2008. március 1. szombat

márc. 1
8:35
Többszörösére nőtt a memóriakártyák piaca (Üzlet és Utazás)
Tavaly összesen 720 ezer memóriakártyát értékesítettek Magyarországon, több mint ötszörösét az egy évvel korábbinak - derül ki a GfK Hungária piackutató intézet éves felméréséből. A piacot 31 százalékos részesedéssel a Hama forgalmazásában lévő SanDisk uralja.
márc. 1
8:48
Nagyautós babérok (Piac és Profit)
A 207-es modellcsalád egyik legvonzóbb tagja a 207 SW kombi, s belül nagyobb, mint amilyennek kívülről látszik. Kisautó, mégis rengeteg minden belefér, a babakocsitól kezdve a szörfdeszkáig. Dízelmotorral és felextrázva viszont mi, magyarok nem tudjuk megfizetni.
márc. 1
10:03
Hevesi "kórházprivatizáció": dulakodás kismalaccal (Piac és Profit)
A HospInvest Zrt. működtetheti az egri Markhot Ferenc Megyei Kórházat - döntött tegnap botrányos ülésén a Heves Megyei Közgyűlés. A cég hatmilliárdos fejlesztést ígért, a Debreceni Egyetem hárommiliárdost, Eger városa csak működtetést ígért.
márc. 1
10:52
Grillcsirke a szerverben? Kábel-versenyt indít az APC! (Piac és Profit)
Az APC, az energiaellátási és hűtési megoldások szállítója kábel-versenyt hirdet, hogy felhívja a figyelmet az elavult adatközponti megoldásokra.
márc. 1
11:04
Hihetetlen pénzeket bukunk az informatikai butaságon (Privátbankár)
Az Európai Számítógép-használói Jogosítvány Magyarországon 10 éve van jelen: pénteken adták át hivatalosan a 300.000. ECDL vizsgakártyát. Évente mintegy 295 milliárd forint veszteséget okoz az a tény, hogy a számítógéppel dolgozó munkavállalók többsége nem rendelkezik megfelelő számítógépfelhasználói ismeretekkel
márc. 1
12:50
Unja asztali képeit? Itt a digitális fotókeret! (Piac és Profit)
A Toshiba, a számítástechnikai és elektronikai megoldások gyártója és forgalmazója bemutatta első digitális fotókeretét, amely egyszerű és stílusos lehetőséget kínál kedvenc képei megjelenítésére.
márc. 1
13:02
Népszavazás: egyre keményebb az üzengetés (Privátbankár)
Megpróbáljuk tizennyolc évvel a rendszerváltás után visszavenni a demokráciát - mondta Orbán Viktor. Gyurcsány Ferenc szerint a népszavazás nem vesz el semmit a kormánytól
márc. 1
13:49
Viharos szél közeleg (Piac és Profit)
Az időjárás-előrejelzések szerint szombaton egy viharciklon vonul át az ország területén - ilyen erősségű szél évente átlagosan 2-4 esetben fordul elő hazánkban.
márc. 1
14:50
Az energia számít! (Piac és Profit)
"Zöldmérő" címmel indított környezettudatossági kutatássorozat második felmérésének eredményeit tette közzé a Sun Microsystems. A GKIeNet Kft. közreműködésével közép- és nagyvállalatok körében készített reprezentatív felmérés ezúttal azt vizsgálta, hogy a hazai cégek számára mit jelent a környezettudatosság fogalma, mennyire tartják versenyképességi tényezőnek saját iparágukban, illetve…
márc. 1
15:29
Közbeszerzés: triplán érvénytelen ajánlat nyert (Privátbankár)
3 millió forintra bírságolták az ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Kht.-t, mivel az iratőrzési tenderen egy többszörösen érvénytelen ajánlatot hirdettek ki nyertesként
márc. 1
15:49
Nagyot nőtt az AXA profitja (Piac és Profit)
Az AXA, a vezető nemzetközi és a legnagyobb francia biztosítótársaság, az AXA csoport Magyarország anyavállalata, 2007-es gyorsjelentése alapján 4,9 milliárd euró eredményt ért el, ami 27%-kal haladja meg a 2006-ban teljesített 3,919 milliárd eurós értéket.
