2008. január 7. hétfő

jan. 7
1:12
Ismét apa lesz Jack Black (est.hu)
A Rocksuli, a King Kong és a Holiday sztárja bejelentette, hogy 2006 júniusában született kisfiuk mellé újabb gyermeket várnak feleségével, Tanya Hadennel.
jan. 7
1:24
Mi lesz veled, Golden Globe? (est.hu)
Végképp meghiúsulni látszik a január 13-ra meghirdetett Golden Globe díjátadó gála a november óta sztrájkoló hollywoodi írók miatt, ugyanis az írókhoz szimpátiából csatlakozó színészek is bojkottálni fogják a rendezvényt.
jan. 7
5:02
Princ a katona – 1. DVD (est.hu)
Ez az 1966-ban készült kultikus magyar sorozat akár a ma már szintén retrónak számító, 1988-as Angyalbőrben előképének is tekinthető – a(z akkor még) szemtelenül jóképű, későbbi "nemzetközi sztárunkkal", Ernyey Bélával a főszerepben.
jan. 7
5:34
Paul McCartney: The McCartney Years (est.hu)
Az utóbbi évek remek koncertfilmjei (Back In The U.S., In Red Square, The Space Within US) után a 2007-es ünnepi szezonban Paul McCartney egy három lemezből álló, sok órányi anyagot tartalmazó, teljes szólókarrierjét áttekintő DVD-kiadvánnyal lepte meg rajongóit – és ezzel némileg feledtetni is tudta a Memory Almost Full című legutóbbi stúdióalbuma okozta csalódást.
jan. 7
6:48
Amy Winehouse: I Told You I Was Trouble – Live in London (est.hu)
Napjainkban a brit Amy Winehouse a nemzetközi könnyűzenei élet egyik legambivalensebb figurája: a sokmillió példányban elkelt 2006-os Back To Black albummal sok egyéb elsimerés mellett hat Grammy-jelölést begyűjtő aranytorkú őstehetség drogos-alkoholista botrányhősnőként is fényesen teljesít. A dalszerző-énekesnőtől 2007 végén a sikeralbum kétlemezes újrakiadása mellett egy DVD is megjelent, mely…
jan. 7
8:25
A bíróság szerint Beyoncé nem lopott (est.hu)
Egy több éves bírósági ügy végére került pont.
jan. 7
8:27
Trent Reznor csalódott a vásárlókban (est.hu)
A Nine Inch Nails frontembere kipróbálta, megéri-e a Radiohead módszerét alkalmazni a lemezeladásoknál.
jan. 7
10:08
Művészek orvosa (est.hu)
A tudomány és a művészet nem állnak olyan messze egymástól, mint gondolnánk. Hiszen itt vannak például a műgyűjtő tudósok, akik egyfajta összekötő kapocsként működnek.
jan. 7
10:14
Zene és tánc (est.hu)
A Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar újévi koncertje (vez.: Hollerung Gábor) a ZENE ÉS TÁNC jegyében született.
jan. 7
10:19
Salman Rushdie-életműsorozat (est.hu)
Az újabban életmű-sorozatokra (is) szakosodott Ulpius-kiadó Orhan Pamuk és Doris Lessing regényei mellett most még egy világhírű író, az indiai Salman Rushdie műveit is leporolta, hozzájuk csapva a legutóbbit - mindezt az író Magyarországra invitálásával megspékelve.
jan. 7
10:56
Budapest-Bamako 2008. (est.hu)
Egy igazán flúgos futam előállításához nem is kell több, mint egy sokat próbált rádiós, pár még többet próbált autó és kb. 300-400 másik hülye, aki ugyancsak rajthoz áll.
jan. 7
11:40
Balfék körzet januártól az AXN-en (est.hu)
Különleges színfolttal, egy spanyol akció-vígjáték sorozattal gazdagodik januártól az AXN kínálata. Január 18-án pénteken 21.30-kor indul a 27 részes széria, a Balfék körzet.
jan. 7
11:51
Zenére síelhetsz (est.hu)
Nem kell többé fülhallgatót dugni a fülünkbe, ha zenés síelésre vágyunk. A világon egyedülálló zenés sípálya működik a Planaion. Mozart zenétől hangos a lejtő.
jan. 7
12:07
Kaméleon 3. (est.hu)
Ebből kettőt már ajánlottam, olyan evidensnek tűnt a harmadik is. Nem lehet az nagyon rossz, amiből ennyi van, nemde?
jan. 7
12:09
A cápa visszavág (est.hu)
Több kalandos közül is választhattam volna, de az milyen már, mikor a cápa visszavág?! Meg ebben azért játszik a Kúlijó, meg a Gyémánt Lú.
jan. 7
12:13
Tökéletes másolat (est.hu)
Ripley Helen, a labilis idegzetű kriminál-pszichológusnő tanúvallomásával börtönbe juttat egy sorozatgyilkost, ami nem segíti stabilitását.
jan. 7
12:15
Én vagyok a fegyver (est.hu)
Ismeretlen kincsnek ígérkezik mai Terence Hill- filmünk, számomra legalábbis teljesen az volt, aztán a dátumon elgondolkodva eszembe jutott, hogy az olasz krimi-vígjáték talán nem az ezredforduló tájékán élte fénykorát, és automatikusan rossz helyen kerestem fejemben, ezért utánanéztem, de a tartalom megismerése után sem lett ismerősebb.
jan. 7
12:24
Vad vizek (est.hu)
Úgy emlékszem, hétvégére még sohasem ajánlottam délutáni filmet, és ez most megfelelőnek látszott.
jan. 7
14:59
4 hónap, 3 hét, 2 nap (est.hu)
A román filmművészet eddigi legsikeresebb alkotása körülbelül annyira szórakoztató, mint Ceausescu utolsó televíziós szereplése, és legalább olyan nehéz levenni róla a szemet.
jan. 7
16:09
LOW holland-flamand Kultfeszt (est.hu)
20 budapesti helyszín, 2008. február 15.- március 12. A LOW Fesztivál keretében 2008. február közepétől egy egész hónapon át tartó rendezvénysorozattal mutatkozik be hazánkban a holland-flamand kortárs képzőművészet, komoly-, kortárs, jazz- és könnyűzene, építészet és formatervezés, színház, tánc, irodalom és film. A fesztivál elnevezése a Németalföldre (Low Countries), vagyis Hollandiára és…

Keresés