2008. február 27. szerda

febr. 27
0:18
Egységes lett a rendelkezési határidő a jövedelemadózásban (Napi)
febr. 27
0:22
Több tízezren szenvednek az APEH virtuális kalodájában (Napi)
febr. 27
0:26
Kiigazítási paradoxon (Napi)
febr. 27
6:29
Így keresik magukat rongyosra a fapadosok – már amelyik (HVG)
Az európai repülési piac pezseg, s ennek egyik legfőbb oka, hogy a „fapados” légitársaságok egyre nagyobb helyet követelnek maguknak a kontinens egén és repterein. Az újraosztási játszmában komoly magyar érdekeltségek is megjelentek, méghozzá nyerő eséllyel. (1 hozzászólás)
febr. 27
6:52
Hogyan értékelik, jutalmazzák a közszolgákat? (Napi)
febr. 27
6:54
A MEH 13,5 százalékkal emelné a gázárat (Napi)
febr. 27
6:56
A tárcák rászorulnak az egyensúlyi tartalékra (Napi)
febr. 27
7:16
Átlag feletti az irodáink hozama (Privátbankár)
Az A-kategóriás irodák hozama 5,75 százalék volt a múlt évben Magyarországon, és ezzel előkelő helyet foglal el Európában - állapítja meg a CB Richard Ellis (CBRE) elemzésében.
febr. 27
7:18
Forgóeszköz-hitel a termelőknek (Privátbankár)
A mezőgazdasági termelők számára márciustól 20 milliárd forintos forgóeszköz hitelprogramot hirdet a kormány - az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg. A hitelhez azok a mezőgazdasá...
febr. 27
7:32
Európa nem tudja elkerülni a lassulást (Privátbankár)
Európa jó eséllyel elkerüli idén a tényleges recessziót, a globális hitelválságból eredő megtorpanást azonban nem tudja kivédeni - áll a Standard & Poor"s előrejelzésében.
febr. 27
7:37
Csúcson Tokió, csúcson az euró (Privátbankár)
A tokiói értéktőzsde fő mutatója szerdán hatheti csúcsra emelkedett, miután az IBM 15 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási terve széles körben kedvet csinált az értékpapírok vásárlása iránt. A l...
febr. 27
7:39
A forint rácáfol a jóslatokra: tovább erősödik (Privátbankár)
A forint szerdán tovább erősödött a hétfői sáveltörlés örömére, szemben haladva az általában óvatos felzárkózó piaci irányzattal, és egyelőre rácáfolva az elemzői jóslatokra, hogy egyéb ösztönzők híjá...
febr. 27
7:43
Az APEH kopogtat az elmaradt járulékért (Privátbankár)
Eddig csak figyelmeztető levelet kaptak, ám mostantól az APEH is jelentkezhet azoknál, akik a taj számuk alapján nem jogosultak a közfinanszírozott egészségügyi ellátásra - írja a Népszabadság.
febr. 27
7:48
Már megint 100 fölött az olaj (Privátbankár)
Csaknem 101 dolláron fejeződött be a bekiáltásos kereskedés a New York-i árupiac olajszekciójában kedden: az áprilisi szállítású amerikai könnyűolaj ára a nap végére 100,90 dolláron állt, ez csaknem 1...
febr. 27
7:54
Hozzánk járnak fogorvoshoz a franciák (Privátbankár)
A francia árak feléért európai színvonalú fogászati kezelésben részesül évente az a több száz francia, aki turistaút keretében Budapesten csináltatja meg a fogait.
febr. 27
7:59
Szerbia beperli a Koszovót elismerő országokat (Privátbankár)
Szerbia keresetet nyújt be a hágai Nemzetközi Bíróságon az Egyesült Államok, illetve minden ország ellen, amely elismerte "egy ál-állam kikiáltását Szerbia területén".
febr. 27
8:05
Az olaszok visszakapták a parmezánt (Privátbankár)
Az Európai Bíróság kedden megerősítette: csak olaszországi termék, a származási helye szerint védett és Párma térségében előállított "Parmigiano Reggiano"-t lehet Európában parmezánnak nevezni, ilyenk...
febr. 27
8:09
Gaskóék miatt módosíthatják a sztrájktörvényt (FigyelőNet)
A sztrájktörvény módosítására készül a munkaügyi tárca: szakszervezetek szerint elsősorban a Gaskó István vezette VDSZSZ által szervezett vitatható hátterű és célú akcióknak köszönhető, hogy megváltoztatják a jól működő szabályozást - írja a Népszava.
