2008. január 22. kedd

jan. 22
5:22
Amire érdemes a síút előtt odafigyelni (Infostart)
Érdemes Európai Egészségbiztosítási Kártyát kiváltani külföldi síelés esetén, mert balesetkor az ellátás költsége lényegesen alacsonyabb lehet - mondta Lengyel Balázs, az OEP Európai Integrációs Osztályának vezetője.
jan. 22
5:49
"Kitéptük a szívét, elosztottuk és megettük" (Infostart)
Húszezer ember haláláért vállalta a felelősséget az egyik leghírhedtebb libériai lázadóvezér, akinek a meghallgatása a múlt héten kezdődött meg Monroviában. "Pucér fenék tábornok" ghánai száműzetését önként feladva jelent meg az igazsági és megbékélési tanács előtt.
jan. 22
6:21
Vallásháború és vérontás a láthatáron (Infostart)
Erőszakos tiltakozóakcióktól tart a holland kormány amiatt, hogy egy radikális politikus az iszlámot erősen bíráló dokumentumfilmet akar bemutatni. A helyzetet annyira komolynak tartják, hogy felszólították a külföldön tartózkodó hollandokat: jelentkezzenek be országuk követségén.
jan. 22
6:48
Minden eddiginél nagyobb pofonok a kampányban (Infostart)
Hillary Clinton és Barack Obama szokatlanul éles összeütközése nyomta rá a bélyegét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok hétfő esti vitájára.
jan. 22
7:50
Hátborzongató felvételek: így ölnek a távolból! (Infostart)
Nagy-Britanniában komoly felháborodást kelt, hogy Afganisztánban amerikai repülőgépek és helikopterek az elmúlt időszakban többször is rálőttek a brit katonákra, mert tálib fegyvereseknek gondolták őket.
jan. 22
8:46
Zuhantak a tőzsdék: hullámvölgy az Államokban (Kitekintő)
A világ tőzsdéi úgy tűnik, 9/11 óta legsúlyosabb válságukat szenvedték el hétfőn, amikor George W. Bush gazdaságjavító csomagjában súlyosan csalódniuk kellett.
jan. 22
9:06
Védőbeszéd Haradinaj perében a hágai Nemzetközi Törvényszéken (Metropol)
A védelem szerint alaptalanok azok a vádak – emberölés, kínzás, nemi erőszak, üldözés –, amelyekkel Ramus Haradinaj volt koszovói miniszterelnököt és a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) két másik volt tagját vádolják a hágai Nemzetközi Törvényszéken.
jan. 22
9:17
Édes lett a keserű csoki is (Napi)
jan. 22
9:46
Hedvig-bábun gyakorlatozik a szlovák rendőrség (Kitekintő)
A youtube.com videómegosztó szájton fellelhető felvételek alapján a szlovák rendőrség egyik egysége a gyakorlópályán a Nyitrán 2006-ban, magyar beszéde miatt megvert diáklányról, Malina Hedvigről elnevezett bábura lövöldöz.
jan. 22
10:16
A németek fegyvereket vettek a schengeni határnyitás után (Infostart)
A német rendőrök attól tartanak, hogy sokkal több illegális bevándorlóval kell szembenézniük, miután nem védhetik határaikat a tőlük keletebbre fekvő országoktól. Félelmükben több nyugat-európai állam is osztozik.
jan. 22
10:48
Videó: a kamerák előtt aludt el a politikus (Infostart)
Megviselte az amerikai elnökjelölti kampány a demokraták egyik esélyesének, Hillary Clintonnak a férjét.
jan. 22
10:54
"Megelőző nukleáris csapásra kell készülnie az NATO-nak" (Infostart)
Megelőző nukleáris csapás végrehajtására kell felkészülnie a NATO-nak annak érdekében, hogy meggátolja az ellenség tömegpusztító fegyvereinek bevetését - erre figyelmeztet volt katonai vezetők egy csoportja.
jan. 22
11:10
Bizalmi szavazást kér Romano Prodi (Infostart)
Bizalmi szavazást kér kormánya ellen Romano Prodi olasz miniszterelnök a képviselőházban és a szenátusban, hogy felmérje kabinetje támogatottságát.
jan. 22
11:18
Terrorakcióktól tart a német vezetés (Kitekintő)
A palesztin-izraeli konfliktus könnyen "elérheti" a német fővárost, ezért most megerősítették Berlin védelmét.
jan. 22
11:21
A kihagyott lehetőség: miért nem érdeklődött Demszky Madridban? (Infostart)
Madrid három év alatt, 96 milliárd forintból építene meg egy, a budapesti 4-es metróhoz hasonló földalattit - közölte az InfoRádió kérdésére Madrid Tartomány Közlekedési és Infrastrukturális Tanácsadó Testülete. A magyar fővárosban több mint tíz éve készül a metró, és már 511 milliárdnál tart a tervezett költség.
