2008. március 1. szombat

márc. 1
1:12
Egyre fenyegetőbb veszélyt jelent a gyógyszerrezisztens tbc (Vital)
tovább
márc. 1
8:25
Ne fenekelje el a gyereket - tönkreteheti a szexuális életét! (Infostart)
Súlyos hosszú távú gondokat okoznak azok a szülők, akik elfenekelik, vagy verik a gyereküket. A fizikailag bántalmazott gyerekek ugyanis nagyobb valószínűséggel küszködnek majd szexuális problémákkal felnőttkorukban - állítja egy amerikai szakértő.
márc. 1
8:57
Új eszköz az alkoholizmus elleni harcban: legyen kisebb az üveg! (Infostart)
Meglepő magyarázatot talált a brit orvosi szaklap szerkesztője arra, miért isszák le magukat a szigetországban a borbarátok. Szerinte az lehet a probléma fő oka, hogy a nemes italt túlságosan nagy üvegben árulják.
márc. 1
9:13
Rossz hír a fiúknak: a lányok a számítógépnél is verik őket (Infostart)
A lányok magabiztosabban használják a számítógépet, mint a fiúk - erre a talán meglepő eredményre jutottak brit kutatók ezer gyerek képességeinek vizsgálata után.
márc. 1
9:35
Az őszinteség teszi tönkre a kapcsolatokat!? (Életforma)
"Az apai nagyapám mesélt egy történetet gyerekkoromban, ami arról szólt, hogy egy vasárnap a testvére egyszer csak felállt az asztaltól, vette a kalapját és közölte, örökre elmegy. Miért? - kérdezte a felesége.
márc. 1
9:49
A szeder metszése videón (Édenkert)
A málnához hasonlóan a szedret is minden évben metszenünk kell. Ha nem tesszük, bozóttá válik a gyümölcsünk! Szerencsére elfogtunk egy videót...
márc. 1
10:08
Leégett egy ház Dunakeszin - galéria (Infostart)
Tizenegy vízsugárral sikerült eloltani szombat hajnalban, 1 óra után azt a tüzet Dunakeszin, mely előző este lobbant lángra egy családi házban - mondta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.
márc. 1
10:34
Környezet és pénztárca kímélő mosási tippek (Életforma)
Meglévő mosógépünkkel is sokat tehetünk, hogy kevésbé károsítsuk a környezetet a ruhatisztítással, ráadásul bizonyos esetekben még spórolunk is.
márc. 1
10:40
Betonfalnak ütközött egy autós a Bécsi úton - galéria (Infostart)
Betonfalnak rohant egy gépkocsi a Bécsi úti volt szovjet laktanyánál. Az autó sofőrje súlyosan megsérült.
márc. 1
11:03
Csőtörés Budapesten, a lakóknak költözniük kellett - galéria (Infostart)
Csőtörés miatt ki kellett költöztetni hét családot két társasházból a XXII. kerületben szombat hajnalban, az önkormányzat egyeztet a lakókkal, hogy kit hol helyezzenek el.
márc. 1
11:35
Egy elkeseredett, megcsalt feleség vallomása (Életforma)
Van-e erőnk ehhez újra és újra? Él-e még az érzés, amivel hajdanán egymással szemben álltunk, és mindent-mindenkit legyőzhetőnek hittünk?
márc. 1
13:35
Elképesztő! Egy férfi lefejezte a szerelmét (Életforma)
Bozótvágó késsel lefejezte szerelmét egy német férfi, majd a nő fejével együtt belerohant egy teherautóba, és ő is meghalt.
márc. 1
13:56
Ugrásra készen várják az új elnököt a Kremlben (Infostart)
A vasárnapi oroszországi elnökválasztást teljes harci készültségben várják a Kreml mesteremberei: lesik, hogy az elnöki dolgozószoba új lakója változtatni akar-e a környezeten.
márc. 1
15:36
Minden iskolában lesz sebfelelős! (Életforma)
A kisgyermekes családok, a kirándulók, egyszóval az aktív életet élők jól tudják, milyen bosszantó az, amikor egy tervezett programot meghiúsít valami apróbb-nagyobb sérülés.
márc. 1
17:36
Vigyázat! Veszélyes lehet a mágneses gyerekjáték! (Életforma)
A tavaly őszi botrányos játékvisszahívások után az Európai Parlament felszólította az Európai Bizottságot, hogy vizsgálják felül a játékokról szóló jogszabályokat.
márc. 1
20:18
Magasabb nyugdíj jár a dohányosoknak (Infostart)
A megrögzött dohányosok számára magasabb juttatást helyez kilátásba a Paerel Leven holland önkéntes kiegészítő nyugdíjpénztár, tekintettel arra, hogy várható élettartamuk rövidebb.
márc. 1
20:35
Az ötös lottó 9. heti nyerőszámai - nyereményekkel (Infostart)
Az ötös lottó 9. heti sorsolásán a következő nyerőszámokat sorsolták ki: 11, 13, 49, 57, 60.
márc. 1
21:23
Mobilt kapnak a jó tanulók (Infostart)
Bár a New York-i iskolákban tilos mobiltelefont használni, a város most mégis 2500 készüléket oszt szét a jó jegyeket szerző és példás magatartású diákok között.

