2008. január 2. szerda

jan. 2
5:12
Hol kaparóvassal, hol ipari televízióval dolgoznak a kéményseprők (Népszava)
Egykor az újévi üdvözlőlapokról kormosképű kéményseprők nevettek ránk. Lábukon papucs volt, vállukra golyókötél tekeredett, hónuk alatt rózsás malac vísítozott. Vajon melyik kor, mely krónikása kapcsolta össze a kéményben turkáló fekete embereket a szerencsével? Hogy néz ki egy mai kéményseprő, s bekopog-e most is az újesztendő küszöbén egy kis aprópénzért, meg egy kis áldomásért?
jan. 2
5:16
Levél a kormány tervéről: "ez egy pártállami módszer" (Infostart)
Levélben fordult hatvankét közéleti szereplő a magyar választópolgárokhoz, arra kérve őket, hogy keressék fel képviselőiket és hozzák tudomásukra, hogy a magyar társadalom elutasítja az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezését. A levél egyik aláírója, Lányi András író, az Élőlánc Magyarországért mozgalom elnökségi tagja az InfoRádiónak adott interjúban a kormány "üzleti tervét" is elemzi.
jan. 2
5:23
Mindent elárulnak a jegyzőkönyvek: káromkodnak, kiabálnak a képviselők (Népszava)
Érdekes dolgokat tudhattak meg tavaly is a parlamenti közvetítéseket figyelők a képviselők magánéletéről, mentalitásáról. Kiderült, hogy a honatya is csak ember, akit olykor elragadnak az indulatok, így kiszaladnak a száján oda nem illő szavak is. A jegyzőkönyvek tanulsága szerint egyes képviselők véletlenül kínos helyzetbe keveredtek, másokról pedig kiderült: gondolataikat szívesen közvetítik…
jan. 2
5:52
Kékestetőn a hóágyút intenzív havazás váltotta (Infostart)
Kékestetőn hétköznap és némely napon éjjel is nyitva tart a sípálya. A vállalkozás sajtófőnöke az InfoRádióban azt mondta: az intenzív havazás jót tett a pályáknak, amelyeken eddig hóágyúkkkal biztosították a 20-40 centiméteres havat.
jan. 2
5:54
Napi 12 milliós kötbér járna a fővárosnak (Népszava)
Januárban folytatódhatnak az egyeztetések a 4-es metró Fővám téri állomásáról. Kiderülhet, hogy a nemrég egyéves kivitelezési csúszást bejelentő Hídépítő Zrt. kiszáll-e a beruházásból, illetve az is, elkerülhető-e a metróvonal megnyitásának újabb halasztása. A főváros azonban nem feltétlenül számíthat kártérítésre a cégtől. A megbízó BKV és a Hídépítő közötti szerződés szerint ugyan a késedelmes…
jan. 2
7:06
A budapesti főútvonalakat már megtisztították a hótól (Infostart)
Budapesten éjfél körül befejeződött a havazás, így a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai a hajnali órákra végeztek a főútvonalak megtisztításával - közölte az InfoRádióban a vállalat helyettes szóvivője.
jan. 2
7:11
Folytatódik a havazás (MaHu)
A havazás miatt kedden este is még néhány vasúti járat 10-15 perces késéssel közlekedett - tájékoztatta az MTI-t Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.
jan. 2
7:16
A korábbi országos rendőrkapitányt és a volt minisztert is kihallgatták (Infostart)
Petrétei József volt rendészeti minisztert és Bene László korábbi országos rendőrfőkapitányt is tanúként hallgatták ki a rendőri vezetők kollektív illetményemelése miatt indult nyomozásban.
jan. 2
8:09
Január 2-ig van lehetőség az adatok pótlására (orientpress)
Az újév első munkanapjáig, 2008. január 2-ig van lehetőségük a még hiányzó dokumentumaikat pótolni azoknak, akik 2007. november 15-ig jelentkeztek a felsőoktatásba - tájékoztatott az Oktatási és Kulturális Minisztérium.
jan. 2
8:09
Elbukhatja a kötbért a főváros (MaHu)
Elesik a BKV a napi 12,6 milliós kötbértől, ha felmondja a 4-es metró Fővám téri megállójára kötött szerződését a Hídépítő Zrt.-vel - írja a Népszava.
jan. 2
8:10
Határeset (Hetek)
A határon túli magyarok körében általános vélekedés, hogy Magyarország schengeni övezethez való csatlakozása még jobban elszigeteli őket az anyaországtól. Igazából nem is az fáj nekik, hogy ezentúl fizetni kell majd az átkelésért, hanem az, hogy továbbra is koloncnak érzik magukat Európa mindkét oldalán.
