2008. július 31. csütörtök

júl. 31
0:03
Nincs garancia az inkontinencia elkerülésére? (HáziPatika)
A közelmúltban Nizzában tartották a II. Inkontinencia Fórumot, ahol az esemény után Krasznai Évával, az Inkontinencia Betegegyesület (IBE) elnökével beszélgettünk a témáról és a konferencián szerzett tapasztalatairól.
júl. 31
0:07
Laboratóriumban növesztik a szív ereit (HáziPatika)
A jövőben az elzáródott szívkoszorúerek ún. bypass-műtéteinek alternatívájaként szolgálhatna a Harvard Egyetemen kifejlesztett új eljárás.
júl. 31
6:18
Nyissuk ki a gépünk szemét! (Blikk)
Öt webkamerát ajánl a Blikk! Látjuk is beszélgetőpartnerünket
júl. 31
6:20
50 tipp a hőség ellen (Blikk)
Szex előtt igyunk mindenképpen igyunk folyadékot
júl. 31
7:30
Szex reggel, délben, este? (MaHu)
A szex a férfi és a nő életében egyformán központi helyet foglal el, mindenki szeret szeretkezni, csak nem mindegy mikor.
júl. 31
8:06
A holló, aki kutyaként viselkedik, és még a postást is megtámadja (Infostart)
Egy madár kutyaként kezdett viselkedni, miután Angliában egy család befogadta és 5 kutyával együtt felnevelte.
júl. 31
8:42
Öt fájdalmas tény, amelyet tudond kell (MaHu)
Mindenekelőtt szögezzük le: a fájdalom, bár nem kellemes, de normális dolog. Mégis, a Journal of General Internal Medicine-bena múlt hónapban megjelent áttekintés szerint a tudósok ma sem mindig tudják biztosan, mikor milyen eszközöket, szereket kellene használni az egyes betegek fájdalmának csillapítására.
júl. 31
9:00
Öt fájdalmas tény, amelyet tudnod kell (MaHu)
Mindenekelőtt szögezzük le: a fájdalom, bár nem kellemes, de normális dolog. Mégis, a Journal of General Internal Medicine-bena múlt hónapban megjelent áttekintés szerint a tudósok ma sem mindig tudják biztosan, mikor milyen eszközöket, szereket kellene használni az egyes betegek fájdalmának csillapítására.
júl. 31
9:00
Sorozatgyilkosok elfogásában segíthetnek a méhek (Infostart)
A méhek virágporgyűjtési szokásai segíthetnek megoldani a sorozatgyilkosságokat - vélik brit kutatók. A szakértők szerint, ahogy a méhek nem közvetlenül a kaptáruk közelében keresgélik a táplálékot, úgy a bűnözők sem saját lakásuk környékén végeznek áldozatukkal.
júl. 31
9:06
5 DVD-újdonság sorozatfüggőknek (NLCafé)
Szinte függsz a sorozatoktól? Történelmi, kosztümös, erotikus, vicces vagy éppen megbotránkoztató - a nyári DVD-felhozatalban mindenki megtalálhatja a kedvére valót.
júl. 31
9:08
Rovinj, az Isztria ékköve (NLCafé)
Rovinj hangulatos, kacskaringós, szûk macskaköves utcáit járva olyan érzésünk támad, mintha olasz földön sétálgatnánk. A város festõi szépségû óvárosa - melyre a legszebb kilátás a tenger felõl nyílik - félszigetként nyúlik be az Adriai-tengerbe.
júl. 31
9:12
Csoki ötezer fontért (Borsa)
Aki a Harrodsban vesz csokit, az a dobozzal együtt kap egy kis platinát, Swarovskit és szarvasbőrt is. Mindezt ötezer fontért. Akkor inkább a közértben veszünk bonbont.
júl. 31
9:18
Szex közterületen (HVG)
Egy angol pár sétálni indult a dubaji tengerparton, és a naplemente alatt több moszlim szeme láttára kapta el őket a hév. Egy másik pár Rómában mise közben borult egymásra, nem másutt, mint a gyóntatószékben. Hódít az extrém publikus szex. Hóbort, magamutogatás, ösztönkitörés vagy valami más?
