2008. február 8. péntek

febr. 8
0:16
A nőiesség nem csak testrészekből áll (HáziPatika)
A nő számára az emlő vagy a méh eltávolítása mély érzelmi konfliktussal jár. A rák mellett a betegeknek az énképükben bekövetkezett változásokkal is szembe kell nézniük. Milyen reakciókat okoznak a nőiséget érintő beavatkozások?...
febr. 8
1:03
Tippek bortartónak, kínálónak (NLCafé)
Október a szüret hónapja, a szõlõ, az új bor ünnepe. Baráti ebédek, vacsorák, Bacchus kisebb-nagyobb ünnepségei során mindig fõszerepet kap az isteni nedû. A fajta, a márka, az évjárat kiválasztása mellett fordítsunk gondot a bor tárolására, tálalására is!
febr. 8
1:07
Dugóhúzók (NLCafé)
Nélkülözhetetlenek. Funkcionalitásukon túl érdemes odafigyelni megjelenésükre, egy-egy különleges darab akár attrakció is lehet a vendégváró asztalon!
febr. 8
1:11
Ritmusváltás fénytöréssel (NLCafé)
A lakás finom, játékos, érzéki, hívogató – egy nõ vágyai szerint...A lakás átgondolt, precíz, logikus, titkokkal teli – egy férfi tervei szerint. Közös, jókedvû alkotás eredménye.
febr. 8
1:15
Hangulatfények (NLCafé)
Most, hogy nappalaink rövidülnek, a mesterséges fénynek még nagyobb szerep jut otthonunkban. Bátran változtathatjuk az atmoszférát egy kapcsolással! Megéri.
febr. 8
1:19
Duna-parti csónakház (NLCafé)
A költözés sokszor egyben életmódváltást is jelent. Belvárosból zöldövezetbe, panelbõl kertes házba, faluról városba költözködni azt is jelenti, hogy életstílusunk, mindennapi ritmusunk megváltozik.
febr. 8
1:23
Színtér szürkében (NLCafé)
Ha valakinek tehetsége van valamely mûvészethez, többnyire más mûvészetek sem idegenek tõle.
febr. 8
1:27
Keleti szellem, nyugati forma (NLCafé)
Ha az ember évekig élt a földkerekség túlsó felén, természetes, hogy e másik világ emlékeit megõrzi otthonában.
febr. 8
1:31
Féltve õrzött lábak (NLCafé)
Hiába szép és ápolt a lábfejünk, ha különbözõ statikai elváltozások miatt nem biztos támasza testünknek. Testsúlyunk az alsó végtagunkra nehezedik. Ha a láb kényes egyensúlya megbomlik, egész tartásunk megváltozik, és úgy érezzük, mindenünk fáj.
febr. 8
1:35
Mikor szüljünk? (NLCafé)
A legtöbb nõ szeretne anya lenni. Hogy mikor, arra eltérõ válaszokat adnak. A sorsnak is nagy szerep jut a fogantatás idõpontjának kiválasztásában. De vajon tényleg annyira számít az életkor e sorsdöntõ kérdésben? A legújabb trendek cáfolják a köztudatban élõ igazságot: szülni fiatalon kell.
febr. 8
1:35
Érettségivel az álláspiacon (NLCafé)
A menedzserkönyvek hosszasan ecsetelik, hogy miként írjunk önéletrajzot. Hogyan taglaljuk az iskoláinkat, emeljük ki képzettségünket. De mi a helyzet, ha csupán egy érettségit tudunk felmutatni?
febr. 8
1:39
Vitaminszüret (NLCafé)
A tréfás népi rigmusok áldó szavakkal illetik Noét, amiért hajdan a szõlõt is felvitte a bárkájára. Az utókor hálálkodása természetesen a bor nagyrabecsülésén alapszik, ám tény, hogy az õsi gyümölcs – a gabonával együtt – az életet, az egészséget jelentette, s jelenthetné ma is.
febr. 8
1:43
Pepita patikaügy (NLCafé)
A rendszerváltás után elkezdõdött a patikák privatizációja. Betegek és egészségesek aggódtak, mi lesz az árakkal. A gyógyszertárak magánkézbe kerültek, az orvosságok ára szabott, mindenhol ugyanannyit fizetünk értük. Csakhogy az egészségügy megint válságban van, változásokra van szükség a patikákban is.
