2008. január 14. hétfő

jan. 14
6:27
A dél-koreai elnök kész a találkozóra Kim Dzsong Illel (Infostart)
Ri Mjon Bak megválasztott dél-koreai elnök azt mondta, kész arra, hogy bármikor találkozzon Kim Dzsong Il észak-koreai vezetővel, ha ez segít felszámolni Phenjan atomfegyverprogramját.
jan. 14
6:29
Aggasztónak nevezte az al-Kaida fenyegetőzését a francia kormányfő (Infostart)
A terrorfenyegetés szintje továbbra is magas Franciaországban és a többi fejlett országban - jelentette ki a francia miniszterelnök.
jan. 14
7:42
Szeretjük az ételt, utáljuk a szemetet (Infostart)
A britek minden egyes évben nagyjából 8 milliárd fontnak megfelelő értékű ételt dobnak a szemétbe, csaknem egyharmadát annak, amennyit megvásárolnak.
jan. 14
8:04
Vitaminnal az agresszív rabok ellen (Infostart)
Nagy-Britanniában a jövőben vitamint és ásványi anyagokat adnak majd a raboknak, azt remélve, hogy ettől javul a viselkedésük és csökken az erőszakos cselekmények száma a börtönökben.
jan. 14
8:25
Olcsóbb autókat ígérnek a gyártók (Napi)
jan. 14
8:37
A Szaddám-funkcionárusok is visszatérhetnek a közéletbe (Kitekintő)
A siíta vezetésű kormányt az Egyesült Államok már régóta ösztönzi arra, hogy a szunnita kisebbségnek állított jogi gátakon enyhítsen.
jan. 14
9:42
Moszkva aggódik Kijevnek a közös múlthoz való viszonyulása miatt (Kitekintő)
Oroszország külügyminiszter-helyettese, Grigorij Karaszin kijelentette, hogy Oroszországot nyugtalanítja egyes ukrajnai politikai erők hozzáállású a közös orosz-ukrán múlthoz.
jan. 14
9:48
Betyár lett Ficóék példaképe (168 Óra Online)
Váratlan történészi megnyilvánulásaival talán Jan Slota híveit szeretné a maga oldalára állítani a szlovák kormányfő. [Dátum: 2008. 01. 14. 07:04]
jan. 14
10:19
Újabb óriási veszteség a bankpiacon? (Napi)
jan. 14
10:46
Bioüzemanyaggal repülnek (Napi)
jan. 14
10:48
Igyekszik szebb lenni a plazma az LCD-nél (Napi)
jan. 14
10:51
Kérdések, amelyeket nem tehet fel egy munkaadó (Infostart)
Nagy-Britanniában súlyos diszkriminációt követnek el azok, akik jellemzően a családi állapotra és tervekre vonatkozó kérdéseket tesznek fel a munkavállalónak.
jan. 14
11:14
Pénzzel támogatta az üzletember a terroristákat? (Kitekintő)
A közelmúltban azzal vádoltak meg egy amerikai üzletembert, hogy egy afganisztáni terrorista kiképzőtábornak akart anyagi támogatást juttatni.
jan. 14
11:24
Újabb romaellenes incidens Szlovákiában (Infostart)
Újabb romaellenes incidens történt Szlovákiában. A rendőrség ezúttal határozottan fellépett a garázdálkodókkal szemben.
jan. 14
11:29
Több mint hetven fácánt lőtt le a király a szomszédban (Infostart)
A szlovákiai Nyitra melletti Csiffáron vadászott a hétvégén a svéd uralkodó. XVI. Károly Gusztáv magánemberként járt Szlovákiában.
jan. 14
11:29
„Botrány”: dízelautóval jön ki a Toyota az USA-ban (Napi)
jan. 14
11:31
Ilyen is van: Amerikába is eljut a kis Merci SUV (Napi)
jan. 14
11:36
Zapatero nem tárgyalna az ETA-val (Metropol)
A spanyol miniszterelnök választási győzelme esetére kizárja annak lehetőségét, hogy a kormány újabb béketárgyalás-sorozatot kezdjen a Baszk Haza és Szabadság (ETA) szakadár terrorszervezettel.
