2008. január 22. kedd

jan. 22
5:22
Amire érdemes a síút előtt odafigyelni (Infostart)
Érdemes Európai Egészségbiztosítási Kártyát kiváltani külföldi síelés esetén, mert balesetkor az ellátás költsége lényegesen alacsonyabb lehet - mondta Lengyel Balázs, az OEP Európai Integrációs Osztályának vezetője.
jan. 22
5:49
"Kitéptük a szívét, elosztottuk és megettük" (Infostart)
Húszezer ember haláláért vállalta a felelősséget az egyik leghírhedtebb libériai lázadóvezér, akinek a meghallgatása a múlt héten kezdődött meg Monroviában. "Pucér fenék tábornok" ghánai száműzetését önként feladva jelent meg az igazsági és megbékélési tanács előtt.
jan. 22
6:13
Clinton és Obama éles összeütközése egy demokrata vitán (HVG)
Hillary Clinton és Barack Obama szokatlanul éles összeütközése nyomta rá a bélyegét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok hétfő esti vitájára.
jan. 22
6:15
Elbocsátották a Pátria Rádió igazgatóját (HVG)
Menesztette a szlovák közszolgálati rádió vezérigazgatója Nagy Ildikót, a nemzetiségi - döntően magyar nyelven sugárzó - Pátria Rádió igazgatóját hétfőn este.
jan. 22
6:21
Vallásháború és vérontás a láthatáron (Infostart)
Erőszakos tiltakozóakcióktól tart a holland kormány amiatt, hogy egy radikális politikus az iszlámot erősen bíráló dokumentumfilmet akar bemutatni. A helyzetet annyira komolynak tartják, hogy felszólították a külföldön tartózkodó hollandokat: jelentkezzenek be országuk követségén.
jan. 22
6:48
Minden eddiginél nagyobb pofonok a kampányban (Infostart)
Hillary Clinton és Barack Obama szokatlanul éles összeütközése nyomta rá a bélyegét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok hétfő esti vitájára.
jan. 22
7:33
Célfotó dönthet a szerb elnökválasztás második fordulójában (MaHu)
Csekély előnnyel egy ultranacionalista pártvezér indul az élről a szerbiai elnökválasztás második, döntő fordulójában, miután vasárnap maga mögé utasította az európai integráció híveként kampányoló legfőbb vetélytársát.
jan. 22
7:50
Hátborzongató felvételek: így ölnek a távolból! (Infostart)
Nagy-Britanniában komoly felháborodást kelt, hogy Afganisztánban amerikai repülőgépek és helikopterek az elmúlt időszakban többször is rálőttek a brit katonákra, mert tálib fegyvereseknek gondolták őket.
jan. 22
8:01
Rendőrök lőnek egy videón Malina Hedvigre? (MaHu)
Hedvig, Hedvig - ezt kiabálják egy szlovákiai, az interneten terjedő amatőr videón Police felirattal gyakorlatozó fegyveresek, akik szitává lövik, majd lerúgják a Hedvignek nevezett célpontot. Vizsgálatot indított a pozsonyi belügyi tárca.
jan. 22
8:01
Árulónak tekintik a nők Oprah Winfreyt (Népszava)
Árulással vádolja sok női rajongója az afro-amerikai Oprah Winfreyt, a tengerentúli talk show "királynőjét", amiért a fekete bőrű Barack Obama szenátort támogatja az elnökválasztási kampányban, ahelyett, hogy az első nőt akarná a Fehér Házba juttatni. Egy férfit támogat, azért mert fekete - fogalmazódik meg abban a több ezer levélben, amely Oprah irodájába az utóbbi hetekben érkezett. Az "üggyel"…
jan. 22
8:46
Zuhantak a tőzsdék: hullámvölgy az Államokban (Kitekintő)
A világ tőzsdéi úgy tűnik, 9/11 óta legsúlyosabb válságukat szenvedték el hétfőn, amikor George W. Bush gazdaságjavító csomagjában súlyosan csalódniuk kellett.
jan. 22
9:00
Václáv Hável szívkórházban (MaHu)
Mintegy két hétig kell a kórházban maradnia Václav Havel volt cseh államfőnek - közölte kedden reggel a prágai IKEM szívkórház igazgatóhelyettese, Michael Zelízko.
jan. 22
9:17
Édes lett a keserű csoki is (Napi)
jan. 22
9:43
Bíróság előtt Putyin ellenlábasa (orientpress)
Vizsgálat indulhat az orosz ellenzék elnökjelöltje, Mikhail Kaszjanov ellen.
jan. 22
9:46
Hedvig-bábun gyakorlatozik a szlovák rendőrség (Kitekintő)
A youtube.com videómegosztó szájton fellelhető felvételek alapján a szlovák rendőrség egyik egysége a gyakorlópályán a Nyitrán 2006-ban, magyar beszéde miatt megvert diáklányról, Malina Hedvigről elnevezett bábura lövöldöz.