jan. 22
12:21
Menekültek mészárolják az afrikai állatokat (Infostart)
Állatvédő csoportok szerint újabb komoly veszély fenyegeti Afrika különleges faunáját: az állatokat levadásszák a menekültek.
jan. 22
12:40
Peking és Berlin: A mosolyszünet vége (Kitekintő)
Yang Jiechi kínai külügyminiszter kedden Berlinbe látogat, ezzel véget ér a már néhány hónapja tartó - bár kevésbé látványos - mosolyszünet a kínai-német kapcsolatokban.
jan. 22
13:48
Egyre csak nőnek a Gazprom gázkészletei (Napi)
jan. 22
14:28
Fico: dekrétumokat csak a háború végével együtt (Kitekintő)
Robert Fico szlovák miniszterelnök Strasbourgban kijelentette, hogy csak akkor lehet megváltoztatni a Benes-dekrétumokat, ha "megváltoztatjuk a második világháború végeredményét".
jan. 22
14:45
A kenyai kormány szerint előre eltervezett népirtás történt (Infostart)
A kenyai kormány bepanaszolja a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróságnál az ellenzéki erők vezetőit az afrikai országban december végén megrendezett elnökválasztást követő súlyos zavargások miatt, amelyek legkevesebb 700 ember halálát okozták.
jan. 22
14:50
Évente tízmillió gyermek hal értelmetlen halált (Infostart)
Még mindig csaknem 9,7 millió öt éven aluli gyerek hal meg évente a világon olyan, ma már könnyen gyógyítható betegségekben, mint a tüdőgyulladás vagy a malária - állapítja meg most kiadott éves jelentésében az ENSZ Gyermekalapja.
jan. 22
15:32
Küszöbön a kormánybukás Rómában (Kitekintő)
Az olasz miniszterelnök, az Európai Bizottság egykori első embere, Romano Prodi ellen bizalmi szavazást tűzött napirendjére a képviselőház.
jan. 22
15:36
Az adófizetőké lehet a jelzálogbank vesztesége (Napi)
jan. 22
15:42
Széndioxid-tőzsde indult (Napi)
jan. 22
16:29
Borzalmas veszteség a Bank of Americánál (Napi)
jan. 22
16:29
Közelebb a megállapodás a lengyelországi amerikai rakétapajzs ügyében (Infostart)
A lengyel külügyminiszter szerint a jövő hónapban létrejöhet a megállapodás az Egyesült Államokkal a Lengyelországba telepítendő amerikai rakétapajzs egyes elemeiről.
jan. 22
16:58
Növekvő áramárak az uniós terhek miatt (Kitekintő)
Egy bizottsági hatástanulmány szerint azonban félő, hogy a vállalatok a megnövekedett uniós terheket a fogyasztókra hárítják majd át.
jan. 22
17:15
Rekordveszteség a kötvénybiztosítónál (Napi)
jan. 22
17:44
Biotechben terjeszkedik a Teva (Napi)
jan. 22
18:49
Esik a Toyota (Napi)
jan. 22
19:22
Tömegek tiltakoznak a Nokia elbocsátásai ellen (Napi)
jan. 22
20:00
Megtalálták a késelő fiút, de nincs garancia, hogy nem szökik meg megint (Infostart)
Megtalálta a romániai rendőrség azt a 12 éves gyermeket, aki a napokban szökött meg a csíkszeredai nevelőintézetből. Ez a fiú szúrt combon korábban egy 15 éves fiút Budapesten, a Blaha Lujza téren. Miután elfogták, a székelyföldi városba szállították. Elekes Zoltán, a Hargita megyei szociális és gyermekvédelmi hatóság igazgatója azt mondta: a csendőrökkel és biztonsági őrökkel is tárgyalnak, hogy…
jan. 22
20:33
A királynő gondoskodik arról, hogy ne derüljenek ki a titkok (Infostart)
Titkosíttatta II. Erzsébet királynő az édesanyja és a húga, Margit hercegnő végrendeletét, és erről a színfalak mögött egyezett az ügyvédje a brit főügyésszel, valamint a kincstár jogtanácsosaival. A titkos egyezség létezéséről egy bírósági per nyomán szerzett tudomást a parlament és a brit közvélemény.
jan. 22
21:13
Rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa (Infostart)
Az arab országok kezdeményezésére a Gázai övezet humanitárius válságáról tart rendkívüli ülést az ENSZ Biztonsági Tanácsa.
jan. 22
21:15
Kész az Irán elleni határozattervezet szövege (Infostart)
Berlinben megállapodott az Irán elleni újabb büntetőintézkedéseket tartalmazó határozattervezet szövegéről a Biztonsági Tanács öt állandó tagja és Németország - közölte a német külügyminiszter azután, hogy az ügyben tárgyalt amerikai, brit, francia, kínai és orosz kollégájával.

Keresés