2008. január 12. szombat

jan. 12
1:17
Unger Mátyás emlékére szakalapítvány pályázata (Pályázatfigyelő)
A történelem tanításának és a történeti földrajz ismereteinek megújítása tanulmányokkal, térképekkel, adattárakkal
jan. 12
1:21
Trefort Ágoston emlékére szakalapítvány pályázata (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja, hogy ösztönözze, támogassa az olyan pedagógiai munkát, amely egy város és hozzá csatlakozóan több kisebb település (együtt: kistérség, mintegy 300-500 négyzetkilométer területtel és 100-170 ezer fő lakossággal) szerves együttműködésével valósul meg
jan. 12
1:25
TISZK rendszer továbbfejlesztése a Közép-Magyarországi Régióban/ TÁMOP-2.2.3/07/1/KMR 2F (Pályázatfigyelő)
A szak- és felnőttképzés fejlesztésének átfogó célja a szakképzésre fordított állami források koncentrált felhasználásának ösztönzése, a forrásokkal hatékonyabban gazdálkodó, diverzifikált képzési struktúrával rendelkező, költség hatékonyan működő, a munkaerő-piaci keresletre rugalmasan reagálni képes szakképző intézményrendszer kialakítása, amely tényleges választási lehetőséget kínál a tanulók…
jan. 12
1:29
Táncművészeti Szakmai Kollégium pályázata (Pályázatfigyelő)
Magas művészeti szakmai színvonalú táncművészeti tervek megvalósításának támogatása
jan. 12
1:33
Ötletpályázat: bárki megtervezheti a magyar pavilont (Pályázatfigyelő)
A nyílt és nyilvános ötletpályázat keretében bárki megmutathatja, hogyan tervezné meg a 2010 - es Shanghai Világkiállításon megjelenő magyar pavilon belső kialakítását
jan. 12
1:37
Orosius magyar-latin kiadása 2009-ben (Pályázatfigyelő)
Orosius történeti munkájának - tudományos igényű magyarázatokkal ellátott - magyar-latin kiadása 2009-ben
jan. 12
1:41
Klebelsberg Kuno emlékére szakalapítvány pályázata (Pályázatfigyelő)
Az idegen nyelvi képzés és idegen nyelvű kiadványok készítésének támogatása
jan. 12
1:45
Karácsony Sándor emlékére szakalapítvány pályázata (Pályázatfigyelő)
A helyi hagyományok feltárását és a hagyományokon alapuló művelődési igények kielégítését megvalósító kulturális közösségek, egyesületek támogatása
jan. 12
1:49
Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért (Pályázatfigyelő)
Képzőművészeti, vers-, próza-, zenei pályázat fiataloknak
jan. 12
1:53
Európa a polgárokért program / Civil társadalom projektek (Pályázatfigyelő)
Az alprogram célja: A polgárok aktív részvétele Európa közös építésében elengedhetetlenül szükséges. A program ennek érdekében támogatja különböző országok polgárainak és szervezetinek együttműködését, hogy találkozzanak, közösen cselekedjenek és együtt alakítsák ki saját elképzelésüket egy nemzeteken túlmutató, de a sokszínűséget tiszteletben tartó európai környezetről.
