2008. február 5. kedd

febr. 5
6:24
Megtalálták Ptolemaiosz ellopott világtérképét (Infostart)
Ausztráliában megtalálták Klaudiosz Ptolemaiosz görög csillagász, matematikus és földrajztudós értékes világtérképét, amelyet a spanyol Nemzeti Könyvtárból loptak el tavaly nyáron.
febr. 5
6:29
Kaphat valaki spermaallergiát? (Életforma)
Bizonyára Ön is olvasott már olyan újságcikket, ahol azt állították, hogy a jó szex szebbé teszi a fogakat, megóv a cellulitisztől, feszesen tartja a kebleket. Orvosi publikációk tanúsítják, hogy erősíti az immunrendszert, és megóv a megfázástól, valamint hogy a heti háromszori szerelmeskedés tíz évvel megfiatalít mindenkit.
febr. 5
6:31
Lehet szabályozni a magömlést? (Életforma)
A tao szerint a férfi a jang erő, a férfiasság minden jegyével rendelkezik. Állhatatlanabb, aktívabb és gyorsabb, mint a nő, akire a jin, a női erő tulajdonságai a jellemzőek. A nő higgadtabb, mozdulatai nyugodtabbak, mégis ő az erősebb. A régi írások egy ismert analógiára vezették vissza a férfi-és a női erő egymáshoz való viszonyát, amikor a tűzhöz és a vízhez hasonlították őket.
febr. 5
6:35
Az új szabály szerint kutya nem ülhet a volán mögött (Infostart)
Mexikó egyik északi városában úgy akarják elejét venni az egyre nagyobb számú közlekedési balesetnek, hogy számos tevékenységet betiltanak az autóvezetők számára. A jövőben nem lehet például sminkelni vagy borotválkozni vezetés közben. Ez eddig általános volt Torreon vezetői körében.
febr. 5
6:46
A magas sarok és a szex (Infostart)
A magas sarkú cipő viselése javítja a szexuális életet. Ennek tudományos magyarázata is van: a magas sarkú cipő erősíti a medencefenék izmait - állapították meg az összefüggést egy olasz kutató.
febr. 5
6:57
Férfiak a plasztikai sebészeten (Infostart)
Egyre több férfi fordul plasztikai sebészhez. Így akarják felvenni a versenyt az öregedéssel - derül ki egy brit plasztikai sebészeti klinika adataiból.
febr. 5
7:14
Miért lesznek öngyilkosok a 35 alatti férfiak? (Infostart)
Bár mindenkinek személyes oka van arra, ha öngyilkosságot követ el, az adatok mégis azt mutatják: ha 35 év alatti férfi az illető, nagyobb esélye van erre, mint másoknak. Legalábbis Nagy-Britanniában.
febr. 5
8:13
Furcsa felmérés: Churchill csak mesefigura volt? (Infostart)
Egy közelmúltban végzett felmérés szerint a britek közele egynegyede kitalált személynek tartja Winston Churchill volt miniszterelnököt. A regényhős Sherlock Holmesról viszont 58 százalékuk úgy tudja, hogy valóban élt.
febr. 5
8:29
Szex a szomszéddal (Életforma)
Kikapcsoltam a melltartóját, és a póló mellé dobtam. A nadrágját együtt toltam le a bugyijával, rólam is lekerült a nadrág. Anyaszült meztelenül álltunk egymás előtt, már nem volt megállás.
febr. 5
8:35
Marihuánadílerre csapott le a rendőrség - képriport (Infostart)
Nem először árult drogot az a fiatalember, akit a napokban ismét elfogott a rendőrség. A bíróság ezúttal előzetes letartóztatásba helyezte a férfit, aki ezúttal is marihuánát értékesített. A nyomozás során titkosszolgálati eszközöket is használtak a rendőrök.
febr. 5
9:02
Miért esik jól a vakarózás? (Vital)
tovább
febr. 5
9:04
Olcsóbbá válhatnak a gyógyszerek a jövőben (Vital)
tovább
febr. 5
9:28
A hamis gyógyszer már 14 áldozatot követelt (Életforma)
Egy tétel hamis kínai gyógyszer ismét gyilkolt. A tizennegyedik áldozat egy férfi, aki veseelégtelenségben halt meg majdnem két évvel azután, hogy a rossz injekciós kezelést megkapta, jelentette az állami sajtó.
