2008. január 13. vasárnap

jan. 13
10:19
Már harminc áldozata van a kazahsztáni bányaszerencsétlenségnek (Infostart)
Kazahsztánban már 30 halálos áldozata van a pénteki bányarobbanásnak, miután a korábban eltűnt 23 bányászt is halottnak nyilvánították.
jan. 13
10:48
Amerika halálosan komolyan veszi a hormuzi incidenst (HVG)
A Perzsa-öbölben járőröző amerikai haditengerészeti flotta parancsnoka közölte a bahreini látogatáson tartózkodó George Bush amerikai elnökkel, hogy "halálosan komolyan" veszi azt az incidenst, amely a minap történt a Hormuzi-szorosban amerikai és iráni hajók között.
jan. 13
11:00
Szaakasvili Putyint is várja beiktatására (Infostart)
Grúzia újraválasztott elnöke reményét fejezte ki, hogy a hónap második felében esedékes beiktatására Vlagyimir Putyin orosz államfő is elutazik Tbiliszibe.
jan. 13
11:06
A pakisztáni elnök Benazir Bhutto holttestének kihantolását szorgalmazza (Infostart)
A pakisztáni elnök a december végén meggyilkolt Benazir Bhutto holttestének kihantolását szorgalmazza.
jan. 13
11:08
Már közel hétszáz áldozata van a kenyai zavargásoknak (Infostart)
Kenyában a rendőrségi és kórházi forrásokon alapuló összegzés alapján már 693 halálos áldozata van a december végi elnök- és parlamenti választások után kitört politikai-etnikai zavargásoknak.
jan. 13
11:17
Gyurcsány Indiába tart (HVG)
A magyar-indiai gazdasági kapcsolatok fellendítésének szándékával kedden háromnapos hivatalos látogatásra Indiába utazik Gyurcsány Ferenc kormányfő.
jan. 13
11:34
Federer nekivág a címvédésnek (HVG)
A világelső Roger Federer felépült gyomorrontásából, így magabiztosan vág neki a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságnak.
jan. 13
11:47
Új "Knut" született Nürnbergben (Kitekintő)
A nürnbergi állatkert új jövevényének még nincs neve, rajongója azonban már szép számmal akad. A leglelkesebbek a bébi saját honlapján tarthatnak ötletbörzét, hogy milyen névre kereszteljék a kis bocsot.
jan. 13
12:06
Japán rekord halálos ítéletekből (HVG)
Minden eddiginél több, 46 embert ítéltek halálra a japán bíróságok tavaly - jelentették a helyi tájékoztatási eszközök.
jan. 13
12:41
Új hidegháború: Afrikáért! (Kitekintő)
Energia- és nyersanyagkészletei miatt Afrikára összpontosítanak most a világ vezető hatalmai. A tét nagy.
jan. 13
13:07
Rendőrőrsre támadtak tálib lázadók Afganisztánban - nyolc halott (Infostart)
Tálib lázadók megtámadtak egy rendőrőrsöt vasárnap a dél-afganisztáni Kandahár tartományban, és megöltek legkevesebb nyolc rendőrt - közölték tartományi tisztségviselők.
jan. 13
13:13
XVI. Benedek háttal misézett (Népszava)
XVI. Benedek pápa időnként a híveknek hátat fordítva mondott misét vasárnap a vatikáni Sixtus-kápolnában. A pápa egyben megkeresztelt 13 csecsemőt.
jan. 13
13:42
Új hidegháború: fekete aranyért a fekete kontinensen (Kitekintő)
Energia- és nyersanyagkészletei miatt Afrikára összpontosítanak most a világ vezető hatalmai.
jan. 13
13:45
Sólyom Kárpátalján (HVG)
A beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola nem kap semmi támogatást az ukrán államtól, ugyanakkor döntő szerepe van abban, hogy a magyarság megmaradjon Kárpátalján - jelentette ki Sólyom László magyar köztársasági elnök Beregszászon.
