2008. január 15. kedd

jan. 15
6:07
Összeesküvést szőttek a britek Olaszország ellen (Infostart)
Nagy-Britannia összeesküvést szőtt Olaszország ellen 1976-ban, mert London attól tartott: az Olasz Kommunista Párt megnyeri a választást, és kormányt alakíthat. Az összeesküvésben részt vett az Egyesült Államok, brüsszeli illetékesek és a Vatikán is.
jan. 15
6:23
Huszonheten megsebesültek robbantásos merényletben Thaiföldön (Infostart)
Huszonhét ember megsebesült kedden Thaiföldön, miután feltehetően muzulmán lázadók felrobbantottak egy motorkerékpárra erősített pokolgépet egy zsúfolt piac közelében az ország déli részén - közölte a rendőrség.
jan. 15
8:44
Moszkva döntött: elűzik a brit kultúrát (Kitekintő)
Az orosz hatóságok még korábban elrendelték, hogy az Egyesült Királyság zárja be a kulturális intézetének tekintett British Council-t az egész országban.
jan. 15
8:49
Globális adatbázis segítheti a nyomozást (Infostart)
Nemzetközi adatbázis létrehozását tervezi az FBI és a brit rendőrség, amely a világon körözött valamennyi bűnöző és terrorista személyes és biometrikus adatait tartalmazná.
jan. 15
9:48
Már az együttműködést készíti elő Clinton és Obama (Infostart)
Ezentúl visszafogottabban bírálja majd egymást a demokraták két legesélyesebb elnökjelöltje. Hillary Rodham Clinton és Barack Obama attól tart, hogy a kiélezett választási retorika gyöngítené a párt esélyeit arra, hogy megszerezze a Fehér házat.
jan. 15
10:00
Szuharto a halál közelében (Kitekintő)
Az indonéziai ex-elnök szervelégtelenségben szenved és lélegeztetőgépre van kapcsolva. Az orvosok szerint van még esély a gyógyulásra, de már felkészültek a temetésére.
jan. 15
10:13
Japánok mentik meg az amerikai óriásbankot? (Napi)
jan. 15
10:24
A Tesco kamatcsökkentést akar (Napi)
jan. 15
10:29
Íme a világ legolcsóbb autói - képekkel! (Napi)
jan. 15
11:02
Harci uniformis helyett mackóruha (168 Óra Online)
A harci uniformisát mackóruhára cserélő Fidel Castro 2007 végén jelezte, hogy nem kapaszkodik két kézzel a hatalomba. Kubát már egy ideje öccse, Raúl irányítja, s hamarosan talán remény lesz a valódi fiatalításra is a karibi szigeten. A hosszúra nyúlt betegsége óta csak ritkán megszólaló, 81 esztendős havannai diktátorról Volker Skierka német zsurnaliszta írt nagy sikerű könyvet. Munkatársunk…
jan. 15
11:15
Belül tágasabb, azaz Schengen belülről (Kitekintő)
Schengen és jelentése ma. Mit jelent nekünk a határok eltűnése, és mit ad az európaiaknak?
jan. 15
11:19
Londoni olimpia: óriási összeg hiányzik (Infostart)
Egymilliárd fontos (340 milliárd forintos) feketelyukkal kell szembenéznie a 2012-es londoni olimpia szervezőbizottságának.
jan. 15
11:42
Már pilótánk is van a Gripen gépekhez (Kitekintő)
Befejeződött a magyar Gripen pilóták kiképzése Svédországban. A magyar pilóták utolsó csoportja karácsony előtt fejezte be a Gripen képzést.
jan. 15
11:51
Lerángatták a fákról a környezetvédőket (Infostart)
A drezdai rendőrség kényszerítette távozásra a Robin Wood nevű környezetvédő csoport aktivistáit, akik december eleje óta a szász főváros déli negyedében két fára felmászva tiltakoztak egy híd tervezett építése ellen. A látványos akció több száz érdeklődőt vonzott a helyszínre.
jan. 15
11:55
Mindenütt vág az óriásbank (Napi)
jan. 15
12:07
Bagdadban tárgyal Rice amerikai külügyminiszter (Infostart)
Bagdadba érkezett kedd délelőtt Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter, és azonnal tárgyalóasztalhoz ült Núri al-Máliki iraki kormányfővel.
jan. 15
12:17
Iszonyú erőfeszítés kellett a fapados autóhoz (Napi)
jan. 15
12:18
A sajt- és bortermelők bűnhődnek a nápolyi szemétválság miatt (Infostart)
Hiába vetette be a kormány a hadsereget, még mindig 7 ezer tonna szemét bűzölög Nápoly utcáin. Mivel a vásárlók fertőzéstől félnek, drasztikusan zuhan a kereslet a világhírű, bivalytejből készült sajt és a helyi bor iránt.
