2008. augusztus 1. péntek

aug. 1
0:54
Olvasnivaló: Tejfakasztó teák szoptatós kismamáknak (Mindmegette)
A baba számára az anyatej minden cseppje nagy kincs. A csodálatos táplálék mennyiségének növelésében bizton számíthatunk a gyógynövényekre. Hogy pontosan melyikekre, mindjárt kiderül?

2008. augusztus 4. hétfő

aug. 4
0:18
Olvasnivaló: Egzotikus csók és gyilkosság 42. (Mindmegette)
A kávézóban felkapcsolta az összes lámpát. Egyáltalán nem örült a sötét téli hónapoknak, amikor nyolckor kel a nap és négykor nyugszik. Egy autó állt meg a kávézó előtt, és Hannah szaladt ajtót nyitni, amikor felismerte Bill régi járgányát.
aug. 4
9:36
Olvasnivaló: Úton Délre - 1. rész: Mexikó (Mindmegette)
Hirtelen hagytuk ott Kaliforniát, talán túl hirtelen. Az a tíz év úgy elröppent, mintha meg sem történt volna. Maradt nyolcvan doboznyi, szívünkhöz nőtt kacat, és sok-sok, mindennél többet érő, szép élmény.

2008. augusztus 5. kedd

aug. 5
9:09
Olvasnivaló: Pikáns meglepetés és gyilkosság (Mindmegette)
Sok finom sütirecept, izgalom, szerelem, nyomozás - mi az? A Mindmegette olvasói jól tudják, hiszen hétről hétre olvashatók a Sütikrimi újabb részei. És most megjelent a legújabb kötet!
aug. 5
9:45
Olvasnivaló: A csodálatos kakukkfű (Mindmegette)
Kertben, ablakban, erkélyen megterem, de kiránduláskor a mezőn is szedhetünk kakukkfüvet. Kiváló fűszer és gyógynövény, teája a nyári rét illatát idézi!
aug. 5
16:21
Olvasnivaló: A sok tofu memóriazavarokat okozhat (Mindmegette)
Azok, akik sok szójából készült terméket fogyasztanak, beleértve a tofut és egyéb ételt, lehet, hogy nagyobb mértékben teszik ki magukat a memóriazavar veszélyének.

2008. augusztus 7. csütörtök

aug. 7
0:09
Olvasnivaló: Egzotikus csók és gyilkosság 43. (Mindmegette)
A ''Nyitva'' felirat alig két perce mutatta arcát az utca felé, amikor elkezdtek szállingózni Hannah törzsvendégei. Ő pedig két teljes órán át csevegett, kávét töltött, süteményt szolgált fel. A hírek kiszivárogtak, és mindenki hallani akarta, mit tud Hannah Max meggyilkolásáról, no meg arról, hogy ez miként hozható kapcsolatba Ron halálával.
aug. 7
0:13
Olvasnivaló: Nyelvhalfilé kapros uborkaspagettivel és újburgonyával - Zsolttól (Mindmegette)
Könnyű, nyári, egyszerű, mégis megállná a helyét bármelyik elegáns étterem étlapján. Bár... Magyarországon évekkel ezelőtt még panaszkönyvbe is bekerült mai ajánlatunk!
aug. 7
14:51
Olvasnivaló: A gyümölcslé is okozhat cukorbetegséget (Mindmegette)
Egy nemrég "világra hozott" kutatási anyag szerint nők esetében a legjobb mód a kettes típusú cukorbetegség elkerülésére a sok leveles zöldség és friss gyümölcs fogyasztása. A gyümölcsleveket azonban jobb, ha elkerülik a cukorbetegségre hajlamosak.

2008. augusztus 8. péntek

aug. 8
0:09
Olvasnivaló: Piaci körkép (Mindmegette)
Elérkezett hát a leggazdagabb szezon. Amikor a piacok tele vannak napérlelte gyümölcsökkel, zöldségekkel. És az ember fia-lánya arra gondol, de jó lenne ebből a rengeteg finomságból megőrizni valamit a téli hónapokra. Nem ördöngösség...