febr. 5
9:28
Édes diéta: tények és mítoszok a cukrokról (Édenkert)
A szénhidrátok és főként a cukrok étrendi szerepének megítélése rendkívül ellentmondásos. Összefoglaltuk a legfrissebb tényeket és az életmód-tanácsokat.
febr. 5
10:29
Mire vigyázz, ha kínaival találkozol? (Életforma)
Itt élnek közöttünk, nem is kevesen. Naponta találkozunk velük, időnként elcsodálkozunk furcsa viselkedésükön, gesztusaikon, - talán mert csak felületesen vagy egyáltalán nem tudunk semmit hétköznapi szokásaikról.
febr. 5
10:40
Felszínesen alszanak a dohányosok (Metropol)
Kevesebb időt töltenek mélyalvásban a dohányosok, mint a nemdohányzók – állapították meg amerikai kutatók alvó dohányosok agyi aktivitását követve.
febr. 5
10:43
Miért esik jól a vakarózás? (Vital)
tovább
febr. 5
11:28
Így lesz jó a vérkeringésed (Blikk)
A vér áramlása befolyásolja szervezetünk működését
febr. 5
11:28
Közel 1500-an vettek részt a Gyümölcskarneválon (Életforma)
Budapest, 2008. február 4. Február első hétvégéje az egészség jegyében telt az Europarkban. A január 28-a óta tartó Téli Gyümölcskarnevál keretében megrendezett egészséghétvégén több mint ezren voltak kíváncsiak vércukorszintjükre, testtömeg indexükre vagy éppen aktuális vérnyomásukra.
febr. 5
11:30
Igazi pókerarc: mi lehet a valós szándéka? (Életforma)
Ha megfeszülsz sem tudsz leolvasni semmilyen érzelmet róla: egy aprócska mimika, szájrándulás vagy szemöldök összehúzás sem figyelhető meg rajta.
febr. 5
11:34
Naponta 25 új vastag- és végbélrákos esetet fedeznek fel (Vital)
tovább
febr. 5
12:27
Kutyahús és cápaleves - a világ legfurcsább ételei! (Életforma)
Míg nekünk a gulyásleves és a lekváros bukta, na meg a pörkölt, nekik a csiga, a béka és a kutyahús a természetes és kedvelt eledel. Hol mi áll és állt az évezredek alatt a lakosok rendelkezésére... azt szokták meg, azt szerették meg. A világ (számunkra) legfurcsább ételeiből szemezgettünk.
febr. 5
13:07
A ftalátok miatt veszélyesek a babaápolási szerek? (Metropol)
A babakrémekből, hintőporokból és babasamponokból egészségre káros vegyi anyagok, úgynevezett ftalátok kerülhetnek a gyermekek szervezetébe egy új kutatási eredmény szerint.
febr. 5
13:28
A rák, amiről nem beszélünk (Életforma)
2008. február 4-én került megrendezésre a Rák Világnap, a Magyar Rákellenes Liga és a Meggyógyulhatsz Egyesület közös rendezvénye. A daganatos megbetegedés világméretű probléma.
febr. 5
14:09
Lecsengőben az influenza-járvány Fejér megyében (Metropol)
Az elmúlt, s az azt megelőző héten is egyharmadával csökkent a betegek száma. A járvány leginkább a 15-24 éves és az általános iskolás korosztályt érintette.
febr. 5
14:29
Miért hajlamosabbak a férfiak a májrákra? (Életforma)
Az MIT egérkísérleteket végzett. Az egerek hímjeinél szintén gyakrabban fordul elő májrák. A rágcsálókat Helicobacter hepaticusszal fertőzték meg, mely hasonló az emberi B és C típusú hepatitishez. A hímnemű egyedek mája kevésbé tud megbirkózni a különböző fertőző ágensek által kiváltott krónikus gyulladásokkal.
febr. 5
15:13
Hol van a sziklakert helye a kertben? (Édenkert)
A kérdés egyszerű, de a helyes választ megtalálni rá már nem. A tervezéskor több szempontot is figyelembe kell vennünk.
febr. 5
15:30
Akár meztelelenül is repülhet (Életforma)
Berlin, Németország - Júius 5-én repült az első olyan légijárat Németországban, amelyen megengedték az utasoknak, hogy anyaszült meztelenül tegyék meg az utat Erfurttól a Balti-tengerig.