márc. 1
16:48
Igen, igen: Gyurcsány mondjon le? (Piac és Profit)
Az igenek várható győzelme nyomán a többség szerint Gyurcsánynak menni kellene, de maradni fog - derül ki a Gallup felméréséből.
márc. 1
17:23
Visszük a memóriakártyát, mint a cukrot (Privátbankár)
Tavaly összesen 720 ezer memóriakártyát értékesítettek Magyarországon, több mint ötszörösét az egy évvel korábbinak - derül ki a GfK Hungária piackutató intézet éves felméréséből
márc. 1
19:50
Videó: túlélni a Földet (Piac és Profit)
Az alábbi kisfilm látványosan mutatja be mi okozza bolygónk halálát, illetve mi az, amit tehetni lehetne ennek elkerüléséért.
márc. 1
20:50
Ötszörösére bővült memória (Piac és Profit)
Tavaly összesen 720 ezer memóriakártyát értékesítettek Magyarországon. A piacvezető márka a riválisainak rovására tudott növekedést felmutatni.

2008. március 2. vasárnap

márc. 2
6:00
Megalakul a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (Üzlet és Utazás)
A feketegazdaság visszaszorítása érdekében megalakítják a Hamisítás Elleni Nemzeti Testületet (HENT), amely a kormány kezdeményezésére jön létre Kondorosi Ferenc, az Új rend és szabadság program kormánybiztosa vezetésével.
márc. 2
7:26
HSDPA-nál gyorsabb internet (Üzlet és Utazás)
A T-Mobile szervezésében március 5-én és 6-án Budapesten tanácskoznak az UMTS Fórum, a 3G/UMTS és továbbfejlesztett változatainak világméretű elterjesztését célul kitűző nyílt nemzetközi szervezet tagjai: a tanácskozás egyik fő témája a szélessávú 3G/HSDPA-hálózatok továbbfejlesztését jelentő, a szupergyors mobilinternet-szolgáltatásra képes Long Tem Evolution (LTE)- Global Mobile Broadband piaci…
márc. 2
7:51
KRESZ: teljesen felesleges! (Piac és Profit)
A magyar autósok többsége nem tartja be a KRESZ szabályait - derült ki a Goodyear felméréséből. A veszélyesen előzőktől és az elalvóktól rettegünk.
márc. 2
9:50
Múlt heti fonákság - Jakabinus inflációval (Piac és Profit)
A váratlan téli tavasz nem csupán az időjárást, hanem az időérzékünket is megzavarta, még a kormány-közeli sajtó is kapásból belekötött a kormányfő új tehercsökkentő programjába.
márc. 2
10:45
Timosenko: Oroszország nem csökkenti hétfőtől a gázszállításokat (Üzlet és Utazás)
Az ukrán kormányfő szerint Oroszország hétfőtől nem csökkenti a gázszállításokat Ukrajnába annak ellenére, hogy pénteken ezzel fenyegette meg Ukrajnát a Gazprom orosz gázipari cég a kifizetetlen adósságok és a folyó évre vonatkozó gázszerzés hiánya miatt.
márc. 2
11:04
Etikátlan vagy hasznos a vizitdíj? (Napi)
márc. 2
11:31
Bankszolgáltatások: egyszerűbbé válik az ügyfél élete (Napi)
márc. 2
11:42
Viharkárok: 2275 esetben riasztották a tűzoltókat (Napi)
márc. 2
11:48
"Magyarországnak nincs miért aggódnia" (Piac és Profit)
Az ukrán kormányfő szerint Oroszország hétfőtől nem csökkenti a gázszállításokat Ukrajnába annak ellenére, hogy pénteken ezzel fenyegette meg Ukrajnát a Gazprom orosz gázipari cég a kifizetetlen adósságok és a folyó évre vonatkozó gázszerzés hiánya miatt.
