2008. január 14. hétfő

jan. 14
6:27
A dél-koreai elnök kész a találkozóra Kim Dzsong Illel (Infostart)
Ri Mjon Bak megválasztott dél-koreai elnök azt mondta, kész arra, hogy bármikor találkozzon Kim Dzsong Il észak-koreai vezetővel, ha ez segít felszámolni Phenjan atomfegyverprogramját.
jan. 14
6:29
Aggasztónak nevezte az al-Kaida fenyegetőzését a francia kormányfő (Infostart)
A terrorfenyegetés szintje továbbra is magas Franciaországban és a többi fejlett országban - jelentette ki a francia miniszterelnök.
jan. 14
7:33
Clinton magyarázza "félreértett" megjegyzését (Népszava)
A demokrata elnökjelöltségért küzdő Hillary Clinton vasárnap az NBC amerikai televízióban cáfolta, hogy a feketékkel szembeni előítélet húzódott volna meg egy korábbi megjegyzése mögött, amelyet Martin Luther King néhai fekete emberi jogi harcosról tett.
jan. 14
7:42
Clinton magyarázza félreértett megjegyzését (MaHu)
Az amerikai demokrata párti elnökjelöltségért küzdő Hillary Clinton vasárnap az NBC televízióban cáfolta, hogy a feketékkel szembeni előítélet húzódott volna meg egy korábbi megjegyzése mögött, amelyet Martin Luther King néhai fekete emberi jogi harcosról tett.
jan. 14
7:42
Szeretjük az ételt, utáljuk a szemetet (Infostart)
A britek minden egyes évben nagyjából 8 milliárd fontnak megfelelő értékű ételt dobnak a szemétbe, csaknem egyharmadát annak, amennyit megvásárolnak.
jan. 14
8:04
Vitaminnal az agresszív rabok ellen (Infostart)
Nagy-Britanniában a jövőben vitamint és ásványi anyagokat adnak majd a raboknak, azt remélve, hogy ettől javul a viselkedésük és csökken az erőszakos cselekmények száma a börtönökben.
jan. 14
8:25
Olcsóbb autókat ígérnek a gyártók (Napi)
jan. 14
8:26
Rohamosan növekszik Németországban a szemüvegesek száma (MaHu)
Egyre több a szemüvegesek száma Németorszrágban, s szakértők szerint ezt a tendencia az elkövetkező időszakban csakis erősödni fog.
jan. 14
8:37
Clinton magyarázza "félreértett" megjegyzését (HVG)
Az amerikai demokrata párti elnökjelöltségért küzdő Hillary Clinton vasárnap az NBC televízióban cáfolta, hogy a feketékkel szembeni előítélet húzódott volna meg egy korábbi megjegyzése mögött, amelyet Martin Luther King néhai fekete emberi jogi harcosról tett. Clinton pártbeli vetélytársát, az afro-amerikai Barack Obamát hibáztatta, amiért annak kampányában szerinte tudatosan eltorzították az ő…
jan. 14
8:37
A Szaddám-funkcionárusok is visszatérhetnek a közéletbe (Kitekintő)
A siíta vezetésű kormányt az Egyesült Államok már régóta ösztönzi arra, hogy a szunnita kisebbségnek állított jogi gátakon enyhítsen.
jan. 14
8:43
Javult Suharto indonéz ex-diktátor állapota (Népszava)
Javult Suharto indonéz ex-diktátor állapota - közölték hétfőn orvosai. Az egy jakartai kórházban ápolt 86 éves volt elnök állapotát vasárnap válságosnak ítélte meg az orvosi stáb és már előkészületek történtek temetésére is. A hétfői sajtókonferencián azonban az orvoscsapat vezetője úgy nyilatkozott: javult Suharto szívműködése, sőt, kinyitotta a szemét és egy hozzá intézett kérésre kezét is…
jan. 14
9:09
Szaddám emberei visszaszivároghatnak a közéletbe (orientpress)
Az iraki parlament olyan törvényt fogadott el, melynek értelmében a Szaddám Baath pártjának – amely egy pán-arab, világi, nacionalista, Szaddám politikai eszközeként működő mozgalom volt – korábbi tisztviselői is visszatérhetnek és tisztséget vállalhatnak a közéletben. A volt párttagok kérhetik, hogy visszahelyezzék őket civil és katonai tisztségeikbe.
jan. 14
9:20
Közel hatszáz halott a kenyai zavargásokban (HVG)
Hatszázhoz közelít a kenyai erőszakos cselekmények halálos áldozatainak száma.
jan. 14
9:41
Turistákat raboltak el Kolumbiában (MaHu)
A Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) lázadószervezet elrabolt vasárnap hat hazai turistát az ország nyugati felén elterülő Choco megye Nuqui nevű helységében - közölte a kolumbiai haditengerészet.
jan. 14
9:42
Moszkva aggódik Kijevnek a közös múlthoz való viszonyulása miatt (Kitekintő)
Oroszország külügyminiszter-helyettese, Grigorij Karaszin kijelentette, hogy Oroszországot nyugtalanítja egyes ukrajnai politikai erők hozzáállású a közös orosz-ukrán múlthoz.
