2008. február 5. kedd

febr. 5
5:08
Minden, amit a Szuper Keddről tudni kell! (Infostart)
Magyar idő szerint szerda hajnalban derül ki, milyen eredménnyel végződött az Egyesült Államokban az úgynevezett Szuper Kedd, amikor az 50 tagállam majdnem felében, összesen 24 államban tartottak előválasztásokat.
febr. 5
6:03
A Google megpróbálja késleltetni a Microsoft és a Yahoo frigyét (Infostart)
A Google internetes keresőcég aggódik, amiért a Microsoft fel akarja vásárolni riválisát, a Yahoo-t. Az internetes keresések terén messze első helyen álló Google szerint a fúzió azzal járhat, hogy a felhasználók nem férhetnek hozzá a másik cég által kezelt emailekhez és csevegő programokhoz.
febr. 5
6:14
"Akkor tudnak beilleszkedni, ha ismerik a szokásokat" (Infostart)
A brit szokások tiszteletben tartására felszólító útmutatókat kaphatnak a szigetországba érkező külföldi munkavállalók a jövőben. Egy miniszter javaslata szerint például értésükre kell adni, hogy ne köpködjenek és szemeteljenek. Hazel Blears kohéziós miniszter már korábban is botrányba keveredett, amikor az utcai italozással hozta összefüggésbe a bevándorlókat.
febr. 5
6:47
Szuperfegyvert tesztelt az amerikai hadsereg (Infostart)
Az amerikai haditengerészet új fegyvert tesztelt, amivel a hadihajókon levő lövegeket szeretnék lecserélni. A futurisztikus szerkezet nem robbanással gyorsítja a lövedéket, hanem elektromágneses energiát használ.
febr. 5
7:58
Sokkoló kép: kidobták a harmadikról a kétéves gyereket (Infostart)
Drámai pillanatnak lehettek szemtanúi a németországi Ludwigshafen lakói, amikor egy ház kigyulladt és a bent a harmadik emeleten rekedt szülők úgy döntöttek, hogy a tűzoltók tanácsát követve kidobják kétéves gyermeküket az ablakon - a biztonságba...
febr. 5
8:30
Felszámolják az olajat élelmiszerért programot (Metropol)
Az ENSZ a múlt hónapban 161 millió dollárt utalt át az „olajat élelmiszerét” programból az iraki fejlesztési alapba – közölte hétfőn Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár.
febr. 5
8:52
Bűnösök gyűlése (Kitekintő)
A klímaváltozásról tanácskoztak a héten a legnagyobb környezetszennyező országok Hawaiion. A kezdeményezés nagy tapsot kapott a nemzetközi sajtóban, ám a várakozások ellenére most sem született konkrét terv a fő bűnösök kibocsátásának mérséklésére.
febr. 5
9:35
Több helyen áram és víz nélkül ünnepelnek a kínaiak (Metropol)
Egész városok vannak több mint egy hete víz és áram nélkül Kína egyes középső, keleti és délkeleti részein, mert az itt szokatlanul fagyos, havas, jeges időjárás megrongálta a villamosvezetékeket.
febr. 5
10:07
Nem lesz több Philips nevű LCD-tévé? (Napi)
febr. 5
10:18
Egyre drámaibb a helyzet Kenyában (Infostart)
Kenyában a Vöröskereszt legfrissebb adatai szerint már meghaladja az ezret a december óta tartó etnikai zavargások halálos áldozatainak száma. A szervezet azt is közölte: az erőszakcselekmények miatt több mint 300 ezer ember hagyta el otthonát.
febr. 5
10:29
Milliók tüntettek világszerte a gerillaszervezet ellen (Kitekintő)
Egy internetes közösségi portálon indult felhívás nyomán milliónyian fejezték ki elutasításukat a baloldali terrorista szervezettel szemben.
febr. 5
10:35
Nagy kiárusítás lehet a Hitachi LCD-tévéiből (Napi)
febr. 5
11:02
Van remény a tűzszünetre Csádban (Infostart)
Csádban elvi beleegyezésüket adták egy azonnali tűzszünethez a lázadók. Az ország elnökével szemben álló szövetség szóvivője közölte: az afrikai országban állomásozó francia csapatok közvetlenül beavatkoztak a konfliktusba.
febr. 5
11:08
Nicolas Sarkozy Bukarestben (Kitekintő)
Az uniós reformszerződés ratifikálása előtt a francia elnök is felszólalt a román parlamentben.