febr. 27
8:18
Tízezrek szenvednek az APEH ,,kalodájában'' (Napi)
febr. 27
8:20
A Gazprom megint nekiesett Kijevnek (Privátbankár)
A Gazprom ismét a gázszállítás csökkentésével fenyegette meg Ukrajnát, két héttel azután, hogy Oroszország és Ukrajna megállapodott az előző vita rendezésében.
febr. 27
8:25
Már az APEH vadászik a potyautasokra (FigyelőNet)
Eddig csak figyelmeztető levelet kaptak, ám mostantól az APEH is jelentkezhet azoknál, akik a taj számuk alapján nem jogosultak a közfinanszírozott egészségügyi ellátásra - írja a Népszabadság.
febr. 27
8:25
Kellemes tavaszi napra számítanak a tőzsdéken (HVG)
Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok szerdán harmadik napja folytatják útjukat emelkedőn, miután kedden újabb ösztönzést adott az Ifo intézet vártnál jobb németországi gazdasági hangulatmutatója.
febr. 27
8:26
Szépen nő a Szentkirályi (Privátbankár)
A Szentkirályi Ásványvíz Kft. bevétele 5 milliárd forint volt 2007-ben, ez 16 százalékos növekedés a 2006. évi 4,3 milliárd forinthoz képest. A Szentkirályi 5,8 milliárd forintos bevételre számít az i...
febr. 27
8:31
Mol: A rosszabb akarja a jobbat megenni (Privátbankár)
Az OMV tavalyi eredményei is mutatják, hogy egy kevésbé hatékony cég akarja felvásárolni a sokkal jobban működő versenytársát, a Mol Nyrt.-t.
febr. 27
8:37
20 százalékkal is drágulhat az energia (Privátbankár)
A jegybank szakértői szerint a korábban elhalasztott áremelések miatt az energiaárak tekintetében még az idén 15-20 százalékos áremelés is elképzelhető.
febr. 27
8:40
Százezer embert figyel az APEH (Napi)
febr. 27
8:41
Kiszáll a Főgázból a főváros (Napi)
febr. 27
8:42
Még nem tért vissza a németek bizalma (Privátbankár)
A tavaly év eleji viszonylagos, de alaptalan lelkesedésen messze túljutva, ősz óta igen gyenge a német fogyasztók hangulata. A márciusra szóló hangulatmutató 4,5 pont, a februári és a januári, szintén...
febr. 27
8:44
Még nem tért vissza a németek bizalma (Privátbankár)
A tavaly év eleji viszonylagos, de alaptalan lelkesedésen messze túljutva, ősz óta igen gyenge a német fogyasztók hangulata. A márciusra szóló hangulatmutató 4,5 pont, a februári és a januári, szintén...
febr. 27
8:45
Tavasszal drágul a sertéshús (Napi)
febr. 27
8:46
Gyurcsány: 300 Ft marad 2010-ig a vizitdíj (HVG)
Gyurcsány Ferenc szerint a Magyar Villamos Művek, a Szerencsejáték, a Magyar Posta és az Állami Autópálya-kezelő benne lehet az új tulajdonosi programban. A miniszterelnök erről a TV2 Mokka című műsorában beszélt.
febr. 27
8:52
Piacvezető a Szentkirályi (Napi)
febr. 27
8:52
Medvegyev budapesti vizitje újabb Gazprom-diadal (HVG)
A Gazprom újabb győzelmet aratott Európa irányába: az utolsó pillanatig hiányzó láncszem, Budapest csatlakozásával véglegessé vált a Déli Áramlat gázvezetékben részt vevő államok sora, és így már nem rémisztő a Gazprom számára a Nabucco vezeték konkurenciája – írta a Nyezaviszimaja Gazeta.
febr. 27
8:53
Gyurcsány megnevezte a szóba jöhető cégeket (Privátbankár)
Gyurcsány Ferenc szerint a Magyar Villamos Művek, a Szerencsejáték, a Magyar Posta és az Állami Autópályakezelő benne lehet az új tulajdonosi programban, a Volán-társaságok kimaradnak az akcióból
febr. 27
8:54
Egyre több a csaló cég (Napi)
febr. 27
8:57
A Gazprom győzelmeként értékelik Moszkvában a magyar kormány döntését (Infostart)
A Gazprom újabb európai győzelmeként értékelte a Nyezaviszimaja Gazeta című orosz lap a magyar kormány csatlakozását a Déli Áramlat gázvezeték megépítéséhez.