jan. 13
13:50
Bush: Irán támogatja leginkább a terrorizmust (Infostart)
Az amerikai elnök szerint a világ országai közül továbbra is Irán támogatja leginkább a terrorizmust.
jan. 13
14:12
Emelkedő szociális juttatások keleti szomszédunknál (orientpress)
A román kormány a szociális juttatások 4,5 százalékos emeléséről döntött. A növelést a fogyasztói árak 2008-ra előrejelzett emelése indokolta.
jan. 13
14:17
Időnként a híveknek hátat fordítva misézett XVI. Benedek pápa (Infostart)
Időnként a híveknek hátat fordítva mondott misét a vatikáni Sixtus-kápolnában XVI. Benedek pápa.
jan. 13
15:10
Woody Allen utolsó londoni turnéja? (Kitekintő)
Woody Allen harmadik (egyben a hírek szerint utolsó) Londonban játszódó 108 perces krimije adhat-e újat a közönség számára?
jan. 13
15:17
Televíziós vitára várja Slotát egy révkomáromi vállalkozó (Infostart)
Televíziós vitára hívta ki Ján Slotát az autonómia-törekvéseket szorgalmazó révkomáromi vállalkozó, Bósza János, a Nomos nevű polgári társulás elnöke.
jan. 13
15:39
Bush: Irán mindenkire veszélyes (HVG)
Irán ma a terrorizmus legfőbb állami támogatója - jelentette ki George Bush amerikai elnök Abu-Dzabiban mondott beszédében.
jan. 13
15:41
"Párbajra" hívták Ján Slotát! (Népszava)
Televíziós vitára hívta ki a magyarellenes Ján Slotát az autonómia-törekvéseket szorgalmazó révkomáromi vállalkozó, Bósza János, a Nomos nevű polgári társulás elnöke. Bósza tavaly tavasszal jelent meg a szlovákiai nemzetiségi-politika színterén, de eddigi, az autonómia-törekvésekkel kapcsolatos felvetéseinek csak szerény a visszhangja. Bósza azt akarja bebizonyítani Slotának, hogy az autonómia Eur…
jan. 13
15:45
Szerbiában 150 ezer ember vár vezetékes telefonra (orientpress)
Szerbiában 150 ezer polgár vár vezetékes telefonra, miközben a világ hétmérföldes léptekkel halad a legkorszerűbb internetes kommunikáció kiépítése felé.
jan. 13
15:50
Tízezrek tüntettek Szaakasvili ellen (HVG)
Mintegy 35 ezer ember tüntetett Tbiliszi központjában az ellenzék szerint elcsalt elnökválasztás miatt, amelyből a hivatalos eredmények szerint Mihail Szaakasvili jelenlegi államfő került ki győztesen.
jan. 13
15:50
Irán megválaszolja az atomprogramjával kapcsolatos kérdéseket (Infostart)
A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) és Irán megállapodott abban, hogy Teherán a következő négy héten belül megválaszolja atomprogramjával kapcsolatos, még tisztázatlan kérdéseket.
jan. 13
15:55
Nem lesz hideg és csapadék (HVG)
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire +2, -3 fok között, a tartósan derült területeken -3 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 2, 7 fok között.
jan. 13
15:55
Tömegtüntetés Grúziában az elnökválasztás végeredménye miatt (Infostart)
Grúziában 35 ezren tüntettek a múlt heti, előrehozott elnökválasztás végeredménye miatt.
jan. 13
16:10
Medvegyev, a fogyatkozó oroszok megmentője? (Kitekintő)
Dimtirij Medvegyev, Oroszország első miniszterelnök-helyettese és Putyin elnök elképzelhető utódja, bebizonyította, hogy képes újat hozni az orosz belpolitikába.
jan. 13
16:23
Kaszjanov indulhat az elnökválasztáson, ha engedik neki (HVG)
Mihail Kaszjanov volt miniszterelnök összegyűjtötte az orosz elnökválasztáson való indulásához szükséges kétmillió aláírást - hangzott el a politikus környezetéből.
