2008. január 21. hétfő

jan. 21
5:19
Észre sem veszik, hogy agyrázkódásuk volt (Infostart)
Az Afganisztánban és az Irakban szolgáló amerikai katonák ötöde szenved kisebb agyrázkódást, és közülük sokan nem ismerik fel, hogy kezelésre lenne szükségük - közölték a hadsereg szakbizottságának tagjai.
jan. 21
6:40
Eladják a volt köztársasági elnök ruhatárát Franciaországban (Infostart)
Francois Mitterrand özvegye árverésre bocsátja a néhai francia elnök ruhatárának és személyes tárgyainak egy részét.
jan. 21
7:02
Családja szerint, a gyerek besztercei nővéréhez tarthat (MaHu)
Továbbra sem találják a romániai hatóságok a Magyarországról hazaküldött, majd a csíkszeredai gyermeknevelési intézetből megszökött G. Istvánt.
jan. 21
7:11
Fidel Castro unokahúga a transzszexuálisokért (Népszava)
A transzszexuálisok jogaiért kezdett kampányt Kubában Fidel Castro unokahúga. Mariela Castro, Raúl Castro ideiglenes elnök lánya, a kubai nemzeti szexuális nevelési központ igazgatója a Juventud Ribelde című hivatalos napilapnak adott interjúban úgy vélekedett: a kubaiak meg fogják érteni törekvéseit, ha megfelelő információval rendelkeznek majd e tárgykörben. A kampány egybeesik egy, a…
jan. 21
7:13
Fidel Castro unokahúga a transzszexuálisokért (MaHu)
A transzszexuálisok jogaiért kezdett kampányt Kubában Fidel Castro unokahúga. Mariela Castro, Raúl Castro ideiglenes elnök lánya, a kubai nemzeti szexuális nevelési központ igazgatója a Juventud Ribelde című hivatalos napilapnak adott interjúban úgy vélekedett: a kubaiak meg fogják érteni törekvéseit.
jan. 21
7:38
Nikolic nyerte a szerbiai elnökválasztás első fordulóját (Népszava)
A nacionalistának nevezett Szerb Radikális Párt alelnöke, Tomislav Nikolic nyerte a szerbiai elnökválasztás első, vasárnapi fordulóját. A második helyen az Európa-párti jelenlegi elnök, Boris Tadic végzett.
jan. 21
7:41
Népbetegség lett a netes zaklatásból (HVG)
2007 júliusában 29 ezer szexuális tévelygőt töröltek a MySpace-ről, októberben egy 13 éves kislányt kergetett öngyilkosságba szomszédja, aki 16 éves fiúnak adta ki magát az interneten. Legújabban pedig az Amor Hilton körül kipattant botrány hívta fel újra a figyelmet a cyberstalking, vagyis az internetes zaklatás egyre jobban terjedő hullámára.
jan. 21
7:46
Obama zavarónak tartja Bill Clinton szereplését (MaHu)
Az amerikai elnökjelöltségért küzdő Barack Obama szenátor egy televíziós interjúban kendőzetlenül bírálta Bill Clintont: zavarónak nevezte a volt elnök kampányszereplését, aki szerinte valótlan dolgokat állít róla.
jan. 21
7:55
Obama zavarónak tartja Bill Clinton szereplését (Népszava)
Az amerikai elnökjelöltségért küzdő Barack Obama szenátor egy televíziós interjúban kendőzetlenül bírálta Bill Clintont: zavarónak nevezte a volt elnök kampányszereplését, aki szerinte valótlan dolgokat állít róla.
jan. 21
8:30
Kubában a választások után kezdődnek az izgalmak (HVG)
Fidel Castro kubai vezetőt, aki másfél évvel ezelőtt betegség miatt kénytelen volt "ideiglenesen" átruházni a hatalmat öccsére, vasárnap alighanem 100 százalékos támogatással újból beválasztják a havannai nemzetgyűlésbe - ám a valódi izgalmak majd csak ezután kezdődnek a szigetországban.
jan. 21
8:52
Nikolics nyerte a szerbiai elnökválasztás első fordulóját (HVG)
A nacionalistának nevezett Szerb Radikális Párt alelnöke, Tomislav Nikolics nyerte a szerbiai elnökválasztás első, vasárnapi fordulóját. A második helyen az Európa-párti jelenlegi elnök, Borisz Tadics végzett.
