2008. február 17. vasárnap

febr. 17
0:19
Avokádó: gyümölcs, zöldség és gyógynövény (HáziPatika)
Az avokádó egy olyan univerzális növény, amely gyümölcs, zöldség és gyógynövény is egyben. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, és vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns.
febr. 17
6:45
Újabb sarcot javasolnak a dohányosok ellen (Infostart)
Pénzért kiváltandó, évente megújítandó fényképes engedélyhez kötné egy brit kampányszervezet a dohányáruk vásárlását.
febr. 17
7:18
Bonyodalmakat okoz az új miniszterelnök nagy orra (Infostart)
Sérelmezte a vezető thaiföldi kormánypárt több tagja, hogy a jeltolmácsok orruk megérintésével jelölik a február 6-án beiktatott új kormányfőt, Szamak Szundaravedzset.
febr. 17
7:50
Húszmillióért lakoltattak ki négy gőtét (Infostart)
A szabályozás megváltoztatását tervezik Angliában, miután 60 ezer fontért (mintegy 20 millió forint) költöztettek el egy építési területről négy védett tarajos gőtét.
febr. 17
8:29
Divatmárka lett a filmsiker kitalált szereplőjéből (Infostart)
Arra már számos példa akadt, hogy egy világhírű sztár nevével fémjelzett parfümöt bocsátottak ki, vagy egy ruhakollekcióhoz adta a nevét egy filmszínész. De arra nem, hogy egy sikeres film hősnőjének nevét kölcsönözte volna öltözékeihez egy divattervező.
febr. 17
9:01
Hárman pályáznak a tragikusan elhunyt sztárszínész helyére (Infostart)
A hírek szerint nem egy, hanem három színész esélyes a közelmúltban tragikus módon elhunyt Heath Ledger helyére Terry Gilliam The Imaginarium of Dr. Parnassus című filmjében.
febr. 17
9:22
Sztárokkal körülvéve inthet végső búcsút a Spice Girls (Infostart)
Nem kizárt, hogy a már életében legendává vált volt dél-afrikai elnök, Nelson Mandela 90. születésnapján búcsúzik el végleg rajongóitól a Spice Girls. A közelmúltban újjáalakult brit lánycsapat nemrég jelentette be, hogy a mostani az utolsó koncertturnéjuk.
febr. 17
10:20
Hűsítő protézis (Borsa)
Bár nem vagyunk kifejezetten finnyásak, de ha nem odaillő tárgyat találunk a vizünkben, azt már nem isszuk meg. De, hogy milyen az a tárgy, ami illik is a pohárba, meg nem is, azt most megmutatjuk.
febr. 17
11:01
Génmódosítási vita előtt az uniós agrárminiszterek (HVG)
Génmódosított mezőgazdasági termékek forgalmazásának engedélyezéséről szavaznak hétfőn az Európai Unió tagországainak agrárminiszterei, de a korábbi tapasztalatokhoz hasonlóan várhatóan döntésképtelen marad a tanács.
febr. 17
11:07
Újabb lépés a hordozható műveséért (MaHu)
A hetvenes évek kudarcai után újabb próbálkozás született a dializáló készülék hordozható változatának kifejlesztésére. A kutatás során nyolc vesebeteg próbálhatta ki az új eszközt. Az eredményeket a londoni University College Andrew Davenport vezette csapata a "Lancet" című folyóiratban publikálta.
febr. 17
11:50
A gyorséttermi menü rongálja a májat, de szaporítja a jó koleszterint (MaHu)
Egy hónapi gyorséttermi menü - úgy, ahogyan Morgan Spurlock filmrendező a Super Size Me című dokumentumfilmben bemutatja - károsíthatja a májat egy tanulmány szerint. Bármilyen meglepő is azonban, a hamburger-sültkrumpli-szóda étrend növeli a jó koleszterin szintjét - állítja a svédországi Linköping egyetemének kutatója, Frederik Nystrom.
febr. 17
12:56
Depresszióra hajlamosít a fiú újszülött? (HVG)
Ha fiú születik, nő a szülés utáni depresszió esélye, figyelték meg francia kutatók, de magyarázatot egyelőre nem találtak rá, és további kutatások szükségesek.
febr. 17
13:02
Győzött a józan ész - veszített a prüdéria (Infostart)
Hosszas huzavona után megadta magát a londoni közlekedési hatóság: engedélyezte ugyanis, hogy a brit főváros metróállomásain id. Lucas Cranach (1472-1553) Vénuszával reklámozzák a 16. századi nagy német festő márciusban nyíló kiállítását.
febr. 17
13:35
Gazdát cserélt a rekordok könyve (Infostart)
Egy furcsasággyűjtő kanadai milliárdos vásárolta meg a Guinness Rekordok könyvét, amely eddig egy pénzügyi befektető birtokában volt.
febr. 17
13:52
Visszatért a nácik kedvence (Infostart)
Négy évtized után tért vissza a színpadra a náci korszak egyik sztárja. A 104 éves holland kabaréénekes fellépését tiltakozóhullám kísérte.