márc. 2
12:49
Népszerűek a vidékfejlesztési tenderek (Piac és Profit)
Jól startolt tavaly az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP), azt követően ugyanis, hogy az Európai Bizottság a múlt év szeptemberében egyhangúlag elfogadta, már az uniós pénzekre pályázók közül sokan forrásokhoz is jutottak - tájékoztatott Forgács Barnabás, az agrártárca e területért felelős szakállamtitkára.
márc. 2
13:02
A kőolaj ára többé nem lesz olcsóbb 60-70 dollárnál (Üzlet és Utazás)
A szaúdi olajügyi miniszter szerint a kőolaj hordónkénti ára soha többé nem lesz olcsóbb 60-70 dollárnál.
márc. 2
14:38
Várhatóan nem változtat termelési kvótáján az OPEC (Infostart)
Várhatóan nem változtat termelési kvótáján az olajexportáló országok csoportja a március 5-ei bécsi miniszteri szintu ülésén.
márc. 2
14:48
Csak minden negyedik film eredeti (Piac és Profit)
A feketegazdaság visszaszorítása érdekében megalakítják a Hamisítás Elleni Nemzeti Testületet (HENT). A filmek 73, a szoftverek kb. 40, a lemezpiacnak pedig a 35 százaléka kalóz termék.
márc. 2
16:48
Videó: mit választunk? (Piac és Profit)
Kevésbé szennyező kocsit, megújuló energiaforrásokat, a fák ültetését, vagy a globális felmelegedést és annak hatásait?
márc. 2
18:48
Ugyanazok kapják a pályázati pénzeket? (Piac és Profit)
Van, aki úgy látja, hogy a vidékfejlesztési, mezőgazdasági pályázatok egy szűk csoport számára jelentenek felemelkedési lehetőséget.
márc. 2
20:04
Mi a baj a magyar felsőoktatással? Nézőpont kérdése (Privátbankár)
A hallgatók elégedettek a felsőoktatás színvonalával, az oktatók már jóval kevésbé. Ezért is lehet, hogy a diákok többsége ellenzi, míg az oktatók többsége támogatja a tandíj bevezetését
márc. 2
20:36
Éjszakai razzián az APEH (Piac és Profit)
Az APEH éjszaka ellenőrizte a vendéglátóhelyeket Békéscsabán, a Kikelet Hadművelet részeként. Milliós mulasztási bírság és üzletbezárás az eredmény.

2008. március 3. hétfő

márc. 3
5:18
A versenyképesség egyik legfőbb gátja a túlburjánzó bürokrácia (Üzlet és Utazás)
A kormányzati programokban egyelőre a foglalkoztatás bővítésére helyeződik a hangsúly, a versenyképesség erősítése kevésbé érvényesül - vélik az adótanácsadók. Pécsi és a budapesti közgazdászok nemrégiben készült tanulmányaiból az derül ki, hogy adózási szempontból mindenképpen érdemes odafigyelni a mikro-, kis- és középvállalkozásokra, hiszen ez a szektor alkalmazza a foglalkoztatottak…
márc. 3
6:48
Kijövünk a gödörből (Piac és Profit)
A GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése szerint 2008-ban a magyar gazdaság kijön a 2007. évi "gödörből", az első fél-, s különösen negyedév növekedése azonban még minimális lesz. Az infláció csak nehezen lassul, a belső és külső egyensúly azonban jelentősen tovább javul, s a reálkeresetek, ha igen szerényen is, de emelkednek.
márc. 3
7:03
GKI: lassan, de élénkül a gazdaság (Infostart)
Az idén a magyar gazdaság kikerülhet a "gödörből", az első félév növekedése azonban még minimális lesz, az infláció csak nehezen lassul, a belső és külső egyensúly ugyanakkor jelentősen tovább javul, és a reálkeresetek szerényen ugyan, de emelkednek - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzésében.