jan. 21
9:02
Nikolic nyerte a szerbiai elnökválasztás első fordulóját (MaHu)
A nacionalistának nevezett Szerb Radikális Párt alelnöke, Tomislav Nikolic nyerte a szerbiai elnökválasztás első, vasárnapi fordulóját. A második helyen az Európa-párti jelenlegi elnök, Boris Tadic végzett.
jan. 21
9:03
Obama zavarónak tartja Bill Clinton szereplését (HVG)
Az amerikai elnökjelöltségért küzdő Barack Obama szenátor egy televíziós interjúban kendőzetlenül bírálta Bill Clintont: zavarónak nevezte a volt elnök kampányszereplését, aki szerinte valótlan dolgokat állít róla.
jan. 21
9:08
Egyre durvul a harc: "Aggasztó, ahogy a volt elnök a feleségét támogatja" (Infostart)
Egyre keményebb a harc az amerikai elnökválasztáson induló jelöltek között mind a demokrata, mind a republikánus oldalon. A szócsata egyelőre a demokratáknál erősebb, ahol legutóbb Barack Obama az egyik reggeli televíziós műsorban osztotta ki legfőbb riválisát, Hillary Clintont és annak férjét, a volt amerikai elnököt.
jan. 21
9:13
Lengyel beáramlás után jöhet a kiáramlás (Infostart)
A briteknek valószínűleg nem kell szembenézniük hosszú távon a lengyelek áradatával, a szigetországba érkezett több százezer lengyel jelentős része ugyanis hamarosan visszatérne saját hazájába.
jan. 21
9:24
Radikális átalakítást sürget a brit miniszterelnök (Infostart)
A brit miniszterelnök szerint a kínai és indiai gazdasági fellendülés miatt radikálisan át kellene alakítani az olyan nemzetközi szervezeteket, mint az ENSZ vagy a Nemzetközi Valutaalap.
jan. 21
9:43
Óvatosan a koffeinnel (Népszava)
Terhesség alatt veszélyes lehet a túl sok kávéivás - derült ki egy új kaliforniai tanulmányból, amelyet a Journal of Obstretrics and Gynecology szaklapban publikáltak. De Kun Li, a tanulmány szerzője azt javasolja, hogy a nők legalább a terhesség első három-négy hónapjában hagyjanak fel a kávéivással, mert a túl sok (napi 200 miligramm feletti) koffeinbevitel növelheti az esélyét, hogy elmegy a…
jan. 21
9:46
Számít, ki lesz a szerb elnök? (Kitekintő)
Az egyik inkább a fekete-tengeri, a másik a földközi só illatát szívná inkább magába, egyben azonban mindenféleképp megvan az egyetértés: Koszovó marad.
jan. 21
9:48
Martin Luther Kingre emlékeznek (Népszava)
Január harmadik hétfője Martin Luther King emléknapja az Egyesült Államokban. Az 1968-ban meggyilkolt polgárjogi harcos emlékére ma az amerikai választási kampány vezető demokrata jelöltjei Hillary Clinton, Barack Obama és John Edwards félreteszik ellentéteiket és csatlakoznak a dél-karolinai feketék menetéhez.
jan. 21
9:56
Terrorfenyegetések németországi zsidó létesítmények ellen (HVG)
Terrortámadások veszélyére figyelmeztette a németországi zsidó közösségeket a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA).
jan. 21
10:05
Kép, bármilyen időjárásban (Népszava)
Egy új típusú izraeli műholdat bocsátottak fel hétfőre virradó éjjel az indiai Szriharikota űrrepülőtérről, az iráni nukleáris létesítmények megfigyelésére - jelentette a 10-es csatorna nevű izraeli televízió.
