2008. február 5. kedd

febr. 5
0:15
Karsai Zita: Csak a mának élek (NLCafé)
Karsai Zita pár hónap alatt hihetetlenül népszerű lett, most meg szerelmes is. Nem érdekli Tamás múltja, inkább az, hogy működjön közöttük a kémia. A táncosnő szerint új szerelmével még a bioritmusuk is egyforma.
febr. 5
0:16
Korpás jelenségek (HáziPatika)
A legelegánsabb öltönyt vagy "kis fekete" koktélruhát is csúffá teheti a vállrészre "szitáló" hópiheszerű hajkorpa. Többségünk számára nem ismeretlen ez a kellemetlenség. Mit tehetünk ellene?
febr. 5
6:24
Megtalálták Ptolemaiosz ellopott világtérképét (Infostart)
Ausztráliában megtalálták Klaudiosz Ptolemaiosz görög csillagász, matematikus és földrajztudós értékes világtérképét, amelyet a spanyol Nemzeti Könyvtárból loptak el tavaly nyáron.
febr. 5
6:35
Az új szabály szerint kutya nem ülhet a volán mögött (Infostart)
Mexikó egyik északi városában úgy akarják elejét venni az egyre nagyobb számú közlekedési balesetnek, hogy számos tevékenységet betiltanak az autóvezetők számára. A jövőben nem lehet például sminkelni vagy borotválkozni vezetés közben. Ez eddig általános volt Torreon vezetői körében.
febr. 5
6:46
A magas sarok és a szex (Infostart)
A magas sarkú cipő viselése javítja a szexuális életet. Ennek tudományos magyarázata is van: a magas sarkú cipő erősíti a medencefenék izmait - állapították meg az összefüggést egy olasz kutató.
febr. 5
6:57
Férfiak a plasztikai sebészeten (Infostart)
Egyre több férfi fordul plasztikai sebészhez. Így akarják felvenni a versenyt az öregedéssel - derül ki egy brit plasztikai sebészeti klinika adataiból.
febr. 5
7:13
Mik válthatnak ki stresszt? (HVG)
A munkaszervezésben végbemenő változások új kockázatokat teremtenek, amelyek fokozott mértékű stresszhez, majd végső soron a szellemi és fizikális egészség súlyos romlásához vezethetnek - állítja egy új uniós jelentés.
febr. 5
7:14
Miért lesznek öngyilkosok a 35 alatti férfiak? (Infostart)
Bár mindenkinek személyes oka van arra, ha öngyilkosságot követ el, az adatok mégis azt mutatják: ha 35 év alatti férfi az illető, nagyobb esélye van erre, mint másoknak. Legalábbis Nagy-Britanniában.
febr. 5
7:15
Zöldborsó főzelék (HarmoNet)
A zöldborsó főzelék egy olyan étel amit már nagyon sok féle képpen hallottam és láttam elkészíteni! Most az én változatomat írom le!
febr. 5
8:13
Furcsa felmérés: Churchill csak mesefigura volt? (Infostart)
Egy közelmúltban végzett felmérés szerint a britek közele egynegyede kitalált személynek tartja Winston Churchill volt miniszterelnököt. A regényhős Sherlock Holmesról viszont 58 százalékuk úgy tudja, hogy valóban élt.
febr. 5
8:35
Marihuánadílerre csapott le a rendőrség - képriport (Infostart)
Nem először árult drogot az a fiatalember, akit a napokban ismét elfogott a rendőrség. A bíróság ezúttal előzetes letartóztatásba helyezte a férfit, aki ezúttal is marihuánát értékesített. A nyomozás során titkosszolgálati eszközöket is használtak a rendőrök.
febr. 5
9:13
Keddi horoszkóp 2008-02-05 (HarmoNet)
Ma nagyon sok bennünk az elfojtott indulat! Próbáljuk meg diplomatikusan megoldani a problémáinkat.
febr. 5
9:15
Bécsben is báloztak! – fotóval (NLCafé)
Nagy érdeklődés övezte a bécsi Operabált – már csak azért is, mert ahogyan tavaly, úgy az idén is igazi botrányhős sztárvendéget hívtak meg a szervezők, hogy emelje a rendezvény fényét. Az idei Operabál a júniusi futball-Európa-bajnokság szellemében született.
