2008. január 4. péntek

jan. 4
7:04
Megkezdődött a hosszú menetelés: "A reményt választottuk a félelem helyett" (Infostart)
A republikánusoknál Mike Huckabee, a demokratáknál Barack Obama nyerte az iowai jelölőgyűléseket az amerikai előválasztásokban. A hatalmon lévő republikánusoknál az egyik legnagyobb esélyesnek tartott Mitt Romney lett a második, míg a demokratáknál John Edwards is megelőzte az országos szinten vezető Hillary Clintont.
jan. 4
8:14
Izrael megkezdi az engedély nélküli telepek felszámolását (Infostart)
Izrael valószínűleg megkezdi az engedély nélkül létesített ciszjordániai zsidó telepek felszámolását az amerikai elnök jövő heti látogatásán - közölte Hájim Ramón izraeli miniszterelnök-helyettes.
jan. 4
8:14
Mi, belgák (168 Óra Online)
Belgiumban a négy nagy parlamenti párt alkuképtelensége világossá tette az ország  egyre makacsabb problémáit. [Dátum: 2008. 01. 04. 00:39]
jan. 4
8:39
Megkezdődött a küzdelem: USA előválasztások (Kitekintő)
A Fehér Ház 44. lakójának megválasztása csütörtök este megkezdődött a 3 millió lakosú Iowa államban, ahol az első előválasztási fordulót tartják.
jan. 4
8:48
"Mindenki el fogja felejteni Iowát" (Infostart)
A republikánusoknál Mike Huckabee, a demokratáknál Barack Obama nyerte az iowai jelölőgyűléseket az amerikai előválasztásokon. Magyarics Tamás, az ELTE docense szerint bár Hillary Clinton harmadik helye meglepetés, de nem bukás. Az Amerika-szakértő szerint Mike Huckabee végső esélyei mostani győzelme ellenére is csekélyek, az Iowában a republikánusok között csak hatodik, ám országosan vezető Rudy…
jan. 4
9:04
Retteg a rendőrség: "fosztogathatsz, gyújtogathatsz, ölhetsz" (Infostart)
Kenya fővárosában pénteken nagygyűlésen tiltakozik az ellenzék a múlt heti elnökválasztást jellemző csalások, és Mwai Kibaki államfő újraválasztása miatt. A választásokat követően kitört zavargásokban már 350 ember vesztette életét Kenyában.
jan. 4
9:58
Kitoloncolt szerbek áradatától tartanak a magyarok (Infostart)
Január 1-jétől érvényes az a megállapodás, amely szerint Szerbia visszafogadja és letelepíti az Európai Unió tagországaiból kitoloncolt állampolgárait. A mintegy 100 ezer ember többsége Szerbia déli részéről származik, de a vajdasági magyarok félelmei szerint az északi tartományban akarják őket új otthonhoz juttatni. A magyar többségű községek ezért olyan határozatot hoznak, melyek szerint csak a…
jan. 4
10:04
Botrányos videó a férje mikrofonját fogdosó műsorvezetőnőről - nézze meg! (Infostart)
Tovább szorongatja az internetes szolgáltatókat a kínai állam: február elejétől csak olyan honlapokon lehet videófelvételeket közzétenni vagy műsorokat közvetíteni, amelyeket államilag szabályozott vállalatok tartanak fenn.
jan. 4
10:17
Cseh fiatalok: Szlovákia miniszterelnöke Milosevics (Kitekintő)
Tizenöt évvel Csehszlovákia szétválása után a cseh fiatalok már nem értenek szlovákul és néhányan azt hiszik, hogy Szlovákia miniszterelnöke Milosevics.
jan. 4
10:22
USA előválasztások - Obamáé az első kör (Kitekintő)
A Fehér Ház 44. lakójának megválasztása csütörtök este megkezdődött a 3 millió lakosú Iowa államban, ahol az első előválasztási fordulót tartották.
jan. 4
10:48
"Biztonságban vannak a Kenyában tartózkodó magyarok" (Infostart)
Nem enyhült a feszültség Kenyában - mondta az InfoRádiónak a Nairobiban tartózkodó magyar konzul. Kocsis András hozzátette, tudomása szerint az afrikai országban lévő 274 magyar biztonságban van.
jan. 4
11:05
Kína golyó helyett injekcióval végzi ki a bűnösöket (Kitekintő)
A kínai Legfelsőbb Népbíróság alelnöke bejelentette, hogy főbelövés helyett ezentúl méreggel végzik ki a bűnösöket. Kínában több embert végeznek ki, mint máshol összesen.
