2008. január 12. szombat

jan. 12
9:11
"Véres pénz tapad a kormányfő kezéhez" (Infostart)
Az Irakban elesett brit katonák szüleinek éles bírálatát váltotta ki Tony Blair: az egykori brit kormányfő, aki a háború egyik leglelkesebb híve volt, egy olyan amerikai banktól kapott tanácsadói megbízást, amely hatalmas összegeket keres a harcokból. Blair évi egymillió fontért ad részmunkaidőben tanácsokat a JP Morgannek.
jan. 12
9:27
Tengeri kompok ütköztek össze a Távol-Keleten (Infostart)
A sűrű köd miatt összeütközött két komphajó a Dél-kínai-tengeren Hongkong és Makaó között, a balesetben 19-en súlyosan, 114-en könnyebben megsérültek. Külföldi állampolgárok nem utaztak a fedélzeten.
jan. 12
10:10
Bush szerint még sokáig maradnak az amerikaiak Irakban (Infostart)
Az Irakban állomásozó amerikai csapatok hosszú távú jelenlétéről beszélt Kuvaitban az amerikai elnök. George Bush közel-keleti körútjának második állomásán azt mondta: nem tervezik újabb egységek kivonását az arab országból.
jan. 12
10:59
"Schwarzenegger egy ugrásra lenne a Fehér Háztól" (Infostart)
Nem sok esélyt ad a republikánus elnökjelöltnek az ELTE Angol-Amerikai Intézetének igazgatója. Frank Tibor szerint függetlenként Michael Bloomberg New York-i polgármester sem esélyes, de később még lehet elnök belőle.
jan. 12
12:33
Tigristetemeket árverezett el az állatkert (Kitekintő)
A hanoi állatkert a hatályos vietnami és nemzetközi jogszabályok megsértésével elárverezett két tigristetemet.
jan. 12
13:26
Merkel és Steinmeier: Vége a "mézesheteknek"? (Kitekintő)
Merkel és helyettese eddig látszólag tökéletesen megértették egymást, most azonban mindkét vezető "visszavedlett" pártpolitikussá, mivel közelednek a tartományi választások.
jan. 12
14:03
Nem utazhat külföldre Karadzic családja (Infostart)
Nem hagyhatja el Bosznia-Hercegovinát a háborús bűnökkel vádolt Radovan Karadzic egykori szerb vezető családja.
jan. 12
14:05
Az ellenzék győzött Tajvanon (Infostart)
A részeredmények szerint Tajvanon a legnagyobb ellenzéki erő, a Kínai Nemzeti Párt nyerte a parlamenti választásokat. A nem végleges adatok alapján a politikai erő 57 helyet szerzett a 113 fős törvényhozásban.
jan. 12
14:26
Erőszakos tüntetések voltak Szardínián a nápolyi szemét lerakása ellen (Metropol)
Hulladékkal, kövekkel és palackokkal dobálták meg a nápolyi szemét szardíniai lerakása ellen tüntető fiatalok szombaton a rendőröket a régió székhelyén, Cagliariban, és szemetet próbáltak bedobálni Renato Soru régióelnök villájának kertjébe.
jan. 12
14:46
Összecsapások a szemétlerakás miatt (Infostart)
Az olaszországi Szardínián folytatódtak a tiltakozó akciók, amelyeket azért szerveztek, mert a szigetre szállítják a Nápolyban felhalmozódott szemét egy részét.
jan. 12
15:30
Rehabilitálták a kivégzett diktátor pártjának tagjait (Infostart)
Irakban ismét részt vehetnek a közéletben az előző rezsim idején Szaddám Huszein néhai diktátor vezette egykori Baath Párt volt tagjai. A feloszlatott politikai erő tisztségviselőinek rehabilitálásáról a bagdadi parlament döntött.
jan. 12
16:13
Feldúlták az amerikai iskolát Gázában (Infostart)
Kirabolta a gázai övezeti amerikai iskolát egy eddig ismeretlen fegyveres csoport.
jan. 12
16:54
Botránykönyv Sarkozy volt feleségéről (Kitekintő)
Egy francia bíró elutasította Nicolas Sarkozy miniszterelnök volt feleségének azon kérését, hogy ne engedjék megjelentetni a róla szóló könyvet.
jan. 12
17:12
Romaellenes kijelentésekkel szerezné vissza népszerűségét a bukott miniszter (Infostart)
Belpolitikai vihart kavart Csehországban Jirí Cunek, a koalíciós kereszténydemokrata párt elnöke, miután pártja hétvégi konferenciáján Prágában élesen bírálta a romák hagyományos családi értékeit.
jan. 12
17:18
Romákat fenyegettek meg Szlovákiában (Infostart)
Fasiszta zászlót lengetve vett körbe egy romák lakta házat és fasiszta jelszavakat ordibálva fenyegette meg a lakókat öt fiatal szélsőséges pénteken éjszaka Szlovákiában, a korponai járáshoz tartozó Szebellébben (Sebechleby).
jan. 12
20:41
Schengen sötét oldala (Infostart)
A schengeni övezet kiterjesztése óta jelentősen megemelkedett a Németország keleti határát illegálisan átlépők száma. Alig három hét leforgása alatt több mint 600 határsértőt fogtak el a hatóságok.
jan. 12
21:48
Beiktatták hivatalába az új horvát kormányt (Infostart)
A horvát parlament szombaton beiktatta hivatalába az ország új koalíciós kormányát. A miniszterelnök ismét a konzervatív Ivo Sanader. Az általa vezetett kormány feladata, hogy 2010 körül az Európai Unióba vezesse az országot.

Keresés