2008. július 31. csütörtök

júl. 31
0:03
Nincs garancia az inkontinencia elkerülésére? (HáziPatika)
A közelmúltban Nizzában tartották a II. Inkontinencia Fórumot, ahol az esemény után Krasznai Évával, az Inkontinencia Betegegyesület (IBE) elnökével beszélgettünk a témáról és a konferencián szerzett tapasztalatairól.
júl. 31
0:07
Laboratóriumban növesztik a szív ereit (HáziPatika)
A jövőben az elzáródott szívkoszorúerek ún. bypass-műtéteinek alternatívájaként szolgálhatna a Harvard Egyetemen kifejlesztett új eljárás.
júl. 31
6:18
Nyissuk ki a gépünk szemét! (Blikk)
Öt webkamerát ajánl a Blikk! Látjuk is beszélgetőpartnerünket
júl. 31
6:20
50 tipp a hőség ellen (Blikk)
Szex előtt igyunk mindenképpen igyunk folyadékot
júl. 31
7:30
Szex reggel, délben, este? (MaHu)
A szex a férfi és a nő életében egyformán központi helyet foglal el, mindenki szeret szeretkezni, csak nem mindegy mikor.
júl. 31
8:06
A holló, aki kutyaként viselkedik, és még a postást is megtámadja (Infostart)
Egy madár kutyaként kezdett viselkedni, miután Angliában egy család befogadta és 5 kutyával együtt felnevelte.
júl. 31
8:42
Öt fájdalmas tény, amelyet tudond kell (MaHu)
Mindenekelőtt szögezzük le: a fájdalom, bár nem kellemes, de normális dolog. Mégis, a Journal of General Internal Medicine-bena múlt hónapban megjelent áttekintés szerint a tudósok ma sem mindig tudják biztosan, mikor milyen eszközöket, szereket kellene használni az egyes betegek fájdalmának csillapítására.
júl. 31
9:00
Öt fájdalmas tény, amelyet tudnod kell (MaHu)
Mindenekelőtt szögezzük le: a fájdalom, bár nem kellemes, de normális dolog. Mégis, a Journal of General Internal Medicine-bena múlt hónapban megjelent áttekintés szerint a tudósok ma sem mindig tudják biztosan, mikor milyen eszközöket, szereket kellene használni az egyes betegek fájdalmának csillapítására.
júl. 31
9:00
Sorozatgyilkosok elfogásában segíthetnek a méhek (Infostart)
A méhek virágporgyűjtési szokásai segíthetnek megoldani a sorozatgyilkosságokat - vélik brit kutatók. A szakértők szerint, ahogy a méhek nem közvetlenül a kaptáruk közelében keresgélik a táplálékot, úgy a bűnözők sem saját lakásuk környékén végeznek áldozatukkal.
júl. 31
9:06
5 DVD-újdonság sorozatfüggőknek (NLC)
Szinte függsz a sorozatoktól? Történelmi, kosztümös, erotikus, vicces vagy éppen megbotránkoztató - a nyári DVD-felhozatalban mindenki megtalálhatja a kedvére valót.
júl. 31
9:08
Rovinj, az Isztria ékköve (NLC)
Rovinj hangulatos, kacskaringós, szûk macskaköves utcáit járva olyan érzésünk támad, mintha olasz földön sétálgatnánk. A város festõi szépségû óvárosa - melyre a legszebb kilátás a tenger felõl nyílik - félszigetként nyúlik be az Adriai-tengerbe.
júl. 31
9:12
Csoki ötezer fontért (Borsa)
Aki a Harrodsban vesz csokit, az a dobozzal együtt kap egy kis platinát, Swarovskit és szarvasbőrt is. Mindezt ötezer fontért. Akkor inkább a közértben veszünk bonbont.
júl. 31
9:18
Szex közterületen (HVG)
Egy angol pár sétálni indult a dubaji tengerparton, és a naplemente alatt több moszlim szeme láttára kapta el őket a hév. Egy másik pár Rómában mise közben borult egymásra, nem másutt, mint a gyóntatószékben. Hódít az extrém publikus szex. Hóbort, magamutogatás, ösztönkitörés vagy valami más?