2008. augusztus 11. hétfő

aug. 11
0:09
Olvasnivaló: Egzotikus csók és gyilkosság 44. (Mindmegette)
- Na, mit szólsz hozzá? - Norman figyelte, amint Hannah átnézi a fényképeket. - Anyádnak az a kedvence, amelyik a legtetején van. Hannah a képre meredve felsóhajtott. A szeme félig csukva, a mosolya ferde, a bal füle fölött égnek áll a haja.
aug. 11
8:15
Olvasnivaló: Úton Délre - 2. rész: Még mindig Mexikó (Mindmegette)
Jó szolgálatot tett az a kézi GPS, amit még az USA-ban vettünk az utazás előtt. Sajnos, csak a nagyobb városokat jelezte, így mindig csak saccolni tudtuk a pillanatnyi helyzetünket.
aug. 11
9:45
Olvasnivaló: A SIÓ segít a beiskolázásban (Mindmegette)
Jelenleg folyik a Köszönjük, SIÓ! Iskolatáska Program pályázóinak kiértesítése. A korábbi 1000 helyett végül 1200 szociálisan rászoruló 6-14 éves kisdiák kapja kézhez a jövő héten és az azt követő héten a márkás iskolatáskákat.

2008. augusztus 12. kedd

aug. 12
0:09
Olvasnivaló: Wok - egyszerű és nagyszerű (Mindmegette)
Egyre divatosabb már nálunk is a kínai csodafőzőedény, a wok. Nem véletlen, mert szinte minden elkészíthető benne, gyorsan, egészségesen, diétásan, és hihetetlenül finoman.
aug. 12
8:51
Olvasnivaló: Egészséges ételkészítés (Mindmegette)
Napjainkban már valóban számtalan terméket találunk a boltok polcain, sőt még a piacon is a bőség zavarával küzdünk a zöldség és a gyümölcs kínálatát tekintve. Ha szeretnénk egészséges(ebb)en étkezni, akkor bizony jól körül kell nézni, mielőtt választunk, akár csak magunknak, vagy az egész családnak vásárolunk.

2008. augusztus 14. csütörtök

aug. 14
0:51
Olvasnivaló: Ajvárleves chilis sajttal, valamint további grillezési tippek - Balázstól (Mindmegette)
Az ajvár sült padlizsánból, sült kápiapaprikából készül, a balkánról származik, ott is inkább Szerbiában honos, és természetesen a gyakorló háziasszonyok mindegyike a saját receptjére esküszik.
aug. 14
0:55
Olvasnivaló: Egzotikus csók és gyilkosság 45. (Mindmegette)
Hannah belökte a lakása ajtaját, s a szeme sarkából valami narancsszínű dolgot látott repülni. Móse ugrott le a televízió tetejéről, és olyan bűntudatosnak tűnt, amennyire egy macskától csak kitelik. Hannah a képernyőre pillantott, ahol egy nagy csapat flamingót látott óriási szárnyaikat csapkodva.
aug. 14
10:09
Olvasnivaló: Ha kevesebbet eszünk, lassíthatjuk az öregedést (Mindmegette)
Ha akár csak 300-500 kalóriával eszünk kevesebbet egy nap, akkor jó eséllyel csökkenthetjük az öregedés jeleit és tovább élhetünk, állítja egy új tanulmány.

2008. augusztus 18. hétfő

aug. 18
0:18
Olvasnivaló: Egzotikus csók és gyilkosság 46. (Mindmegette)
Hannah erre a válaszra számított. A legtöbb bántalmazott nő sajnos védi a bántalmazóját, legalábbis addig, amíg nem fordul olyan komolyra a helyzet, hogy már valaki más is észreveszi. A hatóságok tehetetlenek, hacsak Danielle nem tesz feljelentést a férje ellen, vagy valaki meg nem látja, amikor Watson edző megüti őt. Hannah úgy döntött, hogy még egy próbát megér a dolog.
aug. 18
8:06
Olvasnivaló: Gasztrolimpia (Mindmegette)
A ''mit tudsz a kínai konyháról'' kérdésre szinte mindenki a szokásos sztereotípiákat válaszolja, mint: evőpálcika, rizs, wok, tofu. De van itt még néhány érdekesség.
aug. 18
14:06
Olvasnivaló: Bortúra: Tokaj-Hegyalja (Mindmegette)
Azért élvezem a bortúrákat, mert szeretek közel kerülni a természethez, és különleges ízeket érezhetek. Tokaj talán az első hely, ahova azonnal visszamennék, még akár egy szüretre is.
aug. 18
16:48
Olvasnivaló: Húsos tények és tippek (Mindmegette)
A hús egyike legősibb táplálékainknak. Közismerten értékes fehérje- és vasforrás, emellett napi B12-vitamin szükségletünk mintegy háromnegyedét is húsok, illetve húskészítmények biztosítják. Tekintve, hogy e fontos vitamin egyáltalán nem található meg növényi eredetű táplálékokban, a hús sokak szerint nem csak finom, de egyenesen pótolhatatlan is.