júl. 31
9:18
Öt dolog, amit tudni kell a bőrrákról (Infostart)
Az utóbbi évtizedekben egyre nő a bőrrákos megbetegedések száma, és az emberek csak annyit tudnak a megelőzésről, hogy nem szabad túlzásba vinni a napozást. Pedig ahhoz, hogy valaki elkerülje a betegség legveszélyesebb fajtájának, a melanomának a kialakulását, nem elég, ha vastagon bekeni magát naptejjel.
júl. 31
9:18
Csökkent az AIDS terjedése, de nem nyugodhatunk meg (orientpress)
27 év és több mint 25 millió halálos áldozat után a világot sújtó AIDS járvány úgy tűnik, stabilizálódni látszik, de további támogatások és megelőzési eljárások szükségesek a stabilizálódási folyamat fenntartásához, és a betegség teljes megfékezéséhez- nyilatkozták az UNAIDS képviselői.
júl. 31
9:20
Nézze meg a kiskutyát, amelynek a hobbija a gördeszkázás! (Infostart)
Kínában egy kiskutya annyira élvezi a gördeszkázást, hogy a napi sétája helyett inkább ezt az extrém sportot űzi.
júl. 31
9:36
Csontba építik az új művégtagokat (HVG)
A művégtagok egyik lehetséges fejlődési irányát vetíti előre az Észak-Karolinai Állami Egyetem új projektje. A csonttal összefűzött protézis révén újra tud majd mozogni egy németjuhász, amelynek korábban amputálták jobb hátsó végtagját - mindez a technológia harmadik gyakorlati alkalmazása.
júl. 31
9:36
Dohányozni szabad – de csak klubtagoknak! (orientpress)
A dohányzási tilalom kijátszása érdekében egy maastrichti kocsma „dohányzó egyesületté” válik. Bo Tilly kocsmáros hivatalosan is zártkörű klubbá akarja átalakítani lokálját. Számos németországi kocsmához hasonlóan ide is csak klubtagok léphetnek be, akik zavartalanul fújhatják a füstöt.
júl. 31
9:42
Betegség az előző életemből? (NLCafé)
A bőrömön néha fájdalmas, égető érzés jelentkezik, pár napig tart, majd magától elmúlik. Úgy tudom, előző életemben máglyán égettek el. Összefüggésben van ez a betegségemmel?
júl. 31
9:54
Öt gyerekholttestet találtak a borzalmak házában (Infostart)
Legalább öt gyerek maradványait találták meg abban a Jersey szigeti otthonban, ahol február óta tart a kutatás a bántalmazás áldozatai után. Az elhunyt gyerekek 4 és 11 év közöttiek voltak.
júl. 31
10:18
Hétvégi horoszkóp (NLCafé)
Újhold, új hónap... vajon mit tartogat az első augusztusi hétvége? A Bikák feszültségre számíthatnak, a Rákok talán új munkahelyet találnak, a Nyilasra pedig egy szuper hétvége vár.
júl. 31
10:20
Így állítsd össze a bulimotyódat! Praktikus tippek, trendi kiegészítők (NLCafé)
Mielőtt nekilódulnál az éjszakának, érdemes a mindent rejtő női táskát praktikus holmikkal felszerelni. Így akkor sem kerülhetsz kényelmetlen szituációba, ha egy fékevesztett buli végén nem otthon ér a reggel.
júl. 31
10:30
Tévésztár lett a húszkilós macska - nézze meg! (Infostart)
Elképesztő méretű, húszkilós macskát találtak kóborolni a New Jersey állambeli Blackwoolban. Az állatért szombatig jelentkezhet a gazdája, azután örökbe adják - lehetőleg olyan valakinek, aki szigorú diétára fogja.
júl. 31
10:48
Kutyamama fogadta örökbe a tigriskölyköket (Infostart)
Egy golden retriever szuka fogadta örökbe azt a három tigriskölyköt, amelyeket nem hajlandó szoptatni az anyjuk.
júl. 31
10:48
Emeli a vérnyomást a légszennyezés (MaHu)
A séta, kertészkedés, vagy éppen bevásárlás közben beszívott levegő egészségtelen is lehet, és vérnyomás-emelkedést okozhat, derül ki a Ohioi Állami Egyetem Klinikai Központjában zajlott állatkísérletek eredményeiből.
