2008. március 1. szombat

márc. 1
8:48
Nagyautós babérok (Piac és Profit)
A 207-es modellcsalád egyik legvonzóbb tagja a 207 SW kombi, s belül nagyobb, mint amilyennek kívülről látszik. Kisautó, mégis rengeteg minden belefér, a babakocsitól kezdve a szörfdeszkáig. Dízelmotorral és felextrázva viszont mi, magyarok nem tudjuk megfizetni.
márc. 1
10:03
Hevesi "kórházprivatizáció": dulakodás kismalaccal (Piac és Profit)
A HospInvest Zrt. működtetheti az egri Markhot Ferenc Megyei Kórházat - döntött tegnap botrányos ülésén a Heves Megyei Közgyűlés. A cég hatmilliárdos fejlesztést ígért, a Debreceni Egyetem hárommiliárdost, Eger városa csak működtetést ígért.
márc. 1
10:52
Grillcsirke a szerverben? Kábel-versenyt indít az APC! (Piac és Profit)
Az APC, az energiaellátási és hűtési megoldások szállítója kábel-versenyt hirdet, hogy felhívja a figyelmet az elavult adatközponti megoldásokra.
márc. 1
10:54
Ukrán-orosz gázvita: nem kell aggódnunk? (hvg.hu)
A Gazprom orosz gázipari cég pénteken bejelentette, hogy március 3-tól (közép-európai idő szerint 8 órától) 25 százalékkal csökkenti gázszállításait Ukrajnának, miután eredménytelenül értek véget a megbeszélések a Gazprom és a Naftogaz ukrán állami energiaipari cég között.
márc. 1
11:04
Hihetetlen pénzeket bukunk az informatikai butaságon (Privátbankár)
Az Európai Számítógép-használói Jogosítvány Magyarországon 10 éve van jelen: pénteken adták át hivatalosan a 300.000. ECDL vizsgakártyát. Évente mintegy 295 milliárd forint veszteséget okoz az a tény, hogy a számítógéppel dolgozó munkavállalók többsége nem rendelkezik megfelelő számítógépfelhasználói ismeretekkel
márc. 1
12:50
Unja asztali képeit? Itt a digitális fotókeret! (Piac és Profit)
A Toshiba, a számítástechnikai és elektronikai megoldások gyártója és forgalmazója bemutatta első digitális fotókeretét, amely egyszerű és stílusos lehetőséget kínál kedvenc képei megjelenítésére.
márc. 1
13:02
Népszavazás: egyre keményebb az üzengetés (Privátbankár)
Megpróbáljuk tizennyolc évvel a rendszerváltás után visszavenni a demokráciát - mondta Orbán Viktor. Gyurcsány Ferenc szerint a népszavazás nem vesz el semmit a kormánytól
márc. 1
13:49
Viharos szél közeleg (Piac és Profit)
Az időjárás-előrejelzések szerint szombaton egy viharciklon vonul át az ország területén - ilyen erősségű szél évente átlagosan 2-4 esetben fordul elő hazánkban.
márc. 1
14:50
Az energia számít! (Piac és Profit)
"Zöldmérő" címmel indított környezettudatossági kutatássorozat második felmérésének eredményeit tette közzé a Sun Microsystems. A GKIeNet Kft. közreműködésével közép- és nagyvállalatok körében készített reprezentatív felmérés ezúttal azt vizsgálta, hogy a hazai cégek számára mit jelent a környezettudatosság fogalma, mennyire tartják versenyképességi tényezőnek saját iparágukban, illetve…
márc. 1
15:03
Orosz autógyárba vásárolta be magát a Renault (hvg.hu)
A Renault francia autóipari konszern pénteken megvette az orosz AvtoVAZ autógyár részvényeinek 25 százalékát plusz 1 részvényét a tulajdonosokról, a Trojka Dialog befektető társaságtól és a Roszoboronexport állami cégtől.
márc. 1
15:13
A Wizz Air belföldi járatot indított Romániában (hvg.hu)
A Wizz Air diszkont légitársaság elindította belföldi járatát Romániában Bukarest és Kolozsvár között heti négy alkalommal - közölte a Wizz Air pénteken közleményben.
