2008. február 8. péntek

febr. 8
5:52
Rekordszinten a magyar állampapírok hozama (Népszava)
Nagy riadalmat keltett tegnap délben, amikor a bankközi piacon 266 forintot kértek egy euróért, 3 forinttal többet, mint szerdán este. A három napja tartó zuhanás 2006. őszére emlékeztette a pénzpiaci szakértőket. Délutánra azután fordult a kocka, és fél hatkor már 263,50 forint körül járt a kurzus. Hasonló, negatívba forduló folyamat zajlott le a Budapesti Értéktőzsdén is, ahol először négy…
febr. 8
6:20
Magasabb bírságok és minimálbér, több juttatás (HVG)
Drágább lett a céges telefon, magasabb a bírság, ha valaki feketén foglalkoztatja a munkavállalóját, korlátozták a munkaidőkeretet, emelték viszont a minimálbért és az adómentesen adható béren kívüli juttatások körét. Milyen további, a munkáltatókat érintő jogszabályok változtak még januárban? Összefoglaltuk.
febr. 8
6:52
Minden, amit a devizahiteleseknek most tudniuk kell (Privátbankár)
A forint gyengülése miatt nem kell súlyos következményektől tartaniuk sem a devizaalapú hitelt felvevőknek, sem a bankoknak - mondta Nyers Rezső, a bankszövetség főtitkára.
febr. 8
6:58
Kampányoló egészségbiztosítók? (Napi)
febr. 8
7:03
A kongresszus igent mondott az élénkítőre (Privátbankár)
Az amerikai szenátus csütörtökön nagy többséggel elfogadta a Fehér Ház által benyújtott csomagot, amelynek célja, hogy idén közel 152 milliárd dolláros tőkeinjekcióval és adókedvezményekkel segítse a ...
febr. 8
7:05
Listára kerülnek a nem uniós utasok? (Privátbankár)
Az EU ki akarja terjeszteni az unión kívüli légiutasok biometrikus adatfelvételét, és az Egyesült Államok után Ausztráliával is meg akar állapodni a légiutasok személyi adatainak továbbításáról.
febr. 8
7:19
Pontosan járnak a vonatok (Privátbankár)
A MÁV Zrt. vonalain jelenleg nincsenek fennakadások a közlekedésben - tájékoztatta az MTI-t péntek reggel Both Ferenc, a Mávinform ügyeletese.
febr. 8
7:21
Timosenkóra mutogat Juscsenko (Privátbankár)
Viktor Juscsenko ukrán elnök Julija Timosenko kormányfő "politikai populizmusára" adott válasznak nevezte az orosz Gazprom fenyegetését, hogy leállítja hétfőtől a földgázszállítás egy részét Ukrajnána...
febr. 8
7:23
Végre elindult: úton az Atlantis (Privátbankár)
Többszöri halasztás után csütörtökön a floridai Kennedy Űrközpontból elindították az Atlantis amerikai űrrepülőgépet, amely az első európai gyártmányú kutatómodult, a Columbust juttatja el a Nemzetköz...
febr. 8
7:35
Sem verseny, sem törvény nem segíti a PPP-t (FigyelőNet)
Nincs kiforrott jogi szabályozás, hiányzik a verseny, és az állam nem ellenőrzi eléggé a kontójára készülő projekteket – nemzetközi összehasonlításban ezek a hazai PPP-konstrukciók legsúlyosabb fogyatékosságai. Több, hosszú távú koncessziókat működtető társaság stabilizálhatná a viszonyokat.
febr. 8
7:46
Eladósodott cégek: év végére ötször ennyien lesznek (Privátbankár)
Egyre több cégadós válik nem fizetővé az év eleje óta, és a nem teljesítők aránya meredek emelkedéssel a többszörösére fog emelkedni az idén, áll a Moody"s Investors Service globális áttekintésében.
