2008. január 19. szombat

jan. 19
7:08
Hiába a figyelmeztetés: megeszik az elhullott állatot is (Infostart)
Kelet-Indiában nemcsak az egyre súlyosbodó madárinfluenza kelt pánikot, hanem az is, hogy a gazdák megtagadják az ellenőrizetlen vagy a gyaníthatóan fertőzött csirkék elpusztítását.
jan. 19
8:08
Környezeti katasztrófával fenyeget az apadó folyó - megdöbbentő képekkel (Infostart)
A fenyegető vízhiány és környezeti katasztrófa újabb jelenként 140 éve nem látott alacsony szintre süllyedt a Jangce folyó szintje. Kína leghosszabb folyóján október óta 40 hajó került partra, mert elfogyott alóluk a folyó, amely 400 millió ember vízellátását biztosítja, és a térség legjelentősebb szállítási útvonala.
jan. 19
10:03
Újabb botrány: ezúttal katonák adatait lopták el (Infostart)
Elloptak a brit hadseregtől egy hordozható számítógépet, amelyen csaknem 600 ezer újonc, illetve a toborzás iránt érdeklődők adatait tárolták.
jan. 19
10:09
Százhoz közelít a rettegett betegség áldozatainak száma (Infostart)
Indonéziában 97-re emelkedett a madárinfluenza halálos áldozatainak száma, miután egy 8 éves gyerek meghalt a fertőzésben.
jan. 19
10:26
Indonéziában már 97 halálos áldozatot követelt a madárinfluenza (Metropol)
Madárinfluenzában meghalt egy kisfiú Indonéziában, ezzel 97-re emelkedett a vírusos megbetegedés halálos áldozatainak a száma a délkelet-ázsiai szigetországban - közölte szombaton a helyi egészségügyi minisztérium.
jan. 19
10:41
Gestapo-módszerek Kenyában? (Kitekintő)
Raila Odinga, az ellenzék vezetője, a Gestapo módszereihez hasonlította a kenyai rendőrség fellépését a tüntetőkkel szemben.
jan. 19
11:20
Iszlamistákat vettek őrizetbe Spanyolországban (Infostart)
Tizennégy szélsőséges, iszlamista kapcsolatokkal gyanúsított embert vett őrizetbe a spanyol rendőrség. A spanyol belügyminiszter elmondta: az eddigi információk szerint a tizenkét pakisztáni és két indiai állampolgár Barcelona elleni merényletre készült.
jan. 19
11:26
Elsőként is bevetnének atomfegyvert az oroszok (Infostart)
Oroszország nagy veszély esetén kész atomfegyvert bevetni megelőző csapásként - jelentette ki az orosz vezérkari főnök.
jan. 19
13:04
Merényletek a síita ünnepen (Infostart)
Kilencen meghaltak a síita muzulmánok legnagyobb ünnepén elkövetett két iraki támadásban.
jan. 19
13:22
Ismét töröltek egy budapesti járatot a Heathrow-n (Metropol)
Továbbra is fennakadások vannak a londoni Heathrow repülőtéren a két nappal ezelőtti baleset miatt; szombaton a British Airways (BA) egyik délutáni budapesti járatát is törölték.
jan. 19
13:42
Fennakadások Londonban - budapesti járatot is töröltek (Infostart)
Továbbra is fennakadásokat okoz a londoni Heathrow repülőtéren a két nappal ezelőtt történt baleset. A British Airways egyik délutáni budapesti járatát is törölték.
jan. 19
13:58
Katasztrófa fenyegeti a Földközi-tengeri turizmust (Infostart)
Gyors ütemben emelkedik a Földközi-tenger vízszintje, a növekedés a következő ötven évben a fél métert is elérheti - figyelmeztet egy spanyol tanulmány.
jan. 19
14:43
Ismét töröltek egy budapesti járatot a Heathrow-n (Metropol)
Továbbra is fennakadások vannak a londoni Heathrow repülőtéren a két nappal ezelőtti baleset miatt; szombaton a British Airways (BA) egyik délutáni budapesti járatát is törölték.
jan. 19
15:25
Megválasztották az új jezsuita rendfőnököt (Infostart)
A spanyol Adolfo Nicolast választották a jezsuita rend új főnökévé, így ő lett az alapító Lojolai Szent Ignác 29. utódja.
jan. 19
15:42
Össztűz alá kerültek a bioüzemanyag-tervek (Kitekintő)
Ismét kereszttűzbe kerültek a bioüzemanyagok használatát célzó tervek: ezúttal az Európai Bizottság saját tudományos intézete kérdőjelezte meg ezek ésszerűségét.
jan. 19
22:36
Clinton és Romney győzött Nevadában (Infostart)
Hillary Clinton New York-i szenátor nyerte szombaton a Demokrata Párt elnökválasztási jelölőgyűlését az egyesült államokbeli Nevada szövetségi államban. A nevadai a volt first lady második győzelme a New Hamsphire-ben tartott előválasztás után.

Keresés