márc. 1
15:29
Közbeszerzés: triplán érvénytelen ajánlat nyert (Privátbankár)
3 millió forintra bírságolták az ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Kht.-t, mivel az iratőrzési tenderen egy többszörösen érvénytelen ajánlatot hirdettek ki nyertesként
márc. 1
15:49
Nagyot nőtt az AXA profitja (Piac és Profit)
Az AXA, a vezető nemzetközi és a legnagyobb francia biztosítótársaság, az AXA csoport Magyarország anyavállalata, 2007-es gyorsjelentése alapján 4,9 milliárd euró eredményt ért el, ami 27%-kal haladja meg a 2006-ban teljesített 3,919 milliárd eurós értéket.
márc. 1
16:48
Igen, igen: Gyurcsány mondjon le? (Piac és Profit)
Az igenek várható győzelme nyomán a többség szerint Gyurcsánynak menni kellene, de maradni fog - derül ki a Gallup felméréséből.
márc. 1
17:23
Visszük a memóriakártyát, mint a cukrot (Privátbankár)
Tavaly összesen 720 ezer memóriakártyát értékesítettek Magyarországon, több mint ötszörösét az egy évvel korábbinak - derül ki a GfK Hungária piackutató intézet éves felméréséből
márc. 1
18:12
A környék lakóival együtt tervezik újjá a Hunyadi teret (hvg.hu)
A VI. kerületi Hunyadi tér újjáépítésébe a civileket is bevonja az önkormányzat; a fővárosban szombaton megnyílt Hunyadi tér Stúdióban bárki részt vállalhat a tervezésben, a tér megújításában - mondta el Kravalik Zsuzsa programvezető.
márc. 1
18:23
A Malév felmondta a kollektív szerződést (hvg.hu)
A Malév Zrt. a légitársaság reprezentatív szakszervezeteivel folytatott eredménytelen tárgyalás után - megegyezés hiányában - felmondta a 2000-ben megkötött kollektív szerződést, ami a jogszabályoknak megfelelően még három hónapig, május 31-ig érvényben marad - közölte a légitársaság pénteken közleményben.
márc. 1
19:50
Videó: túlélni a Földet (Piac és Profit)
Az alábbi kisfilm látványosan mutatja be mi okozza bolygónk halálát, illetve mi az, amit tehetni lehetne ennek elkerüléséért.
márc. 1
20:50
Ötszörösére bővült memória (Piac és Profit)
Tavaly összesen 720 ezer memóriakártyát értékesítettek Magyarországon. A piacvezető márka a riválisainak rovására tudott növekedést felmutatni.

2008. március 2. vasárnap

márc. 2
7:51
KRESZ: teljesen felesleges! (Piac és Profit)
A magyar autósok többsége nem tartja be a KRESZ szabályait - derült ki a Goodyear felméréséből. A veszélyesen előzőktől és az elalvóktól rettegünk.
márc. 2
9:50
Múlt heti fonákság - Jakabinus inflációval (Piac és Profit)
A váratlan téli tavasz nem csupán az időjárást, hanem az időérzékünket is megzavarta, még a kormány-közeli sajtó is kapásból belekötött a kormányfő új tehercsökkentő programjába.
márc. 2
11:26
Timosenko: Oroszország nem csökkenti a gázszállításokat (hvg.hu)
Az ukrán kormányfő szerint Oroszország hétfőtől nem csökkenti a gázszállításokat Ukrajnába annak ellenére, hogy pénteken ezzel fenyegette meg Ukrajnát a Gazprom orosz gázipari cég a kifizetetlen adósságok és a folyó évre vonatkozó gázszerzés hiánya miatt. Ha így is lesz, hazánkat ez nem érinti.
márc. 2
11:48
"Magyarországnak nincs miért aggódnia" (Piac és Profit)
Az ukrán kormányfő szerint Oroszország hétfőtől nem csökkenti a gázszállításokat Ukrajnába annak ellenére, hogy pénteken ezzel fenyegette meg Ukrajnát a Gazprom orosz gázipari cég a kifizetetlen adósságok és a folyó évre vonatkozó gázszerzés hiánya miatt.
márc. 2
12:49
Népszerűek a vidékfejlesztési tenderek (Piac és Profit)
Jól startolt tavaly az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP), azt követően ugyanis, hogy az Európai Bizottság a múlt év szeptemberében egyhangúlag elfogadta, már az uniós pénzekre pályázók közül sokan forrásokhoz is jutottak - tájékoztatott Forgács Barnabás, az agrártárca e területért felelős szakállamtitkára.
márc. 2
12:49
Szaúd-Arábia: nem csökken 60-70 dollár alá a kőolaj ára (hvg.hu)
Ali an-Naimi szaúdi olajügyi miniszter a Petrostrategies című szaklapnak nyilatkozva elmondta, hogy a kőolaj hordónkénti ára soha többé nem lesz olcsóbb 60-70 dollárnál.
