2008. január 22. kedd

jan. 22
1:21
Fotóművészeti Szakmai Kollégium pályázata (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot hirdet a fotóművészek alkotómunkájának támogatására, a fotográfiai kultúra értékeinek megőrzését és terjesztését célzó programok segítésére.
jan. 22
1:25
Csepel-sziget Ifjú Tehetségei (Pályázatfigyelő)
Regionális Képző- és Iparművészeti pályázat
jan. 22
4:45
Zuroff ismét Képírót támadja (Népszava)
Háborús bűnök elkövetése miatt ismét bíróság elé állítaná Képíró Sándort a Simon Wiesenthal Központ. Dr. Efraim Zuroff, a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi irodájának igazgatója azzal gyanúsítja Képírót, hogy 1942 januárjában csendőrként részt vett az újvidéki mészárlásban, valamint hogy ezért 1946-ban a Népbíróság el is ítélte. Utóbbira nincs írásos bizonyíték, az újvidéki mészárlással…
jan. 22
5:23
Fejcserék a MÁV-nál (Népszava)
Jelentős átrendeződés készül a magyar vasút vezetésében - a személycseréket ma jelenti be Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter, miután részt vesz a MÁV Zrt. személyszállítást végző leánycége, a MÁV Start Zrt. vezetői értekezletén. Lecserélik a Start vezérigazgatóját, Mosóczi Lászlót, aki az anyacég vezérigazgató-helyettesi posztjáról került tavaly július elején jelenlegi beosztásába.…
jan. 22
5:34
Beindult a társadalmi párbeszéd (Népszava)
Februárban ismét asztalhoz ülnek Gyurcsány Ferenccel azok az üzletemberek, akik tegnap a versenyképesség növeléséről, illetve az adócsökkentéssel kapcsolatos tervekről egyeztettek a miniszterelnökkel. A kormányfő Bajnai Gordon területfejlesztési miniszter társaságában a 2006-os parlamenti választások másnapján megjelent Megállapodást a jövőnkért felhívást aláíró szervezetek vezetőivel találkozott.
jan. 22
5:43
Ha ivott, számoljon, mielőtt autóba ülne! (Infostart)
Egy üveg sör körülbelül két és fél óra alatt ürül ki a szervezetből - mondta az InfoRádió által megkérdezett toxikológus. Zacher Gábor hozzátette: az alkohol lebontásának pontos idejét sok dolog befolyásolja.
jan. 22
6:10
Egy nap a magyar kultúra jegyében (Infostart)
Irodalmi estek, díjátadók, ingyen mozizás - így ünneplik ma a Magyar Kultúra napját országszerte. Ez a nap 1989 óta a magyar kultúráé, Kölcsey Ferenc ezen a napon, január 22-én fejezte be a Himnuszt.
jan. 22
6:21
Giró-Szász: "Mélyütés a szocialista szavazóbázisnak" (Infostart)
A Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója szerint a miniszterelnök kabinetfőnökének távozása csak egyik tünete annak a bizalmi válságnak, amely Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel szemben érzékelhető az MSZP vezetésében. Giró-Szász András az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélekedett, hogy a szocialista párt két éve szakított azzal a több mint 10 éves hagyománnyal, amely szerint a nyugdíjasok…
jan. 22
6:37
Informálisan egyeztetnek a szocialisták (Infostart)
A következő három hónap tájékoztatási kampányának feladatairól tárgyalnak a képviselők az MSZP-frakció mai informális ülésén.
jan. 22
6:48
A hat órás munkabeszüntetés összesen 720 járatot - több tízezer utast érint (MaHu)
Kedden hajnali fél négykor megkezdődött a sztrájk a Kapos Volánnál - közölte Bázel Kornél, a kaposvári központi állomás forgalmi szolgálattevője az MTI-vel.
jan. 22
6:59
Gál J. Zoltán és Gyurcsány Ferenc között néhány hónapja romlott meg a viszony (MaHu)
A január 31-i hatállyal, családi okból felmentését kérő államtitkár és a kormányfő sokszor a kívülállók számára érthetetlen vitákba keveredett egymással - közölte a Népszabadság a miniszterelnök környezetéből származó forrásokra hivatkozva.
jan. 22
7:11
MSZP: tájékoztató kampány a népszavazásról (Népszava)
A következő három hónap tájékoztatási kampányának teendői szerepelnek az MSZP-frakció mai informális ülésének napirendjén; a szocialista képviselők előtt Juhász Ferenc, a párt elnökhelyettese, a szocialista párt kampánykoordinátora és Szigetvári Viktor kampánytanácsadó ad tájékoztatást. Varju László frakcióvezető-helyettes, frakcióigazgató előzetesen elmondta, hogy elsősorban nem kampányként…
jan. 22
7:16
Sólyom az új főbíróról sem egyeztet (MaHu)
Júniusban lejár Lomnici Zoltánnak, a Legfelsőbb Bíróság elnökének mandátuma; a köztársasági elnöki hivatal tájékoztatása szerint az államfő nem egyeztet a pártokkal a főbíró posztjára javasolt személy kiválasztásakor - írta a keddi Magyar Nemzet.