jan. 2
8:19
Budapest válságban, Demszky kampányol (orientpress)
Újfent liberális városként hirdeti Budapestet az SZDSZ legújabb, színes fővárosi kiadványa, amelyet eddig csak a választási kampányok idején adtak ki- írja a Magyar Nemzet. Bár a város gazdálkodásából tízmilliárdok hiányoznak, Demszky Gábor a valóságtól eltérően mutatja be ötödik főpolgármesteri ciklusának első évét, miközben a kormányra mutogat. Kóka János SZDSZ-elnök nevét meg sem említik a…
jan. 2
8:30
Minden út járható Budapesten (orientpress)
A főváros minden útját megtisztították a hótól. A mellékutak többnyire latyakosak, nehezebben járhatók. A BKV járatai az iskolaszünet miatt a szerdai napon szombati menetrenddel üzemelnek.
jan. 2
8:47
Valamennyi főút járható (HVG)
Az ország valamennyi autópályája és főútvonala jól járható, ám az alsóbbrendű utak egy része még hókásás – közölte az Útinform.
jan. 2
8:52
A havazás miatt gond van a vonatközlekedéssel (Infostart)
A váltófagyás fennakadásokat okoz a reggeli vasúti közlekedésben, ezért az elővárosi vonalakon néhány esetben nem indulnak el a vonatok - közölte a MÁVINFORM ügyeletese. Közben Budapesten a keddi havazás után szerda reggelre megtisztították a fontosabb mellékutakat - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője.
jan. 2
8:57
'Közösen kell fellépnünk az egészségbiztosítási törvény ellen' (orientpress)
Hatvankét közéleti személyiség nyílt levélben fordult a magyar állampolgárokhoz, amelyben kifejtik, hogy a kormány visszaél a hatalmával és súlyos károkat okoz az országnak. A pártállami módszerek visszatérése ellen a társadalomnak kell fellépnie.
jan. 2
8:57
A pénz tizede sem marad Budapesten? (MaHu)
Újfent liberális városként hirdeti Budapestet az SZDSZ legújabb, színes fővárosi kiadványa, amelyet eddig csak a választási kampányok idején adtak ki. Bár a város gazdálkodásából tízmilliárdok hiányoznak, Demszky Gábor a valóságtól eltérően mutatja be ötödik főpolgármesteri ciklusának első évét, miközben a kormányra mutogat.
jan. 2
8:59
Pandúrból kandúr? (MaHu)
Petrétei József volt rendészeti minisztert és Bene László korábbi országos rendőrfőkapitányt is tanúként hallgatták ki a rendőri vezetők kollektív illetményemelése miatt indult nyomozásban.
jan. 2
9:02
Mádl Ferenc csatasorba állt az eü-törvény ellen (Napi)
jan. 2
9:08
Hómunkásokat keres a közterület-fenntartó (MaHu)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) az éjszakai műszakban 80 téli célgéppel és 241 fő hómunkással folytatta a fő- és tömegközlekedési útvonalhálózat, hidak, felüljárók, közjárdák közlépcsők, valamint a lakosság ellátását biztosító logisztikai központokhoz, egészségügyi intézményekhez vezető mellékútvonalakon a hóeltakarítást és síkosságmentesítést - tájékoztatott Horváth László.
jan. 2
10:27
Ez változott januártól az egészségügyben (Infostart)
Januártól több változás lépett életbe az egészségügyi ellátórendszerben. A kórházaknak gazdagabb étrendet, február közepétől pedig széfet kell biztosítaniuk minden ágy mellé. Januártól a biztosítotti jogviszony meglétét minden orvos az interneten köteles ellenőrizni még a beavatkozás, vagy vizsgálat előtt. Változás az is, hogy 405 gyógyszer ára átlagosan tíz százalékkal csökken.
jan. 2
10:29
Autómentéshez, fakivágáshoz vonultak leggyakrabban a tűzoltók a hóban (Infostart)
Az elmúlt 24 órában majdnem nyolcvan alkalommal riasztották a tűzoltókat a hóesés miatt - mondta az InfoRádiónak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor arra hívta fel a figyelmet, hogy az autósoknak a megváltozott útviszonyokat figyelembe véve kell közlekedniük.
jan. 2
10:33
Parlamenti stílus: tahó söpredék; sötét bunkó (Napi)
jan. 2
10:56
Ködbe vesző euró-bevezetés (MaHu)
A velünk együtt EU-taggá vált országok közül immár három használja a közös uniós pénzt, az eurót, és egy év múlva várhatóan Szlovákia is felsorakozik hozzájuk - írja közleményében a Fidesz frakció.
