2008. január 28. hétfő

jan. 28
5:01
Moszkvát akarta lejáratni a csalással a brit kormányfő (Infostart)
Az 1980-as években és az 1990-es évtized elején is többször előfordult, hogy az akkori brit kormányfő, Margaret Thatcher utasítására megtévesztő hadműveleteket végzett a haditengerészet Svédország partjainál - derült ki egy most megjelent könyvből.
jan. 28
7:59
Erőszakossá fajultak az utcai tüntetések a libanoni fővárosban (Metropol)
Erőszakossá fajultak a sorozatos áramkimaradások és áremelések miatt kirobbant utcai tüntetések vasárnap a libanoni fővárosban. A demonstrálók és a rendőrök összecsapásaiban nyolc ember életét vesztette, tucatnyi pedig megsebesült.
jan. 28
8:22
Elhunyt a görög ortodox egyház feje (Infostart)
Elhunyt Krisztodulosz érsek, a görög ortodox egyház fejét hétfő hajnalban érte a halál - közölte az athéni érsekség.
jan. 28
8:27
Elhunyt a mormon egyház elnöke (Infostart)
Kilencvenhét éves korában vasárnap elhunyt Gordon B. Hinckley, a mormon egyház feje. A vallási vezető 13 évig állt az egyház élén, és ő volt a legidősebb személy, aki azt irányította.
jan. 28
8:33
Új kormányfő Thaiföld élén (Infostart)
A Népi Erő Pártja 72 éves vezetőjét, Szamak Szundaravedzset választották meg hivatalosan hétfőn Thaiföld miniszterelnökének, tizenhat hónappal azt követően, hogy legfőbb támogatóját, az előző kormányfőt, a milliárdos Thakszin Szinavatrát államcsínnyel megbuktatták.
jan. 28
8:43
Hogyan válik Oroszország ismét katonai szuperhatalommá? (Kitekintő)
Egyre gyakrabban hallani Oroszország növekvő katonai potenciáljáról, amely sokak szerint jó eséllyel meghaladja a volt Szovjetunióét.
jan. 28
8:49
Együttműködik az OMV és a Gazprom (Napi)
jan. 28
10:00
Brüsszel betiltaná az ételhez kapcsolt játékokat (Kitekintő)
A tervezet betiltaná azokat a játékokat is, melyekhez csak akkor jut hozzá a fogyasztó, ha előtte megvesz egy bizonyos élelmiszert.
jan. 28
10:05
Katonai pompával temették a volt indonéz államfőt (Infostart)
Indonéziában állami pompával, katonai tiszteletadás mellett eltemették Haji Mohammad Suharto volt államfőt. A 86 éves politikust január 4-e óta ápolták egy jakartai kórházban, ahol vasárnap hunyt el.
jan. 28
10:21
A Richternek és az Egisnek nem kell az Antibiotice (Napi)
jan. 28
10:22
Eltemették Suharto volt indonéz elnököt (Metropol)
Állami pompával, teljes katonai tiszteletadás mellett eltemették hétfőn Suharto volt indonéz államfőt, aki 32 éven át, 1998-ig vaskézzel irányította az országot, és vasárnap hunyt el 86 évesen egy jakartai kórházban, ahol már január 4-e óta feküdt.
jan. 28
10:24
Orosz lapok a Mogiljevics-ügy szövevényeit bogozzák (Metropol)
A hétvégén alapos házkutatást tartottak a csütörtökön őrizetbe vett, maffiafőnöknek nevezett Szemjon Mogiljevics elvált feleségénél – közölték hétfőn az Interfax hírügynökséggel az illetékes belügyi szervek.
jan. 28
10:32
Unják Sarkozyt a franciák (168 Óra Online)
Míg az elnök újabb és újabb témákat dob be a médiapiacra, az eddig nem sok vizet zavaró miniszterelnök megelőzte a népszerűségi listán. [Dátum: 2008. 01. 28. 00:26]
jan. 28
11:04
Árfolyamrobbanást okozott a Nokia (Napi)
jan. 28
11:10
Oroszország bezárja ukrán radarállomásait (Kitekintő)
Oroszország végérvényesen lemond két ukrajnai rakétaelhárító radarállomás bérleti jogáról.
