2008. február 10. vasárnap

febr. 10
6:47
A fényűző pekingi olimpia ára (Infostart)
Rohamléptekben folyik Kínában azoknak a csatornáknak a megépítése, amelyeken keresztül 300 millió köbméter "rendkívüli" vizet juttatnának Pekingbe a "zöld" olimpiára, biztosítva, hogy egy buja, élettel teli nagyváros üdvözölje a világot augusztusban.
febr. 10
8:01
Franciaország megszavazta az új szerződést (Kitekintő)
A francia parlament jóváhagyta a Lisszaboni Szerződést, így a nagy tagállamok közül Franciaország ratifikálhatja elsőként a dokumentumot a közel három évvel ezelőtti, az eredeti alkotmány-tervezetet elutasító francia népszavazás után. Közben Szlovákiában folytatódik a ratifikációs botrány.
febr. 10
8:38
Előválasztás: Obama és Huckabee fordulója volt (HVG)
Barack Obama biztosan nyert Hillary Clintonnal szemben az amerikai elnökjelöltségért folyó küzdelemben mindhárom államban - Washingtonban, Nebraskában és Louisianában -, ahol szombaton demokrata előválasztási fordulót rendeztek.
febr. 10
8:44
Tűz pusztított a híres londoni Camden Marketen (HVG)
Súlyos tűzvész pusztított vasárnapra virradó éjjel London északi részén, a turisták által is kedvelt, zsúfolt, szórakozóhelyekkel és kulturális helyszínekkel teli Camden Town piaci negyedében.
febr. 10
9:00
Obama három államban verte Clinton-t - Huckabee McCain ellen győzött (MaHu)
Barack Obama biztosan nyert riválisával, Hillary Clintonnal szemben az amerikai elnökjelöltségért folyó küzdelemben mindhárom államban - Washingtonban, Nebraskában és Louisianában -, ahol szombaton demokrata előválasztási fordulót rendeztek.
febr. 10
9:28
Képviselők a párhuzamos világegyetemből (168 Óra Online)
Egy konzervatív brit képviselőről kiderült, költségtérítési keretéből több százezret fordított arra, hogy feleségét és fiait alkalmazza. [Dátum: 2008. 02. 10. 08:22]
febr. 10
9:45
Óriási tűz tombolt a kedvelt londoni turistaközpontban - Döbbenetes képek! (MaHu)
Vasárnap is tűzoltók tucatjai dolgoztak még a világhírű londoni szórakozó- és piaci negyedben, a Camden Townban előző este kitört súlyos tűzvész helyszínén. Sérülésekről nem érkezett jelentés, de a nagy területen pusztító tűz oka egyelőre rejtély.
febr. 10
10:02
Szász: Ismerje el egymás létjogosultságát az MPP és az RMDSZ! (MaHu)
A Magyar Polgári Pártnak és a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek meg kellene egyeznie, hogy kölcsönösen elismerik egymás politikai létjogosultságát - ez egyik fő eleme annak a nyolc pontos együttműködési javaslatnak, amelyet Szász Jenő, az MPP elnöke készül az RMDSZ elé terjeszteni.
febr. 10
10:02
Halálos áldozatokat követelő ítéletidő Jáva szigetén (Népszava)
Legkevesebb 12 ember vesztette életét a legnagyobb indonéziai szigetet, Jávát sújtó áradásokban és viharokban - közölték vasárnap a helyi egészségügyi hatóságok. Nyolc ember az elmúlt két napban halt meg a sziget keleti részében keletkezett áradásokban. Szombaton további négy személy halt meg annak következtében, hogy a vihar kidöntött egy villanypóznát.
febr. 10
10:07
Obama padlóra küldte Clintont (Infostart)
Biztosan nyert riválisával, Hillary Clintonnal szemben Barack Obama az amerikai elnökjelöltségért folyó demokrata küzdelemben mindhárom államban - Washingtonban, Nebraskában és Louisianában -, ahol szombaton előválasztási fordulót rendeztek.
febr. 10
10:18
Kenyában újra fellángolhat az erőszak (Infostart)
Kenyában az államfő lemondását és új választások kiírását követelte az ellenzék vezetője.
febr. 10
10:18
Izrael fokozza a nyomást Gáza fölött (Kitekintő)
Tel-Aviv pénteken beváltotta fenyegetését azzal kapcsolatban, hogy fokozatosan csökkenteni fogja a Gáza-övezet energiaellátását, ha továbbra is rakéták hullanak Izraelre.
febr. 10
10:29
Tíz rajongót tapostak halálra egy koncerten Indonéziában (MaHu)
Tíz rajongót tapostak halálra az indonéziai Nyugat-Jáva tartományban szombat este egy rockkoncerten - jelentette a helyi rendőrség.
febr. 10
10:45
Kenya: megint vége a békülékenységnek (HVG)
Az államfő lemondását és új választások kiírását követelte ismét a kenyai ellenzék vezetője, éles fordulatot véve korábbi, békülékeny nyilatkozataihoz képest, amelyek a választások utáni véres zavargások leállításával és politikai rendezés lehetőségének reményével kecsegtettek.
febr. 10
10:50
A NATO szakadásától fél az amerikai védelmi miniszter (Infostart)
A NATO szakadásának veszélyére figyelmeztetett Robert Gates amerikai védelmi miniszter a Münchenben zajló nemzetközi biztonságpolitikai fórumon.