2008. augusztus 19. kedd

aug. 19
0:18
Olvasnivaló: Aranyló kenyérmagok (Mindmegette)
A nyári napsugár által megérlelt gabonaszemek táplálkozásunk egyik legértékesebb nyersanyagai, a civilizációk világra segítőjeként is szokás említeni, mivel az addig csak gyűjtögetéssel foglalkozó ősök akkor váltak letelepedett földművelőkké, mikor a növénytermesztést megismerték.
aug. 19
7:39
Olvasnivaló: Tévézés és nassolás kéz a kézben (Mindmegette)
Az élelmiszerek népszerűsítésének bevett módszere a televíziós reklám, mely az Albertai Egyetem kutatói szerint jelentősen befolyásolja a tévénézőket, különösen az egyetemistákat.
aug. 19
12:45
Olvasnivaló: Nélkülözhetetlen tésztakönyv (Mindmegette)
Az egyik legkedveltebb ételünk a tészta. Nem véletlenül, hiszen a végtelenségig variálható az elkészítése, egyszerű és gyors a munka vele, rendkívül kiadós, laktató.
aug. 19
14:15
Olvasnivaló: 2008. augusztus 19. Szülőnek lenni... (Mindmegette)
Tegnap volt anyukám 64., és Dorka 1 hónapos születésnapja, így ez a nap duplán is kedves volt a szívemnek. Hála Istennek, Anyukám jó egészségnek örvend, és kivirult az unokájától, Dorka pedig szépen gyarapodik, jelenleg 4300 gramm, és egyre nyúlánkabb kisbaba.

2008. augusztus 21. csütörtök

aug. 21
0:09
Olvasnivaló: Rozmaringos burgonya és fantasztikus zöldbabmártás (Mindmegette)
Lágyan fűszeres, sima és karakteres egyszerre. Ez a tejszínes, zöldfűszeres, szalonnás étel tökéletes ízkombináció. Következzen Zsolt receptje!
aug. 21
0:13
Olvasnivaló: Egzotikus csók és gyilkosság 47. (Mindmegette)
- Tudom, hogy össze vagy zavarodva - próbált magyarázkodni Hannah, miközben belépett a lakásába. Hát, igen. Móse nem tudott mit kezdeni ezzel a mai nagy jövés-menéssel. - Azért jöttem vissza, hogy elintézzek néhány telefonhívást. Mit szólnál hozzá, ha egy kis fagyival foglalnálak le?
aug. 21
7:45
Olvasnivaló: A hangos bárzenétől többet és gyorsabban isznak az emberek (Mindmegette)
A DJ a hibás - a hangos zenétől többet és gyorsabban isznak a mulatozók, áll egy tanulmányban.

2008. augusztus 22. péntek

aug. 22
0:15
Olvasnivaló: A tenger gyümölcsei (Mindmegette)
A tenger gyümölcsei különlegesek és egészségesek. Ha tenger partjára vet bennünket a jó sors, feltétlenül építsük be étrendünkbe, de itthon is bátran kipróbálhatjuk a fagyasztott tengeri kincseket. Segítünk!