jan. 21
10:10
A próféta véres zászlaja (168 Óra Online)
Zavartalanul folyik az öngyilkos merénylők kiképzése a világ legveszedelmesebb pontján, Pakisztánban. [Dátum: 2008. 01. 21. 07:59]
jan. 21
10:16
Új arcok a kampányban (168 Óra Online)
Az Egyesült Államok 44. elnökének megválasztásáért folyó verseny elkezdődött, a kép azonban alig-alig kezd tisztulni. [Dátum: 2008. 01. 18. 00:00]
jan. 21
10:22
Bíróság előtt a kegyetlen sorozatgyilkos (Infostart)
Csehországban életfogytiglani börtönre ítélhetik azt a kórházi ápolót, akit hét gyilkossággal és tíz gyilkossági kísérlettel vádolnak. A 31 éves Petr Zelenka pere hétfőn kezdődött a kelet-csehországi Hradec Královében.
jan. 21
10:24
Egy hónap múlva minden eldől (Infostart)
Kubában az urnazárás előtt egy órával a 8,4 millió szavazásra jogosult állampolgár 95 százaléka adta le voksát a parlamenti és tartományi gyűlési választásokon - közölte a havannai országos választási bizottság.
jan. 21
10:28
Lecsapott a fantom főnix (Infostart)
Az al-Kaida terrorhálózat feltételezett állásait bombázta az amerikai légierő Irakban. A támadás része volt a Phantom Phoenix fedőnevű sorozatnak.
jan. 21
10:30
Terrortámadás készül németországi zsidó létesítmények ellen? (Infostart)
Terrortámadások veszélyére figyelmeztette a németországi zsidó közösségeket a Szövetségi Bűnügyi Hivatal. A rendőrség fokozott készültségben áll, több intézmény elé betonsorompót emeltek.
jan. 21
10:33
Új műholdakkal kémleli Izrael Iránt (Infostart)
Új típusú izraeli műholdat bocsátottak fel az iráni nukleáris létesítmények megfigyelésére az indiai Szriharikota űrrepülőtérről.
jan. 21
10:48
Terrorfenyegetések németországi zsidó létesítmények ellen (Népszava)
Terrortámadások veszélyére figyelmeztette a németországi zsidó közösségeket a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA). A különböző zsidó létesítmények fenyegetettségéről Stephan Kramer, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának főtitkára számolt be hétfői nyilatkozatában. Kramer szerint a BKA már napokkal ezelőtt felhívta a figyelmet a fokozott fenyegetettségre.
jan. 21
11:00
Nacionalista előretörés Szerbiában (Infostart)
A nacionalistának nevezett Szerb Radikális Párt alelnöke, Tomislav Nikolic nyerte a szerbiai elnökválasztás első, vasárnapi fordulóját. Kun Miklós történész szerint sokat segített a nacionalista jelöltnek, hogy a többi között az orosz-szerb kapcsolatok megerősítésével kampányolt. A második helyen az Európa-párti jelenlegi elnök, Boris Tadic végzett.
jan. 21
11:22
A szír külügyminiszteren kaptak össze (Kitekintő)
Merkel és külügyminisztere ezúttal azon különbözött össze, hogy Steinmeier (SPD) Berlinben fogadta szíriai kollégáját. Az Egyesült Államok és Libanon sem örül az esetnek.
jan. 21
11:55
Vitték a Philips LCD-tévéit (Napi)
jan. 21
13:00
Terrorcselekményektől tartanak Davosban (HVG)
Az európai titkosszolgálatok iszlamista terrorcselekményektől tartanak a héten kezdődő davosi Világgazdasági Fórumon - írta hétfőn a Le Figaro című francia napilap.
jan. 21
13:05
Öngyilkos merényletekre készültek a Barcelonában (Népszava)
Öngyilkos merényletekre készültek az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat pakisztáni szárnyának megbízásából azok az iszlám szélsőségesek, akiket szombatra virradóra vettek őrizetbe Barcelonában - írta egy katalán napilap.
jan. 21
13:20
Zöld hullámok verik Kína és Japán partjait (Kitekintő)
Az eddigi legnagyobb széndioxid kibocsátók lehetnek a jövőben a globális felmelegedés elleni küzdelem első számú hadvezérei. Tokió és Peking pirosról zöldre vált.
jan. 21
13:31
Marják egymást a cseh képviselők az Európai Parlamentben (MaHu)
Marják egymást az Európai Parlamentben a cseh képviselők: a 24 cseh európai honatya között olyan ellenségeskedés és személyi ellenszenv uralkodik, hogy annak Csehország érdekei isszák meg a levét - írta hétfőn a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap.
