2008. január 22. kedd

jan. 22
5:43
Ha ivott, számoljon, mielőtt autóba ülne! (Infostart)
Egy üveg sör körülbelül két és fél óra alatt ürül ki a szervezetből - mondta az InfoRádió által megkérdezett toxikológus. Zacher Gábor hozzátette: az alkohol lebontásának pontos idejét sok dolog befolyásolja.
jan. 22
6:10
Egy nap a magyar kultúra jegyében (Infostart)
Irodalmi estek, díjátadók, ingyen mozizás - így ünneplik ma a Magyar Kultúra napját országszerte. Ez a nap 1989 óta a magyar kultúráé, Kölcsey Ferenc ezen a napon, január 22-én fejezte be a Himnuszt.
jan. 22
6:21
Giró-Szász: "Mélyütés a szocialista szavazóbázisnak" (Infostart)
A Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója szerint a miniszterelnök kabinetfőnökének távozása csak egyik tünete annak a bizalmi válságnak, amely Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel szemben érzékelhető az MSZP vezetésében. Giró-Szász András az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélekedett, hogy a szocialista párt két éve szakított azzal a több mint 10 éves hagyománnyal, amely szerint a nyugdíjasok…
jan. 22
6:37
Informálisan egyeztetnek a szocialisták (Infostart)
A következő három hónap tájékoztatási kampányának feladatairól tárgyalnak a képviselők az MSZP-frakció mai informális ülésén.
jan. 22
7:28
Négyezer munkahelyért küzdünk a spanyolokkal (Infostart)
Negyven éven át évente négyezer szakembernek teremtene kutatási lehetőséget a tervezett európai neutronkutató központ, amely akár hazánkban is megépülhet - írja a Népszabadság. A két jelentkező, hazánk és Spanyolország, bár egymással vetélkedik, Brüsszelben közös koncepcióval áll elő.
jan. 22
8:44
Meloccónak nem tetszett Radnóti eredeti változata, ezért átírta (Infostart)
Melocco Miklós szobrásznak nem tetszett a csecsszopók kifejezés, ezért "cenzúrázta" Radnóti Miklós versét.
jan. 22
9:49
Pénzért mindent (168 Óra Online)
Nyolcezermilliárd forintnyi uniós pénz érkezhet Magyarországra 2007 és 2013 között. Az összeg állítólag felcsigázta az alvilág fantáziáját is. [Dátum: 2008. 01. 22. 07:53]
jan. 22
10:18
Kiszállás: Szetey is távozik a MeH-ből (Napi)
jan. 22
11:27
A kórházi széfek csökkentik a lopások számát (Infostart)
A statisztikai adatok szerint csökkent a bűncselekmények száma, azokban a kórházakban, ahol már vannak szobai széfek. Egyre több kórházi lopás történik, ezért széfek felszerelésével akarja csökkenteni a bűncselekmények számát az egészségügyi miniszter.
jan. 22
11:32
Vádemelés a fideszes alpolgármester ellen (Infostart)
Vádat emelt az ügyészség Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen, aki doktori címet használt, noha felsőfokú végzettsége sincs - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője.
jan. 22
12:26
Fidesz: a kormány emelni akarja a gáz árát (Infostart)
A Fidesz felszólítja a kormányt, tegyen le újabb gázáremelési tervéről, és védje meg az embereket - mondta a párt alelnöke.
jan. 22
13:10
"Bence György tudása olyan hatalmas volt, hogy nincs, aki továbbvihetné " (Infostart)
Emléktáblát avattak Bence György filozófusnak a XIII. kerületben, a Katona József utca 27. szám alatt. Bence György 2006. októberében, 65 éves korában tragikus hirtelenséggel hunyt el. A filozófusról barátja, Betlen János, a Magyar Televízió munkatársa emlékezett meg, aki elmondta: Bence György tudása olyan hatalmas volt, hogy senki sincs, aki továbbvihetné.