febr. 8
1:47
Nem dohányzók elõnyben! (NLCafé)
A dohányzással összefüggõ betegségek a vezetõ halálozási okok közé tartoznak. Aki nem dohányzik, óriási kockázattól óvja meg a szervezetét. Nemcsak betegségeket elõz meg, hanem szépségét, közérzetét, sõt a memóriáját is védi.
febr. 8
1:51
Lelkünk mozija: az álom (NLCafé)
Friedrich Kekulé von Stradonitz német vegyész jó ideje töprengett a benzolmolekula különleges tulajdonságainak magyarázatán, de nem jött rá a titok nyitjára. Egy éjjel aztán minden megvilágosodott. De hogyan? Miként hozhat megoldást egy bonyolult kérdésre az álom?
febr. 8
1:55
Aszalt csemegék (NLCafé)
Már évezredekkel ezelõtt kitalálták, miképpen lehet tartósítani a friss, lédús, zamatos gyümölcsöt, hogy ne csak a szezonjában lehessen enni belõlük. Az õsi eljárás a vízelvonás elvén mûködõ aszalás.
febr. 8
1:59
Janka, az apró csoda (NLCafé)
Nézem a szõke, mozgékony, érdeklõdõ kislányt. Megpróbálom elképzelni: õ csupán negyvenhét dekás parányi test, épphogy csak él. Egy inkubátorban. Az, hogy egészséges gyerek jár-kel elõttem, az orvosok elszántságának, a szülõk akaraterejének a csodája.
febr. 8
2:03
Sosem hervadó virág (NLCafé)
Virágra vágyunk, de nem hervadó szépségûre? Percek alatt varázsolhatunk magunknak néhányat - van rá tippünk, hogyan!
febr. 8
2:07
Illatokkal a rosszkedv ellen (NLCafé)
Az otthonnak vagy akár egy szobának is lehet kellemes, megnyugtató illata. Ha híján vagyunk már a kert virágainak, az illatozó gyümölcsöknek, de füstölõt nem akarunk nap mint nap gyújtani, készítsünk lakásdísznek is beillõ illatosítót.
febr. 8
2:11
Amikor a méret a lényeg (NLCafé)
"Mennyit nõtt ez a gyerek!?" - halljuk számtalanszor, és tényleg, mennyit is nõtt? Készítsünk a kicsinek is tetszõ magasságmérõt - ha van testvér, akkor kettõt -, és kezdõdhet is a verseny: ki nõtt többet az idén?
febr. 8
2:15
Dér csípte, az õsz színezte (NLCafé)
A narancsos-piros csipkebogyó barátságos, meleg színével, szelíd formájával szép õszi dísze otthonainknak. Ám ahogy az idõ télbe fordul, egyre nehezebben lelünk ép terméseket a szabadban.
febr. 8
2:19
Mi viríthat télidõben az ablakunkban? (NLCafé)
Egy virágokkal vagy fûszernövényekkel teli ablakpárkány igazán szívderítõ látvány, ám mi legyen télen az üresen tátongó balkonládákkal?
febr. 8
2:23
Csillogjon a kertünk! (NLCafé)
Az ünnep közeledtével ne csak lakásunkat, hanem kertünket is öltöztessük ünneplõbe, hadd hirdesse mindenkinek, mennyire várjuk már a karácsonyt.
febr. 8
2:27
Vendégcsalogató kapudísz (NLCafé)
Az ünnep közeledtét már messzirõl jelzik a bejáratra – ajtókra, kapukra – akasztott koszorúk vagy más díszek.
febr. 8
2:31
Mindent a szemnek! (NLCafé)
Ahol gyerek van a háznál, ott a szaloncukor az egyik legkelendõbb dísz. Egy kis huncutsággal örök életûek lehetnek ezek a gyorsan fogyó édességek.
febr. 8
2:35
Csillogós nosztalgia (NLCafé)
Menjünk vissza az idõben száz évvel! Az aranyos angyalkák, a rózsaszín virágok, a szívek és a flitteres csillogás a boldog békeidõket idézi. A csillagszórós, gyertyafényes ünnephez jól illik majd a nosztalgiázás.
febr. 8
2:39
Agyfitnesz (NLCafé)
A stressz szervezetünk természetes reakciója a feszültségekre, szorongásokra, változásokra. Kis mennyiségben izgalmasabbá teheti életünket, a tartós feszültség azonban káros, betegségekhez, balesetekhez vezethet. Fontos, hogy tanuljunk meg lazítani!
