2008. február 17. vasárnap

febr. 17
6:34
Férfiak figyelem! Ezzel minden nőt meghódíthattok... (Életforma)
A nemek közötti egyik lényeges különbség az, hogy a férfiak előszeretettel viccelnek tragédiákkal, borzalmakkal és a tulajdon nemi szervükkel. A nők ezektől a témáktól viszolyognak. A tragédiákat átélik, a borzalmakat nem szeretik, a szexuális tartalmú témákat pedig kifecsegik a barátnőjükkel.
febr. 17
6:45
Újabb sarcot javasolnak a dohányosok ellen (Infostart)
Pénzért kiváltandó, évente megújítandó fényképes engedélyhez kötné egy brit kampányszervezet a dohányáruk vásárlását.
febr. 17
7:18
Bonyodalmakat okoz az új miniszterelnök nagy orra (Infostart)
Sérelmezte a vezető thaiföldi kormánypárt több tagja, hogy a jeltolmácsok orruk megérintésével jelölik a február 6-án beiktatott új kormányfőt, Szamak Szundaravedzset.
febr. 17
7:50
Húszmillióért lakoltattak ki négy gőtét (Infostart)
A szabályozás megváltoztatását tervezik Angliában, miután 60 ezer fontért (mintegy 20 millió forint) költöztettek el egy építési területről négy védett tarajos gőtét.
febr. 17
8:29
Divatmárka lett a filmsiker kitalált szereplőjéből (Infostart)
Arra már számos példa akadt, hogy egy világhírű sztár nevével fémjelzett parfümöt bocsátottak ki, vagy egy ruhakollekcióhoz adta a nevét egy filmszínész. De arra nem, hogy egy sikeres film hősnőjének nevét kölcsönözte volna öltözékeihez egy divattervező.
febr. 17
8:34
Így varázsolhatsz magadnak gyönyörű hajat! (Életforma)
Mikor a napfény megcsillant a haján, oly gyönyörű volt - e költeményekbe és szerelmes dalokba illő mondat több dologra is felhívja a figyelmünket. Itt a tavasz, ékünk a hajunk, mely akkor a legszebb, ha ápolt, ha csillog, vagyis lássuk, mit kell tennünk, hogy elérjük a kívánt hatást, a csodaszép hajkoronát.
febr. 17
8:36
Kettős fronthatás! Hogyan hat ez ránk? (Életforma)
Hogyan hat az időváltozás szervezetetünkre?
febr. 17
9:01
Hárman pályáznak a tragikusan elhunyt sztárszínész helyére (Infostart)
A hírek szerint nem egy, hanem három színész esélyes a közelmúltban tragikus módon elhunyt Heath Ledger helyére Terry Gilliam The Imaginarium of Dr. Parnassus című filmjében.
febr. 17
9:22
Sztárokkal körülvéve inthet végső búcsút a Spice Girls (Infostart)
Nem kizárt, hogy a már életében legendává vált volt dél-afrikai elnök, Nelson Mandela 90. születésnapján búcsúzik el végleg rajongóitól a Spice Girls. A közelmúltban újjáalakult brit lánycsapat nemrég jelentette be, hogy a mostani az utolsó koncertturnéjuk.
febr. 17
9:33
Ínyenc hírek és egyéb nyalánkságok a szerelemről (Életforma)
Ez mozgatja a világot, nélküle éli sem érdemes, mégha időnként bele is halunk. Persze, hogy a szerelemről van szó. Akár őrültségekre is képesek vagyuk ebben a megváltozott tudatállapotunkban. Például ilyenekre...
febr. 17
9:46
Odú kiadó! Kedves szomszédaink, a madarak (Édenkert)
A téli madáretetés, tavasztól őszig tartó itatás után további élményekre vágytunk, ezért elhatároztuk, hogy mesterséges fészekodút készítünk...
febr. 17
10:34
Hogyan "neveljünk" magunknak papucsférjet? (Életforma)
Az ügyesebb (és rafináltabb, ravaszabb) nőknek sikerült rábírni párjukat, hogy vegyék ki részüket a házimunkából, a harciasabbaknak pedig, sikerült akár papucsférjet is nevelni párjukból. Ez ellen persze az érintettek közül is sokan fellázadtak.
febr. 17
11:34
"Fedák torta","Jókai bableves"és egyéb élvezetek (Életforma)
Történelmi nagyságaink, íróink és költőink szinte tobzódtak a kulinális élvezetekben. Mindenkinek volt valami kedvence, sőt oyan is előfordult, hogy nevével együtt vált ismertté egy étel. Mint a Fedák-torta...
febr. 17
12:19
Öntsünk végre tiszta vizet a pohárba! (Életforma)
A vízkő a bizonyíték, hogy mi mindent megiszunk az éltető vízzel együtt. Mert nem csak az a fontos, hogy elég vizet igyunk, hanem az is, hogy megfelelő minőségűt.
febr. 17
13:02
Győzött a józan ész - veszített a prüdéria (Infostart)
Hosszas huzavona után megadta magát a londoni közlekedési hatóság: engedélyezte ugyanis, hogy a brit főváros metróállomásain id. Lucas Cranach (1472-1553) Vénuszával reklámozzák a 16. századi nagy német festő márciusban nyíló kiállítását.
febr. 17
13:31
Jazz a Fonóban! Most kifordulhatsz magadból! (Életforma)
Gadó Gábor a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakán Babos Gyula növendékeként végzett 1983-ban, ezt követően élvonalbeli magyar jazz muzsikusok együtteseiben szerepelt.