júl. 31
10:50
"Bárki fel tud darabolni egy embert" (Infostart)
A börtönben szeretne meghalni egy ausztrál férfi, mert úgy érzi, a rácsok mögött nagyobb biztonságban van, mint a kinti világban. A most 76 éves Peter John Howard azért ül, mert megölte és feldarabolta édesanyját, később pedig a szomszédjával is végzett.
júl. 31
11:06
Egyesül csont és műanyag – eljött a művégtagok új generációja (orientpress)
Új típusú, csontba építhető protézist fejlesztettek ki az Észak-Karolinai Állami Egyetem kutatói. Az implantátum– amit jelenleg egy németjuhász használ – az eddiginél könnyebb, természetesebb mozgást biztosít viselőjének.
júl. 31
11:06
Gyorshajtás, maszturbálás, kábítószer - van, aki halmozza a bűnöket (Infostart)
Maszturbált, miközben 150 kilométeres óránkénti sebességgel vezette kábítószerrel megpakolt autóját - az ausztrál férfi ráadásul közben még le is filmezte magát.
júl. 31
11:12
Reggelizz, mint egy kiskirály! (sajtokozlemeny.com)
Reggelizz, mint egy kiskirály! Egy gyermekorvos tanácsaiNemcsak az általános iskolai tanítók, tanárok, de a gyermekorvosok is egyre gyakrabban találkoznak a rendelőben fejfájós, fáradékony, kimerült gyerekekkel. A háttérben legtöbbször a helytelen táplálkozás, az elfelejtett reggeli húzódik meg. tovább
júl. 31
11:24
Nagy hullámokat ver a dohányzási tilalom enyhítése (HVG)
„Füstölög” Németország a dohányzási tilalom enyhítése miatt. Egyes tartományok máris enyhítenek, mások kitartanak a szigor mellett. A gyártók és a vendéglátók persze örvendeznek.
júl. 31
11:24
Honnan lehet tudni, hogy valaki allergiás a méhcsípésre? (Infostart)
A csapadékos, meleg idő miatt az idén a szokásosnál több a szúnyog, a darázs és a méh - és egyre többen fordulnak csípéssel orvoshoz. Ez pedig akár halálos is lehet, így nem árt tudni, milyen jelek mutathatnak arra, hogy az ember allergiás a csípésre.
júl. 31
11:30
Celine viaszba öntve (NLCafé)
A párizsi Grevin múzeumban kapott viaszból készült szobrot Celine Dion és férje, Rene Angelil. A kanadai énekesnő könnyekig meghatódott, mikor meglátta a szobrokat, de a legjobban a kisfia, Rene Charles lepődött meg.
júl. 31
11:42
Öt rejtély a fájdalomról (HVG)
A tudósok ma sem mindig tudják biztosan, mikor milyen szereket kellene használni a fájdalom csillapítására. Tulajdonképpen mi a fájdalom, s miért szenvedünk tőle?
júl. 31
11:42
Egy hullám mentette meg a cápa fogaitól (Infostart)
Csaknem megkóstolta a cápa azt az ausztrál szörföst, akinek egy éppen jókor érkező hullám mentette meg az életét.
júl. 31
12:00
Két és fél milliót ér a százéves farmer (Infostart)
Kiváló állapotban, bár viaszpecsétesen találtak meg egy Levi's farmert Kaliforniában, egy aranybányában. Az értékes leletet az eBay internetes oldalon árverezik el.
júl. 31
12:06
Augusztusi holdnaptár (NLCafé)
Az augusztus varázslatos hónap, mindjárt 1-jén részleges napfogyatkozás lesz látható, 10-én és 12-én hajnalban pedig a leglátványosabb „csillagzápornak” lehetsz tanúja, ha fenn maradsz éjjel. Ekkor kell a kívánságokat az éjbe suttogni, biztos, hogy meghallgatásra találnak.
júl. 31
12:18
Szex, erőszak, halál: Hogyan tegyük "izgalmasabbá" az olimpiát? (Infostart)
Fair play, illem, összetartozás - az olimpia nem izgalmas azok számára, akik nem szeretik a sportot. Sokkal izgalmasabb volt az olimpia a görögöknél. Nézzük, mi a különbség az ókori és a mai olimpiai játékok között - az angol humorista szemében.