febr. 8
2:43
Keserédes kísértés (NLCafé)
A vörösbor, a kávé, a tea után újabb bûnös élvezeti cikkrõl derült ki: mértéktartóan fogyasztva elõnyös is lehet. A keserû csokoládéban található antioxidáns anyagok javítják a vérkeringést, hozzájárulnak a szív egészséges mûködéséhez, csökkentik a szívroham és agyvérzés kockázatát.
febr. 8
2:47
Érettségivel az álláspiacon (NLCafé)
A menedzserkönyvek hosszasan ecsetelik, hogy miként írjunk önéletrajzot. Hogyan taglaljuk az iskoláinkat, emeljük ki képzettségünket. De mi a helyzet, ha csupán egy érettségit tudunk felmutatni?
febr. 8
2:51
Tészta, tészta, pasta (NLCafé)
Ha nincs otthon „semmi”, ha hullafáradtak vagyunk, ha valamit csak gyorsan össze akarunk dobni, az egyik legtökéletesebb választás a jó öreg tészta. Szósszal, paradicsommal, olívaolajjal, friss fûszernövényekkel. Ahogy tetszik!
febr. 8
2:55
Nehéz kérdések – jó válaszok (NLCafé)
Már reggel gyomorgörccsel ébredünk: tízkor állásinterjú. Elõre sajnáljuk magunkat, mert biztosan most is csak hebegni-habogni fogunk a rengeteg kellemetlenkedõ kérdésre. Pedig nem kellene idegeskednünk. Remekül fel lehet készülni a legvérmesebb interjúra is.
febr. 8
2:59
All in 1 (NLCafé)
Tudom, régen adtam hírt magamról, de itt vagyok újra, és a kedvenc témámat tálalom elétek. A mostani téma mottója: utálok mosogatni. Ezért most olyan receptekkel kísérleteztem, amihez elég egy edény.
febr. 8
5:05
A szerelme neve helyett azt tetoválták rá kínaiul: "szupermarket" (Infostart)
Kellemetlen meglepetés ért egy brit tinédzsert, amikor szerelme nevét akarta magára tetováltatni. Ehelyett azonban kiderült, hogy az ismeretlen "művész" a szupermarket szót véste fel a lány hasára.
febr. 8
5:26
Péniszéről készített képekkel udvarolt (Infostart)
Pornográf tartalmú üzenet közvetítése miatt pénzbírságra ítélték azt a német férfit, aki mobiltelefonjával fényképet készített péniszéről, és a képet elküldte egy nőnek.
febr. 8
5:37
A drogos sztárénekesnő miatt sikertelen lehet a Grammy-gála (Infostart)
Vasárnap rendezik meg az Egyesült Államokban a zenei élet egyik legfontosabb rendezvényét, a Grammy-díjak kiosztóját. A hat díjra is jelölt Amy Winheouse brit énekesnő azonban drogproblémái miatt nem kapta meg az amerikai vízumot. Erre azért lett volna szüksége (ellentétben honfitársaival), mert tavaly októberben kitiltották az Egyesült Államokból, miután Norvégiában kábítószer birtoklása miatt…
febr. 8
5:43
Mariah Carey és a borzalmas csúnyaság (Infostart)
Kis híján otthagyta legújabb filmje forgatását Mariah Carey, amikor meglátta, hogy a rendező milyen műorrot szánt neki. Az egyébként gyönyörű énekesnő szinte sokkot kapott, amikor kiderült, hogy mennyire el akarják csúnyítani.
febr. 8
6:04
Brad Pitt kiborult (Infostart)
Alaposan kiborult Brad Pitt az egyik amerikai lapra, amely cikket írt arról, hogy a színész és párja, Angelina Jolie hamis halálos fenyegetést kapott. A sztár perrel fenyegetőzik.
febr. 8
6:15
Az UFO-k kedvenc nyaralóhelye (Infostart)
A jelek szerint a földönkívüliek megkedvelték Nagy-Britanniát: tavaly a korábbinál sokkal többen tettek bejelentést azonosítatlan repülő tárgyakról, azaz UFO-król. Az észlelők szerint időnként egy csoportban akár száz különös, fehér fényt sugárzó, háromszög alakú objektumot lehet megfigyelni az égen.