febr. 17
13:33
Döbbenetes! A kemoterápia agykárosodást okoz? (Életforma)
Kétségtelen, hogy a kemotrápiás eljárás megmentheti a betegek életét, ám sajnos vannak nem kívánt mellékhatásai. A kemoterápián átesettek beszámoltak már arról korábban is, hogy memória teszteken gyengébben teljesítenek
febr. 17
13:35
Gazdát cserélt a rekordok könyve (Infostart)
Egy furcsasággyűjtő kanadai milliárdos vásárolta meg a Guinness Rekordok könyvét, amely eddig egy pénzügyi befektető birtokában volt.
febr. 17
13:52
Visszatért a nácik kedvence (Infostart)
Négy évtized után tért vissza a színpadra a náci korszak egyik sztárja. A 104 éves holland kabaréénekes fellépését tiltakozóhullám kísérte.
febr. 17
14:31
Hogyan taszíthatod hűtlenségbe a párodat!? (Életforma)
Mellesleg pedig annyira evidens, hogy ha egy 46 éves férfi pár napig nem formálhat jogot a neje asszonyi bájaira, akkor egyből félrelép?
febr. 17
15:10
Egy vagyont fizettek egyetlen centért (Infostart)
Egy megspórolt cent esetenként nem egyetlen cent nyereséget jelent: egy amerikai férfi ritka fillérgyűjteménye 10,7 millió dollárért kelt el az árverésen.
febr. 17
15:26
Sokba kerülhet az ingyenes szám hívása (Infostart)
A vádak szerint több mint 27 ezerszer hívta fel egy kaliforniai férfi a rendőrség segélyhívó vonalát, verekedés zaját imitálva, eltorzítva a hangját, vagy egyszerűen csak a készüléket csipogtatva. Addig zaklatta a rendőröket, míg le nem tartóztatták.
febr. 17
15:33
Szerinted hazudik vagy csak fantáziál a gyerek? (Életforma)
Hát az úgy volt, hogy ...és már folytatja is folyékonyan, és bizony szemfülesnek kell lennünk hogy észre vegyük, mennyi a meséjében a valóság...Hazudik?
febr. 17
15:49
Túl sok a medve Szlovákiában (Infostart)
Szlovákia már nem képes megbirkózni az országban élő sok barnamedvével. "Túlságosan sokan vannak az ország nagyságához képest" - panaszkodott Jan Mizerak, az Állami Természetvédelmi Intézet igazgatója Pozsonyban a ragadozók problémájáról tartott konferencián. Ezért "menedzselési" tervet szándékoznak kidolgozni, amely a medvék vadászatát is magában foglalná.
febr. 17
17:15
Kadhafi egy korzikai vadászpilóta fia? (Infostart)
Moammer el-Kadhafi líbiai vezető apja Franciaország második világháborús hőse, Albert Preziosi korzikai vadászpilóta; a földközi-tengeri szigeten már harminc éve terjedő legendát a héten a bakchich.info nevű hírportál dobta be a francia köztudatba.
febr. 17
17:26
A hatos lottó 7. heti nyerőszámai - nyereményekkel (Infostart)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a 7. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták ki: 10, 21, 24, 34, 42, 43.
febr. 17
17:48
Kipakolt a szerető: "Kellett a pénz tandíjra!" (Infostart)
Egy drága ausztrál magániskolába akarta beíratni a fiait, ezért adta el Heather Millsszel lefolytatott, maratoni szeretkezéseinek történetét a brit bulvársajtónak Tim Steel.
febr. 17
18:15
Majdnem özvegy lett Amy Winehouse (Infostart)
A börtönkórházba szállították Amy Winehouse férjét, aki kis híján belehalt a kábítószer túladagolásba.
febr. 17
18:34
Egy betegség, amely alattomosan rejtőzködik... (Életforma)
Hazánkban évente mintegy 1000 új limfómás megbetegedést fedeznek fel. A betegség krónikus lefolyású, tünetei nem látványosak és más, kevésbé súlyos betegségekben is előfordulnak.
febr. 17
19:54
A mobiltelefonnak hála, vége a közlekedési dugóknak (Infostart)
Vége a dugókban töltött, idegőrlő óráknak? Lehetséges. Legalábbis a Science et Vie című francia tudományos havilap februári száma szerint a TomTom cég, a világ egyik legnagyobb, navigációs készülékeket gyártó vállalkozása egy olyan új berendezést dobott a piacra, amely forradalmasítja a közlekedési információszolgáltatást.
febr. 17
20:10
Várandós az elefánt, dühöngenek az állatvédők (Infostart)
Nagy volt az öröm a sydney-i Taronga állatkertben, amikor kiderült, hogy az egyik elefánt, a kilencéves Thong Dee vemhes. Az állatvédők ugyanakkor dühösek, szerintük ugyanis az állat még nem elég érett ahhoz, hogy utódot hozzon a világra.
febr. 17
20:36
Idén rendezik meg utoljára Európa egyik legnagyobb fesztiválját? (Infostart)
Továbbra is bizonytalanság övezi Európa egyik legnevesebb zenei fesztiválja, az angliai Glastonbury sorsát. A művészileg és anyagilag is sikeres rendezvény jövőjére ráadásul az egyik szervező nyilatkozata vetett árnyékot.
febr. 17
21:25
Meghalt a vízóra aknába esett idős férfi (Infostart)
Meghalt egy idős férfi, aki vízóra aknába esett Szamosbecsen - közölte a rendőrség.
febr. 17
21:47
Kilövési engedélyt kapott a savanyú káposzta (Infostart)
Kedvenc nemzeti eledelét, a kimcsit küldi Dél-Korea áprilisban az űrbe az ország első űrexpedícióján. A kifejezetten az űrutazás kedvéért módosított recepttel készülő savanyított káposzta több más koreai eledellel együtt kapta meg a kilövési engedélyt.

Keresés