2008. augusztus 29. péntek

aug. 29
0:21
Az igazi pihenés hízókúra? (HáziPatika)
A nyaralás teljes ellátással remek! Egyetlen árnyék vetül a nyári napokra. Hazaérve vajon mennyire lendül ki a mérleg nyelve? Valahogy jobban kellene ezt csinálni, legalább jövőre...
aug. 29
0:25
A csípőcsont sűrűségének mérése segít meghatározni az emlőrák kockázatát (HáziPatika)
A csípőcsont sűrűségének mérése úgy tűnik, olyan információkat szolgáltathat, melyek az emlőrák kockázatának pontosabb meghatározását teszi lehetővé nőkben.
aug. 29
6:09
300 ezerből jól élhetnénk (Blikk)
Több pénz kell a városlakóknak
aug. 29
6:45
Már nem a pisai a legferdébb torony (Infostart)
A pisai ferde torony a felújítási munkálatok miatt már nem dől annyira, így már nem ez a legferdébb építmény Európában - állítja egy holland mérnök.
aug. 29
7:03
Lefilmezték a svéd tavi szörnyet? (Infostart)
Svéd filmesek azt állítják, hogy sikerült lencsevégre kapniuk azt a mitikus lényt, amelyet Svédország Loch Ness-i szörnyének tartanak.
aug. 29
7:39
Nézze meg a rókát, amely a kanapéra fészkelte be magát! (Infostart)
Otthon érezte magát az a róka, amely beosont egy londoni házba, és lefeküdt pihenni a kanapéra.
aug. 29
8:15
A keresztnevünktől is függ, mennyi kéretlen levelet kapunk (Infostart)
Egy brit informatikai szakértő szerint keresztnevünk kezdőbetűje jelentősen befolyásolja, hogy mennyi kéretlen levél önti el elektronikus postaládánkat.
aug. 29
8:15
4 végzetes hiba, ami szex közben becsúszhat (MaHu)
A szex közben is helyén kell, hogy legyen az eszed, hiszen könnyen becsúszhat olyan hiba, amire nem számítasz, mégis emiatt jó ideig nem szexelhetsz újra.
aug. 29
8:33
Radioaktív polónium is van a cigarettákban (MaHu)
Erősen rákkeltő, elsősorban a tüdőt roncsoló radioaktív polónium is van a cigarettákban, állítja egy amerikai tanulmány, és erősítik meg magyar szakemberek - írja a Népszabadság.
aug. 29
8:42
Kukkolás: meddig normális, mikortól perverzió? (WebBeteg)
A voyeurizmus az exhibicionizmus ellentéte. Nem megmutatni, hanem meglesni szeret. Míg az előbbi színre lép, az utóbbi elbújik, les, szemlélődik, megfigyel, kívül marad. Közösülő párokat, vetkőző nőket figyel rejtekhelyéről, ebben leli kizárólagos szexuális kielégülését.
aug. 29
8:51
Szöget nyelt az ara, később lesz az esküvő (Infostart)
Lenyelt egy, a főtt tésztában megbúvó szöget, ezért minden bizonnyal kénytelen elhalasztani az esküvőjét egy brit menyasszony. A fiatal nő Tesco gazdaságos makarónit vacsorázott, amikor a baleset történt.
aug. 29
8:53
Kisajátította a lakást a hívatlan óriáspók (Infostart)
Egy Afganisztánban szolgált brit katona hazatérésekor magával hozott egy óriáspókot is, amely halálra marta a kutyáját.
aug. 29
9:27
A kutyatartók McCaint választanák (Infostart)
Miközben a Demokrata Párt küldöttei Denverben gyűltek össze, hogy hivatalosan is elnökjelöltté válasszák Barack Obamát, az amerikai közvélemény megszavazta, hogy milyen kutyája legyen a politikus családjának.