jan. 28
11:25
Ötmillió dalt kínál a Sony Ericsson (Napi)
jan. 28
11:54
Orosz lapok a Mogiljevics-ügy szövevényeit bogozzák (Metropol)
A hét végén alapos házkutatást tartottak Olga Snajdernél, a csütörtökön őrizetbe vett, maffiafőnökként emlegetett Szemjon Mogiljevics elvált feleségénél – közölték hétfőn az Interfax hírügynökséggel az illetékes belügyi szervek.
jan. 28
12:20
"Nokia - Deleting people"? (Kitekintő)
A finn mobiltelefon-óriás úgy döntött, hogy a németországi Bochumban található üzemét áthelyezi Romániába és hazánkba. De mi lesz az ott dolgozókkal?
jan. 28
12:47
Megismétlődött a három évvel ezelőtti tragédia (Infostart)
Szlovákiában és Csehországban is komoly közlekedési fennakadásokat okozott a vasárnapi szélvihar. A Magas-Tátrában ismét több száz fa dőlt ki.
jan. 28
13:31
Sötétségbe borulhat a fekete kontinens (Kitekintő)
Súlyos energiaválság fenyegeti Afrikát, ami a belpolitikai feszültségeken kívül a külföldi tőke kivonásával, s így a gazdasági fejlődés megtorpanásával járhat.
jan. 28
13:36
Nem lesz több meglepetés a csokiban? (Infostart)
Betiltaná a játékok élelmiszerekhez való csatolását az Európai Bizottság - jelentette be Brüsszelben Günter Verheugen, a testület ipari biztosa. Árukapcsolásra továbbra is lesz mód, de a játékokat az élelmiszertől elkülönítve kell majd becsomagolni, elhízást okozó édességeket pedig nem lehet majd játékokkal eladni.
jan. 28
14:04
Állítólag holtpontra jutottak a cseh-amerikai tárgyalások az amerikai radarról (Metropol)
Állítólag holtpontra jutottak Prága és Washington tárgyalásai a Csehországban létesítendő amerikai radarállomásról, mert a felek több fontos kérdésben ez ideig nem tudtak megegyezni – állítja a cseh média diplomáciai forrásokra hivatkozva.
jan. 28
14:09
Túszdráma az iskolában: 250 gyereket tartottak fogva a fegyveresek (Infostart)
Iszlamista fegyveresek betörtek egy pakisztáni iskolába és foglyul ejtettek mintegy 250 gyermeket és tanárokat. A támadók néhány óra múlva megadták magukat a törzsi vének tanácsának.
jan. 28
14:26
Kölni mecset: Felépül, de kisebb lesz (Kitekintő)
Kompromisszum született a Németországban lassan de biztosan a civiláziók harcának egyik jelképévé avanzsáló kölni mecsetről: felépítik, de az eredetileg tervezettnél kisebbre.
jan. 28
14:54
Emelkedett a McDonald's profitja (Napi)
jan. 28
15:20
A tévékamerák előtt verték agyon áldozatukat (Infostart)
Hétfőn újabb erőszakos zavargások törtek ki Kenya nyugati részén, ahol a törzsi alapú összecsapásokban az elmúlt napokban körülbelül száz embert öltek meg. A bozótvágó késekkel felszerelkezett bandák terrorjában egyesekre rágyújtották a házukat, másokat pedig az utcán vertek agyon. Mindeközben puhatolózó lépések történtek az erőszaknak lökést adó poltikai válság rendezésére.
jan. 28
16:22
Európai útépítés zökkenőkkel (Kitekintő)
Az Európai Tanács június végi brüsszeli ülése valódi történelmi esemény volt. Megelőzően bőségében voltunk a szkeptikus, sőt igencsak pesszimista véleményeknek és nyilatkozatoknak.
jan. 28
16:26
Akár hét év börtönre is számíthat a renegát bróker (Infostart)
Az ügyész szerint a francia tőzsde illetékesei már tavaly érdeklődtek a Société Generale banknak milliárdos károkat okozó Jerome Kerviel után. Mindez azt jelenti, hogy további gyanú merült fel a bankkal szemben, annak ellenére, hogy az azt állította: a bróker teljesen egyedül hazardírozott a pénzzel. Kerviel közben arra számíthat, hogy többrendbeli csalás miatt vádat emelnek ellene.

Keresés