2008. január 11. péntek

jan. 11
6:18
A FARC életjelet küldött nyolc túszról (Népszava)
Életjelet küldtek nyolc foglyukról a kolumbiai gerillák - mondta egy frissen szabadult volt túsz csütörtökön egy kolumbiai rádióadónak.
jan. 11
6:24
Bush a wc-n (Népszava)
Amennyiben Hillary Clinton sikeresen visszatér a Fehér Házba, a republikánusok az Egyesült Államok új elnökét ábrázoló vécékefével vigasztalódhatnak - kínálja portékáját a Strange New Products, azaz a Fura Új Termékek című honlap.
jan. 11
6:27
Meghalt Sir Edmund Hillary (Infostart)
Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Sir Edmund Hillary, aki 1953-ban elsőként jutott fel a világ legmagasabb hegycsúcsára.
jan. 11
6:54
Javult a közbiztonság a határnyitás után (Infostart)
A schengeni nyitás óta kevesebb betörést követtek el Burgenlandban, mint az előző év hasonló időszakában. A tartományi rendőrség hivatalos adatai cáfolják a határmenti osztrák lakosság korábbi félelmét, hogy Ausztriában megszaporodnak a bűncselekmények a határnyitás után.
jan. 11
7:01
Német lap: a schengeni bővítés óta megnőtt az illegális határátlépők száma Németországban (Népszava)
Többszörösére nőtt a Németország keleti határán elfogott illegális határátlépők száma a schengeni övezet kibővítése óta - írta pénteki számában a Bild német napilap. A többmilliós példányszámú bulvárlap cikke szerint 2007. december 21-e és 2008. január 7-e óta 614 illegális határátlépő akadt fent a szúrópróbaszerű ellenőrzéseken.
jan. 11
7:10
Nemzetközi hadjárat a nejlonzacskók ellen (Infostart)
Törvény készül Ausztráliában a nejlonszatyrok használatának visszaszorítására. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a várhatóan 2008 végén bevezetendő jogszabály betiltja-e a műanyag zacskók használatát, vagy csak bünteti azt.
jan. 11
7:25
Bushé minden idők egyik legrosszabb elnöksége (MaHu)
Minden idők egyik legrosszabb amerikai elnökségének nevezte George Bush két mandátumát Madeleine Albright volt külügyminiszter - jelentette a virginiai Business and Media Institute csütörtökön.
jan. 11
7:26
Fertőzött vért kaphattak a sebesült brit katonák (Infostart)
Fertőzött, az Egyesült Államokból származó vért vagy vérkészítményt kaphatott tizennyolc, Irakban és Afganisztánban szolgáló brit katona - derült ki szerdán. A brit haderő tagjai amerikai tábori kórházakban kaptak ellátást, miután összecsapásokban súlyos sérüléseket szenvedtek.
jan. 11
8:00
Dániában tartják májusban a maszturbációs vitamaratont (Népszava)
San Francisco és London után Koppenhága lesz a maszturbációs vitamaraton színhelye májusban: a "Masturbate-a-Thon 2008" elnevezésű rendezvény célja, hogy megtörje a szexualitással kapcsolatos tabukat és előítéleteket - mutatott rá a szervező.
jan. 11
8:15
Musarraf megszállónak tekintené az amerikaiakat (HVG)
Megszállóknak tekintenék az amerikai katonákat, ha azok pakisztáni felhatalmazás nélkül az országba behatolva az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet fegyvereseire vadásznának - figyelmeztette Washingtont pénteken Perverz Musarraf pakisztáni elnök.
jan. 11
8:26
Továbbra is válságos Suharto állapota (HVG)
Eszméleténél van, ám továbbra is válságos Suharto volt indonéziai elnök állapota, akit pénteken egy hete szállítottak egy jakartai kórházba.
jan. 11
8:41
John Kerry Obama mögé áll Clinton ellenében (MaHu)
John Kerry amerikai szenátor, a 2004-es elnökválasztás vesztes demokrata párti jelöltje csütörtökön közölte: Hillary Clintonnal szemben Barack Obamát támogatja az elnökjelölt-választási versenyben.
