2008. augusztus 1. péntek

aug. 1
0:36
Közönségdíjat nyert New Yorkban a Szabadság, Szerelem (est.hu)
A Japánban megszerzett fődíj és a londoni BAFTA előtti emlékezetes vetítés után újra sikert aratott Andy Vajna és Goda Krisztina filmje, a Szabadság, Szerelem.
aug. 1
0:40
Dirty Dancing-folytatás Patrick Swayze-vel? (est.hu)
Habár a nagysikerű táncfilmnek, a Dirty Dancing - Piszkos táncnak volt már 2004-ben egy második része (ami azonban inkább spin-offnak tekinthető, hiszen nem az eredeti karakterek jelentek meg benne), most állítólag valódi folytatást kaphat, méghozzá az első film sztárjával, Patrick Swayze-vel a főszerepben.
aug. 1
8:42
Újra aktív az AC/DC (est.hu)
A veterán rockerek másféléves turnéra indulnak és új lemezt is megjelentetnek.
aug. 1
11:24
A sötét lovag (est.hu)
Három évvel ezelőtt a brit Christopher Nolan majdnem akkorát igazított Batman megtépázott hírnevén, mint annak idején Tim Burton a szuperhős hatvanas évekbeli cicanadrágos megjelenésén, és most biztosan halad tovább a kijelölt - de ki nem világított - úton.
aug. 1
11:26
Billy Elliot (est.hu)
Egy bányászcsalád legkisebb fia, a 11 éves Billy bokszedzésen megpillantja a terem másik sarkában folyó balettórát, és a mozdulatok varázsa többet nem engedi szabadon képzeletét.
aug. 1
12:18
A testőr (est.hu)
Íme a képlet: a film főszereplőjének karakterét egy régebbi Clint Eastwood-moziból, a Tűzvonalbanból kölcsönözték, ott is egy kiöregedett titkosszolga volt a hős, aki már részese volt egy elnöki merényletnek, a szerkezetet viszont a 24 című tévédrámából csenték, akárcsak a másik főszereplőt, Kiefer Sutherlandet.
aug. 1
12:20
Musa - A harcos (est.hu)
Látványosabb, izgalmasabb filmet, ilyen csatajeleneteket a Ryan közlegény megmentése óta aligha láthattunk, csak itt nem géppuskákkal és aknavetőkkel harcolnak, hanem karddal, íjjal és lándzsával, mivel a XIX. században járunk, a kínai császárságban, ahol éppen két dinasztia, a Mingek és a Yuanok vívják élethalálharcukat.
aug. 1
13:48
Banditák (est.hu)
Először kissé nehéz megszokni Bruce Willis és Billy Bob Thornton kettősét. Willis sokkal lerobbantabb, mint máskor, a hosszú haj pedig pocsékul áll neki, Thornton pedig még ramatyabbul néz ki.
aug. 1
13:50
Gounod-Shakespeare: Rómeó és Júlia (est.hu)
Gounod számos operát írt. Ezek többsége feledésbe merült, de a Faust és a Rómeó és Júlia még ma is nagy népszerűségnek örvend. Utóbbi most rendhagyó formában kerül bemutatásra.
aug. 1
13:52
Ómen (est.hu)
Kevésbé ismert tény, de az 1976-os, eredeti Ómen tette világszerte divatos kutyafajtává a rotweilert. Ez a film az olyan nagy horrorklasszikusok egyike, mint az Ördögűző, a Psycho vagy a Poltergeist, amit már csak onnan is tudni, hogy forgatása katasztrófák és balesetek egész sorozatából állt.
aug. 1
13:54
Szabadítsátok ki Jimmyt! (est.hu)
Nem csak Amerikában készülnek jó egész estés animációs filmek, és nem csak a Pixar stúdióból kerülnek ki meghökkentően jó ötletek és megvalósítások, és erre itt a példa, egy angol anyagi támogatással készült norvég felnőttmese.
aug. 1
14:24
Véres munka (est.hu)
A Véres munka félig-meddig a hatodik Piszkos Harry-epizódnak is betudható, csak hősét nem Callahannek, hanem Terry McCalebnek hívják, és nem a San Fransiscó-i rendőségen, hanem az FBI-nál dolgozik - pontosabban onnan vonult vissza egy "munka közben" elszenvedett szívroham után.
aug. 1
15:00
Az utolsó erőd (est.hu)
Az erőd, egy speciális fegyintézet renitens, szabályszegő katonák, illetve tisztek számára, sajnálatos módon az utolsó állomás a szebb napokat látott Irwin tábornok egyébként briliáns karrierjében.
aug. 1
15:02
Till filkó (est.hu)
Puffstadt városában nagy a sürgés-forgás, a helyi elöljárók ugyanis különleges ajándékkal akarnak kedveskedni az uralkodónak születésnapja alkalmából.
aug. 1
15:04
Lelkipásztor kutya (est.hu)
Opal (AnnaSophia Robb) hároméves volt, amikor az édesanyja elhagyta a családot. Az immár tízéves kislány édesapjával (Jeff Daniels) egy floridai kisvárosba költözik, ahol a papa prédikátorként dolgozik, Opal pedig magányosabb, mint valaha.
aug. 1
15:36
Keane: túl a jó ízlés határain (est.hu)
A brit zenekar ősszel megjelenő albumát négy nagyvárosban rögzítették.
aug. 1
15:38
A Himalája ösvényei (est.hu)
A Himalája hatalmas hegyeiben ősi ösvény fut, amelyen tibeti lovas karaván halad az úton, éppúgy, ahogy elődei haladtak évezredeken át.
aug. 1
15:40
A kínai armada (est.hu)
A hagyományos felvételeket számítógépes grafikákkal ötvöző látványos film Zheng He, a hazáján kívül méltánytalanul feledésbe merült kínai admirális történetét meséli el.
aug. 1
15:42
Bono, vonulj vissza! (est.hu)
Internetes petíciót indítottak a U2 frontemberének visszavonulását követelve.
aug. 1
15:44
Tüskevár (est.hu)
A hetedikes Tutajos, akit mérnök szülei a széltől is óvnak, a nyári vakációt nagybátyjánál töltheti a Kis-Balatonnál, s barátja, Bütyök is vele tart.
aug. 1
16:12
Brains a Zöld Pardonban (est.hu)
A mikrofon társaságában Mc Columbo néven ismert Kéri András már jó ideje a fővárosi klubélet fősodrának élhullámán úszik. Négy évvel ezelőtt csatlakozott az addig folyamatosan formálódó és reformálódó Brains zenekarhoz, hogy ebben a felállásban öles léptekkel haladhassanak az elismertség és a zenei szórakoztatás origója felé.
aug. 1
16:14
Kaiser Chiefs a Szigeten (est.hu)
A rakenroll és a foci kéz a kézben járnak, elég ha csak a Stone Roses This Is The One-jára gondolunk, amit ugye a Manchester szurkolók sajátítottak ki, de az is tény, hogy az Oasis-es Gallagher tesóknál nincs nagyobb Manchester drukker széles e golyón. Ehhez képest nem meglepetés, hogy napjaink egyik legszellemesebb válogatottja épp egy dél-afrikai futballcsapattól csent nevet magának. Kaiser…

