2008. január 2. szerda

jan. 2
0:30
Jolie megköszönte (est.hu)
Az óév utolsó, az új év első napja nemcsak a fogadalmak, hanem a köszönetek ideje is – Angelina Jolie is megköszönte szerelmének, Brad Pittnek az egész évi törődést, vigaszt és gondoskodást.
jan. 2
0:45
Felkopik Paris Hilton álla? (est.hu)
Úgy tűnik, drámaian csökken az a hatalmas vagyon, amit a botrányhősnő, Paris Hilton nagyapja után örökölni fog, miután az öregúr úgy döntött, pénze legnagyobb részét jótékony célokra fordítja.
jan. 2
3:41
Agyrém (est.hu)
Az Edward Furlong főszereplésével 1994-ben bemutatott horror valóság és virtuális valóság határával játszik el, de sajnos nem sikerült kiállnia az idők próbáját.
jan. 2
7:48
Mattafix: Rhythm & Hymns (est.hu)
(Buddhist Punk / EMI)Ha nincsen pénzünk bólogató kutyát venni a kocsi hátsó ablakába, vagy a család egyszerűen leszavazta az ötletet, elég beszerezni a Mattafix új lemezét, attól ugyanis garantáltan minden utas bólogatni fog. A Signs Of A Struggle című debütálásával és annak Big City Life című slágerével 2005-ben feltűnt duó második albuma ismét az utcai költészet és a jól megalapozott ritmusok…
jan. 2
8:19
Az R.E.M. gyorsabb mint valaha (est.hu)
A zenekar új lemezének már címe is van, a korong áprilisban jelenik meg.
jan. 2
8:21
Koncerteken kompenzál a Radiohead (est.hu)
A rajongók túl drágának találják a 2008-as turné jegyárait.
jan. 2
8:41
Reverend And The Makers: The State Of Things (est.hu)
(Wall Of Sound / Neon Music)Az alapvetően tánczenei irányultságú Wall Of Sound kiadó már 2006-ban kiadott egy zsánerkeverő indie-dance együttest, ám az Infadels remek bemutatkozása (We Are Not The Infadels) nem részesült méltó fogadtatásban. A kiadó 2007-ben a hasonló felfogású Reverend And The Makersszel próbálkozott, ezúttal – talán az Arctic Monkeys-frontember Alex Turner közreműködése…
jan. 2
11:31
Red Road (est.hu)
High-tech és paranoid napjainkban nem szokatlan ötlet egy film hősét térfigyelő kamerák monitorja elé ültetni, főleg ha nemzetközi terroristák vagy pedofil vállalatvezetők ólálkodnak a közelben - esetünkben azonban jóval szürkébb a háttér: a Red Road egy kísérleti szocio-thriller, melyben nem a nagyhatalmak, hanem az érzelmek ébresztenek vihart."
jan. 2
13:21
Állati (est.hu)
Nézzük, mivel telt a karácsonyunk, az influenzától és a nagy zabálásoktól eltekintve. Mivel a Barátok közt szünetelt, így a szokásosnál merőben eltérő eredmények születtek. A teljes lakosság körében így is az RTL Klub nyert, viszont a 18 és 49 évesek körében a TV2 volt népszerűbb.
jan. 2
14:48
Danny Cavanagh akusztikus estje két városban (est.hu)
Január elején szokásához hűen ismét hazánkba érkezik Danny Cavanagh, a brit Anathema zenekar vezetője.
jan. 2
15:10
A Fórum Home Entertainment januári megjelenései (est.hu)
Nagyszerű filmekkel kezdődik az év, csak győzzük őket megnézni!
jan. 2
16:53
VII. Nemzetközi Cirkuszfesztivál (est.hu)
Először 1996-ban rendezték meg Budapesten a nemzetközi cirkuszfesztivált. Ekkor még talán senki nem gondolta, hogy ez a rendezvény lesz az egyik legrangosabb a cirkuszvilág életében.