jan. 13
16:40
Olmert: az izraeli vezetés szégyene (HVG)
Szégyen, hogy az izraeli vezetés nem intézkedett az engedély nélkül épült ciszjordániai vadtelepek felszámolása érdekében, noha erre korábban ígéretet tett - mondta Ehud Olmert kormányfő a kabinet ülésén.
jan. 13
17:02
Mihail Kaszjanov volt orosz kormányfő is indulhat az elnökválasztáson (Infostart)
Oroszországban összegyűjtötte az elnökválasztáson való indulásához szükséges kétmillió aláírást Mihail Kaszjanov volt kormányfő.
jan. 13
17:04
Lemondott az Interpol korrupcióval gyanúsított elnöke (Infostart)
Lemondott az Interpol elnöki tisztségéről Jackie Selebi dél-afrikai országos rendőrfőkapitány, akit hazájában korrupcióval és az igazságszolgáltatás akadályozásával gyanúsítanak - jelentette be vasárnap a nemzetközi rendőri szervezet.
jan. 13
17:07
Clintonné sírása nem mindenkinek jött be (HVG)
Amikor a New Hampshire-i előválasztáson Hillary Clinton rácáfolt az előjegyzésekre és legyőzte esélyesebbnek tartott demokrata ellenfelét, Barack Obamát, több elemző is néhány könnycseppnek tulajdonította a váratlan sikert.
jan. 13
17:07
A pakisztániak fele szerint a kormánynak is köze van Benazir Bhutto meggyilkolásához (Infostart)
Pakisztánban egy friss felmérés alapján a megkérdezettek csaknem fele gondolja úgy, hogy a kormánynak is köze van Benazir Bhutto ellenzéki vezető december végi meggyilkolásához.
jan. 13
17:12
Kihantoltatnák Bhuttót - Sokak szerint a kormánynak köze van a halálához (MaHu)
Pervez Musarraf pakisztáni elnök azt szeretné, ha kihantolnák a december végén meggyilkolt Benazir Bhutto ellenzéki vezető holttestét, hogy véget érjenek az iszlámábádi kormánynak a merényletben való esetleges érintettsége körüli viták.
jan. 13
17:29
Tévés vitára hívta Ján Slotát az autonómiáért harcoló vállalkozó (MaHu)
Televíziós vitára hívta ki a magyarellenes Ján Slotát a autonómia-törekvéseket szorgalmazó révkomáromi vállalkozó, Bósza János, a Nomos nevű polgári társulás elnöke.
jan. 13
17:31
Háttal misézett XVI. Benedek pápa a híveknek (MaHu)
XVI. Benedek pápa időnként a híveknek hátat fordítva mondott misét vasárnap a vatikáni Sixtus-kápolnában - A pápa egyben megkeresztelt 13 csecsemőt.
jan. 13
17:40
Iszonyú tények: Közel hétszáz áldozata van a kenyai zavargásoknak! (MaHu)
Csaknem hétszáz emberéletet követeltek Kenyában a december végi elnök- és parlamenti választások után kitört politikai-etnikai zavargások a francia hírügynökség legfrissebb összesítése szerint.
jan. 13
17:51
Sarkozy elveszi Mick Jagger volt csaját (HVG)
Nicolas Sarkozy francia államfő nemrég 600 újságíró előtt jelentette be, hogy szándékában áll feleségül venni Carla Bruni extopmodellt, aki mostanában már inkább énekesnőként népszerű, és akibe szemmel láthatóan füleg szerelmes.
jan. 13
17:56
Hazatérő katonákkal zuhant le a macedón hadsereg helikoptere - Tizenegyen meghaltak (MaHu)
Lezuhant a macedón hadsereg egyik Mi-17 típusú helikoptere szombaton Szkopjétől 25 kilométerre délkeletre, Katlanovo térségében, az áldozatok száma a tizenegyet is elérheti - közölte Nikola Gruevszki kormányfő.
