2008. január 26. szombat

jan. 26
8:15
A fegyveres gyermekek országa (Infostart)
Nagy-Britannia a fegyverek hazájává válhat, a szigetországban ugyanis egyre több erőszakos bűncselekményt követnek el ezekkel. Angliában és Walesben együttesen napi 28 ilyen bűntényt regisztrálnak a hatóságok.
jan. 26
8:37
Újra ülhet magyar a washingtoni képviselőházban (MaHu)
Andrew Harris marylandi szenátor személyében egy magyar származású politikus is indul az Egyesült Államokban a novemberi szövetségi kongresszusi választásokon.
jan. 26
9:04
Tűz ütött ki Las Vegas egyik legnagyobb szállodájában - képek (MaHu)
Tűz ütött ki pénteken az amerikai (Nevada állambeli) Las Vegas egyik legnagyobb szállodájában. A több mint háromezer vendégszobát magában foglaló Monte Carlo hotel tetőzete lángokban állt.
jan. 26
9:15
A világ legveszélyesebb turistacélpontjai (Infostart)
Sok utazó kifejezetten keresi az izgalmakat, vannak azonban térségek, amelyek a legedzettebb kalandorokon is kifognak. A Forbes magazin összeállította a világ legveszélyesebb turistacélpontjait, bár sokan vitatnák, hogy ezekbe az országokba ép eszű turista beteszi a lábát.
jan. 26
9:15
Folytatódik Egyiptom gázai "megszállása" (Népszava)
A Gázai övezetben lakó palesztinok szombaton már autókkal mentek át tömegesen Egyiptomba, miután a Hamász emberei előző nap buldózerekkel járművek előtt is szabaddá tették az átjárást. Az egyiptomi határőrök ismét nem avatkoztak be.
jan. 26
9:26
18 kilométeres autókonvoj a lengyel-ukrán határon (Népszava)
A lengyel vámhivatal dolgozóinak pénteki sztrájkja miatt gyakorlatilag megbénult a lengyel-ukrán határ: a Lublini vajdaságban található Dorohusk átkelőnél a lengyel oldalon 18 kilométer hosszan várakoznak a teherautók.
jan. 26
9:42
Átadták Heath Ledger hamvait a gyászoló családnak (Népszava)
Átadták Heath Ledger hamvait a gyászoló családnak pénteken New Yorkban. A New Yorkban tartózkodó ausztrál külügyminiszter, Stephen Smith újságíróknak elmondta, hogy az ausztrál konzuli szolgálat minden segítséget megad a héten New Yorkban elhunyt ausztrál színész hamvainak hazaszállításához.
jan. 26
9:47
Majolikakiállítás az Iparművészetiben (Infostart)
A 15. század végi itáliai majolikaművészetet mutatja be hazai és külföldi múzeumok anyagából válogatva az Iparművészeti Múzeum. A Reneszánsz Év keretében rendezett tárlat mától látogatható.
jan. 26
10:03
Egyiptom lezárta az átkelőt (HVG)
Egyiptomi rohamrendőrök lezárták szombaton a rafahi átkelőt a Gázai övezetből autón érkező palesztin lakosok előtt, miután a Gázai övezetben lakó palesztinok szombaton már autókkal mentek át tömegesen Egyiptomba, miután a Hamász emberei előző nap buldózerekkel a járművek előtt is szabaddá tették az átjárást.
jan. 26
10:14
Terrorelhárító tiszt volt a célpont (HVG)
Öten meghaltak, negyvenketten pedig megsebesültek a pénteki bejrúti pokolgépes merényletnek, amelyben a célul kiszemelt személy, a rendőrség terrorelhárító részlegének egyik tisztje is meghalt.
jan. 26
10:19
Hatalmas pusztítás Bejrútban (Infostart)
Bejrútban öten meghaltak és negyvenketten megsebesültek a péntek esti pokolgépes merényletben. A robbantás hatalmas pusztítást végzett a főleg keresztények lakta Hazmíja negyedben.
jan. 26
10:26
Autópályára zuhant egy helikopter Los Angelesnél (Népszava)
Zsúfolt autópályára zuhant egy helikopter Los Angelestől délre, egy ember meghalt - közölte helyi idő szerint péntek késő este a kaliforniai nagyváros tűzoltóságának szóvivője. A légi jármű a 110-es számú autópálya déli irányú pályájára zuhant. A tűzoltók egy holttestet találtak a roncs alatt - tette hozzá.