jan. 11
8:43
Az amerikaiakat megszállóknak tekintenék Pakisztánban (MaHu)
Megszállóknak tekintenék az amerikai katonákat, ha azok pakisztáni felhatalmazás nélkül az országba behatolva az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet fegyvereseire vadásznának - figyelmeztette Washingtont pénteken Perverz Musarraf pakisztáni elnök.
jan. 11
8:43
Moszkva egy nacionalistát küldött NATO-nagykövetnek (Kitekintő)
Dimitrij Rogozint, az egyik legradikálisabb orosz nacionalista politikust nevezte ki Putyin elnök az ország NATO nagykövetének csütörtökön.
jan. 11
8:53
Budapest a Nokia régiós központja (Napi)
jan. 11
9:31
Népautó amerikai módra: baba Hummer (Napi)
jan. 11
9:58
Nacionalista orosz a NATO-ba delegálva (orientpress)
Dimitrij Rogozint, az egyik legradikálisabb orosz nacionalista politikust nevezte ki Putyin elnök az ország NATO nagykövetének csütörtökön. Elemzők az orosz-nyugati viszony további lehűlésétől tartanak.
jan. 11
9:58
Bányarobbanás Kazahsztánban (Infostart)
Hét ember meghalt, amikor hajnalban robbanás történt egy kazahsztáni szénbányában.
jan. 11
9:58
Rupel nem számít a koszovói függetlenség egyoldalú kikiáltására (HVG)
Nem számít Koszovó függetlenségének egyoldalú kinyilvánítására a szlovén külügyminiszter.
jan. 11
10:15
Elhunyt Sir Edmund Hillary, a "világ tetejének" meghódítója (HVG)
Elsőként hódította meg a világ legmagasabb hegycsúcsát, a 8848 méteres Csomolungmát (Mount Everest), de eljutott az Északi- és a Déli-sarkra, és humanizmusáról, környezetvédelmi elkötelezettségéről is ismert volt Sir Edmund Hillary hegymászó, Új-Zéland leghíresebb szülötte, akinek halálhírét pénteken jelentette be az ország miniszterelnöke, Helen Clark.
jan. 11
10:15
Megsétáltatták a hullát (Kitekintő)
Elhunyt egy amerikai férfi,ám barátai be akarták váltani társadalombiztosítási csekkjét. Azonban a halott is kellett volna a pénzfelvételhez. A két „humoros” jóbarátot beidézték.
jan. 11
10:24
Obama veszített, mert fekete, Clinton nyert, mert fehér? Képek (MaHu)
Egyes elemzők szerint Barack Obama fekete bőrszíne is szerepet játszott abban, hogy az afroamerikai szenátor az előrejelzéseknél sokkal gyengébben szerepelt a New Hampshire-i előválasztáson.
jan. 11
10:36
Rasszizmussal és uszítással vádolják Merkelt és a hesseni miniszterelnököt (HVG)
Rasszizmussal és politikai uszítással vádolta a konzervatív Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetőit, elsősorban Roland Koch hesseni miniszterelnököt és Angela Merkel kancellárt is a Németországban élő külföldiek mintegy száz szervezete.
jan. 11
10:47
Fűtés nincs, mínusz 43 fok van a jakutföldi Artikban (HVG)
A jakutföldi Artik városkában, ahol két hete meghibásodott több lakóház fűtése, még pénteken is hét ház lakói nélkülözték a központi fűtést. Csita közelében, egy faluban pedig már öt hónapja nincs áram.
jan. 11
10:53
Reformot nehezítő kövérség (Népszava)
Az amerikai elnökválasztás programjainak egyértelműen legfontosabb témája az egészségügyi ellátás reformja. Több szakértő most arra hívta föl a figyelmet, hogy bárki is legyen az Egyesült Államok új elnöke, és bármilyen egészségügyi reformra készüljön is, annak megvalósítását legnagyobb mértékben az amerikai elhízás fogja hátráltatni.