jan. 22
14:27
Tarlós kiszámolta: "április 6 környékén" lesz a népszavazás? (Infostart)
A Fidesz népszavazási kampányának vezetője szerint "április 6-a környékén" tarthatják a Fidesz kezdeményezte voksolást. Tarlós István szerint az ellenzéki párt bízik a köztársasági elnök "többször bizonyított demokrácia érzékében".
jan. 22
14:39
Hatalmas vihar közelít Magyarország felé (Infostart)
Narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert észak-nyugat felől viharos széllel érkezik délután egy hidegfront Magyarországra - közölte Csonka Tamás meteorológus. A szakember azt mondta: a vihar négy-öt óra körül éri majd el a magyar határt, este hat óra körül a fővárost, és hajnalra elhagyja Magyarországot.
jan. 22
14:56
Elérte hazánkat a viharos szél (Metropol)
Narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert észak-nyugat felől viharos széllel érkezik egy hidegfront Magyarországra; a szél ágakat törhet le és cserepeket szakíthat le a Dunántúlon és Budapest nyugati részén.
jan. 22
15:54
TASZ: A társadalom sem zárná börtönbe a kábítószerezőket (Infostart)
A Társaság a Szabadságjogokért nevű jogvédő szervezet drogpolitikai programvezetője szerint módosítani kell a Büntető törvénykönyvet, hogy ne börtön, hanem szabálysértési bírság járjon marihuánafogyasztásért.
jan. 22
16:23
Szabad utat engedett az Alktománybíróság a népszavazásnak (Infostart)
Az Alkotmánybíróság elutasította a kórházi napidíj, a vizitdíj és a tandíj ügyében népszavazást elrendelő országgyűlési határozatok elleni kifogásokat. A köztársasági elnöknek a határozatok Magyar Közlönybeli megjelenésétől számított 15 napon belül kell kiírnia a népszavazást.
jan. 22
16:29
Gárdavédő exminiszter – a kisebbségi ombudsman vizsgálatot indít (Metropol)
Vizsgálatot indít Kállai Ernő kisebbségi ombudsman Szabó János volt kisgazda agrárminiszternek a Kisalföld keddi számában olvasható, a Magyar Gárdára és a cigány kisebbségre vonatkozó kijelentésével kapcsolatban.
jan. 22
16:41
Tasnádi Pétert bevitték a rendőrségre (Infostart)
Az InfoRádió értesülései szerint házkutatást tartott a rendőrség Tasnádi Péter házában. Ezt követően a több bűncselekmény elkövetésével vádolt vállalkozót bevitték a rendőrségre. A Nemzeti Nyomozóiroda szóvivője, Horváczy Emese megerősítette az információt, bővebb tájékoztatást estére ígért.
jan. 22
17:04
Átírt Radnóti-vers: a művészeti autonómiára hivatkozik a megrendelő (Infostart)
A Brusznyai-emlékművet megrendelő Védegylet Veszprémért Egyesület elnöke szerint Melocco Miklós dolga, hogy milyen alapon írta át Radnóti Miklós verssorát. Bélafi László elismerte, hogy a szobrászművész egyeztetett velük a változtatásról. Arra viszont kitérő választ adott, hogy most lecserélik-e a szót, vagy megvárják, amíg a jogörökös észreveszi a hibát és kötelezi őket az eredeti mondat…
jan. 22
17:27
A műtét, amelyre hat évet kell várni (Infostart)
Az Egészségbiztosítási Felügyelet szerint a Magyarországon vezetett kórházi várólisták hosszúsága nem tér el az európai átlagtól. A legtöbbet a Budai Egészségközpont Kft.-ben kell várni egy gerincstabilizáló műtétre, összesen 2190 napot.
jan. 22
17:33
Két nap alatt 44 ember jogosítványa bánta a rendőrségi szigort (Infostart)
Vasárnap óta 44 ember jogosítványát vette el a helyszínen a rendőrség ittas vezetés miatt - közölte Samu István, az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója.