jan. 26
10:30
Újabb kérdőjelek Mogiljevics körül (HVG)
Szemjon Mogiljevics feltételezett maffiafőnököt, akit szerdán vettek őrizetbe Moszkvában, adócsalással gyanúsítják. Oroszországban óriási szenzáció Mogiljevics őrizetbe vétele, a televíziós állomások hosszasan foglalkoznak az üggyel.
jan. 26
10:48
Autóbalesetben megsérült a szerb belügyminiszter (Népszava)
Autóbalesetben megsérült Dragan Jocic szerb belügyminiszter - közölte szombaton a rendőrség.
jan. 26
11:02
A gázaiak már autókkal mennek át tömegesen Egyiptomba (MaHu)
A Gázai övezetben lakó palesztinok szombaton már autókkal mentek át tömegesen Egyiptomba, miután a Hamász emberei előző nap buldózerekkel járművek előtt is szabaddá tették az átjárást. Az egyiptomi határőrök ismét nem avatkoztak be.
jan. 26
11:04
Lemondott Gandhi unokája (Népszava)
Mamatha Gandhi unokája lemondott az Egyesült Államokban általa alapított intézet éléről, miután nagy vihart váltott ki az a megjegyzése, hogy Izrael és a zsidók "az emberiséget feltehetően elpusztító" erőszak kultúrájának főszereplői.
jan. 26
11:04
Pofozkodott a belügyminiszter (MaHu)
A ukrán főügyészség bejelentette, hogy vizsgálatot indított Jurij Lucenko belügyminiszter ellen, aki a múlt héten pofon ütötte a kijevi főpolgármestert.
jan. 26
11:08
Csak bűnbak az ezermilliárdot bukó bróker? (Infostart)
A francia rendőrség házkutatást tartott annak a tőzsdebrókernek az otthonában, aki közel ötmilliárd euróval károsította meg a Societe Generale bankot. Az ügy a világ eddigi legnagyobb bankbotránya, a francia média szerint azonban a brókert valójában bűnbakként tolták a nyilvánosság elé.
jan. 26
11:18
Elítélték a történelmet író hackert (Infostart)
Pénzbüntetésre ítéltek egy orosz nemzetiségű észt férfit a balti ország weboldalai ellen intézett tavaly tavaszi internetes támadásokért. A hackerek akkor bénították meg több észt párt és intézmény honlapját, amikor a tallini hatóságok döntöttek egy II. világháborús szovjet emlékmű és katonasír áthelyezéséről.
jan. 26
11:35
Egyiptomi rohamrendőrök lezárták a rafahi átkelőt - videóval (MaHu)
Egyiptomi rohamrendőrök lezárták szombaton a rafahi átkelőt a Gázai övezetből autón érkező palesztinok előtt, de rövid idő múltán ismét engedték tömegesen áthajtani őket - jelentették szemtanúk.
jan. 26
11:37
Tömegoszlatás lövésekkel és gumibotokkal (Népszava)
Az ingusföldi orosz rendőrség a levegőbe leadott lövésekkel és gumibotozással próbált meg feloszlatni egy tüntető tömeget szombaton a kaukázusi köztársaság legjelentősebb városában, Nazranyban - jelentette a helyszínről egy tudósító.
jan. 26
11:53
Egyiptomi rohamrendőrök lezárták a rafahi átkelőt (Népszava)
Egyiptomi rohamrendőrök lezárták szombaton a rafahi átkelőt a Gázai övezetből autón érkező palesztin lakosok előtt - közölték szemtanúk.
jan. 26
12:01
Szigorúban védik az atomlétesítményeket (HVG)
Pakisztán ma bejelentette, hogy megszigorította az ország nukleáris létesítményeinek biztonsági intézkedéseit, hozzátéve azonban, hogy ennek nincs köze semmilyen konkrét terrorfenyegetéshez.
jan. 26
12:04
"Szeva bácsi" fiktív házassággal szerzett orosz állampolgárságot (Népszava)
Szemjon Mogiljevics feltételezett maffiafőnököt, akit szerdán vettek őrizetbe Moszkvában, azzal gyanúsítják, hogy valójában ő a tulajdonosa az Arbat-Presztizs kozmetikai üzletláncnak.