márc. 2
14:38
Várhatóan nem változtat termelési kvótáján az OPEC (Infostart)
Várhatóan nem változtat termelési kvótáján az olajexportáló országok csoportja a március 5-ei bécsi miniszteri szintu ülésén.
márc. 2
14:38
Londoni elemzők: „az MNB sarokba szorította a piacot” (hvg.hu)
Az alapkamat szinten tartásával és a forintsáv felszámolásával a Magyar Nemzeti Bank (MNB) „sarokba szorította a piacot”, áll az egyik vezető londoni befektetési ház hétvégi elemzésében, amelynek óvatos derűlátása összecseng a hét eleji döntés óta a londoni elemzői közösségben elhangzott, összességében kedvező értékelésekkel.
márc. 2
14:48
Csak minden negyedik film eredeti (Piac és Profit)
A feketegazdaság visszaszorítása érdekében megalakítják a Hamisítás Elleni Nemzeti Testületet (HENT). A filmek 73, a szoftverek kb. 40, a lemezpiacnak pedig a 35 százaléka kalóz termék.
márc. 2
16:48
Videó: mit választunk? (Piac és Profit)
Kevésbé szennyező kocsit, megújuló energiaforrásokat, a fák ültetését, vagy a globális felmelegedést és annak hatásait?
márc. 2
18:48
Ugyanazok kapják a pályázati pénzeket? (Piac és Profit)
Van, aki úgy látja, hogy a vidékfejlesztési, mezőgazdasági pályázatok egy szűk csoport számára jelentenek felemelkedési lehetőséget.
márc. 2
20:04
Mi a baj a magyar felsőoktatással? Nézőpont kérdése (Privátbankár)
A hallgatók elégedettek a felsőoktatás színvonalával, az oktatók már jóval kevésbé. Ezért is lehet, hogy a diákok többsége ellenzi, míg az oktatók többsége támogatja a tandíj bevezetését
márc. 2
20:36
Éjszakai razzián az APEH (Piac és Profit)
Az APEH éjszaka ellenőrizte a vendéglátóhelyeket Békéscsabán, a Kikelet Hadművelet részeként. Milliós mulasztási bírság és üzletbezárás az eredmény.
márc. 2
20:44
Sötét jóslatok a munkanélküliség alakulásáról (hvg.hu)
Elemzők szerint a tíz éve nem tapasztalt, 8,1 százalékos magas munkanélküliségi ráta a következő hónapokban tovább romolhat, és megközelítheti a 9 százalékot. Mindez különösen aggasztó annak fényében, hogy az aktív korú népességnek alig több mint a fele dolgozik – legalábbis „hivatalosan”.

2008. március 3. hétfő

márc. 3
6:45
Egy angol üzletember látlelete a magyar valóságról (hvg.hu)
Stewart Oldroyd tavaly év végén kapta meg ügyvezető igazgatói kinevezését az SAP Hungary Kft. élére. A már több mint 25 éve Magyarországon élő, magyarul folyékonyan beszélő angol üzletemberrel a magyar gazdaság átalakulásáról, a jelenlegi gazdasági helyzetről és az adójavaslatokról beszélgettünk. (17 hozzászólás)
márc. 3
6:48
Kijövünk a gödörből (Piac és Profit)
A GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése szerint 2008-ban a magyar gazdaság kijön a 2007. évi "gödörből", az első fél-, s különösen negyedév növekedése azonban még minimális lesz. Az infláció csak nehezen lassul, a belső és külső egyensúly azonban jelentősen tovább javul, s a reálkeresetek, ha igen szerényen is, de emelkednek.
márc. 3
7:01
Magyarország energiapórázon? (hvg.hu)
Úgy tűnik, kompországunk – a nyugati impotencia és saját reflexei miatt – ismét behódol az európai társadalomfejlődést visszautasító bizantinus hatalomnak. Történelmünk során fizettünk már adót mongol nagykánnak, a török Portának, a vadkeleti szovjet impériumról nem is beszélve. Most úgy néz ki, újfent kénytelenek leszünk rábólintani egy olyan konstrukcióra, amelyben aligha lehetünk egyenlő felek.
márc. 3
7:03
GKI: lassan, de élénkül a gazdaság (Infostart)
Az idén a magyar gazdaság kikerülhet a "gödörből", az első félév növekedése azonban még minimális lesz, az infláció csak nehezen lassul, a belső és külső egyensúly ugyanakkor jelentősen tovább javul, és a reálkeresetek szerényen ugyan, de emelkednek - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzésében.