jan. 2
11:07
Erjedés a szocialista párton belül? (MaHu)
Tavasszal a Szociális referendumon belül a tandíjról, a vizitdíjról és a kórházi napidíjról, az év vége felé az egészségbiztosítás átalakításáról mondhatnak véleményt a választópolgárok.
jan. 2
11:19
A legnagyobb magyar cégek toplistája - melléklet és játék (HVG)
Tavalyi vállalkozását megismételve a HVG idén is elkészítette a magyarországi cégek minden korábbinál nagyobb, ötszázas toplistáját. Tippeljen és vigye haza nyereményeinket!
jan. 2
11:25
Az új római nagykövet: "Itt már nem egyszerűen barátságról beszélhetünk" (Infostart)
Jövő hétfőn lép hivatalba Merényi Miklós új római nagykövet, aki az InfoRádiónak adott interjúban kijelentette: elsősorban a gazdasági kapcsolatokat szeretné erősíteni Olaszországgal. A diplomata elmondta: nemcsak a befektetéseket, hanem az energiapolitikai együttműködést is szeretné ösztönözni.
jan. 2
11:43
Szemben az idővel (168 Óra Online)
A rendszerváltás óta a kor hátrány, az ifjúság a divat. Iparág szervező- dött a mondás megcáfolására: mindenki annyi, amennyinek kinéz. [Dátum: 2008. 01. 02. 08:43]
jan. 2
11:49
További PPP-beruházásokat ígér az oktatási tárca (orientpress)
Négy intézményben jelenleg zajlik a meglévő kollégiumok rekonstrukciója, további négy intézménynél a közbeszerzési eljárást hamarosan lezárják, és kezdődhetnek az újabb beruházások a Debreceni Egyetemen, a Pécsi Tudományegyetemen, a Semmelweis Egyetemen és a Budapesti Műszaki Főiskolán. A munkák befejezése után 5805 felújított és 1872 új kollégiumi férőhelyet adnak majd át- ígéri az oktatási…
jan. 2
12:01
Kéri László 2007-ről és 2008-ról (168 Óra Online)
Egyre jobban retteg a politológus a megváltóktól, inkább azt szeretné, jöjjenek a sültrealisták a politikába. [Dátum: 2008. 01. 09. 07:43]
jan. 2
12:06
Kutyák százait tette kóborrá a szilveszteri petárdázás (HVG)
Kutyák százai szaladtak el szilveszter éjszakáján a hangzavar elől. A Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Telepén percenként szól a telefon, az elveszett ebeket keresik a gazdik.
jan. 2
12:11
Átalakítást javasol a Helsinki Bizottság (MaHu)
A kirendelt védői rendszer átalakítását szorgalmazza a Magyar Helsinki Bizottság, miután vizsgálata a rendszer válságáról és a kirendelt védőkkel szembeni bizalomhiányról tanúskodik.
jan. 2
12:17
Ezentúl a VPOP szedi a környezetvédelmi termékdíjat (Infostart)
Január elsejétől átalakult a Vám- és Pénzügyőrség ellenőrzési szervezete. A szervezet vámigazgató-helyettese szerint a testület így hatékonyabban tudja majd ellátni feladatait, a gazdálkodók számára pedig egyszerűbb és gyorsabb lesz az ügyintézés. Januártól a hatóság ellenőrzi a környezetvédelmi termékdíjak befizetését is.
jan. 2
12:17
Megállapodtak a MÁV-val a szakszervezetek (orientpress)
A MÁV-START Zrt., valamint a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége, és a Vasutasok Szakszervezete aláírta a MÁV-START Zrt. 2008-2009. évi Foglalkoztatáspolitikájához kapcsolódó eljárási szabályokról, valamint a gondoskodó eszközrendszer juttatásairól szóló megállapodást, melynek hatálya 2008. január 1-jétől 2009. december 31-ig szól.
jan. 2
12:22
A Fidesz 8–10 százalékos nyugdíjcsökkenésre számít (HVG)
A Fidesz szerint a 2008 a nyugdíjasok megadóztatásának éve lesz – mondta Iván László országgyűlési képviselő. A párt jövendölése szerint az idei egyszerre lesz a „szociális rombolás”, illetve a „változás” esztendeje.
jan. 2
12:50
Fidesz: ez toldozgatás-foldozgatás, nem nyugdígreform (Infostart)
A Fidesz szerint 8-10 százalékkal kapnak kevesebb nyugdíjat azok, akik idén januártól fejezik be a munkát. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, Iván László az InfoRádióban elmondta: a megváltozott nyugdíjszámítási rendszer rendkívül hátrányosan érinti a most nyugállományba vonulókat, ugyanakkor a rendelkezés nem oldja meg a rendszer alapvető problémáit.