febr. 5
9:15
Heti általános horoszkóp február 5-től 11-ig (HarmoNet)
Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
febr. 5
9:28
Édes diéta: tények és mítoszok a cukrokról (Édenkert)
A szénhidrátok és főként a cukrok étrendi szerepének megítélése rendkívül ellentmondásos. Összefoglaltuk a legfrissebb tényeket és az életmód-tanácsokat.
febr. 5
9:44
A vakarózást csak abbahagyni nehéz! (MaHu)
A Wake Forest Egyetem kutatói megfejtették, hogy miért esik olyan jól, ha vakarózunk és miért nehéz abbahagyni a vakarást, ha viszket.
febr. 5
10:01
A nők többet isznak, mint hiszik (MaHu)
Ausztrál nők milliói kétszer annyi alkoholt isznak, mint gondolják - mutatták ki egy országos felméréssel. Az országos drogkutató intézet munkatársai azt a jelenséget, hogy a nők rosszul becsülik meg, mennyi szeszesitalt fogyasztanak, főként a nagyobb poharak elterjedésével és az alkoholtartalom ingadozásával magyarázzák.
febr. 5
10:12
A retikül, amiben egy egész könyvtár rejtőzik (HarmoNet)
Akár egy egész könyvtárat is elrejthet ezentúl egy nő a retiküljében, egy tenyérnyi nagyságú kis szerkezetnek köszönhetően. Az új elektronikus könyv memóriájában ugyanis többtízezer ezoterikus, szerelmes, vagy éppen tudományos munka is megfér egymás mellett. Miközben olvasgatunk, akár zenét is hallgathatunk, és teljesen kizárhatjuk a külvilágot.
febr. 5
10:15
Engem úgysem szeret senki (NLCafé)
Úgy érzed, a szerelmi életed egy katasztrófa? Nem érted, miért kerülsz mindig ugyanolyan és egyformán pocsék helyzetekbe? Időnként hosszan fürdőzöl az önsajnálatban? Ideje búcsút venned az áldozati szereptől!
febr. 5
10:17
61 éves lenne Máté Péter! (NLCafé)
Minden idők egyik legkedveltebb hazai táncdalénekese 1947. február 4-én született Budapesten. Máté Péter két lányt, egy szerető feleséget, sok ezer rajongót és rengeteg fülbemászó slágert hagyott maga után.
febr. 5
10:31
Olcsó játék unatkozó pasiknak (Borsa)
Az alap, hogy alulöltözött nőkkel szinte bármit el lehet adni. Egy angol fehérneműcég azonban még ennél is továbbmegy, és forradalmasítja az online vásárlást. Vagy egyszerűen csak a kukkolást...
febr. 5
10:34
Melyik lesz a te mágikus színed? Keresd ki! (HarmoNet)
Ha ismered a színek hatását, akkor könnyedén kiválaszthatod azt, amelyik jó kedvre derít ezeken a borongós és depresszióra hajló téli napokon. Bizonyos színek energetizálnak, mások segítenek megnyugodni, és vannak olyanok is, amelyek önbizalmat adnak. De melyik is lesz a te mágikus színed?
febr. 5
10:50
Orvosi rendelőben is fizetni kell a vécéért? (orientpress)
Bizarr megoldáshoz folyamodott egy nürnbergi orvos: 50 eurocentet szed a betegektől a vécé használatáért. Az ügyet a helyi és az országos média is felkapta. Az orvos szerint a pályaudvarokon és az autópályákon senki sem háborog a fizetés ellen.
febr. 5
10:55
Építsd fel tudatosan önmagadat! (HarmoNet)
A természetet szemlélve azt látjuk, hogy a teremtés tökéletes. A növények, az állatok törvény szerint növekednek, mozognak, öregszenek. Csak az ember képes megrontani a saját természetét azzal, hogy enged a vágy, a harag, a tompaság kísértéseinek, s ezzel tönkreteszi önmagát és a környezetét.
febr. 5
11:15
Nevem Piros (NLCafé)
Hála a nagy érdeklődésnek, amit Orhan Pamuk a Nobel-díj átvétele óta élvez, újabb művei láttak magyar nyelven napvilágot. Közülük ezúttal a „Nevem Piros” címűre irányítanám a figyelmet.
