2008. január 11. péntek

jan. 11
0:32
Még egy Bond-lány (est.hu)
Jól jellemzi a következő Bond-film körüli titkolózást, hogy alig pár nappal azután, hogy kihirdették, Gemma Arterton lesz Daniel Craig partnernője, kiderült: bár a brit szépség is szerepet kapott a filmben, a valódi Bond-lány egy másik színésznő lesz...
jan. 11
0:37
Penn: egyszerre két nővel az ágyban (est.hu)
Mint arról nemrég beszámoltunk: válófélben van a híres sztárpár, Sean és Robin Wright Penn. Most fény derült a válás valódi okára is: Robin rajtakapta Seant, miközben az egyszerre két másik nővel huncutkodott.
jan. 11
6:17
Kid Rock: Rock N Roll Jesus (est.hu)
(Atlantic / Warner)Kid Rock, az egykori rap-rocker zenei irányváltására már a 2001-es Cocky albumon egyértelmű jelek utaltak, és címnélküli 2003-as anyaga után az átalakulás mostanra teljesedett ki: legújabb lemeze már radikálisan eltér az egy évtiezddel első sikereket meghozó Devil Without A Cause-tól. A rap mára szinte teljesen eltűnt a zenéjéből, de egy sor más stílus lépett a helyére, ízes…
jan. 11
8:25
Kupaktanács a Led Zeppelinnél (est.hu)
A zenekari értekezleten a jövő a kérdés.
jan. 11
8:27
The Coral: egy taggal kevesebb (est.hu)
A liverpooli zenekar kvintettként folytatja tovább működését.
jan. 11
10:08
The Smashing Pumpkins (est.hu)
A Smashing Pumpkins története, ha nem is osztályharcok története, mindenesetre a rock egyik legkülönösebb és legimpozánsabb sztorija.
jan. 11
10:10
A Szlovén Filharmonikus Zenekar koncertje (est.hu)
Az "Európa szívében" nevet viselő, öt országot érintő csereprogram keretében most Szlovénia vezető szimfonikus zenekara érkezik hozzánk: a George Pehlivanian vezette együttes két jelentős szlovén zeneszerző műveit – Ivo Petrić Trombitaversenyét és Lucijan Marija Škerjanc Gazelles c. darabját – és Mahler V. szimfóniáját adja elő; a versenymű szólóját Kerekes Tibor játssza.
jan. 11
10:13
Álmodozók (est.hu)
A '68-as párizsi diáklázadást alternatív módon felidéző Álmodozók egy olyan korszakról mesél, ami lázadó hevével, féktelen szabadságvágyával és szexuális tabudöngetéseivel – így 40 év távlatából – korunk lagymatag konformizmusának idején különösen rokonszenvesnek tetszik.
jan. 11
11:13
A nagy szökés 2. (est.hu)
Ez egy mini-sorozat második része, és azért csak most írok róla, mert az első is pont erről szólt, tudom, mert belefutottam.
jan. 11
11:18
Kígyók szigete (est.hu)
Dél-afrikai testvéreink olyan ritkán szerepelnek a képernyőn, hogy akkor már legyen érdemes. Méghozzá thriller!
jan. 11
11:20
Lopakodók 2. (est.hu)
Ezt a mozit határozottan ajánlhatom, ha a majd' tíz évvel ezelőtti egyes számúból indulok ki.
jan. 11
11:23
Anatómia (est.hu)
Rövid lesz, de remélem annál jobb. Volt megy amerikai krimi is, de mégis a németek futottak be, bár eléggé fázom tőlük.
jan. 11
11:25
Gyilkos álmok (est.hu)
Elég jó kis szereplőgárda egy eléggé szokványos történethez, nem feltétlen jó. Vagy éppen nem is rossz, majd kiderül.
jan. 11
11:44
A replikáns (est.hu)
És, istenem, még erre az évre is akad egy eddig mellőzött Van Damme-alkotás! Ráadásul milyen!
jan. 11
14:54
Dohnányi, Mozart és Sztravinszkij (est.hu)
A MÁV Szimfonikusok koncertjén Dohnányi egyik legnépszerűbb műve, a Szimfonikus percek, Mozart Esz-dúr zongoraversenye (K. 449) – közreműködik a koreai Kim Hye-Jin – és a Tavaszi áldozat hangzik el. A zenekart ezen az estén a Pasadenai Szimfonikus Zenekar zeneigazgatója, a magyar származású Jorge Mester dirigálja.
jan. 11
15:10
Chackra Hacker, Erik Sumo Band (est.hu)
Igazi zenei kultúrmixet kap az, aki január 19-én az A38-ra látogat. A behatárolhatatlan zenét játszó Chakra Hacker ugyanis bemutatja új, Blood Hit Parade című lemezét, az ünnepbe pedig a hasonlóképp kísérletező Erik Sumo Band is beteszi a magáét.
jan. 11
16:10
Rejtély (est.hu)
Michael Haneke, osztrák illetőségű filmdirektor egyszer már meghökkentett minket egy kegyetlenül szókimondó sorstragédiával - A zongoratanárnő -, és jelen darabjával is igen hatásosan nyeszeteli tűrőképességünk még ingerelhető részecskéit.
jan. 11
16:31
Magasabb Szférák (est.hu)
Magasabb szférák címmel a magyar fotográfiai nagydíjjal tavaly kitüntetett Szilágyi Lenke fotóművész képeiből nyílt kiállítás kedden, a Memoart Galériában.
jan. 11
16:33
Az emlékezés színes álmai (est.hu)
Az emlékezés színes álmai címmel reprezentatív tárlat nyílt magyarországi kortárs cigány képzőművészek alkotásaiból.
jan. 11
16:36
Bokszmeccs a lélekért (est.hu)
Egyik munkahely sem tökéletes, még akkor sem, ha történetesen a pokolról vagy a mennyországról beszélünk. A két konkurens "cég" ugyan többezer éves múlttal rendelkezik, mégsem tudott egyik a másik fölé kerekedni, így a lelkekért folytatott harcnak sem lesz soha vége. Hát csoda-e, ha mindebbe belefásultak már kissé az angyalok?
jan. 11
16:53
Függőkert (est.hu)
Egyik terasz a másikon, rajtuk virágok sora, ameddig csak a szem ellát. Ilyen lehetett Szemiramisz legendás függőkertje, és ilyen lehetne a Thom Fitzgerald rendező által elképzelt család kertje is, de mégsem egészen ilyen. A vegetáció azonban itt is burjánzik, s egyben ez történetünk kezdetének színhelye…
jan. 11
16:58
Az egyik legjobb téli mozgásforma: jégkorcsolya (est.hu)
Ne legyen a téli hideg indok arra, hogy miért maradunk otthon a tévé vagy a számítógép előtt. Számtalan példát tudunk említeni a téli szabadidős kikapcsolódásra, amik közül most külön kiemeljük a jégkorcsolyát.

Keresés