2008. augusztus 1. péntek

aug. 1
0:15
Anyatej - az az első 1 óra (HáziPatika)
A világon egymillió kisbaba életét mentené meg, ha édesanyjuk a szülés után közvetlenül megszoptatná őket - hívja fel a figyelmet a Szoptatást Támogató Szervezetek Világszövetsége (World Alliance for Breastfeeding Action).
aug. 1
0:19
A közös családi étkezés megóv a drogtól (HáziPatika)
A gyakori közös családi étkezések megóvják a tinédzser lányokat az alkohol- és kábítószer-fogyasztástól és a dohányzástól, derül ki a Journal of Adolescent Health augusztusi számából.
aug. 1
0:24
Augusztusi horoszkóp (NLC)
aug. 1
6:18
Letartóztatták a hittérítőt, aki a fagyasztóban rejtegette felesége holttestét (Infostart)
A mise alatt tartóztatták le azt az amerikai álpapot, aki feleségének hulláját a hűtőszekrényben rejtette el. A rendőrség azt gyanítja, hogy a férfi folyamatosan bántalmazta az asszonyt, aki 8 gyereket szült.
aug. 1
6:18
Mennyire harmonikus a szexuális életed? (Blikk)
Legyetek bátrak, és figyeljetek egymásra!
aug. 1
6:54
Testőrével kezdett ki a sztárénekesnő (Infostart)
Testőrével, az izraeli hadsereg volt katonájával jár Britney Spears.
aug. 1
7:12
Az öt leggyakoribb fejfájás (HVG)
Kritikus fontosságú azonosítanunk a fejfájás típusát ahhoz, hogy a megfelelő kezelést alkalmazhassuk. Összeállításunkkal segítünk nevet adni a fájdalomnak, fogódzókat találni a megfelelő kezelés kiválasztásához.
aug. 1
7:12
Michael Schumacher balesetet okozott (Infostart)
Balesetet okozott a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher. A versenyzéstől már visszavonult német klasszis múlt vasárnap Angliában ütött el férfit.
aug. 1
7:30
Az anális szex aranyszabályai (MaHu)
Az anális szexet a mai napig nagy tabuként kezeli a társadalom. Egy internetes felmérés azonban kimutatta, hogy a párok 50%-a próbálkozott már anális közösüléssel.
aug. 1
8:06
Különös szörnyet sodort partra a víz - nézze meg! (Infostart)
Fura, félig emlős, félig hüllő lényre bukkantak az Egyesült Államokban, a Long Island-i Montauk városának partján. A sosemlátott lény mibenlétét illetően máris megindultak a találgatások. Van, aki szerint az amerikai kormány által pénzelt állatkísérletek félresikerült eredményével van dolgunk, mások pedig egy tévésorozat marketingkampányát vélik felfedezni a dolog mögött. Vannak prózaibb…
aug. 1
8:42
Meggyilkolta, elment bulizni, majd feldarabolta (Infostart)
Egy bőröndben találták meg egy 17 éves brit lány feldarabolt holttestét Brazíliában. Az áldozat korábbi barátja elismerte, hogy ő követte el a gyilkosságot.
aug. 1
9:03
Lagerfeld nemtelen parfümjei (Borsa)
Lagerfeld új parfümöt dob a piacra. Persze nem ő csinálta, de könnyebb eladni, ha neve az üvegre van vésve. Ráadásul mindegy, kik veszik, nőknek és férfiaknak is jó.
aug. 1
9:18
A férfiak hajlamosak alulbecsülni súlyfeleslegüket (orientpress)
Egyre több az elhízott ember, és meglepő módon egyre több közülük nem vesz tudomást saját túlsúlyáról. Amíg a nők sokszor kövérebbnek látják magukat, mint amilyenek valójában, addig a férfiak hajlamosak alulbecsülni saját súlyukat.
aug. 1
9:36
Viduljunk fel házimunkával! (MaHu)
Ha beleizzadunk a házimunkába, attól nemcsak a lakás kerül jobb állapotba, hanem a mentális egészségünk is - állítja egy kutatás.
aug. 1
9:42
3 tuti budapesti bolhapiac (NLC)
Ha szombat délelőtt, akkor piac, lehetőleg használtcikk-piac. Ilyenkor nem rossz korán kelni, mert a cél, hogy felleljük azt a kincset, amely a sok lom között minket vár. Végigjártuk Budapest ócskapiacait.
aug. 1
9:44
Zámbó Árpy beleszeret Zsófikába (NLC)
A héten háziállatokban bővelkedett a Hal a tortán. A mai záróepizódban Zámbó Árpy veszi a kezébe a fakanalat. Hogy mi fog ebből kisülni?
aug. 1
10:12
A szülővé válás pszichológiája (MaHu)
Sokan nem is gondolnák, de a szülővé válás folyamata már egész kiskorban elkezdődik. Azzal, hogy a kislányok az anyukájuk, a fiúk az apukájuk szerepkörébe bújik - mégha csak a játék kedvéért is - már a szülővé válás útjára léptek. Szülőnek lenni nem könnyű dolog, de annál szebb és boldogabb érzés, mikor gyermekeink a szeretetünket viszonozzák, nincs.