2008. augusztus 2. szombat

aug. 2
1:48
Lehet nevezni a sheffieldi MeetMarketre (est.hu)
Szeptember 12-ig várja a pályázókat Európa legnagyobb dokumentumfilm-fesztiváljának pitching fóruma, a sheffieldi MeetMarket, ahol az alkotók számos érdeklődő gyártóval ismertethetik elképzeléseiket, terveiket.
aug. 2
1:52
Berryé a legrosszabb alakítás (est.hu)
A három évvel ezelőtti Arany Málna-díj mellé Halle Berry újabb "elismerést" zsebelt be: egy igen speciális felmérés szerint az ő Gothika-beli alakítását hozták ki a legrosszabbnak a King magazinnál.
aug. 2
5:06
Nine Inch Nails: The Slip (est.hu)
(The Null Corporation)Úgy tűnik, Trent Reznornak nagyon megtetszett az utóbbi időben a Radiohead (In Rainbows) és a Charlatans (You Cross My Path) által megkezdett rajongóbarát internetes lemezkiadási trend. Először pártfogoltja, Saul Williams albumát tette tetszőleges áron elérhetővé (The Inevitable Rise And Liberation Of NiggyTardust!), majd kiadott egy instrumentális számokból álló négylemezes…
aug. 2
7:48
The Futureheads: This Is Not The World (est.hu)
(Nul Records / Neon Music)Az észak-angliai Sunderland városában 2000-ben összeállt, első EP-jét 2002-ben megjelentető Futureheads együttest hiába dobta ki kiadója, a 679 Recordings két album után (The Futureheads - 2004 , News And Tributes - 2006), a brit poszt-punk revival egyik legkorábbi zenekara saját lemezcéget alapított harmadik anyagához. A This Is Not The World azonban sajnos már nincs a…
aug. 2
9:36
Klasszikusok az interneten (est.hu)
A Universal Music új internetes oldalán évekkel ezelőtti, kevésbé ismert számokat kínál.
aug. 2
9:38
Radiohead: lopják az ingyenlemezt (est.hu)
Hiába volt ingyen, az In Rainbowst jóval többen töltötték le fájlcserélő oldalakról, mint a hivatalos honlapról.