febr. 8
7:55
EKB-kamatdöntés (Banki Hitel)
Az EKB mai kamatdöntő ülésén négy százalékon hagyhatja az.... (Világgazdaság.hu)
febr. 8
7:57
Hétezer alatt az OTP-kurzus (Banki Hitel)
Az OTP-részvény tegnap 6850 forinton zárt a budapesti tőzsdén, ez 3,94 százalékos esésnek...... (Világgazdaság.hu)
febr. 8
7:59
Kellemes meglepetés a Deutsche Banktól (Banki Hitel)
A tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó elemzői várakozásoknál kisebb profitcsökkenésről számolt be a..... (Világgazdaság.hu)
febr. 8
8:08
Ön élvezetből dolgozik, vagy pénzért? (Privátbankár)
A munkához való viszony terén a norvégok hozzáállására jellemző leginkább, hogy nem a pénz motiválja őket legjobban, míg a magyarok a középmezőnyben helyezkednek el.
febr. 8
8:19
Amatőr revizorok vizsgálódnak (FigyelőNet)
Újonnan felvett, tapasztalatlan ellenőrökre bíz vagyonosodási vizsgálatokat az adóhatóság, miközben az Európai Bíróságon keresik igazukat a korábban elbocsátott, nagyobb gyakorlattal rendelkező munkatársak – írta a Magyar Nemzet.
febr. 8
8:21
Kampányoló egészségbiztosítok? (Népszava)
Az egészségbiztosítási pénztáraknál a tagtoborzás az indulást követő évben már lehetővé válna, ennek módja hasonlíthat majd a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnál sokat bírált kampányra - írta pénteken a Napi Gazdaság. A lap információi szerint a tagok mindig tavasszal válthatnának pénztárat. A Napi Gazdaság úgy tudja, az önkéntes egészségpénztárak (öept) két szövetsége azért lobbizik, hogy…
febr. 8
8:21
Rászállt az APEH az autóbontókra (FigyelőNet)
Magyarországon évente mintegy 65 ezer autót bontanak szét illegálisan, amivel nemcsak a törvényesen működő cégeknek okoznak kárt, hanem több ezer tonnányi szeméttel, veszélyes hulladékkal terheli a környezetet – írja a Népszabadság.
febr. 8
8:30
Nyomul a Humet az USA-ban (eBroker)
A Humet soron kívüli tájékoztatás keretében nyilvánosságra hozta, hogy megkezdődött egy Humifulvát alapú szer forgalmazása az USA-ban.
febr. 8
8:32
Felfelé korrigálhatnak a tőzsdék (HVG)
Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok pénteken nyereségekkel nyithatnak, a nagy csütörtöki veszteségek kiigazításaképpen, habár a New York-i határidős jegyzések reggeli alakulása még nem vallott arra, hogy a befektetők bizalmát erősítette volna a Fehér Ház 152 milliárd dolláros gazdaságélénkítő intézkedéseinek kongresszusi jóváhagyása.
febr. 8
8:34
Piacnyitás előtt a gázszektor (Napi)
febr. 8
8:36
Megbírságolhatják a legálisan szerzett jövedelmet (FigyelőNet)
Nagy baj lehet a családon belüli adásvételekből, kölcsönökből, ajándékozásból, s más ártalmatlannak tűnő tranzakciókból is, ha vagyonosodási vizsgálatra kerül sor. Felkészületlenül és szakértői segítség nélkül a becsületes adózónak is kockázatos alávetnie magát a vizsgálatnak – állítják adószakértők.
febr. 8
8:39
Vizsgálja az autóbontókat az APEH (Napi)
febr. 8
8:40
London, Frankfurt: nagy veszteségek (eBroker)
A befektetők recessziós aggodalmától süllyedő részvényárfolyamokat csütörtökön néhány nagyvállalati profitfigyelmeztetés is tovább húzta lefelé, nem kevésbé az EKB kamatdöntése, és a bank változatlanul erős inflációs aggodalmai, melyekhez a gazdasági növekedés lassulása miatti aggodalmai is társultak. A brit jegybank kamatcsökkentését is többen kevésnek ítélték.