aug. 1
10:48
Megszületett a mozgás nélkül fogyasztó csodapirula (Infostart)
Kutatók kifejlesztettek egy tablettát, amely úgy fogyaszt és növeli az állóképességet, hogy fel sem kell kelni a kanapéról.
aug. 1
10:54
Szegeden a ,,király" (NLC)
Hamarosan az Újszegedi Szabadtéri Színpadon lép fel Feke Pál, aki a közszolgálati televízió „A Társulat” című műsorában országos népszerűséget szerzett. „Új világ vár” elnevezésű koncertturnéján nagy sikerű musicaldalokat hallgathattok tőle.
aug. 1
10:56
Hogyan szervezzünk igazán jó leánybúcsút? (NLC)
Az esküvő nagy nap az ember életében, életre szóló élmény és kötelék, de belegondoltunk már, hogy mekkora esemény az ezt megelőző leánybúcsú? Tippek, hogy minden tökéletes legyen!
aug. 1
11:09
Ismerd meg: a divat kultikus darabjai (Borsa)
Évtizedekkel ezelőtt találták ki őket, mégsem mennek ki sosem a divatból. Ismerd meg sorozatunkban most kultikussá vált, örök darabokat ismerhettek meg.
aug. 1
11:24
Fotóst köpött le a manchesteri sztár? (Infostart)
A rendőrség kihallgatta a Manchester United labdarúgóját, Wayne Rooney-t, mert állítólag leköpött egy fotóst.
aug. 1
11:30
Hudson és Armstrong szerelme elpárolgott (NLC)
Csak szalmaláng volt a színésznő és a bicajos nagyágyú szerelme? A lángoló érzelmek tovaszálltak? Egyesek tudni vélik, hogy a románc - amely tavasszal kezdődött - véget ért.
aug. 1
11:32
Karma horoszkóp 2008. augusztus 1-7-ig (NLC)
Először a Nők Lapja Cafe oldalán olvashatsz hétről- hétre szóló karma horoszkópot, ami abban tér el a többi horoszkóptól, hogy hétről - hétre felhívja a figyelmed a karmikus kötelességedre, a karmikus kapcsolatodra, és a karmikus feladatodra.
aug. 1
11:34
Koncentrálj az álmaidra, és valóra válnak! (NLC)
Az álmaid a jövődről is árulkodnak. Könnyebben irányíthatod az életedet, ha programozod az álmaidat, amelyek aztán valóra válhatnak.
aug. 1
11:36
Apró emberek, teljesíthető igények (NLC)
Babával létezni nem egyszerű dolog. Sokszor leleményesség kell a kismamának ahhoz, hogy hétköznapi ügyeit is tudja intézni, közlekedjen, vásároljon a babával együtt.
aug. 1
11:42
Új gyógyszer Alzheimer-kór ellen (HVG)
Brit tudósok kifejlesztettek egy gyógyszert, amely áttörést jelenthet az Alzheimer-kór kezelésében.
aug. 1
11:42
Sok gagyi jön Kínából (orientpress)
Higannyal szennyezett hal vagy ásványi olajjal szennyezett étolaj: a kifogásolt élelmiszerek és takarmányok száma az Európai Bizottság szerint csúcsmagasságot ért el. Az elmúlt évben 7354 panasz érkezett be az élelmiszerek és takarmányok európai „gyorsfigyelmeztető” rendszeren keresztül, amint azt Androula Vassiliou egészségügyi biztos Brüsszelben közölte. Ez 8 százalékkal több, mint 2006-ban.
aug. 1
12:12
Sötét lovag és reneszánsz fáraók (Borsa)
Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden pénteken megmondjuk, hogy mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.
aug. 1
12:18
Új trend: nem veszünk tudomást a túlsúlyról (HVG)
Egyre több az elhízott ember, és meglepő módon egyre többen közülük nem vesznek tudomást saját túlsúlyukról - adta hírül a bmj.com.
aug. 1
12:18
Vényes lesz a paracetamol (orientpress)
A paracetamol 2009. április 1-jétől 10 grammon felül vényköteles lesz Németországban. A Szövetségi Tanács határozatának az oka az, hogy a paracetamollal való öngyilkossági kísérletek nem ritkák.
aug. 1
13:12
A marihuána hatóanyagához hasonló vegyületet termel a bőr (HVG)
Az új felfedezés kiterjedt klinikai és kozmetológiai kutatásokat indíthat el, amelyek eredményeként a vegyület akár krém formájában is szerepet kaphatna olyan, a faggyúmirigy zavarával társuló gyakori bőrbetegségek kezelésében, mint például az akne, a bőrszárazság, a viszketés vagy a bőrdaganatok.
aug. 1
13:36
Teddy piros kesztyűben rúgja (NLC)
A népszerű humoristának nemrégiben eltört a bal keze. A gipsz már lekerült róla, de még elég érzékeny, a sportot viszont nem akarja hanyagolni. Ezért minden focimeccsen egy piros kesztyűt húz kezére, így védi az esetleges sérülésektől.
