2008. január 22. kedd

jan. 22
1:21
Fotóművészeti Szakmai Kollégium pályázata (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot hirdet a fotóművészek alkotómunkájának támogatására, a fotográfiai kultúra értékeinek megőrzését és terjesztését célzó programok segítésére.
jan. 22
1:25
Csepel-sziget Ifjú Tehetségei (Pályázatfigyelő)
Regionális Képző- és Iparművészeti pályázat
jan. 22
4:45
Zuroff ismét Képírót támadja (Népszava)
Háborús bűnök elkövetése miatt ismét bíróság elé állítaná Képíró Sándort a Simon Wiesenthal Központ. Dr. Efraim Zuroff, a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi irodájának igazgatója azzal gyanúsítja Képírót, hogy 1942 januárjában csendőrként részt vett az újvidéki mészárlásban, valamint hogy ezért 1946-ban a Népbíróság el is ítélte. Utóbbira nincs írásos bizonyíték, az újvidéki mészárlással…
jan. 22
5:23
Fejcserék a MÁV-nál (Népszava)
Jelentős átrendeződés készül a magyar vasút vezetésében - a személycseréket ma jelenti be Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter, miután részt vesz a MÁV Zrt. személyszállítást végző leánycége, a MÁV Start Zrt. vezetői értekezletén. Lecserélik a Start vezérigazgatóját, Mosóczi Lászlót, aki az anyacég vezérigazgató-helyettesi posztjáról került tavaly július elején jelenlegi beosztásába.…
jan. 22
5:34
Beindult a társadalmi párbeszéd (Népszava)
Februárban ismét asztalhoz ülnek Gyurcsány Ferenccel azok az üzletemberek, akik tegnap a versenyképesség növeléséről, illetve az adócsökkentéssel kapcsolatos tervekről egyeztettek a miniszterelnökkel. A kormányfő Bajnai Gordon területfejlesztési miniszter társaságában a 2006-os parlamenti választások másnapján megjelent Megállapodást a jövőnkért felhívást aláíró szervezetek vezetőivel találkozott.
jan. 22
5:43
Ha ivott, számoljon, mielőtt autóba ülne! (Infostart)
Egy üveg sör körülbelül két és fél óra alatt ürül ki a szervezetből - mondta az InfoRádió által megkérdezett toxikológus. Zacher Gábor hozzátette: az alkohol lebontásának pontos idejét sok dolog befolyásolja.
jan. 22
6:10
Egy nap a magyar kultúra jegyében (Infostart)
Irodalmi estek, díjátadók, ingyen mozizás - így ünneplik ma a Magyar Kultúra napját országszerte. Ez a nap 1989 óta a magyar kultúráé, Kölcsey Ferenc ezen a napon, január 22-én fejezte be a Himnuszt.
jan. 22
6:12
A nap előfizetője: Molnár Béláné (szon)
Nyíregyháza - A Kelet-Magyarország gazdag ajándékcsomagját ezúttal a nyíregyházi Molnár Béláné vitte haza. Szerkesztőségünk gazdag ajándékcsomaggal mondott köszönetet előfizetői hűségéért.
jan. 22
6:17
Terveket kovácsolt, helikoptert épített (szon)
Nagykálló-Ludastó - Rokonai, szomszédai és ismerősei éveken át csodájára jártak Takács Miklós csodagépének. A „ludastói feltalálót” sokan támogatták, sokan bolondnak nézték, amikor elhatározta: helikoptert épít...
jan. 22
6:17
Terveket kovácsolt, helikoptert épített (boon)
Nagykálló-Ludastó - Rokonai, szomszédai és ismerősei éveken át csodájára jártak Takács Miklós csodagépének. A „ludastói feltalálót” sokan támogatták, sokan bolondnak nézték, amikor elhatározta: helikoptert épít...
jan. 22
6:21
Giró-Szász: "Mélyütés a szocialista szavazóbázisnak" (Infostart)
A Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója szerint a miniszterelnök kabinetfőnökének távozása csak egyik tünete annak a bizalmi válságnak, amely Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel szemben érzékelhető az MSZP vezetésében. Giró-Szász András az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélekedett, hogy a szocialista párt két éve szakított azzal a több mint 10 éves hagyománnyal, amely szerint a nyugdíjasok…
jan. 22
6:28
Sztrájkolnak a Kapos Volán dolgozói (boon)
Kedd hajnali fél négy óta sztrájkolnak a Kapos Volán dolgozói. Több mint 500 munkatárs vesz részt a munkabeszüntetésben, amely délelőtt fél 10-ig tart.