jan. 21
13:58
Botrányt okozhat a pekingi olimpián a szmog (Infostart)
Kínában minden három fővárosi lakos közül közül kettő panaszkodik Peking levegőjének rendkívüli szennyezettsége miatt. Már a nyári olimpián induló sportolók is fenyegetőznek.
jan. 21
14:27
Újabb külügyminiszteri értekezlet lesz Iránról (Népszava)
Berlinben tartják kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsa öt állandó tagállama és Németország külügyminisztereinek Iránnal foglalkozó, soron következő találkozóját - erősítette meg a német külügyminisztérium.
jan. 21
14:53
25 évet kaphat a koszovói ex-kormányfő (Kitekintő)
A volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűntényeket vizsgáló Nemzetközi Törvényszék (ICTY) 25 évet kért Ramush Haradinaj egykori koszovói kormányfőre.
jan. 21
15:00
Musarraf tisztességes választásokat ígér (HVG)
Szabad, békés és tisztességes parlamenti választásokat törekszik tartani Pakisztánban a jelenlegi vezetés - hangoztatta Pervez Musarraf elnök Brüsszelben hétfőn. Azért érkezett, hogy növelni próbálja nyugati támogatását, és jelezze, az ország nem csúszott ki az ellenőrzés alól
jan. 21
15:43
Minszkben erőszakos tömegoszlatás volt (HVG)
Erőszakkal oszlatott fel a minszki rendőrség hétfőn egy tüntetést, amelynek kisvállalkozó résztvevői egy őket hátrányosan sújtó elnöki rendelet ellen tiltakoztak.
jan. 21
16:03
Rekord olvadás Grönlandon (Kitekintő)
A globális felmelegedés a legnagyobb fokú olvadást idézte elő Grönlandon az utóbbi fél évszázadban, s ez akár a tengerek szintjének emelkedését is meggyorsíthatja.
jan. 21
16:09
A bajuszos nő legendája (Kitekintő)
A spanyoloknál és a franciáknál közismert vicc szerint a portugál nők bajszosak. A sztereotípia valószínűleg igaz, de ma már ők az ország nyitottságának jelképei.
jan. 21
16:24
Tovább tart a banki elbocsátási hullám (Napi)
jan. 21
17:09
Orosz bajnoki meccs a Chelsea stadionjában (HVG)
Londonban szeretné megrendezni szezonnyitó bajnoki mérkőzését az orosz labdarúgó élvonalban szereplő FK Moszkva.
jan. 21
17:14
Tévhitek a Google-generációról (HVG)
Tévhitek között éltünk eddig a fiatal generációkkal kapcsolatban. A "Google generáció" szokásairól szóló brit jelentés szerint az 1993 óta született tinédzserek nem olyan internetes zsenik, mint amilyeneknek az idősebbek beállítják őket, kevesebb lehetőséget használnak ki és egyszerűbb alkalmazásokat használnak.
jan. 21
17:31
Kilencezer ukrán autóstól vették el a jogosítványt három hét alatt (Népszava)
Kilencezer ukrán gépkocsivezetőt fosztottak meg bírósági határozattal az év eleje óta a jogosítványtól, s további huszonegyezerre vár hasonló sors.
jan. 21
17:53
Lettország kiutasított egy orosz diplomatát (HVG)
A lett hatóságok úgy döntöttek, hogy kiutasítanak egy orosz diplomatát, mert a balti állam külügyminisztériuma szerint státusával összeegyeztethetetlen tevékenységet fejtett ki.
jan. 21
18:26
FIFA: pénz a kluboknak a válogatott játékosokért (HVG)
A Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Nyonban megállapodott arról, hogy a következő négy évben 252 millió dolláros kompenzációt fizetnek azoknak a kluboknak, amelyek játékosai válogatott tétmérkőzéseken szerepelnek.
jan. 21
18:30
Demokrata politikusok kifogásolják Bill Clinton magatartását (MaHu)
Az amerikai kongresszus több vezető demokrata párti tagja szerint méltatlan Bill Clinton volt amerikai elnökhöz, a Demokrata Párt névleges vezetőjéhez az az agresszív kampány, amelyet az elnökjelöltségre pályázó Barack Obama szenátor ellen folytat.

Keresés