jan. 12
1:57
Egész életen át tartó tanulás program / Leonardo innovációfejlesztés (Pályázatfigyelő)
Ezen alprogram olyan nemzetközi együttműködéseket támogat, melyek a szakmai oktatás és képzés keretében alkalmazandó újszerű tartalmak, módszerek és eljárások kialakításával fejlesztik képzési rendszer minőségét
jan. 12
2:01
Egész életen át tartó tanulás program / Grundtvig felnőttoktatói mobilitás (Pályázatfigyelő)
Ez a pályázattípus felnőtt tanulókkal foglalkozó tanárok, szakértők, tanácsadók, intézményvezetők továbbképzését teszi lehetővé szervezett nemzetközi szeminárium vagy egy külföldi felnőttoktatási intézményhez történő látogatás keretében. A látogatás célja az oktató szakmai (és nyelvi) fejlődése, valamint az intézmények közti együttműködés és tapasztalatcsere ösztönzése
jan. 12
2:05
Az Egyetemi diáksportért szakalapítvány pályázata (Pályázatfigyelő)
Az egyetemi versenysport működési feltételeinek javítása
jan. 12
2:09
A város ezer arca - A Pesti Műsor címlapfotó-pályázata (Pályázatfigyelő)
Címlapfotó pályázat
jan. 12
2:13
A Környezetkultúra szakalapítvány pályázata (Pályázatfigyelő)
Az iskolai korosztályok komplex környezetszemléletének fejlesztése, a folyamatot megalapozó feltételek kialakításának támogatása, a természettel való harmonikus társadalmi és gazdasági együttlét elősegítése
jan. 12
2:17
A Dunatáji népek kutatása szakalapítvány pályázata (Pályázatfigyelő)
A közép-európai régió születésének és Európába történő beilleszkedésének sokoldalú feltárása (beleértve az Osztrák-magyar közös múlt kutatását is)
jan. 12
5:14
A közvéleménykutatók fekete napjai (Népszava)
A rejtőzködő szavazók, a részvételi hajlandóság mérésének nehézségei, valamint a szoros verseny lehet az oka annak, hogy a közvéleménykutatók tévednek egy adott választási eredmény megbecsülésénél. Legutóbb az Egyesült Államokban könyvelhettek el "fekete napot" a véleménykutatók, amikor a demokratapárti versengésben Barack Obamát hozták ki győztesnek Hillary Clinton előtt. Magyarországon a 2002-es…
jan. 12
5:25
Első kérdésünk Hagyóhoz: számolja már a kátyúkat? (Népszava)
Nehéz év vár Budapestre, mert a költségvetési hiány miatt kénytelenek több tervezett beruházást elhalasztani - mondta lapunknak adott interjújában Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes. Ennél azonban fontosabbak azok a fejlesztések, amelyek megvalósulnak. A fővárosiak életminőségét bizonyára javítja majd, hogy nyáron már légkondícionált Combinókkal utazhatnak, még az idén átadják a közlekedésnek a…
jan. 12
5:30
A Gárdának Mohács kellett (Népszava)
Bemutatkozó előadásként meghirdetett rendezvényt tartott tegnap este Mohácson a Magyar Gárda. Az eseményt eredetileg az önkormányzat irodaházában tartották volna, végül egy földalatti vendéglátóegységben várták az érdeklődőket. Mintegy kétszázan gyűltek össze.
jan. 12
8:07
Évindító elnökségi ülést tart az MSZP (Népszava)
Ma kezdődik az MSZP elnökségének kétnapos ülése Egerben. Az évindító elnökségi ülésen a következő félév fontos politikai témái szerepelnek, mint a népszavazás, az egészségügy, és szó lesz a párt szervezeteiről készített felmérésről, az abból következő konkrét teendőkről. Az elnökségi ülésen szóba kerül, hogy ki lesz a népszavazási kampány politikai irányítója. A várakozások szerint vezető…
jan. 12
8:37
Milliók a reformokra (szon)
Csaknem 50 millió forintot költött tanulmányokra tavaly az Egészségügyi Minisztérium.
jan. 12
8:48
Mi, muzsikus lelkek... (szon)
Nyíregyháza-Borbánya - Nem állja meg a helyét az a sztereotípia, miszerint minden zenész iszákos és nőcsábász! – summázta nevetve a 30. születésnapját ünneplő borbányai mulattató, Novák Gyula.
jan. 12
8:48
Súlyos baleset a Váci úton (boon)
Budapest - Hatan sérültek meg egy balesetben péntek éjszaka Budapesten, amikor szalagkorlátnak ütközött egy autó a Váci úton.