febr. 5
11:17
Mérgezést okoz - figyelj, mit veszel! (HarmoNet)
Ha bekukkantunk egy átlagos magyar háztartásba, nem lepődünk meg azon, hogy a csillogást-villogást elősegítő takarítószerek garmadával állnak a polcokon. De vajon kinek a feladata lenne arra odafigyelni, hogy milyen hatással vannak ezek a bennünket körülvevő természetre?
febr. 5
11:28
Így lesz jó a vérkeringésed (Blikk)
A vér áramlása befolyásolja szervezetünk működését
febr. 5
11:52
Valami bűzlik Hollywoodban (Borsa)
Tavaly a forgatókönyvírók összeakasztották a bajszot a filmproducerekkel, és ennek mi nézők is megisszuk a levét. Itthon azonban kevés szó esik arról, hogy min is rúgták össze a port. Most kiderül.
febr. 5
12:15
Karsai Zita: Csak a mának élek (NLCafé)
Nem érdekli Tamás múltja, inkább az, hogy működjön közöttük a kémia. A táncosnő szerint új szerelmével még a bioritmusuk is egyforma, pörögnek és nevetnek egész nap.
febr. 5
12:16
Európai elismerés a Parkinson-kóros magyar biciklistának (orientpress)
2007-ben hirdette meg a Delta Parkinson Egyesület a „Fogom a kezed” pályázatot Parkinson-kórban érintett betegek részére. A nyertes Tóth József lett 69 km-es kerékpártúrájával. Az első helyezettnek járó díj az EPDA (Európai Parkinson Szövetség) éves konferenciáján való részvétel volt, melyet 2007 októberében Olaszországban, Stresa-ban rendeztek. Tóth József nagy örömmel vett részt rajta lánya…
febr. 5
12:16
Cukros víz, hogy a fájdalom elviselhetőbb legyen (MaHu)
Egy kevés cukros víz elszopogatása után elviselhetőbbnek érzik az injekcióval járó fájdalmat a csecsemők - állítják a Pennsylvania Állami Egyetem kutatói.
febr. 5
12:17
Gáspár Laci kiborult az őt ért vádak miatt (NLCafé)
Az énekes magánéletéről számtalan hír kapott szárnyra mostanában. Gáspár Laci összeomlott a házassága és a családja körüli pletykák miatt.
febr. 5
12:53
Gróf Apponyi kastélyszálló **** hercegét és hercegnőjét keressük! (HarmoNet)
Nyerd meg és utazz el Te! Sorsolás Valentin napon! 10+10+10 garantált ajándék! - "Egy pont a nagyvilágban, ahol elfelejtheti minden gondját!' Ez a Gróf Apponyi kastélyszálló****
febr. 5
13:14
5 idegesítő női szokás (Borsa)
A nők csípőből vágják azokat a férfi szokásokat, amelyekkel az őrületbe tudják kergetni őket. A pasikat bezzeg senki sem kérdezi. Mi most megtettük, így született meg az idegesítő női szokások listája.
febr. 5
13:14
Spice Girls – bukás vagy siker? (NLCafé)
Victoria Beckham elismerte, hogy miatta oszlik fel újra a Spice Girls, Posh inkább ruhákat tervez. Az öt lányt nem fogadták mindenhol telt házzal, mégsem ez az oka a visszavonulásnak.
febr. 5
13:16
Torkos Csütörtök a pincészetekben is! (MaHu)
Már szinte egyáltalán nincs hely a budapesti éttermekben a február 7-i Torkos Csütörtökre: alig lehet találni szabad asztalt, legfeljebb este 10 után vagy ebédre tudják fogadni a vendégeket - tudta meg a távirati iroda munkatársa az akcióban résztvevő éttermek vezetőitől.
febr. 5
13:20
Fantasztikus siker a tinimusical! - Ezrek táncolnak a film dalaira (NLCafé)
Több mint négyezer fiatal látogatott el a Jetix High School Musical teltházas rendezvényeire december és január folyamán. A tinimusical rajongói fáradhatatlanok.