jan. 26
12:34
Korrigálták Gyurcsány interjúját (MaHu)
Korrekciót közölt szombati számában a Neue Zürcher Zeitung című svájci világlap a Gyurcsány Ferenccel készített, előző nap közzétett interjújához.
jan. 26
12:41
Sarkozy hódításai: indiai atomügyek (Kitekintő)
A francia elnök péntek reggel megérkezett a világ második legnépesebb országába. A házigazda reményeivel szemben Nicolas Sarkozy csak 36 órát töltött Indiában.
jan. 26
12:44
Koszovó februárban független lehet? (HVG)
Február 17-e lenne a legalkalmasabb dátum arra, hogy a koszovói parlament kikiáltsa a dél-szerbiai tartomány függetlenségét – közölték a Koha Ditore című pristinai újsággal brüsszeli diplomáciai források.
jan. 26
12:50
Jobban vigyáznak a pakisztáni atombombákra (Infostart)
Pakisztán szigorította az ország atomlétesítményeinek őrzését.
jan. 26
12:55
Tragikomikus belpolitikai helyzet (HVG)
A romániai politikai életben mostanában túl nagy a „zaj”, a politikai erők közötti küzdelem elvonja a figyelmet az ország legsürgetőbb kérdéseiről, azok megoldásáról, márpedig a romániai magyarság képviselőinek ezekre kell összpontosítaniuk, megfelelő jelölteket állítva a helyhatósági és parlamenti választásokra – fejtette ki szombaton Marosvásárhelyen Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata…
jan. 26
13:08
Koszovó februárban független lehet (Népszava)
Február 17-e lenne a legalkalmasabb dátum arra, hogy a koszovói parlament kikiáltsa a dél-szerbiai tartomány függetlenségét - közölték a Koha Ditore című pristinai újsággal brüsszeli diplomáciai források.
jan. 26
13:41
Hamász-Fatah csúcstalálkozó Egyiptomban? (Népszava)
A Hamász elfogadta Egyiptom meghívását, hogy a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatahhal tárgyaljon - közölte Háled Mesaal, az iszlamista palesztin szervezet vezetője pénteken egy interjúban. Hoszni Mubarak egyiptomi elnök egy szombaton közlésre kerülő nyilatkozatban meghívta a két felet, hogy Egyiptomban találkozzanak. Arab médiaértesülések szerint várhatóan a Damaszkuszban élő Háled Mesaal…
jan. 26
13:49
Koszovó februárban független lehet (MaHu)
Február 17-e lenne a legalkalmasabb dátum arra, hogy a koszovói parlament kikiáltsa a dél-szerbiai tartomány függetlenségét - közölték a Koha Ditore című pristinai újsággal brüsszeli diplomáciai források.
jan. 26
13:57
Chávez katonai összeesküvéssel vádolja Kolumbiát és az USA-t (Népszava)
Hugo Chávez venezuelai elnök pénteken azzal vádolta meg Kolumbiát, hogy amerikai támogatással katonai támadást szervez országa ellen.
jan. 26
14:05
Politikai belharc az RMDSZ-ben (Infostart)
Megvonta a politikai bizalmat Toró T. Tibor parlementi képviselőtől a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. Erről a szervezet Szövetségi Képviselők Tanácsa döntött Marosvásárhelyen.
jan. 26
14:13
Utazási tilalmak és számlák befagyasztása Irán ellen (Népszava)
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa számára kidolgozott, Irán elleni újabb szankciókat tartalmazó határozattervezet felszólítja a tagállamokat egyes megnevezett, az iráni atomprogrammal kapcsolatban álló személyek be- és átutazási tilalmára, vagyonuk befagyasztására, és óvatosságra inti az Iránban működő bankokkal együttműködő pénzintézeteket A hírügynökségek birtokába jutott szövegtervezetben szereplő…
jan. 26
14:30
Hegesztés miatt volt tűz egy Las Vegas-i óriás szállodában (Népszava)
Tűz ütött ki pénteken az amerikai (Nevada állambeli) Las Vegas egyik legnagyobb szállodájában. A több mint háromezer vendégszobát magában foglaló Monte Carlo hotel tetőzete lángokban állt. Helyi idő szerint péntek délelőtt lobbantak fel a lángok a város központi főútvonalán, a Stripen álló kaszinó-hotel épületének középső traktusában, a felső emeletek valamelyikén.