jan. 22
6:34
Munkácsy műve az ismeretlen szénrajz (boon)
Kecskemét - Egy eddig ismeretlen Munkácsy-grafika került elő Kecskeméten. A 153-szor 225 centiméteres szénrajz évekig a Katona József Múzeum falán lógott, néhány hete derült csak ki, hogy a vázlatot a mester készítette, 1888-ban - értesült a Blikk.
jan. 22
6:37
Informálisan egyeztetnek a szocialisták (Infostart)
A következő három hónap tájékoztatási kampányának feladatairól tárgyalnak a képviselők az MSZP-frakció mai informális ülésén.
jan. 22
6:45
Lehűtött távhőkorlátozás (boon)
Budapest - Megnyílhat az út azok előtt, akik le akarnak válni a budapesti távfűtési rendszerről, és más módon szeretnék fűteni otthonukat.
jan. 22
6:45
Szemtelenül fiatal hangok az éterben (szon)
Nyíregyháza - MUSTÁR FM: az informatív hírektől utazási, gazdasági, kulturális és életmóddal foglalkozó magazinműsorokon át vezet az út a tabu falait döngető erotikáig.
jan. 22
6:47
Olvasónk írja: Nem az intézmény szégyene (szon)
Nyíregyháza - Engedjék meg hogy reagáljak a mostanában felröppent főiskola-gyalázó hírekre. Tagadhatatlan, hogy a főiskolai élet nagy önállóságot ad a hallgatói kezébe.
jan. 22
6:48
A hat órás munkabeszüntetés összesen 720 járatot - több tízezer utast érint (ma.hu)
Kedden hajnali fél négykor megkezdődött a sztrájk a Kapos Volánnál - közölte Bázel Kornél, a kaposvári központi állomás forgalmi szolgálattevője az MTI-vel.
jan. 22
6:50
Egy szippantás a jóból (szon)
Ha nem tudsz róla, hogy létezik, nem hiányzik. De ha egyszer is belekóstoltál, függővé válsz. Szükséged van naponta legalább egy szippantásra, ha máskor nem, hát éjszaka, amikos senkitől és semmitől nem veszed el az időt. Száraz Ancsa jegyzete
jan. 22
6:50
Egy szippantás a jóból (boon)
Ha nem tudsz róla, hogy létezik, nem hiányzik. De ha egyszer is belekóstoltál, függővé válsz. Szükséged van naponta legalább egy szippantásra, ha máskor nem, hát éjszaka, amikos senkitől és semmitől nem veszed el az időt. Száraz Ancsa jegyzete
jan. 22
6:59
Gál J. Zoltán és Gyurcsány Ferenc között néhány hónapja romlott meg a viszony (ma.hu)
A január 31-i hatállyal, családi okból felmentését kérő államtitkár és a kormányfő sokszor a kívülállók számára érthetetlen vitákba keveredett egymással - közölte a Népszabadság a miniszterelnök környezetéből származó forrásokra hivatkozva.
jan. 22
7:11
MSZP: tájékoztató kampány a népszavazásról (Népszava)
A következő három hónap tájékoztatási kampányának teendői szerepelnek az MSZP-frakció mai informális ülésének napirendjén; a szocialista képviselők előtt Juhász Ferenc, a párt elnökhelyettese, a szocialista párt kampánykoordinátora és Szigetvári Viktor kampánytanácsadó ad tájékoztatást. Varju László frakcióvezető-helyettes, frakcióigazgató előzetesen elmondta, hogy elsősorban nem kampányként…
jan. 22
7:16
Sólyom az új főbíróról sem egyeztet (ma.hu)
Júniusban lejár Lomnici Zoltánnak, a Legfelsőbb Bíróság elnökének mandátuma; a köztársasági elnöki hivatal tájékoztatása szerint az államfő nem egyeztet a pártokkal a főbíró posztjára javasolt személy kiválasztásakor - írta a keddi Magyar Nemzet.
jan. 22
7:28
Négyezer munkahelyért küzdünk a spanyolokkal (Infostart)
Negyven éven át évente négyezer szakembernek teremtene kutatási lehetőséget a tervezett európai neutronkutató központ, amely akár hazánkban is megépülhet - írja a Népszabadság. A két jelentkező, hazánk és Spanyolország, bár egymással vetélkedik, Brüsszelben közös koncepcióval áll elő.