febr. 5
16:04
A Fidesz elnöke szerint 2008 az egészségügyért folytatott küzdelem éve lesz (Metropol)
2008 az egészségügyi rendszerünkért folytatott küzdelem éve lesz – jelentette ki Orbán Viktor, aki a saját internetes honlapján kedden megjelent videóinterjúban arról is beszélt, hogy szerinte kigazdálkodható a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése miatt kieső 30 milliárd forint.
febr. 5
16:12
Taxival üldözte az elszabadult vonatot a mozdonyvezető (Infostart)
Tömegszerencsétlenséget nem okozott - de a saját vezetőjét elütötte egy elszabadult vonat, amely harminc kilométeren keresztül száguldott egy romániai vasúti szárnyvonalon.
febr. 5
16:30
Mindenki a szexről álmodik! (Életforma)
Egy új tanulmány szerint-amely az álmok szexuális tartalmának valódi természetét hivatott feltérképezni- álmaink körülbelül 8 százaléka férfiaknál és nőknél is egyaránt szexuális tartalmú.- hangzott el az Alvásszakértők Szövetségének 21. éves találkozóján, az Alvás 2007 kongresszuson.
febr. 5
17:30
Ötször hosszabb ideig késlelteti az ejakulációt! (Életforma)
A korai magömlés olyan probléma, mellyel a férfiak nehezen tudnak szembe nézni. Jó hír számukra, hogy egy helyi érzéstelenítő spray segítségével ötször hosszabb ideig lehet késleltetni az ejakulációt.
febr. 5
20:15
Miért éri meg kövér dohányosnak lenni? (Infostart)
Nem feltétlenül takarítanak meg a kormányok pénzt azzal, hogy dohányzás és elhízás ellenes megelőző kampányokat folytatnak - állítja egy holland tanulmány. Valójában a tovább élő egészséges emberek jelentenek nagyobb terhet az egészségügyi kasszának - jöttek rá a kutatók.
febr. 5
20:26
Törvény tiltaná, hogy enni adjanak a kövéreknek (Infostart)
A rendkívül kövér vendégek éttermi kiszolgálásának tilalmát kezdeményezi egy törvénytervezet Mississippi államban.
febr. 5
20:28
Hogyan lehet szabályozni az ejakulációt? (Életforma)
A tao szerint a férfi a jang erő, a férfiasság minden jegyével rendelkezik. Állhatatlanabb, aktívabb és gyorsabb, mint a nő, akire a jin, a női erő tulajdonságai a jellemzőek. A nő higgadtabb, mozdulatai nyugodtabbak, mégis ő az erősebb. A régi írások egy ismert analógiára vezették vissza a férfi-és a női erő egymáshoz való viszonyát, amikor a tűzhöz és a vízhez hasonlították őket.
febr. 5
20:37
Az alkoholizmus is a női függetlenség része? (Infostart)
Ausztrál nők milliói kétszer annyi alkoholt isznak, mint gondolják - mutatták ki egy országos felméréssel.
febr. 5
20:42
A bevándorlókat a tengerekben sem nézik jó szemmel (Infostart)
Az Észak-Amerika keleti partjairól bevándorolt fésűs medúza veszélyezteti a Balti-tenger tőkehal-szaporulatát. A kieli Leibniz Tengeri Tudományok Intézetének biológusai a medúza emésztőrendszerében ugyanis ikrák maradványait találták.
febr. 5
20:59
A dohánygyárak alkalmazkodóak, a cigaretták rövidebbek (Infostart)
Rövidebb cigarettát hoz egy amerikai dohánygyár forgalomba, aminek köszönhetően a káros szenvedély rabjainak kevesebbet kell fagyoskodniuk az utcán a dohányzáshoz.
febr. 5
21:37
Önállósította magát az autóbusz (Infostart)
Önállósította magát egy bécsi autóbusz, és anélkül indult el a megállóból, hogy a vezető rajta lett volna. Hat utas könnyebben megsérült, tizenöt személygépkocsi összetört.
febr. 5
21:53
A cukros víz, mint fájdalomcsillapító (Infostart)
Egy kevés cukros víz elszopogatása után elviselhetőbbnek érzik az injekcióval járó fájdalmat a csecsemők - állítják a Pennsylvania Állami Egyetem kutatói.
febr. 5
22:04
Búvárokkal kerestetik az eltűnt brit kislány holttestét (Infostart)
Egy portugáliai víztározóban búvárok kutatnak Madeleine McCann holtteste után. A keresést egy portugál ügyvéd finanszírozza.

Keresés