jan. 2
12:55
A rendőri vezetők béremelését vizsgálják (orientpress)
A Katonai Ügyészség tanúként hallgatta ki Petrétei József volt szakminisztert és Bene László volt országos rendőrkapitányt a rendőri vezetők illetményemelése kapcsán. Az egyik szakszervezet a teljesítményértékelést hiányolja - tudatta a Magyar Nemzet.
jan. 2
13:07
Indoklás nélkül távozott a város első embere (Népszava)
Időközi polgármester-választás lesz vasárnap Beregsurányban, ahol lemondott tisztségéről a korábbi önkormányzati vezető - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település jegyzője az MTI-vel szerdán.
jan. 2
13:21
Poénokkal csábítana diákokat a Nyugat-magyarországi Egyetem (HVG)
Nyolc városban, 65 szakkal mutatkozik be a Nyugat-magyarországi Egyetem az új év első heteiben. A januári roadshow új a vonása a „könnyed, vidám hangvétel”, amelyről a rendezvény szóvivője, Litkai Gergely humorista gondoskodik.
jan. 2
13:27
Egy ember megsérült (MaHu)
Egy ember megsérült, amikor tűz ütött ki egy békásmegyeri panelépület nyolcadik emeletén szerdán, a lángokat már eloltották - közölte a Fővárosi Tűzoltóság ügyeletese az MTI-vel.
jan. 2
13:27
Tűz egy békásmegyeri panelben (HVG)
Egy ember megsérült, amikor tűz ütött ki egy békásmegyeri panelépület nyolcadik emeletén. A lángokat már eloltották.
jan. 2
13:29
Tavaly 965 személy vesztette életét (MaHu)
Tavaly 136 komoly repülőgép-szerencsétlenség történt a világban, évtizedek óta a 2007 volt a légi közlekedés legbiztonságosabb éve - jelentette be a légi katasztrófák statisztikáit vezető hivatal, a genfi székhelyű Aircraft Crashes Record Office (ACRO).
jan. 2
13:31
Egy nő súlyos égési sérüléseket szenvedett (MaHu)
Kigyulladt és teljesen kiégett egy hétvégi ház szerda hajnalban Kaposvár töröcskei városrészében; egy középkorú nő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett - közölte a Somogy megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.
jan. 2
13:32
Másfél év alatt kilencezer új, vagy felújított kollégiumi férőhelyet adtak át (Infostart)
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium összegzése szerint kilencezer új, illetve felújított kollégiumi férőhelyet adtak át a felsőoktatási beruházások keretében az elmúlt másfél évben.
jan. 2
13:43
Beperelte a pécsi polgármestert és távozik a fideszes vezető (HVG)
Becsületsértés miatt jogi eljárást kezdeményezett Pécs szocialista polgármestere ellen Révész Mária, a városi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője.
jan. 2
13:53
Iván Lászlónak egyik szeme sem nevet (orientpress)
Az idei év a nyugdíjasok megadóztatásának éve lesz – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Iván László. A Fidesz politikusa úgy kommentálta a kormány nyugdíjasokat érintő döntéseit: 'az egyik szemem sír, de a másik sem nevet'.
jan. 2
13:53
Előbújik a nap, de maradnak a mínuszok (HVG)
Szerdán túlnyomóan borult, párás idő várható, majd éjszakától északkeleten, keleten időnként felszakadozik a felhőzet, és csütörtökön a nyugati országrész kivételével már több-kevesebb napsütésre is számítani lehet - jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.
jan. 2
13:59
Korlátozná a kormány a gépjárműforgalmat (Infostart)
Az ÁNTSZ szerint jótékony hatással volt a levegőre az elmúlt napok hosszan tartó havazása. Közben a kormány szerint a légszennyezés miatt Németországhoz hasonlóan Magyarországon is korlátozni kellene a forgalmat.
jan. 2
14:01
Rengeteg kutya szökött el hazulról az óév utolsó napján (Infostart)
Eddig körülbelül húsz kutyát fogtak be az ebrendészek a fővárosban. A szilveszteri petárdázások miatt sok állat elszökött otthonról. Az Illatos úti ebtelep vezetője az InfoRádióban elmondta: sok sérült kutya került be hozzájuk. Az állatokért azonban folyamatosan jelentkeznek a gazdik.
jan. 2
14:10
Az MSZP szerint Iván valótlanságokat állít (orientpress)
Iván László valótlanságokat állít a 2008. évi nyugdíjakról- reagált Korózs Lajos a fideszes politikus mai sajtótájékoztatóján elhangzottakra. Az Országgyűlés Szociális bizottságának szocialista elnöke szerint senki nem akarja a nyugdíjakat megadóztatni, csupán folytatódik a nyugdíjkorrekció programja.

Keresés