jan. 14
9:48
Betyár lett Ficóék példaképe (168 Óra Online)
Váratlan történészi megnyilvánulásaival talán Jan Slota híveit szeretné a maga oldalára állítani a szlovák kormányfő. [Dátum: 2008. 01. 14. 07:04]
jan. 14
9:57
Hatszázhoz közelít a kenyai erőszakos cselekmények áldozatainak száma (MaHu)
Hatszázhoz közelít a kenyai erőszakos cselekmények halálos áldozatainak száma. A kelet-afrikai ország Vörös Kereszt szervezetének hétfői közlése szerint a múlt péntekig 575 halottat erősítettek meg, de ez a számadat várhatóan tovább fog nőni.
jan. 14
10:19
Újabb óriási veszteség a bankpiacon? (Napi)
jan. 14
10:21
Látogatás a világ legnagyobb máktermelő vidékén (Népszava)
Az Egyesült Államok kabuli nagykövete ellátogatott vasárnap egy korábban a tálibok kezén lévő afganisztáni városba, amely a világ legnagyobb máktermelő vidékének központja, és a körzet közigazgatási vezetőjével, egy volt tálib parancsnokkal találkozva közölte: az afgánoknak fel kell hagyniuk a máktermesztéssel.
jan. 14
10:24
A szerbiai elnökválasztás fő témája Koszovó (HVG)
Finiséhez érkezett a szerbiai elnökválasztási küzdelem: a szavazók vasárnap döntenek arról, ki legyen a következő öt évben az ország első közjogi méltósága. Ám ha saját mindennapjaik, személyes sorsuk, életkörülményeik további alakulását végiggondolva akarnak dönteni, ahhoz igen kevés muníció áll a rendelkezésükre.
jan. 14
10:26
Madárinfluenza-járványtól tartanak Indiában (Népszava)
Madárinfluenza-járványtól tartanak Indiában azt követően, hogy az ország keleti részén, a Kalkutta közelében fekvő Morgram faluban gyanús módon elhullott húszezer baromfi a múlt héten - közölték illetékesek hétfőn.
jan. 14
10:46
Bioüzemanyaggal repülnek (Napi)
jan. 14
10:48
Igyekszik szebb lenni a plazma az LCD-nél (Napi)
jan. 14
10:51
Moszkvában a külügyminisztériumba kérették a brit nagykövetet (HVG)
Bekérették az orosz külügyminisztériumba hétfőn Anthony Brentont, az Egyesült Királyság moszkvai nagykövetét, miután a British Council kulturális szervezet nem mutatott hajlandóságot arra, hogy bezárja két regionális intézményét - közölte az Interfax hírügynökség magas rangú orosz külügyminisztériumi forrásra hivatkozva.
jan. 14
10:51
Kérdések, amelyeket nem tehet fel egy munkaadó (Infostart)
Nagy-Britanniában súlyos diszkriminációt követnek el azok, akik jellemzően a családi állapotra és tervekre vonatkozó kérdéseket tesznek fel a munkavállalónak.
jan. 14
11:14
Pénzzel támogatta az üzletember a terroristákat? (Kitekintő)
A közelmúltban azzal vádoltak meg egy amerikai üzletembert, hogy egy afganisztáni terrorista kiképzőtábornak akart anyagi támogatást juttatni.
jan. 14
11:21
Hét ember halálát okozták lavinák Olaszországban (Népszava)
Hét ember halálát okozták lavinák a hét végén Észak-Olaszországban. Vasárnap Brescia közelében egy 11 fős csoport éppen motoros szánokkal szánkózott 2000 méteres magasságban, amikor a lavina váratlanul lezúdult. Hárman a helyszínen életüket vesztették, egy ember nem sokkal kórházba szállítása után halt meg - közölte hétfőn a helyi csendőrség.
jan. 14
11:23
Több milliós iszlám adomány két zalai falunak (Népszava)
Több millió forint értékű adományt, új számítástechnikai eszközöket és orvosi felszereléseket juttatott el két zalai településnek a Magyar Iszlám Közösség - tájékoztatta a szervezet elnöke hétfőn az MTI-t.
jan. 14
11:24
Újabb romaellenes incidens Szlovákiában (Infostart)
Újabb romaellenes incidens történt Szlovákiában. A rendőrség ezúttal határozottan fellépett a garázdálkodókkal szemben.
jan. 14
11:26
Csekély mértékben növekedett a bűncselekmények száma (Népszava)
Összesen 594.240, a rendőrség tudomására jutott bűncselekményt követtek el tavaly Ausztriában, csupán valamelyest - 0,8 százalékkal - többet mint a megelőző évben.
jan. 14
11:29
Több mint hetven fácánt lőtt le a király a szomszédban (Infostart)
A szlovákiai Nyitra melletti Csiffáron vadászott a hétvégén a svéd uralkodó. XVI. Károly Gusztáv magánemberként járt Szlovákiában.