jan. 14
12:07
A vendéglátók nem szívesen fogadják az elnök barátnőjét (Infostart)
Márciusban II. Erzsébet királynő meghívására, hivatalos látogatást tesz Angliában Nicolas Sarkozy francia elnök. Mint ilyenkor szokásos, a windsori királyi palotában fog megszállni. Az angol királyi udvar nem örülne, ha a francia államfő mint barátnőjét vinné magával Carla Brunit. Remélik, hogy Sarkozy addigra elveszi őt feleségül.
jan. 14
12:12
Sztárok kerülnek lapátra (Napi)
jan. 14
14:05
Államosítás fenyegeti a jelzálogpiaci óriást (Napi)
jan. 14
14:24
Oroszország: fontosabb politikai formációk (Kitekintő)
A Le Monde Diplomatique háttéranyaga Oroszországról. Rövid politikai áttekintés.
jan. 14
14:25
Háromszáz román település maradt áram nélkül (Metropol)
A havazás, a jég és a zúzmara következtében mintegy háromszáz település maradt áram nélkül hétfőn Romániában, a főbb országutakon pedig több mint száz baleset történt, egy személy súlyosan megsebesült.
jan. 14
14:29
Bush újrahangolta iráni retorikáját (Kitekintő)
George W. Bush vasárnap éles hangú beszédet tartott, amelyben felszólította az Öböl-térség arab államait, hogy addig lépjenek fel Iránnal szemben, amíg "nem késő".
jan. 14
14:32
Szárnyalt az IBM (Napi)
jan. 14
15:04
A Wall Streeten 35 milliárd dollár hiányt várnak (Napi)
jan. 14
15:15
Befellegzett a Telekom-akvizíciónak (Napi)
jan. 14
15:40
Hatvan lázadót öltek meg Irakban az al-Kaida elleni művelet során (Metropol)
Hatvan kormányellenes fegyverest öltek meg az amerikai és az iraki erők az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat ellen Észak-Irakban indított nagyszabású hadművelet első hetében - közölte az amerikai hadsereg hétfőm.
jan. 14
16:52
Nehéz éve lehet a Tescónak (Napi)
jan. 14
16:54
Öngyilkos merénylet egy kabuli szállodánál (Infostart)
Öngyilkos merényletet követtek el hétfőn Afganisztán fővárosában egy főként külföldiek által lakott luxusszállodánál, legkevesebb két biztonsági őr életét vesztette - közölték helyi rendőrségi források.
jan. 14
17:54
Az EU óvatosabb lesz a bioüzemanyaggal (Infostart)
Az Európai Unió megszigorítja a bioüzemanyagra vonatkozó környezetvédelmi feltételeket, mert felismerte, hogy azok bevezetése olyan károkat okoz, amelyekkel nem számoltak. A negatív hatások közé sorolják az egyes élelmiszerek drágulását és - a bioüzemanyag mögötti "zöld filozófia" ellenére - az esőerdők további irtását.
jan. 14
17:56
Sikeres civil lobbi: új bioüzemanyag-tervezet (Kitekintő)
A zöldszervezetek figyelmeztetése nyomán a Bizottság várhatóan átgondolja azt a tervezetet, mely konkrét célszámokat tűzne ki a bioüzemanyagok felhasználására.
jan. 14
18:10
Nagy-Britanniában is ujjlenyomatot vesznek a vízummal érkezőktől (Infostart)
Nagy-Britannia most már minden olyan beutazótól ujjlenyomatot vesz, akikre vízumkötelezettség érvényes - közölte hétfőn a brit bevándorlásügyi államminiszter. Liam Byrne az új határőrizeti és bevándorlási ügynökség munkatársai előtt elmondott beszédében kijelentette: a program a gyors előkészítés révén három hónappal a tervezett április eleji határidő előtt beindulhatott.