jan. 22
7:28
Négyezer munkahelyért küzdünk a spanyolokkal (Infostart)
Negyven éven át évente négyezer szakembernek teremtene kutatási lehetőséget a tervezett európai neutronkutató központ, amely akár hazánkban is megépülhet - írja a Népszabadság. A két jelentkező, hazánk és Spanyolország, bár egymással vetélkedik, Brüsszelben közös koncepcióval áll elő.
jan. 22
7:33
Gyurcsány és bizalmasa a kívülállók számára érthetetlen vitákba keveredett egymással (Népszava)
A Népszabadság úgy tudja, hogy Gál J. Zoltán és Gyurcsány Ferenc között néhány hónapja romlott meg a viszony - olvasható a lap keddi számában. A január 31-i hatállyal, családi okból felmentését kérő államtitkár és a kormányfő sokszor a kívülállók számára érthetetlen vitákba keveredett egymással - közölte a lap a miniszterelnök környezetéből származó forrásokra hivatkozva. Gyurcsány egyre élesebben…
jan. 22
7:50
Sztrájk a Kapos Volánnál (orientpress)
Hajnali fél négy óta tart a Kapos Volán hat órásra tervezett sztrájkra, több mint ötszáz buszjáratot állítottak le. A munkabeszüntetésre azért került sor, mert a szakszervezet és a munkáltató nem tudott megegyezni az idei béremelést illetően.
jan. 22
8:13
Sólyom László nem egyeztet Lomnici utódjáról sem (HVG)
Júniusban lejár Lomnici Zoltánnak, a Legfelsőbb Bíróság elnökének mandátuma; a köztársasági elnöki hivatal tájékoztatása szerint az államfő nem egyeztet a pártokkal a főbíró posztjára javasolt személy kiválasztásakor - írta a keddi Magyar Nemzet.
jan. 22
8:17
Az influenza A és B típusú vírusát is kimutatták (MaHu)
Az influenzás megbetegedések számának jelentős emelkedése miatt látogatási tilalmat rendelt el a dél-alföldi regionális tiszti főorvos a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Kht., a Dr. Bugyi István Kórház, valamint a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház fekvőbeteg-ellátó osztályain.
jan. 22
8:23
Lendvai: Gyurcsány Ferencnek fogják hívni a miniszterelnököt Gál J. Zoltán távozása után is (Népszava)
A kommunikáció nem csomagolópapír, nem választható el a politikától - jelentette ki Lendvai Ildikó a Nap-keltében Gál J. Zoltán távozása kapcsán. Az MSZP frakcióvezetője szerint kabinetfőnöke távozása után is marad posztján a miniszterelnök.
jan. 22
8:44
Lendvai: Gyurcsány Ferenc marad a miniszterelnök (MaHu)
A kommunikáció nem csomagolópapír, nem választható el a politikától - jelentette ki Lendvai Ildikó a Nap-keltében Gál J. Zoltán távozása kapcsán.
jan. 22
8:44
Meloccónak nem tetszett Radnóti eredeti változata, ezért átírta (Infostart)
Melocco Miklós szobrásznak nem tetszett a csecsszopók kifejezés, ezért "cenzúrázta" Radnóti Miklós versét.
jan. 22
8:46
Miért ment el Gyurcsány kabinetfőnöke? (HVG)
A Népszabadság úgy tudja, hogy Gál J. Zoltán és Gyurcsány Ferenc között néhány hónapja romlott meg a viszony - olvasható a lap keddi számában.
jan. 22
9:00
A balesetben egy 23 éves gyáli fiatalember meghalt (MaHu)
Életét vesztette egy 23 éves gyáli fiatalember, miután motorjával karambolt szenvedett a Nagykőrösi úton kedden reggel - tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 22
9:00
Szetey Gábor is távozik? - Lapszemle (orientpress)
Gál J. Zoltán a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, a miniszterelnök kabinetfőnöke februártól a frakcióban dolgozik tovább - utóda, a 28 éves Ficsor Ádám az FVM-ből érkezik. A kabinetfőnökkel Gyurcsány legfőbb bizalmasa távozik, ráadásul tartja magát az az információ is, hogy a miniszterelnök újabb fazonírozást hajt végre kormányán - olvasható a Népszabadság honlapján. Egyes hírek szerint a…
jan. 22
9:46
Volt agrárminiszter állt ki a Magyar Gárda mellett (HVG)
Szabó János volt kisgazda agrárminiszter üdvözli a Magyar Gárdát, amelynek jelenléte szerinte visszatartó erejű a "cigánybűnözéssel" szemben. A Fidesz győri elnöksége felszólította Szabó Jánost, hogy azonnali hatállyal mondjon le a győri közgyűlés közigazgatási bizottságában betöltött külsős tagsági posztjáról.