febr. 27
8:58
Közel egymilliárdot hoztak a választások az Állami Nyomdának (Privátbankár)
Az Állami Nyomda Nyrt. 2007-ben 1,158 milliárd forint mérleg szerinti nyereséget ért el, 9,3 százalékkal többet az előző évinél, miközben árbevétele 5,1 százalékkal 13,472 milliárd forintra mérséklődö...
febr. 27
8:59
Tovább faragnák a banki díjakat (Banki Hitel)
Az állandó átutalási megbízásokra is ki kell terjeszteni a tagországok közötti euróátutalásokra vonatkozó.... (Világgazdaság.hu)
febr. 27
9:01
Az OTP átalakítja szerb fiókjait (Banki Hitel)
Az OTP Banka Srbija a 106 fiókjának egyharmadát teljes mértékben felújítja - mondta Szász Károly, a.... (Világgazdaság.hu)
febr. 27
9:03
Forrásgyűjtésben a bankok (Banki Hitel)
Folyamatosan emelkedtek az elmúlt hónapokban a lekötött betéti kamatok.... (Világgazdaság.hu)
febr. 27
9:17
Több lakást építettünk (Napi)
febr. 27
9:23
Gyurcsány: sok milliót kaszálhatnak az állami részvényesek (FigyelőNet)
Gyurcsány Ferenc szerint jó befektetés lesz az új tulajdonosi program, néhány év alatt megsokszorozódhat az állami cégek részvényeinek értéke.
febr. 27
9:25
"A Nabucco-terv halott" - írják az orosz lapok (Privátbankár)
A Gazprom újabb győzelmet aratott Európa irányába: az utolsó pillanatig hiányzó láncszem, Magyarország csatlakozásával véglegessé vált a Déli Áramlat gázvezetékben részt vevő államok sora, és így már ...
febr. 27
9:39
Vegyes ármozgásokat várnak a tőzsdén (FigyelőNet)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 169,33 pontos emelkedéssel, 23 909,22 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,71 százalékkal erősödött.
febr. 27
9:41
Lakásépítések, építési engedélyek, 2007 (KSH)
2007-ben több mint 36 ezer befejezett lakás kapott használatbavételi engedélyt és több mint 44 ezer új lakásra adtak ki építési engedélyt. A használatba vett lakások száma 7%-kal volt több, mint 2006-ban, az új lakásépítési engedélyeké 1%-kal elmaradt az előző évitől. A használatba vett lakások számának emelkedése a vállalkozói lakásépítés és az értékesítésre szánt lakások volumenének…
febr. 27
9:42
A 101 dollárt teszteli az olajár, és nem ez a vége... (Privátbankár)
Újabb rekordsorozat után, kissé megnyugodott a kőolaj ára a szabadpiacon. Elemzők még nem veszik biztosra a profitkivétel kezdetét, mert a tőke még mindig az árupiacra menekül
febr. 27
9:55
Multik is felvették a klímaharcot (FigyelőNet)
A klímaváltozás elleni megelőző, önkéntes és innovatív fellépést sürgető nyilatkozatot fogadott el 15 „klímavédő” multinacionális vállalat és a WWF. Fodor Gábor február közepén tett klímafogadalmat a szervezetnek.
febr. 27
9:58
Nem korlátoz minket a Déli Áramlat (Privátbankár)
A Déli Áramlattal kapcsolatos magyar-orosz kormányközi megállapodásnak nincs olyan feltétele, amely más szerződések tartalmát befolyásolná vagy korlátozná - mondta Veres János.
febr. 27
10:01
Az SZDSZ elmegy a rendkívüli parlamenti ülésre (HVG)
Az SZDSZ részt vesz majd a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről szóló rendkívüli parlamenti ülésen – közölte Kákosy Csaba gazdasági miniszter és Kóka János, az SZDSZ elnöke.
febr. 27
10:23
Abramovics: egymilliárd dolláros bácsi (HVG)
Roman Abramovics eddig 1,13 milliárd dollárt költött a Chelsea labdarúgócsapatára – az RBK orosz gazdasági lap szerint.

Keresés