febr. 8
8:41
Milliárdok turisztikai kampányokra (Napi)
febr. 8
8:45
A nap végén magára talált a Wall Street (eBroker)
Csütörtökön erősödtek a vezető New York-i tőzsdemutatók, amelyek a nap során számos alkalommal a szerdai zárószint alatt is álltak, de a veszteség sohasem volt jelentős.
febr. 8
8:50
Kevesebb lakáshitelt veszünk fel (Napi)
febr. 8
8:50
Továbbra sem látszik a fúzió előnye az Alcatelnél (Privátbankár)
A francia-amerikai Alcatel-Lucent - európai részében a földrész második számú távközlésiberendezés-szállítója - tavaly még nem igazolta a 2006-os vállalategyesülés előnyeit, mert mind gyengébb a másod...
febr. 8
8:51
Mi várható Európában? (eBroker)
Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok pénteken nyereségekkel nyithatnak, a nagy csütörtöki veszteségek kiigazításaképpen, habár a New York-i határidős jegyzések reggeli alakulása még nem vallott arra, hogy a befektetők bizalmát erősítette volna a Fehér Ház 152 milliárd dolláros gazdaságélénkítő intézkedéseinek kongresszusi jóváhagyása.
febr. 8
8:52
Az SZDSZ duplázna adócsökkentésben (Napi)
febr. 8
8:53
Pénteken szűk sávban várják a forintot (eBroker)
Pénteken a forint 264-265/euró között, szűk sávban várható, irányát továbbra is a nemzetközi mozgás határozza meg, írta londoni kereskedők véleményét idézve a Dow Jones hírügynökség péntek reggel.
febr. 8
8:54
Nem szűntek Sólyom aggályai (Napi)
febr. 8
8:56
Pénzt spórol a gumigyár a gyöngyösieknek? (Privátbankár)
Akár egy-másfél százalékkal is csökkenhet az Apollo Tyres működése nyomán az iparűzési adó mértéke Gyöngyösön - írta pénteken a Heves Megyei Hírlap. Ugyanis az indiai gumigyártó, amely a tervek sz...
febr. 8
8:56
Magasabb bírságok és minimálbér, több juttatás (Adózóna)
Drágább lett a céges telefon, magasabb a bírság, ha valaki feketén foglalkoztatja a munkavállalóját, korlátozták a munkaidőkeretet, emelték viszont a minimálbért és az adómentesen adható béren kívüli juttatások körét. Milyen további, a munkáltatókat érintő jogszabályok változtak még januárban? Összefoglaltuk.
febr. 8
8:57
Emelkedő olajárak (eBroker)
Csütörtökön drágult a kőolaj Londonban és New Yorkban részben annak a hatására, hogy az energiahordozó ára a napközbeni gyengülés során megközelítette a támogatási pontnak számító 86 dolláros szintet, ahonnan hirtelen emelkedni kezdett. Árnövelő tényező volt a meteorológusoknak az az előrejelzése is, hogy hidegebbre fordul az időjárás az Egyesült Államok északkeleti vidékén, amely a világ…
febr. 8
8:58
Fél évet adott magának az MSZP (Privátbankár)
Hat-nyolc hónapot adott magának az MSZP vezetése arra, hogy a párt kitörjön a negatív spirálból, és ebben az időszakban nem nyitják meg a kormányfő esetleges leváltásának kérdését - írta meg nem nevez...
febr. 8
9:02
Merre tovább forint árfolyam? (eBroker)
2008 eddig eltelt részében a forint egyértelmően alulteljesítı deviza volt a régióban, az év kezdete óta,fizetőeszközünk az euróval és a dollárral szemben is 5% feletti mértékben gyengült a cseh korona 3%-ot meghaladó mértékő erősödésével, illetve a zloty és a szlovák korona stagnálásával/minimális gyengülésével szemben.