jan. 22
9:49
Pénzért mindent (168 Óra Online)
Nyolcezermilliárd forintnyi uniós pénz érkezhet Magyarországra 2007 és 2013 között. Az összeg állítólag felcsigázta az alvilág fantáziáját is. [Dátum: 2008. 01. 22. 07:53]
jan. 22
9:49
Volt kisgazda agrárminiszter a "cigánybűnözésről": kiirtás vagy eltartás (Népszava)
Szabó János volt kisgazda agrárminiszter üdvözli a Magyar Gárdát, amelynek jelenléte szerinte visszatartó erejű a "cigánybűnözéssel" szemben. Erről a politikus-ügyvéd, aki 1990-ben a Független Kisgazdapárt jelöltjeként szerzett országgyűlési mandátumot és a földművelésügyi miniszteri tisztséget 1993-1994-ben töltötte be, a győri önkormányzat közigazgatási bizottságának külső tagjaként beszélt a…
jan. 22
9:57
Újabb civil kezdeményezés az egészségügyi törvény elfogadása ellen (HVG)
Újabb civil kezdeményezés indult Székesfehérvárott az egészségbiztosítási törvény elfogadása ellen - értesült a HavariaPress.
jan. 22
10:00
A gárdavédő exminiszter (MaHu)
Szabó János volt kisgazda agrárminiszter üdvözli a Magyar Gárdát, amelynek jelenléte szerinte visszatartó erejű a "cigánybűnözéssel" szemben.
jan. 22
10:18
Kiszállás: Szetey is távozik a MeH-ből (Napi)
jan. 22
10:18
Legtöbben súlyos betegségektől és a terrorizmustól tartanak (HVG)
A személyes félelmek sorában a családban bekövetkező súlyos betegségek, halál és sérülések miatti aggodalmak a legjellemzőbbek, míg az emberiség jövőjét illetően a terrorizmustól és a háborútól tartanak legtöbben világszerte. Sokan úgy igyekeznek kezelni aggodalmaikat, hogy megbeszélik őket a barátaikkal és a családjukkal, de vannak, akik aktívan tesznek is azért, hogy a világ élhetőbbé váljon –…
jan. 22
10:27
Gyurcsány: Gál J. visszajön (Népszava)
Kabinetfőnököm február 1-től távozik posztjáról, Zolihoz nagyon régi, mély barátság és hozzáteszem politikai szövetség fűz, egyik sem változik - olvasható Gyurcsány Ferenc blogjában. A miniszterelnök a blog.amoba.hu oldalon azt írja: "csütörtökön megszületett Zoli első gyermeke, és előállt egy nehezen megoldható konfliktus. A kabinetfőnöknek éppen annyit kell dolgoznia, időnként még többet is,…
jan. 22
10:32
A várólisták hosszúsága nem tér el az európai átlagtól (MaHu)
A Magyarországon vezetett kórházi várólisták hosszúsága nem tér el az európai átlagtól - közölte kedden az Egészségbiztosítási Felügyelet (EbF) a múlt év utolsó három hónapjának adataira hivatkozva.
jan. 22
10:38
Szeteynek kétszeres államtitkári fizetést ajánlott volt munkahelye - internetes újságok szerint (Népszava)
Egy nap alatt a második bizalmi embere hagyhatja ott Gyurcsány Ferenc kormányfőt. Szetey szerint a miniszterelnök nem támogatta eléggé. Az Index úgy tudja, Szeteyt régi munkaadója csábítja, de még nem dőlt el, hogy távozik-e.
jan. 22
10:48
Véget ért a hatórás sztrájk a Kapos Volánnál (MaHu)
Véget ért a kedden hajnali fél négytől fél tízig tartó sztrájk a Kapos Volánnál - közölte Dobi István, a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) helyi elnöke az MTI-vel.
jan. 22
10:50
Kisiklott a metróban egy szerelvény (HVG)
Kisiklott a 3-as metró Lehel téri állomásán egy karbantartó szerelvény, a baleset miatt hajnalban pótlóbuszok szállították az utasokat - értesült a HavariaPress.
jan. 22
11:00
Vádemelés Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen (Népszava)
Vádat emelt az ügyészség Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen, aki doktori címet használt, noha felsőfokú végzettsége sincs - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője. Bóna Gyula elmondta: Fenyvesi Gábor ellen öt rendbeli közokirat-hamisítás bűntette és öt rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége miatt emelt vádat a Salgótarjáni Városi Ügyészség. Hozzátette: a közokirat-hamisítás miatt…
jan. 22
11:01
Doktornak adta ki magát a fideszes, vádat emeltek ellene (HVG)
Vádat emelt az ügyészség Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen, aki doktori címet használt, noha felsőfokú végzettsége sincs - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője.