2008. január 3. csütörtök

jan. 3
1:09
Háborús filmek Amerikából (est.hu)
Az új év beköszöntével csaknem egy egész hónapon keresztül nézhetünk háborús filmeket az Örökmozgóban a klasszikusoktól kezdve a legfrissebb munkákig. Nem csak a műfaj szerelmeseinek!
jan. 3
2:12
Lohan és Murphy a legrosszabb színészek (est.hu)
Közel 4 millió ember találta úgy egy felmérésben, hogy tavalyi teljesítményével Lindsay Lohan és Eddie Murphy érdemelte ki a 2007-es év legrosszabb hollywoodi színésze címet.
jan. 3
2:24
Keira Knightley: "Bármit megtennék!" (est.hu)
"Bármit megtennék, hogy végre egy narkós rosszlányt játszhassak el!" – jelentette ki a szép színésznő, aki mostanában azon fáradozik, hogy kissé megváltoztassa a korábbi szerepei alapján róla kialakult képet. Knightley ugyanis attól tart, beskatulyázzák a romantikus lányregények hősnője kategóriába, azon belül is a csipkés ruhás, kisírt szemű vékony kislány típusába, amit ő egyébként már…
jan. 3
6:48
Solal presents The Moonshine Sessions (est.hu)
(Ya Basta! / Deep Distribution)A párizsi DJ-producer, Philippe Cohen Solal már eddig is gyakran használta a különböző zenei kultúrák keverésének módszerét: Boys From Brazil nevű együttesével a house-t latinosította, a Gotan Projecttel az argentin tangó és a downtempo között hozott létre kapcsolatot. Ez utóbbi sikeréből még sokáig eléldegélhetett volna a bevált recept ismétlésével (lásd:…
jan. 3
8:37
Paul McCartney szívműtéten esett át (est.hu)
A zenész egészsége megóvását helyezte előtérbe az ünnepek alatt.
jan. 3
8:39
Újabb nagyágyú követheti a Led Zeppelin példáját (est.hu)
Idén a Kinks együttes lehet a nagy visszatérő.
jan. 3
11:18
VII. Nemzetközi Cirkuszfesztivál (est.hu)
Először 1996-ban rendezték meg Budapesten a nemzetközi cirkuszfesztivált. Ekkor még talán senki nem gondolta, hogy ez a rendezvény lesz az egyik legrangosabb a cirkuszvilág életében.
jan. 3
13:24
Casting minden (est.hu)
Az életnél meghatóbb mesét írni nem egyszerű dolog, időről időre mégis megpróbálja valaki. Tímár Péter rendező az abszurd vígjátékokban (Egészséges erotika, Csapd le csacsi!) a legjobb, ezt a valóságból kölcsönzött történetet mégis sikerült életszerűen tolmácsolnia.
jan. 3
15:01
Hangmás, E.Z. Basic, Spacesh!t, DJ Kovary (est.hu)
Az indie szintér már a spájzban van. Bár a 90-es évek elején minden Barkas mikrobuszhoz tartozott egy-egy önjelölt, kétes tehetségű gitárpöngető társaság, de kishazánkban soha nem volt olyan súlyos indie torlódás, mint manapság tapasztalható.
jan. 3
15:06
Jamie Winchester és Hrutka Róbert (est.hu)
Budapest, Morrison's 2, január 7. hétfő 21h Bocs a képzavarért, de Jamie Winchester és Hrutka Róbert a hazai könnyűzene két állatorvosi lova. Pályafutásukon keresztül simán feltérképezhető könnyűzenei szcénánk teljes spektruma, az undergroundtól a reklámzenék kasszacsilingelős világáig.
jan. 3
15:18
Magashegyi Underground (est.hu)
Ugyan már senki sem várta, de a hazai pop megmerevedett frontvonalai uszkve két-három éve mozgásba lendültek. Vagy inkább mozgásba kezdtek.
jan. 3
15:50
"Bach és a XX. század" – Sztravinszkij (est.hu)
A Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar négy koncertből álló sorozatának második estjén három Sztravinszkij-darab ("Bázel concerto", Fúvósszimfóniák, Esz-dúr szimfónia) hangzik el, valamint közéjük ékelődve Jeney Zoltán Monody – in memoriam Stravinsky c. művének meghangszerelt változata (Ősbemutató) – közreműködik: Horváth Mária (ének) – és Bach III. Brandenburgi versenye; Rácz…
jan. 3
17:06
Reneszánsz Év 2008 (est.hu)
Országszerte, 2008. január 22. - 2009. január 21. A 2008-as év a Reneszánsz jegyében fog telni; százötven program, köztük számos kiállítás, tudományos konferencia, gasztronómiai esemény várja az érdeklődőket a 2008. január 22-én, a magyar kultúra napján kezdődő Reneszánsz Év keretében országszerte.

