2008. január 3. csütörtök

jan. 3
1:09
Háborús filmek Amerikából (est.hu)
Az új év beköszöntével csaknem egy egész hónapon keresztül nézhetünk háborús filmeket az Örökmozgóban a klasszikusoktól kezdve a legfrissebb munkákig. Nem csak a műfaj szerelmeseinek!
jan. 3
2:12
Lohan és Murphy a legrosszabb színészek (est.hu)
Közel 4 millió ember találta úgy egy felmérésben, hogy tavalyi teljesítményével Lindsay Lohan és Eddie Murphy érdemelte ki a 2007-es év legrosszabb hollywoodi színésze címet.
jan. 3
2:24
Keira Knightley: "Bármit megtennék!" (est.hu)
"Bármit megtennék, hogy végre egy narkós rosszlányt játszhassak el!" – jelentette ki a szép színésznő, aki mostanában azon fáradozik, hogy kissé megváltoztassa a korábbi szerepei alapján róla kialakult képet. Knightley ugyanis attól tart, beskatulyázzák a romantikus lányregények hősnője kategóriába, azon belül is a csipkés ruhás, kisírt szemű vékony kislány típusába, amit ő egyébként már…
jan. 3
6:48
Solal presents The Moonshine Sessions (est.hu)
(Ya Basta! / Deep Distribution)A párizsi DJ-producer, Philippe Cohen Solal már eddig is gyakran használta a különböző zenei kultúrák keverésének módszerét: Boys From Brazil nevű együttesével a house-t latinosította, a Gotan Projecttel az argentin tangó és a downtempo között hozott létre kapcsolatot. Ez utóbbi sikeréből még sokáig eléldegélhetett volna a bevált recept ismétlésével (lásd:…
jan. 3
8:37
Paul McCartney szívműtéten esett át (est.hu)
A zenész egészsége megóvását helyezte előtérbe az ünnepek alatt.
jan. 3
8:39
Újabb nagyágyú követheti a Led Zeppelin példáját (est.hu)
Idén a Kinks együttes lehet a nagy visszatérő.
jan. 3
11:18
VII. Nemzetközi Cirkuszfesztivál (est.hu)
Először 1996-ban rendezték meg Budapesten a nemzetközi cirkuszfesztivált. Ekkor még talán senki nem gondolta, hogy ez a rendezvény lesz az egyik legrangosabb a cirkuszvilág életében.
jan. 3
13:24
Casting minden (est.hu)
Az életnél meghatóbb mesét írni nem egyszerű dolog, időről időre mégis megpróbálja valaki. Tímár Péter rendező az abszurd vígjátékokban (Egészséges erotika, Csapd le csacsi!) a legjobb, ezt a valóságból kölcsönzött történetet mégis sikerült életszerűen tolmácsolnia.
jan. 3
15:01
Hangmás, E.Z. Basic, Spacesh!t, DJ Kovary (est.hu)
Az indie szintér már a spájzban van. Bár a 90-es évek elején minden Barkas mikrobuszhoz tartozott egy-egy önjelölt, kétes tehetségű gitárpöngető társaság, de kishazánkban soha nem volt olyan súlyos indie torlódás, mint manapság tapasztalható.
jan. 3
15:06
Jamie Winchester és Hrutka Róbert (est.hu)
Budapest, Morrison's 2, január 7. hétfő 21h Bocs a képzavarért, de Jamie Winchester és Hrutka Róbert a hazai könnyűzene két állatorvosi lova. Pályafutásukon keresztül simán feltérképezhető könnyűzenei szcénánk teljes spektruma, az undergroundtól a reklámzenék kasszacsilingelős világáig.
jan. 3
15:18
Magashegyi Underground (est.hu)
Ugyan már senki sem várta, de a hazai pop megmerevedett frontvonalai uszkve két-három éve mozgásba lendültek. Vagy inkább mozgásba kezdtek.
jan. 3
15:50
"Bach és a XX. század" – Sztravinszkij (est.hu)
A Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar négy koncertből álló sorozatának második estjén három Sztravinszkij-darab ("Bázel concerto", Fúvósszimfóniák, Esz-dúr szimfónia) hangzik el, valamint közéjük ékelődve Jeney Zoltán Monody – in memoriam Stravinsky c. művének meghangszerelt változata (Ősbemutató) – közreműködik: Horváth Mária (ének) – és Bach III. Brandenburgi versenye; Rácz…
jan. 3
17:06
Reneszánsz Év 2008 (est.hu)
Országszerte, 2008. január 22. - 2009. január 21. A 2008-as év a Reneszánsz jegyében fog telni; százötven program, köztük számos kiállítás, tudományos konferencia, gasztronómiai esemény várja az érdeklődőket a 2008. január 22-én, a magyar kultúra napján kezdődő Reneszánsz Év keretében országszerte.

Keresés