júl. 31
9:18
Öt dolog, amit tudni kell a bőrrákról (Infostart)
Az utóbbi évtizedekben egyre nő a bőrrákos megbetegedések száma, és az emberek csak annyit tudnak a megelőzésről, hogy nem szabad túlzásba vinni a napozást. Pedig ahhoz, hogy valaki elkerülje a betegség legveszélyesebb fajtájának, a melanomának a kialakulását, nem elég, ha vastagon bekeni magát naptejjel.
júl. 31
9:20
Nézze meg a kiskutyát, amelynek a hobbija a gördeszkázás! (Infostart)
Kínában egy kiskutya annyira élvezi a gördeszkázást, hogy a napi sétája helyett inkább ezt az extrém sportot űzi.
júl. 31
9:36
Csontba építik az új művégtagokat (HVG)
A művégtagok egyik lehetséges fejlődési irányát vetíti előre az Észak-Karolinai Állami Egyetem új projektje. A csonttal összefűzött protézis révén újra tud majd mozogni egy németjuhász, amelynek korábban amputálták jobb hátsó végtagját - mindez a technológia harmadik gyakorlati alkalmazása.
júl. 31
9:42
Betegség az előző életemből? (NLC)
A bőrömön néha fájdalmas, égető érzés jelentkezik, pár napig tart, majd magától elmúlik. Úgy tudom, előző életemben máglyán égettek el. Összefüggésben van ez a betegségemmel?
júl. 31
9:54
Öt gyerekholttestet találtak a borzalmak házában (Infostart)
Legalább öt gyerek maradványait találták meg abban a Jersey szigeti otthonban, ahol február óta tart a kutatás a bántalmazás áldozatai után. Az elhunyt gyerekek 4 és 11 év közöttiek voltak.
júl. 31
10:18
Hétvégi horoszkóp (NLC)
Újhold, új hónap... vajon mit tartogat az első augusztusi hétvége? A Bikák feszültségre számíthatnak, a Rákok talán új munkahelyet találnak, a Nyilasra pedig egy szuper hétvége vár.
júl. 31
10:20
Így állítsd össze a bulimotyódat! Praktikus tippek, trendi kiegészítők (NLC)
Mielőtt nekilódulnál az éjszakának, érdemes a mindent rejtő női táskát praktikus holmikkal felszerelni. Így akkor sem kerülhetsz kényelmetlen szituációba, ha egy fékevesztett buli végén nem otthon ér a reggel.
júl. 31
10:30
Tévésztár lett a húszkilós macska - nézze meg! (Infostart)
Elképesztő méretű, húszkilós macskát találtak kóborolni a New Jersey állambeli Blackwoolban. Az állatért szombatig jelentkezhet a gazdája, azután örökbe adják - lehetőleg olyan valakinek, aki szigorú diétára fogja.
júl. 31
10:48
Kutyamama fogadta örökbe a tigriskölyköket (Infostart)
Egy golden retriever szuka fogadta örökbe azt a három tigriskölyköt, amelyeket nem hajlandó szoptatni az anyjuk.
júl. 31
10:48
Emeli a vérnyomást a légszennyezés (MaHu)
A séta, kertészkedés, vagy éppen bevásárlás közben beszívott levegő egészségtelen is lehet, és vérnyomás-emelkedést okozhat, derül ki a Ohioi Állami Egyetem Klinikai Központjában zajlott állatkísérletek eredményeiből.
júl. 31
10:50
"Bárki fel tud darabolni egy embert" (Infostart)
A börtönben szeretne meghalni egy ausztrál férfi, mert úgy érzi, a rácsok mögött nagyobb biztonságban van, mint a kinti világban. A most 76 éves Peter John Howard azért ül, mert megölte és feldarabolta édesanyját, később pedig a szomszédjával is végzett.
júl. 31
11:06
Gyorshajtás, maszturbálás, kábítószer - van, aki halmozza a bűnöket (Infostart)
Maszturbált, miközben 150 kilométeres óránkénti sebességgel vezette kábítószerrel megpakolt autóját - az ausztrál férfi ráadásul közben még le is filmezte magát.