2008. január 4. péntek

jan. 4
3:55
Nagy családot szeretne a Felkoppintva sztárja (est.hu)
Legalább öt vagy hat gyereket szeretne szülni Katherine Heigl, az Apám, a hős és A Grace klinika sztárja, akit legutóbb a Felkoppintva című filmben éppen megesett fiatal nőként láthattunk egy nem kívánt terhességgel küzdeni.
jan. 4
4:11
Jön a G.I. Joe-film! (est.hu)
A Transformers című film hatalmas sikerén felbuzdulva élőszereplős nagyjátékfilm készül a Hasbro játékgyár további népszerű termékei, a G.I. Joe-játékkatonák alapján is – remélhetőleg Jason Statham és Mark Wahlberg főszereplésével.
jan. 4
7:59
The Rolling Stones: Rolled Gold + (est.hu)
(ABKCO / Universal)A Rolling Stones teljes karrierjét áttekintő 2002-es Forty Licks című negyvenszámos dupla slágerválogatás hatalmas siker volt, akárcsak a hozzá tartozó egyéves turné (lásd: Four Flicks). A 2005-ös A Bigger Bang sorlemezhez tartozó – Budapestet is érintő – még hosszabb és még sikeresebb koncertkörút végeztével most egy újabb negyvenszámos dupla albumot kapunk, de ez…
jan. 4
8:15
A Klaxons Amerikában is csúcsra érhet (est.hu)
A brit zenekar tavalyi lemezét is jelölték az "amerikai Mercury-díjra", a Shortlist Prize-ra.
jan. 4
8:17
Nagyágyúk alkotják az új manchesteri szupergruppot (est.hu)
Liam Gallagher lesz az alkalmi sztárzenekar frontembere.
jan. 4
13:54
Reggae Fi '08 (est.hu)
Hazánk mára igazi reggae hatalommá nőtte ki magát, ez nem kétséges. Az elmúlt pár évben sorra alakultak a zenekarok a legkülönfélébb reggae-irányzatokban, most pedig meghallgathatjuk, 2008-ban kik diktálják a ritmust.
jan. 4
13:56
Lány a vízben (est.hu)
Az indiai felmenőkkel büszkélkedő tehetséges Spielberg-tanítványt, M. Night Shyamalant a Hatodik érzék című hidegrázós szellemmozi kapcsán ismerhette meg a világ. Jelen mozija némiképp stílus- és rendezőidegen közeget generál azzal az infantilis fantasy-val, amit egy középszerű bérház lakóközösségébe implantál.
jan. 4
14:54
Franklin, a teknős (est.hu)
Régimódi és bájos francia rajzfilm Franklinról, a kedves kis teknősről, aki egy nap barátaival felkerekedik, hogy megkeresse betegeskedő nagymamája gyermekkorában elásott kincsét a Teknős-tónál.

2008. január 5. szombat

jan. 5
1:51
Eddie Murphy: még egy esküvő (est.hu)
Újév napján Bora Borán lezajlott esküvője után egy újabb vár a Norbit sztárjára: ismét nőül kell vennie újdonsült feleségét, az amerikai törvények szerint ugyanis a nász csak így lesz legális.
jan. 5
2:07
Ittas vezetés miatt ítélték el Fenyő Ivánt (est.hu)
Kihirdették az első fokú, nem jogerős ítéletet a karambolozó színész ügyében. Fenyő a börtönt megúszta, ám pénzbüntetést kell fizetnie és akár egy évre is elvehetik a jogosítványát.
jan. 5
9:09
Britney Spears beszámíthatatlan és közveszélyes (est.hu)
Az énekesnőt napokig nem engedik ki a kórházból, nehogy kárt tegyen magában vagy a környezetében.
jan. 5
9:11
Liza Minelli folytatja a show-t (est.hu)
Az énekesnő decemberi betegsége már a múlté.