jan. 22
17:56
Fizetést kapnak a csődhelyzetben lévő tiszaderzsi önkormányzat alkalmazottai (Infostart)
Megkapják elmaradt decemberi fizetésüket a tiszaderzsi önkormányzat alkalmazottai, miután a csődhelyzetben lévő falu pénzügyi gondnoka engedélyezte, hogy az állami támogatásból kifizessék őket.
jan. 22
18:49
A kármentés az MSZP célja a népszavazáson (Infostart)
A szocialista pártnak a népszavazással az a célja, hogy megakadályozza a Fidesznek az egészségügyi és az oktatási reform egy-egy elemének szétzilálására irányuló szándékát, akaratát - mondta Juhász Ferenc elnökhelyettes az MSZP informális frakcióülése után.
jan. 22
19:33
Sikkasztás gyanúja miatt hallgatták ki Tasnádi Pétert (Infostart)
Sikkasztás gyanúja miatt tartott házkutatást a rendőrség Tasnádi Péternél - tudta meg az InfoRádió. A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője azt mondta: a házkutatás után bevitték kihallgatásra a gyanúsítottat.
jan. 22
19:39
A szélsőségek napja volt a keddi - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
A Budapesti Értéktőzsdét és a bankközi devizapiacot is szélsőséges ingadozások jellemezték kedden. A BUX kisebb erősödéssel zárt, miközben az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed délután rendkívüli kamatvágást jelentett be.
jan. 22
19:50
Megérkezett a vihar, éjszaka hózápor is lehet (Infostart)
Jégesővel és hatalmas széllel érkezett meg kedd délután a vihar Magyarországra. Győr környékén a vihar fákat csavart ki, Sopronnál 100 kilométer / órás szelet mértek. A főváros környékén valamivel szelídebb a szél erőssége. Éjszaka fagyni fog, havaseső, hózápor is előfordulhat.
jan. 22
20:33
Újabb traffipaxok az autópályákon (Infostart)
Újabb sebességmérő készülékeket helyez ki a rendőrség az M1-es, az M5-ös és az M0-ás autópályákra - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság osztályvezetője. Óberling József az InfoRádiónak azt mondta: 20 kilométerenként telepítenek az autópályákra sebességmérő dobozokat, egy autópályára pedig négy-öt traffipaxot helyeznek ki.
jan. 22
20:50
Tudja, mitől félnek a legtöbben? (Infostart)
A súlyos betegségektől, a haláltól és anyagi helyzetük romlásától félnek leginkább az emberek - áll a GfK Custom Research félelmeket feltérképező felmérésében. Az adatok összegyűjtése során a cég 20 országban, összesen 21 ezer 15 évnél idősebb embert kérdezett meg a félelmeiről.
jan. 22
21:43
Csak a szerencsének köszönheti, ha még egészséges (Infostart)
Az influenza mellett több vírusnak van most a szezonja. A szekszárdi Balassa János Megyei Kórház belgyógyászatának fekvő osztályán több beteg calicivírussal fertőződött meg, emiatt látogatási tilalmat kellett elrendelni. Az Országos Epidemiológiai Központ Kórházi Járványügyi osztályának vezető főorvosa az InfoRádiónak elmondta: több hasmenést, hányást okozó vírust lehet most elkapni, amelyek ellen…
jan. 22
21:49
Bűnözővé válhat a kezeletlen skizofrén (Infostart)
Bár a pszichiátriai szakma a minisztériumból ígéretet kapott arra, hogy az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet csak azután számolják fel, hogy a többi kórházban a szükséges mértékben növelték a kapacitást, van olyan intézmény, amelyet még egyáltalán nem bővítettek. Holott az OPNI már rég zárva van. A kezeletlen pszichiátriai betegek sokszor a bűnelkövetők számát növelik, a sorozatosan…

Keresés