febr. 10
11:01
Gates: A NATO nem osztható szét harcoló és nem harcoló államokra! (MaHu)
A NATO előtt álló legfontosabb feladatnak nevezve Afganisztánt, újból a szövetség szakadásának veszélyére figyelmeztetett vasárnap Robert Gates amerikai védelmi miniszter.
febr. 10
11:48
A palesztin "kígyó" fejét akarja lecsapni az egyik izraeli miniszter (Infostart)
A Hamász politikai vezetőinek, köztük a Gázai övezet palesztin kormányát vezető Iszmáil Haníjének a meggyilkolását szorgalmazta az izraeli kormány egyik tagja.
febr. 10
12:27
McCain biztos befutó? (Kitekintő)
Huckabee meglepetésszerű győzelme Kansasban, Obama magabiztos fölénye Nebraskában, Louisianában és Washington államban.
febr. 10
13:10
Adományozzon gyógyszert a nélkülözőknek! (168 Óra Online)
Vegyen gyógyszert annak, akinek arra sem telik! Ezzel a jelszóval zajlott le Olaszországban az immár hagyományos karitatív akció. [Dátum: 2008. 02. 10. 12:38]
febr. 10
14:13
Biztonsági riadó miatt kiürítenek egy platformot az Északi-tengeren (Infostart)
Több száz munkás evakuálását kezdte meg a brit parti őrség és a királyi légierő egy, az északi-tengeri olajfúróplatformok munkásainak szállásául szolgáló platformról, közelebbről nem részletezett "biztonsági riadó" miatt.
febr. 10
15:13
Miért támogat az EU egy diktátort? (Kitekintő)
Az Európai Unió és az ENSZ Idriss Deby csádi elnököt támogatják a lázadók elleni harcban. Egyelőre úgy tűnik: sikerrel.
febr. 10
15:23
"Téglaporból készült gyógyszertől senki nem gyógyul meg" (Infostart)
A gyártás visszafogásával, a forgalomba hozatal szigorításával, az export és import ellenőrzésével, valamint a kereslet visszaszorításával lehet a leginkább küzdeni a Kínából az Európai Unióba érkező hamis termékek ellen - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a közösség adó- és vámügyi biztosa, aki a közelmúltban Kínában és Hongkongban tárgyalt a távol-keleti termékhamisítások…
febr. 10
15:32
Megméreztek egy polgármestert (Népszava)
A patkányméreg hatóanyagaként használt sztrichinnel mérgeztek meg egy wachaui - alsó-ausztriai - polgármestert. Az ötvenhat éves Hannes Hirtzberger kremsi jogász, Spitz an der Donau település elöljárója szombaton lett rosszul, miközben Wachauból Krems felé hajtott. Csupán annyira futotta erejéből, hogy a gépkocsiból kiszóljon az arra járóknak: hívják gyorsan a mentőket, mert nem érzi jól magát,…
febr. 10
15:34
Biztonsági riadó egy brit tengeri olajplatformon (HVG)
Több száz olajmunkás evakuálását kezdte meg a brit parti őrség és a királyi légierő vasárnap egy északi-tengeri lakóplatformról, közelebbről nem részletezett "biztonsági riadó" miatt.
febr. 10
15:45
Patkánymérget kapott egy polgármester Ausztriában (HVG)
A patkányméreg hatóanyagaként használt sztrichinnel mérgeztek meg egy wachaui - alsó-ausztriai - polgármestert.
febr. 10
16:57
Mianmar: a junta bejelentette, választások lesznek (HVG)
A mianmari katonai kormányzat bejelentette, hogy a délkelet-ázsiai országban májusban népszavazást rendeznek az új alkotmányról, 2010-ben pedig általános választásokat tartanak.
febr. 10
17:03
Iszlám szempontok a brit jogrendszerben? - Bírálják az anglikán egyházi vezetőt (MaHu)
Katolikus és anglikán főpapok egyaránt támadták vasárnap az anglikán világegyház vallási vezetőjének minapi nyilatkozatát, amelyben elkerülhetetlennek mondta az iszlám jog "egyes szempontjainak" átvételét a brit jogrendszerbe.
febr. 10
17:40
Szávay Ágnes nagy csatában kikapott a döntőben (HVG)
Nagy csatában, színvonalas, jómérkőzésen a hetedik helyen kiemelt Szávay Ágnes 6:3, 2:6, 6:2-re kikapott az első helyen rangsorolt orosz Anna Csakvetadzétól a 600 ezer dollár összdíjazású párizsi keménypályás női tenisztorna döntőjében.
febr. 10
18:31
Meggyilkolnák Obamát, ha győzne a választáson? (MaHu)
Ha Barack Obama demokrata párti amerikai politikus nyerné meg az elnökválasztást az Egyesült Államokban, meggyilkolnák - vélekedett Doris Lessing Nobel-díjas írónő egy svéd lapnak adott interjúban.
febr. 10
18:47
Virtuális elszakadásra készül a szerb kisebbség Koszovóban (MaHu)
Virtuális elszakadásra készül a koszovói szerb kisebbség válaszul a dél-szerbiai tartomány jövő vasárnap várható függetlenné válására - írta a Zeri koszovói albán napilap.
febr. 10
20:30
Egyiptomé ismét az Afrika Kupa (HVG)
A címvédő egyiptomi válogatott nyerte a labdarúgó Afrika Kupát, miután a döntőben egy góllal legyőzte Kamerun nemzeti tizenegyét.
febr. 10
20:57
Sztrichninnel mérgeztek meg egy politikust Ausztriában (Infostart)
A patkányméreg hatóanyagaként használt sztrichninnel mérgeztek meg egy alsó-ausztriai - polgármestert.

Keresés