jan. 26
14:33
Elraboltak egy amerikai nőt Afganisztánban (HVG)
Elrabolták egy segélyszervezet amerikai munkatársnőjét szombaton Afganisztán déli részén – közölte Kandahár tartomány kormányzója.
jan. 26
14:40
A pápa szerint a média "eltorzult életmódot" terjeszt (Kitekintő)
XVI. Benedek pápa a média etikátlan volta ellen szólalt fel. Üzenetében az "info-etika" szükségességét hangsúlyozta, és elítélte az "eltorzult életmód" propagálását.
jan. 26
14:57
Koszovónak ki kell kiáltania függetlenségét az albán elnök szerint (Népszava)
Koszovó új intézményeire hárul az a kötelesség, hogy kikiáltsák a legújabb szuverén és demokratikus európai országnak a függetlenségét - jelentette ki szombaton Pristinában Bamir Topi albán államfő.
jan. 26
15:14
Nőrablás Afganisztánban (Népszava)
Elrabolták egy segélyszervezet amerikai munkatársnőjét szombaton Afganisztán déli részén - közölte Kandahár tartomány kormányzója.
jan. 26
15:15
Hitelből javítja erdei útjait Románia (orientpress)
Románia 48 millió eurós hitelt kap az Európa Tanács Fejlesztési Bankjától az áradások során megrongálódott erdei utak javítására, valamint a hegyi patakok rehabilitálására.
jan. 26
15:17
Sebesült biztonságiak a Gázai övezetben (HVG)
Az egyiptomi biztonsági erők csaknem negyven tagját, köztük két magas rangú tisztet sebesítettek meg palesztinok az utóbbi két napban a Gázai övezet határán - közölte szombaton az egyiptomi külügyminiszter.
jan. 26
15:30
Öt halottja és 42 sebesültje van a bejrúti merényletnek (Népszava)
Öt halálos és 42 sebesült áldozata van a pénteki bejrúti pokolgépes merényletnek, amelyben a célul kiszemelt személy, a rendőrség terrorelhárító részlegének egyik tisztje is meghalt - közölte szombaton a biztonsági szolgálat egyik név nélkül nyilatkozó tagja. Korábban volt olyan jelentés, amely szerint 10 halálos áldozata lett volna a támadásnak.
jan. 26
15:43
Rágyújtott, ezért börtönbe kerülhet a korábbi kancellár (Infostart)
Beperelték a korábbi nyugatnémet kancellárt, Helmut Schmidtet és feleségét, mert az idén életbe lépett törvényt megszegve rágyújtott egy hamburgi színházban.
jan. 26
15:44
Samardzic: Szerbia nem egyezkedhet az EU-val (HVG)
Szerbiának a jelenlegi körülmények között nem szabad aláírnia az Európai Unióval (EU) a régen várt stabilizációs szerződést, mert azzal megfosztja érveiktől azokat, akik Koszovó függetlensége elleni harcában mindmáig támogatják – jelentette ki újságíróknak Slobodan Samardzic, a koszovói ügyekért felelős szerb miniszter.
jan. 26
15:48
Magyarország buktatja meg az európai tervet? (Infostart)
Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint nehéz lesz kivitelezni az Európai Bizottság által tervezett biztonsági intézkedéseket.
jan. 26
15:56
Letartóztatták Szeva bácsit (Kitekintő)
Az ukrán születésű férfi évekig élt Magyarországon, a média állítása szerint az üzletember volt a magyarországi orosz maffia feje.
jan. 26
16:03
Takács Albert: hosszú a 13 éves adattárolás (Népszava)
Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter szerint nehéz lesz kivitelezni azt az adatgyűjtést és -tárolást, amelyet az Európai Bizottság tervez az újonnan bevezetendő határbiztonsági intézkedések keretében.
jan. 26
16:18
Sarkozy barátnője nélkül hódított - Indiában (Kitekintő)
A francia elnök péntek reggel megérkezett a világ második legnépesebb országába. A házigazda reményeivel szemben Nicolas Sarkozy csak 36 órát töltött Indiában.
jan. 26
16:47
Előállították a világ legnagyobb szélhámosát (Népszava)
Előállították azt a brókert Párizsban, aki a francia Société Générale befektetési csoport álláspontja szerint egy személyben felelős a bank közel ötmilliárd eurós veszteségéért - jelentették szombaton francia rendőrségi források.

Keresés