febr. 17
14:37
Depresszióra hajlamosít a fiú újszülött? (MaHu)
Ha fiú születik, nő a szülés utáni depresszió esélye, figyelték meg francia kutatók, de magyarázatot egyelőre nem találtak rá, és további kutatások szükségesek. Az optimisták szerint csupán a statisztika torzít.
febr. 17
15:10
Egy vagyont fizettek egyetlen centért (Infostart)
Egy megspórolt cent esetenként nem egyetlen cent nyereséget jelent: egy amerikai férfi ritka fillérgyűjteménye 10,7 millió dollárért kelt el az árverésen.
febr. 17
15:16
Kezelés kontra megelőzés - mivel érdemes küzdeni az AIDS ellen? (orientpress)
Svájci egészségügyi közgazdászok kutatása szerint azért nem hatékony az AIDS elleni küzdelem Afrikában, mert a szűkös egészségügyi keretet gyógyítás helyett inkább a megelőzésre kéne fordítani.
febr. 17
15:26
Sokba kerülhet az ingyenes szám hívása (Infostart)
A vádak szerint több mint 27 ezerszer hívta fel egy kaliforniai férfi a rendőrség segélyhívó vonalát, verekedés zaját imitálva, eltorzítva a hangját, vagy egyszerűen csak a készüléket csipogtatva. Addig zaklatta a rendőröket, míg le nem tartóztatták.
febr. 17
15:49
Túl sok a medve Szlovákiában (Infostart)
Szlovákia már nem képes megbirkózni az országban élő sok barnamedvével. "Túlságosan sokan vannak az ország nagyságához képest" - panaszkodott Jan Mizerak, az Állami Természetvédelmi Intézet igazgatója Pozsonyban a ragadozók problémájáról tartott konferencián. Ezért "menedzselési" tervet szándékoznak kidolgozni, amely a medvék vadászatát is magában foglalná.
febr. 17
17:15
Kadhafi egy korzikai vadászpilóta fia? (Infostart)
Moammer el-Kadhafi líbiai vezető apja Franciaország második világháborús hőse, Albert Preziosi korzikai vadászpilóta; a földközi-tengeri szigeten már harminc éve terjedő legendát a héten a bakchich.info nevű hírportál dobta be a francia köztudatba.
febr. 17
17:26
A hatos lottó 7. heti nyerőszámai - nyereményekkel (Infostart)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a 7. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták ki: 10, 21, 24, 34, 42, 43.
febr. 17
17:48
Kipakolt a szerető: "Kellett a pénz tandíjra!" (Infostart)
Egy drága ausztrál magániskolába akarta beíratni a fiait, ezért adta el Heather Millsszel lefolytatott, maratoni szeretkezéseinek történetét a brit bulvársajtónak Tim Steel.
febr. 17
18:15
Majdnem özvegy lett Amy Winehouse (Infostart)
A börtönkórházba szállították Amy Winehouse férjét, aki kis híján belehalt a kábítószer túladagolásba.
febr. 17
19:54
A mobiltelefonnak hála, vége a közlekedési dugóknak (Infostart)
Vége a dugókban töltött, idegőrlő óráknak? Lehetséges. Legalábbis a Science et Vie című francia tudományos havilap februári száma szerint a TomTom cég, a világ egyik legnagyobb, navigációs készülékeket gyártó vállalkozása egy olyan új berendezést dobott a piacra, amely forradalmasítja a közlekedési információszolgáltatást.
febr. 17
20:10
Várandós az elefánt, dühöngenek az állatvédők (Infostart)
Nagy volt az öröm a sydney-i Taronga állatkertben, amikor kiderült, hogy az egyik elefánt, a kilencéves Thong Dee vemhes. Az állatvédők ugyanakkor dühösek, szerintük ugyanis az állat még nem elég érett ahhoz, hogy utódot hozzon a világra.
febr. 17
20:36
Idén rendezik meg utoljára Európa egyik legnagyobb fesztiválját? (Infostart)
Továbbra is bizonytalanság övezi Európa egyik legnevesebb zenei fesztiválja, az angliai Glastonbury sorsát. A művészileg és anyagilag is sikeres rendezvény jövőjére ráadásul az egyik szervező nyilatkozata vetett árnyékot.
febr. 17
21:25
Meghalt a vízóra aknába esett idős férfi (Infostart)
Meghalt egy idős férfi, aki vízóra aknába esett Szamosbecsen - közölte a rendőrség.
febr. 17
21:47
Kilövési engedélyt kapott a savanyú káposzta (Infostart)
Kedvenc nemzeti eledelét, a kimcsit küldi Dél-Korea áprilisban az űrbe az ország első űrexpedícióján. A kifejezetten az űrutazás kedvéért módosított recepttel készülő savanyított káposzta több más koreai eledellel együtt kapta meg a kilövési engedélyt.

Keresés