febr. 5
11:51
Személyre szabott Adidas-cipők (Napi)
febr. 5
12:01
A cseh kormány is belebukhat az elnökválasztásba (Infostart)
Elemzők szerint szoros eredmény várható a cseh államfőválasztás első fordulójában: a jelenlegi elnöknek, Václav Klausnak komoly ellenfele lesz az Egyesült Államokban élő Jan Svejnar személyében.
febr. 5
12:01
Vajdasági megállapodás, koszovói függetlenség - Tadics nyert (Kitekintő)
A mérsékeltebb, a magyar törekvéseket is támogató jelölt nyerte a szerbiai elnökválasztást. Pásztor István Magyar Koalíció nevében már hétfő délelőtt együttműködési megállapodást írt alá a Demokrata Párttal.
febr. 5
12:11
Itt a Vista javítócsomag (Napi)
febr. 5
12:49
Május 18-án lesz Olaszországban a népszavazás (Infostart)
Olaszországban május 18-án népszavazást rendeznek a választójogi törvény reformjáról. Az országban azután alakult ki kormányválság, hogy Romano Prodi miniszterelnök január végén benyújtotta lemondását.
febr. 5
12:55
Huszonnégy tagállam harcban áll (Kitekintő)
Elérkezett az elnökjelölő küzdelem csúcspontja Amerikában. De vajon mit hozhat egy kedd, mégha "szuper" is?
febr. 5
13:07
Elhunyt Stefan Meller (Metropol)
65 éves korában elhunyt Lengyelország volt külügyminisztere, Stefan Meller.
febr. 5
13:40
Megvan a Northern Rock vevője? (Napi)
febr. 5
13:52
A CIA is tudta: nincsenek tömegpusztító fegyverek Irakban (Kitekintő)
Az USA ennek ellenére mégis megindította az Irakot országot teljesen leromboló inváziót.
febr. 5
15:16
Rosszul áll a Yahoo szénája (Napi)
febr. 5
15:30
Hamarosan vízum nélkül utazhatunk az Egyesült Államokba (Infostart)
Amerikai kormányzati delegáció utazik március végén Budapestre, hogy Magyarországgal egyeztesse a vízummentességet megteremtő kétoldalú szerződés tervezetét. Az Egyesült Államok budapesti nagykövete és szakértők is úgy számolnak, hogy legkésőbb a jövő év elejére megszülethet a döntés arról, hogy a magyarok vízum nélkül utazhatnak a tengerentúlra.
febr. 5
15:42
Kitört az EP-NYeU háború? (Kitekintő)
Ismét fellángolt az Európai Parlament és főleg annak Külügyi Bizottsága, valamint a Nyugat-európai Unió Közgyűlése közötti hatásköri vita.
febr. 5
16:36
Elkezdődött az amerikai előválasztási Szuper Kedd (Infostart)
Elkezdődött az idei amerikai elnökválasztási év szuper keddje: az Egyesült Államokban Alaszkától az Atlanti-óceán partjáig összesen 24 államban rendeznek jelölőgyűléseket és előválasztásokat.
febr. 5
16:54
Nagyot kaszált a tőzsde (Napi)
febr. 5
17:26
Afrika nemet mond (Kitekintő)
"Afrika nemet mondott a Gazdasági Partnerségi Megállapodás” (GPM) kényszerzubbonyára" - a Le Monde Diplomatique elemzése.
febr. 5
18:09
2008: a kókusz éve (168 Óra Online)
Az idei kókuszmániát az angol rögbiválogatott indította el, amikor Matt Lovell, a csapat diétás nővére közölte a sajtóval: a kókuszolaj szinte csodát tett a fiúkkal. [Dátum: 2008. 02. 05. 00:00]
febr. 5
20:03
Az első hosszúnadrág és az első autó - rekordok a Fehér házban (Infostart)
Az előválasztási szuperkedden, február 5-én több mint húsz államában tartanak előválasztásokat. Az eredmény döntően befolyásolhatja, hogy kiből lehet az Egyesült Államok következő elnöke. A november 4-i választáson aztán eldőlhet számos elnöki elsőség is.
febr. 5
21:25
Mike Huckabee a Szuper Kedd első győztese (Infostart)
Az amerikai előválasztási szuperkedd első győztese Mike Huckabee volt arkansas-i kormányzó, aki a Nyugat-Virginiában rendezett republikánus jelölőgyűléseken maga mögé utasította riválisait, Mitt Romney-t és John McCaint.
febr. 5
21:27
Szerdán oszlatják fel az olasz parlamentet (Infostart)
Romano Prodi lemondott olasz kormányfő szerda reggel fogja ellenjegyezni a parlament feloszlatásáról kiadandó elnöki rendeletet.

Keresés