jan. 12
8:50
Ma rajtol a Budapest-Bamako (boon)
A rali résztvevői idén például mentőautóval és fagylaltoskocsival vágnak neki a sivatagnak, 125 millió forintnyi adományt visznek az afrikai rászorulóknak és kutat ásnak egy mauritániai falu lakosainak.
jan. 12
8:53
A nap előfizetője: Dobronyi Gézáné (szon)
Nyíregyháza – A nyíregyházi Dobronyi Gézáné és családja hosszú évek óta olvasója a Kelet-Magyarországnak. Előfizetői hűségüket gazdag ajándékcsomaggal köszönte meg szerkesztőségünk.
jan. 12
9:09
Koccanás a tele zöldnél (szon)
Nyíregyháza - Két személygépkocsi vált mozgásképtelenné péntek este egy szerencsétlen koccanás nyomán Nyíregyházán.
jan. 12
9:11
Halálos ütközés Újfehértón (szon)
Újfehértó - Egy 27 éves férfi meghalt, egy személy súlyosan, kettő könnyebben megsérült, amikor autójukkal fának csapódtak szombat hajnalban Újfehértón.
jan. 12
9:14
Négy fiatal halt meg három hajnali balesetben (boon)
Három balesetben négy fiatal vesztette életét szombat hajnalban országszerte. A hajnali balesetekkel együtt így 24 óra alatt összesen hat ember halt meg az ország útjain.
jan. 12
9:16
Halálos ütközés Újfehértón (boon)
Újfehértó - Egy 27 éves férfi meghalt, egy személy súlyosan, kettő könnyebben megsérült, amikor autójukkal fának csapódtak szombat hajnalban Újfehértón.
jan. 12
9:22
Kiraboltak Kispesten egy gyógyszertárat (HVG)
Kiraboltak egy gyógyszertárat péntek este Budapesten a XIX. kerületben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 12
9:42
Patika-rablás Budapesten (boon)
Budapest - Kiraboltak egy patikát péntek este a XIX. kerületben.
jan. 12
9:43
Szocialista hatalmi harc a fővárosban (Infostart)
A Magyar Nemzet cikke szerint hatalmi harc kezdődött a fővárosi MSZP-n belül, ezért lépett ki a párt kerületi frakciójából kilenc óbudai képviselő. Lapszemle.
jan. 12
9:50
Bódis és Bodoky kapták a Soma-díjat (HVG)
Bódis András, a Heti Válasz rovatvezetője és Bodoky Tamás, az Index főmunkatársa vehette át pénteken Budapesten a legjobb tényfeltáró újságírói teljesítményért ítélt Gőbölyös Soma-díjat.
jan. 12
9:53
Postaládán kívül a kormánypropaganda (boon)
Február elejéig, vagyis a következő szám elkészültéig az összes Új Magyarország - Tájékoztató a megújuló Magyarországért című propaganda füzetet kiszállítják.
jan. 12
10:10
A magyar hadtörténet legnagyobb tragédiája (Infostart)
Hatvanöt éve, 1943. január 12-én indult meg a Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, amelynek nyomán szinte teljesen megsemmisült a 2. magyar hadsereg. A csatában több mint százezer magyar halt meg.
jan. 12
10:19
Marihuanát találtak a záhonyi vámosok (szon)
Záhony - Tegnap a kora esti órákban jelentkezett belépésre egy ukrán mikrobusz két utassal a záhonyi vámhivatalnál. A vámvizsgálatot végző pénzügyőrnek az utasok elmondták, hogy nincs vámköteles árujuk és Olaszországba tartanak.
jan. 12
10:19
Marihuanát találtak a záhonyi vámosok (boon)
Záhony - Tegnap a kora esti órákban jelentkezett belépésre egy ukrán mikrobusz két utassal a záhonyi vámhivatalnál. A vámvizsgálatot végző pénzügyőrnek az utasok elmondták, hogy nincs vámköteles árujuk és Olaszországba tartanak.