jan. 13
18:12
Clinton és Obama is verné a republikánus jelöltet az amerikai választáson (MaHu)
Akár Hillary Clinton, akár Barack Obama szenátor lesz az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje a novemberi elnökválasztáson, a CNN hírtelevízió szerint ha csekély mértékben is, de mindkettő megverné a republikánus jelöltet.
jan. 13
18:22
Elhúzódó afganisztáni misszióra számítanak az angolok (HVG)
Des Browne brit védelmi miniszter figyelmeztetett: Nagy-Britannia afganisztáni szerepvállalása évtizedekig eltarthat.
jan. 13
19:09
A holokauszt után végre igazságot szeretne kapni (Népszava)
A történelem legrettenetesebb igazságtalanságainak egyike, a holokauszt után igazságot szeretne végre kapni az Egyesült Államokban élő Martha Nierenberg, Herzog Mór Lipót unokája - írta a vasárnapi The New York Times a Herzog-műkincsek ügyében hozott budapesti bírósági döntéssel kapcsolatban. A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön jogerősen elutasította az örökösök keresetét. A Fővárosi Ítélőtábla…
jan. 13
19:59
Lemondott az Interpol hazájában korrupcióval vádolt elnöke (Infostart)
Lemondott az Interpol elnöki tisztségéről a dél-afrikai országos rendőrfőkapitány, miután hazájában eljárás indul ellen korrupció és az igazságszolgáltatás akadályozása miatt - jelentette be a nemzetközi rendőri szervezet.
jan. 13
19:59
Ötvenezren tüntettek a grúz fővárosban - Csalást sejtenek a választásnál (MaHu)
Több mint 50 ezer ember tüntetett vasárnap Tbiliszi központjában az ellenzék szerint elcsalt elnökválasztás miatt, amelyből a hivatalos eredmények szerint Mihail Szaakasvili, a posztjáért újraindult államfő került ki győztesen.
jan. 13
20:10
Akár Hillary, akár Barack, demokrata győzelmet jósol a CNN (HVG)
Akár Hillary Clinton, akár Barack Obama szenátor lesz az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje a novemberi elnökválasztáson, a CNN hírtelevízió szerint ha csekély mértékben is, de mindkettő megverné a republikánus jelöltet.
jan. 13
20:10
Félelem az erősödő radikalizmustól Németországban (Infostart)
Berlinben a külföldiek képviseletére alakult országos szervezet elnöke aggodalommal nyilatkozott a hesseni tartományi miniszterelnök nyilatkozatairól, amelyekben az eddiginél jóval szigorúbb fellépést követelt a fiatalkorú, kiváltképpen idegen eredetű bűnözőkkel szemben. Memet Kilics úgy vélte, hogy Roland Koch választási fellépése súlyosan visszaveti a külföldiek beilleszkedését célzó…
jan. 13
20:15
Melegek tüntettek a Vatikán előtt (Infostart)
Mintegy száz homoszexuális tüntetett egy téren a Vatikán előtt, hogy megemlékezzen Alfredo Ormando szicíliai meleg író halálának tizedik évfordulójáról.
jan. 13
21:03
Peruban fog dolgozni az elnök lánya (Népszava)
Jenna Bush, az amerikai elnök ikerlányainak egyike, az ENSZ gyermekügyi szervezete, az UNICEF megbízásából Peruba érkezett, hogy ott részt vegyen a szervezet munkájában. A 26 éves nő szigorú biztonsági intézkedések közepette jutott be a limai repülőtér utasfogadó részlegébe, ahol az ENSZ és a helyi amerikai nagykövetség munkatársai fogadták. Jenna eddig az amerikai főváros egyik elemi iskolájában…
jan. 13
21:36
Holland katonák baráti tűzben négy fegyvertársukat is megölték (Infostart)
Holland katonák baráti tűzben megölték két társukat, illetve két afgán katonát - közölte a holland védelmi minisztérium.

Keresés