jan. 22
7:33
Gyurcsány és bizalmasa a kívülállók számára érthetetlen vitákba keveredett egymással (Népszava)
A Népszabadság úgy tudja, hogy Gál J. Zoltán és Gyurcsány Ferenc között néhány hónapja romlott meg a viszony - olvasható a lap keddi számában. A január 31-i hatállyal, családi okból felmentését kérő államtitkár és a kormányfő sokszor a kívülállók számára érthetetlen vitákba keveredett egymással - közölte a lap a miniszterelnök környezetéből származó forrásokra hivatkozva. Gyurcsány egyre élesebben…
jan. 22
7:50
Sztrájk a Kapos Volánnál (orientpress)
Hajnali fél négy óta tart a Kapos Volán hat órásra tervezett sztrájkra, több mint ötszáz buszjáratot állítottak le. A munkabeszüntetésre azért került sor, mert a szakszervezet és a munkáltató nem tudott megegyezni az idei béremelést illetően.
jan. 22
8:13
Sólyom László nem egyeztet Lomnici utódjáról sem (HVG)
Júniusban lejár Lomnici Zoltánnak, a Legfelsőbb Bíróság elnökének mandátuma; a köztársasági elnöki hivatal tájékoztatása szerint az államfő nem egyeztet a pártokkal a főbíró posztjára javasolt személy kiválasztásakor - írta a keddi Magyar Nemzet.
jan. 22
8:17
Az influenza A és B típusú vírusát is kimutatták (ma.hu)
Az influenzás megbetegedések számának jelentős emelkedése miatt látogatási tilalmat rendelt el a dél-alföldi regionális tiszti főorvos a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Kht., a Dr. Bugyi István Kórház, valamint a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház fekvőbeteg-ellátó osztályain.
jan. 22
8:23
Lendvai: Gyurcsány Ferencnek fogják hívni a miniszterelnököt Gál J. Zoltán távozása után is (Népszava)
A kommunikáció nem csomagolópapír, nem választható el a politikától - jelentette ki Lendvai Ildikó a Nap-keltében Gál J. Zoltán távozása kapcsán. Az MSZP frakcióvezetője szerint kabinetfőnöke távozása után is marad posztján a miniszterelnök.
jan. 22
8:30
Tapolca telekárban az első (boon)
Miskolc - Miskolctapolca ingatlanárai vezetnek a fürdővárosok összehasonlításában.
jan. 22
8:39
Csendesen telt az éjszaka megyénkben (szon)
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az ügyeletek semmi rendkívüli eseményről nem számoltak be, nyugodtan telt az éjszaka megyénkben.
jan. 22
8:44
Lendvai: Gyurcsány Ferenc marad a miniszterelnök (ma.hu)
A kommunikáció nem csomagolópapír, nem választható el a politikától - jelentette ki Lendvai Ildikó a Nap-keltében Gál J. Zoltán távozása kapcsán.
jan. 22
8:44
Meloccónak nem tetszett Radnóti eredeti változata, ezért átírta (Infostart)
Melocco Miklós szobrásznak nem tetszett a csecsszopók kifejezés, ezért "cenzúrázta" Radnóti Miklós versét.
jan. 22
8:46
Miért ment el Gyurcsány kabinetfőnöke? (HVG)
A Népszabadság úgy tudja, hogy Gál J. Zoltán és Gyurcsány Ferenc között néhány hónapja romlott meg a viszony - olvasható a lap keddi számában.
jan. 22
8:46
Globális pénzügyi pánikhangulat (boon)
Felfüggesztették kedden egy időre a kereskedést több ázsiai tőzsdén. Szöulban a részvények árfolyamai csaknem 6 és negyed százalékkal estek.
jan. 22
8:48
Opel Antara: akkor kalandra fel! (boon)
Az Opelnél nem csináltak presztízskérdést abból, hogy a GM-csoport által korábban bekebelezett Chevrolet fejlesztési és gyártási tapasztalataira támaszkodjanak a SUV-modelljük kifejlesztésekor.