jan. 11
10:58
Továbbra is válságos a volt elnök állapota (Népszava)
Eszméleténél van, ám továbbra is válságos Suharto volt indonéziai elnök állapota, akit pénteken egy hete szállítottak egy jakartai kórházba. A 86 éves ex-diktátor még mindig művese-kezelést kap, és orvosai szerint állapota nem elég stabil a szívbetegsége miatt szükséges második pacemaker beültetéséhez.
jan. 11
11:02
Meghódítják a nők az igazgatóságokat (Napi)
jan. 11
11:03
Újabb tömegtüntetésekre készülnek Kenyában (HVG)
Újabb tömegtüntetésekre szólította fel a fő kenyai ellenzéki párt a lakosságot pénteken, miután kudarcot vallott az Afrikai Unió vezetésével folytatott közvetítés a kelet-afrikai országot sújtó mély válság rendezése érdekében.
jan. 11
11:03
Kubis: a Malina-ügy terheli a szlovák-magyar viszonyt (Kitekintő)
Szlovákia külügyminisztere, Ján Kubiš elismerte, hogy Malina Hedvig ügye egy olyan teher, amely akadályozza a szlovák-magyar viszony javulását, és bármiféle megoldása az esetnek segítene a viszony javításán.
jan. 11
11:24
Újrakezdődhet a kenyai erőszak (Infostart)
Kenyában újabb tömegtüntetésekre szólította fel a lakosságot a legnagyobb ellenzéki párt. A Narancssárga Demokratikus Mozgalom szóvivője azt mondta: úgy látják, hogy a kormány nem érdekelt a válság tárgyalásos megoldásában.
jan. 11
11:25
A török hadsereg észak-iraki célpontokat támadott (HVG)
Észak-iraki célpontokat támadott péntek reggel a török hadsereg - közölték kurd kormányzati forrásból.
jan. 11
11:44
Újabb váratlanul nagy bankbukta (Napi)
jan. 11
12:03
Fapados generáció (Kitekintő)
A fiatal európaiak egy része már nem a legmárkásabb termékeket vásárolja, hanem az ár alapján dönt. A globalizáció elérhetővé tette a korábbi luxuscikkeket.
jan. 11
12:09
A nepáli serpák Hillary újjászületéséért imádkoznak (Népszava)
Serpa barátai imádkoznak a pénteken elhunyt Sir Edmund Hillary újjászületéséért; a hegymászóban nemcsak a Himalája meghódítóját, hanem a nepáliak önzetlen segítőjét is gyászolják országszerte. Vajlámpásokat gyújtanak és buddhista szertartásokat rendeznek a kolostorokban a nepáli nép nagy barátjának tartott Sir Hillary emlékére. A kalandos életű új-zélandi felfedező, aki 1953-ban mászta meg…
jan. 11
12:19
A mianmari junta képviselőjével találkozott Aung Szan Szú Kji (HVG)
A katonai junta képviselőjével találkozott Aung Szan Szú Kji házi őrizetben lévő ellenzéki vezető - közölte pénteken egy mianmari kormánytisztviselő.
jan. 11
12:23
A Hamászt nem érdeklik a tárgyalások (Infostart)
A Hamász semmilyen, a Palesztin Hatóság elnöke által aláírt békeegyezményt nem tart magára nézve kötelezőnek - mondta a Gázai övezetet ellenőrző palesztin mozgalom szóvivője.
jan. 11
12:30
Állandó terrorizmus elleni riadókészültség Franciaországban (HVG)
Állandó a terrorizmus elleni riadókészültség Franciaországban - jelentette ki pénteken Bernard Kouchner francia külügyminiszter egy rádióinterjúban, miután az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető internetes oldalakon több fenyegetést is kapott az ország.
jan. 11
12:47
A Hamászt nem fogja kötelezni Abbász és Izrael megállapodása (Népszava)
A Gázai övezetet ellenőrző Hamász palesztin iszlamista mozgalom szóvivője közölte pénteken, hogy a Hamászt nem fogja kötelezni egy békeegyezmény, amelyet Mahmúd Abbász palesztin elnök esetleg aláír Izraellel.