2008. január 6. vasárnap

jan. 6
11:34
Muddy Shoes (est.hu)
Budapest, Fat Mo's Music Club, január 9. szerda 21h Nem tudom, ki hogy van vele, de a bluest hazánkban még mindig Hobóval, Billel és a "pocsolyábaléptemsároslettazújcípőőőőm"-mel azonosítják.

2008. január 7. hétfő

jan. 7
1:12
Ismét apa lesz Jack Black (est.hu)
A Rocksuli, a King Kong és a Holiday sztárja bejelentette, hogy 2006 júniusában született kisfiuk mellé újabb gyermeket várnak feleségével, Tanya Hadennel.
jan. 7
1:24
Mi lesz veled, Golden Globe? (est.hu)
Végképp meghiúsulni látszik a január 13-ra meghirdetett Golden Globe díjátadó gála a november óta sztrájkoló hollywoodi írók miatt, ugyanis az írókhoz szimpátiából csatlakozó színészek is bojkottálni fogják a rendezvényt.
jan. 7
5:02
Princ a katona – 1. DVD (est.hu)
Ez az 1966-ban készült kultikus magyar sorozat akár a ma már szintén retrónak számító, 1988-as Angyalbőrben előképének is tekinthető – a(z akkor még) szemtelenül jóképű, későbbi "nemzetközi sztárunkkal", Ernyey Bélával a főszerepben.
jan. 7
5:34
Paul McCartney: The McCartney Years (est.hu)
Az utóbbi évek remek koncertfilmjei (Back In The U.S., In Red Square, The Space Within US) után a 2007-es ünnepi szezonban Paul McCartney egy három lemezből álló, sok órányi anyagot tartalmazó, teljes szólókarrierjét áttekintő DVD-kiadvánnyal lepte meg rajongóit – és ezzel némileg feledtetni is tudta a Memory Almost Full című legutóbbi stúdióalbuma okozta csalódást.
jan. 7
6:48
Amy Winehouse: I Told You I Was Trouble – Live in London (est.hu)
Napjainkban a brit Amy Winehouse a nemzetközi könnyűzenei élet egyik legambivalensebb figurája: a sokmillió példányban elkelt 2006-os Back To Black albummal sok egyéb elsimerés mellett hat Grammy-jelölést begyűjtő aranytorkú őstehetség drogos-alkoholista botrányhősnőként is fényesen teljesít. A dalszerző-énekesnőtől 2007 végén a sikeralbum kétlemezes újrakiadása mellett egy DVD is megjelent, mely…
jan. 7
8:25
A bíróság szerint Beyoncé nem lopott (est.hu)
Egy több éves bírósági ügy végére került pont.
jan. 7
8:27
Trent Reznor csalódott a vásárlókban (est.hu)
A Nine Inch Nails frontembere kipróbálta, megéri-e a Radiohead módszerét alkalmazni a lemezeladásoknál.
jan. 7
10:08
Művészek orvosa (est.hu)
A tudomány és a művészet nem állnak olyan messze egymástól, mint gondolnánk. Hiszen itt vannak például a műgyűjtő tudósok, akik egyfajta összekötő kapocsként működnek.
jan. 7
10:14
Zene és tánc (est.hu)
A Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar újévi koncertje (vez.: Hollerung Gábor) a ZENE ÉS TÁNC jegyében született.
jan. 7
10:19
Salman Rushdie-életműsorozat (est.hu)
Az újabban életmű-sorozatokra (is) szakosodott Ulpius-kiadó Orhan Pamuk és Doris Lessing regényei mellett most még egy világhírű író, az indiai Salman Rushdie műveit is leporolta, hozzájuk csapva a legutóbbit - mindezt az író Magyarországra invitálásával megspékelve.
jan. 7
10:56
Budapest-Bamako 2008. (est.hu)
Egy igazán flúgos futam előállításához nem is kell több, mint egy sokat próbált rádiós, pár még többet próbált autó és kb. 300-400 másik hülye, aki ugyancsak rajthoz áll.
jan. 7
11:40
Balfék körzet januártól az AXN-en (est.hu)
Különleges színfolttal, egy spanyol akció-vígjáték sorozattal gazdagodik januártól az AXN kínálata. Január 18-án pénteken 21.30-kor indul a 27 részes széria, a Balfék körzet.

Keresés