jan. 22
8:50
Gyors ítélet az olaszliszkai ügyben? (boon)
Miskolc - Elkezdődött az olaszliszkai ügyként elhíresült büntetőper a hét elején Miskolcon. A Büntető törvénykönyv
jan. 22
9:00
A balesetben egy 23 éves gyáli fiatalember meghalt (ma.hu)
Életét vesztette egy 23 éves gyáli fiatalember, miután motorjával karambolt szenvedett a Nagykőrösi úton kedden reggel - tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 22
9:00
Szetey Gábor is távozik? - Lapszemle (orientpress)
Gál J. Zoltán a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, a miniszterelnök kabinetfőnöke februártól a frakcióban dolgozik tovább - utóda, a 28 éves Ficsor Ádám az FVM-ből érkezik. A kabinetfőnökkel Gyurcsány legfőbb bizalmasa távozik, ráadásul tartja magát az az információ is, hogy a miniszterelnök újabb fazonírozást hajt végre kormányán - olvasható a Népszabadság honlapján. Egyes hírek szerint a…
jan. 22
9:08
Hű tükör: szegényedő autóvásárlók (boon)
Debrecen - A családok életét is közvetlenül érintő gazdasági megszorítások csalhatatlan jele az, hogy az úgynevezett tömegmárkák mindegyikének az értékesítése csökkent, míg a luxusautóké nőtt.
jan. 22
9:14
Miskolcon adták fel a lottó ötöst? (boon)
Miskolc - Rekordnyereményt vitt el az ötöslottó múlt heti nyertese.
jan. 22
9:46
Volt agrárminiszter állt ki a Magyar Gárda mellett (HVG)
Szabó János volt kisgazda agrárminiszter üdvözli a Magyar Gárdát, amelynek jelenléte szerinte visszatartó erejű a "cigánybűnözéssel" szemben. A Fidesz győri elnöksége felszólította Szabó Jánost, hogy azonnali hatállyal mondjon le a győri közgyűlés közigazgatási bizottságában betöltött külsős tagsági posztjáról.
jan. 22
9:49
Pénzért mindent (168 Óra Online)
Nyolcezermilliárd forintnyi uniós pénz érkezhet Magyarországra 2007 és 2013 között. Az összeg állítólag felcsigázta az alvilág fantáziáját is. [Dátum: 2008. 01. 22. 07:53]
jan. 22
9:49
Volt kisgazda agrárminiszter a "cigánybűnözésről": kiirtás vagy eltartás (Népszava)
Szabó János volt kisgazda agrárminiszter üdvözli a Magyar Gárdát, amelynek jelenléte szerinte visszatartó erejű a "cigánybűnözéssel" szemben. Erről a politikus-ügyvéd, aki 1990-ben a Független Kisgazdapárt jelöltjeként szerzett országgyűlési mandátumot és a földművelésügyi miniszteri tisztséget 1993-1994-ben töltötte be, a győri önkormányzat közigazgatási bizottságának külső tagjaként beszélt a…
jan. 22
9:57
Újabb civil kezdeményezés az egészségügyi törvény elfogadása ellen (HVG)
Újabb civil kezdeményezés indult Székesfehérvárott az egészségbiztosítási törvény elfogadása ellen - értesült a HavariaPress.
jan. 22
10:00
A gárdavédő exminiszter (ma.hu)
Szabó János volt kisgazda agrárminiszter üdvözli a Magyar Gárdát, amelynek jelenléte szerinte visszatartó erejű a "cigánybűnözéssel" szemben.
jan. 22
10:18
Kiszállás: Szetey is távozik a MeH-ből (Napi)
jan. 22
10:18
Legtöbben súlyos betegségektől és a terrorizmustól tartanak (HVG)
A személyes félelmek sorában a családban bekövetkező súlyos betegségek, halál és sérülések miatti aggodalmak a legjellemzőbbek, míg az emberiség jövőjét illetően a terrorizmustól és a háborútól tartanak legtöbben világszerte. Sokan úgy igyekeznek kezelni aggodalmaikat, hogy megbeszélik őket a barátaikkal és a családjukkal, de vannak, akik aktívan tesznek is azért, hogy a világ élhetőbbé váljon –…
jan. 22
10:22
Magyar Kultúra Napja: kávé és irodalom (szon)
Nyíregyháza-Borbánya - A kávéház verskedvelő, irodalomszerető tagjai szombaton 14 órától dr. Bihari Albertné, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgató helyettesének ünnepi beszédét hallhatják, majd közreműködik a SZIRT Egyesület.
jan. 22
10:23
Miskolcon adták fel a lottóötöst! (boon)
"- Csak egy cikkhez adnék tippet! A telitalálatos ötöslottószelvényt Miskolcon a Szinva Park földszintjén lévő újságosnál adták fel 2008. január 4-én. Öthetes szelvény volt " -állítja levélírónk.

Keresés