2008. február 7. csütörtök

febr. 7
5:45
CIA-beismerés: előfordult a szimulált vízbefojtás! (Infostart)
A CIA vezetése hosszú idő után elismerte, hogy egy széles körben elítélt vallatási technikát alkalmazott több, terrorizmussal gyanúsított személy kihallgatásakor. A "waterboarding" néven ismert gyakorlatról a hírszerzési ügynökség igazgatója, Michael Hayden beszélt az amerikai kongresszusban történt meghallgatásán. A tábornok szerint ugyankkor komoly veszélyt jelente Amerikának, ha betiltanák a…
febr. 7
6:07
"Mondd, Te kit választanál?" Klikkeljen és kiderül! (Infostart)
Az amerikai elnökválasztás fontos szakasza zárult le kedden, amikor 24 államban választottak a jelöltek közül a demokrata és a republikánus szavazók. Előbbieknél Hillary Clinton vezet, míg a republikánusoknál John McCain áll az élen. De Ön tudja-e, ha tehetné, kire szavazna? Vajon tényleg azzal ért egyet, aki a legszimpatikusabb? Rögtön kiderül!
febr. 7
6:18
"Megcsókoltam a kicsit, és kihajítottam az ablakon" (Infostart)
Az egész világsajtót bejárta az a felvétel, amelyen látható, hogyan mentette meg unokaöccse életét Kamil Kaplan: kidobta a 9 hónapos kisbabát az égő ház ablakából. A férfi elmesélte az újságíróknak, mit érzett, amikor a kétségbeesett lépésre szánta el magát.
febr. 7
7:23
Váratlan látogatás a pokolban (Infostart)
Előre be nem jelentett látogatásra Afganisztánba érkezett Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter és David Miliband, a brit diplomácia irányítója.
febr. 7
8:45
Putyin "bábszínháza" (Kitekintő)
A szituáció nem is lehetne megalázóbb Medvegyev, és nyilvánvalóbb a külső szemlélő számára.
febr. 7
10:00
Az anyázás emberi jog! (Napi)
febr. 7
10:06
Koalíciós válság Szerbiában az elnökválasztás után (Kitekintő)
A régóta érlelődő válságot közvetlenül az Európai Unió és Szerbia politikai megállapodásának mára ütemezett, majd elhalasztott aláírása robbantotta ki.
febr. 7
10:50
A szlovák kormánypártok nem akarnak magyarokat ünnepelni (Infostart)
A szlovák kormánypártok nem tartják helyénvalónak az ellenzéki kereszténydemokrata mozgalom elképzelését, hogy a tervezett új emléknapok között magyar vonatkozású események illetve személyiségek is szerepeljenek.
febr. 7
11:11
Triesztbe mehetünk a SkyEurope-al (Napi)
febr. 7
11:34
Szemétfigyelő rendőrök Bécsben (Kitekintő)
Február eleje óta kék-szürke egyenruhás csapat járja Bécs utcáit, és árgus szemmel figyeli a szemetelőket, akik évente hétmillió eurós kiadást okoznak az osztrák főváros költségvetésének.
febr. 7
11:50
Remeg Törökország világi berendezkedése (Infostart)
A török parlament megszavazta azt az alkotmánymódosítást, amely lehetővé teszi az egyetemi hallgatók számára az iszlám fejkendő viselését. A javaslat a világiak körében élénk tiltakozást váltott ki. Dobrovits Mihály turkológus szerint ez csak az első lépés, amely a kormánypárt nacionalista törekvéseit szolgálja.
febr. 7
12:50
Gyatra eredményt közölt a Cisco (Napi)
febr. 7
13:23
A vártnál kisebbet bukott a német óriásbank (Napi)
febr. 7
13:45
Papírtigris (Kitekintő)
Bár Idriss Déby elnök uralmát végül nem tudták megdönteni, az n’djamenai kormány ellen küzdő lázadók megalázó vereséget mértek az Európai Unióra.
febr. 7
14:28
Mi várható a szuperkedd után? (Infostart)
Magyarics Tamás, a Magyar Külügyi Intézet tudományos főmunkatársa szerint a szuperkedd után nem várható jelentős különbség sem a demokraták, sem a republikánusok kampányában. Romsics Gergely azt mondta: az amerikai elnökválasztási kampány a megszokottnál is több klisé alapján zajlik, ezért a demokratáknak nem jelent hátrányt, hogy két erős, de megosztó jelölt verseng az elnökjelölti pozícióért.