2008. augusztus 25. hétfő

aug. 25
0:15
Olvasnivaló: Egzotikus csók és gyilkosság 48. (Mindmegette)
Jókedvűen szaladt le a lépcsőn Plotnikék ajtajához és megnyomta a csengőt. Deloresnek fogalma sem volt arról, milyen sokat segített neki. Phil Plotnik éjszakai művezető a DelRay-nél, és feltehetően tud róla, ha gondok vannak az üzemmel.
aug. 25
15:15
Olvasnivaló: Úton Délre - 3.rész: Mexikó City és Peru (Mindmegette)
Nem tudtunk másra gondolni, mint egy hosszú, forró zuhanyra és egy kényelmes, tiszta ágyra, így megcéloztuk a legközelebbi hotelt, ami gyalogtávra volt, éppen a reptérrel szemben.

2008. augusztus 26. kedd

aug. 26
0:15
Olvasnivaló: Varázslatos szőlőkúra (Mindmegette)
A szőlőkúra monodiéta. Ez azt jelenti, hogy egy étkezésre vagy egy napon, esetleg az egész kúra alatt egyetlen típusú táplálékot veszünk csupán magunkhoz. A monodiéták általában zöldségekből, gyümölcsökből vagy gabonákból állnak. A monodiéták a böjthöz hasonlóan jó hatással vannak a szervezetre, és ajánlott a legtöbb egészséges embernek.
aug. 26
7:45
Olvasnivaló: Banánnal a magas vérnyomás ellen (Mindmegette)
A sok káliumot tartalmazó gyümölcsök, mint a banán gyakori fogyasztása csökkentheti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát.

2008. augusztus 27. szerda

aug. 27
10:06
Recept: Tonhalas-fenyőmagos spagetti (Mindmegette)
Hozzávalók: 2 db tonhalkonzerv 10 dkg fenyőmag 50 dkg spagetti 2-3 evőkanál pesto szósz (zöld) olívaolaj Tabasco só olaj
aug. 27
10:08
Recept: Hagymás-túrós pogácsa (Mindmegette)
Hozzávalók: 25 dkg túró 25 dkg margarin 25 dkg liszt min. 5 szál újhagyma só reszelt sajt (füstölt és sima vegyesen)
aug. 27
10:10
Recept: Sárgabarack-őszibarack lekvár (kenyérsütő gépben) (Mindmegette)
Hozzávalók: 1,25 kg kimagozott, hámozott vegyes barack 37,5 dkg cukor vagy 30 dkg fruktóz 1 csomag 3:1-es típusú befőzőzselatin
aug. 27
10:42
Olvasnivaló: Ceasar saláta: olasz szülőktől született Mexikóban, Amerikában lett sztár (Mindmegette)
Kenyér, fokhagyma és tojás általában van otthon, ha egy kis római salátát, Worcestershire szószt és parmezánt is beszerzünk, isteni Ceasar salátát készíthetünk.

2008. augusztus 28. csütörtök

aug. 28
0:09
Olvasnivaló: Balázs a Balatonnál (Mindmegette)
Mint minden magyar patrióta, én is tiszteletemet tettem saját tengerünknél, a Balatonnál. Tetszik, nem tetszik, imádok lejárni 1 hétre, 2 hétre, 2 napra, 1 napra, bármennyire, csak ott legyek.
aug. 28
0:13
Olvasnivaló: Egzotikus csók és gyilkosság 49. (Mindmegette)
Hannah majd százhatvannal száguldott a Régi Tóparti úton, szinte végsebességig hajszolva a Suburbant. Már majdnem elérte a Tejüzem sugárút kereszteződését, amikor fontolóra vette az úti célját.
aug. 28
8:51
Olvasnivaló: Kövér vagy túlsúlyos-e a gyerek (Mindmegette)
A brit egészségügyi hatóságok ajánlása szerint a jövőben a "kövér" jelzőt kerülni kell.

2008. augusztus 29. péntek

aug. 29
0:09
Olvasnivaló: Varázslatos ecetek (Mindmegette)
Az ecetet már az ókori rómaiak is fogyasztották frissítő italként, gyógyszerként, tartósítószerként és ételízesítőként. Az ételeket aromásabbá és nem utolsó sorban könnyen emészthetővé teszi.
aug. 29
7:21
Olvasnivaló: Véres Marcsa (Mindmegette)
A Bloody Mary összetevői: vodka, paradicsomlé, ízesítik húslevessel, zelleres sóval, kell bele Tabasco, Worcester szósz és citromlé. A profik retekpürét is tesznek bele.

Keresés