aug. 29
9:45
Egy ismeretlen eredetű tüdőbetegség és tünetei: a sarcoidosis (WebBeteg)
A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg. A sarcoidosis esetek egy részét gyakran véletlenül fedezik fel, vagy spontán meggyógyul, de felléphet több szervi elégtelenség és akár halál is.
aug. 29
10:21
Népszabadság: Radioaktív polónium is van a cigarettákban (HVG)
Erősen rákkeltő, elsősorban a tüdőt roncsoló radioaktív polónium is van a cigarettákban, állítja egy amerikai tanulmány, és erősítik meg magyar szakemberek - írja a Népszabadság.
aug. 29
10:39
Csábítás a legjobb koktélokkal (MaHu)
A koktélpartik rendkívül praktikusak. Rendezheti szomszédoknak, barátoknak, vagy elkényeztetett üzleti partnereknek. A siker minden esetben garantált, a házigazda jó hírneve pedig csak erősödik tőlük. Mivel azonban magától egy buli sem lehet sikeres, adunk néhány tippet, hogyan lehet az Öné a környék legtutibb partija.
aug. 29
10:57
Van-e értelme a gyorsdiétáknak? (HVG)
Van-e értelme a gyorsdiétáknak? Mi köze a globális felmelegedésnek a táplálkozáshoz? Mire jó a makrobiotika? Ilyen s ehhez hasonló, nem csak „zöldevőket” érintő izgalmas kérdésekre kaphatunk választ Budapesten, a XVI. kerületi Erzsébetligetben hét végén megrendezendő XII. Vegetáriánus Fesztiválon.
aug. 29
11:15
Kevesebb az szívinfarktus, ha tilos a dohányzás (HVG)
Ha valamennyi étteremben, kocsmában, munkahelyen és hivatalban soha nem gyújt rá senki, egy év alatt jelentősen csökken a szívinfarktus miatt kórházba szállított betegek száma. A Skóciából származó adatokat a világ első számú orvosi folyóirata, a New England Journal of Medicine közölte.
aug. 29
11:51
A böjt hava: a ramadán (MaHu)
Szeptember 1-jén kezdődik és harminc napig tart a muzulmánok böjti hónapja, a ramadán. Ez a mohamedán év 12 holdhónapja közül a kilencedik, amely a Gergely-naptár szerint minden évben tizenegy nappal korábban kezdődik.
aug. 29
11:51
Liszteriózis-járvány: már 15-en haltak meg a húskészítményektől (WebBeteg)
A kanadai egészségügyi hatóságok csütörtöki bejelentése szerint eddig legalább 65-en betegedtek meg súlyosan azoktól a húsoktól, amiket a liszteriózist nevű betegséget okozó baktérium fertőzött meg. A kanadai szakemberek közlése szerint a járvány terjed.
aug. 29
12:09
Felfedték az újszülöttek első szavainak titkát (MaHu)
Egy új vizsgálat megmagyarázhatja, hogy leggyakrabban miért "mama" és "papa" egy kisgyermek első szavai - az emberi agy könnyebben ismer fel bizonyos ismétlődő mintázatokat.
aug. 29
12:11
A Viagra megelőzheti a szívinfarktust? (MaHu)
A Queens kutatóinak alapvető tudományos áttörése egy bizonyos enzim szabályozása terén új gyógyszeres terápiákhoz vezethet, mely segíthet megelőzni a szívinfarktust és az agyvérzést.
aug. 29
12:27
Leptin az 1-es típusú cukorbetegség gyógyszere? (MaHu)
A terminális állapotban lévő, 1-es típusú cukorbeteg rágcsálók teljesen visszanyerték egészségüket egy anyag egyetlen injekciójával a Texas Egyetem Southwestern Klinikáján.
aug. 29
12:45
Megvan az 1-es típusú cukorbetegség ellenszere? (HVG)
A terminális állapotban lévő, 1-es típusú cukorbeteg rágcsálók teljesen visszanyerték egészségüket egy anyag egyetlen injekciójával a Texas Egyetem Southwestern Klinikáján.