jan. 22
10:16
A németek fegyvereket vettek a schengeni határnyitás után (Infostart)
A német rendőrök attól tartanak, hogy sokkal több illegális bevándorlóval kell szembenézniük, miután nem védhetik határaikat a tőlük keletebbre fekvő országoktól. Félelmükben több nyugat-európai állam is osztozik.
jan. 22
10:48
Videó: a kamerák előtt aludt el a politikus (Infostart)
Megviselte az amerikai elnökjelölti kampány a demokraták egyik esélyesének, Hillary Clintonnak a férjét.
jan. 22
10:54
"Megelőző nukleáris csapásra kell készülnie az NATO-nak" (Infostart)
Megelőző nukleáris csapás végrehajtására kell felkészülnie a NATO-nak annak érdekében, hogy meggátolja az ellenség tömegpusztító fegyvereinek bevetését - erre figyelmeztet volt katonai vezetők egy csoportja.
jan. 22
10:56
Prodi bizalmi szavazást kér kormánya ellen (HVG)
Bizalmi szavazást kér kormánya ellen Romano Prodi olasz miniszterelnök a képviselőházban, hogy felmérje kabinetje támogatottságát egyik szövetségesének, a Demokratikus Unió Európáért nevű pártnak a kormánykoalícióból történt kilépése után - jelentette be kedden a koalícióhoz tartozó Zöld Párt frakcióvezetője.
jan. 22
11:10
Bizalmi szavazást kér Romano Prodi (Infostart)
Bizalmi szavazást kér kormánya ellen Romano Prodi olasz miniszterelnök a képviselőházban és a szenátusban, hogy felmérje kabinetje támogatottságát.
jan. 22
11:18
Terrorakcióktól tart a német vezetés (Kitekintő)
A palesztin-izraeli konfliktus könnyen "elérheti" a német fővárost, ezért most megerősítették Berlin védelmét.
jan. 22
11:21
A kihagyott lehetőség: miért nem érdeklődött Demszky Madridban? (Infostart)
Madrid három év alatt, 96 milliárd forintból építene meg egy, a budapesti 4-es metróhoz hasonló földalattit - közölte az InfoRádió kérdésére Madrid Tartomány Közlekedési és Infrastrukturális Tanácsadó Testülete. A magyar fővárosban több mint tíz éve készül a metró, és már 511 milliárdnál tart a tervezett költség.
jan. 22
11:34
Nemi szerveket csonkol egy kenyai banda (HVG)
A nemi szervek csonkolását is fegyverként használja az egyik "hadviselő" fél a kenyai polgárháborúban.
jan. 22
11:48
Utcai körülmetélő bandák járkálnak Kenyában (MaHu)
A nemi szervek csonkolását is fegyverként használja az egyik "hadviselő" fél a kenyai polgárháborúban.
jan. 22
12:13
Ficót ismét nem tudta leváltani az ellenzék (HVG)
Ismét nem tudta leváltani Robert Fico szlovák kormányfőt a parlament hárompárti ellenzéke.
jan. 22
12:16
Talján hulladék a germánoknak (MaHu)
Nagy mennyiségű olasz szemét érkezett az elmúlt napokban Németországba, és a szállítások mind a mai napig tartanak.
jan. 22
12:21
Menekültek mészárolják az afrikai állatokat (Infostart)
Állatvédő csoportok szerint újabb komoly veszély fenyegeti Afrika különleges faunáját: az állatokat levadásszák a menekültek.
jan. 22
12:40
Peking és Berlin: A mosolyszünet vége (Kitekintő)
Yang Jiechi kínai külügyminiszter kedden Berlinbe látogat, ezzel véget ér a már néhány hónapja tartó - bár kevésbé látványos - mosolyszünet a kínai-német kapcsolatokban.
jan. 22
12:59
Gyurcsány: vannak még feladatai az Európa Tanácsnak a demokrácia és az emberi jogok érdekében (MaHu)
A demokrácia és az emberi jogok európai tiszteletben tartása érdekében vannak még feladatok, a munka nincs elvégezve, és az Európa Tanácsra nagy szerep hárul a továbbiakban is - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden Strasbourgban újságíróknak.
jan. 22
13:48
Egyre csak nőnek a Gazprom gázkészletei (Napi)
jan. 22
14:28
Fico: dekrétumokat csak a háború végével együtt (Kitekintő)
Robert Fico szlovák miniszterelnök Strasbourgban kijelentette, hogy csak akkor lehet megváltoztatni a Benes-dekrétumokat, ha "megváltoztatjuk a második világháború végeredményét".
jan. 22
14:33
A strasbourgi emberi jogi bíróság elmarasztalta Franciaországot (MaHu)
Elmarasztalta az Emberi Jogok Európai Bírósága kedden Franciaországot, mert a francia hatóságok elutasították egy homoszexuális nő örökbefogadási kérelmét.
