2008. január 9. szerda

jan. 9
5:18
Magasabb bért kapnak a HIV-fertőzött közalkalmazottak (Infostart)
Az átlagbérük felének, havonta 35 dollárnak (hatezer forintnak) megfelelő összeget kap minden HIV-fertőzött közalkalmazott, hogy több élelmet tudjon vásárolni magának - döntött a malawi kormány.
jan. 9
6:22
Clinton és McCain nyert New Hampshire-ben (Infostart)
Hillary Clinton demokrata és John McCain republikánus szenátor nyerte meg az 2008-as amerikai elnökválasztás jelöltjeiről döntő előválasztást New Hampshire szövetségi államban.
jan. 9
7:27
"Elkapunk benneteket, pár perc és a levegőbe röpültök" - videóval (Infostart)
George Bush amerikai elnök szerint Irán provokációt hajtott végre a hét végén, amikor járőrhajói kis híján fegyveres összetűzésbe kerültek amerikai hadihajókkal a Hormuzi-szorosban. Az amerikai védelmi minisztérium Bush keddi nyilatkozata után nyilvánosságra hozott egy videót, annak bizonyítására, hogy provokáció történt.
jan. 9
7:55
A becsült összeg háromszorosába kerülnek a nyugdíjas képviselők (Infostart)
Az eredetileg tervezett összegnek a háromszorosába kerül a brit adófizetőknek a parlamenti képviselők nyugdíja.
jan. 9
8:48
Gázrobbanás miatt összeomlott egy lakóház Oroszországban (Infostart)
Gázrobbanás következtében nagyrészt összeomlott egy 12 lakásos ház szerdára virradó éjjel az oroszországi Kazany városában, többeket maga alá temetve.
jan. 9
9:05
Készen állnak a kínai csapatok az invázióra (Infostart)
Kína csapatokat küld Észak-Koreába, hogy biztosítsa a rendet és megvédje a nukleáris arzenált, ha a szomszédos országban összeomlana a kommunista rezsim. Sajtóinformációk szerint Peking először megpróbálná megszerezni az akcióhoz az ENSZ támogatását, de ennek hiányában önhatalmúlag is kész lenne a beavatkozásra.
jan. 9
9:14
Clinton kisírta a győzelmet (Kitekintő)
Hillary Rodham Clinton szenátor az Iowa-i fiaskó után kisebb csodát tett New Hampshire-i előválasztásokon, ahol meglepetésre megelőzte az előzetesen esélyesebbnek tartott Barack Obamát.
jan. 9
9:39
Meseautók (168 Óra Online)
Csak a képernyőn találnak gyorsan vevőre a csodás meseautók. Igaz, ott még csábtáncot is lejtenek velük és körülöttük is. A háttérben zajló machinációkat csend övezi. [Dátum: 2008. 01. 09. 08:05]
jan. 9
10:33
Botrány a tőzsdén (Napi)
jan. 9
10:44
Repülőt lőttek az önfeledten ünneplők (Infostart)
Lövedék talált el egy éppen leszálló utasszállító repülőgépet a montenegrói fővárosban, az esetet a rendőrség azonban nem is regisztrálta.
jan. 9
11:00
Immár Spanyolországban is vallás a szcientológia (Kitekintő)
Új vallás a színen? Egy friss döntés eredményeként boldog lehet néhány tízezer spanyol, a szcientológia hívői.
jan. 9
11:54
Sokkolt a ruhaóriás - zuhan az árfolyam (Napi)
jan. 9
11:59
"Ne kelljen néznünk a meghülyült magyar turulokat Dél-Szlovákiában" (Infostart)
A nemzeti öntudat erősítését tartja a szlovák kormányfő az idei esztendő egyik legfontosabb feladatának. Robert Fico kijelentése azonban a történészek között is vitát váltott ki.
jan. 9
12:43
Újabb támadás a békefenntartók ellen Libanonban (Kitekintő)
Libanonban két ír származású ENSZ katona sérült meg könnyebben, amikor kedden, Szidón és Bejrút között pokolgép robbant autójuk mellett.
jan. 9
12:59
Megérkezett Izraelbe az amerikai elnök (Infostart)
George Bush megérkezett szerdán Izraelbe, nyolcnapos közel-keleti körútjának első állomására. Az amerikai elnököt Simon Peresz izraeli államfő és Ehud Olmert kormányfő fogadta a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren.
jan. 9
13:21
Öt év börtön kannabisz birtoklásáért (Infostart)
Visszaminősíttetné a brit miniszterelnök a kannabiszt: a drog korábban a B veszélyességi kategóriába tartozott, egy korábbi belügyminiszteri rendelet azonban a C-be helyezte. Akinél ilyen drogot találnak, akár ötéves börtönbüntetéssel is sújthatnák.
