozó kéményseprő (szon)
Nyíregyháza - Az év első munkanapján hagyomány, hogy kéményseprők köszöntik Nyíregyháza polgármesterét és a városháza munkatársait.
jan. 2
9:02
Mádl Ferenc csatasorba állt az eü-törvény ellen (Napi)
jan. 2
9:08
Hómunkásokat keres a közterület-fenntartó (ma.hu)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) az éjszakai műszakban 80 téli célgéppel és 241 fő hómunkással folytatta a fő- és tömegközlekedési útvonalhálózat, hidak, felüljárók, közjárdák közlépcsők, valamint a lakosság ellátását biztosító logisztikai központokhoz, egészségügyi intézményekhez vezető mellékútvonalakon a hóeltakarítást és síkosságmentesítést - tájékoztatott Horváth László.
jan. 2
10:17
Dráguló közlekedés, változó menetrendek (szon)
Nyíregyháza - Az új év számtalan meglepetést tartogat mindenki számára, viszont sok olyan dologról döntöttek már az elmúlt év végén az illetékesek, mely kiszámíthatóvá teszi az életünk néhány részét. Egyik ilyen a közlekedés.&nbspOlvasók mondták:
jan. 2
10:27
Ez változott januártól az egészségügyben (Infostart)
Januártól több változás lépett életbe az egészségügyi ellátórendszerben. A kórházaknak gazdagabb étrendet, február közepétől pedig széfet kell biztosítaniuk minden ágy mellé. Januártól a biztosítotti jogviszony meglétét minden orvos az interneten köteles ellenőrizni még a beavatkozás, vagy vizsgálat előtt. Változás az is, hogy 405 gyógyszer ára átlagosan tíz százalékkal csökken.
jan. 2
10:29
Autómentéshez, fakivágáshoz vonultak leggyakrabban a tűzoltók a hóban (Infostart)
Az elmúlt 24 órában majdnem nyolcvan alkalommal riasztották a tűzoltókat a hóesés miatt - mondta az InfoRádiónak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor arra hívta fel a figyelmet, hogy az autósoknak a megváltozott útviszonyokat figyelembe véve kell közlekedniük.
jan. 2
10:33
Parlamenti stílus: tahó söpredék; sötét bunkó (Napi)
jan. 2
10:45
Újévi koccintás (szon)
Nyíregyháza - Kozma Péternek, a megyei közgyűlés alelnökének első munkanapján Kiss Tibor a Nyíregyházi Kéményseprőipari Kft. munkatársa kívánt boldog új évet.
jan. 2
10:56
Ködbe vesző euró-bevezetés (ma.hu)
A velünk együtt EU-taggá vált országok közül immár három használja a közös uniós pénzt, az eurót, és egy év múlva várhatóan Szlovákia is felsorakozik hozzájuk - írja közleményében a Fidesz frakció.
jan. 2
11:07
Erjedés a szocialista párton belül? (ma.hu)
Tavasszal a Szociális referendumon belül a tandíjról, a vizitdíjról és a kórházi napidíjról, az év vége felé az egészségbiztosítás átalakításáról mondhatnak véleményt a választópolgárok.
jan. 2
11:19
A legnagyobb magyar cégek toplistája - melléklet és játék (HVG)
Tavalyi vállalkozását megismételve a HVG idén is elkészítette a magyarországi cégek minden korábbinál nagyobb, ötszázas toplistáját. Tippeljen és vigye haza nyereményeinket!
jan. 2
11:25
Az új római nagykövet: "Itt már nem egyszerűen barátságról beszélhetünk" (Infostart)
Jövő hétfőn lép hivatalba Merényi Miklós új római nagykövet, aki az InfoRádiónak adott interjúban kijelentette: elsősorban a gazdasági kapcsolatokat szeretné erősíteni Olaszországgal. A diplomata elmondta: nemcsak a befektetéseket, hanem az energiapolitikai együttműködést is szeretné ösztönözni.
jan. 2
11:43
Szemben az idővel (168 Óra Online)
A rendszerváltás óta a kor hátrány, az ifjúság a divat. Iparág szervező- dött a mondás megcáfolására: mindenki annyi, amennyinek kinéz. [Dátum: 2008. 01. 02. 08:43]
jan. 2
11:49
További PPP-beruházásokat ígér az oktatási tárca (orientpress)
Négy intézményben jelenleg zajlik a meglévő kollégiumok rekonstrukciója, további négy intézménynél a közbeszerzési eljárást hamarosan lezárják, és kezdődhetnek az újabb beruházások a Debreceni Egyetemen, a Pécsi Tudományegyetemen, a Semmelweis Egyetemen és a Budapesti Műszaki Főiskolán. A munkák befejezése után 5805 felújított és 1872 új kollégiumi férőhelyet adnak majd át- ígéri az oktatási…
jan. 2
12:01
Kéri László 2007-ről és 2008-ról (168 Óra Online)
Egyre jobban retteg a politológus a megváltóktól, inkább azt szeretné, jöjjenek a sültrealisták a politikába. [Dátum: 2008. 01. 09. 07:43]
jan. 2
12:01
Vasárnap roppant csúszósak lehetnek az utak (szon)
Nyíregyháza, Miskolc - Marad a téli, kemény időjárás, csütörtökön és pénteken még napsütéssel, mínusz 10 fok körüli éjszakai fagyokkal, de nappal sem merészkedik plusz fölé.
jan. 2
12:06
Kutyák százait tette kóborrá a szilveszteri petárdázás (HVG)
Kutyák százai szaladtak el szilveszter éjszakáján a hangzavar elől. A Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Telepén percenként szól a telefon, az elveszett ebeket keresik a gazdik.
jan. 2
12:07
HAVAZÁS - Több vonat el sem indul az időjárás miatt (boon)
15-20 perces késéssel lehet Budapestre eljutni vasúton több főváros környéki településről a havazás miatt.
jan. 2
12:11
Átalakítást javasol a Helsinki Bizottság (ma.hu)
A kirendelt védői rendszer átalakítását szorgalmazza a Magyar Helsinki Bizottság, miután vizsgálata a rendszer válságáról és a kirendelt védőkkel szembeni bizalomhiányról tanúskodik.

Keresés