febr. 7
14:34
Megverték a csetnikvajda utódát (168 Óra Online)
A szerb sovinizmus felkent bajnokain kívül mindenki fellélegzett, amikor kiderült, hogy Szerbia elnöke ugyanaz marad, aki eddig volt. [Dátum: 2008. 02. 07. 14:20]
febr. 7
14:56
Környezetvédelmi Big Brother készül (Kitekintő)
Szabadon hozzáférhető, közérthető és folyamatosan aktualizált környezeti adatok közzétételére hivatott internetes portált indít az EU.
febr. 7
15:17
A harmadik A-betű a tét (Napi)
febr. 7
15:17
Kenya visszavárja a turistákat (Infostart)
Kenya visszavárja a turistákat és a befektetőket - üzente az ország információs minisztere, aki szerint a sokkoló erőszak ellenére az ország nagy része békés. Az elnökválasztás nyomán megindult vérengzés azért is döbbentett meg világszerte sokakat, mert Kenyát Afrika egyik legstabilabb országának tartották. Az üzenet ellenére a vitatott hovatartozású területeken továbbra is feszült a helyzet. A…
febr. 7
15:55
Még bontakozik a Mol nagy terve (Napi)
febr. 7
15:57
Vége a jó világnak - esik a bankrészvény (Napi)
febr. 7
16:27
A pénzen fog múlni? Obamához özönlik a támogatás, Clinton könyörög (Infostart)
Majdnem hatmillió dollár folyt be a szuperkedd óta Barack Obama kampánykasszájába, szinte kizárólag internetes felajánlásoknak köszönhetően. Obama januárban több mint kétszer annyi pénzt gyűjtött, mint legfőbb pártbeli riválisa, Hillary Clinton, aki a saját vagyonából kényszerült ötmillió dollárt "kölcsön adni" a kampánykasszájának.
febr. 7
16:44
Megint veszteséges az Infineon (Napi)
febr. 7
16:58
Sarkozy hidegvért emleget (Kitekintő)
A francia államfő tanácsadói ellen immár saját pártjának tagjai és kormányának miniszterei is kikeltek.
febr. 7
17:01
Ázsiában versenyeznek a kólások (Napi)
febr. 7
17:23
"Csírájában elfojtanák" az ex-kormányfő kampányát (Infostart)
Az interneten indítottak kampányt Tony Blair volt brit miniszterelnök EU-elnökségre történő jelölése ellen azok, akik ellenzik ennek még a gondolatát is. A www.stopblair.eu oldalon szereplő listát csütörtökig háromezren írták alá, azaz kedd óta megkétszereződött a számuk, noha a lisszaboni szerződésben előírt elnöki poszt betöltéséről csak az év végén döntenek a tagállamok - feltéve, hogy addig…
febr. 7
18:00
Dávid Ibolya John McCainnel találkozott Washingtonban (Infostart)
Dávid Ibolya MDF-elnök a csütörtöki washingtoni nemzeti imareggelin találkozott John McCain republikánus szenátorral, aki arról biztosította, hogy elnökjelölti kampányában "figyel a Magyarország számára oly fontos délkelet-európai térség biztonságára, különösen Koszovó jövőjére".
febr. 7
18:11
GlaxoSmithKline: rájuk férne az orvosság (Napi)
febr. 7
18:27
Kettészakíthatja a NATO-t Afganisztán (Infostart)
Miközben az amerikai és a brit külügyminiszter váratlan afganisztáni látogatásán további nyomást fejtett ki a szövetségesekre, a NATO főtitkára visszautasította, hogy az országba kevesebb katonát küldő országok nem tennének eleget az afganisztáni stabilitásért. Kanada azonban ultimátumot intézett szövetségeseihez: vagy megerősítik 1000 katonával afganisztáni csapatait, vagy hazahívja azokat.
febr. 7
18:38
Jól fogyott a leves és a sampon (Napi)
febr. 7
18:49
Az EU újabb terrorellenes óvintézkedéseket tervez a légiközlekedésben (Infostart)
Újabb terrorellenes intézkedéseket tervez az Európai Unió a légiközlekedésben: ki akarja terjeszteni az unión kívüli légi utasok biometrikus adatfelvételét, valamint az Egyesült Államok után Ausztráliával is meg akar állapodni személyi adataik továbbításáról.
febr. 7
19:54
Nagyszabású razzia: két országban 74 maffiózót vettek őrizetbe (Infostart)
Az olasz és az amerikai bűnüldöző szervek 74 maffiózót fogtak el a két országban leginkább keresett bűnözők kézre kerítésére csütörtökön összehangoltan indított nagyszabású razzia során - közölte a két ország rendőrsége. Az elfogott személyek többségét az Egyesült Államokban állították elő.
febr. 7
19:56
Mitt Romney visszalépett az elnökjelöltségtől (Infostart)
Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó csütörtökön Washingtonban bejelentette: felfüggeszti republikánus elnökjelölti kampányát.

Keresés