márc. 3
7:21
Tavaszi Zsongás a Hotel Azúrban (x) (Napi)
márc. 3
7:22
Biopofon az olajnak: átprogramozhatjuk az agyunkat (Privátbankár)
A szaúdi olajügyi miniszter szerint a kőolaj hordónkénti ára soha többé nem lesz olcsóbb 60-70 dollárnál - szakértők szerint az OPEC szerdán nem változtat termelési politikáján
márc. 3
7:28
Rekordszavazatot zsebelt be Putyin utóda (Privátbankár)
Csaknem végleges eredmény szerint Dmitrij Medvegyev az orosz elnökválasztáson leadott szavazatok 70,2 százalékát szerezte meg - közölte hétfő reggel a központi választási bizottság (CIK) hivatalos rés...
márc. 3
7:29
Távhőszámla hideg zuhannyal (Üzlet és Utazás)
Két-háromszoros különbségek is előfordulnak ma településenként a fűtésszámlákban. A távhőcégek állítják, hogy költséghatékonyan szolgáltatnak, csak a lakásokban keletkezik nagy veszteség az egyedi szabályozás hiánya miatt - írja hétfői számában a Népszabadság.
márc. 3
7:33
Négyszámjegyű aranyár? (Privátbankár)
Csaknem három százalékkal drágult az arany a vezető nemesfémpiacokon a múlt héten, pénteken jegyzése elérte az unciánkénti 976,20 dollárt, ami majdnem rekordnak számít. A New York-i tőzsde fémrészlegé...
márc. 3
7:53
"Hazánkban droghelyzet van" (Piac és Profit)
Magyarországon a Csillagok az Életért Drogellenes Alapítvány közéleti személyek, művészek, zenészek és a bűnmegelőzés szakembereivel, tenni akaró szimpatizánsok csatlakozásával, a figyelemfelkeltő felvilágosítás, az egészséges életmódra nevelés eszközeivel száll harcba az önpusztítás ellen. Ennek érdekében az Alapítvány prevenciós előadást és tájékoztatót tart március 4-én a Bókay János Humán…
márc. 3
7:55
Már látják az alagút végét (Privátbankár)
A GKI előrejelzése szerint idén a magyar gazdaság kikerülhet a "gödörből", az első fél-, s különösen negyedév növekedése azonban még minimális lesz
márc. 3
8:00
Bezuhant a Nikkei (Privátbankár)
Hétfőn erőteljesen gyengült a tokiói értéktőzsde fő mutatója, ami a lélektaninak számító 13 ezer pont alá került. Különösen az exportra termelő cégek árfolyama esett, miután a dollár hároméves mél...
márc. 3
8:06
Reszkethetnek a feketemunkások (Privátbankár)
Újabb háromszáz munkaügyi felügyelő kapcsolódhat be a feketemunka felszámolásába; a létszámbővítés után egyre gyakrabban számíthatnak a cégek komplex ellenőrzésekre, két-három hónapot igénylő teljes k...
márc. 3
8:12
Záródnak a gázcsapok (Privátbankár)
Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint reggel nyolc órától negyedével csökkenhet az orosz gázszállítás Ukrajnába, ahogy azt a Gazprom a múlt héten jelezte. A Gazpromnál hétfőn kora re...
márc. 3
8:17
Csődvédelmet kért a Saxoo London (Napi)
márc. 3
8:17
Főhet a szlovákok feje a túl erős korona miatt (Privátbankár)
Lehetséges, hogy a szlovák koronának új célárfolyami értéket kell majd megállapítani az euróhoz viszonyítva az euróövezetbe lépéshez, olyan erős lett a közös európai pénzhez képest: februárban minden ...
márc. 3
8:22
Megelőzte a Gucci a Chanelt az Andrássy úton (Napi)
márc. 3
8:24
Aranybánya nyílhat Magyarországon (Napi)
márc. 3
8:33
Mozgolódó forintpiac: visszavehet a jegybank (Privátbankár)
Az MNB "szorította sarokba a piacot" az alapkamat szinten tartásával és a forintsáv felszámolásával - áll az egyik vezető londoni befektetési ház hétvégi elemzésében

Keresés