jan. 14
11:29
„Botrány”: dízelautóval jön ki a Toyota az USA-ban (Napi)
jan. 14
11:31
Ilyen is van: Amerikába is eljut a kis Merci SUV (Napi)
jan. 14
12:07
A vendéglátók nem szívesen fogadják az elnök barátnőjét (Infostart)
Márciusban II. Erzsébet királynő meghívására, hivatalos látogatást tesz Angliában Nicolas Sarkozy francia elnök. Mint ilyenkor szokásos, a windsori királyi palotában fog megszállni. Az angol királyi udvar nem örülne, ha a francia államfő mint barátnőjét vinné magával Carla Brunit. Remélik, hogy Sarkozy addigra elveszi őt feleségül.
jan. 14
12:12
Sztárok kerülnek lapátra (Napi)
jan. 14
12:12
Göncz Kinga is küzd a terrorizmus ellen (orientpress)
A Civilizációk Szövetsége Fórum madridi ülésén vesz részt Göncz Kinga külügyminiszter január 15-16-án. A rendezvény célja, hogy alternatív módszerekkel vegye fel a harcot a terrorizmus ellen.
jan. 14
12:29
Békeaktivista lenne Oszama bin Laden fia (MaHu)
Békeaktivista szeretne lenni és Angliában telepedne le Oszama bin Laden terroristavezér egyik fia, Omar, aki az al-Kaida kiképzőtáborát is megjárta.
jan. 14
13:36
Békeaktivista lenne Oszama bin Laden fia (Népszava)
Békeaktivista szeretne lenni és Angliában telepedne le Oszama bin Laden terroristavezér egyik fia, Omar, aki az al-Kaida kiképzőtáborát is megjárta. A 27 éves Omar bin Laden és majdnem kétszer idősebb felesége, Jane Felix-Browne már be is adta a vízumkérelmet a kairói brit nagykövetségre - jelentette a Mail on Sunday című lap.
jan. 14
13:38
Leleplezi a terepszínű álcázást egy új találmány (HVG)
A brit védelmi minisztérium jelentős pénzösszeggel támogatja egy új találmány kifejlesztését, amelynek segítségével a katonák egyszerűbben felfedezhetik az álcázott objektumokat.
jan. 14
14:04
Elég a szurkálódásokból (Népszava)
A fiatalok körében járványszerűen terjedő, gyakran halálos végű késelések miatt "drasztikus" szigorítást tervez a késsel elkövetett bűncselekmények büntethetőségében a brit kormány, amely egyes késfajták árusítását be is tiltaná - közölte hétfőn a brit miniszterelnök.
jan. 14
14:05
Államosítás fenyegeti a jelzálogpiaci óriást (Napi)
jan. 14
14:09
Szöveg a spanyol himnuszhoz? (Népszava)
A szöveg nélküli spanyol himnuszhoz kétszázötven év után végre megszületett a megfelelőnek tűnő vers, de máris sokan hevesen ellenzik. A spanyol himnusz 1761-ből származik ismeretlen szerzőtől, s azóta a spanyolok jeles alkalmakkor csak dúdolni tudják, ezért a spanyol olimpiai bizottság 2007 nyarán azzal a javaslattal állt elő, hogy végre írjanak hozzá verset.
jan. 14
14:10
Sarkozy Rijádban vizitelt (orientpress)
Szaúd-Arábia és Franciaország a civilizációs összeütközések és a vallásháborúk elkerülésére törekszik – jelentette ki Nicolas Sarkozy francia elnök Rijádban.
jan. 14
14:15
Az orosz elnök tovább menetel (Népszava)
Tovább tart Vlagyimir Putyin orosz elnök rendíthetetlen szerbiai menetelése a népszerűség csúcsai felé: azon kívül, hogy minden közvélemény-kutatás szerint hosszú ideje ő a legelismertebb külföldi politikus, már a díszpolgárság terén is csak a néhai jugoszláv vezető, Joszip Broz Tito előzi meg.
jan. 14
14:23
Háromszáz román település áram nélkül (HVG)
A havazás, a jég és a zúzmara következtében mintegy háromszáz település maradt áram nélkül hétfőn Romániában, a főbb országutakon pedig több mint száz baleset történt, egy személy súlyosan megsebesült.
jan. 14
14:24
Oroszország: fontosabb politikai formációk (Kitekintő)
A Le Monde Diplomatique háttéranyaga Oroszországról. Rövid politikai áttekintés.
jan. 14
14:29
Bush újrahangolta iráni retorikáját (Kitekintő)
George W. Bush vasárnap éles hangú beszédet tartott, amelyben felszólította az Öböl-térség arab államait, hogy addig lépjenek fel Iránnal szemben, amíg "nem késő".
jan. 14
14:32
Szárnyalt az IBM (Napi)
jan. 14
15:04
A Wall Streeten 35 milliárd dollár hiányt várnak (Napi)
jan. 14
15:15
Befellegzett a Telekom-akvizíciónak (Napi)

Keresés