aug. 29
12:54
Az orvos is megtagadhatja az ellátást - Pár szó a betegek kötelességeiről (WebBeteg)
A betegnek nem csak jogai, hanem kötelességei is vannak! Alapelv, hogy a beteg köteles hozzájárulni saját kezelésének sikeréhez, és tekintettel kell lennie mások jogaira, egészségére is. Kevesen tudják, hogy meghatározott esetekben az orvosnak is joga van megtagadni a beteg ellátását.
aug. 29
13:03
A krónikus stressz módosítja a genetikai immunválaszt (MaHu)
A legtöbb ember egyetértene azzal, hogy a stressz megnöveli a betegségek kockázatát és ez valószínűleg számos hosszabb távú stressz hatásra is igaz, ilyen például a krónikus betegségben szenvedő családtagok otthoni ápolása.
aug. 29
13:21
Lányok futtatóit vettek őrizetbe Kecskeméten (Infostart)
Kitartottság bűntettének alapos gyanúja miatt 12 elkövetőt vettek őrizetbe csütörtökön; a házkutatások során nagy értékű személygépkocsikat, kábítószernek minősülő tablettákat és kényszerítő eszközöket foglaltak a rendőrök. A két éve tartó nyomozásról pénteken számoltak be Kecskeméten.
aug. 29
13:21
Remény a rövidlátó gyermekeknek (MaHu)
A pirenzepin hatóanyagú gyógyszer lassíthatja a rövidlátó gyermekek látásromlásának ütemét, jelentette az Amerikai Gyermekszemész Társaság (AAPOS) lapja.
aug. 29
13:39
Azonnal válaszol az e-mailekre? - Ön sajnos stresszes! (Infostart)
Sokat elárul az egyén személyiségéről vagy lelkiállapotáról az, hogy milyen gyorsan válaszol az e-mailekre. A stresszes és a hajszolt e-mailezők között sokkal több volt az alacsony önbecsüléssel rendelkező, mint a pihent kategóriába tartozóknál.
aug. 29
14:15
Megfejtették az első szavak titkát (HVG)
Egy új vizsgálat megmagyarázhatja, hogy leggyakrabban miért a mama és a papa egy kisgyermek első szavai; az emberi agy könnyebben ismer fel bizonyos ismétlődő mintázatokat.
aug. 29
14:33
Az olaszok szíve a legegészségesebb (HVG)
Az olaszok szíve a legegészségesebb az egész kontinensen - állítja az Európai Kardiológusszövetség (ESC) következő elnöke.
aug. 29
15:09
Egy hetes fürdőzés az űrkutatás szolgálatában (HVG)
Egy egész hétre vízbe és teljes semmittevésbe merül 15 moszkvai önkéntes Stanislaw Lem zseniális lengyel sci-fi-író Pirx kapitányának mintájára, hogy segítségükkel kikísérletezzék, melyek az optimális módszerek az űrhajósok izomtónusának fenntartására a súlytalanságban.
aug. 29
15:09
Sok amerikai őslakos hal meg alkohol miatt (MaHu)
Az alkoholfogyasztással összefüggő májbetegségek, balesetek, gyilkosságok okozzák az amerikai indiánok és az alaszkai őslakosok halálozásának 12 százalékát. Ez az arány három és félszerese az Egyesült Államok nemzeti átlagának.
aug. 29
15:27
Várandós nő autójával ütközött a tűzoltókocsi (Infostart)
Személyautóval ütközött a tűzoltóság egyik vízszállító járműve. Az autóban ülő hölgy ráadásul éppen a kórházba igyekezett, mert péntekre írták ki szülni.
aug. 29
16:03
Az orvos is megtagadhatja az ellátást - A betegek kötelességeiről (WebBeteg)
A betegnek nem csak jogai, hanem kötelességei is vannak! Alapelv, hogy a beteg köteles hozzájárulni saját kezelésének sikeréhez, és tekintettel kell lennie mások jogaira, egészségére is. Kevesen tudják, hogy meghatározott esetekben az orvosnak is joga van megtagadni a beteg ellátását.