márc. 3
7:22
Biopofon az olajnak: átprogramozhatjuk az agyunkat (Privátbankár)
A szaúdi olajügyi miniszter szerint a kőolaj hordónkénti ára soha többé nem lesz olcsóbb 60-70 dollárnál - szakértők szerint az OPEC szerdán nem változtat termelési politikáján
márc. 3
7:22
Befektetési tanácsok március elejére (hvg.hu)
A forint további gyengülésére számítunk, de igen nehéz lenne ennek a gyengülésnek a pályáját leírni, így ma kivárást javasolunk. A részvénypiac lassan megnyugszik, nem kell nagyobb kilengésekre számítanunk.
márc. 3
7:28
Rekordszavazatot zsebelt be Putyin utóda (Privátbankár)
Csaknem végleges eredmény szerint Dmitrij Medvegyev az orosz elnökválasztáson leadott szavazatok 70,2 százalékát szerezte meg - közölte hétfő reggel a központi választási bizottság (CIK) hivatalos rés...
márc. 3
7:33
Négyszámjegyű aranyár? (Privátbankár)
Csaknem három százalékkal drágult az arany a vezető nemesfémpiacokon a múlt héten, pénteken jegyzése elérte az unciánkénti 976,20 dollárt, ami majdnem rekordnak számít. A New York-i tőzsde fémrészlegé...
márc. 3
7:49
GKI: a versenytársainktól elmarad a növekedés, de kijövünk a gödörből (hvg.hu)
Bár az első félévi, de különösen a negyedévi növekedés még minimális lesz, a magyar gazdaság idén kijön a 2007. évi "gödörből" – állapítja meg a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készített előrejelzése.
márc. 3
7:53
"Hazánkban droghelyzet van" (Piac és Profit)
Magyarországon a Csillagok az Életért Drogellenes Alapítvány közéleti személyek, művészek, zenészek és a bűnmegelőzés szakembereivel, tenni akaró szimpatizánsok csatlakozásával, a figyelemfelkeltő felvilágosítás, az egészséges életmódra nevelés eszközeivel száll harcba az önpusztítás ellen. Ennek érdekében az Alapítvány prevenciós előadást és tájékoztatót tart március 4-én a Bókay János Humán…
márc. 3
7:55
Már látják az alagút végét (Privátbankár)
A GKI előrejelzése szerint idén a magyar gazdaság kikerülhet a "gödörből", az első fél-, s különösen negyedév növekedése azonban még minimális lesz
márc. 3
8:00
Bezuhant a Nikkei (Privátbankár)
Hétfőn erőteljesen gyengült a tokiói értéktőzsde fő mutatója, ami a lélektaninak számító 13 ezer pont alá került. Különösen az exportra termelő cégek árfolyama esett, miután a dollár hároméves mél...
márc. 3
8:06
Reszkethetnek a feketemunkások (Privátbankár)
Újabb háromszáz munkaügyi felügyelő kapcsolódhat be a feketemunka felszámolásába; a létszámbővítés után egyre gyakrabban számíthatnak a cégek komplex ellenőrzésekre, két-három hónapot igénylő teljes k...
márc. 3
8:12
Záródnak a gázcsapok (Privátbankár)
Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint reggel nyolc órától negyedével csökkenhet az orosz gázszállítás Ukrajnába, ahogy azt a Gazprom a múlt héten jelezte. A Gazpromnál hétfőn kora re...
márc. 3
8:17
Főhet a szlovákok feje a túl erős korona miatt (Privátbankár)
Lehetséges, hogy a szlovák koronának új célárfolyami értéket kell majd megállapítani az euróhoz viszonyítva az euróövezetbe lépéshez, olyan erős lett a közös európai pénzhez képest: februárban minden ...
márc. 3
8:33
Mozgolódó forintpiac: visszavehet a jegybank (Privátbankár)
Az MNB "szorította sarokba a piacot" az alapkamat szinten tartásával és a forintsáv felszámolásával - áll az egyik vezető londoni befektetési ház hétvégi elemzésében
márc. 3
8:34
Csökkenhet a gázszállítás Ukrajnába (hvg.hu)
Hétfő reggel nyolc órától negyedével csökkenhet az orosz gázszállítás Ukrajnába, ahogy azt a Gazprom a múlt héten jelezte - adja hírül az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség.

Keresés