jan. 4
11:26
Ítéletidő tombol Bulgáriában (Infostart)
Bulgáriában számos hóátfúvás és a rendkívüli fagy is akadályozza a közlekedést. Sajtójelentések szerint éjszaka a nyílt pályán rekedt egy Szófiából a Duna menti Szilisztrába tartó személyvonat.
jan. 4
12:15
"Miniszter úr! E havi teljesítménye kettes. Leülhet!" (Infostart)
Franciaországban a jövőben minden hónap végén jegyekkel ellátott bizonyítványt kapnak egyéni teljesítményükről a miniszterek. A párizsi kormány szóvivője elmondta: az értékelést egy külső könyvvizsgáló cég bevonásával készíti el a miniszterelnöki hivatal.
jan. 4
12:17
George Bush bizakodó (Infostart)
Az Egyesült Államok elnöke szerint még hivatali időszaka idején létrejöhet a békemegállapodás az izraeliek és a palesztinok között. George Bush mandátuma egy év múlva jár le.
jan. 4
12:43
Slota: "Szlovákiában nem élnek magyarok" (Infostart)
A Szlovák Nemzeti Párt elnöke szerint Szlovákiában nem élnek magyarok, "csak szlovákok, akik magyarul beszélnek". Hivatalos adatok szerint az országban több mint félmillióan vallják magukat magyarnak.
jan. 4
13:38
Ellátás helyett önellátás (Kitekintő)
A szándéknyilatkozatok sokasága és a nemzetközi közösség minden jóakarata ellenére a világon 854 millió ember soha nem lakik jól, holott a Föld jelenleg könnyedén táplálni tudná az emberiséget.
jan. 4
14:54
Még nem tudják az utazásszervezők, leszállnak-e Kenyában (Infostart)
Mombasában, Kenya turisták által látogatott tengerparti városában teljes a nyugalom - állítja a Malév egyik főpilótája. Péntek hajnalban 162 magyar utas érkezett haza a zavargások által sújtott afrikai országból. Legközelebb szombaton utazhatnak haza az afrikai országban üdülő magyarok.
jan. 4
14:59
Jó lesz bankkártyát vinni a Ryanair-gépekre (Napi)
jan. 4
15:43
Katonai titkokat tartalmazó pendrive-ot felejtettek egy stockholmi könyvtárban (Metropol)
Svéd katonai titkokat tartalmazó pendrive-ot találtak egy stockholmi könyvtár szabadon használható számítógépén.
jan. 4
16:10
Kevésbé szerették a Wendy'st (Napi)
jan. 4
16:16
Slota: Szlovákiában nem élnek magyarok (Kitekintő)
Úgy fest Ján Slotának szilveszteri mámorából eszmélve ismét a magyarok jutottak eszébe elsőként. Újra kijelentette, hogy szerinte Szlovákiában nem élnek magyarok, csak magyarul beszélő szlovákok.
jan. 4
16:41
Többezres leépítés a Győri Keksz vevőjénél? (Napi)
jan. 4
17:24
Újabb támadás a kiskereskedők ellen (Napi)
jan. 4
18:24
Csáky: A magyarok védekezni fognak (Infostart)
Az MKP elítéli Ján Slota kijelentését, miszerint Szlovákiában nem élnek magyarok, csak szlovákok, akik magyarul beszélnek.
jan. 4
20:08
Az ezer forintot is elérheti a benzin ára (Infostart)
A kőolaj árának tartós emelkedése miatt a benzin ára rövidesen elérheti a négy eurót - figyelmeztetett Berlinben a Német Gazdaságkutató Intézet. Ez a fejlemény súlyos kihatással lehet a gazdasági valamennyi ágazatára - állapította meg az intézet szakértője.
jan. 4
21:18
Környezetvédelmi kampány kezdődik Kínában (Infostart)
Kína országos felmérést indít a környezetszennyezés forrásairól februárban.
jan. 4
21:40
Rendkívüli hideg Bulgáriában (Infostart)
Öt halálos áldozata van a hideghullámnak Bulgáriában, a közlekedést hóátfúvások és rendkívüli fagy akadályozza. Péntekre virradóra a nyílt pályán rekedt a Szófiából a Duna menti Szilisztrába tartó személyvonat.

Keresés