febr. 5
14:02
Alvászavaroktól szenvednek a dohányosok (HVG)
Kevesebb időt töltenek mélyalvásban a dohányosok, mint a nemdohányzók - állapították meg amerikai kutatók alvó dohányosok agyi aktivitását követve. A dohányzók négyszer-ötször gyakrabban panaszolták, hogy nem érzik kipihentnek magukat, mint a nemdohányzók.
febr. 5
14:14
Mono-szex (Borsa)
Hímtagunk szerint a monogámia kizárólagosságon alapuló szexuális szokás, amikor a résztvevő felek annak ellenére a hűség mintaképei, hogy az fiziológiai lehetetlenség. A monogámia biológiai tévedés.
febr. 5
14:15
Ismét börtön fenyeget egy sztárt! (NLCafé)
Bűnösnek találta az esküdtszék Wesley Snipest Floridában. A színészt az adócsalás vádja alól ugyan felmentették, de háromévi börtönbüntetésre ítélték, amiért nem vallotta be az adóját több millió dolláros bevételei után.
febr. 5
14:24
Gyomrában növesztette állkapcsát (HVG)
Olyan csonttal cserélték ki finn tudósok egy 65 éves férfi felső állkapcsát, amelyet előzőleg a hasában növesztettek ki. Az áttörés révén másképpen kezelhetőek a jövőben a szövetsérülések, hosszú távon pedig akár tartalékszerveket is növeszthet magának az, akinek szüksége lesz rá.
febr. 5
14:47
Harc a stresszel (Borsa)
Jó volna a hétvégi wellnesselés adta élményeket a mindennapokba is átmenteni. Ám ahhoz, hogy a wellness ne csak a feszkót csupán kiseprűző élmény legyen, a görcsmentességet gyakorolni kell.
febr. 5
15:04
A magassarkú cipő jót tesz a szexuális életnek (HVG)
Az utóbbi években több kutató is arra figyelmeztette a nőket, hogy a túlságosan magassarkú cipők rendszeres viselése rosszat tesz a gerincüknek és még Sarah Jessica Parker is arra panaszkodott a Szex és New York mozifilm forgatása kapcsán, hogy az egész napos tűsarkon billegéstől fájnak a térdei.
febr. 5
15:13
Hol van a sziklakert helye a kertben? (Édenkert)
A kérdés egyszerű, de a helyes választ megtalálni rá már nem. A tervezéskor több szempontot is figyelembe kell vennünk.
febr. 5
16:12
Taxival üldözte az elszabadult vonatot a mozdonyvezető (Infostart)
Tömegszerencsétlenséget nem okozott - de a saját vezetőjét elütötte egy elszabadult vonat, amely harminc kilométeren keresztül száguldott egy romániai vasúti szárnyvonalon.
febr. 5
16:52
Megvan a megoldás a narkolepsziások problémáira? (HVG)
A testhőmérséklet növelésével a páciensek ébersége is nőtt, így például forró italok fogyasztásával csökkenthető az elalvás kockázata a narkolepsziában szenvedőknél.
febr. 5
17:22
Kiemelkedő értékű adomány a gyermek szívátültetés támogatásáért (orientpress)
A múlt év legvégén történelmi jelentőségű eseménynek lehetett tanúja Magyarország: a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjának orvos-csapata végrehajtotta a legelső hazai gyermek szívátültetést.
febr. 5
18:59
Dózer Fesztivál (Borsa)
A Kultiplex Dózer Fesztiváljának szomorú apropója van, az alternatív központot ugyanis a IX. kerületi önkormányzat határozata értelmében március elején lebontják. Sírva vigad a magyar. Koncertek.
febr. 5
19:16
A babaápolási szerekből vegyi anyagok kerülhetnek a gyermekek szervezetébe (MaHu)
A babakrémekből, hintőporokból és babasamponokból egészségre káros vegyi anyagok, úgynevezett ftalátok kerülhetnek a gyermekek szervezetébe egy új kutatási eredmény szerint.
febr. 5
19:17
Teszt rendszeres alkoholfogyasztóknak (HVG)
A teszt tíz kérdésből áll, s annak önkéntes megválaszolása nyomán mindenki meg tudja állapítani, valójában mennyire is veszélyeztetett.

Keresés