aug. 29
17:33
A stressz növeli a mellrák kockázatát (HVG)
A súlyos stresszen átesett fiatal nőknél nagyobb a kockázata a mellrák kialakulásának - közölték izraeli kutatók a BMC Cancer című orvosi szaklapban.
aug. 29
17:51
Az alvászavart csak részben indokolja az életkor (MaHu)
A nyolcvanas, kilencvenes éveikben járó emberek rövidebb ideig és némileg rosszabbul alszanak, de kevésbé érzik kialvatlannak, vagy álmosnak magukat.
aug. 29
18:09
Az alvászavart csak részben indokolja az életkor (HVG)
A nyolcvanas, kilencvenes éveikben járó emberek rövidebb ideig és némileg rosszabbul alszanak, de kevésbé érzik kialvatlannak, vagy álmosnak magukat. Az idősek komolyabb alvászavarainak okát meg kell keresni és kezelni - összegzik eddigieknél kiterjedtebb tanulmányuk eredményét amerikai kutatók a Journal of the American Geriatrics Society című szaklapban.
aug. 29
18:09
Spermagyilkos a fűthető autóülés (WebBeteg)
Az autók füthető ülése negatívan befolyásolhatja a férfiak nemzőképességét. Erre német kutatók figyeltek fel, akik szerint a túl magas hőmérséklet veszélyeztetheti az ondósejtek aktivitását.
aug. 29
19:21
A stressz növeli a mellrák kockázatát (MaHu)
A súlyos stresszen átesett fiatal nőknek nagyobb a kockázatuk a mellrák kialakulására - közölték izraeli kutatók a BMC Cancer című orvosi szaklapban.
aug. 29
20:33
Szállítószalagról akart repülőre szállni (Infostart)
Furcsa módját választotta a repülőre szállásnak egy idős svéd hölgy: ahelyett, hogy beállt volna az indulásra várakozók sorába, inkább a csomagja után mászott.
aug. 29
20:51
Szexfüggősége miatt vonul elvonóra az X-akták ügynöke (Infostart)
Szexfüggőségéről próbál leszokni az X-akták sztárja: David Duchovny bejelentette, hogy elvonóra megy.
aug. 29
21:09
Nézze meg, hogyan húzzák ki a gorilla fájós fogát! (Infostart)
Fogfájós gorillán segített egy magyar származású fogorvos Nagy-Britanniában. Kertész Péter két órán át dolgozott, mire sikerült kihúznia a hatalmas főemlős kettétört szemfogát.
aug. 29
21:18
Őszintén a szépészeti beavatkozásokról: a botox (WebBeteg)
A botulinum toxin, ismert nevén botox, a Clostridium botulinum baktérium által termelt méreg, mely akár halált is okozhat. Mintegy 20 éve kezdte az orvostudomány gyógyszerként alkalmazni, kezdetben a kancsalság kezelésében.
aug. 29
21:27
Film készül a tragikus sorsú énekes furcsa gyerekkoráról (Infostart)
Még keresik a színészeket a John Lennon zaklatott gyermekkoráról szóló filmhez, amelyet a tragikus sorsú zenész szülővárosában, Liverpoolban forgatnak majd.
aug. 29
21:45
Autóval hajtott az élelmiszerboltba - nézze meg! (Infostart)
Autóval hajtott be egy férfi egy nagy-britanniai élelmiszerboltba. Az üzletvezető az egyik pillanatban még azon gondolkodott a polcok között sétálva, hogy több csipszet kellene rendelnie, a másikban már egy autót talált maga előtt.
aug. 29
21:47
Az antipszichotikumok káros hatásai (Infostart)
Az antipszichotikumokat szedők közül sokkal több embert veszélyeztet az agyérgörcs, mint ahogy azt eddig az orvosok gondolták.

Keresés