aug. 1
14:12
Katie Holmes kipakolt (NLC)
Katie Holmes torkig van Tom családjával, de végre a sarkára állt, és megszabadult tőlük.
aug. 1
14:24
Bőrsejtekből korlátlanul állíthatók elő idegsejtek (HVG)
Halálos idegrendszeri betegségben szenvedő páciensek bőrsejtjeit alakították át felnőtt őssejtekké, majd azokat idegsejtekké amerikai kutatók. A módszer lehetőséget teremthet egy végzetes kór kezelésére - olvasható a Science című tudományos folyóirat pénteki számában.
aug. 1
14:42
Allergia megelőzés anyatejjel (MaHu)
Évezredes gyakorlat, hogy az anyák szoptatják saját csecsemőjüket. Ezt a táplálási módot nagyon jól megalkotta a természet, mert szinte minden szempontból ez az optimális a baba számára. Az Anyatejes Táplálás Világnapján középpontban a mindentudó anyatej.
aug. 1
15:00
Ha anyukád túl színesen öltözik (Borsa)
A Borsa stylistja nem csak általánosan, egy-egy témát kiemelve segít a harmonikus öltözködésben. Bárki megtalálhatja őt személyre szabott, konkrét kérdéssel is.
aug. 1
15:02
Sziget evolúció (Borsa)
1993 óta komoly változásokon ment át a Hajógyári-sziget egyetlen fesztiválja. A fejlődés irányáról lehet vitatkozni, a fesztiválozók száma viszont magáért beszél.
aug. 1
15:24
Whoopi Goldberg 50 szeretője (NLC)
Egy amerikai talkshow műsorvezetőjeként Whoopi Goldberg kifejtette, hogy nem érti, mi ez a nagy felhajtás Carla Bruni körül, akinek mindössze 30 szeretője volt.
aug. 1
15:36
Ismét jár a metró a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között (Infostart)
Újraindulhatott a forgalom a 3-as metró Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszán, ahol korábban baleset miatt leállt a metró, mert egy férfi beesett a vágányok közé péntek délután.
aug. 1
16:12
Skizofréniára hajlamosító géneket találtak (HVG)
Három, szerdán közzétett vizsgálat is olyan hiányokat fedezett fel bizonyos kromoszómákban, amelyek öröklött hajlamot jeleznek a skizofréniával szemben.
aug. 1
16:12
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a Jukosz egyik volt főrészvényesét (Infostart)
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte egy moszkvai bíróság pénteken Leonyid Nyevzlint, a felszámolt Jukosz olajipari óriáscég egyik volt főrészvényesét - közölte a taláros testület szóvivője.
aug. 1
16:30
Százezer óvszert osztottak szét az olimpiai faluban (HVG)
A "Biztonságos játékok - küzdelem az AIDS ellen" elnevezésű kampány jegyében százezer óvszert osztottak szét a pekingi olimpiai faluban.
aug. 1
17:24
Megölte kisfiát, majd felvágta az ereit (Infostart)
Düh és irigység vezethette azt a nőt, aki megölte a saját kisfiát, majd saját magával is végzett, hogy megleckéztesse a gyerek apját.
aug. 1
17:24
Aszpirinnal a csontritkulás ellen (MaHu)
Állatkísérletek azt mutatják, hogy a kis dózisú aszpirin csökkenti a csontokat lebontó sejtek aktivitását, ugyanakkor javítja a csontépítésben résztvevő sejtek tevékenységét - írják amerikai kutatók a Public Library of Science (PLoS) című nyílt tudományos portálon.
aug. 1
18:00
Cukormentes gumimacikkal a fogszuvasodás ellen (MaHu)
A cukorhelyettesítő xylitolt tartalmazó gumimacik csökkentik a szuvasodást okozó baktériumok számát a gyerekek fogain - állapították meg vizsgálatukban amerikai kutatók.
aug. 1
18:18
Jó ómennek tartják Pekingben a napfogyatkozást (HVG)
Évezredeken keresztül Kínában a napfogyatkozást baljós előjelnek tekintették, nem így a péntekit, amelyet jó ómennek tartanak egy héttel az olimpia megnyitója előtt.
aug. 1
19:12
Optimális a Balaton vize (Infostart)
A Balaton vize rendkívül tiszta és átlátszó, mind a vízminőség, mind a vízállás optimális az üdülés szempontjából - hangsúlyozza az MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének jelentése.
aug. 1
19:12
Jól van a kettős karátültetésen átesett német férfi (MaHu)
Jól érzi magát az az 54 éves német férfi, akin a világon először kettős karátültetést hajtottak végre egy héttel ezelőtt egy müncheni klinikán.
aug. 1
19:48
Drámai küzdelem a partra vetődött bálna életéért (Infostart)
Egyre kisebb az esély arra, hogy sikerül megmenteni Nagy-Britanniai Langstone-nál partra vetődött bálnát. Az állat mentésén hosszú órák óta dolgoznak, de lehetséges, hogy el kell altatni.

Keresés