jan. 14
18:37
Michigan előtt: Giuliani sokat kockáztat (Infostart)
John McCain arizonai szenátor győzelmét várja az InfoRádió által megkérdezett Amerika-szakértő a keddi michigani előválasztáson. A munkanélküliségtől és a pangó autóipartól szenvedő északi államban rendezendő voksoláson - veresége esetén - végleg elszállhatnak a kampányra legtöbbet költő Mitt Romney esélyei. A demokraták bojkottálják az előválasztást, mert a beleegyezésük nélkül hozták előbbre…
jan. 14
19:17
Ötven évre a börtönben felejtették (Kitekintő)
Ötven év vizsgálati fogság után kiengedtek a börtönből egy sri lankai férfit. A rácsok mögött megőszült áldozat egy apró faluból származik, állítólag azért nem protestált, mert nem ismeri a törvényt.
jan. 14
19:42
Bűnözőket véd a rendőrség az adófizetők pénzéből (Infostart)
A brit rendőrség évente legkevesebb 20 millió fontot (közel 670 millió forintot) költ arra, hogy gengsztereket védjen más bűnözőktől. Tavaly Londonban 75 olyan esetet regisztráltak, amikor életek forogtak veszélyben, a rendőrség azonban nem értesítette erről a potenciális áldozatokat.
jan. 14
19:58
Elege lett a kormánynak: 44 milliárd dollárt követel a dohánycégektől (Infostart)
44 milliárd dollár kártérítést követel a nigériai kormány három nagy dohányipari vállalattól, a dohányzással összefüggő betegségek kezelési költségei miatt. Az afrikai ország kormánya egyes amerikai tagállamok mintájára perelte be a nagy gyártókat. A szkeptikusok szerint viszont kevéssé valószínű, hogy az ország ekkora összeget költött volna a betegekre.
jan. 14
20:09
Jótékonykodás helyett a kormánypárti politikusok zsebét tömik (Infostart)
A brit lottótársasághoz tartozó Nagy Lottó Alap (Big Lottery Fund) hatalmas összegeket költ saját működésének fenntartására, miközben feladata a nagyszabású fejlesztések támogatása lenne. A brit ellenzéki képviselők éles kritikával illették a szervezetet.
jan. 14
20:52
Az amerikai vezérkari főnök is bezáratná Guantánamót (Infostart)
Sürgősen be kellene zárni a guantánamói fogolytábort - ezt nem jogvédők mondták, hanem az amerikai fegyveres erők vezérkari főnöke. Mike Mullen admirális szerint ugyanis a terrorizmussal vádolt emberek bírósági per nélküli, éveken át való fogva tartása sokat árt az Egyesült Államok tekintélyének.
jan. 14
20:54
Antall Józsefről nevezik el az EP egyik új brüsszeli épületszárnyát (Infostart)
Az Európai Parlament (EP) vezetősége hétfőn este Strasbourgban véglegesen döntött arról, hogy a parlament brüsszeli épületének egyik új szárnyát Antall József néhai magyar miniszterelnökről nevezi el.
jan. 14
21:09
Csak Tito előzi meg Vlagyimir Putyint (Infostart)
Tovább tart Vlagyimir Putyin orosz elnök rendíthetetlen szerbiai menetelése a népszerűség csúcsai felé: azon kívül, hogy minden közvélemény-kutatás szerint hosszú ideje ő a legelismertebb külföldi politikus, már a díszpolgárság terén is csak a néhai jugoszláv vezető, Joszip Broz Tito előzi meg.
jan. 14
21:51
Nem vették őrizetbe a tömeggyilkosság kitervelőjét (Infostart)
A rendőrség hétfőn bezárt egy norvégiai középiskolát, miután kiderült, hogy egy 15 éves fiú lövöldözést tervezett az intézményben.

Keresés