jan. 15
12:39
A szerencsejátékipar Németországra támadt (Napi)
jan. 15
12:56
Koalíciós huzavona a fiatalkorú bűnözés kapcsán (Infostart)
A fiatalkorú bűnözés visszaszorítása egyre inkább szakítópróba elé állítja a berlini kormánykoalíciót. A Szociáldemokrata Párt ugyanis elutasította a kereszténypártok követelését, hogy még a hesseni tartományi választás előtt kezdjenek tárgyalást az érvényben lévő jogszabályok szigorításáról.
jan. 15
13:17
Mindenütt vág az óriásbank (bővített) (Napi)
jan. 15
13:37
A választási csalás ellenére EU-pénzt kaptak (Kitekintő)
A kenyai választások másnapján több mint 40 millió euró fejlesztési segélyt utaltak az afrikai országnak.
jan. 15
14:58
Sólyom László bevezeti a kulturális nemzet fogalmát (Kitekintő)
Sólyom László köztársasági elnök hétfőn a Sándor-palotában fogadta a Magyarországon akkreditált diplomáciai képviseletek vezetőit.
jan. 15
15:24
Halálos fenyegetés Sarkozy fiának (Infostart)
Továbbra is vezető téma a francia sajtóban Nicolas Sarkozy köztársasági elnök magánélete, miközben az államfő a Közel-Keleten folytat tárgyalásokat a katonai és atomipari együttműködésről. A francia lapok szerint az elnök titokban már feleségül is vette új barátnőjét, akit nemrég hivatalosan is bemutatott a médiának.
jan. 15
15:46
Újra lesz katonai díszszemle a Vörös téren (Metropol)
Május 9-én, a Győzelem napján 1990 óta első ízben újra katonai díszszemle lesz a moszkvai Vörös téren – közölték kedden katonai források az Interfax orosz hírügynökséggel.
jan. 15
16:29
Bezár és elbocsát a Nokia (Napi)
jan. 15
17:12
Zöld út a klónhúsnak és -tejnek (Napi)
jan. 15
17:12
Diákok és tanárok tiltakoznak a "vaskalapos" pápa látogatása ellen (Infostart)
Elhalasztották XVI. Benedek pápa látogatását Róma legtekintélyesebb egyetemén, a VIII. Bonifác pápa által 1303-ban alapított La Sapienzián, miután diákok és tanárok tiltakoztak ellene, arra hivatkozva, hogy XVI. Benedek vaskalapos nézeteket vall a tudományról.
jan. 15
17:18
Pokolgépes merénylet egy amerikai diplomáciai autó ellen (Infostart)
Pokolgépes merényletet követtek el a bejrúti amerikai nagykövetség egyik gépkocsija ellen a libanoni fővárostól északra - közölték helyi biztonsági források.
jan. 15
17:18
Merénylet a bejrúti amerikai nagykövetség egyik gépkocsija ellen (Metropol)
Pokolgépes merényletet követtek el kedden a bejrúti amerikai nagykövetség egyik gépkocsija ellen a libanoni fővárostól északra - közölték helyi biztonsági források.
jan. 15
18:25
Az SNS szavai és tettei (Kitekintő)
Ján Slota és pártbéli nemzettársai harsányan léptek be a 2008-as évbe. Szavakkal és tettekkel egyaránt.
jan. 15
19:17
A kormánypárti padsorokba akar ülni az ellenzék (Infostart)
Egy nappal az ellenzék újabb tömegtüntetései előtt, botrányos körülmények között megszakadt a kenyai parlament első ülése. A közös imával kezdődött ülés gyorsan Kibaki elnök és az őt választási csalással vádoló ellenzéki vezető, Raila Odinga sárdobálásává változott. A fővárost, Nairobit közben rendőrségi elitalakulatok zárták le, hogy így akadályozzák meg a további erőszakot.
jan. 15
19:19
"Le a jelzőlámpákkal, akkor kevesebb lesz a dugó és baleset!" (Infostart)
Miközben sok város akarja lemásolni a londoni dugódíjat, addig egy közlekedési témákkal foglalkozó brit tévéproducer azért indított kampányt, hogy kevésbé korlátozzák a forgalmat. Martin Cassini szerint a közlekedési jelzőlámpák - paradox módon - dugókat és baleseteket okoznak.
jan. 15
21:28
Rádiótól internetig - minden fórumot felhasználnak a körözésre (Infostart)
A Vörös Hadsereg Frakció nevű szélsőbaloldali csoport működése idején hirdetőoszlopokon, de még házfalakon is láthatók voltak a merényletek elkövetésével gyanúsítottak fényképei. A kiterjedt körözés a jelek szerint eredményes volt, mert a rendőrségnek végül is sikerült a csoport tagjait elfogni. Ma már inkább rendőrségi épületekben láthatók körözött személyek képmásai.

Keresés