2008. március 2. vasárnap

márc. 2
0:46
CT-vizsgálattal elkerülhetők a felesleges vakbélműtétek (Vital)
tovább
márc. 2
5:38
Jobb vagy baloldali vagy? Zenei ízlésed elárulja... (Életforma)
Milyen zenét hallgatsz? Kikből áll a CD gyűjteményed? Elég csak ránézni, és máris tudjuk, hogy jobb-, vagy baloldali vagy - állítja egy kutatás.
márc. 2
6:38
Döbbenetes! Ilyen veszélyes viagrát szedni? (Életforma)
A férfi úgy döntött, hogy az interneten vásárolt tablettákkal emeli a dózist. Nem sokkal később azonban azt vette észre, hogy mindent kékes árnyalatokban lát.
márc. 2
6:40
Félelmetes volt! Emma jött, tombolt és pusztított! (Életforma)
Több mint 2.200 bejelentést kaptak a tűzoltóságok szombat estig az országszerte pusztító viharos erejű szél okozta károk miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A legnagyobb erősségű, óránkénti 140 kilométeres széllökést Dél-Budán mérték.
márc. 2
7:37
Rámjött a kangörcs, mit tegyek? (Életforma)
Minek nevezzelek? Stressznek? Mániákus betegségnek? Kangörccsel fűszerezett bánatnak? Bármi is a neve, még belehalni is érdemes...(?)
márc. 2
8:20
Csak az első határig jutott el az üres zsebű "világjáró" (Infostart)
Csak Calais-ig jutott el az a brit fiatalember, aki azt tervezte, hogy egy fillér nélkül elsétál Bristolból Indiáig. Mivel a franciák potyázónak és menekültnek nézték, fel adta nagyszabású tervét, és hazatért.
márc. 2
8:36
Ez már nem a Te napod, Drágám! (Életforma)
Megvolt, elmúlt. Aznap még a város is tele volt szerelemmel... Ma pedig még az esti puszit is elfeledjük. Csak eddig tartott?
márc. 2
8:58
Két orvos ellen folyik vizsgálat a filmsztár halála miatt (Infostart)
Vizsgálatot folytatnak az amerikai gyógyszerellenőrzési hatóságok két orvos ellen, akiknek közük lehetett Heath Ledger halálához.
márc. 2
9:20
A rossz tévék kalandos sorsa (Infostart)
A Magyarországon évente keletkező 100-130 ezer tonna elektronikus hulladék kevesebb mint felét adják le újrahasznosításra, holott ma már egyszerű megszabadulni a régi, rossz gépektől, hisz a kereskedők legtöbbje visszaveszi, és számos telepen ingyen lerakhatjuk a berendezéseket.
márc. 2
9:36
Eláruljuk, mi a szívbajok legjobb gyógyszere! (Életforma)
Az egyedül élő egyének esetében a szívinfarktus, vagy súlyos mellkasi fájdalom, esetleg kardiális probléma következtében létrejött hirtelen haláleset kockázata kétszer magasabb, mint a partnerrel, vagy társsal élők körében, állítják dán kutatók.
márc. 2
9:49
Tavaszi méregtelenítés sok-sok folyadékkal (Édenkert)
Naponta 1,5-2 liter folyadékot kellene fogyasztanunk, ezt most emeljük fel 2,5-3 literre!
márc. 2
10:35
A legjobb rizses édességek (Életforma)
Manapság gyorsan elkészíthető és sokféle recept alapja a rizs. Nem csak köretként, hanem édességnek, desszertnek is kitűnő.
márc. 2
10:39
A gyógyszerek hatékonysága génfüggő (Metropol)
A Utah-állambeli fehér lakosok és a nigériai joruba törzs összehasonlító genetikai vizsgálata olyan különbségeket mutatott ki, amely megmagyarázhatja, hogy miért reagálnak különböző népességi csoportok különbözőképpen a gyógyszerekre.
márc. 2
10:49
Molotov-koktélt dobtak egy budapesti lakás erkélyére (Infostart)
A fővárosban Molotov-koktélt dobtak éjjel egy XIX. kerületi lakás erkélyére, senki sem sérült meg - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
márc. 2
10:51
Sminktanácsok sapkához (Blikk)
Hogyan fesse ki magát az ember lánya, ha sapkát húzott a fejébe?
márc. 2
11:32
Vasárnap is erős lesz a szél (Infostart)
Vasárnap délután is erős széllökésekre kell számítani. Molnár László meterológus közölte: jövő héttől hűvösre fordul az időjárás, de erős szélre már nem kell számítani, míg a hét vége felé ismét beköszönt a tavasz.
márc. 2
11:35
Hogyan lehet kis helyen nagy konyhát vinni? (Életforma)
Az egyenlakóparkok lakásai nem csak kívülről, belülről is egyformák. De aki tudja, mire van szüksége, bátran változtathat még a beköltözés előtt.