febr. 8
6:48
Természeti katasztrófákat, tőzsdeviharokat hozhat a Patkány éve (Infostart)
Nemzetközi válságok, természeti katasztrófák, tőzsdeviharok: a patkány éve, amely csütörtökön kezdődött, veszélyesnek ígérkezik - figyelmeztetnek a kínai feng shui szakértői és mesterei.
febr. 8
6:53
Tükröm, tükröm mondd meg nékem-! (HarmoNet)
Elterjedt hiedelem, hogy ha a tükör összetörik, bajt jelent. Ha pedig éppen lány törte el a tükröt, 7 évig nem megy férjhez.
febr. 8
6:55
Nácznié pártot szervez (HarmoNet)
A cikis nevek gazdái néha egészen elképesztő történeteket mesélnek arról, milyen az élet egy őrült névvel megverve/megáldva. Akár komoly beosztásba is juthatnak, noha a pszichológusok és számmisztikusok egyöntetű véleményre jutottak a neveket vizsgálgató filoszokkal: 'Nomen est omen' vagyis nevünkben a sorsunk. Eszerint a fura nevűek sokkal nehezebben jutnak előre.
febr. 8
7:04
Kockánként szedik össze a forgatás költségeit (Infostart)
Sok kicsi, sokra megy: egy kanadai filmes kockánként árulja tervezett filmjét az interneten, hogy így szedje össze a gyártáshoz szükséges költséget.
febr. 8
7:15
Irka-firka, ákom-bákom - titkolt szexualitásom (HarmoNet)
Nem is gondolnánk, mi mindent elárul rólunk egy-egy firka. Nem kell különösebb rajztehetséggel sem rendelkeznünk ahhoz, hogy firkálni tudjunk. Firkálunk telefonálás közben, egy-egy unalmas tárgyalás alatt, az iskolában, vagy csak egyszerűen várakozás közben, bárhol, bármikor, bárhova.
febr. 8
7:15
A betegségnevek furcsaságai: mi van mögötte? (HVG)
Nem csupán a betegségeknek van történetük, hanem az elnevezéseiknek is, melyek nemegyszer emberi tragédiák vagy tudományosan túlhaladott elképzelések lenyomatai.
febr. 8
7:17
Bors Mari : Szerelmes típus vagyok (HarmoNet)
Mit tegyek? Ez van. Nagyon szeretek beleszeretni valakibe, és nagyon nem szeretek kiszeretni belőle, de az egész életemben ez megy. Szóval olyan, mintha a pasik valami stafétabotot kaptak volna a kozmosztól, és azt adnák át egymásnak, amikorra hozzám érkeznek.
febr. 8
7:37
Kiegészített gyanú a móri ügyben (Infostart)
Újabb minősítő körülményt illesztett a Nemzeti Nyomozó Iroda a nyolc emberéletet követelő móri bankrablás egyik feltételezett elkövetője, W. Róbert elleni gyanúhoz - mondta el az Inforadio.hu-nak a férfi ügyvédje.
febr. 8
8:09
A hagyományos évszakok már nem léteznek (Infostart)
A hideg telet, a márciusban beköszöntő tavaszt és a júniusi nyarat el lehet felejteni - mondják brit kutatók, akik rámutattak arra: a növények ciklusa már teljesen felborult a klímaváltozás miatt.
febr. 8
8:20
Viagrával fokozzák a vadászpilóták harckészségét (Infostart)
Viagrát kaphatnak hamarosan az izraeli légierő pilótái, a gyógyszer ugyanis segíthet abban, hogy növekedjék a teljesítményük nagy magasságban - ez derült ki egy tanulmányból, amelyet a hadsereg kutatói állítottak össze.
febr. 8
8:30
Hologramok percek alatt - videóval (HVG)
Olyan anyagot fejlesztettek ki az arizonai egyetem tudósai, amelyben percek alatt hozhatóak létre hologramok – számol be a felfedezésről a Nature magazin. Arról azonban nem ejt szót, hogy a felrajzolt kép pár óra múltán eltűnhet.
febr. 8
9:08
A csodával határos módon élte túl a tornádót a kisgyermek (Infostart)
A csodával határos módon élte túl egy tornádó pusztítását egy kisgyermek, akinek az édesanyja belehalt a katasztrófába, a házuk pedig romokban hever.

Keresés