2008. augusztus 3. vasárnap

aug. 3
12:36
James: Hey Ma (est.hu)
(Mercury / Universal)A manchesteri James együttes a kilencedik stúdióalbuma, a 2001-es Pleased To Meet You után szüntette be két évtizedes karrierjét. A frontember Tim Booth szólóban dolgozott tovább (Bone - 2004), és a kilencvenes évekbeli tündöklésre jó ideig csak retrospektív kiadványok emlékezettek (például a Seven... The Live Concert DVD), ám az új dalokat is tartalmazó 2007-es Fresh As A…

2008. augusztus 4. hétfő

aug. 4
2:06
Űrhajósfeleség lesz Reese Witherspoon? (est.hu)
Az egykori asztronauta, Buzz Aldrin azt szeretné, ha az Oscar-díjas Reese Witherspoon játszaná a feleségét a róla szóló életrajzi filmben.
aug. 4
2:10
Mellrákkal küzd Christina Applegate (est.hu)
Az amerikai színésznő, mindenki kedvenc Kelly Bundyja szóvivőjén keresztül nyilvánosságra hozta, hogy a mellrák egy korai formájával diagnosztizálták.
aug. 4
3:18
Ingyenes vetítések Budán (est.hu)
Szépkilátás cukrászda és XII. Kerületi Művelődési Központ Ebben a hónapban két ideiglenes kertmoziban is lehetősége van filmet nézni annak, aki ellátogat Budára, a Svábhegyre, a Szamos Marcipán Szépkilátás cukrászdájába, illetve a Csörsz utcába, a XII. Kerületi Művelődési Központba.
aug. 4
6:18
New Order: Live In Glasgow (est.hu)
A 2001-es remek visszatérő lemez, a Get Ready új lökést adott a New Order karrierjének (amit aztán 2002-ben az International című slágerválogatás is gyorsan áttekintett), sőt ez a reneszánsz más zenekarokra is nagy hatással volt a Killerstől (Hot Fuss) és a Braverytől (The Bravery) a Whipig (X Marks Destination) vagy épp a Charlatansig (You Cross My Path). Bernard Sumnerék azonban nem tudták…
aug. 4
7:12
Sonny J: Disastro (est.hu)
(Stateside / EMI)A titokzatos liverpooli producer, Sonny J (állítólagos nevén: Sonnington James III) 2007 októberében jelentette meg első kislemezét: a Hues Corporation-hangmitára épülő Can't Stop Moving egyből sok hívet szerzett számára, főleg hogy a hetvenes évek napfényes soul-funk világát megidéző, ám megfelelő modern körítéssel ellátott dalhoz egy kellően laza videoklip is társult (a maxira…
aug. 4
7:14
The Fratellis: Here We Stand (est.hu)
(Island / Universal)Az Arctic Monkeys (Whatever People Say I Am, That's What I'm Not) és a Kooks (Inside In/Inside Out) debütáló lemezei mellett a brit gitárzenei színtéren az 2006-os év egyik legnagyobb meglepetését a skót Fratellis trió Costello Music című bemutatkozása szolgáltatta. A milliós nagyságrendben fogyó album hat kislemezslágert és egy BRIT zenei díjat fiadzott, turnéja…
aug. 4
8:42
Csúcson az ABBA! (est.hu)
A svéd zenekar új rekordot állított fel a briteknél: tizenhat éve megjelent lemezzel vezetik az eladási listákat.
aug. 4
10:30
Teri dalol (est.hu)
Nem Terry Black, hanem Teri Hatcher, vagyis a Született feleségek cserfes Susan Mayere dalol mostanában meglepően gyakran, legalábbis amióta egy virgonc színészzenekar tagja lett.
aug. 4
10:32
DVD széria: Maffiózók - A teljes 3. évad (est.hu)
4 lemezre pakolva kaphatjuk meg az elmúlt évek legjobb sorozatának 3., vagyis középső évadát, amelyben a pocakos Tony Soprano és két családja - az igazi és a bánbéli - egyre több nehézséggel kénytelen szembenézni.
aug. 4
13:48
Szentendrei Nyár (est.hu)