jan. 11
12:49
Bolgár börtönben marad az angol futballhuligán (Népszava)
Georgi Parvanov bolgár elnök elutasította annak az angol futballdrukkernek a kegyelmi kérvényét, akit gyilkossági kísérlet vádjával 10 évre ítéltek a bolgár hatóságok. A 21 éves Michael Shields 2005-ben került hűvösre, miután egy utcai csetepatéban kővel fejbe vágott egy bolgár báralkalmazottat egy Várnához közeli fürdőhelyen. Az angol fiatalember, aki Törökországból, a Liverpool ottani Bajnokok…
jan. 11
13:07
Őrjáratban levegőnkért és vizünkért (orientpress)
Az Európai Unió erőfeszítései ellenére továbbra is súlyosan szennyezett a levegő Budapesten és több más magyar városban. A városi légszennyezés elsődleges forrása a közlekedés. A városlakók, köztük a különösen veszélyeztetett gyerekek egészségét csak az autóközlekedés radikális korlátozásával lehet megvédeni.
jan. 11
13:57
Sarkozy Blairt támogathatja az EU elnöki posztjára (Kitekintő)
Tony Blair a héten részt vesz Nicolas Sarkozy pártja konferenciáján, amely sajtóhírek szerint azt jelentheti, hogy Sarkozy támogatja a politikus EU elnöki jelölését.
jan. 11
14:01
Óriások egymás közt - ugrás a pénz után (Napi)
jan. 11
14:02
NATO-csúcsértekezlet Bukarestben (HVG)
A NATO történetének legnagyobb csúcsértekezlete lesz az idei, amelyet április elején Bukarestben rendeznek meg - nyilatkozta Jaap de Hoop Scheffer NATO-főtitkár és Traian Basescu román államfő azt követően, hogy megbeszélést folytattak a román fővárosban.
jan. 11
14:24
Legalább 725 millió dollár lenne egy igazi Transformers (HVG)
Legalább 725 millió dollárba kerülne egy mozgásképes óriásrobot, derül ki a JSTA japán tudományos és technológiai ügynökség weboldalán közölt becslésből. Az árban nem található páncélzat, fegyver és a kellő infrastruktúra kialakítása sem.
jan. 11
14:28
Török bombatámadás Észak-Irak ellen (orientpress)
Török harci repülőgépek újabb bombatámadást mértek Észak-Irakra.
jan. 11
14:33
Bush "béketeremtő" üzenettel távozik Izraelből (Infostart)
George Bush amerikai elnök az izraelieknek és palesztinoknak üzenve, jelképes helyen fejezte be Közel-Keleti látogatását - Jézus hegyibeszédének helyszínén. Előzőleg meglátogatta a Jad Vasem Holokauszt-emlékmúzeumot, és arra sürgette a feleket, hogy azonnal fogjanak hozzá a békeegyezményhez vezető tárgyalásokhoz.
jan. 11
14:39
Állandó a terrorizmus elleni riadókészültség Franciaországban (MaHu)
Állandó a terrorizmus elleni riadókészültség Franciaországban - jelentette ki pénteken Bernard Kouchner francia külügyminiszter egy rádióinterjúban, miután az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető internetes oldalakon több fenyegetést is kapott az ország.
jan. 11
14:55
Morzsánként kel el a jelzáloghitel-óriás? (Napi)
jan. 11
15:11
Minden ötödik bécsi lakos külföldi állampolgár (MaHu)
Bécset nem csupán az ott működő nemzetközi szervezetek, az idegenforgalom és gazdag kulturális hagyománya teszi világvárossá, hanem egyre inkább lakosságának az összetétele is.
jan. 11
15:17
Klein Dávid: Edmund Hillary volt az utolsó nagy felfedező (Infostart)
Meghalt az a férfi, aki amellett, hogy megjárta az Északi- és a Déli-sarkot, és hivatalosan először járt a Föld legmagasabb csúcsán. Az új-zélandi Sir Edmund Hillary eredményeiről az InfoRádió Klein Dávid magashegyi hegymászót kérdezte.

Keresés