jan. 22
14:45
A kenyai kormány szerint előre eltervezett népirtás történt (Infostart)
A kenyai kormány bepanaszolja a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróságnál az ellenzéki erők vezetőit az afrikai országban december végén megrendezett elnökválasztást követő súlyos zavargások miatt, amelyek legkevesebb 700 ember halálát okozták.
jan. 22
14:50
Évente tízmillió gyermek hal értelmetlen halált (Infostart)
Még mindig csaknem 9,7 millió öt éven aluli gyerek hal meg évente a világon olyan, ma már könnyen gyógyítható betegségekben, mint a tüdőgyulladás vagy a malária - állapítja meg most kiadott éves jelentésében az ENSZ Gyermekalapja.
jan. 22
14:57
Egy egész ország borult sötétségbe (Népszava)
Két napon belül másodszor maradt áramszolgáltatás nélkül egész Zambia hétfő estére, és az országos áramszünet okát egyelő nem tudják.
jan. 22
15:26
Gyurcsány: Koszovó függetlensége egyre elkerülhetetlenebbnek látszik (Népszava)
Koszovó függetlenné válása egyre elkerülhetetlenebbnek látszik, bár ennek tartalmát és következményeit még meg kell határozni - mondta a magyar miniszterelnök kedden Strasbourgban, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén elhangzott beszédében.
jan. 22
15:31
A német vezetés terrorakcióktól tart (orientpress)
A palesztin-izraeli konfliktus könnyen 'elérheti' a német fővárost, ezért most megerősítették Berlin védelmét.
jan. 22
15:32
Küszöbön a kormánybukás Rómában (Kitekintő)
Az olasz miniszterelnök, az Európai Bizottság egykori első embere, Romano Prodi ellen bizalmi szavazást tűzött napirendjére a képviselőház.
jan. 22
15:36
Az adófizetőké lehet a jelzálogbank vesztesége (Napi)
jan. 22
15:42
Széndioxid-tőzsde indult (Napi)
jan. 22
15:55
Megtalálták a késelő román kisfiút (Népszava)
Megtalálták a késelő gyermeket, aki a napokban megszökött a csíkszeredai nevelőintézetből, miután Budapestről a székelyföldi városba szállították - tudatta a Hargita megyei szociális és gyermekvédelmi hatóság igazgatója. Beszterce-Naszód megyében bukkantak a 12 éves fiúra, akit a múlt hét végén adtak át a magyar hatóságok a romániai gyermekvédelmi illetékeseknek.
jan. 22
16:05
A túlzott elővigyázatosság is veszélyes lehet (orientpress)
'A vegyi anyagokra vonatkozó osztályozási és címkézési szabályozás egy kitűnő kezdeményezés, ugyanakkor az új előírás aránytalan elővigyázatossághoz vezet, amely összezavarja a fogyasztót, veszélyezteti a bizalmat, és éppen a kívánttal ellentétes eredményt hoz.' — fejtette ki Herczog Edit EP képviselő a Belső Piaci és Fogyasztóvédelmi Bizottság 2008. január 22-én Brüsszelben tartott ülésén.
jan. 22
16:29
Borzalmas veszteség a Bank of Americánál (Napi)
jan. 22
16:29
Közelebb a megállapodás a lengyelországi amerikai rakétapajzs ügyében (Infostart)
A lengyel külügyminiszter szerint a jövő hónapban létrejöhet a megállapodás az Egyesült Államokkal a Lengyelországba telepítendő amerikai rakétapajzs egyes elemeiről.
jan. 22
16:52
Megtalálták a késelő gyereket, aki megszökött Csíkszeredából (HVG)
Megtalálták a késelő gyermeket, aki a napokban megszökött a csíkszeredai nevelőintézetből, miután Budapestről a székelyföldi városba szállították.
jan. 22
16:58
Növekvő áramárak az uniós terhek miatt (Kitekintő)
Egy bizottsági hatástanulmány szerint azonban félő, hogy a vállalatok a megnövekedett uniós terheket a fogyasztókra hárítják majd át.
jan. 22
17:15
Rekordveszteség a kötvénybiztosítónál (Napi)
jan. 22
17:33
Koszovó függetlensége elkerülhetetlen? (MaHu)
Koszovó függetlenné válása egyre elkerülhetetlenebbnek látszik, bár ennek tartalmát és következményeit még meg kell határozni - mondta a magyar miniszterelnök kedden Strasbourgban, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén elhangzott beszédében.
jan. 22
17:33
30 kilométeres kamionsor egy lengyel-ukrán határnál (Népszava)
Harminc kilométer hosszú kamionsor alakult ki egy lengyel-ukrán határátkelőnél, mert több lengyel vámos alacsony fizetése miatt szabadságot vett ki, vagy felmondta állását.
jan. 22
17:44
Biotechben terjeszkedik a Teva (Napi)

Keresés