A jövőre 50. jubileumát ünneplő fesztivál idén is rengeteg programot kínál június 21. és augusztus 31. között.
aug. 4
14:06
Holdfényes este zongorával, árnyakkal (est.hu)
Hegedűs Endre Beethoven és Debussy zongoraműveinek megszólaltatása után Ravel: Lúdanyó meséi-t is eljátssza Hegedűs Katalin (zongora) és Simándi Anna (báb) közreműködésével.
aug. 4
14:08
Corvin tükör (est.hu)
Már ötszáz év telt el Mátyás király uralkodása óra, de alakját ma is számos tárgy és esemény őrzi: áruház, mozi, rajzfilmsorozat, a Reneszánsz Év kapcsán számos rendezvény és kiállítás - és persze az igazságos királyunkról készült megannyi portré és szobor.
aug. 4
14:24
Szinopszis pályázatot írt ki az MTFSZ (est.hu)
A Magyar Televíziós és Filmművészeti Szövetség szinopszis pályázatot írt ki témaköri megkötés nélkül. A pályázaton életkori megkötés nélkül bárki részt vehet, a pályaművek bármilyen témakörben készülhetnek.
aug. 4
14:26
Jonathan Lynn - Antony Jay: Igenis, Miniszter Úr (est.hu)
A magyar tévéadók még a közelmúltban is nagy sikerrel vetítették az Igenis, Miniszter Úr! című, nyolcvanas évek eleji brit szatirikus politikai sorozatot, melynek alapján a széria forgatókönyvírói (Antony Jay és az azóta hollywoodi rendezővé avanzsáló Jonathan Lynn) 1986-ban elkészítették a könyv változatot is.
aug. 4
14:28
R.E.M. a Szigeten (est.hu)
Music Television, 1991. Egy tétován tévelygő, láthatóan frusztrált, szárnyaszegett figura görnyed egy széken, aztán feláll és valami lehetetlen robotikus táncba kezd. Kezeit dobálja, lába alig-alig mozdul. Az istenek figyelik, de nem segítenek gyötrelmén. Az R.E.M.-et az MTV generáció avatta istenné, holott ők épp a hit elvesztéséről prédikáltak. Hogy megtalálták-e a lelki békéhez vezető utat,…
aug. 4
14:42
A Barabás Lőrinc Eklektric a Zöld Pardonban (est.hu)
Manapság, amikor sokan próbálkoznak a műfajok keverésével, pop-punkot vegyíteni musicallel, vagy népzenei elemeket passzírozni a kísérleti noise-ba, a hígulás miatt viszonylag ritka, hogy működőképes kombinációkra találjunk. A Barabás Lőrinc Eklektric-nél a jazz és az urbánus zenei hagyomány egyes darabkái viszont egymást erősítve mesélnek, válogatott szavakkal a kortárs zenéről, elektronikába,…
aug. 4
16:48
Sztárproducerek versenyeznek Jay-Z kegyeiért (est.hu)
A rapper egyelőre nem határozta el, kikkel dolgozik együtt soros stúdiólemezén. A producerek közül különverseny dönt.
aug. 4
16:50
Be Your Own Pet: búcsúturné, feloszlás (est.hu)
A nashville-i zenekar két lemezt készített, majd a befejezés mellett döntött.
aug. 4
18:30
A legjobb együttest keresi a Hallgass.hu (Graffiti.hu)
Újra a legjobb együttest keresi a Hallgass.hu. A zenei-közösségi portál játékán a nyertes a 200 000 forint értékű stúdióidő mellett rajongókat, fellépési lehetőségeket, és akár egy lemezszerződést is szerezhet.

2008. augusztus 5. kedd

aug. 5
4:39
Autóbalesetet szenvedett Morgan Freeman (est.hu)
Súlyos állapotban szállították kórházba a veterán színészt, miután vasárnap éjjel Mississippi-beli otthona közelében autóbalesetet szenvedett.
aug. 5
5:33
Sutkai bajnokok a Fecske Teraszon (est.hu)
Augusztus 7-én újabb dokumentumfilm vetítésére kerül sor a Komjádi uszoda tetején lévő Fecske Teraszon. Ezúttal a Sutkai bajnokok című szerb-cseh alkotást tekinthetik meg az érdeklődők, amit szokás szerint zene és mulatság követ.

Keresés