2008. január 26. szombat

jan. 26
8:15
A fegyveres gyermekek országa (Infostart)
Nagy-Britannia a fegyverek hazájává válhat, a szigetországban ugyanis egyre több erőszakos bűncselekményt követnek el ezekkel. Angliában és Walesben együttesen napi 28 ilyen bűntényt regisztrálnak a hatóságok.
jan. 26
9:15
A világ legveszélyesebb turistacélpontjai (Infostart)
Sok utazó kifejezetten keresi az izgalmakat, vannak azonban térségek, amelyek a legedzettebb kalandorokon is kifognak. A Forbes magazin összeállította a világ legveszélyesebb turistacélpontjait, bár sokan vitatnák, hogy ezekbe az országokba ép eszű turista beteszi a lábát.
jan. 26
9:47
Majolikakiállítás az Iparművészetiben (Infostart)
A 15. század végi itáliai majolikaművészetet mutatja be hazai és külföldi múzeumok anyagából válogatva az Iparművészeti Múzeum. A Reneszánsz Év keretében rendezett tárlat mától látogatható.
jan. 26
10:19
Hatalmas pusztítás Bejrútban (Infostart)
Bejrútban öten meghaltak és negyvenketten megsebesültek a péntek esti pokolgépes merényletben. A robbantás hatalmas pusztítást végzett a főleg keresztények lakta Hazmíja negyedben.
jan. 26
11:08
Csak bűnbak az ezermilliárdot bukó bróker? (Infostart)
A francia rendőrség házkutatást tartott annak a tőzsdebrókernek az otthonában, aki közel ötmilliárd euróval károsította meg a Societe Generale bankot. Az ügy a világ eddigi legnagyobb bankbotránya, a francia média szerint azonban a brókert valójában bűnbakként tolták a nyilvánosság elé.
jan. 26
11:18
Elítélték a történelmet író hackert (Infostart)
Pénzbüntetésre ítéltek egy orosz nemzetiségű észt férfit a balti ország weboldalai ellen intézett tavaly tavaszi internetes támadásokért. A hackerek akkor bénították meg több észt párt és intézmény honlapját, amikor a tallini hatóságok döntöttek egy II. világháborús szovjet emlékmű és katonasír áthelyezéséről.
jan. 26
12:41
Sarkozy hódításai: indiai atomügyek (Kitekintő)
A francia elnök péntek reggel megérkezett a világ második legnépesebb országába. A házigazda reményeivel szemben Nicolas Sarkozy csak 36 órát töltött Indiában.
jan. 26
12:46
Ausztriában is megemlékeztek a holokauszt áldozatairól (Metropol)
A nemzetközi Holokauszt Emléknap alkalmából az osztrák parlament elnöke hangsúlyozta, hogy nem csak az antiszemitizmus ellen kell fellépni, hanem azokkal szemben is, akik tagadják vagy viszonylagosaknak tekintik a holokauszt borzalmait.
jan. 26
12:50
Jobban vigyáznak a pakisztáni atombombákra (Infostart)
Pakisztán szigorította az ország atomlétesítményeinek őrzését.
jan. 26
13:18
Autóbalesetben megsérült a szerb belügyminiszter (Metropol)
A korábbi hírekkel ellentétben nem könnyű, hanem súlyos sérülést szenvedett Dragan Jocic szerb belügyminiszter egy péntek esti közlekedési balesetben.
jan. 26
14:05
Politikai belharc az RMDSZ-ben (Infostart)
Megvonta a politikai bizalmat Toró T. Tibor parlementi képviselőtől a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. Erről a szervezet Szövetségi Képviselők Tanácsa döntött Marosvásárhelyen.
jan. 26
14:40
A pápa szerint a média "eltorzult életmódot" terjeszt (Kitekintő)
XVI. Benedek pápa a média etikátlan volta ellen szólalt fel. Üzenetében az "info-etika" szükségességét hangsúlyozta, és elítélte az "eltorzult életmód" propagálását.
jan. 26
14:57
Elraboltak egy amerikai nőt Afganisztánban (Metropol)
Elrabolták egy segélyszervezet amerikai munkatársnőjét szombaton Afganisztán déli részén - közölte Kandahár tartomány kormányzója.
jan. 26
15:43
Rágyújtott, ezért börtönbe kerülhet a korábbi kancellár (Infostart)
Beperelték a korábbi nyugatnémet kancellárt, Helmut Schmidtet és feleségét, mert az idén életbe lépett törvényt megszegve rágyújtott egy hamburgi színházban.
jan. 26
15:48
Magyarország buktatja meg az európai tervet? (Infostart)
Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint nehéz lesz kivitelezni az Európai Bizottság által tervezett biztonsági intézkedéseket.
jan. 26
15:56
Letartóztatták Szeva bácsit (Kitekintő)
Az ukrán születésű férfi évekig élt Magyarországon, a média állítása szerint az üzletember volt a magyarországi orosz maffia feje.
jan. 26
16:18
Sarkozy barátnője nélkül hódított - Indiában (Kitekintő)
A francia elnök péntek reggel megérkezett a világ második legnépesebb országába. A házigazda reményeivel szemben Nicolas Sarkozy csak 36 órát töltött Indiában.
jan. 26
17:07
Bulgária felhagy a kóbor kutyák leölésével (Kitekintő)
2008. január 24-én a bulgáriai Parlament második körben elfogadta az első állatvédelmi törvényt.
jan. 26
18:14
Luxusvillák épülnek a gyermekbűnözés bevételeiből (Infostart)
Gyerekeket küldenek külföldre a romániai bűnszervezetek, hogy a kiskorúak lopásból és zsebtolvajlásból pénzt szerezzenek, majd a bevételt hazaküldve az otthon maradtak palotákban élnek fényűző életet - derítette ki egy angol lap.
jan. 26
19:31
Nem lehet emlékmű a Vereckei-szorosban (Kitekintő)
A megyei tanács még a kárpátaljai elnöki vizitet megelőzően leszavazta a Vereckei-hágón létesítendő honfoglalási emlékművet.
jan. 26
20:47
Más európai országokban is merényleteket tervezett a barcelonai terrorsejt (Metropol)
A spanyol sajtó értesülése szerint Németországban és más európai országokban is merényletekre készült a Barcelonában egy hete felszámolt terrorsejt.
jan. 26
21:12
Meghalt Arafat fő vetélytársa (Infostart)
Elhunyt Georges Habbas, a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP) elnevezésű palesztin szervezet megalapítója szombaton Ammánban, ahol évek óta élt - közölte egy hivatalos jordániai forrás.

Keresés