jan. 9
13:37
Magyarics: Kétesélyes a demokrata elnökjelölti küzdelem (Infostart)
Hillary Clinton nyerte meg New Hampshire államban a demokrata előválasztást. Elemzők szerint a volt first lady stratégiát változtatott, és a korábbi határozott, kemény nő imázsa helyett törékeny, emberi oldalát próbálta megmutatni. Magyarics Tamás külpolitikai szakértő szerint demokrata oldalon továbbra is két jelölt tűnik esélyesnek: Hillary Clinton és Barack Obama. A republikánusoknál az eddig…
jan. 9
13:43
Zuhanás hifi-minőségben (Napi)
jan. 9
13:55
Krízis vagy felvirágzás vár Ukrajnára 2008-ban? (Kitekintő)
Nyugati elemzők már régóta arról beszélnek, hogy 2008-ban Ukrajnát, továbbá több egykori szovjet tagállamot gazdasági krízis fenyeget.
jan. 9
14:54
Sztárszakács a brutális csirkegyárak ellen (Kitekintő)
A nagyüzemi baromfitenyésztés ellen indít kampányt Jamie Olive, a brit sztárszakács péntek este, főműsoridőben.
jan. 9
16:17
Slota államvédelmi törvényt akar (Kitekintő)
Slotáék turulmadaras fantazmagóriáik közepette egyéb, húsbavágó ügyekről is elmondták Csörgőn a véleményüket.
jan. 9
16:25
Több mint 150 ezer aláírás az amerikai radarállomás ellen Csehországban (Metropol)
Már több mint 150 ezer ember írta alá az amerikai radarállomás csehországi felépítését ellenző petíciót - közölték szerdán Prágában a petíció szervezői.
jan. 9
17:31
Tusziellenes propaganda a ruandai iskolákban (Metropol)
Tizennégy évvel a népirtás után még mindig nem szűnt meg a gyűlöletkeltés a tuszi kisebbség ellen az iskolákban - jelentette egy ruandai parlamenti vizsgálóbizottság.
jan. 9
17:33
Évtizedes szemét-küzdelem (Metropol)
Rothadó szeméthegyek és -halmok mérgezik (a szó átvitt és konkrét értelemében egyaránt) ennek a dél-olaszországi városnak az életét, időnként erőszakos tiltakozó akciókat váltva ki a helyi lakosságból.
jan. 9
17:47
Kínai erődöt akar országából Lukasenkó (Kitekintő)
A fehérorosz elnök kijelentette: készen áll arra, hogy országa a legkedvezőbb befektetési feltételeket nyújtsa a kínai vállalkozók számára.
jan. 9
18:03
Az önálló francia "Ostpolitik" és a "különutas" Magyarország (Kitekintő)
A hatvanas években a francia–magyar diplomáciai kapcsolatok Magyarország számára kiemelkedően fontosak voltak, de jelentőségre tettek szert az Élysée-palota terveiben is.
jan. 9
18:25
Rózsát kapott Bush Izraelben, de mire számíthat a palesztinoktól? (Infostart)
Közel keleti útjának első állomásaként Izraelbe érkezett George Bush amerikai elnök. Bush második elnöksége utolsó évében döntött úgy, hogy ismét ellátogat szövetségeséhez. Bush csütörtökön Ciszjordániában tárgyal a palesztin vezetéssel.
jan. 9
19:35
A siker titka a Bush elleni retorika (Infostart)
Újra nyitottá tette a versenyt a republikánus és demokraták elnökjelöltségéért folyó harcban a New Hampshire-i előválasztás, amelyen nem érvényesült a papírforma. Hillary Clinton és John McCain szerdai győzelme révén továbbra sem lehet következtetni a végső győztesekre. Az amerikai lapok szerint az előválasztások nagy érdeme, hogy a két párt egyetért a jelenlegi washingtoni politika…
jan. 9
20:30
A Kígyó lett a miniszterelnök Koszovóban (Infostart)
Pristinában Hasim Thaqit választották Koszovó miniszterelnökévé.
jan. 9
20:41
Gerillavezérből miniszterelnök (Metropol)
Koszovó miniszterelnökévé választotta szerdán Hasim Thaqit, a Koszovói Demokratikus Párt (DPK) elnökét a pristinai parlament. A nyolc éve még géppisztollyal a kezében szerb rendőrökre, katonákra vadászó politikus lehet az, aki Koszovót a függetlenséghez vezeti.

Keresés