febr. 8
9:04
Nyugalmat remél a pesti tőzsde (HVG)
Megnyugvás jöhet a Budapesti Értéktőzsde részvénypiacán pénteken. Ehhez az kell, hogy a nemzetközi piacokon is megnyugodjanak a kedélyek, az Egyesült Államokban ne legyen további esés, továbbá a forintpiacon is helyreálljon a nyugalom.
febr. 8
9:07
Kisebb hiány a külkereskedelemben (Napi)
febr. 8
9:07
2009-re kész két alagút az Adriai-tengerhez (Népszava)
A horvát építők 2009 nyarára ígérik, hogy elkészül a Zágráb-Split autópálya két hosszú alagútjának, a Sveti Roknak és a Mala Kapelának a párhuzamos járata. A jelenlegi "félalagutak" - irányonként egy sávra szűkülők - előtt a nyári turisztikai főszezonban rendszeresek a több kilométeres torlódások. Ennek megszűnését várják a párhuzamos alagutak elkészülésétől.
febr. 8
9:18
Megnyugodnak a kedélyek a piacon (Privátbankár)
Megnyugvás jöhet a Budapesti Értéktőzsde részvénypiacán pénteken. Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír vezető elemzője megnyugvásra számít a részvénypiacon az elmúlt napok esése után. Hozzá...
febr. 8
9:19
After hours: emelkedés (eBroker)
A rendes kereskedésre jellemző nap végi erősödés tovább folytatódott az after hours piacokon. A határidős veszítettek értékükből.
febr. 8
9:23
Annyit hoztunk be, amennyit kivittünk (Privátbankár)
A külkereskedelmi termékforgalom hiánya 2007-ben 443,5 millió euró volt, szemben az egy évvel korábbi 2,379 milliárd euróval - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az előzetes adatok alapján....
febr. 8
9:24
CIB Reggeli - Daily Briefing CE4 2008.02.08. (eBroker)
febr. 8
9:26
CIB Reggeli - Fejlett piacok 2008.02.08. (eBroker)
febr. 8
9:28
CIB Reggeli - Részvény 2008.02.08. (eBroker)
febr. 8
9:34
EKB: Ne reménykedjenek a kamatvágásban (Privátbankár)
Az Európai Központi Bank (EKB) igazgatótanácsának tagja, José Manuel Gonzalez-Paramo oszlatni igyekezett a kamatcsökkentési reményeket. Jelenleg nagy inflációs kockázatot látunk középtávon, más oldalr...
febr. 8
9:37
Külkereskedelmi termékforgalom, Előzetes adatok, 2007. január-december (KSH)
2007-ben a kivitel értéke 17 138 milliárd, a behozatalé 17 250 milliárd forint volt. Az export értéke 10, az importé 6%-kal nőtt a 2006. évi szinthez képest. Euróban számolva a kivitel értéke 16, a behozatalé 12%-kal bővült. A külkereskedelmi mérleg hiánya 112 milliárd forint (444 millió euró) volt, 522 milliárd forinttal (1936 millió euróval) kevesebb az egy évvel korábbinál.
febr. 8
9:49
Adóztatni kellene mindent, ami szennyező (Privátbankár)
Az Európai Parlament szerint az adópolitikával lehetne ösztönözni a környezettudatos vállalati gazdálkodást. Hegyi Gyula európai parlament képviselő azt mondta, hogy minden olyan tevékenységet adóztatni kellene, amely kárt okoz a környezetben. E nélkül ugyanis a kármentesítést nem a szennyező, hanem az egész társadalom kénytelen megfizetni. Az Európai Parlament a napokban már elfogadta azt az…
febr. 8
9:51
Veszélyes vizeken: mi lesz veled, forint? (Privátbankár)
A forint gyengülése a szerdai kereskedési napon vált intenzívvé, a piacon terjengő pletykák eladásokat indítottak az állampapír és a devizapiacon is. Mi történt a forinttal? CIB-elemzés

Keresés