2008. január 7. hétfő

jan. 7
7:21
Obama átvette a vezetést Clinton előtt (Infostart)
Egyre komolyabban veszik az Egyesült Államokban az előválasztásokat - mondta el az InfoRádió által megkérdezett Amerika-szakértő. Az amerikai elnökválasztás republikánus és demokrata jelöltjeinek kiválasztását célzó több hónapos előválasztási folyamat az iowai jelölőgyűlésekkel a múlt héten kezdődött el.
jan. 7
7:37
Nagy erejű földrengés rázta meg Új-Guinea szigetét (Infostart)
Nagy erejű, a Richter-skála szerinti 5,8-es erősségű földrengés rázta meg hétfőn a csendes-óceáni Új-Guinea szigetének nyugati, Indonéziához tartozó részét.
jan. 7
8:11
Másként járnak a svájci órák (168 Óra Online)
Az új berni kormány már nem követi a csaknem ötven éve szigorúan betartott úgynevezett varázsformulát. [Dátum: 2008. 01. 07. 03:50]
jan. 7
8:43
Az ellenzék szervezkedik: Szaakasvili újra elnök (Kitekintő)
A korábban lemondott elnököt újra megválasztották, hatalmas többséggel, ha a számoknak hinni lehet. Az ellenzék mindent vitat, az EBESZ csak kisebb hibákról beszél.
jan. 7
8:58
Pakisztán nem enged külföldi erőket az ország területére (Infostart)
Pakisztán egyetlen országnak sem engedélyezi, hogy hadműveleteket hajtson végre területén - közölték hétfőn iszlámábádi tisztségviselők. A kijelentéssel cáfolták a The New York Times című lap korábbi értesülését, amely szerint az Egyesült Államok azt fontolgatja, felhatalmazást ad katonai erőinek, hogy Pakisztánban tevékenykedjenek.
jan. 7
9:52
Amiről a közszolgálati televízió nem tudósíthat... (Infostart)
Amikor a kínai közszolgálati televízió, a CCTV munkatársai belépnek a munkahelyi számítógépes rendszerbe, az első dolog, ami a szemük elé tárul, egy lista arról, hogy miről nem tudósíthatnak.
jan. 7
9:54
Amszterdam contra bordély (Kitekintő)
Egy holland bíró bezáratta az egyik amszterdami bordélyházat, hogy ezzel segítse elő a szex-üzletág és a szervezett bűnözés összefonódása elleni harc sikerét.
jan. 7
10:36
Órákig állt a forgalom a német autópályákon az ónos eső miatt (Infostart)
Száznál több, részben súlyos balesetet okozott Németországban az ónos eső a hétvégén. Csupán Berlinben fél ezren szenvedtek sérüléseket a szinte percek alatt eljegesedett utcákon.
jan. 7
11:04
Ljubljana első elnöki meccse - Zágráb ellen (Kitekintő)
Zágráb lépni kíván az olasz "túlhalászás" ellen - még ha ez nem is tetszik az Uniónak. Ljubljana nem tartja európainak a horvát magatartást.
jan. 7
11:36
A lavinaveszély ellenére biztonságosak a szlovákiai sípályák (Infostart)
A hétvégi jegesedés után járhatóak Szlovákia útjai, de a helyzet csak fokozatosan javul. A hegyekben a kiadós havazás és az erős szél miatt megnőtt a lavinaveszély, a kijelölt sípályák azonban biztonságosak.
jan. 7
11:42
Éleződhet az extraolcsó laptopok versenye (Napi)
jan. 7
11:58
Kettős öngyilkos merénylet Bagdadban: 14 halott (Infostart)
Legkevesebb 14 halálos áldozata van annak a kettős öngyilkos merényletnek, amelyet hétfőn követtek el Bagdadban egy szunnita vallási alapítvány székhelyén - közölte iraki belügyi illetékesekre hivatkozva az al-Irakíja televízió.
jan. 7
12:08
Öt éven belül ismét villamos kötheti össze Pozsonyt és Bécset (Infostart)
Az osztrák és a szlovák fővárost a jövőben ismét rendszeres villamosjárat kötheti össze. Osztrák szakemberek szerint a beruházás akár 5 éven belül megvalósulhat.
jan. 7
12:30
Ki akarják tiltani az autókat, hogy eltakaríthassák a havat (Infostart)
Noha enyhült az idő Romániában, Bukarestben továbbra is a tél diktálja a napi teendőket.
jan. 7
12:42
A tamil tigrisek egy fejét levágták (Kitekintő)
Szombaton egy összecsapás során a Srí Lanka-i hadsereg megölte a tamil tigrisek katonai hírszerzésének vezetőjét. A kormány néhány napja felmondta a fegyverszünetet.
jan. 7
12:56
Egymásnak esett a demokraták két éllovasa (Infostart)
Három nappal a New Hampshire-i előválasztás előtt ismét élesen bírálta egymást az amerikai demokrata párt két legesélyesebbnek tartott jelöltje. Hillary Clinton azzal vádolta Barack Obamát, hogy csak ígérget, az illinoisi szenátor pedig a régi politikával való szakítást szorgalmazza. A közvélemény-kutatások szerint folyamatosan csökken a volt first lady előnye a párton belül.
jan. 7
13:02
A Sony is kiszáll a másolásvédelemből (Napi)
jan. 7
13:06
Az osztrákok elégedettek a schengeni határok ellenőrzésével (Metropol)
Alapvetően elégedett a biztonsági helyzet alakulásával a schengeni határok kiterjesztését követően az osztrák védelmi miniszter.
jan. 7
13:30
Új híd Esztergom és Párkány között? (Kitekintő)
Rekordgyorsasággal került be az országos rendezési tervbe az Esztergomot és Párkányt összekötő új, kétszer kétsávos híd, valamint a Zsámbéki-medencéből induló M11-es autópálya is.
jan. 7
14:49
2007 véres év volt az újságírók számára (Kitekintő)
A Reporters Without Borders statisztikái alapján 2007-ben az eddigiekhez képest még több média-szakember vesztette életét.
jan. 7
15:29
A hadsereget vetették be a Nápoly környéki szemétválság felszámolására (Metropol)
Az olasz hadsereget vetették be hétfőn a Nápoly környékén két hete tartó szemétválság felszámolására.
jan. 7
16:49
Vér és erőszak kell a békéhez (Napi)
jan. 7
16:49
Az eddig becsültnél jóval több a halott Kenyában (Infostart)
A kenyai rendőrség szerint immár 600-ra emelkedett a vitatott kimenetelű elnökválasztás nyomán kitört etnikai erőszak halottainak a száma. Az ellenzék közölte, hogy lefújják keddre tervezett tüntetésüket, hogy esélyt adjanak az országba érkező külföldi közvetítőknek. Az otthonukból elmenekült emberek helyzete azonban egyre válságosabb.
jan. 7
16:55
Folytatódik az embereket megcsonkító milíciát pénzelő elnök pere (Infostart)
Hat hónap csúszás után folytatódott Hágában Charles Taylor volt libériai elnök pere. Taylor az első afrikai vezető, akit emberiség elleni bűnök miatt nemzetközi bíróság elé állítottak. Azzal vádolják, hogy ő irányította azokat a milíciákat, amelyek ezreket öltek és csonkítottak meg a szomszédos Sierra Leone polgárháborújában.
jan. 7
17:24
Mit tud egy magyar Gripen? (Kitekintő)
Sok szó esett a Gripenekről az elmúlt években, arról azonban keveset tudunk, mire is képesek ezek a repülők.
jan. 7
19:24
32 ezer embert rúg ki a Citigroup (Napi)

Keresés