júl. 31
11:24
Nagy hullámokat ver a dohányzási tilalom enyhítése (HVG)
„Füstölög” Németország a dohányzási tilalom enyhítése miatt. Egyes tartományok máris enyhítenek, mások kitartanak a szigor mellett. A gyártók és a vendéglátók persze örvendeznek.
júl. 31
11:24
Honnan lehet tudni, hogy valaki allergiás a méhcsípésre? (Infostart)
A csapadékos, meleg idő miatt az idén a szokásosnál több a szúnyog, a darázs és a méh - és egyre többen fordulnak csípéssel orvoshoz. Ez pedig akár halálos is lehet, így nem árt tudni, milyen jelek mutathatnak arra, hogy az ember allergiás a csípésre.
júl. 31
11:30
Celine viaszba öntve (NLC)
A párizsi Grevin múzeumban kapott viaszból készült szobrot Celine Dion és férje, Rene Angelil. A kanadai énekesnő könnyekig meghatódott, mikor meglátta a szobrokat, de a legjobban a kisfia, Rene Charles lepődött meg.
júl. 31
11:42
Öt rejtély a fájdalomról (HVG)
A tudósok ma sem mindig tudják biztosan, mikor milyen szereket kellene használni a fájdalom csillapítására. Tulajdonképpen mi a fájdalom, s miért szenvedünk tőle?
júl. 31
11:42
Egy hullám mentette meg a cápa fogaitól (Infostart)
Csaknem megkóstolta a cápa azt az ausztrál szörföst, akinek egy éppen jókor érkező hullám mentette meg az életét.
júl. 31
12:00
Két és fél milliót ér a százéves farmer (Infostart)
Kiváló állapotban, bár viaszpecsétesen találtak meg egy Levi's farmert Kaliforniában, egy aranybányában. Az értékes leletet az eBay internetes oldalon árverezik el.
júl. 31
12:06
Augusztusi holdnaptár (NLC)
Az augusztus varázslatos hónap, mindjárt 1-jén részleges napfogyatkozás lesz látható, 10-én és 12-én hajnalban pedig a leglátványosabb „csillagzápornak” lehetsz tanúja, ha fenn maradsz éjjel. Ekkor kell a kívánságokat az éjbe suttogni, biztos, hogy meghallgatásra találnak.
júl. 31
12:18
Szex, erőszak, halál: Hogyan tegyük "izgalmasabbá" az olimpiát? (Infostart)
Fair play, illem, összetartozás - az olimpia nem izgalmas azok számára, akik nem szeretik a sportot. Sokkal izgalmasabb volt az olimpia a görögöknél. Nézzük, mi a különbség az ókori és a mai olimpiai játékok között - az angol humorista szemében.
júl. 31
12:18
Ne féljünk az eleséstől! (MaHu)
Az öregedés nem csak a testi kellemetlenségeket és fájdalmat jelenti. Ahogy egyre idősebbek leszünk, úgy nő az esélyünk az elesésre is. Az öreg csontok pedig nem úgy gyógyulnak, mint a fiatalok, így az esés az egyik vezető halálok az idősek körében.
júl. 31
12:21
Cucckereső: bugyi (Borsa)
Sorozatunkban mindig valamilyen konkrét ruhadarabot célzunk be, és addig járjuk a boltokat, míg rá nem találunk a legjobbra. Ezen a héten basic bugyikat kerestünk.
júl. 31
12:23
Tévhitek a bőrápolásról (Borsa)
Tévhit, hogy a bőrápoló termékek nem romlanak meg és, hogy szemránckrém mindenkinek kell. Ebben a cikkben hülyeségekből keletkező mítoszokat rombolunk le.
júl. 31
12:36
Sok a kövér, nem lehet gyorséttermet nyitni Los Angelesben (HVG)
Egy évig tilos gyorséttermet nyitni Los Angeles egyik elszegényedett kerületében, ahol átlagon felüli a túlsúlyosak aránya, és tízből majdnem nyolc étkezde gyorsétterem. Az ideiglenes tilalommal egészséges fogásokat kínáló vendéglők megtelepedését igyekeznek elősegíteni.