jan. 12
10:22
Saját szempontjaink szerint rangsorol a felvi.hu (HVG)
Friss adatokkal, bővített szempontrendszerrel, egyszerűbb formában újra elérhető a www.felvi.hu honlap interaktív Felvi-rangsor szolgáltatása - olvasható az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) honlapján.
jan. 12
10:36
Harminchétezren élnek a térkép szélén (boon)
Harminchétezer ember él Csongrád megye tanyáin, "külterületén", közülük legalább ezren a városi hajléktalanokéhoz hasonló helyzetben. Sokan az olcsóbb élet reményében költöztek "ki".
jan. 12
10:43
Elrajtolt a Budapest-Bamako rali (HVG)
Elindult a 3. Budapest-Bamako rali szombat reggel a Kossuth térről. A versenyzők 16 nap múlva érkeznek meg Mali fővárosába, Bamakóba.
jan. 12
10:45
A következő félév teendőiről tárgyal az MSZP elnöksége Egerben (Népszava)
Elkezdődött az MSZP elnökségének kétnapos ülése szombaton Egerben . Az évindító elnökségi ülésen a következő félév fontos politikai témái szerepelnek: a népszavazás, az egészségügy és szó lesz a párt szervezeteiről készített felmérésről, az abból következő konkrét teendőkről is.
jan. 12
10:52
Keréktörő koccanás a Család utcán (szon)
Nyíregyháza - Szombat délelőtt egy Ford kereke kiszakadt, amikor az autó vezetője félrekapta a kormányt, hogy egy ráfutásos ütközést elkerüljön Nyíregyházán, a Család utcán.
jan. 12
11:05
Megmarad a Sportkórház (HVG)
A Sportkórház a korábbi tervekkel ellentétben, amelyek bezárták, összevonták, illetve költöztették volna jelenlegi helyéről az intézményt, megmarad - írta a szombati Népszabadság.
jan. 12
11:31
Mozgósítanak a kisgazdák (Infostart)
A kisgazdák a falvakban élő másfélmillió embert akarják meggyőzni arról, hogy menjenek el szavazni és voksoljanak igennel - mondta az InfoRádiónak a Kisgazda Polgári Szövetségpárt és a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke.
jan. 12
11:59
Elengedték a 12 éves román szurkáló fiút (ma.hu)
Eltávozhatott a rendőrségről az a 12 éves román gyerek, aki késsel súlyos sérülést okozott egy 15 éves fiúnak a budapesti Blaha Lujza téren - közölte Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-vel szombaton.
jan. 12
11:59
Szabadon engedték a Blahán késelő gyereket (HVG)
Eltávozhatott a rendőrségről az a 12 éves román gyerek, aki késsel súlyos sérülést okozott egy 15 éves fiúnak a budapesti Blaha Lujza téren - közölte Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.
jan. 12
12:01
Elengedték a 12 éves román szurkálót (Népszava)
Eltávozhatott a rendőrségről az a 12 éves román gyerek, aki késsel súlyos sérülést okozott egy 15 éves fiúnak a budapesti Blaha Lujza téren - közölte Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese szombaton.
jan. 12
12:03
Újabb Fidesz-vészharang (Népszava)
Fidesz továbbra is úgy véli, hogy a forráskivonás miatt csődközelben van az egészségügy, a reform legnagyobb vesztesei pedig a kórházak - hangsúlyozta Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa szombaton Budapesten.
jan. 12
12:22
Tömeges ételmérgezés a fővárosban (HVG)
Több mint négyszáz gyerek betegedett meg a főváros VI., VII. és XV. kerületében, a szakemberek étel okozta fertőzésre gyanakodnak.
jan. 12
12:26
A Fidesz szerint csődközelben van az egészségügy (ma.hu)
A Fidesz továbbra is úgy véli, hogy a forráskivonás miatt csődközelben van az egészségügy, a reform legnagyobb vesztesei pedig a kórházak - hangsúlyozta Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa szombaton Budapesten.

Keresés