jan. 22
11:27
A kórházi széfek csökkentik a lopások számát (Infostart)
A statisztikai adatok szerint csökkent a bűncselekmények száma, azokban a kórházakban, ahol már vannak szobai széfek. Egyre több kórházi lopás történik, ezért széfek felszerelésével akarja csökkenteni a bűncselekmények számát az egészségügyi miniszter.
jan. 22
11:32
Vádemelés a fideszes alpolgármester ellen (Infostart)
Vádat emelt az ügyészség Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen, aki doktori címet használt, noha felsőfokú végzettsége sincs - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője.
jan. 22
11:38
Véget ért a sztrájk (orientpress)
Véget ért a Kapos Volán gépkocsivezetőinek hatórás munkabeszüntetése. A sztrájk csaknem 30 ezer utast érintett és 1-2 millió forint bevételkiesést jelent a társaságnak.
jan. 22
11:44
Geszti anyagyilkos: tíz évig börtönben marad (HVG)
Halálra verte édesanyját, majd csaknem két hétig a holttesttel egy lakásban tartózkodott az a férfi, akit emberölés miatt jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden. Ez hároméves enyhítést jelent az elsőfokú ítélethez képest.
jan. 22
11:56
Több mint 700 járatot érintett a Kapos Volán sztrájkja (HVG)
Véget ért a kedden hajnali fél négytől fél tízig tartó sztrájk a Kapos Volánnál.
jan. 22
11:59
Vádemelés Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen (MaHu)
Vádat emelt az ügyészség Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen, aki doktori címet használt, noha felsőfokú végzettsége sincs - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel kedden.
jan. 22
12:05
A kultúra fejlesztésére 2,4 milliárd forintot fordít idén a minisztérium (Népszava)
A kultúra fejlesztésére 2,4 milliárd forintot fordít idén az Oktatási és Kulturális Minisztérium - jelentette ki Hiller István szakminiszter kedden, a magyar kultúra napján tartott kitüntetés-átadáson Budapesten, a Néprajzi Múzeumban. Hiller István elmondta: a fenti összegből a népi kultúrára és hagyományőrzésre, a kistérségi kultúra fejlesztésére 730 millió forintot költenek, míg a vidék muzeális…
jan. 22
12:22
A Fidesz felszólítja a kormányt, tegyen le újabb gázáremelési tervéről! (Népszava)
A Fidesz felszólítja a kormányt, tegyen le újabb gázáremelési tervéről, és védje meg az embereket - mondta a párt alelnöke kedden, Budapesten. A Fidesz szerint a kormánynak lenne lehetősége és alkalma arra, hogy irányítsa a gázár-emelést - mondta Pelczé Gáll Ildikó. Hozzátette: ilyen lehetőség lett volna a közös magyar-orosz kormányülés.
jan. 22
12:26
Fidesz: a kormány emelni akarja a gáz árát (Infostart)
A Fidesz felszólítja a kormányt, tegyen le újabb gázáremelési tervéről, és védje meg az embereket - mondta a párt alelnöke.
jan. 22
12:32
Gyurcsány: vannak még feladatai az Európa Tanácsnak a demokrácia és az emberi jogok érdekében (MaHu)
A demokrácia és az emberi jogok európai tiszteletben tartása érdekében vannak még feladatok, a munka nincs elvégezve, és az Európa Tanácsra nagy szerep hárul a továbbiakban is - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden Strasbourgban újságíróknak.
jan. 22
12:38
A Fidesz lemondásra szólítja fel a volt kisgazda minisztert (Népszava)
A Fidesz győri elnöksége felszólítja Szabó János volt kisgazda honvédelmi minisztert, hogy azonnali hatállyal mondjon le a győri közgyűlés közigazgatási bizottságában betöltött külsős tagsági posztjáról, mivel a 2006-os országgyűlési választáson MDF-es színekben indult képviselőjelölt mélyen felháborító és elfogadhatatlan nyilatkozatot tett a bizottság legutóbbi ülésén - áll a Fidesz…
jan. 22
12:40
Szili: A kultúra olyan kohézió, amely mindannyiunkat összeköt (Népszava)
Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a magyar kultúra napja alkalmából kedden a Parlamentben köszöntötte a magyar kulturális élet szereplőit. A kultúra olyan kohézió, amely mindannyiunkat, egy nemzethez tartozókat összeköt - hangoztatta művészek, tudósok, kulturális intézmények és egyházak vezetői előtt a házelnök a Himnusz születésének évfordulóján rendezett eseményen.

Keresés