márc. 2
12:35
Mit jelent, amikor "minőségileg éhezel"? (Életforma)
A tápanyaghiány azt jelenti, hogy a bevitt táplálék mennyisége elegendő ugyan, de a hasznosanyag-tartalma minimális. Olyan, mint ha teletankolnánk az autót, de alacsony oktánszámú benzinnel. Az ember esetében ez minőségi éhezést jelent...
márc. 2
13:36
Kopaszodik és hullik a haja? Ne essen pánikba! (Életforma)
Senki sem gondolja, hogy a korpásodás vagy a túlzott zsírosodás, netán a nem megfelelő mértékben fénylő haj gyógyíthatatlan betegség, ám a kopaszodásról - indokolatlanul - már majdnem végzetszerűen beszélünk.
márc. 2
14:05
Szén-monoxid-mérgezésben halt meg egy férfi Csányban (Infostart)
Szén-monoxid-mérgezés következtében halt meg egy férfi a Heves megyei Csányban - közölte a rendőrség.
márc. 2
14:35
Miért izgulnak rá a fiatal pasik az érett nőkre? (Életforma)
Mit keres egy fiatal fiú az idősebb nőben? Anyakomplexusa van? Vagy csak a biztonságra és tapasztalt örömszerzésre vágyik? Mi az igazi oka a furcsa(?) kapcsolatnak?
márc. 2
15:37
Ingyenes tárlatvezetés férfiakkal - csak nőknek! (Életforma)
Különleges tárlatvezetéssel kedveskedik látogatóinak március nyolcadikán, a nőnapon a Magyar Nemzeti Múzeum.
márc. 2
15:39
Sok okos nő egy helyen? Ez kész őrület! (Életforma)
Sok nő, ráadásul, ha okos is, kis helyen aligha fér el. Előbb-utóbb véres harc kezdődik a legjobb pozíciókért és a férfiak "kegyeiért". Persze fordítva is így van...?
márc. 2
16:19
Busszal ütközött egy autó a fővárosban - képgaléria (Infostart)
Busszal ütközött egy személyautó a főváros XIX. kerületében vasárnap kora délután - tudta meg az InfoRádió.
márc. 2
16:36
Hogyan fürösszünk profi módon kisbabát? (Életforma)
A kisbaba fürdetése fontos program a család apraja-nagyja számára. A friss szülőknek ugyanakkor gyakran ijesztő feladat a törékeny csöppség csutakolása, akit határozottabban megfogni is alig mernek.
márc. 2
17:29
A hatos lottó nyerőszámai - Öné a közel félmilliárd? (Infostart)
A hatos lottó 9. héten megtartott számsoroláson a következő számokat húzták ki: 9, 17, 22, 29, 33, 36.
márc. 2
17:36
Minek a sok szöveg, bújjunk gyorsan ágyba! (Életforma)
Felpörgetett világunkban a szexuális kapcsolatok is felgyorsultak. A flörtöléshez már szinte hozzátartozik, hogy vonzódásukat mindjárt az ágyban is kipróbálják, akár a megismerkedés estéjén. Az új partner azonban legalább annyira le is lohaszthatja a vágyat, mint amennyire felgerjeszti.
márc. 2
18:37
Vedd észre! Te is csak egy kísérleti nyúl vagy! (Életforma)
Szóval, úgy van ez: mint ama viccben, amikor a halak Isten létezéséről meditálnak. Végül megegyeznek abban, hogy biztos lennie kell egy felsőbb hatalomnak, hiszen ki más dobná be minden nap a tubifexet az akváriumba.
márc. 2
19:13
Minden eddiginél többet tudhatunk meg az élelmiszerekről (Infostart)
A közösség országaiban több és jobban olvasható információ lesz az élelmiszerek címkéin, ha életbe lép egy új európai uniós rendelet. A tervezet szerint a csomagoláson kötelező lesz feltüntetni az adott termék tápanyag-összetételét, az ajánlott beviteli mennyiségeket, az esetleges allergén anyagokat, illetve a mostaninál sokkal pontosabb származási helyet - mindezt legalább három milliméteres…
márc. 2
20:13
Ittasan vezetett a szívtipró színész? - képek (Infostart)
Elképzelhető, hogy ittas vezetésen érték Hugh Grant brit színészt a lesifotósok.
márc. 2
20:35
Egykori kukás is részt vesz az Eurovíziós Dalfesztiválon - videóval (Infostart)
Egykor kukás volt a 43 éves Andy Abraham, aki Even If című dalával a brit válogatón jogot nyert az Eurovíziós Dalfesztivál belgrádi döntőjén való részvételre.
márc. 2
21:02
Nem hisz 9/11-ben az Oscar-díjas színésznő (Infostart)
Marion Cottilard Oscar-díjas francia színésznő egy tavaly készült, de most nyilvánosságra került interjúban megkérdőjelezte a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat.

Keresés