júl. 31
12:42
Mark Londonban sem pihen (NLC)
A tinilányok első számú hazai kedvence, Mark a nyarat is munkával tölti. Második nagylemezét készíti, és közben arra is maradt ideje, hogy felmérje a brit zenei élet alakulását.
júl. 31
12:54
Milyen hatással lehet a mobiltelefon a gyerekre? (HVG)
Nagyobb valószínűséggel lehetnek viselkedési problémái azoknak a gyerekeknek, akiknek édesanyja gyakran mobilozott terhessége alatt, és ők maguk is rendszeres mobiltelefon-használók - állítja egy amerikai kutatócsoport.
júl. 31
12:54
Női holttestre bukkantak a repülőgép vécéjében (Infostart)
A légi utaskísérők egy amerikai járaton landolás előtt egy ismeretlen nő holttestétre bukkantak a Los Angeles és Atlanta között közlekedő repülő vécéjében.
júl. 31
12:56
A szívinfarktus felismerése, akár azonnal (HVG)
A Wake Forest Egyetem kutatói megállapították, hogy a sürgősségi osztály orvosai remek érzékkel mondják meg a páciensről, szívinfarktusa van-e, mielőtt a laboratóriumi tesztek eredményeit megtudnák.
júl. 31
13:12
A HospInvest most már biztosan átveszi az egri kórházat (HVG)
Megvan a szükséges dolgozói létszám, így már biztosan átveszi az egri kórház működtetését a HospInvest Zrt. – jelentették be a kórház üzemeltetését elnyert társaság vezetői. A "kórházvédők" szerint ennek fele sem igaz.
júl. 31
13:12
Sovány, aki kövérek közt vékony? (MaHu)
Arra a megállapításra jutottak a kutatók, hogy aki túlsúlyos emberek társaságában van, az tudat alatt hajlamosabb a saját testsúlyát alulbecsülni.
júl. 31
13:30
Horror a tóban: letépte a kisfiú karját az aligátor (Infostart)
Az egyik New Orleans közelében lévő tóban támadott meg egy kisfiút egy aligátor. A 11 éves gyerek élve megúszta a támadást, de az egyik karját elveszítette.
júl. 31
13:54
Gesztesivel erősít a Madách Színház (NLC)
Egész félévben telt ház előtt mentek a budapesti Madách Színház előadásai. A nemrég elkészült statisztika szerint a teátrum a jegyek 99,8 százalékát értékesítette.
júl. 31
14:06
Egyetlen étkezésből nyerhetjük a napi energiát (HVG)
A tápióka, amelyet a maniókagyökér keményítőjéből készítenek, szupereledelként egyetlen étkezésben tartalmazhatja mindazt a tápanyagot, amire az embernek egy teljes napon át szüksége van. Amerikai kutatók az afrikai élelemhiány leküzdésében akarnak segítséget nyújtani a tápióka felhasználásával.
júl. 31
14:06
Melltartó és bugyi suli (Borsa)
A melltartó parát mindenki ismeri, idő kell hozzá, míg rájön az ember lánya, mi kell az ő paramétereire. A segítség viszont mindig jól jön, most Borsastylist személyében.
júl. 31
14:27
Napfény, a kihasználatlan energiaforrás (Borsa)
Az itthon termelt energia egy százaléka származik napelemekből, pedig a használt energia másfélszeresét is kinyerhetnénk így. Persze önző érdekek diktálnak.
júl. 31
15:00
Megszületett a lencse nélküli mikroszkopikus mikroszkóp (HVG)
Ujjbegynyi mikroszkópot hoztak létre a Kaliforniai Technológiai Intézet munkatársai: a mikroszkópikus eszköznek nincsenek lencséi, de olyan nagyításra képes, mint a mai legjobb optikai mikroszkópok, gyorsan tesztelhetőek vele vér- vagy vízminták, valamint olcsó is: a tömeggyártás során 10 dollárra jön ki egy darab elkészítése.
júl. 31
15:18
Szamurájkard is előkerült a dabasi családi vitában (Infostart)
Több ember megsérült szerda este Dabason, amikor két család összeverekedett az utcán - mondta Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A verekedés során egy szamurájkard is előkerült. A konfliktus oka szerelemféltés volt.

Keresés