júl. 31
12:18
Ne féljünk az eleséstől! (MaHu)
Az öregedés nem csak a testi kellemetlenségeket és fájdalmat jelenti. Ahogy egyre idősebbek leszünk, úgy nő az esélyünk az elesésre is. Az öreg csontok pedig nem úgy gyógyulnak, mint a fiatalok, így az esés az egyik vezető halálok az idősek körében.
júl. 31
12:21
Cucckereső: bugyi (Borsa)
Sorozatunkban mindig valamilyen konkrét ruhadarabot célzunk be, és addig járjuk a boltokat, míg rá nem találunk a legjobbra. Ezen a héten basic bugyikat kerestünk.
júl. 31
12:23
Tévhitek a bőrápolásról (Borsa)
Tévhit, hogy a bőrápoló termékek nem romlanak meg és, hogy szemránckrém mindenkinek kell. Ebben a cikkben hülyeségekből keletkező mítoszokat rombolunk le.
júl. 31
12:36
Sok a kövér, nem lehet gyorséttermet nyitni Los Angelesben (HVG)
Egy évig tilos gyorséttermet nyitni Los Angeles egyik elszegényedett kerületében, ahol átlagon felüli a túlsúlyosak aránya, és tízből majdnem nyolc étkezde gyorsétterem. Az ideiglenes tilalommal egészséges fogásokat kínáló vendéglők megtelepedését igyekeznek elősegíteni.
júl. 31
12:42
Mark Londonban sem pihen (NLCafé)
A tinilányok első számú hazai kedvence, Mark a nyarat is munkával tölti. Második nagylemezét készíti, és közben arra is maradt ideje, hogy felmérje a brit zenei élet alakulását.
júl. 31
12:54
Milyen hatással lehet a mobiltelefon a gyerekre? (HVG)
Nagyobb valószínűséggel lehetnek viselkedési problémái azoknak a gyerekeknek, akiknek édesanyja gyakran mobilozott terhessége alatt, és ők maguk is rendszeres mobiltelefon-használók - állítja egy amerikai kutatócsoport.
júl. 31
12:54
Női holttestre bukkantak a repülőgép vécéjében (Infostart)
A légi utaskísérők egy amerikai járaton landolás előtt egy ismeretlen nő holttestétre bukkantak a Los Angeles és Atlanta között közlekedő repülő vécéjében.
júl. 31
12:56
A szívinfarktus felismerése, akár azonnal (HVG)
A Wake Forest Egyetem kutatói megállapították, hogy a sürgősségi osztály orvosai remek érzékkel mondják meg a páciensről, szívinfarktusa van-e, mielőtt a laboratóriumi tesztek eredményeit megtudnák.
júl. 31
13:12
A HospInvest most már biztosan átveszi az egri kórházat (HVG)
Megvan a szükséges dolgozói létszám, így már biztosan átveszi az egri kórház működtetését a HospInvest Zrt. – jelentették be a kórház üzemeltetését elnyert társaság vezetői. A "kórházvédők" szerint ennek fele sem igaz.
júl. 31
13:12
Sovány, aki kövérek közt vékony? (MaHu)
Arra a megállapításra jutottak a kutatók, hogy aki túlsúlyos emberek társaságában van, az tudat alatt hajlamosabb a saját testsúlyát alulbecsülni.
júl. 31
13:30
Horror a tóban: letépte a kisfiú karját az aligátor (Infostart)
Az egyik New Orleans közelében lévő tóban támadott meg egy kisfiút egy aligátor. A 11 éves gyerek élve megúszta a támadást, de az egyik karját elveszítette.
júl. 31
13:54
Gesztesivel erősít a Madách Színház (NLCafé)
Egész félévben telt ház előtt mentek a budapesti Madách Színház előadásai. A nemrég elkészült statisztika szerint a teátrum a jegyek 99,8 százalékát értékesítette.
júl. 31
14:06
Egyetlen étkezésből nyerhetjük a napi energiát (HVG)
A tápióka, amelyet a maniókagyökér keményítőjéből készítenek, szupereledelként egyetlen étkezésben tartalmazhatja mindazt a tápanyagot, amire az embernek egy teljes napon át szüksége van. Amerikai kutatók az afrikai élelemhiány leküzdésében akarnak segítséget nyújtani a tápióka felhasználásával.

Keresés